平時食開朗晴坊8樓最近發現原來行過兩條街開左間分店咁快就喺同一區再開分店證明真係好受歡迎轉新場試試先新地方好闊落 仲有落地大玻璃窗可以望住彌敦道街景入面仲有間房 好多人夾道歡迎我入去食飯😂😂同朋友兩個都鍾意食牛叫咗兩個牛扒set一個配鵝肝 一個配龍蝦真係冇得頂 3成同5成都煮得啱啱好今次嘅配菜薯蓉仲溝左黑松露好食到想encore甜品心太軟真係好好味配埋球雪糕又熱又凍咁好圓滿嘅一晚11月仲有88折 真係好抵唔知做咩唔俾我出呢篇食評 話我係試食活動WHAT?????? 我自己俾錢 折扣就係88折寫明左有咩活動呀大佬?
平時食開朗晴坊8樓

好圓滿嘅一晚

11月仲有88折 真係好抵

唔知做咩唔俾我出呢篇食評 話我係試食活動
WHAT?????? 我自己俾錢 折扣就係88折寫明左
有咩活動呀大佬?
2020-11-16
2020-11-20 11 浏览
行開旺角都會買嘢同食嘢,都係平時嘅消費模式,尤其大家聚會都會選擇呢頭開飯,最緊要食肆多選擇又交通方便,今晚又約咗朋友去咗呢間位於彌敦道餐廳品嚐美食,一入餐廳門口已見掛滿一件又一件球衣裝飾同其他擺設,當然唔少得有親筆簽名嘅球衣,你就會發覺全部都係英超阿仙奴物件,係粉絲就一定要來朝聖下,講番餐單上有多款主菜,沙律、頭盤以及自家製甜品,真係美食一條龍,就點了幾款菜式大家享用,先來係精選沙律,食到各款清爽沙律菜,落埋酸甜開胃嘅黑醋汁刺激味蕾,接住有是日餐湯同蒜香牛油法飽,一邊飲啖香滑甘筍湯,再食淡香脆可口法飽之後,就輪到主菜第一款係卡邦尼意大利麵配溫泉蛋,未食已感受到個種濃郁味道,每啖都會食到口感十足嘅卡邦尼醬汁,再撈埋蛋醬一齊食更滋味,緊隨有呢款雜肉扒,包括有雞扒、牛舌、德國腸、溫泉蛋連配菜同紫薯蓉,先切件嫩滑多汁雞扒入口啖啖肉,又品嚐一下肉質豐厚飽滿牛舌,食落軟滑味香濃,再食件肉腸夠晒惹味,一輪美食之後有甜品即叫即做朱古力三重奏心太軟,保証熱辣辣食到外脆內軟心太軟,一次過有多重口感特別滿足,最後飲番杯cappuccino作結尾。
最後飲番杯cappuccino作結尾。
2020-11-19 63 浏览
雖然唔係足球狂熱分子 不過一入餐廳就會比環境同擺設感染到😬 由於同友人唔太餓所以點菜要求簡單啲唔想浪費 所以點咗一份肉跟餐、一份小食同一碟意粉 分量啱啱好 味道都👍🏻-📌燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元具 $218呢個價錢dinner set 跟蒜蓉包 跟餐湯同沙律都幾豐富 主菜上枱都俾顏色吸引咗豬梅肉食落肉同油脂比例岩岩好 配燒烤醬食好夾好惹味 配角嘅薯蓉都做得唔錯 用左黑松露醬調味 每啖都食到一粒粒薯粒增加口感🥰📌鹹蛋黃雞翼 $78見到幾多人點所以試一試 雞翼size 算大隻 鹹蛋黃醬如果調味再濃啲掛係雞翼到會更好📌黑醋意大利扁麵 (肉眼)$108有得揀要豬定牛 原來係用咗肉眼呢個部位嚟整 生熟度ok因為個人中意食生啲 意粉掛汁都唔錯 📌餐湯同沙律餐湯飲落幾順滑 沙律係黑醋沙律 十分之開胃
分量啱啱好 味道都👍🏻
沙律
鹹蛋黃雞翼
餐湯
燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元貝
好驚喜,冇諗過主題餐廳會都可以係正😂同埋幾色色俱全,陽光與草地,舒舒服服,⚽️主題嘅嘢,唔止得波衫架,可以講「我手機食先喎,你去睇陣波衫先」想低調地讚呢度連南瓜湯同蒜蓉都係好出色,今日廚師心情靚😂南瓜夠真夠濃,蒜蓉夠味夠脆。有別於一般hea hea cafe乜求戀其🤣蛋黃醬焗波士頓活龍蝦$238🦞🧡💯高水準😋😋冇諗過都有咁大隻😭連個鉗都多肉,仲好易剝殼食🤩焗得黎都keep到嫩滑,唔會比啲醬搶晒味,仲有膏🤤👍👍👍Carbonara 蟹膏意大利扁面$98😝呢個又係香味爆棚!勁重料,仲有溫泉蛋。Set lunch 叫左美國1855牛肋排蜜糖燒汁$85連餐飲甜品好抵👅食好西要有牛有海鮮有意粉是常識吧😋

