寵寵寵!跟我食素韓菜呢~🇰🇷—————————————————————
總有朋友細心發現葷食餐廳貼心提供素食,又的左我去食飯,姐係迫我又要再肥姐🥰,既然係咁,我都唔執輸,努力出post迫各位再增磅😇.
🐷泡菜新豬肉豆腐鍋 ($78)泡菜鍋加入爆量豆腐同泡菜同埋新豬肉,泡菜帶蒜偏濃味,令成個湯口感好似堅野🍗嚇左一嚇😏配埋個大飯好夠飽🍚有料到啊!🤣🤣但食完飲左好多水🥺.
🥗牛油果炸豆腐沙律 ($62)建議炸豆腐最先食!🥠我哋耐左食😭皮無咁趣無咁香🥺大大兜沙律配牛油果🥑有種女人的浪漫嘅💕萬能配搭🥬
🐣素麥樂雞 ($38)其實都係Green Common樂樂雞~~
熱辣辣食就好食了.
🍔新豬肉車打芝士漢堡配蕃薯條 ($98)中間舊新豬肉係炸成長方形😇
但又唔會覺得粉漿太重 亦唔會太乾!🤣幾高分~~ 但可能佢地冇晒蕃薯條 所以上左薯條比我地😢.
🍕黑松露什菌薄餅 ($128)哩個Pizza絕對有驚喜~勁度推薦大家食🥰🥰作為包控見到店主係人手製同自然發酵已經覺得誠意滿分
食落口個餅底勁好咬口😋 仲要落勁重芝士 黑松露亦好夠🤩 .
小店位於大角咀~從旺角行過去或者奧運過去都得!🤟🏽
食落都fee
寵寵寵!跟我食素韓菜呢~🇰🇷
—————————————————————
🐷泡菜新豬肉豆腐鍋 ($78)
🥗牛油果炸豆腐沙律 ($62)
🐣素麥樂雞 ($38)
其實都係Green Common樂樂雞~~
熱辣辣食就好食了
🍔新豬肉車打芝士漢堡配蕃薯條 ($98)
中間舊新豬肉係炸成長方形😇
但又唔會覺得粉漿太重 亦唔會太乾!🤣
幾高分~~
但可能佢地冇晒蕃薯條 所以上左薯條比我地😢
🍕黑松露什菌薄餅 ($128)
哩個Pizza絕對有驚喜~勁度推薦大家食🥰🥰
作為包控見到店主係人手製同自然發酵已經覺得誠意滿分
食落口個餅底勁好咬口😋
仲要落勁重芝士 黑松露亦好夠🤩
小店位於大角咀~
從旺角行過去或者奧運過去都得!🤟🏽
食落都feel到好有心去煮🥳
上菜速度仲開行turbo!
希望出更多唔同類型嘅素食啦
我哋已經plan緊再去食啦!🤓
💰Total: $404
味: 8/10
飽: 8.5/10
抵: 8/10
📍My Ahjussi
大角咀大全街39號
G/F, 39 Tai Tsun Street, Tai Kok Tsui
我酸莓將會繼續同大家跑素 搵盡全港甚至世界各地既美味素比大家
#vegetarian #vegan #veggie #vege #eatclean #plantbaseddiet #hkig #hkfoodie #foodlove #greenfoodie #igfood #green #healthyfood #igers #foodie #igfood #Korea #素食 #跑素 #美食 #健康 #素人跑大角咀
庆祝纪念
生日
1K
2020-11-02 23 浏览
上網留意到依間新開既韓式fusion菜餐廳, 個名叫My Ahjussi已經好多幻想, 仲知道依度既老闊特意聘請特殊人士, 有社會責任! 更加令我想過黎支持下。入到去第一眼就見到天花佈滿淺粉紅花花, 少女心爆棚梗係要即刻打個卡先! 整體裝潢以白色簡約為主, 總之就滲透住陣陣少女味, 不禁要入下戲, 我的大叔你係邊呀?!坐低會有一份前菜, 泡菜蘿蔔同埋蕃薯仔。食韓國野, 點少得炸雞! 先來一份甜辣味炸雞, 韓式既甜辣醬甜度同辣度都好BALANCE, 層次分明, 而炸雞既皮真係脆到卜卜聲, 好香口, 肉細嫩而且KEEP到JUICY, GOOD!泡菜豆腐鍋賣飛佛, 因為中意食辣又中意食熱野, 所以泡菜豆腐鍋多數係我既FIRST CHOICE, 酸酸辣辣既湯, 加滑溜既豆腐, 食下食下原來鍋底仲有好多蜆肉, 配個飯當湯飯咁食, 簡單又美味! 軟殼蟹忌廉汁意粉原隻軟殼蟹係面頭吸哂睛, 咬落去唔會得粉, 係有肉既, 至於個意粉都唔馬虎, 醬汁 味道調得不錯, 夠濃味,  加上芝士同菇, 不錯跟餐已包熱飲, 加錢可以再轉特飲, 我地要左一杯熱咖啡同泡沫朱古力, 熱咖啡正常, 泡沫朱古力入口好綿密 甜

