2018-07-22 1455 浏览
成日都好羨慕觀塘返工嘅朋友,周圍附近都好多嘢食,而且價錢又抵食。仲有勁多開倉,某天去完開倉outlet,就去樓上嘅 mini friday 食飯。坐低先知道今晚有Live Show,歌手唱歌除咗好聽仲好有氣氛喔!侍應好快就遞上 welcome snacks 。Set Dinner 都有好多選擇,我同朋友每人一個set再加啲嘢食。首先係跟餐既沙律,生果一啲都唔 hea,有火龍果、哈密瓜、菠蘿同埋新鮮嘅沙律菜,水果味道香甜,醬汁是乳酪味呀!配搭清新又開胃。 餐湯可以選擇忌廉湯或者意大利雜菜湯,酸甜微辣夠開胃。朋友嘅忌廉湯入口好滑。我哋仲加咗$38,享受左一個蟹肉鮮果三重奏,一個好夏天嘅菜式。一邊聽歌一邊享受美食,終於都到主菜喇!意大利式香煎石斑魚柳,配上阿根廷紅蝦 $199。大大隻鮮甜阿根廷紅蝦,肉質鮮甜緊實,就連薯菜都一啲都唔簡單,我最愛嘅紫薯。仲有香煎石斑魚柳既香味,魚邊煎得香脆,食落有咬口。香烤澳洲寶雲酥羊扒拚法蘭克福腸 $209,啱晒食肉獸嘅慾望。寶雲酥羊扒油脂甘香,肉質鮮嫩多汁,肉味香濃!而當晚嘅甜品係朱古力蛋糕,香濃既朱古力味,入口軟滑無瑕。下次嚟觀塘又多一個聚腳點啊!

• 蟹肉鮮果三重奏
  • 意式香煎石斑魚柳配阿根廷紅蝦
  • 香烤澳洲寶雲酥羊扒拚法蘭克福腸
2018-07-21 84 浏览
朋友話想食西餐,又係觀塘區做野,是黎左Mini friday。晚餐時段都有唔少set Dinner 揀。我地叫左前菜 乳酪鮮果沙律,有乳酪爆珠,十分特別,仲有唔少生果,好健康!小食~意大利雜菜湯都幾濃郁仲有唔少雜菜TIM,夠清新自由配搭意大利面$149可以自己揀配料,有番茄,海鮮,牛肉.椒絲加番茄醬,味道亦唔錯。香烤波士頓活龍蝦配炭烤美國牛肋排$239呢個好特別,仲有紫著同配菜TIM,龍蝦幾彈牙,不過牛肋排可以再林少少。甜品係朱古力Mousse cake, 十分好食,口感好好,有夾心威化,mousse,加埋幼滑既朱古力。

