2022-05-15 108 浏览
餐廳以足球為主題,入面有好多簽左名球衣,地板係用綠色草地,啲座椅係紅色配埋灰色時餐桌,顏色配搭得好鮮明,成個感覺好舒服同有氣氛是日精選沙律配黑醋沙律菜好新鮮,配埋黑醋甜甜酸好開胃是日餐湯雜菜湯,飲得出好足料,味道香濃惹味蒜香牛油法包焗得外脆內軟,濃濃既牛油香完全滲入法包到,好好味😋香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝 $248叫左5成熟,肉眼含油量岩岩好、口感細膩順滑,口感較軟稔,但都保持到咬口,入面既肥油仲有牛肉既奶香,牛肉味好濃郁,愈咬愈散出牛香,鵝肝口感細膩絲滑,有入口即化既觸感,完全唇齒留香,入面配菜仲有羽衣甘藍,烤蕃茄同紫薯蓉,紫薯蓉非常清香軟糯又解膩香烤美國熟成牛舌配青胡椒蘑菇汁 $208牛舌份量好多,有成3大件,牛舌肉厚多汁,牛舌肉質好柔軟美味,好輕易就可以切斷,牛舌外面亦烤得酥香,入口時既口感好豐富,食起黎有嚼勁,忍唔住一口接一口欲罷不能,佢既胡椒蘑菇汁亦好鮮甜,入面仲有洋蔥條,配搭住黎食,解膩又鮮甜,配菜都有羽衣甘藍,烤蕃茄同紫薯蓉即磨科納咖啡(凍,熱)

是日精選沙律配黑醋
沙律菜好新鮮,配埋黑醋甜甜酸好開胃

是日餐湯
雜菜湯,飲得出好足料,味道香濃惹味

蒜香牛油法包
焗得外脆內軟,濃濃既牛油香完全滲入法包到,好好味😋

香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝 $248

香烤美國熟成牛舌配青胡椒蘑菇汁 $208

即磨科納咖啡(凍,熱)

一間以阿仙奴為主題既西餐廳,全層都放左好多阿仙奴波衫同收藏品,係球迷必去既打卡地點⚽️ 今次order咗兩個dinner set,包曬沙律🥗、餐湯🥣、蒜香牛油法包🥖同飲品☕️-巴馬風乾火腿黑松露忌廉雜菌意大利天使麵🍝 前菜幾欣賞佢哋嘅蒜香牛油法包,外皮脆麵包軟,仲有好香嘅蒜蓉牛油味🧈😋天使麵好重黑松露忌廉,不過食落又唔會好漏,味道岩岩好🥰-香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝🥩 肉眼扒7成熟,肉質好嫩,切嘅時候完全唔會feel到好硬,又香又重牛味🤩 好juicy,而且仲有鵝肝配搭,令人好難忘既味道🥺🥺 配菜有薯蓉、番茄🍅同羽衣甘藍🥬 呢道菜真係好邪惡🤤😵‍💫整體來講,呢間主題餐廳環境夠晒寧靜,食物質素高,係一個同朋友聚餐嘅好地點🤞🏻