坐低會有一份前菜, 泡菜蘿蔔同埋蕃薯仔。

泡菜豆腐鍋

軟殼蟹忌廉汁意粉

跟餐已包熱飲, 加錢可以再轉特飲, 我地要左一杯熱咖啡泡沫朱古力, 熱咖啡正常, 泡沫朱古力入口好綿密 甜甜的襯番哂個少女心

2020-11-01 42 浏览
很粉紅粉嫩的小店假日的午餐時段 滿座了幸好有book位.1) 鰻魚漢堡鰻魚加包這配搭 還真是第一次嘗試而且麵包是白色的 不是平常漢堡包的那款中間還夾了些菇菇很不錯啊薯條外脆內軟 不乾 很好吃😋.2-3) 韓式便當 配 黃金鹹蛋黃炸雞想試炸雞 但點一份6件也太多了所以選了便當既可試到炸雞 亦可吃點飯類鹹蛋黃醬很好吃呢惹味得來又不會太鹹炸雞的皮比較穌脆很似很厚皮 但其實中間是有點空氣的😆所以炸皮的厚度也算適中至於內裏的雞肉 很juicy 不錯不錯.4) 蕃薯條忘了漢堡已有薯條 另外點了一份蕃薯條同樣是外脆內軟 甜甜的吃的停不了口.5) 柚子梳打 + 柚子蜜柚子梳打是特飲 加$20是柚子蜜加梳打水甜度適中柚子蜜的味道也不錯.6) 前菜 + 海帶湯那個小紫薯很好吃呢.整體味道不錯 份量豐富 價錢亦很合理
很粉紅粉嫩的小店

6) 前菜 + 海帶湯
那個小紫薯很好吃呢

整體味道不錯 份量豐富 價錢亦很合理
2020-11-01 30 浏览
今日嚟到位於大角咀呢間社企經營嘅韓國菜餐廳,餐廳裏面嘅佈置比較簡約,白色為主,座位寬敞,入到去時都滿座,所以最好訂定位先好去 。我地叫咗兩杯嘢飲:芒果奶昔&士多啤梨奶昔,奶昔係用攪拌機整,所以好多泡泡,味道唔太甜,奶味好重。韓式牛肉飯食之前將牛肉同飯攪勻,牛肉汁溢滿飯粒之中,牛肉、洋蔥、椰菜等都炒得好入味,而且唔會太寡太乾。韓式甜辣炸雞每件炸雞都好大嚿,而且沾滿甜辣醬,呢款醬汁偏辣,好惹味,雞肉係俾肉,都幾嫩滑。軟殼蟹忌廉意粉 軟殼蟹炸得剛剛好,唔會過燶,意粉嘅質地偏硬身,唔會煮得太淋,配搭忌廉汁同蘑菇,味道不錯!呢間社企小店味道唔錯,價錢合理,而且服務態度好好,好值得去支持。

韓式牛肉飯

韓式甜辣炸雞

軟殼蟹忌廉意粉

2020-10-30 58 浏览
今晚同男朋友黎到一間佈滿花花裝飾既韓國餐廳食晚飯,打卡一流。首先送上一碟前菜。泡菜新豬肉豆腐鍋好足料,勁多豆腐、新豬肉同泡菜,幾辣架。叫呢個係好奇想試下新豬肉係咩味,估唔到新豬肉食落無論味道定口感都同普通豬肉無異,好有驚喜。韓式便當配炸雞除左有白飯,仲有甘筍絲、青瓜絲、粟米粒、雜菌、太陽蛋、拌飯醬,色彩豐富。炸雞有三件,揀左韓式甜辣味,雖然辣,但十分惹味,而且食落啖啖肉,肉質嫩滑唔鞋口,好味。韓式泡菜牛肉薄餅未食過呢種配搭既pizza,都幾夾。重點係pizza食落好煙韌,唔會硬掘掘,好好食。飲品一杯叫左Secret Menu既士多啤梨奶(跟餐加$25)同一杯凍泡沫朱古力(跟餐加$20)。士多啤梨奶有球士多啤梨雪糕,當佢融化係士多啤梨奶到就變身成為士多啤梨奶昔,正。凍泡沫朱古力唔太甜,賣相都唔錯。
首先送上一碟前菜。
前菜
泡菜新豬肉豆腐鍋好足料,勁多豆腐、新豬肉同泡菜,幾辣架。
泡菜新豬肉豆腐鍋

