因為朋友生日,所以再來吃多一次這裡的自助餐;亦因為生日,所以就豪一點,吃後段時間,價錢$318再加一,你都咪話唔貴呢﹗(book檯時才知道:一至四是不分時段的,不過臨近聖誕,所以就要分返時段:早段$198;後段$318)凍盤和甜品和上一次吃到的也差不多,不過熱盤全部不同款,另外有新鮮帶子及煎原個鵝肝供應。本來朋友想主攻生蠔的,可惜第二輪拿回來的,品質極差(蠔肉極黏...),放棄;而我吃了蟹腳多達十條(幸好keep到好味),吃後已經半飽...今晚供應的青紅蘿蔔湯估不到不錯啊,幾有火喉;另外釀蕃茄好正(熱盤),半個蕃茄上面放些香草再蒸,原汁原味又juicy﹗牛方面今次除了一口牛之外,另外兩款和上次不同,是牛扒及??(唔記得),總之三款也超級好味呀~吃過今次後,大家也有共識下次再找其他地方吃buffet好了^^

(非会员)
之前朋友極力介紹咪去試吓囉! 點知勁唔掂!魚生普普通通, 唔係太新鮮.長腳蟹極唔掂, 有啲死既味.冷熱食物都整得幾靚, 不過一啲都唔好食.成晚最差係甜品, 衰過東海堂.保證唔會再去.
之前朋友極力介紹咪去試吓囉! 點知勁唔掂!

魚生普普通通, 唔係太新鮮.
長腳蟹極唔掂, 有啲死既味.
冷熱食物都整得幾靚, 不過一啲都唔好食.
成晚最差係甜品, 衰過東海堂.

保證唔會再去.
(非会员)
都係第一次聽bb如果超過80cm就要收小童價食dinner, $190+10%, 個bb一歲多d都已經超過啦! 所以各家長絕對要小心!
2007-11-30 8 浏览
12月基本上我無一天可以放假, 所以11月尾要做曬我想做既野(好似講到要死咁)老闆唔知睇左咩鬼圖, 成日都話要食生蠔, 最後我地係OPENRICE SERACH左之後就決定近近地去我最就腳既CWB度食左一個QUICK BUFFET老闆先到佢唔等我已經食左11隻生蠔..聽落都幾勁..不過我到場之後發現D生蠔真係好細隻, 11隻都唔係太多啦...我自己都食左10隻...味道又真係唔錯.佢地主打既澳洲和牛都好正, 佢地煎得外面好香脆真係好好味, 佢地仲有2款美國牛同埋加拿大牛味道一般啦.其他刺身三文魚, 甜蝦都唔錯....不過甜品就麻麻地D雪糕又好似溶溶地咁...整體都唔錯既!!!!

整體都唔錯既!!!!
'餓'了這間餐廳很久,到今時今日才有機會來一試。看各方食評後,知道此餐廳主打生蠔﹑刺身﹑牛,當然,前兩者是沒有我那份兒,所謂要回本的,唯有主攻長腳蟹(哈哈)。海鮮類:除了有長腳蟹外,還有生蠔﹑翡翠螺﹑凍蝦及原隻蟹。估不到長腳蟹比柏景餐廳來的好吃,至少不會吃到那陣鹽水味。終於吃到什麼是”有蟹味”,蟹肉真的真的十分新鮮呀;翡翠螺因在外時常可吃到,但這裡粒粒螺也是超巨型的*o*吃了一粒,味道沒什麼特別;朋友大讚生蠔新鮮﹑好味﹑衛生(皆因腸胃弱的朋友在當天吃了十個生蠔後,到現在也沒出問題^^””)連氣吃了6-7條腳後,再食冷盤:比較喜歡”牛油果蟹柳卷”,款式特別味道又清新;幾款壽司(材料幾新鮮,但飯難吃)﹑各式蔬菜及沙律醬(任你撈)﹑生果(有洋蔥那些香料撈埋,味道很得意),個人偏愛蛋沙律﹑中華沙律﹑木瓜蝦串。熱盤:款式不多,小籠包(皮厚)﹑糯米飯蒸蝦(微暖)﹑避風塘炒蟹(出得一次之後就沒添過所以冇得吃)﹑茄醬煎魚柳(幾好食)﹑炒瓜菜x2。和牛:有三款,我選了頭頭尾尾的來吃(因為全熟)。再次吃到什麼是’有牛味’,分不清什麼牛打什麼牛,一款好un,一款普通,放在右邊的那款最好食,我連吃了兩件。小食

小食有炸三文魚﹑炸饅頭﹑三款薄餅等;就快夠鐘但未食飽,就要了一碗多芽菜﹑蟹柳絲及紫菜的拉麵,這碗即叫即滾的麵,麵底竟然畀自己吃過的拉麵更好吃,真係超彈牙!!!!