-巴馬風乾火腿黑松露忌廉雜菌意大利天使麵🍝

-香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝🥩

2022-05-11
2022-05-13 4296 浏览
呢間以阿仙奴⚽️足球隊為主題😍嘅西餐廳🍴地方濶落,周圍都有波衫👕同埋各式紀念品做裝飾啱晒球迷,而且食品質素👍都唔錯,午餐價錢💰亦合理!呢度周圍都係阿仙奴⚽️足球隊相關嘅紀念品,阿仙奴球迷好值得嚟睇吓🥰。呢度地方幾大,🪑坐得舒適唔會迫,而且坐🪟窗邊嘅話仲可以居高臨下👀望到周圍嘅城市景😎。呢度仲有間房🤩入咗去好似去咗阿仙奴主場酋長球場😍咁,係度😋食嘢投入感超高!佢哋午餐🍽提供多款 lunch set,幾十蚊包是日餐湯🥣及蒜香🧄牛油🧈法飽🥖仲有埋餐飲添,所以幾抵。今日🥣餐湯係🍅蕃茄🥔薯仔湯,🍅蕃茄味鮮甜,蒜香🧄牛油🧈法飽🥖好大件🤩而且夠多蒜香🧄牛油🧈好滋味😋。午餐只係加💰$18就有埋呢個🥚鹹蛋黃薯角🤤,鹹蛋黃醬好香濃🥰,包住厚肉嘅脆🥔薯角好正!你哋仲叫咗個🥂白酒🌱羅勒🧄蒜片煮活蜆做前菜🤤,佢嘅🥂白酒味幾清香,加上🧄蒜味香濃😍,味道唔錯👍,而且啲蜆大隻厚肉煮得啱啱好,好鮮甜🥰,入面啲洋蔥🧅吸晒啲味好好食😋。🧀芝士🍅蕃茄黑毛🐖豬柳焗飯🤤好香,黑毛🐖豬柳軟熟味濃😋,🧀芝士🍅蕃茄味道都好夾👍。香濃忌廉🧀芝土醬天使麵🍝配蝦🍤十分 creamy🤤,忌廉🧀芝土醬味道濃厚,蝦仁🍤爽口,而且入面啲雜菌好入味😋!

午餐
2022-05-13 79 浏览
旺角樓上餐廳,cafe,各式各樣多國菜,多如天上繁星,然而餐廳質素參差,中伏機率較大,但來到位於譽發廣場8樓的Lockeroom 就絕對不會中伏,餐廳以英超球隊阿仙奴佈置,阿記球迷一定歡迎,座位寬敞舒適,更出色的是餐廳食物質素,絕對有酒店西餐廳水準。餐廳晚餐選擇非常多,而且配上極出色的黑醋沙律,蒜蓉包餐湯,在主菜上時令人增加一點期待。是夜二人晚餐,波士頓龍蝦蕃茄醬意大利飯,意大利飯口感正宗,極有咬口,龍蝦新鮮彈牙,絕對推介。另一款美國牛柳配鵝肝,牛肉味濃,鵝肝入口即溶,再配上餐廳秘制醬汁,誠意推薦。

2022-05-10
今日Happy Friday, 放工第一次約新同事喺旺角揀咗間超多好評嘅樓上西餐廳試試。入到餐廳窗同牆上都掛住唔同英超球隊嘅球衣。仲有英國嘅海報同一個足球賽時常出現嘅獎杯,比食客去打卡。 喜歡英超嘅朋友,入到餐廳應該會超開心。店員非常貼心不停介紹每一道菜式嘅特別之處,服務周到。前菜沙律非常用心,攞了一個玻璃樽載住。 沙律菜非常新鮮,食落索索聲。 另外,再用足球碟載住個汁比我哋。非常配合餐廳主題。蒜蓉包熱辣辣,再配埋香濃嘅南瓜湯,非常Juice。 香草燒法國原隻燒春雞 $178原隻燒春雞,皮薄、炸到金黃色、外脆內軟。好似食緊中式炸子雞一樣。 咬落去外皮脆卜卜,入邊肉質滑嘟嘟,仲有雞油浸出來。 再陪一球甜甜嘅南瓜蓉、同沙律菜,配搭一流海鱸魚柳香草醬意大利粉 $168海鱸魚好大條,店主沒有落鹽去煎條海鱸魚,魚嘅鹹味係來自海水味。 魚油分布非常平均、魚肉晶瑩通透、外皮香脆。魚皮同肉冇分離。 每啖意大利飯都滲透蘑菇香草汁嘅味道,仲有紅椒、黃椒粒配入飯裏面,非常健康。即製疏乎厘pancake $52.8店主為咗配合餐廳主題將pancake整到好似足球咁、再喺pancake表面印住餐廳logo,想你

香草燒法國原隻燒春雞 $178

海鱸魚柳香草醬意大利粉 $168

即製疏乎厘pancake $52.8
店主為咗配合餐廳主題將pancake整到好似足球咁、再喺pancake表面印住餐廳logo,想你繼續回頭返嚟幫襯。 疏乎厘pancake非常鬆軟、好有空氣咁、唔會過實、超重蛋香味。

