2021-11-15 36 浏览
去奧海城行街,shopping完就出番去大街醫肚!今次搵左呢間韓式文青cafe#My Ahjussi裝修風格帶小清新感、櫻花樹天花好靚好浪漫🌸、配簡約既木色餐桌,感覺舒適寫意。🧄🍯🐔蒜香蜂蜜炸雞 6pcs 💲💰98甜甜既醬汁淋滿雞皮,都冇變淋,依然香脆。雞既部位有雞錐、雞翼、雞胸、雞上髀,肉質嫩滑多汁!配附上既醃蘿蔔一齊食,酸酸甜甜,解油膩感!🐮🍕韓式泡菜牛肉薄餅💲💰118將韓式泡菜、牛肉結合意式薄餅,估唔到味道又幾夾!薄餅外皮酥化、內層鬆軟煙韌,配上泡菜酸酸辣辣、牛肉同芝士,別有一番風味。🐂韓式牛肉飯捲 💲💰55飯粒軟硬適中,牛肉肉質鮮嫩唔韌,用上新鮮紅蘿蔔、青瓜、醃蘿蔔既餡料,有多重口感,滋味滿足。

🧄🍯🐔蒜香蜂蜜炸雞 6pcs 💲💰98

🐮🍕韓式泡菜牛肉薄餅💲💰118

🐂韓式牛肉飯捲 💲💰55
2021-11-15 32 浏览
想要有浪漫有情調嘅韓國菜? 呢度滿佈花花🌸🌼🌺嘅佈置🥰 好靚,打卡一流📸 另外仲提供多款式韓國🇰🇷菜,有韓式飯捲,炸雞、炒年糕、魚糕湯等等🤩🤩🤩🍙韓式牛肉飯捲 $55脹卜卜嘅飯捲,入面有好多餡料,牛肉烤得好香,夾住紫菜香味,更加正🥰🥑牛油果炸豆腐沙律 $78有成半個牛油果🥑係沙律上,軟滑香濃,旁邊就有炸得酥脆嘅豆腐,配合沙律菜,夠哂fresh 🐝蒜香蜂蜜炸雞6件 $98大大隻炸雞,酥脆可口,再配上蒜香蜂蜜,香味撲鼻,雞肉嫩滑多汁,食到停唔到口。餐廳仲有啤酒🍻提供,伴炸雞一齊食最啱😋

🍙韓式牛肉飯捲 $55

🥑牛油果炸豆腐沙律 $78

🐝蒜香蜂蜜炸雞6件 $98

餐廳仲有啤酒🍻提供,伴炸雞一齊食最啱😋
  • 蒜香蜂蜜炸雞
  • 牛油果炸豆腐沙律
今次嚟到位於大角咀韓式Cafe My Ahjussi 😆裝修完全同啲名不符!一啲都唔大叔🙀而且仲充滿少女心💗好似進入咗花海一樣🥰————————————————❶ 韓式便當配三件炸雞(蒜香蜂蜜) $78兩人都想試炸雞😆見有呢一個set三件啱啱好 就即刻揀嚟試😆韓式風味點少得蒜香蜂蜜🤪甜甜地嘅蜂蜜帶上惹味嘅蒜香 加埋香脆嘅炸雞🍗 呢個配搭真係冇得輸🤪同埋留意番佢係有骨嘅!🤣❷韓式牛肉卷 $55 飯捲切成8件 入面有醃蘿蔔、青瓜、泡菜和牛肉 識落酸酸甜甜 好開胃 而且賣相睇落都唔錯 夠晒色彩繽紛🥰另外附上調味麻油 兩者味道配合得好好🤩❸ 魚糕湯 $42有兩串魚糕串 有唔同外型嘅魚糕😚 不過入口每一舊味道都差唔多🤩 相比起其他食物就唔算話好特別 不過食韓國嘢真係唔少得魚糕湯✨➍ 焦糖爆谷拿鐵 +$33個人推薦🌟個人覺得呢杯嘢飲係睇得又打得卡!🤩首先最頂層係爆谷 然後下面係焦糖拿鐵☕️ 幾驚喜嘅係上面爆谷仲係脆卜卜 下面latte反而幾重焦糖味 一啲都唔係好苦😆!❺ 玫瑰花茶 $38玫瑰花茶嘅玫瑰味夠重而且好清香🌹最適合中和食物的膩😋配埋一個細細嘅杯仔 可以成壺慢慢飲😼—————————————