我地叫左

小食~

意大利雜菜湯

都幾濃郁仲有唔少雜菜TIM,夠清新

自由配搭意大利面$149

香烤波士頓活龍蝦配炭烤美國牛肋排$239

2018-07-18
2018-07-20 91 浏览
咸咸咸, 每樣食物都咸, 食完餐飯要去檢查一下血壓, 飲品又冇味, 士多啤梨洛神花茶同飲水冇分別, 菠蘿椰香沙冰同樣飲唔同菠蘿同椰香味, 真不解...價錢唔係平, 但質素真係差
2018-07-19 1271 浏览
連續幾個WEEKEND都落雨,,,,想出去效外踏下青都唔得~結果都係日頭留番屋企Hea, 夜晚先出街食飯!!!好彩....而家觀塘都有好多選擇....今次就揀左呢一間mini friday**今晚仲有Live Show,,,,好有氣氛呀!!Dinner Set 都有8個選擇....豬、牛、羊、雞、魚都有~^^ A, B餐仲可以自選配料, 偏食既朋友仔都唔洗驚, 感覺好貼心**我地就分別嗌左B 同 G....跟餐既沙律有火龍果, 哈密瓜同菠蘿~水果既香甜味配搭埋酸酸地既醬汁, 好清新, 好開胃**餐湯係忌廉湯...充滿左牛奶同忌廉既香味, 入口好滑~終於都上主菜喇!!!G. 香烤波士頓活龍蝦配西班牙黑毛豬肋條 $209半邊既波士頓龍蝦., 蟹鉗大大隻.....肉質鮮甜緊實, 仲有芝士同黑椒既香味**豬肋條帶少少筋膜,,,,,,油脂甘香, 肉質爽彈, 肉味香濃!!B. 意大利薄餅12'' (菠蘿, 蘑菇, 火腿,蕃茄 ) $149超足料, 餅底好薄~批邊焗得香脆, 中間煙韌有咬口....表面仲鋪上大量芝士, 好香呀!!甜品係朱古力蛋糕....濃濃既朱古力味, 口感軟滑~入面仲有脆脆米**雖
連續幾個WEEKEND都落雨,,,,
想出去效外踏下青都唔得~
結果都係日頭留番屋企Hea, 夜晚先出街食飯!!!
好彩....而家觀塘都有好多選擇....
今次就揀左呢一間mini friday**
今晚仲有Live Show,,,,
好有氣氛呀!!

我地就分別嗌左B 同 G....
跟餐既沙律有火龍果, 哈密瓜同菠蘿~
水果既香甜味配搭埋酸酸地既醬汁, 好清新, 好開胃**

餐湯係忌廉湯...
充滿左牛奶同忌廉既香味, 入口好滑~

終於都上主菜喇!!!
G. 香烤波士頓活龍蝦配西班牙黑毛豬肋條 $209
半邊既波士頓龍蝦., 蟹鉗大大隻.....
肉質鮮甜緊實, 仲有芝士同黑椒既香味**
豬肋條帶少少筋膜,,,,,,
油脂甘香, 肉質爽彈, 肉味香濃!!

超足料, 餅底好薄~
批邊焗得香脆, 中間煙韌有咬口....
表面仲鋪上大量芝士, 好香呀!!

甜品係朱古力蛋糕....
濃濃既朱古力味, 口感軟滑~
入面仲有脆脆米**
雖然我地唔太好朱古力, 不過都食得哂呀!!

2018-06-24
2018-07-18 71 浏览
第二次去食喇! 用openrice 訂枱仲有折tim!第一次食見隔離枱食羊架同威靈頓牛柳,真係好正,搞到我心郁郁記住下次晚餐都要再來吃一次!【香烤澳洲寶雲酥羊架】正! 唔臊! 平時男朋友唔食得臊都話好食,少少脂肪連住嫩滑既肉! 上面灑上滿滿的麵包糠同香草! 好好食!【威靈頓牛柳】電視就見人介紹得多。今次我就第一次食。酥皮好重牛油香,酥酥的,食落好鬆化。包裹住濃濃的磨菇醬,裏面仲有磨菇粒粒。下層就係主角~牛柳。牛可選幾成熟,五成就剛剛好,無血水流出同時keep住肉即嫩滑,肉汁豐富,肉味濃郁!主菜上仲有蕃薯蓉,烤蕃茄,同好hit既羽衣甘藍,分量都唔少! 有肉又有菜,好健康
第二次去食喇! 用openrice 訂枱仲有折tim!