凍抹茶latte + 凍紅薯latte 每杯$26
店主送咗兩杯新飲品俾我哋去試,無論抹茶latte定紅薯latte, 入面嘅牛奶都非常香濃,店主落足牛奶,真材實料。甜得來唔會過火剛剛好、飲完後,好有飽肚感。 喺飲品最上層有奶泡,奶泡表面仲加上抹茶及紅薯粉去裝飾杯飲品,好少樓上餐廳咁有心機沖飲品。

超嘴刁嘅同事今日都勁讚好食,下次經過旺角行完街都會再去幫襯,試埋其他菜式。店主真係非常有心去煮西餐同定期研制新餐飲,好少樓上餐廳煮到好食嘅西餐,重要餐廳內嘅枱櫈都非常乾淨、而且檯與檯之間非常有空間。
2022-05-12
  • 即製梳乎厘班戟
  • 香草燒法國原隻春雞
locker room 通常指做運動會用到既更衣室,而呢到充滿足球⚽️風情,行阿仙奴主題,有好多有親筆簽名既波衫👕同收藏品,真係名符其實既locker room😜 地板係綠色既仿草皮,裝修亦都有用到代表兵工廠🏭既紅色,真係幾有氣氛,球迷⚽️黎到一定會好開心😂 今次叫左兩個set dinner,裡面包左沙律、餐湯、蒜香牛油法包、主菜同野飲,都幾豐富,食完夠飽,最後唔少得就係要叫多個甜品😌 整體味道唔錯,亦有多啲新穎啲既配搭幾有新鮮感~(5 😍 係滿分,🤩係半分)意式流漿芝士蛋糕🇮🇹🧀️🍰 - $47 (好味指數:😍😍😍😍)呢個真係幾好挽😂 一整開塊膠片,啲cream就好似瀑布咁流落黎幾治癒🤤 啲cream比較流質,口感香滑輕盈,奶香🥛都幾重,亦有翻mascarpone cheese既甜味同細膩,都幾好食😋 份量又夠多,食到最後都仲有🤤 另外都食到個蛋糕🍰幾香蛋味🥚同埋幾軟熟,亦feel到有落少少酒喺個蛋糕🍰到,以tiramisu黎講幾正宗,口感如果再濕潤啲就更加好~沙律🥗 (好味指數:😍😍😍🤩)有用玻璃樽裝住去保持新鮮,呢個安排幾好~ 而平時食開既沙律🥗都係得沙律菜🥗,今次有埋爽口既三色椒🫑會

(5 😍 係滿分,🤩係半分)

意式流漿芝士蛋糕

沙律🥗 (好味指數:😍😍😍🤩)
有用玻璃樽裝住去保持新鮮,呢個安排幾好~ 而平時食開既沙律🥗都係得沙律菜🥗,今次有埋爽口既三色椒🫑會香甜啲,顏色都靚啲,亦都有新鮮爽脆既車厘茄🍅,整體幾fresh~ 黑醋汁就係另外上既,可以自由調配想加幾多,彈性大啲幾好~ 酸酸地又健康啲
沙律

蒜香牛油法包🧄🧈🥖 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
今次既蒜蓉🧄同牛油🧈都係烘既時候搽左上去,幾香口惹味~ 質感方面難得法包🥖都唔會好硬,出面有好多又厚又硬好似硬餅乾咁,但今次呢個邊位香脆而唔會硬,裡面濕潤軟熟,幾好食~

番茄薯仔湯🍅🥔🥣 (好味指數:😍😍😍😍)
味道酸酸甜甜幾開胃,用左唔少番茄🍅去熬,feel到唔會淨係靠茄醬或者茄膏🥫,味道會天然啲~ 而薯仔🥔係打左做蓉既,所以個湯🥣會感覺creamy啲,又唔會落左好多忌廉,會無咁漏,質地都清澈啲~

