有素食既韓國餐廳真係少見,呢到除左有韓國菜之外仲有素食意粉,食物種類都幾多~┄┅┄┅┄┅┄┅┄𖣒 泡菜海鮮豆腐鍋 $78細細一個鍋但有好多海鮮,辣度方面係bb辣,所以唔食得辣既都可以試下,而且個湯好啱送飯。評分:🌕🌕🌕🌗🌑-𖣒 韓式素牛肉飯捲 $65飯捲用左素牛肉,雖然唔係好似牛肉,但食落都幾濕潤,一d都唔乾身!點埋個汁食仲開胃。評分:🌕🌕🌕🌕🌑-𖣒 辣炒年糕 $42完全唔辣但個汁都幾香,年糕好有咬口~評分:🌕🌕🌕🌗🌑-𖣒 蒜香蜂蜜炸雞 (6pcs) $98呢個有驚喜!一送到黎見到好多汁以為個皮會浸到淋哂,結果食到最尾個皮都仲係好脆!炸雞好juicy,食落仲有d柚子味,好清新。評分:🌕🌕🌕🌕🌑
┄┅┄┅┄┅┄┅┄
𖣒 泡菜海鮮豆腐鍋 $78
評分:🌕🌕🌕🌗🌑
泡菜海鮮豆腐鍋

𖣒 韓式素牛肉飯捲 $65
評分:🌕🌕🌕🌕🌑
韓式素牛肉飯捲

𖣒 辣炒年糕 $42
完全唔辣但個汁都幾香,年糕好有咬口~
評分:🌕🌕🌕🌗🌑
辣炒年糕

𖣒 蒜香蜂蜜炸雞 (6pcs) $98
評分:🌕🌕🌕🌕🌑
泡菜海鮮豆腐鍋
韓式素牛肉飯捲
辣炒年糕
蒜香蜂蜜炸雞
一入到去已經覺得個裝修好靚韓式餐廳黎講又混合左少女心既乾花裝飾😚仲有聖誕樹,打卡一流!而且我覺得佢嘅食物種類都好多混合咗少少西式既元素岩晒唔同人嘅口味叫完之後上菜都好快🔸軟殼蟹忌廉意粉隻軟殼蟹超大隻,閨蜜一咬嗰啲脆聲好響🤣好似食緊薯片咁脆!因為好多時軟殼蟹撈埋啲意粉好易會變稔,所以呢個做得好好😍忌廉汁好濃郁,隻碟好靚🤤隻軟殼蟹同閨蜜一人一半啱啱好😎😎🔸泡菜五花腩飯食呢個好懷念之前第一次去韓國試食既搖搖鐵盒便當😭回憶真係返晒黎!簡單得黎又好食💕💕好想再去韓國呀😖😖💕🔸素麥樂雞佢呢度仲有唔少素食食材我地試咗佢嘅素麥樂雞,做得幾逼真而且味道真係好似雞肉,本身我都少食雞因為怕多激素但係素食令我可以重拾返食雞嘅味道😚💕🔸百香果乳酪好少何見百香果配乳酪,味道都幾新鮮,陣味都幾夾😚唔會膩,仲幾開胃🔸香蕉拿鐵都少見咁嘅配搭,但係啲啲香蕉溶咗落D鮮奶咖啡到又好夾,仲多咗重口感,令到個奶香味更加香💕都係一個好新嘅嘗試🤤🤤Btw閨蜜終於唔係嗌抹茶latte了🤣😂🤣😂 hahaha~~~
一入到去已經覺得個裝修好靚
韓式餐廳黎講
叫完之後上菜都好快

