Mamaday is one of my favorite restaurants. Apart from the good food, it is fun dining there.Today I passed by Tsim Sha Tsui and planned to have lunch there with my friend. But as the restaurant was full, we instead bought some takeaways to eat at her place and have a walk in the nearby square afterwards.The takeaways were packed well in paper boxes. They were still hot and fresh when we consumed them.As usual, the Mamaday Unagi Omurice ($124) was super yummy. As the unagi was so good and fla

As usual, the Mamaday Unagi Omurice ($124) was super yummy. As the unagi was so good and flavourful, we upgraded to extra large unagi by adding $28. The Japanese eggs were very tasty. The rice was deliciously chewy. The omurice was so generous in portion and satisfying in taste that you would like to encore next time.

Crab crab crab meet crab butter fettucine ($128) was another smart choice. It was creamy and tasty, full of shredded crab meat, crab sticks and fish roes. The texture was good.

We also ordered nothing special chicken wings ($68). The honey mustard chicken wings were so delicious that I could not resist the temptation to eat one after another. You will surely love them if you love wasabi.

We were so full and happy after taking this meal and having some sunshine and breeze. Thanks to Mamaday, we have a happy day!
外卖自取
  • Crabcrabcrabmeetcrabbutterfettucine
  • MamadayUnagiOmurice
光是餐廳名都已經覺得有趣,竟然敢叫自己做麻麻地?原來這反而成為gimmick,令人好想探究它到底是不是真的麻麻地!在等待外賣的期間欣賞一下他們的設計,超有玩味,比如”dear god, I want money, not a job”“A hungry woman is an angry one”還有那些香港味的歌,光是細味這些,不經不覺就已經等到外賣出爐了食物:大多的外賣都有堂食90%水準,令人意外耶!炒你魷魚薄片沙嗲香港製造蝦子撈麵$118超搞笑,原本以為那些是河粉,原來是魷魚薄片,因為切薄所以避免太韌,口感剛好。蝦子撈麵是闊身的版本,蝦籽的份量非常慷慨,而且加入沙嗲炒得很香,比傳統的蝦子撈更惹味!辣架傻豬豬豬頸肉泰式肉碎日本蛋包飯$118蛋包飯的蛋幼滑而且十分厚實!蓋住綿綿的白飯,味道不算很濃。主角是豬頸肉泰式肉碎!輕微的辣味跟香口的肉碎,舖陳在份量有夠多的豬頸肉上,跟淡淡的蛋包飯一濃一淡十分相襯記住 期望越大失望越大雞翼(芝士粉)$68這個可能折讓略大的,雞翼的芝士味道超濃,而且十分乾身爽口,咬下去還有咯咯聲,不過就略略有點太乾,不夠JUICY,這也難怪,要保持濕潤又爽口,實在

食物:大多的外賣都有堂食90%水準,令人意外耶!

炒你魷魚薄片沙嗲香港製造蝦子撈麵$118

辣架傻豬豬豬頸肉泰式肉碎日本蛋包飯$118

記住 期望越大失望越大雞翼(芝士粉)$68

這個可能折讓略大的,雞翼的芝士味道超濃,而且十分乾身爽口,咬下去還有咯咯聲,不過就略略有點太乾,不夠JUICY,這也難怪,要保持濕潤又爽口,實在很難,但個保持到外層爽脆已經很成功了!

超友善的店員跟大份量的主食也是賣點之一,才剛吃完又想試其他了!
题外话/补充资料: 這裡兩份主菜一份小食,三個人吃也差不多了呢~
15 分钟 (外卖自取)
今日終於比我遇上有質數嘅西餐可以外賣,對愛吃嘅人來說簡直是一大喜訊😍見到餐牌咁Funny, 已經知道會有驚喜。打開門已經聞到好香🥳點知外賣拎到上手,一邊行,聞到陣香味流哂口水。揀咗「2主食 + 1小食」「炒你魷魚薄片香港製造蝦籽撈麵」好多片魷魚.好有口感,蝦籽撈麵好惹味👍🏻「辣架傻豬豬豬頸泰式肉碎日本蛋包飯」大大盒好有份量,醬汁另上。日本米配日本進口炒蛋,雞蛋又香又滑,泰式肉碎辣辣地,原來同蛋飯可以咁夾😍yummy「避風塘雞翼」雞翼熱辣辣勁香脆,配避風塘口味,少少辣...真心正。外賣盒同餐具好環保,打開時依然熱辣辣,保持到質數同溫度。餐廳長期爆滿勁多人,堂食真係要book定位。而家有外賣實在太好喇🤗

