2022-07-23 204 浏览
週末晚上,和朋友(小🐤胃)去吃烤串,哈哈哈感覺在香港也沒啥朋友,每天都是我倆😮‍💨,不過也好,畢竟吃飯遷就我,我也不會不好意思,我不吃牛羊鴨魚,感覺也沒什麼人願意和我吃飯!.這家日式居酒屋🏮式的烤串太美味了,之前去過幾家,感覺味道都不能和日本相比,這家真的和當年去旅遊時味道一樣!.我們點了十幾種,沒有一個踩雷,都非常美味,印象zui深刻的是圖2⃣️的烤豬肉,還有香菇🫑釀肉,不瞞你們,烤豆腐也好好吃,嫩嫩嫩!西紅柿🍅沙律一定要試試,清爽又好吃!還有飲料我們選的提子🍇和酸奶的可爾必思,帶氣兒的,好解膩!
2022-07-17 146 浏览
之前食過銅鑼灣嘅分店, 佢哋可以話係專食豬肉串燒嘅神店居酒屋。 一入到去發現佢哋有自家製用菠蘿浸嘅酒, 二話不說,便嗌了一杯,菠蘿酒香氣十足,酒味非常濃烈。 鍾意飲果酒嘅朋友,不容錯過。👍月見免治豚肉串:免治豬肉甘香, 肉汁豐富, 配合生蛋黃汁配豉油點來吃, 帶有少少甜味,增加層次口感, 必食之選。厚切白金豚肉: 厚厚的豚肉串,已經燒到金黃色香噴噴,放上少少鹽花和黑胡椒, 肉質鬆軟彈牙。正。 😋豬耳芝士串: 豬耳燒得非常爽脆, 面頭再鋪上滿滿的蔥花, 加上芝士咸牛肉醬調味, 芝士入口即溶, 能帶出唔同嘅層次口感。豬肉蠔卷: 煙肉加蠔嘅配搭係非常有驚喜,外層是非常香脆嘅金黃色煙肉 ,包住一隻熱辣辣嘅日本蠔,十分好嘅配搭。😍天下第一刀,食落果真同個名一樣好勁!唔肥的部位都可以做到好淋滑,另外豬味非常香濃。

2022-07-15 144 浏览
同朋友星期日又出去傾吓計 食東西今次我們在尖沙嘴站集合,並在地鐵附近找到一間居酒屋餐廳位於厚福街的商業大廈樓上餐廳佔用全層,樓上店舖空間感十足,有日本風味的裝修職員服務態度良好,而又貼心留意客人需要我地點了好幾碟串燒1. 雞骨豬肉腸串 $56 (2串)腸肉彈牙,上碟時已氛香撲鼻,旁邊有一少沙律醬,配合在一起就會將食物昇華更高級,帶出豬肉的香味🍗而豬肉並不會太油膩,口感一流,肉質也很爽脆2. 豬生腸串 $68 兩串豬生腸好感極為爽口,而醬汁配合後將味道提升上碟時簡單,但未有想到口感那般豐富及彈牙我本來都唔喜歡食內臟類食物,但一試後簡直是愛上了 ,回頭率極高3. 喜之次 $680此為時令的食品,因本人未能進行食生的食物,所以專登挑選熟的食物而這個燒魚,上碟簡單,但充滿驚喜魚肉質鮮嫩多汁,又很鮮甜4. 燒菠蘿🍍依個係我最期待嘅飯後甜品,因為我個人本身喜歡食水果菠蘿好多汁,新鮮甜美,表面有落糖,燒香之後甜美可口CP值勁高下次嚟到一定會再食的菜式
同朋友星期日又出去傾吓計 食東西
今次我們在尖沙嘴站集合,並在地鐵附近找到一間居酒屋
餐廳位於厚福街的商業大廈樓上
餐廳佔用全層,樓上店舖空間感十足,有日本風味的裝修

職員服務態度良好,而又貼心留意客人需要
我地點了好幾碟串燒

1. 雞骨豬肉腸串 $56 (2串)