【香烤澳洲寶雲酥羊架】
正! 唔臊! 平時男朋友唔食得臊都話好食

【威靈頓牛柳

電視就見人介紹得多

• 威靈頓牛柳
2018-07-16 851 浏览
好友住九龍灣,於是相約在觀塘逛街,順便找好吃的,在旺角吃過這間餐廳,非常懷念它的海鮮拼盤和雪葩,朋友未曾來過,所以由我決定找上了這裡。我們要戒吃牛,又不想叫兩個套餐,怕吃不下,於是一個套餐加海鮮拼盤和炸小食拼盤,散叫一個沙律和兩個甜品。未落單坐下時便提供了餐前小食,但我要留肚吃主食,所以只是吃了一點點,蘸千島醬汁,先開開胃一、餐湯-意大利雜菜湯首先上餐湯-意大利雜菜湯,帶微微酸辣,挺開胃。二、乳酪鮮果沙律 (跟餐)& 腐皮蟹籽沙律($78)原來跟餐有乳酪鮮果沙律,看漏了,否則不會另落一客腐皮蟹籽沙律,不過兩者都很新鮮,水果沙律裡有很多「爆珠」,有點新意,我很喜歡,而蟹籽很鮮,所以都無後悔三、迷你小食炸盤(跟餐+$38)反而後悔加配迷你小食炸盤,因為全炸,我倆忘了自己不能食炸物,但點了就不能浪費,醮酸辣醬又是我愛的,炸的金黃又脆卜卜,所以豁出去吃了再算四、單人歐陸海鮮拼盤(+$48)有一隻醃製過的鮑魚仔、帶子和蟶子、藍青口和鮮蝦,非常冰凍又新鮮,還有兩款醬汁可醮。五、碳烤西班牙黑毛豬肉眼扒($219)主菜是碳烤西班牙黑毛豬肉眼扒,伴有紫薯蓉、羽衣甘藍和鮮菠蘿,肉眼扒非常厚肉,外面煎的微脆

一、餐湯-意大利雜菜湯
首先上餐湯-意大利雜菜湯,帶微微酸辣,挺開胃。
餐湯-雜菜湯
二、乳酪鮮果沙律 (跟餐)& 腐皮蟹籽沙律($78)
跟餐沙律-乳酪鮮果沙律
腐皮蟹籽沙律
三、迷你小食炸盤(跟餐+$38)
迷你小食炸盤
四、單人歐陸海鮮拼盤(+$48)
單人歐陸海鮮拼盤
五、碳烤西班牙黑毛豬肉眼扒($219)
主菜是碳烤西班牙黑毛豬肉眼扒,伴有紫薯蓉、羽衣甘藍和鮮菠蘿,肉眼扒非常厚肉,外面煎的微脆,肉質很嫩,很有份量,燒汁剛好亦不過鹹,紫蕃薯做的薯蓉,雖然不算很甜,但感覺很天然的味道,第一次吃煮熟了的羽衣甘藍,以為會很苦,原來不是,只是比較硬,很健康的配搭,還有一小杯新鮮菠蘿,很清甜,朋友本身不吃菠蘿,全被我吃光光
碳烤西班牙黑毛豬肉眼扒
六、椰子雪糕 ($58)& 蘋果雪葩($68)
未吃甜品已覺得很飽了,想取消一個甜品,但又想試,最後都照上。朋友要椰子雪糕,我要蘋果雪葩,本身我要蜜桃的,但已售罄。椰子雪糕用椰子殼盛載很可愛,當然很有椰子味;蘋果雪葩亦出奇的香甜,相信不遜於蜜桃雪葩,幸好無取消!
椰子雪糕
蘋果雪葩
吃光光發現個蘋果內籠「切」得很到位,厲害!

七、跟餐甜品
名字不知是否叫朱古力慕絲脆脆蛋糕,只知道很香濃朱古力味,實在太飽足了!
跟餐甜品 -朱古力慕絲脆脆蛋糕
我們都很早便來到,客人還未算多,吃到中途便幾乎坐滿客,隔離是另一餐廳,所以一上來都要看清楚,裝修設計不錯,又夠寬敞,只是個人不太喜歡射燈,影人是不好看的,不過最緊要還是食物質素好和服務周到!
餐前小吃(免費)
2018-07-08
椰子雪糕
蘋果雪葩
跟餐甜品 -朱古力慕絲脆脆蛋糕
2018-07-15 96 浏览
難得有時間到觀塘食個遲來的午餐,從OpenRice 揀了mini Friday。 環境是一般偏暗的傳統西餐廳格調,空間很大,位與位之間也不會太迫。本身已睇中左個黑毛豬lunch set ,99免加一還有餐湯餐飲,價位很合理。看見加28元就有4隻我很喜愛的水牛雞翼,想也不想便加了。先來餐湯與墨西哥脆片,對我這個醬魔來說脆片最重要是那個配醬,可幸他們給的醬點上脆片味道很配,餐湯是白湯,正常水平。水牛雞翼先來,的確有那甜甜辣辣的水牛城原味,雞翼表皮也焗得香口,微脆。主菜來了,賣相不錯,附上了小沙律與一舊類似紫薯的東西,味道一般。黑毛豬很juicy, 但沒有黑毛豬那濃郁的味道,偏淡,靠那個汁帶出甜甜酸酸的味道。我跟了意粉,軟硬度適中。餐飲我揀了咖啡,正正常常,反正我對西餐餐飲很少有期望。免加一來說,性價比是不錯的。

