🧩香港的主題餐廳不多,而大多數都係著重打卡為主,能令人再回頭的一定是食物質數優先!🥅「Lockeroom Dining」這家以足球為主的餐廳,既能讓人滿足口腹之欲,又能放鬆心情,我也數不清是第幾次回訪了!🥗Set Dinner 是日精選沙律+餐湯+蒜香牛油法包蒜蓉包香脆可口,點上蕃茄濃湯,滋味滿分!沙律菜新鮮清新,倒上香甜微酸的黑醋汁,令人胃口大開!🥩雜肉扒($208)雜扒份量十足,雞扒外香內嫩,牛舌厚肉鬆軟,美味高質!德國腸肉感十足,羊架香口肉質柔嫩,入口油脂感豐富,羊羶味濃厚!🦞波士頓龍蝦配美國44FARMS牛柳($298)半隻開邊龍蝦蓋滿澎湃芝士,龍蝦肉鮮甜厚實,芝味香濃。香煎牛柳要了五成熟,嫩肉與油脂的花紋中透出一絲血色,略帶嚼勁的口感很讚呢!🌟跟餐優惠6折加配甜品🥞即製梳乎厘班戟(6折後$52)疏乎厘脹卜卜,空氣咁十足,帶有淡淡的檸檬蛋香味,入口即化!

🧩

🥅

🥗
Set Dinner
是日精選沙律+餐湯+蒜香牛油法包

🥩
雜肉扒($208)

🦞
波士頓龍蝦配美國44FARMS牛柳($298)

🌟
跟餐優惠6折加配甜品

🥞
即製梳乎厘班戟(6折後$52)
疏乎厘脹卜卜,空氣咁十足,帶有淡淡的檸檬蛋香味,入口即化!
2022-02-04 41 浏览
沒有晚市,餐廳都叫苦連天又無可奈何,只好在午市時段推出優惠吸引客人。最近留意到Lockeroom的平日午市套餐正在做7折推廣,十分吸引,就預先在網上訂位今日準時到達用餐。還記得第一次來此店是前年年尾,那時候這個分店剛開張,也是我第一次來這個品牌用餐;當時因剛開張客人不多,環境寬敞舒服,食物質素亦幾好。到達後門口正有一堆客人在詢問餐廳是否有位,而我們確認我們的訂位後準備入座,發現基本上是全場滿座,非常受歡迎我們被安排到一間亦如外面一樣差不多爆滿的房裡就座;但包括我們這檯,有幾檯都是摺檯加一塊檯布,座位亦位於該房間的門口位置,因店員會不斷出入所以有點騷擾,同時房裡不是太寬敞,會聽到其他客人聊天的聲音較大。餐飲先來,我們點了熱茶跟熱咖啡各一杯,很夠熱味道也不錯,最吸引的是這裡的杯碟,優雅漂亮是日餐湯為南瓜忌廉湯,質地有點稠度,飲起來綿密,但若要說是南瓜味,我覺得湯裡的紅蘿蔔味比較突出,南瓜味並不明顯,叫甘筍湯會更適合。不知道是否因為今日全場爆滿,食物需要等一段時間才造好;也出現了甩漏情況,例如我們都飲完餐湯和飲品後,蒜蓉包才遲遲地送上,而中間我們也花了不少時間在等待;加上環境比較擠迫和嘈,等

是日餐湯為南瓜忌廉湯,質地有點稠度,飲起來綿密,但若要說是南瓜味,我覺得湯裡的紅蘿蔔味比較突出,南瓜味並不明顯,叫甘筍湯會更適合。不知道是否因為今日全場爆滿,食物需要等一段時間才造好;也出現了甩漏情況,例如我們都飲完餐湯和飲品後,蒜蓉包才遲遲地送上,而中間我們也花了不少時間在等待;加上環境比較擠迫和嘈,等待的時候我們真的不太享受😅幸好蒜蓉包外脆內軟,烘熱的麵包軟熟,充足地吸收了蒜蓉的濃厚味,熱力也散發著吸引的香氣,很久沒有食過如此吸引的蒜蓉包了,很想來多一塊。
香煎美國豬柳配香檳忌廉汁

幾經等待,我點的香煎美國豬柳配香檳忌廉汁終於上菜喇,樣貌討好。醬汁香香甜甜質地creamy,我認為是一個幾百搭的醬汁
豬柳有兩片,兩面被煎到微焦帶出了豬肉的香味。可是肉質偏硬,是有點咬口的那類,即使餐廳選用的這個部位的豬柳旁邊有一條脂肪,也未能成功做到軟熟的口感。豬柳的肉味濃郁,醃肉味道做得剛好,煎的功夫也做得不錯,所以味道來說的幾好的,唯獨是肉質未如理想;另一方面想,餐廳就沒有如外面的餐廳那般加重手的鬆肉粉,對吧?若餐廳能夠改善此問題,無論是來貨還是處理食物的功夫,相信這會是一道幾突出的菜式。