————————————————

好食指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10
性價比指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑| 7.5/10
回訪指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10
2021-11-13 103 浏览
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5💰 CP值:👍🏻👍🏻👍🏻 /5🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻 /5🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5香港勝在中西雲集,什麼類型的食品及餐廳都可以找到。最近原想到大角咀一試有名的台灣菜,但那裡經常大排長龍,最終就改到附近走走,終找到一間裝修雅緻的韓國菜館試試看~餐廳除了提供一般韓式壽司、炸雞,還有便當、比薩、漢堡包、意粉、豆腐鍋等,食品種類繁多,有選擇困難症的朋友可能會遭殃 😂💋 牛肉卷 ($55)傳統韓式壽司卷物,夾雜着甘筍絲、青瓜絲、黃瓜絲和醬汁牛肉片,精粹在於拌吃的芝麻油,是非常韓式的味道,讓牛肉卷整體味道更香、更美味~💋 黃金鹹蛋炸雞 ($118/6pcs)邪惡之首的炸雞,以更邪惡的黃金鹹蛋作調味,熱烘烘上檯真是香氣撲鼻,炸粉漿不會過厚,剛好炸得皮脆肉嫩,鹹蛋味也非常濃郁,但說到底多吃會有點過膩,適宜3-4位朋友同分享~✨ 整體:邪惡韓食之選 ✨✅ 食品種類繁多,花多潦亂✅ 食品水準有質素❎ 韓式前菜醃蘿蔔、泡菜等很一般
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
💰 CP值:👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5

餐廳除了提供一般韓式壽司炸雞,還有便當、比薩、漢堡包、意粉、豆腐鍋等,食品種類繁多,有選擇困難症的朋友可能會遭殃 😂

💋 牛肉卷 ($55)

💋 黃金鹹蛋炸雞 ($118/6pcs)

✨ 整體:邪惡韓食之選 ✨
✅ 食品種類繁多,花多潦亂
✅ 食品水準有質素
❎ 韓式前菜醃蘿蔔、泡菜等很一般
前菜
牛肉卷
2021-08-13
黃金鹹蛋炸雞
大角咀這間韓風小店My Ahjussi 跟素食店 Sofia 在同一條街上,唔聲唔聲原來都提供幾多素食選擇!由飯卷、豆腐鍋、漢堡、薄餅到意粉應有盡有,連海帶湯和泡菜都貼心全部係素食。店內天花掛滿粉白櫻花俾少女影相打卡,並長期熱播韓國流行曲,喜歡韓國菜的話一定要試試看。大角咀大全街上餐廳臨立,My Ahjussi 是其中之一。一推門進去原來係田園少女心風格,到處都見到花花佈置。抬頭仲見到漫天粉白色櫻花,食餐飯竟然可以咁浪漫。近門口的座位都好有情調。小食類都幾多素食架,炸物和飯卷都幾吸引。韓國風Fusion料理,當然必試豆腐鍋/素牛肉飯啦!漢堡和薄餅的素食選擇也很多啊。主食都包一杯飲品,跟餐價錢幾抵。韓式素牛肉飯捲 HK$65去食韓國菜就想試試飯捲,素牛肉版都幾過癮,中間有青瓜醃蘿蔔等等,白飯咬落幾煙韌口味有酸有甜幾豐富。重點係我覺得點飯捲個麻油好好食,鹹鹹地有少少沙薑雞汁個味。玫瑰花茶 HK$25(跟餐價)用好多朵紫色玫瑰沖泡的花茶,實在係玫瑰味十足。泡菜海鮮豆腐鍋 HK$78朋友吃這個泡菜鍋好足料,我見到有青口有蝦各式各樣,仲有大量豆腐,朋友表示十分飽。泡菜新豬肉豆腐鍋 HK$78香港

大角咀大全街上餐廳臨立,My Ahjussi 是其中之一。

一推門進去原來係田園少女心風格,到處都見到花花佈置。

抬頭仲見到漫天粉白色櫻花,食餐飯竟然可以咁浪漫。

近門口的座位都好有情調。

小食類都幾多素食架,炸物和飯卷都幾吸引。

韓國風Fusion料理,當然必試豆腐鍋/素牛肉飯啦!