餐飲我揀了咖啡,正正常常,反正我對西餐餐飲很少有期望。

免加一來說,性價比是不錯的。
2018-07-15 89 浏览
今日係happy friday,所以同同事一齊去食mini Friday😜😜同樣地呢間餐廳係openrice訂座有25個asia miles送啊上到餐廳,職員即刻送上小食,今次送嘅係釀雞翼,份量都係一人一隻㗎, 入面釀有少少明太子,食辣辣辣地,外面灑上芝麻,好香口。我叫咗一份牛肉眼扒,職員仲會問你想要幾成熟,我就揀咗五成熟。個飯黎到,望落塊牛扒都好大喎,有手掌咁長, 不過就好薄,可能1cm都冇, 一切開,全熟嘅喂?說好的五成熟呢? 最搞鬼嘅係,伴碟竟然有一嚿蕃薯蓉呀 唔知係咪我唔識食,我覺得攞番薯蓉配飯好奇怪囉 題外話,我之後都再幫襯咗mini friday一次,但我同同事等咗40分鐘都未有食物,漏單情況好嚴重,問番啲職員佢哋又一個推一個,冇人負責,最後等咗好耐先有嘢食,所以我未必會再encore

唔知係咪我唔識食,我覺得攞番薯蓉配飯好奇怪囉

2018-07-14 105 浏览
又喺觀塘搵食啦,自從觀塘的上樓餐廳開得如雨後春筍,同朋友都多了很多約在觀塘,大家放工嚟都好方便。同其他工廈有點不同,Mini Friday所在的 The Wave大廈比較新,等lift好快,相信經常在觀塘搵食有比較都明~上到餐廳,酒吧feel同現場樂隊表演都好吸睛,整體感覺舒服,比較寬敞。Welcome snack 有墨西哥脆片,夠新鮮同脆Argentina  $88世界杯熱潮下有世界杯飲品!我地點了Argentina 呃like。真係做得好靚,唔捨得mix 嚟飲,味道主要是橙味,甜度適中。脆燒德國原隻鹹豬手  $198捧完阿根廷,又捧吓德國,仲要係熱情的德國鹹豬手。好有鹹香,皮的部份,被火燒過的位置真係特別脆!隻鹹豬手好好肉地,淨係食佢都好飽,肉質夠淋。同行朋友覺得味道好好,我就覺得如果淡少少我可以再食多啲。Set Dinner G另外點了一個set,有沙律可以清清味覺,醬汁係乳酪味道。單人歐陸海鮮拼盤   $48 可以跟餐加海鮮拼盤,有鮑魚、帶子、鮮蝦、蟶子同藍青口,都好新鮮同夠凍。香烤波士頓活龍蝦  配 西班牙黑毛豬肋條  $209今晚另一個高潮,大大隻半邊烤龍蝦,龍蝦肉彈牙好爽
又喺觀塘搵食啦,自從觀塘的上樓餐廳開得如雨後春筍,
同朋友都多了很多約在觀塘,大家放工嚟都好方便。