見到餐牌咁Funny, 已經知道會有驚喜。

打開門已經聞到好香🥳
點知外賣拎到上手,一邊行,聞到陣香味流哂口水。

揀咗「2主食 + 1小食」
「炒你魷魚薄片香港製造蝦籽撈麵」
好多片魷魚.好有口感,蝦籽撈麵好惹味👍🏻

「辣架傻豬豬豬頸泰式肉碎日本蛋包飯」

2021-02-01
午餐
  • 炒你魷魚薄片沙嗲香港製造蝦籽撈麵
  • 避風塘雞翼
  • 辣架傻豬豬豬頸泰式肉碎日本蛋包飯
2021-01-31 101 浏览
一踏入餐廳已感受到店主的用心,費盡心思幾餐廳打造成一個極具本地特色嘅樓上cafe。餐廳設計充滿玩味,年輕人一定喜歡!唔知食物質素如何呢?單係份menu都花左我唔少時間同心機去睇,雖然每個藥式名都唔易明,但都由衷地欣賞店主嘅創意!😂 求其是但咩都炸啲啦 ($98) 其實係炸物拼盤:有吉列炸蝦、炸薯條,炸芝士、炸魷魚圈,再配上沙律醬同茄汁。每件炸物都係即叫即炸香脆可口,明知熱氣都食到停唔到口!🥰👍🏻啖啖蟹肉意大利($128) 果然每一啖都係蟹肉,用料非常豐富,惟意大利粉偏乾身,如果多啲汁會更加美味。美利堅合眾國草飼牛扒 ($152) 沙律菜非常新鮮,配上日式芝麻醬一齊食,味道清新非常開胃。沙律當中混合左藍莓同紅莓,健康又美味。牛扒味道偏淡,而且口感有啲硬!總括然而,餐廳環境非常舒適,如果食物水準可以更上一層樓就perfect喇!

2021-01-27
2021-01-28 6169 浏览
想來MAMADAY打卡好久了,這間麻麻地極具玩味,道道菜的名字都好好笑,害我幾乎每個菜色都想試一下不只菜色名,連店的設計都非常具玩味,相信裡面的裝潢笑話,只有懂廣東話的香港人才明白吧!遊客想來訪?記得帶個香港人來啊~餐牌又是香港人的笑話,但有些還真的很具玩味,看到名字完全意味不明,要看英文才知道吃什麼!哈哈!食物:非常頭痛!樣樣都想點,最後上OPENRICE點了兩個推薦菜試試看有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 $128名字好長,但其實簡單易明,不就是很多蟹肉的扁麵啦!意想不到,這裡的蟹柳超級多!加上兩隻蟹爪,蟹肉味很濃!沒有用到忌廉,反而用了蟹籽跟蟹膏的咸香加重扁麵的味道蟹的總量加起來跟扁麵有得拼,而且不是雪藏無味蟹,一口蟹肉一口扁麵,超正!唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯$124(+$28全條鰻魚)不要有太大期望啦!但還真的很大份!鰻魚很大份,比手掌長一點,照燒汁濃度剛好,不會太漿糊。闊那邊的鰻魚腹部很厚肉而且骨很細軟,鰻魚肥美入口即溶,配著蛋包飯吃一濃一淡很不錯!蛋本身沒太多調味,全靠醬汁跟照燒汁燴飯提味,蛋的份量很多,把一大碟飯完全包裹住,我想應該有五隻蛋吧!