🔸軟殼蟹忌廉意粉

🔸泡菜五花腩飯

🔸素麥樂雞
佢呢度仲有唔少素食食材
我地試咗佢嘅素麥樂雞,做得幾逼真而且味道真係好似雞肉,
本身我都少食雞因為怕多激素
但係素食令我可以重拾返食雞嘅味道😚💕

🔸百香果乳酪

🔸香蕉拿鐵

都係一個好新嘅嘗試🤤🤤

• 軟殼蟹忌廉汁意粉
  • 香蕉拿鐵
雖然搵唔到Ahjussi陪我黎食呢間野(我身邊的朋友都好年輕,雖然都大過我),咁都有朋友陪我食呢間韓國野,一入到去好似置身係韓國CAFÉ咁,好靚,好岩打咭,一落完ORDER後,侍應隨即奉上2小碟泡菜,我想講個蘿蔔勁好食,食落好清爽,酸酸地咁,好開胃,好有驚喜。💋韓式牛肉飯捲,呢個飯捲勁好足料,裡面有唔少的牛肉,食落牛肉味都好突出,加埋醃蘿蔔的爽脆感,食落好有層次,而佢隨碟都附送麻油及鹽混和而成的調味料比我地蘸,食落帶點麻油香,令人難忘。💋泡菜五花腩飯,佢用便當鐵做載體,好特別,但小心因為金屬關係,會好熱的(但唔明店員點解可以徒手咁送餐),唔好睇佢扁扁地,食完呢盒飯都飽左8成(主因應該係我唔食得多野,一定係),佢個五花腩加埋泡菜的爽脆感好正,味道辣辣地,又帶點甜甜地咁,好正,而五花腩都算肥瘦均稱。💋卡邦尼煙肉泡菜意粉,佢呢個係芝士加強版!佢每條意粉都包裹住濃濃的卡邦尼醬汁,勁濃稠,加埋泡菜本身的辣辣地,好正,佢D意粉煮得剛好,佢仲要好邪惡地加D芝士粉係面,勁開心,佢D煙肉份量都好多,最後我地都食唔晒D煙肉,好抵食,哈。💋蒜香蜂蜜炸雞(6件),一上碟真係嘩一餐,件件雞都好大隻,難怪侍應一上

💋蒜香蜂蜜炸雞(6件),一上碟真係嘩一餐,件件雞都好大隻,難怪侍應一上枱就放低2對手套比我地,根本都唔預我地用餐具去享用,但又好矛盾地佢係即炸關係,一上枱勁熱,直頭拎唔到黎食,要灘一灘凍才勉強食到,不過因為即炸關係,食落勁脆身,肉質又嫩滑多汁,而佢每隻都剛好包裹住濃濃的蜂蜜醬汁,食落甜甜地,又帶點蒜香,勁正。

2021-12-10
2021-12-09 27 浏览
大角咀出名多餐廳,呢間韓式CAFE店內佈滿花花佈置🌸 雖然舖頭細細,不過座位之間闊落,坐得好舒服☺️餐牌選擇都多,有飯卷、鍋物、漢堡、薄餅、意粉,部分款式更係素菜上菜前每枱遞前菜: 泡菜、醃蘿蔔*芝士炸雞 (6件) $108 🍗半溶芝士醬、芝士粉,一上枱聞好香芝士味🧀炸皮好薄,肉質嫩滑多汁即使大量醬汁淋滿雞皮,仍然保留脆身,而且唔會好漏/ 滿口油的感覺,如果無骨就更完美😍*海鮮薄餅 (蟹柳、蝦、硯肉) $128🍕有驚喜! 自家製餅底好軟熟,外皮酥韌,內綿實有彈性,餡料保持濕潤😍🥰 放一段時間仍保持呢個口感,証明發酵時間處理極好*炸軟殼蟹 $45🦀外脆内軟,炸得好鬆脆唔油膩職員好細心同超好態度👍🏾 主動提供手套、斟水外,離開前會提醒小心梯級等。餐廳亦聘用特殊人士,履行社會責任,希望大家支持下💪🏾