士多啤梨奶&凍泡沫朱古力
士多啤梨奶
凍泡沫朱古力唔太甜,賣相都唔錯。
凍泡沫朱古力
2020-10-30
泡菜新豬肉豆腐鍋
士多啤梨奶
2020-10-30 25 浏览
今日去咗奧運個邊搵朋友食飯,朋友話嗰邊開咗好多新餐廳,帶咗我去一間確韓式Cafe度食嘢以為韓式Cafe一定係食韓國嘢,點知原來有好多唔同種類嘅嘢食<鰻魚漢堡$128>平時漢堡多數都係夾牛肉見到好多人嗌呢個鰻魚漢堡,又試吓先鰻魚超級大條,夾落去看到脆卜卜嘅麵包度,甜甜地幾好食<韓式泡菜牛肉薄餅 $118>薄餅就食得多,泡菜薄餅真係第一次食食落有啲似韓式煎餅,不過口感乾身啲更加脆口<素麥樂雞 $38>而家麥當勞都出咗素食,不過就未有素麥樂雞食齋嘅朋友想試麥樂雞可以嚟呢度食,口感同麥當勞麥樂雞幾乎一樣<士多啤梨乳酪+$20>跟主食加$20就有一個特飲,士多啤梨乳酪好Fresh<芒果乳酪+$20>

<鰻魚漢堡$128>
平時漢堡多數都係夾牛肉
見到好多人嗌呢個鰻魚漢堡,又試吓先

鰻魚超級大條,夾落去看到脆卜卜嘅麵包度,甜甜地幾好食

<韓式泡菜牛肉薄餅 $118>
薄餅就食得多,泡菜薄餅真係第一次食
食落有啲似韓式煎餅,不過口感乾身啲更加脆口

<素麥樂雞 $38>
而家麥當勞都出咗素食,不過就未有素麥樂雞

<士多啤梨乳酪+$20>
跟主食加$20就有一個特飲,士多啤梨乳酪好Fresh

<芒果乳酪+$20>

2020-10-29 24 浏览
同朋友去開奧海城,咁岩聽人講有間韓國cafe好出名,就行左去格離大角咀食好野。環境好靚,而且職員亦好青春,當然我覺得食物好食先係重點,最後亦冇令我失望。蒜香蜂蜜炸雞 6件 $98即叫即炸即食,6件雞大大舊,食落好勁蒜香味,加上峰蜜汁一路食一路點,非常好既韓式配搭。軟殼蟹漢堡 $108呢個漢堡我重點推薦,屬於必食之選。成隻軟殼蟹大大隻,有我手掌咁大,入面仲要好多蟹膏,好好味。韓式烤牛肉漢堡 $98牛肉用烤肉汁烤,一片片好新鮮。想起都令人回味無窮。

蒜香蜂蜜炸雞 6件 $98

軟殼蟹漢堡 $108

韓式烤牛肉漢堡 $98
牛肉用烤肉汁烤,一片片好新鮮。想起都令人回味無窮。
2020-10-29 68 浏览
早幾日喺呢間舖門外經過覺得幾少女心 幾整潔 所以就約埋幾位同事黎食飯一入到去先發現透既粉紅色光全部黎自呢個霓虹燈成個環境都比較暗望返上天花原來係因為用左花海遮住啲燈 所以影相就唔太吸引望返門口就顯得自然光充沛得多嗌左野食無耐韓式定食既 前菜同紫菜湯就到啦前菜係泡菜 酸蘿蔔 甜薯我地三個人比左兩碟 放左喺我地中間可能係1-2個人就一碟 3-4就兩碟咁樣但睇上去應該係一人份量?可能大家都係同事怕尷尬 所以都冇食。。。基本熱既 咖啡奶茶檸茶檸水 柚子蜜都係包埋既凍既就加三蚊海鮮有兩樣 係蟹柳同蜆但比例上蟹柳係相對地多 蜆得兩粒茄汁好酸 蕃茄好多 應該比較原汁原味 少糖。。。 個人會中意甜返少少
早幾日喺呢間舖門外經過