美式燒烤醬黑毛豬肋骨排🇺🇸🐷🍖 - $178 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
個BBQ汁幾好食😋,個底係番茄醬🥫黎,裡面有紅椒粉帶出煙燻味道,酸酸甜甜,惹味又香口,令到個豬肋骨🍖更加好食😋 份量都幾多,肥瘦適中,入口有啲油香,同埋幾容易切開,都容易將啲肉拆出黎,幾juicy唔會柴,肉質幾鮮嫩,食晒都唔覺漏~ 旁邊仲有顏色靚靚既紫薯蓉🍠、健康既羽衣甘藍🥬、配埋juicy既風乾番茄🍅,顏色幾靚,如果呢一部分再多啲醬就更加好~
美式燒烤醬黑毛豬肋骨排

雜肉扒 (雞扒、牛舌、羊架、德國腸、溫泉蛋) 🐥🐮👅🐑♨️🥚 - $208 (好味指數:😍😍😍😍)
平時食雜扒好多時都係豬扒🐷、雞扒🐥、牛扒🥩呢啲組合,今次除左雞扒🐥之外,其他變成牛舌🐮👅同羊架🐑,感覺會特別啲😜 個牛舌🐮👅肉質軟腍,有啲鹹香,越咬越香,比起普通牛肉🐮既肉香更加持久~ 而本身小編麻麻地羊架🐑,不過食落唔會好羶都ok,顏色帶啲粉紅,唔會過熟,肉質幾鮮嫩~ 至於德國腸🇩🇪🥓就好似司華力腸咁,外表脆口,裡面juicy,肉味香濃帶啲煙燻香味~ 個汁似係燒汁底左加左啲黑椒⚫️,甜甜地可以帶出啲肉既香味,有埋黑椒⚫️就有少少辣辣地就會無咁漏~ 旁邊一樣有顏色靚靚既紫薯蓉🍠、健康既羽衣甘藍🥬、juicy既風乾番茄🍅,仲有埋滑嘟嘟既溫泉蛋♨️🥚,如果呢一部分再多啲醬就更加好~
雜肉扒

好味指數:😍😍😍😍
推介指數:😍😍😍😍
意式流漿芝士蛋糕
雜肉扒
香港比較少見嘅足球主題餐廳,係阿仙奴fans嘅你更加唔可以唔去感受下個氣氛🥰如果女朋友帶自己男朋友去食的話,男朋友應該會好開心😂店員服務態度非常好,食都食得開心啲😝.🥩香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝 $248Set dinner包埋沙律、餐湯、餐飲同埋蒜蓉包😎比較少見用紫薯做配菜,幾特別幾頂肚🤣肉眼調味啱啱好,吊到陣肉味,不過有少少筋😎至於鵝肝就可能有少少失準,廚師未煎得透,仲有少少凍😂.🐟香煎深海石斑魚柳拼日本北海道刺身級帶子配意式蕃茄莎莎 $208聽個名已經覺得好把炮,長到呢😂感覺上煎魚出色過牛扒,煎到外脆內軟,舊魚又好juicy😍同埋個莎莎醬同舊魚係超級夾,酸酸甜甜,越食越開胃🤪.💰人均消費: ~$270.🍽味道: 3/5 🏙環境: 3/5‍👨🏼‍🍳服務: 4/5💧衛生: 3/5💰價錢: 3/5
🥩香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝 $248
💰人均消費: ~$270
🍽味道: 3/5
🏙環境: 3/5
‍👨🏼‍🍳服務: 4/5
💧衛生: 3/5
💰價錢: 3/5
有無人同我一樣對足球嘅認知少到我都唔好意思走去問人咩係越位∠( ˙-˙ )/不過無論係球迷與否,黎到依間餐廳都一樣可以享用有質素同心思嘅西餐。(聽聞午市套餐更抵食!)〔推介!〕❝香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝❞ ($248 +10% → $273)美國老字號牛肉品牌1855有超過百年歷史,全人手嚴格挑選,大部份為最高等級嘅Prime。不過講咁多都不及實際味道,依塊肉眼外層煎到有微微焦脆,令入口層次感更多,油脂感極重,肉味香濃,質素比起部份專門食牛扒嘅餐廳更高。面頭鵝肝厚身,質素符合預期,亦令高級感即時提升~❝雜肉扒(雞扒﹑牛舌﹑羊架﹑德國腸﹑溫泉蛋)❞ ($208 +10% → $229)有選擇困難症嘅話揀佢就啱哂~以上兩款晚市套餐都有跟餐湯﹑軟身味濃又富牛油香嘅蒜蓉包,以及餐飲,而伴碟有羽衣甘藍﹑有顆粒感嘅薯蓉﹑風乾蕃茄,整體質素比預期高!𓂃𓈒 𓂂𓏸 Lockeroom Dining 𓏸𓂂 𓈒𓂃 @lockeroomdining 旺角彌敦道558-560號譽發廣場8樓港鐵油麻地站A2出口,步行約2分鐘抵達每日12:00 - 23:00營業❋ 另有旺角分店𓃗𓂃𓈒 𓂂𓏸 用餐提示 𓏸𓂂