上菜前每枱遞前菜: 泡菜、醃蘿蔔

*芝士炸雞 (6件) $108 🍗

半溶芝士醬、芝士粉,一上枱聞好香芝士味🧀
炸皮好薄,肉質嫩滑多汁

*海鮮薄餅 (蟹柳、蝦、硯肉) $128🍕

放一段時間仍保持呢個口感,証明發酵時間處理極好

*炸軟殼蟹 $45🦀
外脆内軟,炸得好鬆脆唔油膩

餐廳亦聘用特殊人士,履行社會責任,希望大家支持下💪🏾
2021-12-06
  • 海鮮薄餅
  • 芝士炸雞
  • 炸軟殼蟹
大角咀真係一個美食嘅隱世天堂,隨住市區活化,近年越嚟越多特色餐廳係大角咀開店,尤其係大全街一帶更加開到成行成市,想食乜都可以係果度搵到。最近呢間My Ahjussi開業,主打韓國菜,並加入cafe打卡元素,成間餐廳都佈置得好靚好有少女風☺️加上附近人流相對地唔算太多,入去食住野傾下計都幾舒服㗎,而且食物質素亦都係我意料之外!。。🔘韓式牛肉捲 | $55評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 韓式牛肉捲牛肉味勁香濃😳而韓國黃瓜、青瓜絲、蘿蔔絲等等嘅材料梗係唔少得啦。而最特別係餐廳會跟埋一份加入左鹽嘅韓式麻油俾你,當中嘅麻油香同微微嘅鹹味令到味道更加昇華😳就好似平時加咗鹽嘅紫菜一樣,真係好好食!而餐廳仲會有素朱肉版本俾大家選擇添。。。🔘軟殼蟹忌廉汁意粉 | $98評分: 🌕🌕🌕🌗🌑評語: 好足料嘅一個菜式,一上菜就俾面頭果隻炸軟殻蟹吸引住😳大大隻一啲都冇騙場。忌廉意粉味道濃郁,有好多蘑菇粒令每一啖都更有口感,但忌廉汁比較稀,如果可以濃返啲就更加好喇☺️。。🔘焦糖爆谷拿鐡 | $33 (跟餐飲品)評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 只要你有叫意粉、Burger等等呢啲嘅主食,都可以以優惠價揀返一個咁餐飲品。呢款焦糖爆谷

韓式牛肉捲

🔘韓式牛肉捲 | $55
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑

軟殼蟹忌廉汁意粉

🔘軟殼蟹忌廉汁意粉 | $98
評分: 🌕🌕🌕🌗🌑

焦糖爆谷拿鐵

🔘焦糖爆谷拿鐡 | $33 (跟餐飲品)
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑
評語: 只要你有叫意粉、Burger等等呢啲嘅主食,都可以以優惠價揀返一個咁餐飲品。呢款焦糖爆谷拿鐡,單計賣相都已經滿分😳係Latte嘅奶泡上鋪滿焦糖爆谷,爆谷每一粒都脆卜卜,食到停唔到口🤣而焦糖爆谷亦為Latte帶來一陣焦香嘅甜味,無論味道同賣相都充分表現出少女心☺️

🔘蒜香蜂蜜炸雞 | $98/6件
評分: 🌕🌕🌕🌕🌗
評語: 炸雞系列分別有6件同12件兩種份量,由於炸雞每一件都大大件嘅關係,我哋兩個人食左四件都已經飽到食唔落🤣好抵食。炸雞有一樣野係我非常欣賞,就係佢脆身嘅外皮,食落去有種咬薯片嘅感覺!炸雞表面灑上蒜香蜜糖,味道唔會好濃,保留左雞肉嘅味道。

🔻少有韓式cafe餐廳
🔻店員好有禮貌!😳
🔻裝修充滿少女感覺!
推介指數: ⭐⭐⭐️⭐️
韓式牛肉捲
軟殼蟹忌廉汁意粉
焦糖爆谷拿鐵
2021-12-09 25 浏览
好靚呀 差些以為去咗婚宴現場咁添呀!!!先嚟睇下menu有韓國嘢食。仲有嘢飲 mention有部份嘢飲仲可以用跟餐價。💃💃我唔客氣啦!嘩!份炸雞🧑‍🦯估唔到好有水準呀!咬落去非常脆!好啱邊打牙較邊食炸雞🍗同埋有唔同口味選擇㗎份炸雞!burger配咗粗薯條好有份量,大到夠滿足大胃口嘅食嘅時候留意到冇平時d餐廳咁鹹㗎!應該係落小咗鹽🧂 走健康小鹽油路線嘅👍👍👍奧運多嘢食,但咁良心咁chill嘅又真係抵👅
好靚呀 差些以為去咗婚宴現場咁添呀!!!
先嚟睇下menu有韓國嘢食。

仲有嘢飲 mention有部份嘢飲仲可以用跟餐價。
💃💃
我唔客氣啦!