2. 豬生腸串 $68 兩串
豬生腸好感極為爽口,而醬汁配合後將味道提升
上碟時簡單,但未有想到口感那般豐富及彈牙

3. 喜之次 $680
而這個燒魚,上碟簡單,但充滿驚喜
魚肉質鮮嫩多汁,又很鮮甜

4. 燒菠蘿🍍
依個係我最期待嘅飯後甜品
因為我個人本身喜歡食水果
菠蘿好多汁,新鮮甜美,表面有落糖,燒香之後甜美可口
CP值勁高
下次嚟到一定會再食的菜式
2022-07-09 180 浏览
之前食過銅鑼灣店覺得串燒做得好好,今次試佢哋的尖沙咀店,水準都好高!厚切白金豚-同銅鑼灣店一樣咁好食咁厚切肥美-肥瘦比例好適中,唔會一大舊肥肉,佢係一層肥一層瘦, 豬油超級香月見免治豚肉串-豚肉燒到微焦的外表,內裏仲係好juicy豬肉蠔卷-第一次食呢個組合的串燒,蠔汁加上薄薄的豚肉卷,鹹鹹鮮鮮咁好特別皮蛋豬肉卷-都係第一次食呢個組合的串燒,非常有驚喜!-除咗皮蛋入面仲有疆,就好似中式的皮蛋彊但變左日式燒, 味道複雜得黎好好食!抱子甘藍-菜本身好新鮮,掃上一層醬油係面再去燒,蔬菜黎講燒得非常出色牛油果伴芝士-芝士唔係低質嗰隻,好濃的芝士香加上大量柴魚碎係面,健康又好食

厚切白金豚
-同銅鑼灣店一樣咁好食咁厚切肥美
厚切白金豚

月見免治豚肉串
-豚肉燒到微焦的外表,內裏仲係好juicy

豬肉蠔卷
豬肉蠔卷

皮蛋豬肉卷
-都係第一次食呢個組合的串燒,非常有驚喜!

抱子甘藍
抱子甘藍

牛油果伴芝士
牛油果伴芝士

2022-07-09 117 浏览
本身和朋友比較遲吃lunch,想不到差不多兩點餐廳仍然座無虛席🫢前菜:蒜子蕃茄沙律蕃茄清甜多汁,配些少許蒜蓉及醬汁,感覺酸酸甜甜,很開胃~喜之次鹽燒喜之次,一上台已經有很濃郁的香氣,肉質水份多,而且有豐富脂肪,十分推薦這道菜!豬生腸串豬心串豬心咬口結實爽口,但不會令人覺得燒得太乾~雞骨豬肉腸串厚切白金豚肉這個上台時很香,入口時覺得脂肪和肉分佈得很好,每口都能確保將肉和油脂放進口裡,脂肪在口中融化,很滿足!林檎紅薑豬肉卷豬肉包著林檎蘋果及少許紅薑,味道很特別,亦不多餐廳有這類菜式,吃下去有蘋果的甜味及水份,令這豬肉卷不覺肥膩,而且還有少許紅薑,酸酸甜甜~白金豚肉流心蛋卷流心蛋整個被豚肉包著,一咬下去就已經超多蛋漿,加上有豚肉味道道就不會單一,上面亦灑了些櫻花蝦,更加惹味~皮蛋豬肉卷第一次見到這個串燒配搭~豬肉薄薄的燒得脆口,又不會覺得皮蛋很膩,份量拿捏剛剛好~日本長蔥冬菇燒菠蘿表面有一些焦糖,整體而言甜甜的,不會令人覺得酸,十分好味!而且切得很細緻,方便share食~另外點了京姬蘋果酒、乳酸味汽酒,串燒一定要有酒