漢堡和薄餅的素食選擇也很多啊。

主食都包一杯飲品,跟餐價錢幾抵。

韓式素牛肉飯捲 HK$65

玫瑰花茶 HK$25(跟餐價)
用好多朵紫色玫瑰沖泡的花茶,實在係玫瑰味十足。

泡菜海鮮豆腐鍋 HK$78

泡菜新豬肉豆腐鍋 HK$78
香港唔多韓式素食,所以一見到有素食泡菜豆腐鍋就好想食!新豬肉份量頗多,反而豆腐我覺得唔太夠,湯底很濃郁唔會辣,撈飯食又幾爽。

點完餐店員就送上海帶湯和一小碟泡菜,我都特別問清楚,這兩個都是素食無動物成分,素食者可以放心食。來這裡又原來不應該點咖啡,但如果你想要個奶飲解辣又幾剛剛好。
2021-11-09
2021-11-08 33 浏览
My Ahjussi係一間韓國餐廳 🇰🇷 裝修精美又有打卡位,邊食邊影相邊傾計,職員態度友善又唔會催你 韓國餐廳所以餐前有個kimchi開開胃~🥣 泡菜海鮮豆腐鍋足料嘅海鮮, 有青口,有鮮蝦 ,仲有硯同蟹柳, 全部都融入去豆腐 和裏面嘅湯,令豆腐 湯有鮮味,仲有泡菜令海鮮鍋帶點辣,增加刺激感 🍝 軟殼蟹忌廉汁意粉大大隻軟殼蟹 香脆可口 好creamy嘅忌廉汁配上意粉, 係絕配嘅配搭 🐔 黃金鹹蛋炸雞金黃色嘅鹹蛋黃醬 裏面有新鮮熱辣嘅炸雞 ,既係最邪惡嘅食物,又係天堂恩賜嘅美食 🍿焦糖爆谷latte超正嘅焦糖爆谷脆卜卜,焦糖味香濃好味, 香濃嘅咖啡又香又滑 杯嘢飲賣相好靚 攞住嚟打卡好似揸住紮花咁靚

韓國餐廳所以餐前有個kimchi開開胃~

🥣 泡菜海鮮豆腐鍋

🍝 軟殼蟹忌廉汁意粉

🐔 黃金鹹蛋炸雞

🍿焦糖爆谷latte
2021-11-05 112 浏览
是夜到大角咀晚餐,眾所周知其實那幾條街都是食肆,花多眼亂,要選的話當然要選擇良心小店💛 裡面環境感覺像是文青cafe,不過主打是韓國菜😆 也有不少客人來買外賣呢。入座後店員會先送上小食泡菜~🔸牛油果炸豆腐沙律這裡非常素食Friendly💚 菜單內的主菜小食都不乏素菜的選擇,很貼心呢。偶爾想吃清新一點,就點了份沙律試試,口感好豐富!炸豆腐非常輕盈無負擔,外酥內嫩,好吃🥗🔹韓式素牛肉飯捲另一款也選了素食😋 這份韓式素牛肉飯捲做得很像真呢,口感和風味都不錯,充滿著麻油香氣,簡單美味🥢 🔸蒜香蜂蜜炸雞吃韓國菜當然要點一份韓式炸雞🍗 二人分享就點了細份共有6隻炸雞,新鮮熱辣而且雞肉咬開很軟嫩多汁,沾滿了蒜香蜂蜜醬汁,好吃到吮指回味😋

入座後店員會先送上小食泡菜~
牛油果炸豆腐沙律

牛油果炸豆腐沙律
韓式素牛肉飯捲
蒜香蜂蜜炸雞
2021-11-04 44 浏览
“韓式便當配3件炸雞”($78)“韓式泡菜牛肉薄餅”($118)“士多啤梨梳打”($38)“雜果賓治”(+$36)早幾日又去咗奧運接男朋友放工😆所以繼續喺大角咀覓食😛今次嚟咗呢間韓國餐廳My Ahjussi👨🏻入面成個天花都佈滿花花好夢幻🌸首先叫咗好耐冇食嘅韓式便當😍呢道嘅便當仲會配上3件炸雞🐔連口味都有幾款可以選擇我就要咗特別啲嘅卡邦尼味😝便當配料有粟米🌽,菇🍄,青瓜絲🥒,紫菜,太陽蛋🍳當然唔少得韓式辣醬🌶將所有嘢撈勻就食得😋3件炸雞size都大件😍食落肉質仲好嫩juicy🤤加上卡邦尼醬又幾特別😋另外要咗個韓式泡菜牛肉薄餅🐮🍕個手工薄餅好出色😍係超級鬆軟😍上面舖滿牛肉片同泡菜,仲有彩椒🫑,紫洋蔥,紫菜味道酸酸甜甜咁幾惹味😋就咁睇個pizza好似唔係好大,但食食吓都幾夠飽😆飲品方面要咗士多啤梨梳打🍓同雜果賓治雜果賓治連啲冰都有水果肉喺入面🤩2杯飲落都清清甜甜,用嚟解膩岩哂☺
“韓式便當配3件炸雞”($78)
“韓式泡菜牛肉薄餅”($118)
“士多啤梨梳打”($38)
“雜果賓治”(+$36)

