2021-08-04 42 浏览
知道大角咀多好嘢食,所以特登約朋友黎,見到網上有推介過呢間適合打卡,fit曬我地D女仔聚會!cafe裝修好有少女風,連天花都有花花裝飾!呢度餐牌都系韓食為主,但系都有fusion咗既例如pizza pasta 咁,價錢都好OK!叫main的話可以跟餐有飲品呢!素牛卷卷好開心餐廳有素菜選擇,因為平日食韓國嘢好少有素菜揀,呢個素牛kimbap 好好食,又健康,推介!韓式便當韓式便當配埋最有代表性既炸雞,便當系韓式拌飯,撈埋辣醬一齊食正!炸雞我地叫咗蒜香蜂蜜,醬汁配搭剛剛好,雞都好滑👍🏾海鮮鍋海鮮非常足料,個湯好入味,加埋飯落去,真系好似去咗韓國咁,推介推介!另外都想贊贊佢地既梳打飲品,我地分別叫咗蜜桃同柚子味,兩個都好清甜,唔會過分多糖,健康選擇!

素牛卷卷

韓式便當

海鮮鍋

2021-07-30 46 浏览
韓式靚靚cafe🌸🌟魚板年糕湯份量驚人竟然有兩大串年糕,不過有啲失望唔係韓國有辣味嘅魚糕湯,只係清清地嘅湯底🌟士多啤梨乳酪幾creamy,味道小小甜唔會太酸🌟軟殼蟹忌廉意粉 軟殼蟹炸得香脆,加上忌廉汁配軟硬適中嘅意粉,不錯👍🏻🌟蜂蜜蒜香炸雞韓式便當炸雞有齊雞胸、雞鎚同雞翼,炸到外脆內軟,雞肉好Juicy,但醬汁可能再整濃多啲啲
韓式靚靚cafe🌸

🌟魚板年糕湯

🌟士多啤梨乳酪
幾creamy,味道小小甜唔會太酸

🌟軟殼蟹忌廉意粉

軟殼蟹炸得香脆,加上忌廉汁配軟硬適中嘅意粉,不錯👍🏻

🌟蜂蜜蒜香炸雞韓式便當

2021-07-29 1459 浏览
少女心韓國菜🇰🇷一個月前同 lulueats_foodie 去食嘅韓國菜食評終於面世啦🤪 個日落住大雨去左大角咀呢間充滿少女心嘅韓國菜😍 店內充滿粉紅色同花花裝修 女仔去到一定好開心🥰 仲要食物幾高質 我地兩個食完都好滿意💛.佢主打韓國Fusion菜😋 除左韓式炸雞 佢仲有Burger、Pizza、意粉、泡菜鍋等等 款式幾多元化😍 而且價錢都幾抵食 主食好多$100內🥰🔹炸菇🍄有8-10粒菇 全部都大大粒👍🏻 熱辣辣炸起 咬落超juicy😋 $48黎講幾抵食😍🔹辣炒年糕🍢中意食辣嘅朋友會失望🤪 味道偏甜唔辣😋 年糕份量好多 而且夠煙韌👍🏻 仲有魚糕片😍🔹卡邦尼炸雞🍗推介❤️ 估唔到炸雞配卡邦尼係咁夾 食落唔會好漏😍 仲要有一片片煙肉 食完雞個汁用黎撈飯都好正🥰 炸雞有6件 / 12件選擇 全部都大大舊😋 有齊雞翼、雞脾、雞鎚👍🏻🔹泡菜海鮮豆腐鍋🥘海鮮豆腐超足料 有青口、魷魚、蟹柳、蝦等等😋 泡菜湯底辣度剛好 送飯一流😍.難得有抵食、好食嘅韓國菜👍🏻 整體食物幾高質 特別係兩款炸物 真係好好食😋 環境都好岩女仔黎傾計、打卡😍
少女心韓國菜🇰🇷