Welcome snack 有墨西哥脆片,夠新鮮同脆

Argentina  $88

脆燒德國原隻鹹豬手  $198

捧完阿根廷,又捧吓德國,仲要係熱情的德國鹹豬手。

好有鹹香,皮的部份,被火燒過的位置真係特別脆!
隻鹹豬手好好肉地,淨係食佢都好飽,肉質夠淋。
同行朋友覺得味道好好,我就覺得如果淡少少我可以再食多啲。

Set Dinner G

另外點了一個set,有沙律可以清清味覺,醬汁係乳酪味道。

單人歐陸海鮮拼盤   $48

香烤波士頓活龍蝦  配 西班牙黑毛豬肋條  $209

今晚另一個高潮,大大隻半邊烤龍蝦,龍蝦肉彈牙好爽口同新鮮,味道亦剛剛好,不會過份調味。
自己都整過烤龍蝦,有的品種的蟹鉗肉質係唔好食的,但今日隻龍蝦好驚喜,蟹鉗肉都好好味。

豬肋條份量都好夠,如果叫set dinner真係諗住自己一個人食一定吃不完!
豬肋條肉味濃厚,而質地爽。

配菜一點都不求其,用上super food羽衣甘藍,還有蕃茄和紫薯蓉。
紫薯與生俱來的甜味令到製作中比平常的薯蓉可加少點牛油,都會健康點。

精選甜品朱古力蛋糕,朱古力慕絲加上忌廉芝士慕絲,而我就幾鐘意朱古力脆底的口感。

同朋友食吓講吓又睇吓現場樂隊,渡過愉快的晚上~

• 香烤波士頓活龍蝦 配 西班牙黑毛豬肋條
2018-07-14 84 浏览
一行9人8點15分到達餐廳,8點20分下單,等了半小時,餐湯同沙律也未送上,找侍應查問,告知處理中。15分鐘後,仍然未有,再追問,答覆仍然處理中。眼見隔離枱的客人下單後5分鐘已送上餐湯,心感無奈,再追問,終於在下單後一小時有湯同沙律送上。主菜方面,我們總共點了9個,下單後最快15分鐘至最後一個係2小時才送到。有其中三個在下單後一小時15分鐘被告知漏單了。前後追問了8次,其中一次,有一位熱心的侍應親自到廚房查問才發現漏單了。雖然餐廳事後送上4瓶啤酒道歉,部分侍應在追問多次後顯得非常不耐煩。我們明白餐廳在星期五晚客人數量比較多,侍應工作繁忙,希望餐廳可以多加改善。最後評語:食物質素不俗,價錢同服務質素不符合,部分侍應敷衍了事。永不再光顧!
永不再光顧!
2018-07-13
2018-07-14 837 浏览
今次黎到觀塘 mini Friday 食晚餐,另一邊拼埋出名雞煲米走雞同一area 內。呢間米走雞有live band,兩邊同時欣賞到live band 表演。一行入去,就係大型酒吧位置。場內環境寬敞、座位寬闊。今次主環想試下mini Friday 嘅威靈頓,於是叫多個set dinner for one 就算喇。餐前小食:薄脆份量都幾多,略嫌油左d!跟餐沙律:新鮮菠蘿好鮮甜,仲加左爆珠增加口感,感覺都幾清新開胃。蕃茄薯仔薏米湯,加了薏米感覺較濃稠,幾濃郁蕃茄薯仔味。自選 四款配料pizza $159 set dinner(菠蘿、雞肉、火腿、海鮮)上桌熱辣辣、餅底勁脆、配料超多、啖啖拉絲芝士,真係好抵食。絕對超過一人嘅份量。期特已久嘅威靈頓牛柳上桌喇!$288 (配紫薯、羽衣甘藍伴碟)切落去,酥皮部分好酥脆、牛柳上面舖上一層雜菌碎碎!牛柳中間部分仍然保持粉嫩粉嫩,牛柳juicy 有牛味、菌味香濃、夾住酥皮食真係停唔到口。隨一人餐仲跟一個甜品、餐飲。上層係雪凍左嘅忌廉入口即溶、中間係軟綿綿嘅海綿蛋糕底層有芒果蓉,味道好似兒時嘅鳳仙雪條口味。整體呢個價錢嘅食物質素真係好唔錯,下次仲會再黎。

一行入去,就係大型酒吧位置。

場內環境寬敞、座位寬闊。

餐前小食:薄脆份量都幾多,略嫌油左d!