港鐵油麻地站A2出口,步行約2分鐘抵達
每日12:00 - 23:00營業
❋ 另有旺角分店
𓂃𓈒 𓂂𓏸 用餐提示 𓏸𓂂 𓈒𓂃
餐廳以足球為主題,牆上有好多簽名波衫,球迷黎到應該會好開心~餐廳位於8樓而且有落地玻璃,日照時段黎用餐採光應該很不錯。另外店員們非常友善,服務周到,經常貼心斟水﹑問下有無其他需要,令用餐體驗又再加分。
❋ 可經openrice訂座

適合場景 | 二人﹑四人或以下﹑四人或以上聚餐
更多同區美食 ☞ #17油麻地
更多同類美食 ☞ #17西餐
2022-04-29 2216 浏览
今晚去左一間阿仙奴主題餐廳食飯雖然豬先生唔係阿仙奴fans,但絕對啱哂鐘意足球既佢❤️ 餐廳內放左好多阿仙奴波衫同收藏品。綠色仿草地既地板,配上代表兵工廠既鮮紅色,就連餐碟都是球場同⚽️足球造型,夠哂花心思!我地仲好好彩,被安排坐雀籠內😚我地今次就揀左2份set dinner,有齊沙律、餐湯、蒜香牛油法包同餐飲😝🥗 沙律賣相夠哂吸引,用玻璃小瓶盛載,夠哂保鮮!黑醋另上,可以按個人喜好自己落。⚽️餐湯係南瓜甘筍湯,質地稠身好有南瓜同甘荀味。蒜香牛油法包稍稍烘過,非常軟熟✨ 蒜蓉再多啲會更加正😋⚽️鮮蕃茄藍蟹肉海鮮長通粉 $168蟹肉🦀非常之多,海鮮就食到有魷魚同蜆肉,豐富既👍🏻 蕃茄醬汁酸酸甜甜,唔會食到好漏。不過個人覺得個汁可以煮得杰身啲,長通粉掛到汁就perfect池✨✨⚽️香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝 $248我非常滿意塊牛扒💓 原來1855牛肉只選用美國農業部(USDA)評鑑的最高等級的Prime與1/3強高階Choice的安格斯牛,品質非常高。帶少少肥膏,但食落牛味濃之外,仲帶油香👍🏻👍🏻 生熟度剛好7成,肉質軟腍❣️ 配埋鵝肝,油香四射😚😚😚 配菜有羽衣甘藍,夠哂健康🍀🍀 另外,我非
今晚去左一間阿仙奴主題餐廳食飯

⚽️鮮蕃茄藍蟹肉海鮮長通粉 $168

⚽️香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝 $248
我非常滿意塊牛扒💓 原來1855牛肉只選用美國農業部(USDA)評鑑的最高等級的Prime與1/3強高階Choice的安格斯牛,品質非常高。帶少少肥膏,但食落牛味濃之外,仲帶油香👍🏻👍🏻 生熟度剛好7成,肉質軟腍❣️ 配埋鵝肝,油香四射😚😚😚 配菜有羽衣甘藍,夠哂健康🍀🍀 另外,我非常欣賞紫薯蓉💓💓 真係好❗️好❗️食❗️好creamy,好似食緊甜品咁💜💜