前菜:蒜子蕃茄沙律
蕃茄清甜多汁,配些少許蒜蓉及醬汁,感覺酸酸甜甜,很開胃~
喜之次

豬生腸串

豬心串
豬心咬口結實爽口,但不會令人覺得燒得太乾~
雞骨豬肉腸串

厚切白金豚肉
林檎紅薑豬肉卷

白金豚肉流心蛋卷

日本長蔥

冬菇

燒菠蘿

另外點了京姬蘋果酒、乳酸味汽酒,串燒一定要有酒
這家專食豬肉嘅人氣串燒店,慕名前來,果然不令我失望🫰番茄🍅刺身日式居酒屋的必備前菜之一,番茄爽甜多汁味道清新冷冷的,加上蒜香酸酸甜醬汁刺身盛合三文魚,油甘魚,天使蝦,帶子,海膽 刺身最重要嘅就係新鮮,款款鮮味十足主角串燒到喇😍芫茜豚肉這個我很喜歡!燒得相當好!裹面很多汁又鮮甜白鱔串 白鱔皮燒得香脆,肥美鱔肉充滿油脂香味。煙燻豬腩豬腩肉食落鹹香,肥瘦相間,脂肪味道香濃,肥而不膩,有口感。豬顎骨肉一個肉味特別濃的部位,平時喺街真係好少機會食到外面香脆,裹面又不會乾,厨師功夫了得燒菠蘿表面燒到薄薄焦糖咁😋酸酸甜甜,為呢一餐帶來完美嘅句號 Mokumoku Yakiton📍尖沙咀厚福街12號藍馬商業大廈16樓
這家專食豬肉嘅人氣串燒店,慕名前來,果然不令我失望🫰

番茄🍅刺身
日式居酒屋的必備前菜之一,番茄爽甜多汁
味道清新冷冷的,加上蒜香酸酸甜醬汁

刺身盛合

主角串燒到喇😍
芫茜豚肉

這個我很喜歡!
燒得相當好!裹面很多汁又鮮甜
白鱔串
白鱔皮燒得香脆,肥美鱔肉充滿油脂香味。
煙燻豬腩
豬腩肉食落鹹香,肥瘦相間,脂肪味道香濃,肥而不膩,有口感。
豬顎骨肉
一個肉味特別濃的部位,平時喺街真係好少機會食到
外面香脆,裹面又不會乾,厨師功夫了得

燒菠蘿
表面燒到薄薄焦糖咁😋酸酸甜甜,為呢一餐帶來完美嘅句號

Mokumoku Yakiton
  • 刺身盛合五款
  • 芫茜卷
  • 西班牙黑豚肋骨肉
2022-07-02 78 浏览
一個休閒嘅下午,同朋友去食日本串燒。蕃茄沙律,去皮嘅蕃茄加上醋汁作為前菜,能夠引起食慾。仲叫咗一支有香濃美味,後邊有少少酸度嘅清酒。刺身拼盤無論去邊一間日本餐廳食野,刺身拼盤當然係首選。 今次雜錦刺身拼盤有海膽、帶子、蝦、油甘魚及三文魚。我特別鍾意食帶子,佢夠晒清甜又彈牙。 這一份三文魚油脂都好足夠,配上sake一流。蒜心豚肉卷外層脆脆嘅豬肉包住爽口嘅蒜心, 食落有兩種唔同嘅口味。白金豚肉這碟白金豚肉一拎埋枱,就香氣撲鼻。一口咬落去肉汁豐富,外皮香脆。 最緊要一口咬落去豚肉嘅油脂香味爆出來。豬肩豬肩肉相對於白金豚肉就比較軟身啲,但係肉味就比較濃郁啲。燒芝士翠玉瓜脆口嘅翠玉瓜上邊放住層燒香左嘅芝士,好滋味。豬皮+ 豬肝燒豬皮一流,外層香脆裏面QQ的,送返一啖清酒非常之夾。豬肝完全冇血腥味,外邊燒到香脆裏便軟滑。豬小腸外皮香口及煙韌,同朋友一路飲酒一路吹水時食就最好。韭菜豚肉卷香腸豬肉鮑魚韭菜,香同我韭菜味我最鍾意。燒菠蘿最後叫咗一個小菠蘿差個總結,一層薄薄嘅焦糖加上菠蘿上邊,食落酸酸甜甜。
一個休閒嘅下午,同朋友去食日本串燒。