蕃茄薯仔薏米湯,加了薏米感覺較濃稠,幾濃郁蕃茄薯仔味。

自選 四款配料pizza $159 set dinner
(菠蘿、雞肉、火腿、海鮮)

期特已久嘅威靈頓牛柳上桌喇!
$288 (配紫薯、羽衣甘藍伴碟)

切落去,酥皮部分好酥脆、牛柳上面舖上一層雜菌碎碎!

隨一人餐仲跟一個甜品、餐飲。

整體呢個價錢嘅食物質素真係好唔錯,下次仲會再黎。
2018-07-10
  • 威靈頓牛柳
  • 自選配料pizza
1.本身係Openrice 度訂左檯已經早左15分鐘到 竟然大半個場都係吉既情況下要我地坐餐廳既中間 最多人經過既走廊位重點係walk in 客兩位可以舒舒服服坐4人檯坐位安排奇怪到爆成餐飯就係咁睇住啲staff 出出入入2.一坐低諗住斟杯水, 見到個杯竟然仲有漬咁我咪叫個男waiter換過另一隻杯比我囉點知過左成幾分鐘見佢起勢係度抹個杯 但都冇意思想換過隻杯比我咁我諗住由佢抹拎隔離空檯果隻杯啦真係比佢吹脹 果隻杯都係有漬既水杯咋大佬 淨係裝水都有漬 會唔會求其左少少啊唔怪得起勢係度抹都唔換過隻比我啦間餐廳既衛生程度自己諗3.落單果陣 個女侍應竟然要求我地提供食物名前面既代號 真係R爆頭唔講以為去左茶記食飯4.餐跟果個沙律 講你都唔會信 係菜+生果+芒果味爆珠+沙律醬真係滿足哂你食沙律既願望怪到一個極點5.個奇怪沙律食到一半嗌既所有野 包括餐湯 小食 同 兩個main course 已經黎齊塞滿哂張檯 睇黎間餐廳都好趕時間啊可?食到一半其他野都涷_哂啦? 上菜上咁快 我食得切架啦?6.叫左塊牛扒 7成熟黎到竟然血淋淋 得個面係啡色叫做煎過下之外 真係同5成熟冇分別火灸牛扒7.每個"侍應
1.本身係Openrice 度訂左檯

係菜+生果+芒果味爆珠+沙律醬
真係滿足哂你食沙律既願望

怪到一個極點

5.個奇怪沙律食到一半

睇黎間餐廳都好趕時間啊可?
食到一半其他野都涷_哂啦?

上菜上咁快 我食得切架啦?

6.叫左塊牛扒 7成熟

火灸牛扒

7.每個"侍應" 放低啲野食就真係就咁放低
完全唔會講野
由落單果下都已經冇對呢間野再有期望
但啲服務會唔會太求其啊
茶餐廳都可能會叫你"小心" "睇住"啦
收野又唔講聲 行過見到你夾完最後果條就拎走個碟

係,你肯定知我成檯野驚我冇位先幫我收走.
唔係想我快啲食完快啲走既,可?

8.叫左杯$78 半價左 $39既沙冰, 見你價錢標得咁高
點都會有返咁上下水準下話?
先唔講味道 沙冰 你唔會期待佢杯野入面有一粒粒既冰掛?

總結 : 價錢收得起咁貴 Service 食物 衛生 staff training 又做唔足

影響哂樓上餐廳既形象 !!!
訂左檯或者諗住幫襯既你地 自已諗清楚。

完全冇諗過自己一個咁厭麻煩既人都會上黎打食評。
呢間茶餐廳真係低質素到爆 !