✨水牛城雞翼 $88
惠顧套餐可以以五折享用主餐牌小食。我地又點左水牛城雞翼🙊 今次個醬汁酸酸辣椒,夠過癮👍🏻 唔似上次去另一間餐廳食咁過酸。

✨ 朱古力三重奏心太軟 $82
惠顧套餐可以六折享用自家製甜品,冇理由唔叫黎食吧😋 豬先生揀左心太軟✨✨ 即叫即焗❕ 鋪面有一塊朱古力薄片,上枱後慢慢溶化。心太軟切開仲會流心(我影左一陣相😂😂)配埋雲呢拿醬食,甜度剛好不會膩,唔錯唔錯❤️

整體食物質素高,環境非常舒適,店員會細心主動加水、收碟。值得大家一試☺️☺️
2022-04-27
  • 朱古力三重奏心太軟
  • 香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝
2022-04-27 64 浏览
聽過唔少朋友提過依間餐廳,食野方面唔輸得嘅我就去左了😎餐廳以阿仙奴為主題,有好多阿仙奴球隊嘅簽名波衫同收藏品,球迷打卡必去!〰️香煎石斑魚柳拼日本帶子刺身配蕃茄莎莎 ($208)跟set,包餐湯、沙律同埋蒜蓉包。蒜蓉包夠厚身,成個面都茶有蒜蓉,唔會話有啲位有有啲位無!魚柳煎至甘香脆口。只係經過簡單調味,配上酸酸甜甜仲帶點微微辣辣嘅蕃茄莎莎醬適合不過!成個感覺清爽得嚟仲可以開胃。〰️波士頓活龍蝦配美國44 Farms 牛柳($298)龍蝦厚肉多膏,面頭仲要鋪滿邪惡嘅芝士!😣牛柳脂肪較少,肉質軟腍。〰️〰️📍 Lockeroom Dining (譽發廣場) (旺角)旺角彌敦道558-560號譽發廣場8樓
聽過唔少朋友提過依間餐廳,
食野方面唔輸得嘅我就去左了😎
餐廳以阿仙奴為主題,
有好多阿仙奴球隊嘅簽名波衫同收藏品,
球迷打卡必去!

〰️香煎石斑魚柳拼日本帶子刺身配蕃茄莎莎 ($208)
跟set,包餐湯、沙律同埋蒜蓉包。
蒜蓉包夠厚身,
成個面都茶有蒜蓉,
唔會話有啲位有有啲位無!
魚柳煎至甘香脆口。
只係經過簡單調味,
配上酸酸甜甜仲帶點微微辣辣嘅蕃茄莎莎醬適合不過!
成個感覺清爽得嚟仲可以開胃。

〰️波士頓活龍蝦配美國44 Farms 牛柳($298)
龍蝦厚肉多膏,
面頭仲要鋪滿邪惡嘅芝士!😣
牛柳脂肪較少,肉質軟腍。

2022-04-27 58 浏览
Set Dinner包括沙律、餐湯、蒜香牛油法飽🦞 波士頓活龍蝦(半隻)配白松露忌廉汁扁麵 $188龍蝦以芝士沙律醬烤焗白松露忌廉汁煮得好濃郁creamy,又充滿菇菌香🥩 炭烤美國SRF牛肋排配蜜糖燒肉汁 $198蜜糖燒肉汁,味道調配得好,甜甜哋美國SRF牛肋排有3塊,軟淋又大塊🍮 法式焦糖燉蛋 $40.8 (6折後)(套餐可享6折加購自家製甜品)燉蛋,蛋味已經好重,再加埋雲呢拿籽香,好食!微甜度,配埋焦糖片都唔覺甜膩👍🏻🍹 荔枝薄荷梳打 $29 (半價後)(餐茶轉為其他無酒精飲品可享半價)☕️ 熱紅茶 (跟餐)值得一提!有位上咗年紀的女侍應,服務態度有善!她特別親切的態度會令客人想再來光顧🥰_______________Lockeroom Dining (譽發廣場) (旺角)旺角彌敦道558-560號譽發廣場8樓_______________
Set Dinner包括沙律、餐湯、蒜香牛油法飽

