2020-05-10 200 浏览
藏身喺旺角銀城中心嘅隱世多國西餐廳Mini Friday💛入到餐廳環境浪漫有格調菜式選擇頗多 除左set dinner仲可以自選DIY意粉另外湯,沙律,main course全部都可以散叫自行配搭我地叫左🍖 #香烤美式BBQ豬肋骨 Dinner Set肉質軟嫩 味道唔錯 火喉煮得剛剛好 做到骨肉一撕即可分離加埋醬汁為豬肋骨嘅味道帶來更豐富層次 🥘 #西班牙海鮮飯份量好大 海鮮比例都好多 性價比高龍蝦 蜆 魷魚 蝦 魚都好鮮甜簡直係一啖一鮮味😌佢哋仲推出咗時代抗翼一系列唔同口味嘅雞翼餐牌我最鐘意佢地嘅🍗 #黃到金雞翼 🤪係鹹蛋黃炸雞翼嚟🙈 鹹香爆脆勁邪惡一啖食落去就係濃濃嘅鹹蛋黃香 熱辣辣非常香口惹味呢度嘅西餐價錢都好親民 非常抵食 性價比高
藏身喺旺角銀城中心嘅隱世多國西餐廳
Mini Friday💛入到餐廳環境浪漫有格調
菜式選擇頗多 除左set dinner仲可以自選DIY意粉
另外湯,沙律,main course全部都可以散叫自行配搭

我地叫左🍖 #香烤美式BBQ豬肋骨 Dinner Set

BBQ豬肋骨
2020-05-04
黃到金雞翼
2020-05-09 90 浏览
預祝老公生日 老公鍾意食西餐 上open rice見到 就預約去食 環境幾大 坐落好舒服 我地叫了一個set dinner 花膠黑椒雞扒 另叫威靈頓牛柳 再加一Jar 飲品 雞扒都幾好味 加薯蓉食更好 而威靈頓牛柳是半生熟 酥皮內裡有磨菇 加汁食幾特別 老公都幾滿意 整體來講 咁既質素 價錢合理 西餐來講都算抵食了 由於太飽 所以無試水牛城雞翼 下次再試吧
2020-05-09
2020-05-09 102 浏览
隔左兩個月,終於可以同朋友一齊食飯, 久違了的旺角。好耐冇寫飲食日記呢間係朋友搵既餐廳, 環境幾靚, 係柔和的燈光底下,一入黎見到幾pair 情侶坐左係度。我地就兩個女仔😂--我地呢左個威靈頓牛柳同南瓜闊條面為main course, 威靈頓牛柳的酥皮香脆,牛樓係四至五成熟, 切開沒有血水,內有炒過的蘑菇, 食落口感層次豐富,又脆酥皮到嫩牛肉,仲有少少蘑菇香味。南瓜面同海鮮濃湯就中中挺挺。有唔同口味的沙冰。我哋叫咗草莓牛奶同熱情果香蕉。最後叫咗個甜品梳乎厘班 戟配雪糕,但好大份,食唔曬。
隔左兩個月,
終於可以同朋友一齊食飯,
久違了的旺角。
好耐冇寫飲食日記
呢間係朋友搵既餐廳,
我地呢左個威靈頓牛柳同南瓜闊條面為main course,
南瓜面同海鮮濃湯就中中挺挺。

