2004-01-23 18 浏览
佢個豆腐芝士蛋糕唔錯,雖則無乜豆腐味,但係芝士味o岩o岩好...仲有佢d pizza 細細個一個人當tea o岩o岩好!服務都唔差丫,問個waiter呢樣o個樣,佢都好耐心答我地.仲唔會因為我地無叫野飲就白鴿眼!不過無set供應, 正餐消費以同區同級餐廳黎講就貴左d!
仲有佢d pizza 細細個一個人當tea o岩o岩好!
不過無set供應, 正餐消費以同區同級餐廳黎講就貴左d!
2004-01-14 10 浏览
昨晚去食Dinner可能未夠7點所以無咩人,我覺得入面環境唔算話特別太舒服,background music細聲d要好d。講番食物方面就唔錯喎,order完之後就送個熱辣辣麵包,用來送個椰菜花忌廉湯好正,個湯好濃仲用o左小小辣椒油釣味,除了飲湯外,仲叫了兩杯drink,一杯蘆薈萍果蜜,另一杯係cocktail special,到頭盤係吞拿魚有機薄餅,烘熱o左個餅底好似餅乾咁薄,細細件,餅面舖上凍吞拿魚仲加o左意大利沙律醬,一凍一熱口感好特別;主菜係日本咖哩羊架伴南瓜蓉、叫了半成熟仲有d血水浸出o黎,好juice好有羊羶味、雖然唔覺有咖哩味;最後甜品係Mocha cheese cake同chocolate Espresso cheese cake,就有少許失望,因為咖啡味唔濃,就其是Mocha,只得淡淡檸檬味,chocolate Espresso就好小小,唯一我鐘意的就是個餅底夠厚;埋單四百幾蚊,比我想像中貴。
昨晚去食Dinner可能未夠7點所以無咩人,
講番食物方面就唔錯喎,order完之後就送個熱辣辣麵包,
用來送個椰菜花忌廉湯好正,個湯好濃仲用o左小小辣椒油釣味,
2004-01-09 0 浏览
我昨晚去過Munch食Dinner. 訂了7:30但無人.無set dinner, 仲好啦, 我仲意自己選擇.叫完o野食, waitress首先送上一個熱騰騰的麵包. 細細個, 外脆內軟, 入面居然仲有洋蔥粒o架. 食完好想食多個, 本來亦唔好意思開聲, 點知一問之下, waitress好有禮貌地笑一笑, 跟住仲焗熱個包先俾我.跟住食栗米片, 好好味, 尤其個sauce酸酸地, 有紅腰豆, 肉腸, 蕃茄…栗米片又唔太鹹, 正! 不斷話怕熱氣, 不斷食個不停.Main Cause有蒜香雞胸野菌有機薏米, 有D牛油汁, 因為我唔鐘意牛油味, 所以無'點'汁. 呀! 出奇地, 居然依然好夠味, 雞胸又唔'鞋', 仲有D麵包康, 好香口, 好好味.不過個大蝦意粉就有D失望, 泰式辣味, 都幾辣, 而且除了辣就無其他味道了. 好在有四隻大蝦補數, 望落以為有殼, 點知原來除了頭同尾, 蝦身已經除殼, 都幾入味.二個人, 食了around $270, 中上價錢啦. 甜品已經食唔落了.地方細細, 唔多人的時候會幾好, 幾舒服, 適合傾幾. 但如果多人, 恐怕會比較嘈.
我昨晚去過Munch食Dinner. 訂了7:30但無人.
無set dinner, 仲好啦, 我仲意自己選擇.
2004-01-09 3 浏览
上年年底去過一次, 只係想搵個地方坐低. 由於時間尷尬, 淨係叫o左薑味芝士蛋糕. 我o地一入去就問齋叫一味得唔得, 佢都好禮貌話ok; 而且, 全程服侍周到, 態度ok....我諗係我o地遇上o的好o既, 好彩o卦........講o番件餅, 真係唔覺有薑味, 但總算係件成功o既cheese cake
2004-01-08 5 浏览
入到去無SET 選好無奈唔知食咩好個WAITER 又唔理人但係好得閒的水都無話唔想坐門口位佢黑口黑面跟住話檯比人訂唒無啦喎不太好之後我朋友嬲話走..
入到去無SET 選好無奈唔知食咩好
WAITER 又唔理人但係好得閒的水都無
話唔想坐門口位佢黑口黑面跟住話檯比人訂唒無啦喎
不太好之後我朋友嬲話走..