甜品:不是我杯茶,主要是狂吃菠蘿”補數”,不過藍莓乳酪真到暈(又連吃兩小杯)。飽到連雪糕也吃不下,這裡提供脆筒添,很想食呀~~~>.<

雖然飽到上心口,但不會有滯滯的感覺囉。
超新鮮的長腳蟹
牛牛
精緻甜品~
2007-11-26 24 浏览
Sunday 相約一班姊妹吃buffet brunch, 順道慶祝生日o這裏環境清靜舒服,是聚會的好地方o而且價錢相當實惠, 才$140–位, 巳包任飲juices 及coffee or tea –杯, 還有每位一客牛柳拼長蟹腳。牛柳質素不錯, 所謂貴精不貴多oBuffet Bars 方面主要分以下環節:-Sashimi & Sushi Bar 刺身相當新鮮!]-Salad Bar -Soup and Congee -即煮日本拉麵-Grill 有煎牛柳卷及炒鮮魷-Omlette Bar-點心及中式炒粉麵-Dessert Bar -Ice cream 我覺得以這個價錢, 食物水準及種類都令我很滿意。我未必試dinner buffet, 因為自己胃口真的有限oBrunch Buffet己是人體極限, 臨尾的–杯熱即磨咖啡, 非常perfect呀!

Buffet Bars 方面主要分以下環節:
-Sashimi & Sushi Bar [三文魚刺身相當新鮮!]
-Salad Bar [多款沙律, 有potatoe salad, egg mayo, melon salad etc, 起碼有10款]
-Soup and Congee [羅宋湯and 雞粥]
-即煮日本拉麵
-Grill 有煎牛柳卷及炒鮮魷
-Omlette Bar
-點心及中式炒粉麵
-Dessert Bar [有8款以上, 栗子蛋糕最出色]
-Ice cream [多種口味]

2007-11-25 5 浏览
一直很想試這間,終於在昨晚的early bird食了一餐, 問過WAITER, early bird 的食物和正餐有什麼分別, 只記得沒有長腳蟹和另一款xxx蟹, 而early bird 35%off, 每人約240他們賣點是和牛,西冷,肉眼扒但煎得很'UN'尤其是西冷,我即時吐了出來, 我不是牛扒專家,如果真的他們所說的項級, 他們泿費了, 亦在場見到他們的師傅煎得很行貨有一些熱盤都不過不失, 但其中一款叫炸三文魚炸得很硬, 直情吉唔入, 但我朋友她說她食的那件OK, 因食的時間很趕, 我亦沒有看他們的熱盤是否有轉款, 就算有都趕唔切食剌生方面有甜蝦, 墨魚片, 三文魚, 另一款唔記得叫什麼..是白色的魚; 就是除左這款外其他都OK, 因為這種魚生一食落口已感到入面有水,即未解凍完畢; 另有蠔, 熟蝦, 蟹和壽司較欣賞是他們的甜品,尤其是OPERA 很好食,另外一些朱古力的甜品, 朱古力味很濃,合我個人口味, 其他甜品水準方面不過不失, 但有二款甜品很差: 一是迷你TART 和PUFF, 外層完全是淋的但碟就不是很乾凈如果要用正價,熱盤又不會轉款, 仲要食D咁'UN' 的牛扒,我不會

但碟就不是很乾凈

如果要用正價,熱盤又不會轉款, 仲要食D咁'UN' 的牛扒,我不會來

想比之下,我覺得TOKAI 比他優勝得多而且較他平, 但TOKAI 的熱盤很少轉款可能因為地方大的關係掛; 而MR.STEAK 優勝的地方是可由5:30-10:00
Mr. Steak Buffet a la minute重陽節Causeway bay四周自助晚餐都全爆,去Mr steak 去撞彩waiting list, lucky 等到7:40pm有人冇到,有位吃今次第四次去吃,水準保持得幾好!大量煎鵝肝任吃,8:30pm海旦手卷冇乜人排,一行去就有,即開生蠔幾鮮甜,每次取4隻,很快又即開又即取仲有長腳蟹,,翡翠螺任吃魚生有不停供應的帶子,另有其他大路魚生6款澳州和牛3款不停供應其他食品也多,$288值回票價,仲有$100 回贈coupon
Mr. Steak Buffet a la minute

今次第四次去吃,水準保持得幾好!