有唔同口味的沙冰。
我哋叫咗草莓牛奶同熱情果香蕉。
最後叫咗個甜品梳乎厘班 戟配雪糕,但好大份,食唔曬。
2020-05-07 99 浏览
知道依間係黃店,特登揀佢同我朋友慶祝生日。一入去覺得好有情調座位又舒服。店員仲幫我地預留左角落卡位好有私人空間。野食方面質素唔錯價錢合理最重要係份量十足!我地只係叫左3樣野食,但食唔曬!(我平時去翠華大家樂大快活都叫加飯)我叫左pizza雞翼同豬扒,最滿意係塊pizza有口感同芝士味都濃郁,雞翼都ok不過豬扒黎到切開都仲紅紅地唔太熟,同店員講塊豬扒未熟佢話係咁豬扒係唔會全熟,我心諗佢係味講緊牛扒?不過最後佢都有幫我地再煮熟番都算係咁。
2020-03-17
2020-05-07 528 浏览
見到網上面好多人食威靈頓牛柳,心血來潮好想一試。今次去到旺角嘅Mini Friday ,入餐廳前職員會問食日式或西式,原來兩間不同嘅餐廳係同一個入口,今次我地係食西餐,環境舒適,選了窗邊位置。威靈頓牛柳 Beef Wellingtons 趁幾何時好想試下自己整呢道菜,不過控制個焗爐太難,都係出街食最穩陣😂。今次亦無失望,一切開牛柳就係最想見到medium rare 嘅狀況,火喉啱啱好。鴨胸燴飯 DIY Pasta set $158(全set 包湯、沙律🥗、$28以下飲品)鴨胸好軟林入味,意大利式燴飯一啲都唔滯,就算凍左都唔難入口,可以邊傾計邊食。黑松露野菌湯 mushrooms 🍄 soup with black truffle $48勁多菇! 成個湯都係菇多過湯,好有咬口嘅一個湯😆,如果個湯滑啲creamy 啲再流質少少🤏會更好。Desert 泡芙👉🏻跟DIY pasta set 加$1,泡芙上塗上朱古力而裏面包住cream,➕ $1 點都要試下!火焰雪糕🍦呢個係生日免費優惠,(記得訂枱前要講明預留),士多啤梨🍓雪糕🍦上在舖上一層cream再用火槍 ’焯一焯‘,連同伴碟水果一齊食,味

威靈頓牛柳 Beef Wellingtons

DIY  Pasta  Set
DIY  Pasta  set

少少🤏會更好。

Desert
泡芙

火焰雪糕🍦呢個係生日免費優惠,(記得訂枱前要講明預留),士多啤梨🍓雪糕🍦上在舖上一層cream再用火槍 ’焯一焯‘,連同伴碟水果一齊食,味道唔錯👍🏻

火焰雪糕

另外不得不提佢地一早放在卓上嘅簿片,食完一塊又一塊,真係會食唔停。

DIY  Pasta  Set
DIY  Pasta  set
泡芙
2020-05-07 49 浏览
今天來了旺角慶祝紀念日,看到最近很多人推薦的Mini Friday有我很想吃的威寧頓牛就訂位來了!先來了一客餐湯與凱撒沙律,餐湯是雜菜湯,比較酸,我們是單點的,建議套餐叫比較抵,因為份量一樣。沙律配上加了檸檬的沙拉醬,麵包糠十分脆,菜也很新鮮。水牛城雞翼($78
)十分惹味,最適合用來配酒!皮也炸得十分脆,而且份量足足有6隻。來到朋友十分期待的咸蛋黃薯角($68),頗有驚喜!很香的咸蛋黃味道,第一舊食落絕對會覺得很好吃。但吃到最後幾塊會有點膩,如果多點人Share會更好!我最期待的法式羊鞍寶雲酥($258)!點了5成熟,熟度剛剛好,羊鞍不會太肥,而且份量也太多了吧?!吃了一半就要打包了哈哈!壓軸的有皇牌威靈頓牛柳($298)~期待了很久終於上檯,酥皮很鬆很脆,而且與牛很夾,不過牛的味道有點醃得全是黑椒味,如果你喜歡黑椒味的牛的話就絕對要點。最後想吃個甜品結束,叫了即製梳乎厘班戟配雪糕($108)~想說梳乎厘感覺比較像吃空氣,就不會那麼飽,但是我錯了。甜品的份量也十分大,足足有3大件!但我們全都吃了,就知道很好吃!

水牛城雞翼($78

2020-05-06
纪念日
  • 咸蛋黃薯角
  • 法式羊鞍寶雲酥
2020-05-06 66 浏览
早排見倒好多人推介呢間樓上西餐廳🤪仲話CP值夠高,今日同朋友行完街就上左黎試下💜估唔到係疫情之下既平日晚上都差唔多坐滿,今晚食得好滿足🤩_🥭芒果黑松露沙律 $98非常吸睛既菜式😀沙律竟然係冰雕入面,好鬼死吸引,芒果好鮮甜,香濃嘅黑松露味食落好開胃🙈裏面仲有蝦同洋蔥粒😋_梳乎厘班戟配雪糕上網見到個個都推介,所以決定叫黎試吓,即叫即製上菜既時候好梳乎,好滑,朱古力雪糕食落去都非常濃郁_溫泉蛋菠菜大啡菇 $78一上菜嘅時候覺得擺盤都唔錯,一切開啲蛋黃流哂出嚟,啡菇大隻又多汁,入面仲有菠菜💜_時代抗「翼」 $58有好多款雞翼可以揀,同朋友就叫咗維尼雞翼,柚子蜂蜜味配上炸過既雞翼,邪惡得黎又好好食,下次一定要試埋其他款_下次大家黎開附近都可以去試下,真心推介
🥭芒果黑松露沙律 $98

