2025-05-09 169 浏览
好想食威靈頓牛扒,所以就搵咗呢間近近地喺旺角好方便😙因為我哋都比較早放工去到嘅時候仲冇乜人到我哋食到尾聲嘅時候,成間舖都full晒,仲要出邊好多人排隊等緊位😱所以建議你嘅話最好都係book定位,如果唔係就要好似我哋咁咁早到1. 酥皮湯啲酥皮真係好脆好香口湯入邊啲料都好足仲有好多隻嘅蜆肉2. Sky Blue & Yakult (飲品)我自己就比較鍾意益力多味嘅飲品另一隻就朋友飲嘅,佢就話少少酸酸甜甜咁都唔錯3. 香蒜牛柳粒我覺得係今日嘅第一位,因為一個普通嘅小食已經令我震驚到覺得好好食😂,首先佢好腍好有牛味同埋係好香口😙唔錯4. 芝士煙肉焗薯皮呢個就不過不失啦,一般嘅小食5. 威靈頓牛柳今日嘅主角,店員問我哋要幾成熟我就叫左七成,因為我都係慣咗食七成,點知嚟到嘅時候我就知道出事啦,應該要叫五成先得,因為佢係鐵板上嫁!!但係估唔到七成咁熟,佢都仲係好容易入口唔會好韌,我相信如果五成嘅話會更加好味6.白布烏冬配香烤油封鴨髀我朋友就話呢,佢平時都好驚食啲鴨鵝髀嘅,因為覺得會有陣味,但係佢話呢一隻呢竟然佢就食唔到嗰浸怪味,所以佢都係俾咗隻手指公讚唔錯呀!白布烏冬幾有特色幾特別埋單都係$365
好想食威靈頓牛扒,所以就搵咗呢間近近地喺旺角好方便😙
因為我哋都比較早放工去到嘅時候仲冇乜人

1. 酥皮湯
啲酥皮真係好脆好香口湯入邊啲料都好足仲有好多隻嘅蜆肉

2. Sky Blue & Yakult (飲品)
我自己就比較鍾意益力多味嘅飲品
另一隻就朋友飲嘅,佢就話少少酸酸甜甜咁都唔錯

3. 香蒜牛柳粒

4. 芝士煙肉焗薯皮
呢個就不過不失啦,一般嘅小食

5. 威靈頓牛柳

6.白布烏冬配香烤油封鴨髀

埋單都係$365兩個人食,夜晚嚟講都要食咗咁多嘢真係好抵呀!
2025-05-09
$182.5
  • 威靈頓牛柳
2025-05-07 156 浏览
🍜 **白布烏冬配香烤油封鴨髀 $88** 烏冬滑溜掛汁,油封鴨髀外皮酥脆、肉質軟嫩,法式風情mix日式主食! 油封鴨 super juicy ! Best 油封鴨 in town 👍👍👍👍👍👍👍👍🍹 **套餐飲品** ▫️ 凍檸茶(少冰)清爽解膩 🥩 **紐西蘭穀飼肉眼扒 $148** 五成熟粉嫩多汁,燒汁濃郁,配菜新鮮 🍲 **升級酥皮湯 +$20** 酥皮金黃鬆化,是日餐湯,濃,滑!暖胃 🍮 **焦糖燉蛋** 表面焦糖脆脆,蛋香濃郁,完美作結 套餐性價比高 #油封鴨 #酥皮湯 #肉眼扒 #港女午餐 #中西fusion