韓式定食既 前菜同紫菜湯就到啦
前菜係泡菜 酸蘿蔔 甜薯
我地三個人比左兩碟 放左喺我地中間
可能係1-2個人就一碟 3-4就兩碟咁樣
但睇上去應該係一人份量?
可能大家都係同事怕尷尬 所以都冇食。。。
基本熱既 咖啡奶茶檸茶檸水 柚子蜜都係包埋既
凍既就加三蚊
韓式海鮮意粉

海鮮有兩樣 係蟹柳同蜆
但比例上蟹柳係相對地多 蜆得兩粒
茄汁好酸 蕃茄好多 應該比較原汁原味 少糖
。。。 個人會中意甜返少少
2020-10-26 46 浏览
一入到去就被一大片粉紅花雲海吸引,好IG-able。大大隻霓虹燈寫住:홍콩 사람들 힘내자💪🏻想食炸雞嘅我點咗經濟又實惠嘅韓式便當配炸雞。唔好以為炸雞只係Side dishes,炸雞都有三舊大件,可以選擇唔同口味,我就選咗絕對唔伏嘅蜂蜜味,甜甜地好正。可惜,炸粉相對少厚,雞肉有少少嚡。便當係韓式拌飯作為韓迷當然喜歡,如果更辣更好。韓餐唔少得嘅小菜,酸蘿蔔係我嘅至愛之一,泡菜就偏酸,冇咩甜味。友人叫咗軟殼蟹忌廉汁意粉,軟殼蟹坐立係成隻碟嘅中心。多謝友人Happy share,軟殼蟹炸得香脆。

2020-10-14
2020-10-26 34 浏览
👩🏻‍💻行過大角咀,見到一間白色門面既店,櫥窗放有幾枝綉球花,就駐足望下係咩店,原來係一間有韓式炸雞既店舖😋​佢有素食餐牌提供🥰好周到咁照顧埋素食食客🥰​🐔韓式甜辣烤雞 ​🌟雞肉口感嫩滑,上枱一刻甜辣香味四溢,肉質美味,甜辣味道分明,食得辣既會比較好,因為辣度都幾有感覺,佢哋店既炸雞係用脆漿黎炸,啖啖都好脆口,幾有特色💯​​🐔黃金鹹蛋炸雞​鹹蛋黃鹹香味濃郁,每一件雞都沾滿濃郁嘅鹹蛋黃,雞肉口感軟滑,不鞋口,真係好好味😋好彩有叫埋呢款黎試,真係好香口🥰💯​​🍝軟殼蟹忌廉汁意粉​🌟軟殼蟹鮮味,意粉忌廉味香濃,醬汁係底部,食既時候要撈均,每啖都好有忌廉味,入面配有蘑菇、雞髀菇,材料豐富,意粉有淡淡既軟殼蟹鮮味,意粉都好掛汁彈牙👍🏻💯😋​​🍕黑松露雜菌薄餅​超香嘅黑松露味,裏面有好多唔同嘅配料,同一齊芝士,口感好軟熟,好棉,個批睇落好厚,但其實係芝士同雜菇令到佢有厚度,蘑菇新鮮,有原汁原味嘅口感,pizza唔會焗得過熟,pizza口感都唔會好硬👍🏻😋​​🍔新豬肉車打芝士漢堡配番薯條​味道配搭得宜,新豬肉就係好健康既午餐肉、配有芝士生菜蕃茄口感十分滿足,素食者既好選擇👍🏻😋​​✒️小記:店內裝潢幾