Korean  fired  chick

嘩!份炸雞🧑‍🦯估唔到好有水準呀!
咬落去非常脆!好啱邊打牙較邊食炸雞🍗
同埋有唔同口味選擇㗎份炸雞

soft  crab  burger  set

burger配咗粗薯條好有份量,大到夠滿足大胃口嘅
食嘅時候留意到冇平時d餐廳咁鹹㗎!
應該係落小咗鹽🧂 走健康小鹽油路線嘅👍👍👍

奧運多嘢食,但咁良心咁chill嘅又真係抵👅

Appetizer
fruit  soft drink
2021-12-04 24 浏览
大角咀一帶開咗幾多cafe,發現呢間韓式cafe小店性價比幾高😍 環境佈置滿分,天花佈滿碎花,粉紅色燈光,啱哂少女心十足嘅港女打卡啊💕👧🏻牛肉捲 $55最近覺得韓式飯卷超好味~ 附上嘅麻油先係精粹,紫菜麻油又香又脆,加上飯卷裏嘅餡料,口感層次豐富😍卡邦尼煙肉泡菜意粉 $72意粉醬汁好creamy,意粉嘅軟硬度啱啱好,韓式黃金泡菜爽口美味同煙肉幾夾😋蒜香蜂蜜炸雞 $98/6pics炸雞醬汁豐富,啖啖蒜香甜蜜,皮脆肉超嫩超滑。可以揀6隻同12隻,兩個人食唔使驚食唔晒~ 雞件係雞翼,同雞髀肉😍Dark chocolate +$30 熱黑朱古力有個拉花心心,好靚😃 好濃厚嘅朱古力😃巨蜂提子梳打$38巨蜂提子梳打甜得清新,冰涼爽喉又解渴😁

牛肉捲 $55

卡邦尼煙肉泡菜意粉 $72

蒜香蜂蜜炸雞 $98/6pics

Dark chocolate +$30
熱黑朱古力有個拉花心心,好靚😃 好濃厚嘅朱古力😃

巨蜂提子梳打$38
巨蜂提子梳打甜得清新,冰涼爽喉又解渴😁
2021-12-02 37 浏览
一入到去就見到個環境好靚 , 真係好適合過來打卡 , 影靚相。職員安排左坐門口位 , 門口既位置就是擺放了這些花。天光板都用了花海來佈置其實呢間餐廳真的不濃味 , 但係個人覺得口味真的太淡了... 泡菜湯我們是需要額外再加泡菜 (送的前菜)素牛肉卷 $65這個我覺得是3款菜式中最好的 , 不濃又不算丸淡 , 口味算符合我的。泡菜海鮮豆腐鍋 $78真的超淡 ... 白飯亦唔好食 , 又唔辣...士多啤梨乳酪 & 抹茶牛奶 算是比較好的一杯飲料了 , 還好飲料做得不錯蒜香蜂蜜炸雞 6pcs $98個汁算是我比較欣賞的 , 但炸雞就真係一般了環境坐得都舒服的 , 想打卡既朋友 / 食得淡既朋友都岩來呢度既 ...但本身今日係想食D濃味少少既野 , 但 ... 結果都係淡 ... 所以有點點失望

職員安排左坐門口位 , 門口既位置就是擺放了這些花。

天光板都用了花海來佈置

泡菜湯我們是需要額外再加泡菜 (送的前菜)

素牛肉卷 $65

泡菜海鮮豆腐鍋 $78
真的超淡 ... 白飯亦唔好食 , 又唔辣...

士多啤梨乳酪 & 抹茶牛奶
算是比較好的一杯飲料了 , 還好飲料做得不錯

蒜香蜂蜜炸雞 6pcs $98
個汁算是我比較欣賞的 , 但炸雞就真係一般了

2021-11-30
2021-11-29 51 浏览
好久沒有過來大角咀吃飯了,餐廳感覺又換了不少新的,香港真是每天都有新的餐廳可以給我嘗試。今天來吃的是韓國菜,進來就被少女風給吸引了,粉粉的調調很是陶醉。 每天都換個餐廳吃飯,超級有新鮮感,雖然被關在這裡1年多了,生活方式是要維持不變的。對自己的好,也是自己知道。時時刻刻照顧好自己的內心小孩才能有力氣去面對每天的挑戰。鹹蛋黃薯條 60新鮮出爐,滿滿都是鹹蛋黃,味道濃郁超級滿足,雖然小小罪惡,不過開心❤就是硬道理。新豬肉鍋 78 柚子蜜新豬肉就是素食者的最愛❤ 味道鮮美卻沒有豬肉的油膩。配上米飯🍚今晚吃得飽飽的 柚子蜜是店家推薦,溫暖有滋潤,瞬間就取得我心❤My Ahjussi大角咀大全街39號地舖