遊客想來訪?記得帶個香港人來啊~

食物:

有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 $128
名字好長,但其實簡單易明,不就是很多蟹肉的扁麵啦!
意想不到,這裡的蟹柳超級多!加上兩隻蟹爪,蟹肉味很濃!
沒有用到忌廉,反而用了蟹籽跟蟹膏的咸香加重扁麵的味道
唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯$124(+$28全條鰻魚)

题外话/补充资料: 份量很大!味道不錯,吃完這裡的一份主菜已經很飽!千萬別眼闊肚窄啊!
在尖沙咀和銅鑼灣搜尋餐廳時,”好評餐廳 No.1” 及”好評餐廳 No.3”這兩個icon醒目地放在Mamaday的列表上,立馬將其放入must-try 口袋裡。幸運地在weekday 不用等位就可用餐,玩味十足的裝潢及餐具、具幽默感的餐牌確實先帶來不錯的印象,難怪成為人氣熱店。黑到爆炸魷魚圈墨魚滑墨汁燉飯 $126 (5/11)炸蒜好像是用來掩蓋不入味的燉飯可惜帶來反效果,完全是不協調的味道燉飯內裡夾雜味道廉價的墨魚滑,如沒有看過餐牌,會以為食緊魚蛋點解個個都叫軟殼蟹比薩架?  $138 (6/11)雖說軟殼蟹炸得頗脆、亦有啖啖肉的蟹身但份量過多而又重口味的蛋黃醬完全遮蓋了整個pizza的味道加上Pizza餅底單薄,口裡像只是吃著重口味的蛋黃醬味餅乾而已總括來說,兩款菜式都像是拿廉價的食材(最好是重口味的醬料)、不用功夫的煮法,加上一個玩味的名字包裝下去的產物而已,談不上什麼廚師功架。加一後埋單接近$300,性價比很低。這間人氣打卡餐廳,真的也只此一次。===============味道:5/10環境:7/10性價比:4/10

黑到爆炸魷魚圈墨魚滑墨汁燉飯 $126 (5/11)

炸蒜好像是用來掩蓋不入味的燉飯
可惜帶來反效果,完全是不協調的味道

點解個個都叫軟殼蟹比薩架?  $138 (6/11)

雖說軟殼蟹炸得頗脆、亦有啖啖肉的蟹身
但份量過多而又重口味的蛋黃醬完全遮蓋了整個pizza的味道

===============

味道:5/10
環境:7/10
性價比:4/10
2021-01-27
這是一間搞鬼玩味十足的餐廳,店內每個角落的佈置都充滿特色,桌子、餐紙、杯碟等都很特別。打開餐牌一看更能感受到餐廳的幽默風趣心思!因為要細嚼它如水蛇春一般長的食品名稱,所以我花多了點時間才選到吃什麼。蕎麥麵沾魚露配蜜汁豬頸肉$128,份量十足,豬頸肉軟腍爽口,只是略嫌多油。蕎麥麵今日轉了烏冬,配合胡麻醬一齊食,非常好味。沙律菜味道正常,兩大塊蝦片更是香脆可口。Dirty咖啡$42口感柔滑細緻,上面加有脆脆穀物粒,令口感更有層次。

2021-01-27 146 浏览
不知道第幾次吃mamaday了一如既往的人多,建議先訂座美利堅合眾國草飼牛扒扒扒 - $152草飼牛扒特色是肉質較結實富嚼勁,且肉味特別濃使用慢煮烹調牛扒,不能自選熟度牛肉平均受熱,較韌的部位也變得軟嫩,更能保持原汁原味兩大塊酥脆的蝦片味道濃郁大量清新翠綠的芝麻醬沙律還有些藍莓及紅桑子配少許芝麻醬冷烏冬,口感煙韌彈牙清爽炒你魷魚薄片沙嗲香港製造蝦籽撈麵 - $118升級原隻軟殼蟹+$18香酥可口的軟殼蟹,連蟹殼都帶著柔軟的口感,散發著蟹肉的香甜滋味港式沙嗲醬味道稠密香鮮、芳香濃郁,甜鹹辣的完美融合粗身的蝦子麵入口微鹹,麵質爽滑彈牙,且掛湯能力高
不知道第幾次吃mamaday了
一如既往的人多,建議先訂座

美利堅合眾國草飼牛扒扒扒 - $152
草飼牛扒特色是肉質較結實富嚼勁,且肉味特別濃
使用慢煮烹調牛扒,不能自選熟度
牛肉平均受熱,較韌的部位也變得軟嫩,更能保持原汁原味
兩大塊酥脆的蝦片味道濃郁
大量清新翠綠的芝麻醬沙律還有些藍莓及紅桑子
配少許芝麻醬冷烏冬,口感煙韌彈牙清爽