大量煎鵝肝任吃,
8:30pm海旦手卷冇乜人排,一行去就有,
魚生有不停供應的帶子,另有其他大路魚生6款
澳州和牛3款不停供應
2007-10-21 6 浏览
2007年10月20日最近好鬼大壓力呀!多O野做到咩咁!加上又約左好耐, 所以好期待今日, 因為我地成班中學同學約左去食Mr. Steak o既early bird dinner buffet! 好開心呀! 我地成13人食,連死死團團長都“攜眷出席”! 哈哈!d o野好好味呀! 但時間太短有d可惜(5:30 至7:15)! 但6折o既價錢就好吸引呢!我就食左生蠔, “非”翠螺, 魚生, 凍豆腐, 冷麪, 和牛, 腐皮壽司, 沙律, 對我來說,樣樣都好好味呀! 之後掛住講,原來得返20分鐘時我就衝左去取甜品呀! 我食左好多呀! 有blueberry cheesecake, my favourite o既bread pudding, 栗子蛋糕, opera (有coffee味的), chocolate cake, 我原先諗住ling哂返去樣樣食d o架jar, 點知食下食下o係20分鐘內食哂….仲有差人o既chocolate mousse (超好味, but o係guilty o既心理下, 我的理智告訴我只能吃3啖) 同tiramisu 我都食左….我連jelly 糖都有食(都幾好味o架)
2007年10月20日

) 好在早食, 快d消化, 差人拿了pancake , 佢猛咁話去ling 叮噹餅我都冇理佢, 但原來係真o架,因為個counter 度有放到一碗紅豆容….wah..早知“畢”一碗返來吃呀….我最喜歡的!

可能由於時間短同係長”木台”o既關係, 大家都係各自各吃, 個個自己出出入入係咁拎o野食! 到7:15 佢就即刻趕我地走lu!

好多年都未試過一大班人去食buffet 呀! 很高興呢!本來我帶了相機拍照的, 但掛住食冇影到tim!

今晚其實都有二個目的o既! 就係慶祝巴先生(是他book “木台”的! 辛苦哂
) 寡佬生涯最後一個生日! 同埋好開心咁接收“炸彈”

我有幸在人生路上有那麼多好朋友, 更有機會與大家分享彼此當中重要的歷程, 我真的很感動, 也很感恩呀!

我昨晚回家時想著這晚的情景, 大概這天也算是一個值得記念的日子呀! 好少可咁齊人了(除了南丫島吃海鮮那次), 還有是死死團第一個團員正式向大家派發“離團通告”的日子! 真後悔冇影相, 所以就決定用點時間以文字記下吧!

很期待11月10日的來臨呀

2007-09-25 11 浏览
由於在網上看到多位網友贊這兒的自助餐,因此,星期天去了這兒吃Lunch Buffet食物的款式有很多,先說說中西式:有魚翅餃、叉燒包,朱扒飯,羊扒,火腿扒,牛仔骨,青口......日式方面:魚生三款,有魚生飯,兩款壽司湯:豆腐湯和羅宋湯麵包:有三、四款,最喜歡是加上芝士,三文魚醬和蛋白牆的食法,還有加上煙三文魚呢!麥片:有四款甜品:有很多蛋糕,亦有朱古力噴泉,四款雪糕飲品:四款Lunch只送一次牛扒和蝦,可是,晚上是可以任食的那兒的服務很好呢!那些侍應生不會常常眼望望,而且,很有禮貌。
由於在網上看到多位網友贊這兒的自助餐
因此,星期天去了這兒吃Lunch Buffet

食物的款式有很多,
日式方面:魚生三款,有魚生飯,兩款壽司
湯:豆腐湯和羅宋湯
麥片:有四款
甜品:有很多蛋糕,亦有朱古力噴泉,四款雪糕
飲品:四款
Lunch只送一次牛扒和蝦,可是,晚上是可以任食的

2007-08-22 27 浏览
Dinner buffet就吃過幾次, lunch buffet還是第一次.貪佢價錢平好多. 不過平就一定有佢平既原因, 就係無得任食牛扒. 壽司亦少很多款式. 甜品雪糕還ok.總括來說, 要吃還是晚上好一點.
總括來說, 要吃還是晚上好一點.