蛋黃醬焗波士頓活龍蝦

卡邦尼蟹膏意大利扁面

美國1855牛肋排蜜糖燒汁

蛋黃醬焗波士頓活龍蝦
卡邦尼蟹膏意大利扁面
美國1855牛肋排蜜糖燒汁
2020-11-18 7 浏览
估唔到之前係朗豪坊隔離既西餐廳開左黎油麻地la! 距離地鐵站2分鐘路程 食完行返去旺角都好近除左裝修有特色之餘 野食十分高質 😯以阿仙奴做主題勁有feel! 仲有好多珍藏簽名波衫 老闆咁用心經營間餐廳 野食都唔會差得去邊呢間鋪比起朗豪坊舊鋪好似闊d 空間感大d 叫左set menu 包沙律 湯 餐飲 仲要係好食既!咁既價錢絕對對得住餐湯仲係鮮製南瓜湯 沙律都好新鮮 酸酸甜甜主菜$238鵝肝ribeye 係誠意之作👍五成熟做得岩岩好 入面係粉紅色 唔會韌鵝肝好香入口即溶 👄個薯仔係番薯蓉 好特別 甜甜地既 幾中意bor最後食埋個甜品心太軟~大滿足呀 流心既熔岩 係心入面流出黎順帶一提,朋友既芝士豬扒配番薯蓉 仲抵食!super Yummy😍😍芝士流出黎真係好邪惡呀😏同人share食都唔錯 一半豬一半牛 無咁悶不得不提 當晚帶個外國朋友去食!侍應/老闆 都講得一嘴流行英文🤩 勁呀 令我朋友覺得好warm! 人均$200 評分:4/5
估唔到之前係朗豪坊隔離既西餐廳
除左裝修有特色之餘 野食十分高質 😯以阿仙奴做主題
勁有feel! 仲有好多珍藏簽名波衫
老闆咁用心經營間餐廳 野食都唔會差得去邊
呢間鋪比起朗豪坊舊鋪好似闊d 空間感大d

叫左set menu 包沙律 湯 餐飲 仲要係好食既!
咁既價錢絕對對得住

個薯仔係番薯蓉 好特別 甜甜地既 幾中意bor
最後食埋個甜品心太軟~大滿足呀 流心既熔岩 係心入面流出黎

同人share食都唔錯 一半豬一半牛 無咁悶

不得不提 當晚帶個外國朋友去食!侍應/老闆
都講得一嘴流行英文🤩 勁呀 令我朋友覺得好warm!