🍜 **白布烏冬配香烤油封鴨髀 $88**

🍹 **套餐飲品**
▫️ 凍檸茶(少冰)清爽解膩

🥩 **紐西蘭穀飼肉眼扒 $148**

五成熟粉嫩多汁,燒汁濃郁,配菜新鮮

🍲 **升級酥皮湯 +$20**

酥皮金黃鬆化,是日餐湯,濃,滑!暖胃

🍮 **焦糖燉蛋**
表面焦糖脆脆,蛋香濃郁,完美作結

套餐性價比高
2025-05-07 369 浏览
因為睇到IG啲post形容呢間餐廳係貼地西餐廳,諗住試一試,點知一坐低睇到Menu已經覺得中伏簡直好似返返去以前中學食燉奶佬或者花園餐廳嘅感覺我哋嗌咗個油封鴨髀配冷沾白布烏冬,首先個鴨髀係正常嘅,但係唔會話好味如果烏冬簡直就係災難,完全冇味,加上質感好似食擦膠咁,真係超級大伏⋯⋯另外我哋仲叫咗個威靈頓牛柳,亦都係災難級咁難食,個牛同埋酥皮好似完全唔關事咁,加上隔籬嗰啲搞到成碟嘢好似頹飯咁嘅配菜,十級推薦總括嚟講建議大家都係唔需要俾二百幾蚊食一間咁難食嘅餐廳呢個價錢有大把選擇
簡直好似返返去以前中學食燉奶佬或者花園餐廳嘅感覺

總括嚟講建議大家都係唔需要俾二百幾蚊食一間咁難食嘅餐廳
呢個價錢有大把選擇
旺角女人街有間扺食嘅威靈頓牛扒餐廳😚😚😚今日early dinner 就食威靈頓牛扒啦🤭🤭 威靈頓牛柳$98……叫咗五成熟……鐵板上 熱辣辣😚😚 酥皮金黃酥脆入味,牛柳肉質粉嫩多汁唔會嚡口🤤跟個醬汁一齊食好好味!$98性價比高👍冷沾白布烏冬配香烤封油鴨髀……個白布烏冬口感好煙靭好好食…….個香烤封油鴨嘅鴨皮酥酥脆脆,肉質軟嫩👍👍👍追加小食香辣魷魚都好惹味⋯⋯特飲益力多沙冰甜度也適中!

追加小食香辣魷魚都好惹味⋯⋯特飲益力多沙冰甜度也適中!
2025-04-13 435 浏览
這一間在旺角鬧市中的餐廳小店,估不到晚上有一條長長的人龍。一直被它的鎮店之寶威靈頓牛柳吸引,等了半小時終於有得入座。這間餐廳裝潢得不錯,但入座時剛好被安排的枱上面有一部大大的冷氣機,吹到頭到甩😅,所以再次換了位置。除了主打的威靈頓牛柳,亦點了一個巨大漢堡包。兩個人吃不到太多,招牌軟殼蟹龍蝦汁海鮮意粉沒有點,只單點了軟殼蟹試試味道。威靈頓牛柳🍖一層酥皮包着牛柳,肉質軟淋淋,味道很好。雖然跟傳統的威靈頓牛柳做法不一致,但也是有創意及性價比高,值得一試😋牛肉漢堡包這個漢堡包價值超過$100,雖然漢堡牛扒口感好,多汁。不過相對上性價比就不是太高了。軟殼蟹普普通通沒有什麼特別。喜歡吃牛肉的人,這間西餐廳也是旺角鬧市中的一個好選擇。

威靈頓牛柳🍖

牛肉漢堡包

軟殼蟹
普普通通沒有什麼特別。

喜歡吃牛肉的人,這間西餐廳也是旺角鬧市中的一個好選擇。
威靈頓牛柳
見到咁多人like以為實冇死啦,入到去嗌咗個炸軟殼蟹同威靈頓牛扒個軟殼蟹層炸粉極厚,食落去全部都係粉,完全食唔到軟殼蟹味仲有個威靈頓牛扒,我知呢個價位唔可以要求咁多,但佢真係難食到我擺完個口就NUK返出嚟,因為冇咗中間嗰層蘑菇醬同豬網油,所以嗰層酥皮已經比牛扒汁浸腍晒,塊牛扒都夠膽寫完全冇味,總之食落口就係唔知自己食緊啲咩,伴碟嘅翠玉瓜都係不堪入口,成個菜式就係災難級完全唔明點解呢間嘢可以咁多人話好食
見到咁多人like以為實冇死啦,
入到去嗌咗個炸軟殼蟹同威靈頓牛扒
個軟殼蟹層炸粉極厚,食落去全部都係粉,完全食唔到軟殼蟹味