2003-11-06 2 浏览
呢到既cake好好味有個blueberry cheese cake 同new york既cheese cake 都好正我鐘意blueberry多d個drinks係萍果特飲都好正下呢到好直得黎食下飯傾下計
我鐘意blueberry多d
個drinks係萍果特飲都好正下
呢到好直得黎食下飯傾下計
2003-10-28 6 浏览
今晚行開亞士厘道附近,突然醒起呢間餐廰,就同男友兩個人黎試下啦呢度環境裝修都唔錯,幾舒服好啱chatting,特別鍾意佢播啲jazz music,好relaxing食物選擇都幾多,賣點係用有機食物,叫左個三文魚菠菜千層麵同蒜香雞胸野菌有機薏米.個千層麵一黎到就聞到好香,一半係鮮蕃茄打成嘅汁,一半係cream白汁,賣相好吸引,裏面仲有好多菠菜同三文魚,熱騰騰又足料,好正!!個雞胸有兩大塊,係用左啲麵包糠一齊焗,外面有啲脆脆哋,上面有啲炸過嘅金菇(??)好好味,雞胸下面有啲應該係用上湯煮過嘅薏米同菇菇,煙煙韌韌咁口感幾好,成個菜感覺比較清淡同健康,唔鍾意食雞胸嘅可能會嫌佢鞋同實,但我自己就幾鍾意,可能因為個千層麵比較濃同漏,呢個清清哋都幾好本來想叫甜品但太飽食唔落,有啲意外呢度portion都幾大,同埋好欣賞呢度啲餸菜嘅garnishing做得好好,好有心機,令人食都食得開心啲,埋單唔駛二百蚊,唔算平但計番食物份量同質素絶對值,個人覺得好過晒附近亞士厘道一帶嘅所謂西餐廰服務都唔錯,雖然侍應有點呆呆哋,可能太green吧,但總算有禮貌呢間係近期試過嘅餐廰中最滿意嘅一間,見呢度都好多wine同
呢間係近期試過嘅餐廰中最滿意嘅一間,見呢度都好多wine同特式飲品,下次再同幾個朋友黎試試
2003-10-20 7 浏览
17/10,今日與朋友2人來食晚飯,可能太早o既關係(6:00pm),都未有其他客人。餐廳雖然唔係好大,但坐落都幾舒服、幾靜!當我地睇緊個Meau o既時候,都有個待應主動o黎招呼我地,話可以介紹一下個Meau,而且重介紹得幾詳細o忝!最後我地就揀o左頭盤:帶子胚芽豆腐($68),主菜:煙肉著蓉牛扒(138),小食:芒果咖喱雞薄餅($45),飲品:Peanut coffee($30) & Tropical($30)…(D名唔係好記得,只係大概)頭盤:幾好,有3粒帶子o係面,跟住有磚豆腐o係底,上面仲有D木魚絲,但個汁就有D甜!主菜:個主菜就麻麻地,個著蓉都幾大舊,再加埋D堙肉o係外面,都會幾滯。個牛扒就唔係咁淋!小食:個薄餅都幾好食,個餅底好薄、好脆,唔會咁滯。個咖喱雞就會有少少辣,但唔算太辣(我本身唔係好食得辣),再加埋D芒果蓉o係上面,甜甜地,又可中和少少辣味,幾好!飲品:我本身都幾鍾意飲咖啡,我覺得個Peanut coffee都幾好飲,可以一試!食完之後重會有意見書比你填,亦都有個待應o黎問你意見;如問你有無飲品想飲,但個meau無。跟住又會介紹o黎緊會有新o既菜式…服務態度都幾
食完之後重會有意見書比你填,亦都有個待應o黎問你意見;如問你有無飲品想飲,但個meau無。跟住又會介紹o黎緊會有新o既菜式…服務態度都幾好,食完之後,又會有跟進,真係識做生意!希望下次再去,D食物同服務都可以保持水準啦!:)
2003-09-04 1 浏览
呢到既裝修同環境都幾舒服同個friend黎食左個scallop同crab cake既starter個scallop就係cold既crab cake就係熱既我鐘意熱既crab cake幾靚幾好味伴碟都幾靚而個main course就叫左個prawns angel hair辣辣地都ok既不過個risotto好好味唔會好濕好好味~好過italian tomatoes既dessert我之前食過tofu cheese cake都唔差而個cocktail special都好好有個apple taste with fresh mint herb好清好冰涼我既係strawberry 既有rum vodka cranberry juice ,,,,都好好味overall worth to trycome here in a pair quite good!~ comfortable ambiencesevers attentive and helpfulnice too
呢到既裝修同環境都幾舒服
個scallop就係cold既crab cake就係熱既
我鐘意熱既crab cake幾靚幾好味伴碟都幾靚
overall worth to try
2003-09-03 2 浏览
前幾天我女朋友生日, 在亞士厘道附近搵野食. 見到MUNCH這間新舖便去幫襯下. 因為我之前試過佢D到會都好滿意首先, 環境方面, 地方細就細D, 不過坐落都幾舒服.食物方面, 外觀一流, 我女朋友說好靚唔捨得食味道不俗, 我本人推介蟹餅, 鱸魚. 而我女朋友就話樣樣都好好食. 甜品我地試蕃茄杯配紫蘇雪糕. 我本人對蕃茄只是一般, 不過都幾特別. 大家不妨一試!