蕃茄沙律,去皮嘅蕃茄加上醋汁作為前菜,能夠引起食慾。

仲叫咗一支有香濃美味,後邊有少少酸度嘅清酒。

刺身拼盤

蒜心豚肉卷
外層脆脆嘅豬肉包住爽口嘅蒜心, 食落有兩種唔同嘅口味。

白金豚肉

豬肩
豬肩肉相對於白金豚肉就比較軟身啲,但係肉味就比較濃郁啲。

燒芝士翠玉瓜
脆口嘅翠玉瓜上邊放住層燒香左嘅芝士,好滋味。

豬皮+ 豬肝
燒豬皮一流,外層香脆裏面QQ的,送返一啖清酒非常之夾。

豬肝完全冇血腥味,外邊燒到香脆裏便軟滑。

豬小腸
外皮香口及煙韌,同朋友一路飲酒一路吹水時食就最好。

韭菜豚肉卷
香腸豬肉鮑魚韭菜,香同我韭菜味我最鍾意。

2022-07-02 117 浏览
日式串燒通常都係以雞類為主,今日食呢間以豬肉做主打,响尖沙咀厚福街,叫Mokumoku雖然係中午時分,但食串燒又點可以唔飲Sake呢食串燒之前都想食少少刺身,就叫咗個刺身盛,每樣都好新鮮,海膽又濃味,正串燒陸續上枱,首先係厚切白金豚肉同埋黑豚肩肉,好明顯厚切白金真係厚好多,而肥肉嘅部份被燒完之後啲油分去咗啲,冇咁油膩,黑豚肩肉就明顯肉味比較濃啲卷物方面分別叫咗紫蘇豬肉卷,蒜心豬肉卷,同埋韭菜泡菜豬肉卷。平時好少食蒜心,用薄豬肉捲住燒,蒜味唔太濃,幾喜歡。反而韭菜泡菜豬肉卷就唔係好食到泡菜嘅味道,可能韭菜味太突出啦,但係都幾好食內臟方面分別叫咗豬小腸,豬肝同豬皮。小腸口感有啲似粉腸。豬膶就燒到啱啱熟,抵讚。豬皮就好煙韌好有咬口,幾特別最後當然係用我最愛嘅厚切牛舌畫上完美句號啦甜品就揀咗燒菠蘿,上面有一層燒脆咗嘅糖霜,酸甜好平衡,唔錯今日接近食咗個全豬宴,原來用豬肉做主打,都有好多唔同部位嘅選擇,今日食得好滿足👍👍
日式串燒通常都係以雞類為主,
今日食呢間以豬肉做主打,响尖沙咀厚福街,叫Mokumoku

雖然係中午時分,但食串燒又點可以唔飲Sake呢

最後當然係用我最愛嘅厚切牛舌畫上完美句號啦

甜品就揀咗燒菠蘿,上面有一層燒脆咗嘅糖霜,酸甜好平衡,唔錯
2022-06-28 77 浏览
今次係第二次去食!串燒真係好好味,全部都燒到好香口好好味,每款最少叫兩串,所以兩個人去就食唔到好多款式,特別推薦以下幾款🥰🥰燒飯糰 $38飯面燒到焦香超香口呀!脆卜卜好似食小食咁😍雞翼 $38非常非常推薦,雞翼一開二令燒既時候更平均,雞皮脆卜卜,呢個真係必食!😍厚揚 $28 (燒豆腐)豆腐炸香再加日式醬油同木魚碎😆九條蔥豚肉卷 $38鐘意食蔥既就唔好錯過啦,超級香蔥味🥰燒菠蘿 $38波蘿面有層焦糖,菠蘿非常甜,係好完美既甜品❤️味道 | ❤️❤️❤️❤️❤️抵食 |❤️❤️❤️❤️環境 | ❤️❤️❤️❤️服務 | ❤️❤️❤️❤️推薦 | ❤️❤️❤️❤️5個❤️為滿分