意粉的份量較少,蕃茄汁味道酸酸甜甜,意粉軟硬度控制都不錯有少許咬口。旁邊還有不少的烤過的蔬菜,例如有蕃茄、翠玉瓜、茄子、紅蘿蔔,烤過的配菜可以帶出香味,質地應該有預先煮過所以很淋。

雖然餐廳十分繁忙,店員都有保持到正面的服務態度。原價$82的午餐,7折後連原價加一共$66,以餐廳行的路線、食物擺盤和食物質素都是值的;現在正進行7折優惠,餐廳的人流會更多,建議可預先訂位。希望很快可以再來試試其他食物
午餐
2022-01-18 28 浏览
要係油尖旺呢啲煩囂嘅鬧市入面,揾一個可以chill住慢慢嘆嘅餐廳的確唔容易🤔今次我哋就打算發掘下樓上餐廳😆聽聞係油麻地有間以阿仙奴為主題嘅足球餐廳⚽️講真, 除左細個去過超人餐廳之外🤣我應該冇去過其他主題餐廳, 所以一於試試佢😁上到黎一出life, 就見到鋪到好似球場草地咁嘅綠色地面, 配合埋紅色嘅椅子🪑勁搶眼🌝令人有種好似入左球場嘅感覺⚽️一坐底,職員就好快手先上左客蒜蓉包比我地食住先😆我哋亦都好肚餓急不及待落單✍️🦞 鮮蟹肉龍蝦湯🦀 $68熱辣辣橙紅色嘅湯入面含有大量蟹肉🦀🤤而且仲有濃濃的龍蝦味,入口鮮味無比😋🥄黑松露蘑菇湯🍄 $58這款蘑菇湯是他們自家烹調的😙絕對不是罐頭那種🙅🏻‍♀️蘑菇沒有完全磨成蓉, 能吃到粒粒的口感😀黑松露的氣味亦十分強烈🤤忌廉味不太重, 反而能吃到牛油及橄欖油的香味👍🏻松露控必點😋🇫🇷法國鵝肝秀珍菌意大利燴飯🦆 $178口感濕潤嘅意大利燴飯帶着濃厚嘅忌廉奶香, 十分creamy🤤除此之外仲可以食到白酒的酒香, 令整個飯的味道更有層次👍🏻鵝肝入口即化, 油脂恰到好處, 配合埋飯一齊食, 絕對是雙重享受😁🔥火焰脆燒原隻德國鹹豬手🐗 $198店員首先會原隻豬手上檯,
今次我哋就打算發掘下樓上餐廳😆
聽聞係油麻地有間以阿仙奴為主題嘅足球餐廳⚽️
講真, 除左細個去過超人餐廳之外🤣
我應該冇去過其他主題餐廳, 所以一於試試佢😁

🦞 鮮蟹肉龍蝦湯🦀 $68

熱辣辣橙紅色嘅湯入面含有大量蟹肉🦀
🤤而且仲有濃濃的龍蝦味,入口鮮味無比😋

🥄黑松露蘑菇湯🍄 $58

這款蘑菇湯是他們自家烹調的😙絕對不是罐頭那種🙅🏻‍♀️

🇫🇷法國鵝肝秀珍菌意大利燴飯🦆 $178

除此之外仲可以食到白酒的酒香, 令整個飯的味道更有層次👍🏻

🔥火焰脆燒原隻德國鹹豬手🐗 $198

店員首先會原隻豬手上檯, 跟住會係上面點火🔥, 比客人影相打卡🤳🏻好有表演感!

待我們影完相後, 店員會好貼心咁將豬手拎去切件, 方便客人進食!
豬手外皮燒到脆卜卜, 但肉質依然能夠保持嫩滑, 配合埋蜜糖芥末醬一齊食🤤真係食到停唔到口👍🏻

雖然我地冇叫飲品🍹但店員亦會不斷幫我哋加水, 服務非常細心👍🏾

朋友推介這間位於油麻地的西餐廳 ,我今天中午就去了, 餐廳環境雅緻,落地大玻璃上掛了球衣,可以望到樓下彌敦道的街景。波士頓龍蝦(半只)配美國44Farms牛柳龍蝦雖然只有半隻,但都有好多膏,加上芝士一起焗,肉質鮮美。牛柳我要了七成熟的,牛柳外皮的煎得很香,裡面的肉十分嫩。香辣蒜片大啡菇蘆筍扁意粉用牛油焗過的大啡菇, 配上香辣蒜片,蘆薈 和用橄欖油撈過的扁意粉,菇的香味加上煙韌的意粉,吃到停不了口。小食水牛城雞中翼五隻煎得又香又脆的雞中翼 , 上邊淋滿了茄汁,一入口,酸甜和香脆的感覺,滿嘴都是,這款小食是最值得推薦的。一個自家製甜品 意式流漿芝士蛋糕, 蛋糕外皮包咗一層薄薄的塑膠紙,打開膠紙後,流漿芝士就順著蛋糕滑下來,內裡的蛋糕粘上甜甜的流漿芝士,分外香甜。