時時刻刻照顧好自己的內心小孩才能有力氣去面對每天的挑戰。

鹹蛋黃薯條 60

新豬肉鍋 78 柚子蜜

My Ahjussi
大角咀大全街39號地舖
2021-11-28 1316 浏览
舖頭細細座位唔算多, 但係餐牌既選擇都幾多📜 餐廳既頂部佈滿左白色花花既裝飾, 就好似一舊舊白雲咁☁️ 上菜前每位客人都會有一小份泡菜開下胃🤰🏾辣炒年糕🌶($42)年糕裝係一個陶瓷湯碗度, 成個感覺變得好家居, 好有住家菜既感覺🙆🏾‍♀️ 個醬睇落唔紅, 食落都唔太辣, 年糕既煙韌度適中, 份量算多, 仲配左啲薄既魚糕片添😋泡菜豆腐鍋🍲($58)呢個涼涼地既天氣食個熱辣辣既泡菜鍋真係成個人都暖曬😊 呢個鍋無論係豆腐定泡菜都幾多, 另外仲跟左個灑左紫菜碎既白飯, 撈埋一齊食好滿足🥰卡邦尼煙肉泡菜意粉🍝($72)配搭係得意, 濃濃既卡邦尼醬滿滿咁包裹住每一條意粉, 再加埋大量既煙肉同泡菜係正既😌蒜香蜂蜜炸雞🍗($98)炸雞超脆, 蒜香味濃再加埋蜜糖既甜好正, 肉質仲要勁嫩滑, 食韓國野一定要食炸雞😍香蕉Latte🍌($33)跟餐加$33蚊就可以飲到呢個香蕉味勁濃既latte🍹 蕉味濃得黎又唔會蓋過左咖啡既香, 仲有啲香蕉片係面添👍🏽呢度大部分主食都係跟餐有一杯餐飲, 所以呢個價錢黎講都幾抵食💁🏾‍♀️ 想食韓國野既話呢間都係一個不錯既選擇😙

辣炒年糕🌶($42)

泡菜豆腐鍋🍲($58)

卡邦尼煙肉泡菜意粉🍝($72)

蒜香蜂蜜炸雞🍗($98)

香蕉Latte🍌($33)

2021-11-26
  • 蒜香蜂蜜炸雞
  • 卡邦尼煙肉泡菜意粉
  • 泡菜豆腐鍋
  • 香蕉拿鐵
  • 辣炒年糕
2021-11-28 41 浏览
前排就個朋友返收工地點同時間,約出嚟gathering😝 我個朋友最近又喺度努力實行緊做健身嘅習慣, 佢成日都同我講話要吸收多啲protein😂 於是我就揾到間近佢收工點,就帶佢食炸雞🍗😝🔸蒜香蜂蜜炸雞🍗 $98一上枱啲雞熱到仲噴煙🌪️ 落口超級香脆, 蜂蜜味嘅激炸雞簡直係炸雞界既長勝將軍🍯 佢仲要加埋蒜香味,將炸雞昇華到另一境界😍 不過如果蒜香味道可以再多啲嘅話會更好食( 我係蒜香控 )🔸新豬肉蕃茄薄餅🍕 $118佢呢個pizza係我食到冇停口嘅一個pizza😍 佢嘅薄餅底係超級好食😛 完全推翻咗我一直覺得麵包類嘅完全唔好食嘅諗法🤗 佢個薄餅底係超級soft, 食落口唔會乾爭爭, 加埋蕃茄🍅同新豬肉🐖, 酸酸地,好醒胃😝🔸焦糖爆谷Latte $45哩杯野絕對係打卡igable 📸 latte上面佈滿爆谷, 再淋咗少少焦糖☺️ 焦糖同埋 latte嘅配搭比例剛剛好, 攪勻咗嚟飲嘅時候, 輕微帶少少苦澀味, 但係又有少少焦糖嘅香味, 好適合唔太喜歡飲太苦既人士👍👍🔸百香果綠茶$45我叫咗少甜, 味道幾清新, 飲落去有淡淡嘅百香果香味😎, 食咗咁多油膩既野,飲埋返d綠茶可以幫助消滯✔️