梳乎厘班戟配雪糕

溫泉蛋菠菜大啡菇 $78

時代抗「翼」 $58
_
下次大家黎開附近都可以去試下,真心推介
2020-05-04 87 浏览
Mini Friday主打多國西餐,自家首創多款菜式。😋今次試了他們位於旺角的樓上鋪,地方寬敞裝潢精緻,菜式選擇多,是一間性價比極高的高質西餐,午市晚市都值得一試。今次要特別推薦佢100分既🥩威靈頓牛柳,牛肉焦嬾,配上蘑菇夾層同酥皮,絕對是天作之合。另外亦點了兩份甜品,為晚餐畫上句號。魚亦非常嬾滑,汁亦配合得好好,個人都好鍾意。旺區樓上鋪很多 ,但Mini Friday 絕對是小編私藏的旺角飯堂,誠意推薦。

魚亦非常嬾滑,汁亦配合得好好,個人都好鍾意。

2020-04-27
  • 皇牌威靈頓牛柳
食過日本野,試埋隔離間minifriday❤️💡-炭燒紐西蘭肉眼牛扒 $258唔知大家食牛扒叫幾成熟呢?我就慣左叫5成熟🤩塊扒唔算嫩,不過就夠曬厚肉,而且好juicy,啖啖肉🌟-黑松露啡菇水牛芝士薄餅 $148一共有八件,4個人食都仲得🤣薄餅皮好薄脆,面頭黑松露加水牛芝士好香,黑松露愛好者唔好錯過👍🏻👍🏻-維尼雞翼 $58第一次見到呢個名黑人問號左😂原來係蜂蜜柚子味🐝雞翼好香脆,面頭嘅蜂蜜柚子醬完全係昇華,甜甜地好好味,好想瘋狂食維尼雞翼🤩即製梳乎厘班戟配雪糕 $108因為係即叫即整嘅所以預左要等下啦🙈食嘅時候真係熱辣辣🔥空氣感好重,郁佢嘅時候會動L架😂味道十分香甜,加埋濃郁吉士醬食一流啊😍估唔到呢度嘅甜品幾出色🌟怕太甜嘅話可以同d生果一齊食架❤️
食過日本野,試埋隔離間minifriday❤️💡
炭燒紐西蘭肉眼牛扒 $258
唔知大家食牛扒叫幾成熟呢?我就慣左叫5成熟🤩
塊扒唔算嫩,不過就夠曬厚肉,而且好juicy,啖啖肉🌟
黑松露啡菇水牛芝士薄餅 $148
維尼雞翼 $58
第一次見到呢個名黑人問號左😂原來係蜂蜜柚子味🐝

即製梳乎厘班戟配雪糕 $108
因為係即叫即整嘅所以預左要等下啦🙈
食嘅時候真係熱辣辣🔥空氣感好重,郁佢嘅時候會動L架😂
2020-04-29 162 浏览
病咗幾日...今日放監終於可以去食餐好啲嘅😁專程出旺角買啲嘢順便搵吓邊間餐廳有好西😆餐廳裝修同佈置都好有情調💕仲有純音樂襯托🎼簡直係情侶💑談情聖地💓🥘西班牙海鮮飯:淨係睇賣相已經冇得輸👍🏽大大碟中間放滿海鮮...龍蝦🦞大蝦🦐白蜆同魷魚🦑!食量細啲嘅要3至4人挑戰🤪🤪$238好抵食😋❤️水牛城雞翼🐥:呢度Buffalo真係好正🤤甜酸恰到好處!辣度惹味唔會過辣,好到位!🍄焗釀溫泉蛋大啡菇:上菜時外觀賞心悅目,廚師有用心👍🏽切開溫泉蛋啲蛋漿湧出嚟...滲落菠菜入面...再夾埋juicy啡菇一啖食落口真係好滿足☺️時代抗翼👐🏻Gimmick菜又點能夠唔支持呀💛💛我哋叫咗「維尼雞翼」🍯柚子蜜糖口味!雞翼炸到外脆内嫩配上厚厚醬汁,食落口真係好sweet sweet🥰眼見其他客人叫🥩威靈頓牛柳 同🍗火焰脆燒德國咸豬手都好靚仔🤩🤩🤩下次要再嚟試一試😎

