2022-05-31
⁑📌 𝙈𝙤𝙩𝙝𝙚𝙧 𝙤𝙛 𝙋𝙞𝙯𝙯𝙖𝙨香港銅鑼灣禮頓道 13-19 號地舖•終於俾我試到傳說中香港最好味嘅Pizza啦,據聞佢亦係何詩蓓最鍾意嘅Pizza店🥳•𝐇𝐚𝐥𝐟 𝐚𝐧𝐝 𝐇𝐚𝐥𝐟 𝟏𝟑”(𝐂𝐚𝐧𝐚𝐝𝐢𝐚𝐧 𝐱 𝐌𝐲 𝐏𝐚𝐫𝐦𝐚 )💰258想一次過滿足兩個願望就可以叫half n half啦😎Mother of Pizzas 主打neapolitan pizzas🇮🇹所以預咗個pizza中間可能會比較軟,但係食落發現對我嚟講完全唔係問題😚我反而幾鍾意佢軟熟得嚟又有少少彈性嘅質感,好似一張溫暖軟綿綿嘅床包覆住上面嘅配料🛏食得出個crust真係下咗唔少功夫🥋上半係My Parma🦵🏻係我個friend子最推薦嘅口味🤠如圖所見火腿嘅份量係超級無敵爆炸多🧨幾乎睇唔到下面嘅火箭菜🚀招牌嘅SAN MARZANO TOMATO SAUCE當然冇令人失望,完全乎合網頁「茄味濃,堅鮮甜」嘅description,係個種好純粹嘅蕃茄味道🍅🍅🍅🍅🍅🍅帶鹹香嘅Parma Ham加上橄欖油作點綴,配搭上微微苦澀,又不失爽脆嘅火箭菜,出乎意料之外咁清新,仿佛置身於田園咁👩🏻🌾下半係Canadian🇨🇦超鍾
📌 𝙈𝙤𝙩𝙝𝙚𝙧 𝙤𝙛 𝙋𝙞𝙯𝙯𝙖𝙨
香港銅鑼灣禮頓道 13-19 號地舖
想一次過滿足兩個願望就可以叫half n half啦😎
下半係Canadian🇨🇦超鍾意食菇嘅人千萬不要錯過!如圖所見,蘑菇嘅份量一樣都係超級無敵爆炸多💥配搭上特製嘅pizza sauce🥫pepperoni 同埋各式各樣嘅芝士🧀一拎起塊pizza,芝士嘅拉絲交足戲🪢令到食慾倍增。一大啖咬落去,蘑菇juicy得嚟,味道香,而且有一定嘅厚度,軟熟可口🍄下面舖滿嘅pepperoni味道夠,但又唔會太搶鏡📸成件事嘅配搭得天衣無縫,個種幸福同滿足難以用筆墨形容😆
當日我同一個friend去🤠(兩個都屬於相對大食嘅女仔🤓)每人食到第三塊就開始吃力,所以就未有機會試到個garlic cheese bread🧄期待下次再去試埋😋
💡half and half 嘅價錢係會收貴啲個邊架😬
🎏推薦指數: 9.5/10
🧮有加一服務費哦
*・゜゚・*:.。..。.:*・ ・*:.。. .。.:*・゜゚・* ・*:.。..。.:*・ ・*:.。. .。.
如果鍾意我嘅食評,記住ig follow @stomach.hk,最好可以開埋notification,咁就唔會miss咗我嘅#胃食指南 啦!Thank you! ε٩(๑> ₃ <)۶
Disclaimer: 以上全屬我誠實意見,謝謝