炒你魷魚薄片沙嗲香港製造蝦籽撈麵 - $118
升級原隻軟殼蟹+$18
港式沙嗲醬味道稠密香鮮、芳香濃郁,甜鹹辣的完美融合
粗身的蝦子麵入口微鹹,麵質爽滑彈牙,且掛湯能力高
2021-01-26
炒你魷魚薄片沙嗲香港製造蝦籽撈麵
《OMG!MaMaDay》意粉、軟殼蟹愛好者!望過黎~💛👈🏻唔洗講啦 一定support!環境佈置以復古風格 打卡一流🎬呢間主打多國西式特色菜岩曬鍾意嘗試新口味既吃貨啊☄️全餐卡路里指數:[8粒🧡最高]🧡🧡🧡🧡🧡🧡🤍🤍①《可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵》$1️⃣1️⃣2️⃣𝕄𝕖𝕠𝕨指數🐾: 7.9/10🐱:完全係食完完全唔會失落既一款意粉,首先醬汁十分足夠 入口超級creamy~睇圖都可以見到每條扁麵都掛住爆炸多明太子醬🤤再加上溫泉蛋完全唔會出現好乾既情況。麵隔離仲有4-5條既蟹柳?!個人一般蟹柳 中區中矩啦 。(溫馨提示: 建議兩人食啊!我一個人食 頭5啖好正 好好味🙈 d醬太濃郁 後面就開始有少少膩?!)②《黑到爆炸魷魚圈墨魚滑墨汁燉飯》$1️⃣2️⃣6️⃣𝕄𝕖𝕠𝕨指數🐾: 7/10🐱:neko既朋友order左呢款燉飯,飯如其名 黑到爆炸,隔離圍住3舊左右既魷魚圈🦑,魷魚圈正常炸物水平 唔會太油膩。而飯就偏向珍珠米口感 本人一直覺得墨汁無乜味道 所以呢個飯主要既味道係🧄蒜味較濃厚 。話明墨魚滑 ?咦?係邊啊?🙈食下食下 朋友仔問我飯入面呢舊白色野咩黎嫁?原來墨魚滑係加左入啲飯度。口感好新奇~(溫馨提示:
《OMG!MaMaDay》
意粉、軟殼蟹愛好者!望過黎~
💛👈🏻唔洗講啦 一定support!
環境佈置以復古風格 打卡一流🎬
呢間主打多國西式特色菜
岩曬鍾意嘗試新口味既吃貨啊
☄️全餐卡路里指數:[8粒🧡最高]🧡🧡🧡🧡🧡🧡🤍🤍

①《可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵》$1️⃣1️⃣2️⃣
𝕄𝕖𝕠𝕨指數🐾: 7.9/10

②《黑到爆炸魷魚圈墨魚滑墨汁燉飯》$1️⃣2️⃣6️⃣
𝕄𝕖𝕠𝕨指數🐾: 7/10
(溫馨提示: 整體飯口味比起意粉偏淡,份量適中,一個人食應該可以應付🙈)

③《點解個個都叫軟殼蟹比薩架?》$1️⃣3️⃣8️⃣
𝕄𝕖𝕠𝕨指數🐾: 8.4/10
🐱:軟殼蟹愛好者!!一定要order啊!首先軟殼蟹炸得好好 入口唔會一口油 入面仲有蟹膏🤩 雖然唔多 但勁鮮甜 OMG!Pizza係屬於薄皮 所以食落唔會好滯(仲要試其他美食架嘛) 上面加左幾款芝士(Neko係芝士控🧀!)切開真係可以拉絲個款 反正樣樣都襲中我最愛💕 下次會翻兜既款黎!
(溫馨提示:黎到建議立即食~因為芝士會更加拉絲🙈你明我明啦~)

④《平凡到無得再平凡既炸洋蔥圈》$6️⃣5️⃣
𝕄𝕖𝕠𝕨指數🐾: 7/10
🐱:小食黎講洋蔥圈絕對算係唔錯,炸得正常水平啦 食落又真係幾平凡?!🤣配左個類似酸酸既沙律醬 都幾開胃 但下次俾我選擇,我可能會揀試食其他小食 例如:好多口味既薯條?
(溫馨提示:呢個小食黎得最快 岩岩好時間 野食未到可以解口癮)

⑤ 飲品系列
🍓Strawberry Soda$4️⃣6️⃣
👉🏻 6.5/10 顏值高 味道一般
☕️Latte $4️⃣8️⃣
👉🏻 7/10 烘烤味較濃 中規中矩~

🐈🐾回頭率:🧡🧡🧡🧡🧡🧡🤍🤍
[8粒🧡最高]
整體表現: 好好味的一個特色餐廳 🍴兩人食建議 order 一份比薩 ➕一個主食(意粉不錯)➕小食 🥰 但由於價錢頗高 朋友聚會可以考慮 環境佈置好睇 方便打卡📸 依家睇翻啲相 依家又好想食多次軟殼蟹比薩🍕!!!