早幾日又去咗奧運接男朋友放工😆
所以繼續喺大角咀覓食😛
今次嚟咗呢間韓國餐廳My Ahjussi👨🏻
入面成個天花都佈滿花花好夢幻🌸

首先叫咗好耐冇食嘅韓式便當😍
呢道嘅便當仲會配上3件炸雞🐔
連口味都有幾款可以選擇
我就要咗特別啲嘅卡邦尼味😝
便當配料有粟米🌽,菇🍄,青瓜絲🥒,紫菜,太陽蛋🍳
當然唔少得韓式辣醬🌶將所有嘢撈勻就食得😋
3件炸雞size都大件😍食落肉質仲好嫩juicy🤤
加上卡邦尼醬又幾特別😋

另外要咗個韓式泡菜牛肉薄餅🐮🍕
個手工薄餅好出色😍係超級鬆軟😍
上面舖滿牛肉片同泡菜,仲有彩椒🫑,紫洋蔥,紫菜
味道酸酸甜甜咁幾惹味😋
就咁睇個pizza好似唔係好大,但食食吓都幾夠飽😆

飲品方面要咗士多啤梨梳打🍓同雜果賓治
雜果賓治連啲冰都有水果肉喺入面🤩
2杯飲落都清清甜甜,用嚟解膩岩哂☺
呢間韓式𝚌𝚊𝚏𝚎,室內好夢幻少女的感覺。整個天花板都鋪滿了粉粉的花海~~上面的燈光透射下來的光線淡淡很柔和又唯美feel同姊妹黎呢度打卡影相真係一流ar一坐下,馬上送上免費的泡菜小食,非常貼心,一見到有酸酸甜甜的開胃小菜,心情馬上好轉^^上菜速度都算幾快,5太需要等太耐值得加分~~鹹蛋黃薯條有牛油香而製成的黃金鹹蛋黃醬,新鮮熱辣辣地出爐^^非常吸引,我地個個都一窩蜂地食薯條先炸菇菇熱辣辣的炸小食最爲人人搶手~~内裏還鎖著新鮮蘑菇的汁,外脆内軟的~海鮮鍋湯很香濃韓式的口味甜甜地又帶有點酸酸的~而裏面都有好多海鮮材料!青口,魷魚圈係我個人最愛配埋紫菜口味的白飯就一流la~卡邦尼煙肉泡菜意粉完全混合了韓式同西式的fushion菜式口味不但有卡邦尼的奶油香濃味~~更混合上辣辣地的韓式泡菜係一個全新的口味,創意100分除左美食,飲品方面都很有特色~士多啤梨乳酪酸酸的乳酪,沙冰feel~每口都帶有士多啤梨的甜味,口味很討人喜愛蜜桃梳打夏天的時候,解渴一流,飲完重覺得好消滯氣^^
呢間韓式𝚌𝚊𝚏𝚎,室內好夢幻少女的感覺。
整個天花板都鋪滿了粉粉的花海~~
上面的燈光透射下來的光線淡淡很柔和又唯美feel

