2005-08-06 24 浏览
同女友去食,一早訂左唔食煙位,入到去,嘩,真係幾細喎,仲有個客人吞雲吐霧添.好在非吸煙區真係無煙位,侍應指左張檯,我地想要男一張,無問題.由於星期六晚是沒有SET DINNER的(看了食評,所以有了心理準備),商量後便叫菜.首先來的是小菜(所有菜的名稱都忘了寫,形容好了),是有蝦等幾種料的薄餅;味道唔錯,薄餅好香口(女友話似餅乾),但係唔知點解切到好似地震咁= =;另外女友杯野飲都來了,佢話唔錯.之後是主菜:一個是鮮三文魚菠菜千層麵,鮮三文魚有點腥,整體來說不比預料的好;另一個白汁海鮮寬條麵則較好,足料!最後當然是甜品了,焦糖草莓雪糕~女友嚐了一口雪糕便放棄了,唯有我食啦,的確幾酸...D雜果比晒女友,佢話西柚唔好食,掉左~埋單三百五左右,兩個都食得飽,亦幾滿意.間野雖然細,不過情調唔錯,亦好彩身邊的客人不算嘈;至於服務方面,幾位年青侍應都很好禮貌,亦見有侍應會與客人談笑,唯一奇怪的是叫了小菜後,有位侍應問我們D野來齊未,我啼笑皆非回了一句:「好多野都未來.」當然我唔係有心寸佢啦(只係腦筋唔夠快),希望佢唔會在意啦!^^