🔹炸菇🍄

🔹辣炒年糕🍢

🔹卡邦尼炸雞🍗

🔹泡菜海鮮豆腐鍋🥘

• 卡邦尼炸雞
2021-07-27 47 浏览
係大角嘴嘅隱世韓國餐廳,原來有好多人都識黎呢間食炸雞😚想黎食嘅一定要訂定枱呀,同埋要食咸蛋黃炸雞😛.👅 黃金咸蛋炸雞全晚必食重點😍雞炸得好脆好香,仲要可以完全保留到雞汁,加埋勁濃郁嘅咸蛋黃汁,係邪惡同邪惡嘅化身!肥是什麼?🤤.👅 卡邦尼煙肉泡菜意粉意粉軟硬適中,個汁係卡邦尼嘅白汁再加泡菜嘅辣味,成件事好得特😚有少少辣之餘,仲有卡邦尼嘅甜味,真心覺得好特別😋.👅軟殼蟹漢堡又係軟殼蟹呀🤣🤣🤣呢個軟殼蟹勁大隻!又勁juicy!仲要炸得好脆身!係好好食嘅程度!絕對會返兜!薯條伴碟又勁多😚好抵食呀😚

👅 黃金咸蛋炸雞

👅 卡邦尼煙肉泡菜意粉

👅軟殼蟹漢堡

2021-07-21 67 浏览
💛#黃店其實大角咀真係好多美食亦好多黃店,好多好食嘅黃店!依家主要食韓國菜,位於我之前介紹過好好食嘅星洲總廚房隔離位,餐廳裝修亦都非常少女風主要粉紅色,有花雲海,粉紅色霓虹燈韓文寫住香港人加油😂⭐️人流都比較多所以建議預先訂枱坐低會附上前菜,可添加.Burger pasta rice都附飲品一杯👓蒜香蜂蜜炸雞 $178/12pcs $98/6pcs叫咗12件大份量,就係相中兩碟。蒜香蜂蜜醬汁唔算好重蒜蓉味反而係偏重蜜糖甜味,整體都算好食滋味。雞肉嫩滑,個皮炸得好香脆,嗰炸皮都幾特別好似同平時嘅韓式炸雞有啲唔同,平時出面嗰種係比較乾身硬少少。整體係好食亦都同價錢相符。評分:8/10👓泡菜五花腩飯 $68五花腩都好多,味道唔錯嘅,不過整體稍為普通,純粹係泡菜炒五花腩片配上白飯。雖然泡菜不過味道冇乜辣味反而帶點甜。評分:6.5/10👓韓式泡菜新豬肉意粉 $88係特別嘅,因為用上新豬肉植物肉,不過撇除依點其餘就冇乜特別啦,同樣雖然係話泡菜不過醬汁比較似蕃茄汁,整體比較普通似係蕃茄醬汁底嘅意粉,意粉都係用上普通嘅意粉,味道係正常質素。評分:6.5/10👓牛油果炸豆腐沙律 $78其實沙律底就正常沙律
💛#黃店
⭐️人流都比較多所以建議預先訂枱

坐低會附上前菜,可添加
Burger pasta rice都附飲品一杯
👓蒜香蜂蜜炸雞 $178/12pcs $98/6pcs
評分:8/10
👓泡菜五花腩飯 $68
評分:6.5/10
👓韓式泡菜新豬肉意粉 $88
評分:6.5/10
👓牛油果炸豆腐沙律 $78
其實沙律底就正常沙律菜有粟米車厘茄,牛油果有少少偏細舊,但主要係炸豆腐比較特別,有6粒,出面香脆入面嫩。
評分:7/10
👓士多啤梨乳酪 跟餐+$30
Burger pasta rice都附飲品一杯,有啲飲品唔使加錢或者咖啡加二十幾,個人認為其實加咖啡比較穩陣。依杯只係好輕微士多啤梨味唔夠濃郁,乳酪都有少少,不過真係唔值加三十蚊🤦🏻‍♀️
評分:5/10
👓百香果綠茶 跟餐+$33
同樣真係唔值加錢🤦🏻‍♀️完全冇百香果味,似普通綠茶一杯。
評分:4/10
2021-07-20 54 浏览
第二次嚟幫襯喇~老實講,我對pink pink 嘅裝橫無乜興趣但同行女士好似幾鍾意😂#熔岩芝士炸雞漢堡配薯條 🍔啲芝士真係多到好似熔岩咁😍炸雞個炸法好似炸魚柳咁,偏細塊但都幾好食啲薯條唔知點解好淺色但係又脆嫁喎😂#明太子忌廉汁帆立貝意粉 🍝睇佢唔似有明太子,食落亦都冇明太子味要當返佢係carbonara咁食另外又估佢唔到啲帆立貝都幾大粒#黑松露本菇野菌忌廉汁意粉 🍝黑松露味幾濃郁,麵質都好爽口嗌餐仲有餐飲跟,我嗌咗杯熱咖啡,都幾好飲lunch 嚟講都夠哂飽同抵食~
第二次嚟幫襯喇~
老實講,我對pink pink 嘅裝橫無乜興趣
但同行女士好似幾鍾意😂