波士頓龍蝦半隻配美國44 farms牛柳

香辣蒜片大啡菇露筍扁意粉

水牛城雞中翼

意式流漿芝士蛋糕

波士頓龍蝦(半只)配美國44Farms牛柳

龍蝦雖然只有半隻,但都有好多膏,加上芝士一起焗,肉質鮮美。
牛柳我要了七成熟的,牛柳外皮的煎得很香,裡面的肉十分嫩。

香辣蒜片大啡菇蘆筍扁意粉

小食水牛城雞中翼五隻

一個自家製甜品

番茄餐湯

跟餐沙律

2022-01-17 33 浏览
聖誕節朋友聚會,大家都建議食西餐,又想就腳,所以一致通過去旺角區✌️電梯們一打開,紅色搶眼,一定係球迷聚腳地方, 餐廳好細心,門口有獨立包裝口罩,搓手液供應.另外留意到牆上貼上兩個不同既2人聖誕餐牌,分別係海鮮餐$788(+10%) for 2 及肉食餐$688(10%) for 2.入坐後,我地決地叫set +小食,因為叫set後可有5折點餐牌內小食,另外仲可以65折點餐牌內手工甜品. 餐牌上好多set都好吸引,我地最後俾香烤美國熟成牛舌配青胡椒蘑菇汁及香燒美國1855 beef rib eye 拼鵝肝吸引左, 然後....再忍唔住叫埋個鹹蛋黃小食拼盤Dinner set 會跟湯,沙律,garlic bread, 飲品 ( coffee or tea)餐湯係南瓜湯,飲得出係自己打,仲有少少南瓜蓉Garlic bread 好軟熟鹹蛋黃小食拼盤出場,大大盤,好滿足, 有雞翼2隻,薯角,洋蔥圈,薯絲蝦,德國腸),每樣都沾滿鹹蛋黃, 邪惡但又忍唔住一口接一口,惹味,好味,如果加埋啤酒就無得輸,其實餐廳有手工啤同唔同牌子啤酒,但聽日要番工...所以忍一忍,下次再啤過兩個主角出場喇,首先係香燒美國

餐牌上好多set都好吸引

餐湯係南瓜湯,飲得出係自己打,仲有少少南瓜蓉

Garlic bread 好軟熟

兩個主角出場喇,首先係香燒美國1855 beef rib eye 拼鵝肝($248), 牛肉眼扒外層煎至焦香, 厚身,點了7成熟,切開,對辦,試一口,肉質軟熟,牛肉及外層焦香混成一體,唔錯. 鵝肝份量唔算多,一口份量,但好厚身,如果將外層再煎脆少少更加加分

香烤美國熟成牛舌配青胡椒蘑菇汁($208),上枱有驚喜,係厚切牛舌,如果你係牛舌迷就唔好錯過,牛舌灑上少少鹽,蕉上青胡椒蘑菇汁, 很配合,醬汁有微辣.

食飽飽,想點甜品,但真係飽到食唔落

今晚幾個朋友食得開心,吹得開心,下次happy friday飲埋啤酒就更開心
Lockeroom Dining鹹蛋黃小食拼盤(S)
香燒美國1855牛眼肉拼鵝肝
香烤美國熟成牛舌配青胡椒蘑菇汁
2021-12-15
用餐优惠
優惠券
Lockeroom Dining鹹蛋黃小食拼盤(S)
香燒美國1855牛眼肉拼鵝肝
香烤美國熟成牛舌配青胡椒蘑菇汁
  • 香燒美國1855牛肉眼拼鵝肝
俾我發現100元以下有高級西餐水準嘅足球主題 西餐廳叫 Lockeroom Dining我第一次食到“比吉打”美國雞髀扒🐔我對足球係0知識有咗仔仔,我就開始愛上任何球類運動餐廳好寬敞,尤其鍾意好舒適嘅紅皮椅子綠色嘅地氈同周圍掛滿足球衣👕👚我仔仔好興奮睇到近門口更有好多足球精品我這個主菜叫“吉打美國雞髀扒”🐔用蛋漿加芝士炸雞扒,配上濃郁甜身番茄醬外層做到好厚嘅脆皮,即變成龐然大物最驚喜一切開仲有肉汁滲出來😋唔Dry! 入口好有濃烈芝士香味味道啱啱好,雞肉質嫩滑juicy薯蓉也很滑溜,更伴上多款烤茄子和蕃茄另外一款叫“燒牛肉雜菜沙律”🐮🥗有食沙律嘅我,覺得呢款沙律好新鮮配上香濃嘅外國醋,連個匙羹都係足球⚽欣賞侍應生問我要改這個半份,仔仔食量少否則兩份成人餐,我同仔還是吃不下😆另外我又貪心地美食追加$18小食鹹蛋黃薯角,份量多我覺得呢個小吃係應該配啤酒🍻脆到似食薯片一樣外層淡淡鹹蛋黃味,惹味得來又唔油膩至於飲品方面,出奇地用優雅花紋杯子我一邊望住高樓遠景,一邊嘆著熱咖啡突然間覺得好悠然自得又心情靚靚💁!
俾我發現100元以下有高級西餐水準嘅
足球主題 西餐廳叫 Lockeroom Dining