水牛城雞翼;維尼雞翼
焗釀溫泉蛋大啡菇
2020-04-28
水牛城雞翼;維尼雞翼
焗釀溫泉蛋大啡菇
  • 水牛城雞翼
  • 時代抗翼之維尼雞翼
這間樓上西餐廳已經食過無數次,性價比高,每次都KEEP到水準,果日同老公行開旺角,又走上去食晚餐啦!餐廳座位闊落,燈光柔和,環境幾舒服呀!餐廳主要以西餐為主,款式種類有好多,另備有一人及二人套餐,連飲品也不少選擇!未上菜前,侍應奉上墨西哥脆餅俾我地餐前小食,不另收費的,脆脆的沾上醬汁特別惹味~我就叫左個自選意大利飯晚餐HK$158;Set Dinner 包左一份沙律、是日餐湯、主菜、飲品同埋甜品!羅宋湯跟餐奉上的羅宋湯,入面有不少的蔬菜,口感十足,味道有濃濃的蕃茄味,酸酸甜甜幾開胃,一啖飲落肚暖入心!鮮果沙律份量都算幾大碟,除左新鮮的沙律菜之外,入面仲加入左粟米同車里茄,好Fresh又爽口,混入不少的沙律醬,口感味蕾都好清新!黑松露忌廉汁雞柳意式燴飯這個自選意大利飯/意粉可以隨自己喜好去選舉醬汁同配料,我就選擇了黑松露忌廉汁,配上意式燴飯,配料就揀左雞柳~可以自選出自己喜歡的醬汁及配料,即叫即製,意式燴飯就似意大利飯,醬汁收得岩岩好,唔會太水/太杰身,雞柳好淋身易咬,除左雞柳之外,仲加入左黃椒及紅椒,仲有蘑菇,味道岩岩好唔會太咸!香草燒牛仔骨配蜜糖燒汁 HK$228而我老公就點左呢份香

餐廳座位闊落,燈光柔和,環境幾舒服呀!

我就叫左個自選意大利飯晚餐HK$158

羅宋湯

鮮果沙律

黑松露忌廉汁雞柳意式燴飯

香草燒牛仔骨配蜜糖燒汁 HK$228

而我老公就點左呢份香草燒牛仔骨配蜜糖燒汁晚餐,同樣是跟沙律、是日餐湯、飲品同埋甜品

想不到牛仔骨的份量都幾大件,蜜糖燒汁好惹味,牛仔骨肉質有咬口,不會過韌,咬開有肉汁滲出,而且厚度適中,吃掉兩塊大的牛仔骨已經好飽肚了!

旁邊也配上了不少薯菜都幾好味!

香草牛油焗田螺酥盒 HK$88

另外單點左一客香草牛油焗田螺酥盒,即叫即焗,外邊酥皮好香脆,入面就有熱騰騰的焗田螺,好爽口入味,外脆內軟口感十分豐富!

而餐飲的選擇是咖啡或茶,我地都叫左檸檬水!

最後晚餐的甜品是朱古力泡芙,SIZE都十分MINI,一口小食的SIZE,味道正常不會過甜!
2020-04-28 113 浏览
再次encore Mini Friday~~~😋😋上一次生日同朋友黎左呢間慶祝🥳🥳覺得環境、氣氛、食物質素、價錢都幾好所以今日再嚟過💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️同上次Menu有啲唔同😋🧐多咗嘢食 但係價錢都係差唔多😌😌而且性價比高👍🏼👍🏼叫咗龍蝦海鮮意粉🦐豬肋骨🐷同炸魚薯條🍟全部份量都幾足夠👍🏼👍🏼👍🏼 味道啱啱好😋😋😋而且加一蚊仲可以換埋甜品添🥰🥰🥰
再次encore Mini Friday~~~😋😋
上一次生日同朋友黎左呢間慶祝🥳🥳
覺得環境、氣氛、食物質素、價錢都幾好
所以今日再嚟過💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️
全部份量都幾足夠👍🏼👍🏼👍🏼
味道啱啱好😋😋😋
而且加一蚊仲可以換埋甜品添🥰🥰🥰
2020-04-26 131 浏览
​​📍 Mini Friday因疫情緣故,好耐都冇happy friday了。今晚難得可以鬆一鬆黎mini friday度chill下。環境幽間有情調,卡位好闊落,坐得好舒服。-火焰脆燒德國咸豬手 $238黎到緊係要試下佢嘅招牌豬手,會點左火俾你相機食先,先切好分曬方便食,可以慢慢食,服務好貼心周到。表皮卜卜脆,唔會好肥膩,肉質唔會柴,特製醬汁好惹味,配埋啤酒食一流。-DIY意粉 煙鴨胸黑松露忌廉汁闊條麵$158醬汁好creamy好rich,松露味濃郁,每條麵都沾滿左醬汁,鴨胸肉質嫩滑,有雜菇添,口感豐富呀!-維尼雞翼 (柚子蜜糖雞翼) $58係抗疫期間新推出嘅菜式!有雖然唔知維尼同柚子有咩關係🤣但試試佢啦!雞翼炸得好香脆,淋上柚子蜜糖醬,酸酸甜甜咁,食唔停口啊!-地址: 旺角西洋菜南街2號銀城廣場9樓
​​📍 Mini Friday
火焰脆燒德國咸豬手 $238