熔岩芝士炸雞漢堡配薯條

#熔岩芝士炸雞漢堡配薯條 🍔
啲芝士真係多到好似熔岩咁😍
炸雞個炸法好似炸魚柳咁,偏細塊但都幾好食
啲薯條唔知點解好淺色但係又脆嫁喎😂

明太子忌廉汁帆立貝意粉

#明太子忌廉汁帆立貝意粉 🍝
睇佢唔似有明太子,食落亦都冇明太子味
要當返佢係carbonara咁食
另外又估佢唔到啲帆立貝都幾大粒

黑松露本菇野菌忌廉汁意粉
#黑松露本菇野菌忌廉汁意粉 🍝
黑松露味幾濃郁,麵質都好爽口

嗌餐仲有餐飲跟,我嗌咗杯熱咖啡,都幾好飲
lunch 嚟講都夠哂飽同抵食~
2021-07-10
午餐
大角咀美食攻略其實呢間我黎過一次,但當時無堂食,只能外賣只係外賣過PIZZA同炸雞返去就算外賣返去食,味道一流勁好食所以印像好深刻,襯住而家6月疫情轉好有時間就過去大角咀親身堂食一下支持菜式選擇多,意粉韓式主食都有得食咁我地叫左個炸雞便當加意粉價錢合理,唔貴78蚊有飯有炸雞3件意粉$88 份量十足有誠意落單先上前菜開下胃,泡菜夠辣開胃份量少左D再黎上埋2杯野飲飲住等上菜先上黑松露意粉意粉上放滿切碎既菇粒,仲有醬汁黑松露醬汁夠多,每條意粉都可以沾到醬汁食落夠濃郁,食松露醬意粉最怕汁太水唔掛麵呢個唔會仲有好夠濃,食落唔覺膩連菇片都掃清,真正味道好食乾淨隻碟咸蛋黃薯條,加左咸蛋汁,薯條本身已經好夠味唔需要另外配番茄汁~上一次過黎買外賣就係食炸雞佢係用特別既雞種去炸,食起黎特別多肉汁呢個係我最有印像,皮好香脆,咬開超多肉汁芝士醬係咸香而不油膩就算無醬佢都係好好食我係為左炸雞先叫便當,我當炸雞先係主角便當好簡單,蛋一隻,粟米,紫菜等配料韓式正式食法係將佢拌勻食材同辣醬混合起黎食既!食落個辣醬香夠辣令個便當味道食上黎味道豐富好多大角咀大全街39號地舖#CAFE #大角咀美食 #旺角美食
大角咀美食攻略
其實呢間我黎過一次,但當時無堂食,只能外賣
只係外賣過PIZZA同炸雞返去
就算外賣返去食,味道一流勁好食
所以印像好深刻,襯住而家6月疫情轉好
有時間就過去大角咀親身堂食一下支持
菜式選擇多,意粉韓式主食都有得食
咁我地叫左個炸雞便當加意粉
價錢合理,唔貴78蚊有飯有炸雞3件
意粉$88 份量十足有誠意
落單先上前菜開下胃,泡菜夠辣開胃份量少左D
再黎上埋2杯野飲飲住等上菜
先上黑松露意粉