我第一次食到“比吉打”美國雞髀扒🐔
我對足球係0知識
有咗仔仔,我就開始愛上任何球類運動
餐廳好寬敞,尤其鍾意好舒適嘅紅皮椅子

綠色嘅地氈同周圍掛滿足球衣👕👚
我仔仔好興奮睇到近門口更有好多足球精品

我這個主菜叫“吉打美國雞髀扒”🐔
用蛋漿加芝士炸雞扒,配上濃郁甜身番茄醬
外層做到好厚嘅脆皮,即變成龐然大物
最驚喜一切開仲有肉汁滲出來😋
唔Dry! 入口好有濃烈芝士香味
味道啱啱好,雞肉質嫩滑juicy
薯蓉也很滑溜,更伴上多款烤茄子和蕃茄

另外一款叫“燒牛肉雜菜沙律”🐮🥗
有食沙律嘅我,覺得呢款沙律好新鮮

配上香濃嘅外國醋,連個匙羹都係足球⚽
欣賞侍應生問我要改這個半份,仔仔食量少
否則兩份成人餐,我同仔還是吃不下😆

另外我又貪心地美食追加$18小食
鹹蛋黃薯角,份量多
我覺得呢個小吃係應該配啤酒🍻
脆到似食薯片一樣
外層淡淡鹹蛋黃味,惹味得來又唔油膩

至於飲品方面,出奇地用優雅花紋杯子
我一邊望住高樓遠景,一邊嘆著熱咖啡
突然間覺得好悠然自得又心情靚靚💁!

2022-01-13 31 浏览
📍Lockeroom Dining今日要介紹嘅餐廳係以足球⚽️為主題個喎,仲喺黃店嚟添所以大家一定要支持呀💛💛,餐廳裝修好有心思,啲嘢食全部質素都好高😋😋,價錢都好抵食午市最平$58起,餐廳位置其實都好方便只係起油麻地地鐵站行1分鐘就到,但因為唔係好多人知所以都比較靜 😝,晚市套餐最平由$138起,如果你仲係阿仙奴球迷就唔好錯過 🙌,想知係咩就繼續留意睇落去啦👇 👇—————————————-————👅 火焰脆燒原隻德國鹹豬手 $198呢隻豬手有驚喜喎😉😉,一嚟到已經好香,職員會起你面前即刻點火打卡,不過都係儀式嚟嘅啫🤣🤣,佢哋好貼心仲幫我哋切埋隻豬手,豬手皮真係好脆好正,啲肉一啲都唔乾,一定要點埋佢嗰個醬,會無咁膩,佢哋好好笑我反而唔係跟薯條,係跟洋蔥圈好香脆—————————————-————👅澳洲草飼牛扒西冷 $128呢個價錢唔可以有咁高要求,我就叫咗5成熟,牛排冧身唔會好硬,唔多筋容易切☺️☺️,講到好重牛味就呃你嘅 🤣🤣呢個價錢仲想點,我就叫咗薯菜,係會有大量嘅豆同埋番薯蓉,好少見喎好少薯菜會有番薯蓉幾特別🥰—————————————-————‼️ 美食追加 ‼️👅 +28 水牛成雞翼
📍Lockeroom Dining

👅 火焰脆燒原隻德國鹹豬手 $198

👅澳洲草飼牛扒西冷 $128

‼️ 美食追加 ‼️

👅 +28 水牛成雞翼
👅 +18 黑松露薯條

我覺得呢兩款都係必點,兩個都係好吸引好好食嘅小食,雞翼超大隻,炸得外脆內裏好Juice,醬汁味道調得啱啱好,又唔會太酸呢個一定要追加超正‼️‼️黑松露薯條又係熱辣辣新鮮炸起唔會整定嗰啲
—————————————-————
環境 - 環境好靚坐得好舒服,去到好有氣氛好似去咗一個足球博物館咁,座位都好寬闊同朋友傾偈幾適合,望住旺角嘅街景☺️
📍地址