可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵
黑到爆炸魷魚圈墨魚滑墨汁燉飯
點解個個都叫軟殼蟹比薩架?
平凡到無得再平凡既炸洋蔥圈
Strawberry Soda
Latte
可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵
點解個個都叫軟殼蟹比薩架?
Latte
2021-01-25 122 浏览
銅鑼灣Mamaday是我極為喜愛的一間餐廳,但尖沙咀店卻是第一次幫襯。尖沙咀Mamaday面積比銅鑼店大倍有多,但風格不變,餐廳無論裝潢,餐具,餐牌仍以玩味,惡搞,二次創作作題材,輕鬆風趣,令人吃得非常開心。餐牌很花心思,無論圖片和文字也會令人回心微笑,種類亦很豐富,有Salad, 小食,Pasta, Rice, Pizza, Cocktail, Coffee, Tea和甜品。好邪惡嘅鹹蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥$132~賣相好靚,每一片pizza都有一隻蟹鉗。餅底又薄又脆,配料十分豐富,有蟹肉,蟹鉗,芝士,菇,車厘茄,牛油果,每一口都吃到濃郁的流心芝士,還吃到有咸蛋黄的咸香味,真係好邪惡呀!但又好好味喎,减肥,都係食埋呢餐先啦!有蟹go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵$128~蟹肉勁多,還有蟹籽,蟹柳,蟹鉗,蟹糕,蕃荽,洋葱,所以入口鮮甜美味,意大利扁麵口感彈牙爽滑,極為美味。燒過嘅玉桂好鬼香Cinnamon Coffee $56~咖啡味香濃,但玉桂味更為特出,口感幼滑,拉花很美。

餐牌很花心思,無論圖片和文字也會令人回心微笑,
Cocktail, Coffee, Tea和甜品

好邪惡嘅鹹蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥$132~
賣相好靚,每一片pizza都有一隻蟹鉗。
但又好好味喎,
减肥,都係食埋呢餐先啦!

有蟹go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵$128~

燒過嘅玉桂好鬼香Cinnamon Coffee $56~
咖啡味香濃,但玉桂味更為特出,口感幼滑,拉花很美。

2021-01-14
午餐
  • 燒過嘅玉桂好鬼香CinnamonCoffee
  • 有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵
  • 好邪惡嘅鹹蛋牛油果蟹肉pizza
2021-01-24 92 浏览
朋友同我講有間野裝修非常有特色當然要好好去一下間野叫做mamaday 但入邊啲嘢一啲都唔麻麻哋玩味到十足店入面度度都係打卡位單睇過餐牌已經知道用咗好多心機去設計菜名非常有特色未放入口都真係唔知係咩口味我就嗌左美利堅合眾國草飼牛扒扒配埋沾魚露烏冬首先brunch真係比到驚喜我沙律上面係配上新鮮紅莓同埋藍莓酸酸甜甜而佢嘅牛扒就真係最要讚讚啦岩岩8成熟又大塊又有牛味估唔到brunch牛扒做到咁有水準而辣㗎傻豬豬豬頸肉泰式肉碎日本蛋包飯都係另一驚喜冇諗過泰式同埋日式加埋一齊係咁出色豬頸肉加埋泰式嘅辣味肉碎好惹味而蛋包飯好滑加埋飯到⋯好香又滑又惹味真又吸引眼球又吸引味道再食多個魷魚圈就同朋友過了開心的一個下午
朋友同我講有間野裝修非常有特色