🦞 波士頓活龍蝦(半隻)配白松露忌廉汁扁麵 $188
龍蝦以芝士沙律醬烤焗
白松露忌廉汁煮得好濃郁creamy,又充滿菇菌香

🥩 炭烤美國SRF牛肋排配蜜糖燒肉汁 $198
蜜糖燒肉汁,味道調配得好,甜甜哋
美國SRF牛肋排有3塊,軟淋又大塊

🍮 法式焦糖燉蛋 $40.8 (6折後)
(套餐可享6折加購自家製甜品)

🍹 荔枝薄荷梳打 $29 (半價後)
(餐茶轉為其他無酒精飲品可享半價)

☕️ 熱紅茶 (跟餐)

_______________

Lockeroom Dining (譽發廣場) (旺角)

_______________
2022-04-25
$250.5
🐗有日主動話想去食一間餐廳,我就跟佢去啦…點知原來係一間足球⚽️主題餐廳😂仲要係阿仙奴向嘅!⚽️嘅野我就唔多識🥲淨係識去食好西🤤🤤.🥫番茄湯配蒜蓉包🐗不停讚個蒜蓉包好出色,剛出爐咁焗得好香,少少脆點湯一流!.🐷香烤西班牙頂級橡樹果飼黑毛豬梅超級Juicy💦其實果飼嘅豬真係會食得安心D,無咁多雜質,肉質都滑D!配紫薯蓉再讚~望落唔大份,但實際啖啖肉🤤🤤.🍛冬陰功忌廉海鮮焗飯冬陰功煮成嘅忌廉汁唔會好辣,海鮮比例都幾多🦑配埋滿滿嘅芝士,外面好難食到呢個Fusion味道😋.🐥水牛城雞翼Lunch set(焗飯)+$28加配嘅開胃小食~酸辣味係standard🙆🏻‍♀️碟係足球⚽️形,好得意😆.🍹荔枝薄荷特飲推介👍🏻薄荷味唔算重,荔枝味清甜~.當日下午唔算多人,所以加咗杯特飲,傾住計咁spend咗個下午☺️發現果度幾適合飲杯嘢,有落地玻璃望到彌敦道,又有打卡位!如果係⚽️球迷應該仲開心,佢有好多精品、餐具都係足球相關系列,好有心思🥰