意粉上放滿切碎既菇粒,仲有醬汁
黑松露醬汁夠多,每條意粉都可以沾到醬汁
食落夠濃郁,食松露醬意粉最怕汁太水唔掛麵
呢個唔會仲有好夠濃,食落唔覺膩
連菇片都掃清,真正味道好食乾淨隻碟
咸蛋黃薯條,加左咸蛋汁,薯條本身已經好夠味
唔需要另外配番茄汁~

上一次過黎買外賣就係食炸雞
佢係用特別既雞種去炸,食起黎特別多肉汁
呢個係我最有印像,皮好香脆,咬開超多肉汁
芝士醬係咸香而不油膩
就算無醬佢都係好好食
我係為左炸雞先叫便當,我當炸雞先係主角
便當好簡單,蛋一隻,粟米,紫菜等配料
韓式正式食法係將佢拌勻食材同辣醬
混合起黎食既!食落個辣醬香夠辣
令個便當味道食上黎味道豐富好多
大角咀大全街39號地舖
#CAFE #大角咀美食 #旺角美食
2021-07-10 93 浏览
卡邦尼炸雞 / 98 (6pcs)2個人食啱啱好 分到每人一隻雞翼一件雞髀同一舊雞鎚雞肉好嫩滑juicy 卡邦尼好creamy 同炸雞出奇地好夾辣炒年糕 / 42比較甜唔太辣 年糕份量十足仲有大量魚糕片炸菇 / 48炸漿非常薄脆 菇好大粒好juicy泡菜海鮮豆腐鍋 / 78份量充足 湯底非常惹味——————————————————推介度: 8/10——————————————————大角咀大全街39號地舖——————————————————
卡邦尼炸雞 / 98 (6pcs)
2個人食啱啱好

推介度: 8/10

大角咀大全街39號地舖

卡邦尼炸雞
2021-07-06 64 浏览
軟殼蟹忌廉汁意粉咁大隻軟殼蟹,就咁睇相都已經覺得吸引。試問如果你好似我哋咁坐喺呢隻軟殼蟹面前,食慾大增就喺故之然嘅事,一啖咬落去,唔單止好食,而且新鮮,蟹殼炸得香脆,又不失蟹肉嘅香味。如果大家只係嚟一次嘅話,呢個係必然嘅選擇。黃金鹹蛋炸雞去到韓國食炸雞,好多味道都係千篇一律,冇乜新奇。但係香港人出名創意豐富,將韓國嘅炸雞變得出神入化,同香港口味完美結合,成為平日我哋最鍾意食嘅鹹蛋黃,配落去炸雞日本。食落口啖啖肉,新奇又有趣,好食得來雖然好邪惡,但係難得嚟到,梗係要食啦。抹茶牛奶雖然英文寫拿鐵,但係員工好好咁樣解釋俾我哋知,入邊係冇咖啡嘅,以致晚上飲都唔怕,所以大家唔使擔心,即管叫啦。泡沫朱古力始終朱古力係我嘅最愛,雖然依度嘅朱古力普普通通,但係如果你都係朱古力嘅朋友,都不妨一試。

黃金鹹蛋炸雞

抹茶牛奶

泡沫朱古力
2021-06-22
2021-07-05 113 浏览
一向都知道大角咀既內街有唔少特色餐廳,我就好少黎呢邊既,都係朋友介紹先知道呢度咋~韓國小店味道濃,裝修又精緻,好岩打卡店舖唔大,燈光以紅色為主,幾有情調靚靚雀籠裝飾餐牌都靚連食物相都係自己畫既,真係好有心思未叫嘢食先上前菜百香果梳打先上,感覺清新百香果味道濃一個好特別嘅小食,炸蘑菇。一見到即叫呢個餸真係好少見唔算好油,蘑菇超多汁...啖啖肉,估唔到咁好食因為比餐牌既相吸引到而叫既個樣同張圖九成九相似,大大隻炸咗嘅軟殼蟹放喺意粉上面意粉汁超級Creamy,真係好好食,成碟清哂簿餅最後先上,厚底...海鮮份量適中建議三至四個人先至叫,真係好飽肚我地2個女仔都食唔哂,食物嘅份量正常,估唔到咁飽超級超級滿足埋單再加一都係$350左右性價比極高適合閨蜜聚會同拍拖去