🐔韓式甜辣烤雞 ​

🐔黃金鹹蛋炸雞

🍝軟殼蟹忌廉汁意粉​

🍕黑松露雜菌薄餅​

🍔新豬肉車打芝士漢堡配番薯條​

✒️小記:店內裝潢幾有特色👍🏻約會、聊天舒適既好食店👍🏻💯‼️​
2020-10-22
  • 韓式甜辣烤雞
  • 軟殼蟹忌廉汁意粉
  • 黃金鹹蛋炸雞
  • 黑松露雜菌薄餅
  • 新豬肉車打芝士漢堡配番薯條
2020-10-26 35 浏览
每次去大角咀,我們都笑說來這裡不怕餓死,因為大角咀食肆林立,總有一間餐廳合我們的味兒。這次我們便光顧了新派韓國Cafe My Ahjussi,My Ahjussi既有常見的韓國菜供應,亦有新式韓式素食,選擇挺多元化。牛油果炸豆腐沙律充份感受到食材的清新,沙律菜非常爽脆,牛油果滑潤極致,入口即化,粟米清甜,蕃茄仔酸甜開胃,而豆腐酥炸過卻不油膩,外酥內滑,沙律醬汁亦很優秀,沙律令人胃口大開。我們覺得不點黃金鹹蛋炸雞的話,一定會後悔呢,我們選了六件份量的黃金鹹蛋炸雞,上桌時看見足足有半隻雞,太震撼了。炸雞外皮炸得金黃,酥酥脆脆,蛋黃醬鹹香可口,雞肉鮮嫩多汁,就連雞胸也不乾柴,足證這裡的炸雞技術一流。強力推薦泡菜新豬肉豆腐鍋,它看起來就是一副好吃的模樣,光看讓人食指大動。泡菜新豬肉豆腐鍋熱騰騰上桌,裝著滿滿的好料,微微辣度順口又涮嘴,新豬肉被濃郁香辣湯汁包裹住,嚐起來更香更夠味,泡菜新豬肉豆腐鍋用來拌飯吃超級下飯。芒果乳酪和士多啤梨乳酪採用新鮮的芒果與士多啤梨,然後把它們融入乳酪當中,全無添加水,保持水果的鮮度及甜美,每一口乳酪都能感受到鮮果的甜滋滋,源源不絕的活力。

大角咀一向係覓食嘅好地方旁邊周圍兩條街都充斥着各種小店🌿其中依間有個店名開始已經好可愛,明明名為大叔,但裝修又充滿少女心佈滿花系佈置🌺========================▫️鰻魚漢堡 $128打開包體可見佢塗上少量牛油烘焗製成,鬆脆程度仍可略為提高; 長條鰻魚長達包身兩倍,但質感較瘦,無諗過佢竟然係咁特別同時加入蘑菇片以沙律醬調味,整個combination幾新穎,不過感覺上就有啲怪就唔係太合我口味🙈▪️韓式牛肉飯 $68又發現韓式便當的蹤影~ 韓劇美食場面時不時會見到演員將便當盒子搖一搖,然後再將配料拌均的場面,諗起都流口水👀 牛肉醃製得相當入味,肥瘦均稱,配合上爽脆的椰菜花,入味的牛肉汁相當開胃,推介推介💕▫️韓式海鮮意粉 $72首先要讚賞個pasta相當多汁juicy🍅! 原來秘密在於用上大量既蕃茄蓉熬製成醬汁,茄蓉清甜之中再帶點泡菜少少酸辣,的確有點西式X韓式fushion的感覺🇰🇷海鮮用料有蝦、蜆肉及蟹柳,如份量可以加多點會再更滿足✨========================巧味道指數👅:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻再食過指數🏃🏻‍♀️:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻錫荷包指數💸:👧🏻👧🏻👧
▫️鰻魚漢堡 $128

錫荷包指數💸:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
服務正指數👩🏻‍🍳:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
環境靚指數👀:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
========================
📍 My Ahjussi (大角咀)
大角咀大全街39號地舖
========================
#hk #hkig #hkigfood #hkfood #food #hkeat #eat #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodporn #hkfoodie #hkfood #discoverhongkong #instafollow #foodie #diningcityhk #foodstagram #hongkongfoodie #852foodie #bestfoodhongkong
2020-10-24 160 浏览
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🍽 My Ahjussi 📍大角咀大全街39號地舖🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟偶然發現嘅好餐廳,打卡、好食、抵食、服務態度好!好推薦!一入到去個天「花」板好吸睛呢❤️🌟佢哋仲有素食menu!卡邦尼煙肉泡菜意粉 HKD72份量超級多😳😳卡邦尼泡菜原來好夾😛sauce好creamy,煙肉亦好多,朋友食到上癮,話個味係你會越食越想食😂我認同啊!🤣🤣黑松露忌廉汁日本本菇野菌意粉 HKD88同卡邦尼煙肉泡菜意粉一樣咁大兜🤣驚喜地係black truffle味係勁香+濃郁,食到好幸福🥰🥰個sauce都係好creamy好掛汁,麵條軟硬程度適中,好多本菇同野菌😍😍😍鹹蛋黃炸雞(6件)HKD118依個炸雞真係不得了😍一係個份量,二係個鹹蛋黃醬勁多好濃味,三係炸皮又脆又薄d雞仲要好滑!有機會我想試埋其他口味🤤🤤綠茶牛奶(少甜,少冰)跟餐+HKD20係secret menu嘅greentealatte😛😛比我想像中好味😋凍柚子蜜 跟餐+HKD3比出面嘅柚子蜜濃味!唔錯!食得太飽食唔晒仲打包左走😜店員都好好幫手打包拎走❤️埋單300蚊,覺得好抵🙊✨如果喜歡我的文章,可以關注我及讚好以
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
🍽 My Ahjussi
📍大角咀大全街39號地舖
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

佢哋仲有素食menu!

