2021-10-15
呢間旺角新開嘅墨西哥𝒇𝒖𝒔𝒊𝒐𝒏菜 超級推介大家去食‼️估唔到佢地同蟲二, 3𝒓𝒅 𝒔𝒑𝒂𝒄𝒆係有關係架💛除咗環境𝒄𝒉𝒊𝒍𝒍 野食高質 員工服務態度好 佢地嘅創作理念都好掂👍🏻因為而家越開越多𝒄𝒂𝒇𝒆 男仔都好少會去打卡 所以佢地特登打做咗一間連男仔都啱去嘅餐廳👦🏻.📌𝑴𝒐𝒃𝒊𝒏 "𝑴𝒆𝒙𝒊𝒄𝒂𝒏" 𝑩𝒖𝒏 $105最有驚喜一定係呢個包🤩係港式𝑿墨西哥嘅菜式🇭🇰用咗墨西哥包嚟整漢堡🍔個包一啲都唔𝒉𝒆𝒂 勁有心機 係焗到外層好硬脆 而入面又好軟熟 仲加咗層芝士脆💓內餡有自家製嘅酸菜, 太陽蛋同埋煙肉🥓🍳隻蛋好流心😍雖然個餡勁豐富 但完全冇整淋到個包 𝒌𝒆𝒆𝒑住脆卜卜🤤旁邊仲有啲椰菜沙律🥗整體口感勁𝒓𝒊𝒄𝒉 層次好豐富😎.📌𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒚 𝑭𝒍𝒐𝒔𝒔𝒚 𝑸𝒖𝒆𝒔𝒂𝒅𝒊𝒍𝒍𝒂 $118一睇個餡就知係台式蛋餅嘅概念🇹🇼薄餅夾住香甜嘅豬肉鬆同粟米粒 再加埋鹹香嘅車打芝士同𝒎𝒐𝒛𝒛𝒂𝒓𝒆𝒍𝒍𝒂 冇得輸🥰面頭有啲𝒔𝒐𝒖𝒓 𝒄𝒓𝒆𝒂𝒎 𝒐𝒏𝒔𝒊𝒅𝒆仲有牛油果醬同𝒔𝒂𝒍𝒔𝒂🥑🍅好𝒇𝒓𝒆𝒔𝒉 有芝士都唔會漏🧀.📌𝑵𝒂𝒄𝒉𝒐𝒔 $95嚟到墨西哥餐廳 點可以唔食𝒏𝒂𝒄𝒉𝒐𝒔🍴面頭係芝士,黑豆,橄欖🧀🫒仲有自家製嘅
📌𝑴𝒐𝒃𝒊𝒏 "𝑴𝒆𝒙𝒊𝒄𝒂𝒏" 𝑩𝒖𝒏 $105
𝑴𝒐𝒃𝒊𝒏 "𝑴𝒆𝒙𝒊𝒄𝒂𝒏" 𝑩𝒖𝒏
𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒚 𝑭𝒍𝒐𝒔𝒔𝒚 𝑸𝒖𝒆𝒔𝒂𝒅𝒊𝒍𝒍𝒂
📌𝑵𝒂𝒄𝒉𝒐𝒔 $95
嚟到墨西哥餐廳 點可以唔食𝒏𝒂𝒄𝒉𝒐𝒔🍴面頭係芝士,黑豆,橄欖🧀🫒仲有自家製嘅辣𝒔𝒂𝒍𝒔𝒂, 牛油果醬同𝒔𝒐𝒖𝒓 𝒄𝒓𝒆𝒂𝒎😚味道酸酸地 辣辣地 做前菜真係一流 夠開胃🥰唯一唔好係 因為啲餡比較濕 會整淋咗下面啲粟米片🥺但旁邊嗰啲係好脆好好食嘅😋
𝑵𝒂𝒄𝒉𝒐𝒔
📌𝑹𝒐𝒂𝒔𝒕𝒆𝒅 𝑺𝒂𝒖𝒔𝒂𝒈𝒆 $88
呢個好有德國嘅感覺 係烤大大條嘅腸仔🇩🇪切咗片 放便食 唔洗自己慢慢切😎芝士番茄肉醬同自家製酸菜 一啖放入口 𝒃𝒊𝒈 𝒃𝒊𝒕𝒆超滿足🤤妹妹話好有食𝒑𝒊𝒛𝒛𝒂嘅感覺🍕但個人就覺得呢個做前菜有啲𝒉𝒆𝒂𝒗𝒚 因為都幾濃味🙈如果配𝒑𝒊𝒕𝒂 𝒃𝒓𝒆𝒂𝒅/ 𝑵𝒂𝒂𝒏 整個印度𝒇𝒖𝒔𝒊𝒐𝒏 𝒎𝒂𝒊𝒏 𝒅𝒊𝒔𝒉🇮🇳唔知店主有冇得諗呢😝
𝑹𝒐𝒂𝒔𝒕𝒆𝒅 𝑺𝒂𝒖𝒔𝒂𝒈𝒆
📌𝑫𝒓𝒖𝒏𝒌𝒆𝒏 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆𝒄𝒂𝒌𝒆 $68
唔係講笑 好軟滑好𝒄𝒓𝒆𝒂𝒎𝒚😍奶味同芝士味都𝒃𝒂𝒍𝒂𝒏𝒄𝒆得好好😋連餅底都唔錯 雖然係比較淋唔夠脆 但消化餅味好香 索咗啲焦糖醬 好似𝒍𝒐𝒕𝒖𝒔餅🍪最特別一定係個自家製𝑻𝒆𝒒𝒖𝒊𝒍𝒂醬 酒鬼必試🥃𝒃𝒂𝒔𝒆係香甜嘅焦糖 再加埋𝑻𝒆𝒒𝒖𝒊𝒍𝒂整成 酒精味好重 真係似飲咗一𝒔𝒉𝒐𝒕咁🤩不過個人覺得個醬太濃味 有少少破壞左個芝士蛋糕🥺如果個醬𝒐𝒏𝒔𝒊𝒅𝒆自己淋會好啲🥰
𝑫𝒓𝒖𝒏𝒌𝒆𝒏 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆𝒄𝒂𝒌𝒆
📌𝑽𝒊𝒓𝒈𝒊𝒏 𝑺𝒂𝒏𝒈𝒓𝒊𝒂 (𝑪𝒓𝒂𝒏𝒃𝒆𝒓𝒓𝒚) $55
唔飲得酒嘅都可以試吓呢杯西班牙水果酒😝係紅莓汁再加梳打水 酸酸地 幾清新😌
𝑽𝒊𝒓𝒈𝒊𝒏 𝑺𝒂𝒏𝒈𝒓𝒊𝒂 (𝑪𝒓𝒂𝒏𝒃𝒆𝒓𝒓𝒚)
📌𝑪𝒐𝒇𝒇𝒆𝒆 𝑩𝒍𝒐𝒔𝒔𝒐𝒎 𝑻𝒆𝒂 $55
佢寫冇咖啡因 但係其實有少少🤏🏻飲落冇咖啡味☕️淨係有陣好苦澀嘅味😣
𝑪𝒐𝒇𝒇𝒆𝒆 𝑩𝒍𝒐𝒔𝒔𝒐𝒎 𝑻𝒆𝒂