韓國小店味道濃,裝修又精緻,好岩打卡

店舖唔大,燈光以紅色為主,幾有情調

靚靚雀籠裝飾

餐牌都靚
連食物相都係自己畫既,真係好有心思

未叫嘢食先上前菜

百香果梳打

百香果梳打先上,感覺清新
百香果味道濃

炸菇

一個好特別嘅小食,炸蘑菇。一見到即叫
呢個餸真係好少見
唔算好油,蘑菇超多汁...啖啖肉,估唔到咁好食

因為比餐牌既相吸引到而叫既

個樣同張圖九成九相似,大大隻炸咗嘅軟殼蟹放喺意粉上面
意粉汁超級Creamy,真係好好食,成碟清哂

海鮮簿餅

簿餅最後先上,厚底...海鮮份量適中
建議三至四個人先至叫,真係好飽肚

我地2個女仔都食唔哂,食物嘅份量正常,估唔到咁飽

2021-06-18
百香果梳打
海鮮簿餅
2021-07-03 1173 浏览
今日在大角咀見客,剛巧又到吃午飯時間,客人提議食韓國嘢,我當然無問題啦!餐廳的裝修非常fancy, 天花全部鋪滿粉紅色的花花,韓式花花Cafe, 充滿少女心,我好鍾意呀。Menu的選擇有小食,沙律,Burger, 炸雞,Pizza, Drink, Beer和韓國燒酒,還有午市精選套餐。前菜有泡菜和醃蘿蔔,酸酸辣辣非常開胃。 麵豉湯加入香菇,金菇和魚片,清甜可口。海鮮泡菜鍋$78~材料十分豐富,有 魷魚,蝦,青口 ,豆腐,泡菜和細細粒的淡菜,海鮮鲜甜,泡菜湯酸酸辣辣,十分惹味,把白飯放於湯中一起吃好正!牛油香蒜海蝦意粉$75~牛油和蒜味非常香濃,海蝦肉質爽彈,配菜有車厘茄,青紅椒,不错。韓式甜辣炸雞(6件)$98~炸雞外脆內肉質嫩滑juicy, 甜中帶辣,加上大量芝麻更香口滋味。熱柚子蜜(跟餐)~柚子味香濃,酸酸甜甜好舒服。鮮奶咖啡(凍)$23~咖啡味香濃,無糖,加入鮮奶mousse 又滑又美味。

餐廳的裝修非常fancy, 天花全部鋪滿粉紅色的花花,
韓式花花Cafe, 充滿少女心,我好鍾意呀。

前菜有泡菜和醃蘿蔔,酸酸辣辣非常開胃。 麵豉湯
加入香菇,金菇和魚片,清甜可口。

韓式甜辣炸雞(6件)$98~炸雞外脆內肉質嫩滑juicy,
甜中帶辣,加上大量芝麻更香口滋味。

熱柚子蜜(跟餐)~柚子味香濃,酸酸甜甜好舒服。

2021-05-27
午餐
  • 牛油香蒜海蝦意粉
  • 海鮮鍋
  • 鮮奶咖啡
  • 韓式甜辣炸雞
2021-06-28 72 浏览
今次同女朋友黎食呢間打卡餐廳 位於奧運~ 都容易搵既🥰魚糕湯 $42一開始以為係韓國個種魚糕湯 點知個湯有啲失望 係麻油加水既味道😢 但魚糕佢有幾種唔同形狀同顏色既魚糕串埋一齊~ 魚糕味道正常 同韓國個啲差唔多🤔韓式便當配件炸雞(蒜香蜂蜜)$78呢個set都幾抵食 啲炸雞都幾大件~ 個汁偏蜜糖味多一啲蒜香味無咁重🤔 韓式便當個味道都可以😌哈密瓜牛奶 $28奶味偏重士多啤梨乳酪 $30呢杯整體偏甜 無咁甜會更加好味更加新鮮~新豬肉車打芝士漢堡 $98新豬肉口感好特別 似係好多豆皮攪碎再痴埋一齊既感覺 個口感其實都幾似牛肉口感 但味道就會食到豆製品既味道啦😎