卡邦尼煙肉泡菜意粉 HKD72
卡邦尼煙肉泡菜意粉

黑松露忌廉汁日本本菇野菌意粉 HKD88

同卡邦尼煙肉泡菜意粉一樣咁大兜🤣

鹹蛋黃炸雞(6件)HKD118
鹹蛋黃炸雞(6件)

鹹蛋黃炸雞

綠茶牛奶(少甜,少冰)跟餐+HKD20
Green  tea  latte

凍柚子蜜 跟餐+HKD3

比出面嘅柚子蜜濃味!唔錯!

✨如果喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵喔✨
卡邦尼煙肉泡菜意粉
黑松露忌廉汁日本本菇野菌意粉
鹹蛋黃炸雞(6件)
鹹蛋黃炸雞
Green  tea  latte
  • 黃金鹹蛋炸雞
2020-10-24 27 浏览
朋友搬左去大角咀住,呢日去探佢,佢就帶左我去附近既韓國餐廳到食dinner。呢間餐廳裝修得好靚,好夢幻既感覺。打開餐牌,見到啲野食都幾抵食,而且選擇都好多。食主食之前就食啲前菜先!我地點左軟殼蟹忌廉汁意粉,軟殼蟹好大隻,炸到好香脆,一啖咬落去索索聲,入面都有幾多蟹肉,而且仲好有鮮味!另外,仲有呢個韓式五花腩飯,五花腩煮到好腍好入味,泡菜唔算太辣,適合香港人口味,餸白飯一流!我地仲點左個黑松露薯條做小食,薯條香脆惹味!

打開餐牌,見到啲野食都幾抵食,而且選擇都好多。
食主食之前就食啲前菜先!

我地仲點左個黑松露薯條做小食,薯條香脆惹味!
  • 軟殼蟹忌廉汁意粉
2020-10-23 20 浏览
由佢一開嗰陣時已經有留意(´・ω・`)好多朋友都有推薦,大角咀又係我男朋友返工附近,係時候要試下-一坐低有平時食韓國炸雞嘅配菜🌟有泡菜|甜番薯|醃蘿蔔.🍗蒜香蜂蜜炸雞|六件|💰98一上枱超熱,因為即炸勁脆雞肉好夠熱,都算嫩,(。・ω・。)美中不足係蒜頭味唔夠重,係淡淡易入口嘅味道.🇰🇷泡菜豆腐鍋|💰58酸酸嘅泡菜,個湯又熱又夠辣,好暖身豆腐仲好嫩而且仲有隻仲流心嘅蛋黃個底仲有蜆肉添-🍓士多啤梨乳酪|💰48有D似奶昔既口感,好粉好少女.☕️熱鮮奶咖啡|跟餐+💰20咖啡好夠濃,而且上面嘅泡沫都好綿密,好夠-西式韓式素食都有,仲要裝飾勁少女心💕好靚播嘅韓文歌都好高質

一坐低有平時食韓國炸雞嘅配菜
🌟有泡菜|甜番薯|醃蘿蔔

🍗蒜香蜂蜜炸雞|六件|💰98
一上枱超熱,因為即炸勁脆
雞肉好夠熱,都算嫩,(。・ω・。)
美中不足係蒜頭味唔夠重,係淡淡易入口嘅味道

🇰🇷泡菜豆腐鍋|💰58
酸酸嘅泡菜,個湯又熱又夠辣,好暖身
豆腐仲好嫩而且仲有隻仲流心嘅蛋黃
個底仲有蜆肉添

🍓士多啤梨乳酪|💰48
有D似奶昔既口感,好粉好少女

☕️熱鮮奶咖啡|跟餐+💰20
咖啡好夠濃,而且上面嘅泡沫都好綿密,好夠

西式韓式素食都有,仲要裝飾勁少女心💕好靚

播嘅韓文歌都好高質