2018-07-10
  • 加左爆珠既生果蔬菜沙律🤢
2018-07-12 98 浏览
雖然唔係FRIDAY, 但朋友總要見的今次又係好友就我放工, 嚟到觀塘搵我食飯😎就等我用Monday嘅心情去食Mini Friday啦😂Set Dinner B有乳酪鮮果沙律, 當我見到好似三文魚子嘅物體, 原來係爆珠荔枝味, 感覺有D特別😅餐湯一般, 但睇落去好滑☺仲有脆片, 感覺似係炸雲吞皮🤣等主菜時已經食晒😂意大利PIZZA 12" (自選四款配料 - 海鮮 / 蘑菇 / 菠蘿 / 火腿)PIZZA係薄批, 批邊脆卜卜😋上面配上柔軟芝士 / 火腿 / 蘑菇 / 菠蘿, 有D似夏威夷PIZZA😂但海鮮就唔係好覺眼, 哈哈🤣另加咗個迷你小食併盤 - 有炸洋蔥圈 / 雞骨腸 / 炸蝦 / 蔗蝦 / 炸蠔 😍哈哈~ 有少少油, 不過隻蠔OK, 炸粉唔多但又香口😘

Set Dinner B

餐湯一般, 但睇落去好滑☺

仲有脆片, 感覺似係炸雲吞皮🤣
等主菜時已經食晒😂

PIZZA係薄批, 批邊脆卜卜😋

2018-07-09
2018-07-12 172 浏览
觀塘越黎越多新開好餐廳,happy friday 當然要食間好呢間餐廳走神秘浪漫路線隔離仲有live band表演一坐低就送上墨西哥脆脆食卜卜脆邊睇餐牌心情好食完仲可以無限添加-叫左2個set dinner有沙律,餐湯,主食,飲品,仲有cake!!!乳酪鮮果沙律雖然係跟餐但份量亦都唔少最令我驚喜的係 乳酪爆珠正正自選pizza可以自選4種配料( 蘑菇,菠蘿,雞肉,火腿)皮脆料多,仲要多芝士😍 烤龍蝦配豬肋條半隻龍蝦上😍龍蝦烤到恰當好處甜品亦有驚喜上層係 朱古力慕絲,下層係朱古力脆脆😊一軟一脆,亦唔會太甜太漏
呢間餐廳走神秘浪漫路線
隔離仲有live band表演

一坐低就送上墨西哥脆脆
食卜卜脆邊睇餐牌心情好
食完仲可以無限添加

叫左2個set dinner
有沙律,餐湯,主食,飲品,仲有cake!!!
乳酪鮮果沙律雖然係跟餐但份量亦都唔少
最令我驚喜的係 乳酪爆珠
正正

自選pizza
可以自選4種配料( 蘑菇,菠蘿,雞肉,火腿)
皮脆料多,仲要多芝士😍

烤龍蝦配豬肋條
半隻龍蝦上😍龍蝦烤到恰當好處

甜品亦有驚喜
上層係 朱古力慕絲,下層係朱古力脆脆😊
一軟一脆,亦唔會太甜太漏

2018-07-10 66 浏览
一直都知現在有好多工廈都有野食,但就從未試過而且好似唔多就腳,因工廈附近無咩好行🧐🧐今日心思思好想帶媽咪去見識下,其實係自己都想見識下😅😅😅係Openrice 揾到呢間,食評又好,訂位仲有88折,一於試下😋一出𨋢已有點驚喜,餐廳又大裝修又好,地方寬敞舒服👍🏻👍🏻👍🏻腐皮蟹子沙津👍🏻👍🏻 菜菜好新鮮,腐皮好香,蟹子鮮甜,正😋😋蟹膏伴帶子😋 帶子大大隻好新鮮好鮮甜,蟹膏份量勁多,好濃的蟹膏味,不過個人覺得配飯唔多夾,配餅乾或多士仲正牛仈勁有肉汁,好香牛牛味👍🏻👍🏻👍🏻西班牙炒飯就一般,味道ok,但唔正宗低脂椰子🥥雪糕🤭甜了點
一直都知現在有好多工廈都有野食,但就從未試過
而且好似唔多就腳,因工廈附近無咩好行🧐🧐
今日心思思好想帶媽咪去見識下,其實係自己都想見識下😅😅😅
牛仈勁有肉汁,好香牛牛味👍🏻👍🏻👍🏻
西班牙炒飯就一般,味道ok,但唔正宗
低脂椰子🥥雪糕🤭甜了點