完全唔明點解呢間嘢可以咁多人話好食
2025-03-26 551 浏览
一直想試呢間餐廳$98威靈頓牛扒今日咁啱嚟開旺角睇Show 就嚟試下 位置好方便 就喺女人街旁邊 方便易搵我哋未夠六點嚟到門口仲未使等位!📌餐湯 蜆肉洋蔥忌廉湯裏面好多蜆肉 🦞忌廉好滑🌊好香濃 勁足料👍🏻📌小食 香辣魷魚一放低我哋已經聞到勁香,份量好多👍🏻咬落好彈牙 微微地辣 好過引😍📌益力多沙冰好smooth 又香 重點唔會死甜,熱辣辣天氣 一流👍🏻📌威靈頓牛扒一早就睇中呢個威靈頓牛柳 CP值勁高🆙我係要五成熟 有肉汁 好香牛油脂味🤟🏻又夠腍又夠嫩 呢個係嚟呢度一定要試$98可以食到威靈頓牛扒 🥩 邊度都搵唔到啦📌白布烏冬配香烤油封鴨脾望落去好似得幾塊好少 食晒原來都好夠飽烏冬好滑,又有少少彈牙 🦷加埋佢個昆布汁 好清新,好有新鮮感✌🏻個鴨髀外脆內嫩 啲肉絕對唔會柴皮🙌🏻咬落去啖啖肉 點埋個胡麻醬勁正📌焦糖燉蛋必推呢個,充滿住蛋香同奶香,焦糖嘅甜度啱啱好,唔會蓋過蛋嘅鮮味,反而令成個味道更加豐富。入口即化,啲蛋黃喺舌尖上慢慢融化,帶嚟一種溫暖而滿足嘅感覺。呢個焦糖燉蛋唔單止係一個甜品,更加係一種享受,真係令人回味無窮,食完之後仲想再食!價錢方面,性價比好高,唔使花太多錢就可以享受
一直想試呢間餐廳$98威靈頓牛扒
今日咁啱嚟開旺角睇Show 就嚟試下
位置好方便 就喺女人街旁邊 方便易搵
我哋未夠六點嚟到門口仲未使等位!

📌餐湯 蜆肉洋蔥忌廉湯
裏面好多蜆肉 🦞忌廉好滑🌊好香濃 勁足料👍🏻

📌小食 香辣魷魚
一放低我哋已經聞到勁香,份量好多👍🏻
咬落好彈牙 微微地辣 好過引😍

📌益力多沙冰
好smooth 又香 重點唔會死甜,熱辣辣天氣 一流👍🏻

📌威靈頓牛扒
一早就睇中呢個威靈頓牛柳 CP值勁高🆙
我係要五成熟 有肉汁 好香牛油脂味🤟🏻
又夠腍又夠嫩 呢個係嚟呢度一定要試
$98可以食到威靈頓牛扒 🥩 邊度都搵唔到啦

📌白布烏冬配香烤油封鴨脾
望落去好似得幾塊好少 食晒原來都好夠飽
烏冬好滑,又有少少彈牙 🦷
加埋佢個昆布汁 好清新,好有新鮮感✌🏻
個鴨髀外脆內嫩 啲肉絕對唔會柴皮🙌🏻
咬落去啖啖肉 點埋個胡麻醬勁正

📌焦糖燉蛋

價錢方面,性價比好高,唔使花太多錢就可以享受到高質素嘅餐飲體驗。總而言之,呢間餐廳無論係環境、服務定係食物,都令人滿意,絕對值得再次光臨!
2025-03-26 377 浏览
今日晏晝約咗好朋友行旺角,佢叫我去開佢平時食平嘢既西餐,係女人街附近都幾方便!香辣魷魚辣汁非常惹味,魷魚新鮮彈牙,咬起來很有嚼勁,加上熱辣辣,整體配合得非常出色,值得一試。威靈頓牛柳叫咗個八成牛柳,個皮酥脆可口,而且配菜有埋粟米仲有節瓜,另外價錢仲相宜,$98就可以嘆到成個餐,抵食!紐西蘭穀飼肉眼伴燒汁,朋友叫左七成肉眼扒,肉鮮嫩多汁,而且伴黑椒味燒汁,更加滋味。是日餐湯 奶白色的忌廉蘑菇湯好濃味,仲有少許的粟米粒係入面。fruit punch 菠蘿,蘋果同埋櫻桃交織係一齊的梳打水,好去油膩感。Yakult 好香益力多味配上一啲沙冰好解膩,d冰溶解左又可以飲耐啲最後,好在我哋早去,如果唔係有排排隊!
香辣魷魚