首先, 環境方面, 地方細就細D, 不過坐落都幾舒服.
食物方面, 外觀一流, 我女朋友說好靚唔捨得食
味道不俗, 我本人推介蟹餅, 鱸魚.
而我女朋友就話樣樣都好好食.
2003-08-28 8 浏览
我在那兒吃過晚餐, 同行有6個女仔, 大家一共吃了3個頭盤, 1個意粉, 3個主菜, 2個甜品. 好飽之餘也覺得好好味. 服務員態度都唔錯.都唔差吧!
2003-08-06 10 浏览
我去0個間好似唔係呢間, 係比較近亞士厘道0既. 所以可能係新開. 入到去都幾嘈, 因為有人0係度整緊野. 嘈到連佢播緊0既歌都聽唔得到. 客人唔多, 得我地一檯.2個人一人叫左一個tea set. 我個朋友要左cake set. cake0既choices唔係好多. 得rasberry mosses, 柑桔tiramisu同marble cheesecake. 覺得柑桔有d騎呢, 結果要左marble. 都幾好味, 但係比較實左dd, cheese味都夠. 伴碟0既blueberry sauce好正. 我就要左個特色炸雞翼, 係冇乜特色. 好普通0既一客炸雞翼. ok過得去. 唔會好油. 仲有2杯ice coffee. 都唔錯. 好香濃. 唔係得個苦字. 埋單八十幾蚊, ok啦. 不過我地走時, 先至有客人到, 咁0既情況都好令人擔心.
2003-08-03 4 浏览
泰式牛肉沙律配木瓜油醋汁($55) - 牛肉唔乾, 幾入味, 但硬o左d~ Olive oil多o左d~ 放面o既炸金菇唔要仲好, 因為又唔脆又油~ 但整體味道同賣相都唔錯~照燒雞肉野菌意大利幼麵($65) - 味濃, 麵質ok, 但油o左d~ 咖啡($22) - 無咩味......失望~可能我去o個陣(Sun 1:30pm)無咩人, 環境幾舒服, Service都唔錯~ 但有d椅放到好近梯級, 好危險~
咖啡($22) - 無咩味......失望~
2003-06-24 7 浏览
lunch tried baked cheese vegetables risotto + coffee $ 55risotto, absolutely not risotto, all texture, taste much poorer than HK cheapest style, not a cafe, coffee poorreally awful---------------------for such price, go to "Giardino" in Miden Avenue in TST (but don't know the standard now as tried quite before)
really awful
---------------------
2003-06-22 5 浏览
今年老婆生日,同?去了一間名叫munch食肆,己橙色為主的布置,內裡地方不算太大,但總算坐得舒服.首先,我們來客冷盤-芝麻吞拿魚剌身,刺身不夠凍,有點怪怪的.然後我們叫了一個大蝦意粉,賣相及食味十分好,原來意粉是這麼好味,不"林"不硬,剛剛好,大蝦很鮮味.一流,再來一客薯蓉+鱸魚柳,賣相又是一流,鱸魚肉質很滑很好食,不要小看它的薯蓉,有咬口,很好!最後甜品來個生果番茄杯+紫蘇雪糕,侍應生說這個番茄杯用了四小時浸在黑醋中,甜甜酸酸,好味,自家弄的紫蘇雪糕,小小的雪糕,簡單而特別,我們食得很開心,小小的店舖,大大的驚喜!