真又吸引眼球又吸引味道

再食多個魷魚圈
就同朋友過了開心的一個下午
2021-01-21 492 浏览
食左好多餐外賣,頂唔順放返日假出街食返餐好先。費事諗就去返老地方尖咀Mamaday啦。今次應該係第四次黎尖咀呢間Mamaday食。蒜蓉虎蝦比蕯 $136+10%Mamaday既比蕯一向都好有水準,今次決定試新口味。成個比蕯有六隻虎蝦,都幾爽脆下,加埋大量既蒜蓉,好似食緊中式既蒜蓉蒸虎蝦,幾得意。比薩面加左大量芝士,拉出黎煙煙韌韌咁,好正。仲有小量車厘茄加係面。批底係一貫超薄脆,我特別鍾意佢加左少少薯蓉係批邊,增添香滑口感。呢個比薩的確高質。不過唔鍾意蒜蓉既朋友要留意返,食完個口一陣味。有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 $128+10%黎過咁多次都未試過呢個有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵。賣相得體,成座山咁。有兩隻堅蟹鉗,四條蟹柳,好多蟹肉碎同蟹籽。扁意粉質感ok,我鍾意再硬d。意粉醬係海鮮醬,加左幾片唔辣既辣椒同葱花。未食已經聞到好香既蟹味,三扒兩撥就俾我地食哂。Mamaday座位舒適,裝修玩味,適合打卡影相。上菜勁快,坐低唔洗半個鐘就食完。今日又試左新野,雖然簡簡單單又一餐,但係都好滿足。

蒜蓉虎蝦比蕯 $136+10%

蒜蓉虎蝦比蕯

有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 $128+10%

有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵

有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵

2021-01-21
蒜蓉虎蝦比蕯
2021-01-20 115 浏览
終於有機會食到呢間係尖沙咀非常之出名嘅人氣餐廳啦!因為呢間餐廳啲裝修有好多特色玩味字句可以影相,非常之適合鍾意打卡既朋友仔。估唔到連佢餐單啲名都改得特別過人!真係玩味十足!今次我哋就叫咗個可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁面,記住期望越大失望越大雞翼既避風塘味,又係黑松露野菌Pizza好悶啊,真係聽個名都令人超級期待啊可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁面入面面頭有啲木魚說同埋有幾條蟹柳仲有粒溫泉蛋添,同埋有非常多嘅明太子我自己就鍾意吉爛粒溫泉蛋撈埋嚟食,食落非常creamy 而且口感豐富。記住期望越大失望越大雞翼 避風塘味面頭有好多炸蒜食落唔係好辣不過啲雞翼都夠熱而且外皮做到好脆皮肉質都好嫩。又係黑松露野菌Pizza好悶啊Pizza係做咗薄批面頭有好多芝士,餡料就有蘑菇車厘茄仲有啲洋蔥,而且面頭黑松露份量都唔少嫁!Pizza食落好脆口熱辣辣添。呢間餐廳真係令到我想再去下一次啊!因為樣樣食物都好想試下加上仲非常適合打卡添!

可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁面

記住期望越大失望越大雞翼 避風塘味

又係黑松露野菌Pizza好悶啊

今次來這店全因朋友邀約午餐相聚。店舖位於尖沙咀加連威老道信基商業中心2樓。一進入餐廳,就發現環境擺設花了不少心思。有很多各色掛畫、也有牆畫及公仔。用心細看,內容更是十分有意思及有趣。食物方面有些都幾特色,而且是中西合璧餐牌仲要有很多特別設計食物名稱亦十分之有特色我們最後點了一個 pizza 🍕及一個意粉🍝Pizza名叫 「好邪惡鹹蛋牛油果蟹肉比蕯」沒想到中西食材混合既pizza 味道居然很夾。薄餅鋪滿蟹鉗肉,加埋牛油果及芝士又真係好邪惡至於個扁麵,扁麵本身不會太軟,是我喜歡的有咬口感覺。而且真係好多蟹蟹蟹肉。餐碟和餐巾也花過心思作設計的。另外,我還點選了一杯玉桂咖啡☕️因為一般餐廳很少有玉桂味的咖啡,所以二話不說,決定一試。結果沒有令人失望,玉桂味十分突出,整體仍保留有咖啡香味。接受到玉桂味又喜歡喝咖啡嘅朋友可以來一試。奶泡打得十分幼滑,而且拉花很美麗不得不提咖啡杯亦十分搶眼所以,也很適合中意打咭既朋友仔窮得只剩下錢
今次來這店全因朋友邀約午餐相聚。