人均$200
評分:4/5
2020-11-18 21 浏览
<<Thursday Couple 為食記👣😋>>又到星期四,我哋又黎尋食喇,但由於今日已經諗好食咩好,所以就直接book 位黎食喇🤭⚽️由於本人係阿仙奴球迷,所以就逼咗男朋友黎陪我黎食喇🥂🤣 其實一直佢都話想同我黎試下,不過係舊果間,呢排見到分店新開張,想支持下,仲有八八折,週四就黎拍下拖!其實開頭都有諗去舊舖定新舖好,因為舊舖多啲阿記珍藏睇!作為阿迷真係唔應該miss ! 🥺🤣但又見新店好似寬敞啲,企理啲,樓底高啲,想舒舒服服拍拖,加上疫情唔想太過逼,所以就揀左新舖!所以話食嘢真係要睇環境嫁!入到去係比想像中細,不過枱與枱之間,都有一定距離,幾舒服,同埋地下鋪咗草地。見到窗,同牆,都掛起曬啲名宿,同球員球衣,真係好正🤭🤣🤣❤️雖然都冇乜點同啲珍藏打卡,因為行過去影相好似有啲尷尬,所以就放棄咗🤣🤣不過唔緊要,最緊要食到好嘢!所以重點黎喇!同男朋友一人嗌左個餐,佢就要牛肋扒配蜜糖汁,根住我見大家都推薦佢嘅龍蝦,我就揀咗個龍蝦白松露忌廉意大利粉,再加多個鹹蛋炸薯角。一order 完,就即刻比左兩個沙律比我地,用個靚靚嘅玻璃樽裝住啲生菜沙律,再放係一個足球草地碟
<<Thursday Couple 為食記👣😋>>

一order 完,就即刻比左兩個沙律比我地,用個靚靚嘅玻璃樽裝住啲生菜沙律,再放係一個足球草地碟上面😂🤣符合翻主題!🤪男朋友唔係好鍾意食沙律所以覺得一般,而我呢就覺得佢加咗爆珍其實幾驚喜,幾fresh !

而佢嘅薯角炸得幾脆,裏面嘅薯蓉都好有薯仔味,同埋夠林夠熱!不錯不錯,加上見到佢落咗足料嘅鹹蛋,係一個唔錯嘅配搭。

之後男朋友嘅牛肋扒嚟咗先,但啲牛就比較薄身,又唔係好夠牛味,同埋個汁都冇乜鹹味,好似冇落鹽咁,真係比較遜色,應該以後都唔會再嗌呢一道菜,不過值得一讚嘅係,佢用番薯蓉做配菜都幾新穎!

到我嘅意粉,一嚟到見到佢冇咗隻龍蝦,就知道佢黎錯咗啦,餐廳都好好,重新整過。但變咗男朋友差唔多食完,我個意粉先差唔多再黎,不過我嘅等,係值得嘅。因為佢嘅龍蝦真係好好味,好彈牙,絕對推薦!!😋而佢嘅意粉啲汁都好夠,如果鍾意食白汁意粉嘅你,絕對做到你滿意嘅口味。而我本身自己唔係好鍾意黑松露同白松露嘅味,但係喺度我都接受度,真係覺得幾好食!

阿迷沒有私心地推薦❤️
但牛肋扒真的不了,店舖可能要改善下!先再幫襯過呢道菜!因為真係最後要同男友拮番串燒賣先得🤣🤣😋
2020-11-12
2020-11-17 29 浏览
這家新餐廳,場內有多件球衣,牆紙、裝飾都是球迷至愛,今個11月全單有88折,有優惠就試下。餐湯濃郁紅蘿蔔和南瓜味,湯杰身,幼滑又有口感,配搭香脆蒜蓉包,暖胃。英式炸魚薯條炸魚外脆內軟,粉漿不厚,魚肉嫩滑,肉厚身,啖啖滋味,配搭香脆薯角,夠份量。海鱸魚柳香草醬意大利燴飯海鱸魚皮煎得香脆,魚肉有質感,口感嫩滑,燴飯有濃厚忌廉羅勒味汁包裹,口感綿密幼滑。朱古力三重奏心太軟頂層一片朱古力就是第三重,心太軟熱力令正方形朱古力溶開,好治癒,朱古力味濃郁,甜中帶有點點苦澀,加上雲尼拿汁,另有一番味道。法式焦糖燉蛋師傅用蛋殻形器皿盛載焦糖燉蛋,賣相吸引,燉蛋香軟幼滑,啖啖雲尼拿香。蘋果汁🍹 清新解渴。