是日餐湯
奶白色的忌廉蘑菇湯好濃味,仲有少許的粟米粒係入面。

fruit punch
菠蘿,蘋果同埋櫻桃交織係一齊的梳打水,好去油膩感。
Yakult
好香益力多味配上一啲沙冰好解膩,d冰溶解左又可以飲耐啲

最後,好在我哋早去,如果唔係有排排隊!
2025-03-25 275 浏览
旺角通菜街一向不乏美食,Luna Kaffe於呢條街人氣頗高😳同朋友8點幾先等到位,呢度嘅鐵板幾出名~各款菜式都好抵食。主菜加$20可升級酥皮湯,酥皮鬆脆,牛油味道濃郁🧈底層系忌廉湯口感細滑。芝士煙肉焗薯皮,芝士芝味濃郁🧀煙肉🥓同薯皮一鹹一清淡味道調和當然不俗,薯皮薯仔味好濃🥔鮮龍蝦汁軟殼蟹耳朵粉,耳朵粉每一口充滿龍蝦汁味道🦞做到非常掛汁。軟殼蟹香脆可口,更食到滋味蟹膏🦀威靈頓牛柳🐮外層系酥軟酥皮,同樣系牛油味香濃,裡面牛柳牛肉味重,亦做到軟稔。朋友叫咗SKY BLUE,藍色相當吸睛👀原來系熱情果smoothie,香甜可口💙白色戈杯系益力多smoothie,系還原平時飲嘅益力多😹飲飲吓好快飲曬🤍

2025-03-20
2025-03-24 220 浏览
今日lunch特登去試吓這cafe支持香港小店,份量剛好價錢大眾化🥳佢哋lunch set 仲跟蘑菇湯好creamy 卡邦尼意粉- 個人覺得味道唔錯意份口感剛好威靈頓牛扒-好少見到小店會有這菜式梗係要試吓👍果然是唔錯即叫即焗所以時間需時,而且切開外脆內軟仲有肉汁在扒上配埋佢哋特製嘅sauce 好match Beef burgers and chips -平時少吃burgers 嘅我都食左大半個😅漢堡扒厚厚的質感juicy🙏配埋脆脆薯條🍟真的好豐富 特飲都有好幾款。來到顏色咁靚以為好甜但原來唔係的-打埋卡一流👍

佢哋lunch set 仲跟蘑菇湯好creamy

卡邦尼意粉- 個人覺得味道唔錯意份口感剛好

• 威靈頓牛柳
我之前一家人去過食過一次覺得嘢食OK而第一次嘅服務態度唔算好好但亦都唔差,然後有日出開旺角諗住再去幫襯,嗰陣時大概8:30左右一入去兩個服務員已經黑口黑面,當時個場大概得三四台客仲有好多枱,咁我哋入到去就問佢我哋坐邊,佢就好唔願意咁指咗一張出入口位嘅枱,因為我哋有小朋友嘅關係想坐入一張枱問佢可唔可以坐嗰張啊?跟住佢就話是但你啦,你鍾意坐邊就坐邊囉,但係我哋就嚟閂門囉,你哋得一個鐘頭可以食㗎咋。(態度同語氣真係極不耐煩同埋好唔友善,冇誇大說法。)之後我哋覺得既然你都唔想我哋坐低食嘢,咁我哋就轉身離開再計較落去,但係我希望你哋如果見到留言嘅話真係要檢討一下,香港飲食業而家食物都已經係其次,態度先係一個正確嘅方向,你態度唔好啲嘢幾好食都冇用。
2025-03-22 410 浏览
今日行開玩角,比我發現一間價錢親民嘅西餐,咁就緊係要食下啦,我地叫左2個main、1個小食同飲品1. 蕃茄忌廉牛肉大通粉:呢個蕃茄忌廉牛肉大通粉,勁香濃郁!牛肉嘅鮮味同忌廉嘅滑順口感,配上蕃茄嘅酸甜,食晒成碟都唔覺得膩,正呀2. 威靈頓牛柳:先唔講佢味道,唔駛100蚊就有得食就已經覺得好正!外層酥皮夠晒酥脆,牛肉就夠晒鮮嫰又夠牛味!牛肉連酥皮一齊食口感豐富3. 香辣魷魚:唔會話好辣,但辣得黎好惹味,作為開胃菜就非常之夾4. sky blue (BLUE CURACAO, GRAPEFRUIT SMOOTHIE):呢杯sky blue,清新怡人!BLUE CURACAO同GRAPEFRUIT嘅組合,酸甜各半,飲落好解油膩5. YELLOW PINE (PINEAPPLE SMOOTHIE):PINEAPPLE做成嘅smoothie,酸酸甜甜,飲落好清夾,好岩夏天飲整體黎講,餐廳食物質素高,而且價錢又親民 可以一試再試

