2021-02-13
尖咀浦太狼繼續覓食。一直都有留意呢間玩味餐廳,今次就黎試吓。同朋友兩個人食,所以叫咗一個唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯,有蟹膏又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵,加埋一個唔係好甜的紫薯蛋糕。首先個蛋包飯,賣相一流,非常大份。鰻魚竟然有手掌咁大,再加埋啲木魚碎,同埋燒汁,淨係聞到個味已經好吸引。叫得蛋包飯,炒蛋一定要好重要,可以見到蛋汁非常之滑,切開有啲流心嘅感覺。飯粒都粒粒分明,軟粒粒,好有咬口。至於個蟹肉意大利扁面,都係出色之選。面頭可以見到有好豐富嘅蟹肉同埋蟹膏,食落口一啲都唔腥。至於個面都煮得比較淋身,索晒啲蟹汁,充滿着蟹嘅鮮味。除咗蟹肉同蟹膏之外,仲有啲蟹籽喺度,所以食落口又多咗一款口感同層次,正正正。對於個紫薯蛋糕好大期望㗎,果然冇令我失望。首先佢真係好似個名咁樣,唔會太甜。至於入邊啲字嚟非常綿密又細滑,有好重嘅紫薯味唔會好淡。餅底用咗消化餅碎,夠濕潤,芋泥紫薯加又密又滑嘅cream,真係啱啱好。