店舖位於尖沙咀加連威老道信基商業中心2樓。
一進入餐廳,就發現環境擺設花了不少心思。
有很多各色掛畫、也有牆畫及公仔。

用心細看,內容更是十分有意思及有趣。

食物方面有些都幾特色,而且是中西合璧

餐牌仲要有很多特別設計

食物名稱亦十分之有特色

我們最後點了一個 pizza 🍕及一個意粉🍝
好邪惡咸蛋牛油果蟹肉比蕯咩叫減肥

Pizza名叫 「好邪惡鹹蛋牛油果蟹肉比蕯」
沒想到中西食材混合既pizza 味道居然很夾。
薄餅鋪滿蟹鉗肉,加埋牛油果及芝士又真係好邪惡

有蟹GO  又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵

餐碟和餐巾也花過心思作設計的。

燒過嘅肉桂好鬼香

另外,我還點選了一杯玉桂咖啡☕️
因為一般餐廳很少有玉桂味的咖啡,所以二話不說,決定一試。

結果沒有令人失望,玉桂味十分突出,整體仍保留有咖啡香味。
接受到玉桂味又喜歡喝咖啡嘅朋友可以來一試。

奶泡打得十分幼滑,而且拉花很美麗

不得不提咖啡杯亦十分搶眼

所以,也很適合中意打咭既朋友仔

窮得只剩下錢

肉桂咖啡
2021-01-14
好邪惡咸蛋牛油果蟹肉比蕯咩叫減肥
燒過嘅肉桂好鬼香
肉桂咖啡
  • 有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵
依間Mamaday真係幾受歡迎😝食之前最好Book定位~-求其是但乜都炸啲啦🤗($98)Whatever Fried Platter依個其實係炸物拼盤,有炸蝦、炸洋蔥圈、炸魚、炸魷魚、炸薯條🍟真係咩都炸一餐🤪份量十足🥳炸物食落好香脆(*´Д`*)仲可以點番茄汁同埋沙律醬(*'▽'*)-今日我咩心情?關你咩事先🍕($118)What-so-ever Mamaday Pizza依個Pizza 幾好食🍕Pizza的餅皮又薄又好脆,好正♪(๑ᴖ◡ᴖ๑)♪有紅腸,洋蔥,蕃茄仔,仲有好多邪惡的Cheese🧀仲拉到絲🤩好岩我地口味❤️- 唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯🤩 ($124)Mamaday Unagi Omurice(如果想要全條蒲燒鰻魚就可以加多$28)今次就無加到錢要全條鰻魚😅鰻魚份量都足夠💕個鰻魚汁幾吸引😍加左好多好多木魚碎係蛋包飯上而蛋勁滑,配埋充滿醬汁的飯一齊食~味道一流,食唔停口💛好正(*´◒`*)-Name🏠: Mamaday OMG MamadayLocation📌: 尖沙咀加連威老道29號信基商業中心2樓(港鐵尖沙咀/尖東站 B1 出口, 步行約4分鐘)價錢💰: 求其是但乜都炸

依間Mamaday真係幾受歡迎😝
食之前最好Book定位~
求其是但乜都炸啲啦🤗($98)
Whatever Fried Platter
真係咩都炸一餐🤪
份量十足🥳
炸物食落好香脆(*´Д`*)
仲可以點番茄汁同埋沙律醬(*'▽'*)
求其是但乜都炸啲啦

今日我咩心情?關你咩事先🍕($118)
What-so-ever Mamaday Pizza
依個Pizza 幾好食🍕
Pizza的餅皮又薄又好脆,好正♪(๑ᴖ◡ᴖ๑)♪
好岩我地口味❤️
今日我咩心情?關你咩事先

唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯🤩 ($124)
Mamaday Unagi Omurice
(如果想要全條蒲燒鰻魚就可以加多$28)

今次就無加到錢要全條鰻魚😅
鰻魚份量都足夠💕
個鰻魚汁幾吸引😍
加左好多好多木魚碎係蛋包飯上
而蛋勁滑,配埋充滿醬汁的飯一齊食~
味道一流,食唔停口💛
好正(*´◒`*)
唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯

Name🏠: Mamaday OMG Mamaday
價錢💰: 求其是但乜都炸啲啦($98),今日我咩心情?關你咩事先($118),唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯 ($124)

求其是但乜都炸啲啦
今日我咩心情?關你咩事先