🥫番茄湯配蒜蓉包
🐗不停讚個蒜蓉包好出色,剛出爐咁焗得好香,少少脆點湯一流!
香烤西班牙頂級橡樹果飼黑毛豬梅

🐷香烤西班牙頂級橡樹果飼黑毛豬梅
冬陰功忌廉海鮮焗飯

🍛冬陰功忌廉海鮮焗飯
水牛城雞翼

🐥水牛城雞翼

🍹荔枝薄荷特飲
推介👍🏻薄荷味唔算重,荔枝味清甜~

香烤西班牙頂級橡樹果飼黑毛豬梅
冬陰功忌廉海鮮焗飯
水牛城雞翼
2022-04-24 60 浏览
等咗咁耐 終於都恢復返晚市堂食喇今次再訪呢間主題餐廳 仍然有水準晚市套餐包括精選沙律 是日餐湯 同蒜香牛油法包是日餐湯係蕃茄湯 好足料 酸酸甜甜好開胃蒜香牛油法包暖烘烘 外脆內軟 沾湯食一流波士頓活龍蝦配白松露忌廉汁扁麵 ($188)上次食蕃茄汁 今次就試埋個白松露忌廉汁一送上枱已經聞倒滿滿嘅松露香 令人食慾大增龍蝦雖然只係半隻 但size都唔細 拆倒好多肉出黎最有驚喜係個醬汁 每條麵都沾滿忌廉汁扁麵亦保持咬口 呢碟絕對係中上水準香燒美國牛肉眼拼法國鵝肝 ($248)肉眼叫五成熟 可能掛住食個扁麵 搞到佢熟咗少少 但值得一讚係本身塊肉質素唔錯 食落肉味好濃只係熟咗少少 唔係我最喜歡嘅口感 法國鵝肝好好味 如果再厚多少少就更滿足喇叫套餐仲可以半價加甜品 好多都好吸引不過食完主菜已經好飽 飲埋杯餐茶已經好滿足lu~
等咗咁耐 終於都恢復返晚市堂食喇
今次再訪呢間主題餐廳 仍然有水準
晚市套餐包括精選沙律 是日餐湯 同蒜香牛油法包
是日餐湯係蕃茄湯 好足料 酸酸甜甜好開胃
蒜香牛油法包暖烘烘 外脆內軟 沾湯食一流
波士頓活龍蝦配白松露忌廉汁扁麵 ($188)
上次食蕃茄汁 今次就試埋個白松露忌廉汁
一送上枱已經聞倒滿滿嘅松露香 令人食慾大增
龍蝦雖然只係半隻 但size都唔細 拆倒好多肉出黎
最有驚喜係個醬汁 每條麵都沾滿忌廉汁
扁麵亦保持咬口 呢碟絕對係中上水準
香燒美國牛肉眼拼法國鵝肝 ($248)
肉眼叫五成熟 可能掛住食個扁麵 搞到佢熟咗少少
但值得一讚係本身塊肉質素唔錯 食落肉味好濃
只係熟咗少少 唔係我最喜歡嘅口感
法國鵝肝好好味 如果再厚多少少就更滿足喇
叫套餐仲可以半價加甜品 好多都好吸引
不過食完主菜已經好飽 飲埋杯餐茶已經好滿足lu~
2022-04-21
上網成日睇到有人介紹依個足球主題餐廳⚽️,之後我就比朋友捉左去試😂阿仙奴迷必去打卡呀🤣,連地下都係綠色,營造草地感覺,地方都好大,好闊落,仲照顧埋女仔打卡,放左一個金色既雀籠,另外,食物質素都唔錯咖❗️又可以打卡又好食😚-Set dinner:💕 香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝 $248💕 波士頓活龍蝦(半只)配白松露忌廉汁意大利飯 $188🥗是日精選沙律🥣是日餐湯🥖蒜香牛油法包即磨科納咖啡+$3紅茶+$3✨套餐均可以5折享用小食及6折享用甜品✨另設加一-💕 香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝 $248👅好味指數:8/101855 級數係只有15%左右牛隻可以達到,仲要配法國鵝肝,依個價錢絕對抵食!牛肉眼好厚切,肉質與脂肪分布均勻☺️牛味好濃郁🤤👍🏻。鵝肝油脂感好重,煎香後入口即溶🥰建議配埋set有既蒜蓉包,蒜香牛油味濃,正❤️-💕 波士頓活龍蝦(半只)配白松露忌廉汁意大利飯 $188👅好味指數:9/10波士頓活龍蝦🦞肉質爽口彈牙☺️鮮甜冇雪味,仲有蝦膏,而且餐廳好貼心🥺,將隻蟹鉗已經卜爛左,用兩隻叉就可以輕易拆到蟹肉☺️唔使整污糟隻手❤️意大利飯黏稠度剛好!口感軟滑煙韌☺️,充滿白松露忌廉汁,白松露

Set dinner:

💕 香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝 $248
👅好味指數:8/10

💕 波士頓活龍蝦(半只)配白松露忌廉汁意大利飯 $188
👅好味指數:9/10

意大利飯黏稠度剛好!口感軟滑煙韌☺️,充滿白松露忌廉汁,白松露味濃郁又creamy😍

環境:8/10
羅宋湯
蒜蓉包
香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝
2022-04-16 57 浏览
足球主題既特色餐廳,除左裝修特別,有好多球衣之外,野食仲好好味😋❤️香煎深海石斑魚柳拼北海道刺身級帶子 魚柳同帶子都煎到好香,外皮微微脆,魚肉仲好嫩,加埋蕃茄莎莎source,紫薯蓉 蕃茄 伴碟蔬菜,睇落好colorful賣相好吸引🧡鮮蕃茄藍蟹肉海鮮長通粉 新鮮蕃茄source + 蟹肉絲,酸酸甜甜,份量十足💛蒜香牛油法飽 好香既蒜蓉味,麵包好鬆軟,好中意呢個麵包質地,配羅宋湯超正💚草莓梳打 會飲到士多啤利籽粒粒,微微酸甜度岩岩好

💚草莓梳打 會飲到士多啤利籽粒粒,微微酸甜度岩岩好