燒飯糰 $38
飯面燒到焦香超香口呀!脆卜卜好似食小食咁😍

雞翼 $38

厚揚 $28 (燒豆腐)
豆腐炸香再加日式醬油同木魚碎😆

九條蔥豚肉卷 $38
鐘意食蔥既就唔好錯過啦,超級香蔥味🥰

燒菠蘿 $38
波蘿面有層焦糖,菠蘿非常甜,係好完美既甜品❤️

味道 | ❤️❤️❤️❤️❤️
抵食 |❤️❤️❤️❤️
環境 | ❤️❤️❤️❤️
服務 | ❤️❤️❤️❤️
推薦 | ❤️❤️❤️❤️
5個❤️為滿分
2022-06-26 102 浏览
串燒雖然都經常食,但係主打豚肉串燒同料理🐷為主居酒屋真係未試過,今個週末帶左朋友一齊試試佢!一入居酒屋已經傳出陣陣串燒香氣,環境雖不大但都坐得幾舒適,啱哂約埋三五知己去把酒談歡👍🏻雖然係中午時段都無阻我叫左杯酒醒下神😉京姬梅子酒梅嘅果香甜柔再帶一點青蘋果香氣和酸味,特別開胃!之後先上前菜(日式漬蕃茄),有柚子酸酸味道,真係額外清新料理-天下第一刀天下第一刀就係劏豬第一刀位,爽口香滑又肉味夠重,食落去嫩到似牛咁,建意可以先試原味先再加醬汁串燒系列•上等豬脷串比燒牛舌口感會煙人少少,但係依然爽口•豬肝串醬汁滿滿覆蓋成串豬肝串,減去左豬肝腥味,外層燒到好香好脆,内部好滑潤•厚切白金豚肉白金豚肉脂肪比例好均勻,吾會話脂肪比較多,肉串燒到白金色帶少少香焦效果!必點!😆•九條蔥卷 • 秋葵豬肉卷 • 粊蘇豬肉卷呢三款最主用左薄豚肉分別包住(九條蔥、秋葵、紫蘇) 三種食材增加肉卷清新味道!•日本青椒仔配酒食係一流~ •牛舌(厚切)啱啱燒好仲冒煙嘅時候即食味道係最好的,肉質好有彈性仲好多肉汁😍•燒飯團 - 明太子 & 三文魚燒飯團居酒居必點!燒嘅火候控制得好好,飯團外層焦香,再用紫菜包住一齊食,口感昇

雖然係中午時段都無阻我叫左杯酒醒下神😉

京姬梅子酒
梅嘅果香甜柔再帶一點青蘋果香氣和酸味,特別開胃!

之後先上前菜(日式漬蕃茄),有柚子酸酸味道,真係額外清新

料理-天下第一刀

串燒系列

•上等豬脷串
比燒牛舌口感會煙人少少,但係依然爽口

•豬肝串

•厚切白金豚肉

•九條蔥卷 • 秋葵豬肉卷 • 粊蘇豬肉卷

•日本青椒仔
配酒食係一流~

•牛舌(厚切)

•燒飯團 - 明太子 & 三文魚
燒飯團居酒居必點!燒嘅火候控制得好好,飯團外層焦香,再用紫菜包住一齊食,口感昇華咗唔少,中間嘅餡料都十分足料

燒菠蘿
落左焦糖去燒嘅菠蘿,外層焦香脆口👍🏻

2022-06-23 89 浏览
[🇭🇰香港- 尖沙咀].🔻專食雞嘅串燒店就好多啦, 專食豬肉嘅串燒店你又試過未?唔單止有西班牙產黑豚頸/肩肉, 仲有豬生腸/ 豬腰子串燒, 推介”豬耳芝士串”(圖1) 同”豚肉蠔卷”另外佢地嘅”牛舌”同”雞翼”都好高質, 但要留意全部串燒要兩串起! .🔻🍽 Mokumoku Yakiton📌 地址: 尖沙咀厚福街12號藍馬商業大廈16樓.#tummysreadyattsimshatsui #tummysreadyforyakitori #tummysreadyforjapanese
[🇭🇰香港- 尖沙咀]
🔻
專食雞嘅串燒店就好多啦, 專食豬肉嘅串燒店你又試過未?
🔻
🍽 Mokumoku Yakiton
📌 地址: 尖沙咀厚福街12號藍馬商業大廈16樓