🔸蒜香蜂蜜炸雞🍗 $98

🔸新豬肉蕃茄薄餅🍕 $118

🔸焦糖爆谷Latte $45

🔸百香果綠茶$45
2021-11-24 93 浏览
尋晚去左揾"我的大叔"食韓國野😂menu都幾多樣揀,同埋都幾fusion, 除左韓國野食,仲有pizza同pasta, 真係揀到有選擇困難~ 最後叫左好多澱粉質😂 ✨黑松露雜菌薄餅 - size都比我想像的大,pizza底好軟熟,幾香,黑松露味都幾出,重點係熱辣辣正,食完暖笠笠~✨蒜香蜂蜜炸雞 - 原來係用雞全翼,雞槌同雞胸整,幾特別,炸得好脆,配埋個汁幾惹味✨韓式牛肉飯捲 - 都幾多份量,口感好足,如果牛肉係韓式嗰隻烤牛肉(bulgogi) 味道會更出😜✨意式特濃朱古力 - 都真係幾香濃幾滑,朱古力控好啱!✨士多啤梨乳酪 - 味道幾特別,唔會太酸,幾好味😋環境都幾靚幾有feel, 啱同朋友/情侶泥食飯傾計😜

黑松露雜菌薄餅

韓式牛肉飯捲

✨意式特濃朱古力 - 都真係幾香濃幾滑,朱古力控好啱!
意式特濃朱古力

✨士多啤梨乳酪 - 味道幾特別,唔會太酸,幾好味😋
士多啤梨乳酪

環境都幾靚幾有feel, 啱同朋友/情侶泥食飯傾計😜

黑松露雜菌薄餅
韓式牛肉飯捲
意式特濃朱古力
士多啤梨乳酪
好耐冇食韓國野啦 講起韓國野我第一時間就諗起韓式炸雞🤤😝蒜香蜂蜜炸雞$98 (6ps) 可以揀半份幾好因為兩個人食得唔多可以留返個肚食其他嘢👍🏼 揀咗好多人推介嘅蜂蜜味炸雞甜甜地食落唔會咁膩 炸雞外皮好脆 入面肉質一啲都唔鞋 幾juicy☺️每件都大大件 食3件真係已經好飽🤣黑松露本菇野菌忌廉意大利粉$88發現餐廳都幾多素食 個人超鍾意食黑松露呢個意粉好推介 有好多好濃郁嘅黑松露 意粉夠creamy 同彈牙 仲有好多菇😋😋柚子蜂蜜柑肉沙律$78 沙律配料好多 車厘茄 粟米 沙律菜 菠蘿 柑肉仲有啲Nuts ☺️ 個柚子油好開胃 清爽解膩👍🏼👍🏼
好耐冇食韓國野啦 講起韓國野我第一時間就諗起韓式炸雞🤤😝

蒜香蜂蜜炸雞$98 (6ps)

黑松露本菇野菌忌廉意大利粉$88

柚子蜂蜜柑肉沙律$78

2021-11-22
  • 蒜香蜂蜜炸雞
  • 黑松露忌廉汁日本本菇野菌意粉
2021-11-19 1164 浏览
全日主食都會連飲品,就算轉特飲都有跟餐價~🍝韓式泡菜新豬肉意粉 $88嘻嘻之前屋企無咩材料煮陣時就正正自己煮左個泡菜新豬肉意粉!!!!難得見到出邊都有呢個搭配當然要試試係鋪頭大廚煮定自己嘅手藝好食啲😈不過呢個意粉真心超級驚艷地好食!(比我煮嘅好食好多!!)意粉煮到軟硬適中!名稱中的韓式泡菜反而係少少泡菜嘅辛辣味道係意粉上~食落比較明顯的係蕃茄醬汁和新豬肉嘅味道~但整體調味得超好味~!甜中帶微辣又不油膩!~雖然食落無咩泡菜酸味~但搭配上額外附上的泡菜和蘿蔔都幾惹味~素食人士食到呢個意粉絕對會超開心又滿足!~韓式便當配三件炸雞(甜辣) $78好抵食~三件炸雞大件炸得幾脆面頭有啲甜辣醬汁~搭配埋便當大份飽肚!食落滿足🥳🍴柚子蜂蜜柑肉沙律 $78好食!~!~柑肉大塊超甜又多汁!仲有大塊嘅菠蘿甜甜酸酸~~🍍上面仲淋左好多芝士粉~極為誘人🤤🤤沙律菜都有幾款都頗新鮮~加埋酸酸嘅柚子蜂蜜醬汁,幾清新又健康開胃!~店員有禮、坐得又好舒服、周圍仲好多花花裝飾~~人均150咁多野食!正~~~推薦!!
全日主食都會連飲品,就算轉特飲都有跟餐價~