今次同女朋友黎食呢間打卡餐廳 位於奧運~ 都容易搵既🥰

魚糕湯 $42

韓式便當配件炸雞(蒜香蜂蜜)$78

哈密瓜牛奶 $28
奶味偏重

士多啤梨乳酪 $30
呢杯整體偏甜 無咁甜會更加好味更加新鮮~

新豬肉車打芝士漢堡 $98
2021-06-26 67 浏览
今日約咗朋友去澳海城shopping , 傾吓傾吓突然之間大家好想食韓式炸🐔 🤤朋友話大角嘴大全街有間韓式cafe 不錯,叫「My Ahjussi 」而且店舖特色就是天花板鋪滿花花,感覺置身花海下🤭可以打咭呃like 🤪My Ahiussi 雖然主打韓式,但也有其他食品如pizza , burger etc 驚喜的是有素牛肉,豬肉🤗韓式泡菜新豬肉意粉$88,份量不少🤭,用泡菜醬汁再加很多蕃茄粒去炒,蕃茄味很濃又帶少許泡菜嘅香辣,很惹味🤤新豬肉無論質感或口感都好似真豬肉😱而且很入味⋯⋯意粉是我喜愛的粗幼度又爽口👍🏻原味炸雞$88,雞肉肉質鮮嫩又多汁,外皮很香脆,不沾醬汁也很美味🥴熱泡沫咖啡,泡沫豐富多滑,咖啡味香濃!

熱泡沫咖啡,泡沫豐富多滑,咖啡味香濃!
2021-06-19 54 浏览
咁啱去完附近整車剛好路過, 見到這一間與旁邊街道店鋪格格不入的cafe, 決定入去試下入到去發現同出面截然不同, 天花板全部放滿了假花相當吸睛看過menu才發現是一間韓式的 cafe, 食物種類唔算太多, menu 價錢唔算貴可能因為係下午茶時間所以唔算多人, 呢個位非常適合打卡, 擺上網呃like點菜之後會附上餐先小食, 有紫菜湯, 泡菜同埋蘿蔔開開胃飲品都好精緻, 咁靚嘅飲品配咁靚嘅場景真係好舒服而最驚喜既係呢度嘅韓式炸雞, 竟然可以外脆內嫩, 外面係秘製嘅醬汁, 入面係嫩滑嘅雞肉同場加映有韓國必食嘅魚糕,不過不失

入到去發現同出面截然不同, 天花板全部放滿了假花相當吸睛

點菜之後會附上餐先小食, 有紫菜湯, 泡菜同埋蘿蔔開開胃

飲品都好精緻, 咁靚嘅飲品配咁靚嘅場景真係好舒服

同場加映有韓國必食嘅魚糕,不過不失
2021-05-24
下午茶
🏆完勝幾間大型炸雞店‼️‼️💯💯💯✨隱世的韓國炸雞店🍗✨✨✨ ~~~▪️咖哩粉炸雞 $98肉非常非常的嫩‼️滿滿的咖哩粉灑在表面,很香很夠味,真的很好吃!!!原本吃完想說再叫一盤🤤🤤🤤推推推!~~~▪️卡邦尼煙肉泡菜意粉 $72這個也很好吃❣️有卡邦尼微微creamy香味~配上泡菜的味道,這個組合蠻特別而且意外好吃🤩🤩🤩完全不會膩:0 泡菜不會辣,是甜酸的~意粉也很掛汁!🍝~~▪️草莓優格 +$20很像草莓牛奶糖的味道🍓🐮,不是酸的乳酪,有點像台灣統一AB優酪乳的草莓口味。比較偏甜,不是我喜歡的酸乳酪~~~有多款炸雞和披薩🍕還有一份素食者餐單🌿!Ahjussi = 韓文的「大叔」👨🏻!
🏆完勝幾間大型炸雞店‼️‼️💯💯💯
▪️卡邦尼煙肉泡菜意粉 $72
~~
▪️草莓優格 +$20
~~
有多款炸雞和披薩🍕還有一份素食者餐單🌿!
Ahjussi = 韓文的「大叔」👨🏻!

草莓優格
  • 卡邦尼煙肉泡菜意粉