2022-06-21 69 浏览
自從上次食過Mokmokuyakiton依間店嘅串燒後,真係好回味! 成日心思思,今日有啲嘢要去尖沙咀買,搵個藉口約個為食朋友出來下午茶食下串燒先。 我地坐低即叫左個~蒜味蕃茄沙律 每次來都叫!啲汁酸酸甜有啲似燒肉汁嘅味鹹鹹地同凍蕃茄一齊食好味!好醒胃!再點串燒~月見免治豚肉串豚肉好鬆化甘香,甜甜地點蛋黃食滑脫脫。林檎豚肉卷 豚肉包住萍果微酸帶甜減低豚肉嘅 肥膩感。豬顎骨串鬆軟有彈性好似食牛肉咁嘅口感。豬頭肉串依個冇得彈!堅好味!肉質肥美甘香兼爽脆。豬肚香口爽脆有彈生,味道調得好惹味!芫茜卷豚肉包住莞茜好爽同香口多汁。豬肝平時都好少食豬肝,但喺依度都要叫番串食!蒜芯卷蒜芯好爽嫩鮮甜~两個食到舐舐脷,為食朋友都超讚好味!我覺得今次食比起上一次仲好味!下次再約來食過!
自從上次食過Mokmoku
yakiton依間店嘅串燒後,真係好回味!

我地坐低即叫左個~
蒜味蕃茄沙律

再點串燒~
月見免治豚肉串
豚肉好鬆化甘香,甜甜地點蛋黃食滑脫脫。

林檎豚肉卷
豚肉包住萍果微酸帶甜減低豚肉嘅 肥膩感。

豬顎骨串
鬆軟有彈性好似食牛肉咁嘅口感。

豬頭肉串
依個冇得彈!堅好味!
肉質肥美甘香兼爽脆。

豬肚
香口爽脆有彈生,味道調得好惹味!

芫茜卷
豚肉包住莞茜好爽同香口多汁。

豬肝
平時都好少食豬肝,但喺依度都要叫番串食!

蒜芯卷
蒜芯好爽嫩鮮甜~

两個食到舐舐脷,為食朋友都超讚好味!
我覺得今次食比起上一次仲好味!
下次再約來食過!
2022-06-20
2022-06-20 65 浏览
放假又係同老婆出去搵食,今日就去了尖沙咀食串燒。蕃茄沙律:醋汁配上蕃茄,十分開胃。帶子、海膽、天使蝦:帶子鮮甜無渣;海膽甘香;天使蝦爽口彈牙。燒粟米:粟米燒至焦香,有淡淡牛油香味,十分爽甜多汁。豬顎骨:肉質爽彈,而且多汁,略有咬口。芝士翠玉瓜:脆玉瓜保持爽脆,芝士呈半溶狀,兩者配搭適宜。豬肝:豬肝味濃郁,而且無血腥味,外脆內軟。雞骨豬肉腸:豬肉腸燒至腸皮香脆,一咬開腸汁爆出,肉汁豐富。豚肉林檎紅薑卷:豚肉包裹著蘋果,豚肉燒至焦脆,蘋果微微變焦,外層軟身仍帶爽口,加紅薑醬,味道清新爽甜。燒菠蘿:必點的甜品,好似食冰糖葫蘆般,外層透明香脆糖漿包住香甜菠蘿。君之井山廢純米吟釀:全部飲品都買一送一,百零蚊一支,非常超值。
放假又係同老婆出去搵食,今日就去了尖沙咀食串燒。
蕃茄沙律:醋汁配上蕃茄,十分開胃。