📍Lockeroom Dining (譽發廣場) (旺角)
2022-01-11 16 浏览
一直知道有一間餐廳係用足球做主題,咁亞仔係球迷就帶佢去見識一下囉!入到餐廳環境紅到紅運當頭啦!再仔細看原來有好多球星簽咗名嘅球衣,相信老闆係超級球迷。至於食物都係幾合格下。我哋叫咗香煎鵝肝牛扒五成熟,出來賣相係用心機擺盤嘅。亞仔一食話好淋滑好Juicy!鵝肝亦好甘香,係細塊左少少啦!而我最感動係有幾片羽衣甘藍墊底,成件事好齊整。跟住叫埋龍蝦配白松露意大利飯,我終於明白,白松露點解貴過黑松露,香味係有唔同嘅,龍蝦拆出來既肉都好大件,再配上芝士烤焗,可能時間耐左,如果再濕d會更完美!套餐中有沙律、牛油多士、餐湯及餐飲,都中規中矩,食物質素都算中上,球迷牛扒迷龍蝦迷大家都可以試試啊!
  • 香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝
  • 波士頓活龍蝦(半隻)配白松露忌廉扁麵
2022-01-11 18 浏览
Lockeroom Dinning球迷一定愛上⚽️以足球做雜場既餐廳走進足球場中的晚餐🍽餐廳佈滿足球主題既裝飾~窗上掛滿一件件球衣相信店主一定係球迷來😂😂店內環境夠哂光猛坐位都幾寬闊~再加上有如草坡既綠色地毯令環境感覺上更舒服~當然環境舒適食物都非常重要!小編見到牛扒/鵝肝/龍蝦已經心心眼😍所以好快就揀左2個Set Dinner🍽 佢地既套裝都會配沙律/餐湯/蒜蓉包沙律一瓶瓶咁上都特別😆可以先己加返小小黑醋去食~蒜蓉包即焗所以非常之香口~配合埋食雜菜湯味道非常不錯👍🏻|香煎美國1855肉眼扒拼法國鵝肝🐮🦢Grilled U.S. 1855 Rib Eye with Foie Gras牛扒煎得唔錯加上鵝肝點綴賣相非常靚~鵝肝味道香濃咬落去果陣油花🤤分量都可以小食多滋味😋牛扒煎到外面焦糖色入面就嫩紅色剛剛好5成~外面有小小焦香入面肉嫩juicy!點埋黑椒燒汁就更野味!唯一美中不足如果汁另上就完美了~|波士頓龍蝦配白松露忌廉意大利飯🦞Boston Lobster Risotto with Truffle Cream Sauce一上台大大隻波士頓龍蝦非常吸引~上面鋪滿了芝士入面仲加左小蛋黃醬~龍
Lockeroom Dinning
球迷一定愛上⚽️
以足球做雜場既餐廳
走進足球場中的晚餐🍽
餐廳佈滿足球主題既裝飾~
窗上掛滿一件件球衣
相信店主一定係球迷來😂😂
店內環境夠哂光猛坐位都幾寬闊~
再加上有如草坡既綠色地毯
令環境感覺上更舒服~
當然環境舒適食物都非常重要!
小編見到牛扒/鵝肝/龍蝦已經心心眼😍
所以好快就揀左2個Set Dinner🍽
佢地既套裝都會配沙律/餐湯/蒜蓉包
沙律一瓶瓶咁上都特別😆
可以先己加返小小黑醋去食~
蒜蓉包即焗所以非常之香口~
配合埋食雜菜湯味道非常不錯👍🏻

香煎美國1855肉眼扒拼法國鵝肝🐮🦢
牛扒煎得唔錯加上鵝肝點綴賣相非常靚~
鵝肝味道香濃咬落去果陣油花🤤
分量都可以小食多滋味😋
牛扒煎到外面焦糖色入面就嫩紅色剛剛好5成~
外面有小小焦香入面肉嫩juicy!
點埋黑椒燒汁就更野味!
唯一美中不足如果汁另上就完美了~

波士頓龍蝦配白松露忌廉意大利飯🦞
一上台大大隻波士頓龍蝦非常吸引~
上面鋪滿了芝士入面仲加左小蛋黃醬~
龍蝦本身非常肥美爆哂膏😍
意大利飯松露味非常濃郁飯夠留creamy
而且分量都幾多男仔都一定夠飽~