DIY意粉 煙鴨胸黑松露忌廉汁闊條麵$158

維尼雞翼 (柚子蜜糖雞翼) $58

地址: 旺角西洋菜南街2號銀城廣場9樓
2020-04-25 2717 浏览
雖然疫情持續,但係見肥同事生日,勉強都帶佢食餐生日飯囉😆兩個麻甩仔去鋸扒其實都幾尷尬😅不過我就係唔理眾人嘅目光👀排除世俗嘅眼神🤓決定帶佢去食浪漫晚餐🍽6:30準時去到,左邊一對情侶👫🏻右邊四個女仔girls talk👩‍👩‍👧嚇我唔到嘅🙅🏻‍♂️唔理咁多點餐🥩意粉套餐都好抵食,下次試吓先,今日要鋸扒🤤知道係我請食飯,肥仔同事就實係會點得貴過我🤷🏻‍♂️佢要H,我要G每張枱都有薄餅做前菜,咬落去非常脆口🤩小小沙律好開胃,我用枱上嘅薄餅放落去羅宋湯,效果非常好👍🏻肥同事塊牛扒嚟咗🥩睇佢個樣係想等埋我先食,但係又係咁流口水,我叫佢食先啦,唔使扮嘢,因為我都想試吓佢塊牛扒😆我好快咁切咗少少試吓,因為怕俾人睇到兩個男人喺度互切,好鬼肉酸啦嘛……🤣塊牛扒非常掂,有牛味之餘又真係做到五成熟,配上黑松露汁,非常match👍🏻👍🏻👍🏻我塊豬扒就等耐咗少少,原本都想催下單,但係經過耐心等候之後,就發現時間耐係有原因,睇到塊豬扒幾咁厚😵真係有差唔多兩吋厚😵切開入邊完全熟晒,但係又唔會乾,仲要非常Juice😋食飽嘆杯咖啡☕️最後食埋個$1甜品🍮肥仔生日飯圓滿結束🐷
雖然疫情持續,但係見肥同事生日,勉強都帶佢食餐生日飯囉😆

意粉套餐都好抵食,下次試吓先,今日要鋸扒🤤

每張枱都有薄餅做前菜,咬落去非常脆口🤩

沙律

小小沙律好開胃,我用枱上嘅薄餅放落去羅宋湯,效果非常好👍🏻

碳燒紐西蘭牛肉眼扒

碳🔥鹿兒島極黑豚西冷扒
咖啡
甜品
2020-04-24 124 浏览
去咗旺角 Mini Friday 慶祝一周年 💘地點好易搵,喺銀城商場9樓,闊落,坐得舒服DIY pasta ($158): 蒜片欖油大啡菇天使麵,少少辣好惹味,專登叫素食因為下面有重頭戲皇牌威靈頓牛柳 ($298): 酥皮做得非常好,不過裏面嚿牛柳熟咗少少有7成,5成會更好,牛味都幾濃時代抗「翼」 ($58): 叫咗維尼雞翼,即是柚子蜂蜜味,好邪惡好好食,下次試埋其他款先 除咗新推出嘅時代抗「翼」,仲有「不要廿三」優惠,全單有機會高達8折~@minifridayhk (旺角)📍旺角西洋菜南街2號銀城廣場9樓
去咗旺角 Mini Friday 慶祝一周年 💘

地點好易搵,喺銀城商場9樓,闊落,坐得舒服

@minifridayhk (旺角)
📍旺角西洋菜南街2號銀城廣場9樓