燒粟米:粟米燒至焦香,有淡淡牛油香味,十分爽甜多汁。

豬顎骨:肉質爽彈,而且多汁,略有咬口。

芝士翠玉瓜:脆玉瓜保持爽脆,芝士呈半溶狀,兩者配搭適宜。

豬肝:豬肝味濃郁,而且無血腥味,外脆內軟。

雞骨豬肉腸:豬肉腸燒至腸皮香脆,一咬開腸汁爆出,肉汁豐富。

2022-06-19 3929 浏览
與閨蜜在尖沙咀一帶行街 ,是時候找個地方來個輕食歇一歇了。 厚福街食店林立一定找到好吃的!發現藍馬商業大廈16樓有間吃日式串燒 的" Mokumoku",下午二時開始營業,正好遇上很有興趣上去試試 …… 該店頗人氣的,我們坐在窗旁挺舒服!女待殷勤有禮招乎,看看Menu很多項目選擇圖片吸引!有多種酒類和自家釀製的果酒梅,菠蘿酒……等選擇。點了前菜……蒜仔蕃茄沙律 $ 28味道清新冷冷的加上蒜香酸酸甜醬汁即時換醒了味蕾!刺身四盛合四款 $ 228三文魚,油甘魚,天使蝦,帆立貝款款 晶瑩剔透閃閃光的,很鮮味!真蠔 $ 156 /兩隻肥美絲質口感清爽鮮彈~月見免冶豚肉串 $ 116/兩串肉串脹卜卜的表面香脆,內裹鬆軟濕潤肉汁豐富,再點上旁邊的蛋黃汁更香更滑。芫茜豚肉卷 $ 76/兩串這個我很喜歡!燒得相當好!裹面很多汁又鮮甜,外面香脆得來裹面又不會乾,厨師功夫了得!林檎豬紅薑肉捲 $ 76/兩串外面香脆包着紅薑和萍果,肥美甘香中帶萍果的清爽,一點也不感到膩口點上旁邊的沙律醬更加美味!與閨蜜都很喜歡這家店的串燒,下次再來!
與閨蜜在尖沙咀一帶行街 ,是時候找個地方來個輕食歇一歇了。
厚福街食店林立一定找到好吃的!
該店頗人氣的,我們坐在窗旁挺舒服!

女待殷勤有禮招乎,看看Menu很多項目選擇圖片吸引!

有多種酒類和自家釀製的果酒梅,菠蘿酒……等選擇。

點了前菜……
蒜仔蕃茄沙律 $ 28
味道清新冷冷的加上蒜香酸酸甜醬汁即時換醒了味蕾!

刺身四盛合四款 $ 228
三文魚,油甘魚,天使蝦,帆立貝
款款 晶瑩剔透閃閃光的,很鮮味!

真蠔 $ 156 /兩隻
肥美絲質口感清爽鮮彈~

月見免冶豚肉串 $ 116/兩串

芫茜豚肉卷 $ 76/兩串
這個我很喜歡!
燒得相當好!裹面很多汁又鮮甜,
外面香脆得來裹面又不會乾,厨師功夫了得!

林檎豬紅薑肉捲 $ 76/兩串

與閨蜜都很喜歡這家店的串燒,下次再來!
2022-06-16
下午茶
2022-06-18 51 浏览
這間位於尖沙咀厚福街內,主打豚肉串燒的餐廳,平日六點前有七折優惠,另外任何飲品都是買一送一。食串燒點可以唔配返支清酒呢!安藝虎純米吟釀有淡淡蜜瓜香味,而且味道帶甜易入口。蕃茄沙律前菜番茄有蒜香及醋汁酸甜,番茄清甜多汁,十分開胃。煙燻豬腩入口淡淡煙燻香味,豬腩肉表面帶點香脆,越咬越多肉汁,充滿油脂甘香。青椒仔帶點青椒甘苦味,表面略帶焦香,又帶點爽脆。豬頭肉燒至表皮香脆,中間膠質豐富,略有咬口。豚肉蒜芯卷豚肉燒至微脆,而且油脂豐富,蒜心吸收了油脂香味,外脆內爽口。豬肝燒至表面焦脆乾爽,入口肝膶味濃郁,但又不會有豬腥味。燒菠蘿菠蘿表面糖衣表層香脆,菠蘿多汁無渣。

蕃茄沙律
前菜番茄有蒜香及醋汁酸甜,番茄清甜多汁,十分開胃。

煙燻豬腩

青椒仔
帶點青椒甘苦味,表面略帶焦香,又帶點爽脆。

豬頭肉
燒至表皮香脆,中間膠質豐富,略有咬口。

豚肉蒜芯卷

豬肝
燒至表面焦脆乾爽,入口肝膶味濃郁,但又不會有豬腥味。

燒菠蘿
菠蘿表面糖衣表層香脆,菠蘿多汁無渣。