朱古力三重奏心太軟🍫🍫🍫
Chocolate Molten Lava Cake
呢個利害!朱古力心太軟
上面加片朱古力再加朱古力醬!
三重朱古力衝突低下小編都被溶化了⋯
  • 朱古力三重奏心太軟
  • 朱古力心太軟
  • 蒜香牛油法包
Geo條👅評分:⭐️⭐️⭐️⭐️ 💫(5⭐️最高)香煎深海石斑魚柳拼日本帶子番茄莎莎 $208香煎美國1855牛肉眼拼法國鵝肝 $248即製梳乎厘班戟 $88好耐冇食呢間足球迷餐廳,早前聖誕放假果幾日去咗食吓,真係仲係咁正🤤同朋友仔一齊去叫咗個香煎石斑魚柳同牛排🥩,好似好耐冇食過西餐😂呢兩個都係套餐,抵食麻🤣餐前有個南瓜藜麥沙律,一個樽仔裝住再配醋醬,酸酸甜甜咁好開胃,仲有個南瓜湯同蒜蓉包🤤第一個主菜係香煎石斑魚柳拼帶子,唔知點解我好鍾意食佢哋嘅魚柳,可能真係煎得好好食,外脆內軟,真呀,因為佢哋嘅魚柳係用有魚皮,煎得個皮脆脆哋同時個魚柳又保持到肉汁,調味又啱啱好,真心世一👍🏻帶子都幾新鮮彈牙,唔錯!同埋一定要食佢哋嘅配菜同薯蓉,最鍾意個番茄🍅🤤第二個主菜就係牛扒,叫咗medium,呢間真係煎到啱啱好medium,切落去已經聞到牛扒嘅香味,肉質真心鮮嫩同有肉汁,但又唔會咇血,塊牛排🥩依家打緊食評都想再食多次😂🤣鵝肝我就唔係太識食,因為平時唔多好,但呢個食落口又幾香口!鍾意食大啖大啖肉嘅朋友仔,呢個牛扒都一定要試🤤我哋仲叫咗個梳乎厘pancake,呢個pancake即製,所以主菜食到咁上下時可以叫咗
Geo條👅評分:⭐️⭐️⭐️⭐️ 💫(5⭐️最高)

香煎深海石斑魚柳拼日本帶子番茄莎莎 $208
香煎美國1855牛肉眼拼法國鵝肝 $248
即製梳乎厘班戟 $88

我哋仲叫咗個梳乎厘pancake,呢個pancake即製,所以主菜食到咁上下時可以叫咗先!個pancake都幾好多人叫,pancake口感好鬆軟,好creamy,唔太甜!仲配咗吉士醬同cream俾你點👍🏻但如果講返呢間餐廳嘅甜品,我都係鍾意朱古力心太軟😂🤣
2022-01-09 13 浏览
由於老公係足球迷,所以上網睇吓有冇關於足球嘅特色餐廳,比我喺網上搵到一間喺油麻地譽發廣場8樓嘅Lockeroom。一入到餐廳就見到佢哋嘅裝修好有特色,擺滿咗好多球衣、紀念品啱晒阿仙奴嘅球迷嚟打卡。呢度嘅晚餐有好多選擇,套餐有13款咁多價錢由$170至$270不等豐儉由人,我就揀咗澳洲羊架配德國腸,而老公就揀咗鵝肝配肉眼扒。落完單之後好快就送上沙律,佢並唔係普通一碟嘅沙律而係用一個玻璃甖裝住,個樽雪到好凍而啲沙律菜都好新鮮,加埋佢配左個黑醋汁可以俾你自由添加吊味,仲有一隻足球樣嘅碟裝住好可愛啊!餐湯係粟米湯配上好香嘅蒜蓉包,之後到個主菜係五成熟嘅羊架,火候啱啱好好軟熟同埋都好入味,配上番薯蓉同埋羽衣甘藍賣相唔錯,而老公個鵝肝配肉眼扒都好大舊,有肉味同埋好冧,仲配一杯咖啡、茶或者用半價轉冇酒精飲品,咁我就叫咗一杯fruit punch。整體來講呢間餐廳嘅食物都唔錯🥰

整體來講呢間餐廳嘅食物都唔錯🥰
2022-01-08 9 浏览
Lockeroom Dining環境:⭐️⭐️⭐️⭐️/5食物:⭐️⭐️⭐️⭐️/5抵食推薦👍🏻趕得到停晚市之前來食返個晚餐🙆🏻‍♀️叫左個Set Dinner $298 ⭐️⭐️⭐️⭐️/5波士頓龍蝦🦞(半只)配美國44Fram牛柳跟沙律🥗蒜茸包~餐湯+飲品一杯(凍飲+$3)成個set好滿意👍🏻沙律🥗係跟黑醋~健康又開胃蒜蓉包即叫即烘,上碟好香脆餐湯係南瓜湯🎃湯非常清甜波士頓龍蝦🦞蝦肉肉質好實配上沙律醬好味美國44Farm牛柳 叫左5成熟 ~肉質口感好好👍🏻套餐另外加一款小食有半價優惠😍試左鹹蛋黃小食拼盤(大)$84⭐️⭐️⭐️⭐️/5係好香口好好味水同時好邪惡😂🙆🏻‍♀️食完要跑返幾圈先掂套餐另加一款甜品6折👏🏻玉林蘋果金寶芝士蛋糕🎂$40.8⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5呢個必食🤝金寶芝士蛋糕整得好出色芝士同蘋果味道超夾意式流漿芝士蛋糕🍰$78⭐️⭐️⭐️⭐️/5😀影相拍片一流👏🏻埋單連加一$554🤣
Lockeroom Dining

