2018-07-22
成日都好羨慕觀塘返工嘅朋友,周圍附近都好多嘢食,而且價錢又抵食。仲有勁多開倉,某天去完開倉outlet,就去樓上嘅 mini friday 食飯。坐低先知道今晚有Live Show,歌手唱歌除咗好聽仲好有氣氛喔!侍應好快就遞上 welcome snacks 。Set Dinner 都有好多選擇,我同朋友每人一個set再加啲嘢食。首先係跟餐既沙律,生果一啲都唔 hea,有火龍果、哈密瓜、菠蘿同埋新鮮嘅沙律菜,水果味道香甜,醬汁是乳酪味呀!配搭清新又開胃。 餐湯可以選擇忌廉湯或者意大利雜菜湯,酸甜微辣夠開胃。朋友嘅忌廉湯入口好滑。我哋仲加咗$38,享受左一個蟹肉鮮果三重奏,一個好夏天嘅菜式。一邊聽歌一邊享受美食,終於都到主菜喇!意大利式香煎石斑魚柳,配上阿根廷紅蝦 $199。大大隻鮮甜阿根廷紅蝦,肉質鮮甜緊實,就連薯菜都一啲都唔簡單,我最愛嘅紫薯。仲有香煎石斑魚柳既香味,魚邊煎得香脆,食落有咬口。香烤澳洲寶雲酥羊扒拚法蘭克福腸 $209,啱晒食肉獸嘅慾望。寶雲酥羊扒油脂甘香,肉質鮮嫩多汁,肉味香濃!而當晚嘅甜品係朱古力蛋糕,香濃既朱古力味,入口軟滑無瑕。下次嚟觀塘又多一個聚腳點啊!