🍝韓式泡菜新豬肉意粉 $88

不過呢個意粉真心超級驚艷地好食!(比我煮嘅好食好多!!)

素食人士食到呢個意粉絕對會超開心又滿足!~

韓式便當配三件炸雞(甜辣) $78

好抵食~三件炸雞大件炸得幾脆面頭有啲甜辣醬汁~

搭配埋便當大份飽肚!食落滿足🥳

🍴柚子蜂蜜柑肉沙律 $78

上面仲淋左好多芝士粉~極為誘人🤤🤤

店員有禮、坐得又好舒服、周圍仲好多花花裝飾~~

人均150咁多野食!正~~~推薦!!
2021-11-17
  • 韓式便當配炸雞
2021-11-17 32 浏览
為於大角咀食街嘅呢間小清新韓食cafe🇰🇷 天花佈滿粉白色小花🌸 唔只天花漫天花海 玄關位置亦有好多花花佈置🌻 非常少女 雖然餐廳地方唔大 但都坐得幾舒服 餐廳職員友善 特別之處係呢度嘅素食類型非常多🌱 親民價錢嘅韓式素食實在比較少見啊 當然餐廳都有供應熱葷 任君選擇🍴˜”*°•焦糖爆谷拿鐵($45)🍿☕️•°*”˜ 見到menu幅圖畫覺得好得意 於是試下 造型的確幾可愛 非常適合影相📷popcorn香脆 latte微苦 如果將爆谷浸落咖啡 焦糖甜味可以中和咖啡苦味變得甘甜 不過粒爆谷就會腍哂 好糾結🙈˜”*°•甜麥仁拿鐵($45)•°*”˜ 韓國流行嘅jolly pong latte 麥仁酥脆微甜 為香濃latte加添口感 甜麥仁另上 可以自行添加 保持脆度 ˜”*°•素麥樂雞($48)🌱🐥•°*”˜ 像真度好高 係軟熟啲啲版嘅麥樂雞 外脆內軟 不過呢度唔係配甜酸醬 而係配茄汁🥫 如果點返甜酸醬可能會更神似 另外仲有麻醬粟米沙律伴碟🌽🥗˜”*°•韓式素牛肉飯捲($65)🌱🐮🍱•°*”˜ 素牛肉無論外貌定色澤同真牛肉都好相似 最欣賞呢個飯捲唔單止附上韓式麻油 而且麻油入面仲有加鹽 味道更

˜”*°•焦糖爆谷拿鐵($45)🍿☕️•°*”˜

˜”*°•甜麥仁拿鐵($45)•°*”˜

˜”*°•素麥樂雞($48)🌱🐥•°*”˜

˜”*°•韓式素牛肉飯捲($65)🌱🐮🍱•°*”˜
素牛肉無論外貌定色澤同真牛肉都好相似 最欣賞呢個飯捲唔單止附上韓式麻油 而且麻油入面仲有加鹽 味道更昇華👍🏻

˜”*°•泡菜新豬肉豆腐鍋($78)🌱🐷🍲•°*”˜
百福嫩豆腐+新豬肉+泡菜 湯底味道唔複雜 清淡自然食材原味道 辣度係微微微辣 可能素食關係 唔可以expect佢好似正常泡菜湯咁濃郁 清清地黎講配埋個飯都唔錯 鍾意食新豬肉 好軟嫩