1. 蕃茄忌廉牛肉大通粉:

2. 威靈頓牛柳:

3. 香辣魷魚:
唔會話好辣,但辣得黎好惹味,作為開胃菜就非常之夾

整體黎講,餐廳食物質素高,而且價錢又親民 可以一試再試
2025-03-19 355 浏览
星期五晚happy Friday去到位於通菜街的Luna Kaffe用膳。是日餐湯湯底的味道清淡而不失鮮美,口感滑順,給人一種溫和的感覺。湯中的配料的加入,為湯品增添了豐富的口感和風味。配料的咸香與湯底的清新形成良好的平衡,使整體味道更加立體。紐西蘭穀飼肉眼伴燒汁肉眼牛排的質量令人驚艷,外層烤至金黃酥脆,內部則保持著完美的粉紅色。每一口都能感受到肉質的鮮嫩與多汁,油花分布均勻,帶來豐富的風味。伴隨的燒汁香氣撲鼻,醬汁濃郁卻不過於強烈,恰到好處地提升了肉眼的風味。配菜的選擇恰如其分,無論是燒烤的蔬菜還是其他配料,都為這道菜增添了營養和色彩。香辣魷魚質地彈牙,經過適當的烹調,保持了鮮嫩的口感。每一口都能感受到魷魚的彈性,讓人回味無窮。香辣的調味恰到好處,既有香料的濃郁,又帶有適度的辣度。這種味道不僅提升了魷魚的鮮味,還讓整道菜品充滿了層次感,令人垂涎。Peach tea(少冰) 桃子的甜味與茶的清香完美融合,帶來了平衡的口感。茶的清新感中和了桃子的甜,讓整體味道不會過於膩口。
2025-01-24 1225 浏览
每個餐都有送餐湯。今日嘅餐湯係粟米忌廉湯🥣,有好多粟米粒🌽,好creamy,同重奶味。冷沾白布烏冬配香烤油封鴨髀 $88個烏冬長方形好長好大塊,唔好以為佢得幾塊好似好少,其實加加埋埋都好夠飽🍜。烏冬幾滑身,口感偏彈牙。可以沾佢嘅昆布湯食就索到個湯汁🤤,食到咁上下想轉下味就可以加麻醬一齊食解下膩。油封鴨髀肉質都幾嫩滑,加埋外面一層脆脆地嘅皮一齊食,感覺好滿足,係啖啖肉嘅感覺🍗。紐西蘭穀飼肉眼伴燒汁 $148會連埋個鐵板一齊上,食到最後都仲可以keep到扒嘅溫度。扒好厚身🥩,可以request幾多成熟,今次叫咗七成,外面已經熱透,中間帶些少血水,唔會乾🍴。咬落口感就啱啱好。可以食到內軟嘅肉質👍🏻。扒本身已經偏重牛味,建議先食原汁原味,先再點燒汁⭐️。  脆香雞槌 +$38冇過多嘅調味,食到本身雞味,炸得好香口而唔油膩🍗。真係脆香,咬落啖啖都脆卜卜😍,有微微嘅雞油,令食落唔dry。香辣魷魚 +$38個碟幾有趣,係一個貝殼形狀嘅碟🐚,魷魚份量幾多,而且每塊都好大舊。一嚟到就有好香魷魚味,食落好彈牙🦑,唔難咬,加埋好微嘅辣味,十分開胃。Peach red tea +$15幾大杯,飲落較甜,啱哂螞蟻
冷沾白布烏冬配香烤油封鴨髀 $88
紐西蘭穀飼肉眼伴燒汁 $148
脆香雞槌 +$38
香辣魷魚 +$38
Peach red tea +$15
幾大杯,飲落較甜,啱哂螞蟻人🍑,好fresh。
Fruit Punch +$15
波蘿味較重,同樣大大杯🍹。
2025-01-19
2025-01-21 1398 浏览
⚕️⚕️位置:Luna Kaffe 通菜街25號地舖🕋🕋環境:黑灰白色的西餐廳裝修展現出現代和優雅的感覺!牆面~使用黑色和灰色牆面,搭配白色大理石面的餐桌及木櫈,營造出強烈的對比感!部分牆上掛上一些絲花植物作為點綴及其他設計,平衡一下色調。🧾餐牌:色彩餐牌往往吸引人食欲,明亮的色彩和深色背景,使菜單更易明白清楚!食物相片,如扒類、意粉或薄餅等,增强主題感……字體大小及顏色,每一部分都清晰。Order兩個晚餐+兩個餐湯+配兩個小食+兩杯熱飲~非常豐富呢!1️⃣🦆🍜白布烏冬配香烤油封鴨脾烏冬$88是一道色香味俱全的美食。白布烏冬麵條潔白柔滑,口感Q弹,加上是粗粉,也是我至愛。搭配上香烤油封鴨髀,鴨肉外皮酥脆,肉質鲜嫩,令人更想快快咬一口。鴨髀的香氣渗透到烏冬麵中,有獨特的風味,使每一口都充满了豐富的層次感,令人回味無窮。2️⃣🫎🐮紐西蘭穀飼肉眼伴燒汁$148肉眼穀飼牛燒餐是一道極具奢華感的美食,通常以選用優質的穀飼牛肉為主角。肉眼部位的牛肉因為脂肪分佈均勻,烹調後肉質鮮嫩多汁,口感極佳。燒烤過程中,牛肉表面會形成誘人的焦香外皮,內裡則保留了豐富粉嫩的肉汁。還可以搭配各種香料和醬汁,如黑胡椒醬或紅酒醬,
⚕️⚕️位置:Luna Kaffe 通菜街25號地舖

