2005-08-09
8月5日係我男朋友生日,我諗左好耐都唔知邊間好,我想食法國野,諗全食岳飛餐廳,但見呢間評語幾好,所以兩間都book 左。由於果日我買左個agnes b袋比佢做禮物但未拎,拎完之後好鬼tired,於是自己決定食munch,費事行甘遠law。一入到去嚇死,間舖細得驚人。我坐低之後同男友講我仲有第二個choice,可以去第二間。不過好似好衰甘於是算數。好彩無走因為d野好好食!!!我地叫左個南瓜湯,蟹餅,巴拿馬火腿露荀意粉,豬扒伴紅酒汁,仲有兩杯野飲:他叫左好健康既苦瓜汁,我就叫甜既,有朱古力,orea 既飲料。最後有朱古力軟心蛋糕當係birthday cake。南瓜湯好濃好香,上面仲有蝦同魚子,好好味道!!!蟹餅整得好靚,仲要係好多蟹肉。巴拿馬火腿露荀意粉就普通d,露荀好fresh,巴拿馬火腿好似金華火腿...豬扒伴紅酒汁都係整得好靚,仲有ar,豬扒上面仲有其他魚肉伴住,好特別。因為果日係男友生日,我叫佢走開之後order左朱古力軟心蛋糕,仲叫個waiter插枝蠟燭上去。埋單$424,幾合理,我同男友仲好miss 個南瓜湯同蟹餅。
南瓜湯好濃好香,上面仲有蝦同魚子,好好味道!!!
蟹餅整得好靚,仲要係好多蟹肉。