2007-08-20 19 浏览
這間餐廳之前的食物都好新鮮,本人一個月都去食兩次,但是食物越來越差,仲加左價.由$268加到$338,本人覺得如果食物好,又新鮮,加價都值得.但是......我同班朋友覺得好過份,會backlist佢
2007-08-20 10 浏览
價錢,與五星級酒店相若.地點與服務水平,當然不及酒店.它的賣點,應該是在食物上大賣gimmick.當晚主打的gimmick: 鵝肝,燒和牛肋骨;還有日本黑毛牛刺身,灼黑毛牛,燒加拿大rib eye etc.其實食物都ok,但又不是很出色.試過一次,我覺得已足夠.

其實食物都ok,但又不是很出色.試過一次,我覺得已足夠.
2007-07-30 6 浏览
星期六帶左兩個小朋友去呢度食自助午餐, 本來都唔係抱太大期望, 只係想帶D小朋友出去玩下, 點知食完之後又覺得幾好喎, 雖然食物品種唔算太多, 但係勝在樣樣都好味, 再加上每位一份的牛柳+長腳蟹, 食完之後個感覺好滿足。果汁: 有4種味道(波蘿,蘋果,橙,西柚) => 唔係太甜, 幾好, 蘋果汁仲有果肉添沙津, 冷盤: 都有成7-8種=> 唔錯餐湯: 日式豆腐湯同羅宋海鮮湯=> 羅宋湯好味刺生, 壽司: 三款刺生, 兩款壽司=> 不錯, 只係嫌壽司品種太少, 最起碼D三文魚有甜味, 唔係淋BEBE果種麵包: 都有3-4種, 又有不同的醬汁=> 我最鍾意白汁三文魚醬中式點心: 魚翅餃,叉燒包,奶皇水晶角=> 不過不失熱盤: 煙肉,腸仔, 雞蛋, 粟米, 西多之類=> 好似早餐的食物, 呢度係全場最唔差之處飯麵: 1) 星洲炒米=> 超好味, 香而不辣又唔會油淋淋2) 豬排飯=> 無試過, 因為太飽了3) 魚生飯=> 好新鮮4) 生滾粥=> 無試到, 因為唔太鍾意食粥, 不過D料好似幾靚 甜品: 都有成

沙津, 冷盤: 都有成7-8種=> 唔錯

餐湯: 日式豆腐湯同羅宋海鮮湯=> 羅宋湯好味

中式點心: 魚翅餃,叉燒包,奶皇水晶角=> 不過不失

甜品: 都有成十種蛋糕任君選擇, 又有4隻不同味的雪糕同朱古力噴泉=> 我最鍾意的就是純味芝士蛋糕, 係近期食過最好味的一件。

每位一份的牛柳同長腳蟹, 牛柳真係好好味, 好有牛味, 生熟度控制得好好, 長腳蟹就咸左DD。。。

下次有機會都會再去, 或者會試埋晚餐添。
2007-07-26 20 浏览
以前久唔久都會去下加寧街的MR STEAK.後來間野執左..都幾可惜.咁就想去恆隆依一間再續前緣啦.一去到reception妹妹就同我講佢有d咩野食..我打斷佢叫佢只係需要講幾錢---$348!!嘩...我幾個星期前o係某大酒店食Buffet又係依個價喎之後妹妹繼續講有d咩野食..話可以入到睇下.我話唔使喇.事關無論你排幾多野食出黎..我總唔可以相信以前親愛的Mr Steak Cafe轉buffet之後會收酒店價!極失望
以前久唔久都會去下加寧街的MR STEAK.
後來間野執左..都幾可惜.
咁就想去恆隆依一間再續前緣啦.
一去到reception妹妹就同我講佢有d咩野食..
我打斷佢叫佢只係需要講幾錢---$348!!
嘩...我幾個星期前o係某大酒店食Buffet又係依個價喎
之後妹妹繼續講有d咩野食..話可以入到睇下.
我話唔使喇.
事關無論你排幾多野食出黎..
我總唔可以相信以前親愛的Mr Steak Cafe
轉buffet之後會收酒店價!

極失望