🕋🕋環境:黑灰白色的西餐廳裝修展現出現代和優雅的感覺!

1️⃣🦆🍜白布烏冬配香烤油封鴨脾烏冬$88

2️⃣🫎🐮紐西蘭穀飼肉眼伴燒汁$148
肉眼穀飼牛燒餐是一道極具奢華感的美食,通常以選用優質的穀飼牛肉為主角。肉眼部位的牛肉因為脂肪分佈均勻,烹調後肉質鮮嫩多汁,口感極佳。燒烤過程中,牛肉表面會形成誘人的焦香外皮,內裡則保留了豐富粉嫩的肉汁。還可以搭配各種香料和醬汁,如黑胡椒醬或紅酒醬,進一步提升味覺享受。搭配時令蔬菜、粟米粒等,讓整體食物更加均衡。

🥣🥣是日餐湯:蜆肉忌廉湯
口感滑順、味道鮮美的湯。以新鮮的蜆肉為材料,搭配濃郁的忌廉,讓湯能散發出濃厚的海鮮鮮香,形成獨特的風味,這道湯品不僅暖胃,還有蜆肉很足料!

兩個小食:脆炸軟殼蟹$38+芝士煙肉焗薯皮$38
🦀🦀脆炸軟殼蟹~外皮金黃酥脆,咬落去發出清脆的聲音,蟹肉鮮嫩多汁與香脆的外衣形成口感豐富。是一道可選的小食!

🧀🥓🥔芝士煙肉焗薯皮~美味的開胃小食,外皮酥脆,內裡柔軟。薯皮烘焗形成金黃色澤,表面覆蓋著融化的芝士,煙肉鹹香與芝士的濃郁完全配合,增添豐富的口感。讓這道小食更加美味可口。

最後,☕️☕️有兩杯熱飲,西洋菜蜜及檸檬菜蜜,冬天飲真的暖泣泣喉嚨也培感舒服!

2025-01-13
  • 脆炸軟殼蟹