跟沙律🥗蒜茸包~餐湯+飲品一杯
(凍飲+$3)

成個set好滿意👍🏻
沙律🥗係跟黑醋~健康又開胃
蒜蓉包即叫即烘,上碟好香脆
餐湯係南瓜湯🎃湯非常清甜
波士頓龍蝦🦞蝦肉肉質好實配上沙律醬好味
美國44Farm牛柳 叫左5成熟 ~
肉質口感好好👍🏻

⭐️⭐️⭐️⭐️/5
😀影相拍片一流👏🏻

埋單連加一$554🤣

2022-01-07 11 浏览
今日同媽咪去左間足球餐廳⚽️係譽發廣場8樓 雖然我地兩個都唔睇波 但係都覺得好正因為好有氣氛 加上好開揚有大玻璃望到街景 環境好好👍🏻事不宜遲介紹食物先 中午時間就有得叫Set lunch☺燒紐西蘭草飼肉眼扒配紅酒汁$112美食追加可以加兩款😳簡左鹹蛋黃雞翼同埋冰鎮原隻鮑魚一落單就好快黎左餐湯同埋蒜香牛油法包😛個包外脆內軟好香蒜香味 而餐湯係南瓜湯好香滑好濃郁!肉眼扒叫左7成熟 因為媽咪食唔慣五成 份量都幾大 跟餐嘅茄汁意粉🍝好正冰鎮原隻鮑魚😍好彈牙同埋點左個醬汁 更加帶出鮮味!一定必定要加 不過見餐牌都有得叫如果唔係set lunch 都可以另叫!鹹蛋黃雞翼😚炸得好鬆脆同埋重重既鹹蛋味 入面肉汁Juicy另外叫左個肉醬千層麵🍝$138係我至愛既肉醬千層麵🤤濃濃既蕃茄味 同埋每層都充滿肉碎 加上有邪惡既芝士 切開都有小小既拉絲🥳食飽正餐就緊係叫埋特濃朱古力蛋糕🍰$68濃濃既朱古力🍫加上仲有少少朱古力碎 好滿足呀~~

事不宜遲介紹食物先 中午時間就有得叫Set lunch☺

燒紐西蘭草飼肉眼扒配紅酒汁$112
美食追加可以加兩款😳簡左鹹蛋黃雞翼同埋冰鎮原隻鮑魚
一落單就好快黎左餐湯同埋蒜香牛油法包😛
個包外脆內軟好香蒜香味 而餐湯係南瓜湯好香滑好濃郁!

鹹蛋黃雞翼😚炸得好鬆脆同埋重重既鹹蛋味 入面肉汁Juicy

另外叫左個肉醬千層麵🍝$138

食飽正餐就緊係叫埋特濃朱古力蛋糕🍰$68
濃濃既朱古力🍫加上仲有少少朱古力碎 好滿足呀~~

如果身邊另一半熱愛足球⚽禁就一定要帶佢去啲間足球主題餐廳啦 相信老闆做左好多年阿仙奴Fans 當你上左樓之後 基本上已經好有氣氛 首先牆上面係球員踼波英姿 地下又外面到裡面都係草地 真係好特別 而且每個位都安排得好好 至少令到你係食飯嘅個幾鐘完全比足球氣氛包圍住😍而且周圍掛滿曬親筆簽名嘅球衣、周邊產品 而且餐具都突登簡左係足球主題😙一定男仔女仔都中意嘅餐廳-🧏🏻‍♀️溫馨提示:其實除左佢嘅裝修吸引我之外 最估吾到佢嘅dinner set好多選擇😋😋平時其他餐廳都係得幾款 而佢地有成十幾款😱留意返叫左套餐可以5折享用小食 同埋6折叫甜品 真係好抵食-▪️ 波士頓活龍蝦配白松露忌廉汁意大利飯 $188▪️ 香烤澳洲羊架拼德國腸 $218▪️ 英式炸魚薯條 $138#波士頓活龍蝦配白松露忌廉汁意大利飯 佢啲個係套餐配搭,前菜係沙律,沙律裝係玻璃樽裡,佢選用左新鮮蔬菜,沙律菜同埋紅綠椒食落去爽口,另外分開上黑醋汁,預返自己需要想落幾多。跟住就上左粟米湯,口感好香滑同埋濃稠,味道甜甜地,裡面食落去啖啖粟米香味。另外配埋蒜蓉包,好香蒜味,而且外脆內軟。到正題啦,上碟時就見到波士頓龍蝦配一隻大蟹鉗,半隻龍蝦
▪️ 波士頓活龍蝦配白松露忌廉汁意大利飯 $188
▪️ 香烤澳洲羊架拼德國腸 $218
▪️ 英式炸魚薯條 $138