同姊妹黎呢度打卡影相真係一流ar

一坐下,馬上送上免費的泡菜小食,非常貼心,
一見到有酸酸甜甜的開胃小菜,心情馬上好轉^^

上菜速度都算幾快,5太需要等太耐值得加分~~

鹹蛋黃薯條
有牛油香而製成的黃金鹹蛋黃醬,
新鮮熱辣辣地出爐^^
非常吸引,我地個個都一窩蜂地食薯條先

炸菇菇
熱辣辣的炸小食最爲人人搶手~~
内裏還鎖著新鮮蘑菇的汁,外脆内軟的~

海鮮鍋
湯很香濃韓式的口味

甜甜地又帶有點酸酸的~
而裏面都有好多海鮮材料!
青口,魷魚圈係我個人最愛
配埋紫菜口味的白飯就一流la~

卡邦尼煙肉泡菜意粉
完全混合了韓式同西式的fushion菜式
口味不但有卡邦尼的奶油香濃味~~

更混合上辣辣地的韓式泡菜
係一個全新的口味,創意100分

除左美食,飲品方面都很有特色~
士多啤梨乳酪
酸酸的乳酪,沙冰feel~
每口都帶有士多啤梨的甜味,口味很討人喜愛

蜜桃梳打
夏天的時候,解渴一流,飲完重覺得好消滯氣^^
大角咀多野食都係種煩惱!成日諗encore還是試新餐廳。今次同女仔朋友食飯,試左呢間充滿打卡感覺嘅韓國餐廳。餐廳地方唔大,夜晚8點已經full house,雖然餐廳裝潢打卡感重,原來都唔少男士同一家大細食飯。🍴蒜香蜂蜜炸雞 6件 $98食韓國野點少得炸雞,睇食評話炸漿唔似韓式炸雞,都有啲擔心。炸雞新鮮炸起,熱辣辣,用上我鐘意嘅有骨雞件,入面仲好juicy!不過醬汁略嫌唔夠蒜香。🍴韓式泡菜牛肉pizza $118泡菜牛肉pizza呢個組合比想像中夾,配埋pizza餅底煙煙unun,鐘意餅底唔會太似餅乾或者包。🍴柚子蜂蜜柑肉沙律 $78食得咁heavy,良心要我揀個菜食下。出奇呢款沙律好好食,首先柑肉超甜又多汁,平時好唔鐘意成兜沙律得一兩款菜,呢碟沙律菜嘅組合配答得好,每款菜類比例適中,加埋果仁同個甜甜地嘅醬汁,輕鬆KO!🍴Rose Latte $38Rose味較低調,如果可以再濃啲就好了。原先預左打卡感重嘅餐廳啲食物質素平平,點知叫嘅呢幾款都幾好,2個女仔傾住計咁默默食完。🤫

🍴蒜香蜂蜜炸雞 6件 $98

🍴韓式泡菜牛肉pizza $118

或者包。

🍴柚子蜂蜜柑肉沙律 $78

🍴Rose Latte $38
Rose味較低調,如果可以再濃啲就好了。

2021-10-16 96 浏览
😡素牛肉飯捲料同飯都好乾身 似係一早捲好 放係雪櫃一段時間抽 乾左曬啲水份咁飯捲 我食左一件就停左手😡蒜香蜜糖炸雞脆口既雞皮 一係就生炸 一係就落麵包糠但佢好似就係用麵粉炸 個粉皮好似平時酒店食到個啲炸蠔咁吸油之餘 重唔脆口但有frd覺得好好味 因為隻雞有雞汁我唔否認佢有雞汁但如果你想食又脆口 又有雞汁既雞可以幫襯最多外傭幫襯既炸雞店(指定上環分店)🤣🤣🤣雞 我食左一件又停左手😡牛油瓜豆腐沙律唔好意為沙律好難伏得去邊我同frd食完呢餐飯都柯左兩日而成餐飯唯一既「生冷野」得呢兜野所以….🤯啖啖肉pizza上面既碎肉粒係un既芝士無佢應有既咸香味佢個餅底係我未食過既類型之後睇番啲其他食評入面介紹係酥皮餅底Amazing! 強烈建議大家要試🤣🤣😍然後 Pizza 我食左一件都停左手
😡素牛肉飯捲

Amazing! 強烈建議大家要試🤣🤣😍
然後 Pizza 我食左一件都停左手
2021-10-14
2021-10-13 56 浏览
大角咀好嘅地方就係真係有好多小店。呢間我的大叔雖然唔近奧運站,但係都幾受歡迎㗎。我買過外賣兩次,兩次水準都唔錯,而且價錢非常合理。我最推介就係韓式便當配三件炸雞連飲品,都只係大概$70咋,真係超抵呀。便當材料有蛋,粟米,青瓜絲同蘿蔔絲,材料雖然簡單,但係味道唔錯㗎。另外炸雞可以揀唔同嘅口味,我就揀咗原味,估唔到外賣返屋企,都仲可以keep住Juicy嘅肉質。另外仲配埋三款配菜,有泡菜,醃蘿蔔,同埋番薯仔,真係好豐富呀。相比之下Pizza就比較普通啲,但都係好味嘅。

相比之下Pizza就比較普通啲,但都係好味嘅。

外卖自取
  • 韓式便當配炸雞
2021-10-01 97 浏览
《My Ahjussi》大角咀韓系cafe其實唔係好多,而這間款式比較多元化🥰唔知點解今日無咩人,完全唔駛等位🙋‍♂️🙋‍♀️《熔岩芝士炸雞漢堡》🍔邪惡之極😈大量芝士喺面,包後面仲流哂出黎,都幾誇張😛炸雞的確係佢地大大賣點,炸得好好,粉漿薄肉厚而嫩滑🤤高分項目,個包都好食唔會太硬🍔薯條夠熱唔會乾身又加分《黑松露忌廉帆立貝意粉》🍝一上枱,超香忌廉味,大約有4-5隻帆立貝,都係算大隻的,黑松露味唔算好濃,但份量偏多而且比較膩,最後意粉都食淨三分一😐《65% Dark Chocolate》🍫🥛佢真係好濃朱古力味,喜歡黑朱古力既人會好岩飲,而且唔漿口,不錯《凍玫瑰鮮奶咖啡》⚘☕比我想像中好飲,佢比較做得幾好,唔會比玫瑰味搶哂奶味大大加分位:員工們超好禮貌🥰最後仲主動比2杯暖水我地,超細心💛
《My Ahjussi》大角咀

《熔岩芝士炸雞漢堡》🍔

🤤高分項目,個包都好食唔會太硬🍔
薯條夠熱唔會乾身又加分

《黑松露忌廉帆立貝意粉》🍝

《65% Dark Chocolate》🍫🥛

《凍玫瑰鮮奶咖啡》⚘☕
比我想像中好飲,佢比較做得幾好,唔會比玫瑰味搶哂奶味

2021-09-28 85 浏览
🇰🇷大角咀黃店韓菜💛呢間餐廳裝修得勁有少女feel🥰,隨便影都係一個打卡位📸卡邦尼炸雞🍗(六件) $98炸雞炸到超脆!而且亦都醃得好入味😋再灑上嘅白汁同煙肉,令我有種食緊意粉嘅感覺🍝🤣好特別!值得一試🐮韓式牛肉飯卷🍙 $55飯捲發揮正常,入面嘅牛肉好夠味😋再點佢配嘅麻油,令到購飯卷更香🍱韓式便當配三件炸雞🐔 $78個人覺得呢個set真係好抵!韓式飯盒賣相好靚😚配上蛋、紫菜、菇等嘅配料&甜辣嘅醬汁拌飯🤪正而炸雞方面我哋揀咗蒜香蜂蜜味🧄🍯皮又係好香脆!呢集味較為清新,蜜糖醬減低咗炸雞本身嘅油膩感。蒜味唔太出,不過同樣係好出色!☺️店內長期播住韓文歌🎤🔊再加上室內嘅裝修同燈光💡真係勁有韓國feel🤪下次都會再幫襯🥰
🇰🇷大角咀黃店韓菜💛
呢間餐廳裝修得勁有少女feel🥰,隨便影都係一個打卡位📸

卡邦尼炸雞🍗(六件) $98

🐮韓式牛肉飯卷🍙 $55

🍱韓式便當配三件炸雞🐔 $78

店內長期播住韓文歌🎤🔊
再加上室內嘅裝修同燈光💡
真係勁有韓國feel🤪
下次都會再幫襯🥰
2021-09-22 56 浏览
大角咀雖然沒有地鐵直到,不過食肆林立,其實是約飯腳的好地方; 記得以前比較多豬骨煲及打邊爐,現在就多了各式各樣新式食肆,今晚就跟朋友去了吃充滿少女心的韓式 fusion 店 My Ahjussi一進門就一定被吸睛的花海天花板,密密麻麻名附其實的滿天「天花」,有點像厚厚雨雲下驟現的電光百香果綠茶及玫瑰latte,簡單美好的一頓點了簡單的韓式甜辣炸雞及泡菜海鮮豆腐煲,味道不錯,份量正常,甜辣醬很夠味,唯一是吃得有點論盡,幸好餐廳有即棄手套,才不會太過「里hea」

百香果綠茶及玫瑰latte,簡單美好的一頓