#波士頓活龍蝦配白松露忌廉汁意大利飯
佢啲個係套餐配搭,前菜係沙律,沙律裝係玻璃樽裡,佢選用左新鮮蔬菜,沙律菜同埋紅綠椒食落去爽口,另外分開上黑醋汁,預返自己需要想落幾多。跟住就上左粟米湯,口感好香滑同埋濃稠,味道甜甜地,裡面食落去啖啖粟米香味。另外配埋蒜蓉包,好香蒜味,而且外脆內軟。到正題啦,上碟時就見到波士頓龍蝦配一隻大蟹鉗,半隻龍蝦🦞鋪滿芝士,超級邪惡,食落口肉質幾彈牙,而且口感緊實同埋肉厚,食落口有少少肉食落口,而且帶有少少蝦膏,中意食龍蝦一定要叫過下口癮。另外佢可以簡配白松露忌廉汁或者鮮番茄汁,而且可以簡配意大利粉定係意大利飯,岩曬我呢啲午時花六時變。今次我就簡左意大利飯,好濃郁,而且白松露個味好出,食落口好creamy ,而且意大利飯煙煙韌韌硬度適中。

#香烤澳洲羊架拼德國腸
啲個都係套餐,而我好欣賞佢個羊架,本來叫之前好膽心,因為好怕佢個味好膻,但好彩我最後有叫到,因為羊味好重,亦都無咩膻味,脂肪比例都岩岩好,因為我都中意食肥少少,同埋有脂肪果啲位置,肉質好淋身。羊架下面舖左松露薯蓉同埋羽衣甘藍,薯蓉裡面加左薯粒,成個口感豐富左好多。 另外,佢套餐可以半價叫野飲,我就叫左蘋果汁同埋水蜜桃梳打,食完羊架真係要飲返佢fruits啲野飲,減下個油膩感。

#英式炸魚薯條
佢啲個就吾係小食,不過因為好想試下炸魚薯條,就忍吾住禁飽都要叫。原來佢有一半係連皮嘅薯角🤣不過好好食,而且好熱,食落去薯香味好重,而且佢有黑松露醬同埋蕃茄醬。另外佢炸魚好大塊,肉質好滑,而且吾會炸粉好厚,最重要佢落去無油滲出😨因為好多餐廳,都會食到成口油,另外切嘅時候好實淨,吾會個炸粉同魚切到敬開曬。如果同我一樣禁中意食炸魚薯條一定包你滿意😁
—————————————-——————-—————-
📍Location

📍Branch Store
旺角

🕙Business hours
星期一至日 12:00 - 23:00
𝖂𝖊𝖑𝖈𝖔𝖒𝖊 𝖘𝖍𝖆𝖗𝖊 𝖞𝖔𝖚𝖗 𝖋𝖊𝖊𝖑𝖎𝖓𝖌𝖘 ✍🏻
係旺角覓食既時候,搵到間以足球為主題既餐廳,成隊阿仙奴足球隊啊😍 球迷朋友可以去打個卡啦⚽️👩🏻‍🤝‍👨🏽❣️#白酒羅勒蒜片煮活蜆 $128調味不錯,食到蒜香味 ~ 蜆都ok ,幾大隻,一兩隻有少少沙,整體都幾好食。❣#香烤美國熟成牛舌配青胡椒蘑菇汁 $208牛舌唔會好似平時食開咁樣一片片切好晒,但厚切牛舌食落唔會太韌,牛味濃郁。配上羽衣甘藍同黑松露薯蓉,整體唔會太膩。❣️#鹹蛋黃小食拼盤 $69 + #蒜蓉包鹹蛋黃•••全部都係鹹蛋黃😹 鹹蛋黃迷必選,全個小食拼盤有雞翼、洋蔥圈、薯角、腸仔等炸物,上枱熱既💓 全部都好香脆,不過2個人就唔係好食得哂😹。而蒜蓉包非常軟熟,一般蒜蓉包通常會用髮包或方包去焗,但呢間餐廳選用排包去做蒜蓉包,令到個包食落唔會乾柴。🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🐷味 道 : 🌕🌕🌕🌕🌗🏠環 境 : 🌕🌕🌕🌕🌕💰抵 食 : 🌕🌕🌕🌕🌗‼️性價比 : 🌕🌕🌕🌕🌗😊服 務 : 🌕🌕🌕🌕🌕(最高為 5)-❣️整體評分 👉🏻 9/10-📍Lockeroom Dining (譽發廣場) (旺角)旺角彌敦道558-560號譽發廣場8樓🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

❣️#白酒羅勒蒜片煮活蜆 $128

‼️性價比 : 🌕🌕🌕🌕🌗
😊服 務 : 🌕🌕🌕🌕🌕
(最高為 5)
❣️整體評分 👉🏻 9/10
📍Lockeroom Dining (譽發廣場) (旺角)

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