餐湯

英式炸魚薯條

海鱸魚柳香草醬意大利燴飯

朱古力三重奏心太軟

法式焦糖燉蛋

蘋果汁🍹 清新解渴。

2020-11-15
午餐
2020-11-17 19 浏览
呢度係以足球做主題,連裝修都好似置身係足球場內,玩味十足,好啱球迷嚟打卡!同埋呢度係食西餐嘅,因為係夜晚嚟食,叫咗set dinner ,比較抵食。前菜有蒜蓉包同埋甘筍湯,甘筍湯打到好順滑!呢個沙律都幾有趣,入邊仲有啲爆珠,仲有三色椒,感覺好Fresh,而個醬就係黑醋。叫咗個波士頓活龍蝦配白松露忌廉扁面,除咗白汁仲可以揀鮮蕃茄汁,亦都可以配意大利飯。入邊有啲雜菌,松露味突出,龍蝦仲加咗啲芝士去焗!夠晒邪惡。卡邦尼意大利麵配溫泉蛋好creamy,芝士味偏濃。Set dinner仲可以以六折加配自家製甜品,叫咗個心太軟,加$12仲可以有雪糕。心太軟亦都有做到流心效果。焦糖燉蛋亦都做得一啲都唔馬虎架.!打卡好靚!

前菜有蒜蓉包同埋甘筍湯,甘筍湯打到好順滑!

卡邦尼意大利麵配溫泉蛋好creamy,芝士味偏濃。

焦糖燉蛋亦都做得一啲都唔馬虎架.!打卡好靚!
2020-11-16 25 浏览
《球迷世界⚽️》———————————————-#LockeroomDining 🇬🇧-呢間以足球作為主題嘅樓上Cafe,超有特色,尤其如果你係阿仙奴球迷絕對唔能夠錯過❤️餐廳地方都幾大,好寬敞,牆上面亦都掛咗好多唔同嘅波衫collection,仲有啲仲係親筆簽名version👕-一嚟到餐湯同蒜蓉包就已經幾驚喜,蒜蓉包香味好濃,而且仲有烘到燶邊😍非常推薦套餐,成個set加埋都係七十幾,而且無需加一,性價比高😚-Set lunch我哋叫咗個黑松露芝士忌廉雞髀扒,雞髀好彈牙,滿滿嘅醬汁淋喺上面,黑松露嘅味道非常濃郁,配搭埋野菌口感十足🍄-main dish大推西班牙頂級黑毛豬梅,肉質超級juicy嫩滑,咬落去啖啖肉,而且分量十足🤗-另外我哋仲叫咗款小食,鹹蛋雞翼即叫即炸,熱辣辣卜卜脆,認真抵讚~而甜品方面,個疏乎厘彈下彈下,打卡一流,食落好有空氣感,質地鬆軟🥰-呢間足球主題嘅特色Cafe唔係得個樣,無論係咪球迷嚟都一定食得滿足~🤩-⭐️價錢參考:西班牙頂級黑毛豬梅:$208Set lunch 黑松露芝士忌廉燴美國雞髀扒:$75(連餐湯、蒜蓉包及飲料)疏乎厘配雪糕:$52(升級雪糕+$12)鹹蛋雞
《球迷世界⚽️》
———————————————-
#LockeroomDining 🇬🇧
⭐️價錢參考:
西班牙頂級黑毛豬梅:$208
疏乎厘配雪糕:$52(升級雪糕+$12)
鹹蛋雞翼:$78/5隻
🍌抵deal 指數:9/10
💰人均消費:$230
📍 Lockeroom Dining:油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓(旺角亦有分店)
☎️ 5236 8680(可whatsapp 預約)
⏱ 星期一至日 12:00-23:00
2020-11-16
阿仙奴球迷cafe開分店,繼續選址在油尖旺的樓上鋪:油麻地譽發廣場。Lift門一開,便是餐廳門口。舊店感覺偏家庭式,新店裝修較華麗,空間更寬敞,坐得更舒適。草綠色地毯配紅色椅子,加埋阿仙奴標誌的牆身和歷年簽名球衣,阿迷見到定必興奮。Set Dinner也較舊店多款、較grand.跟餐沙律presentation如舊鋪,沙律菜也夠新鮮,但都是雪得太凍。碟子也是跟舊店一樣,是球場來的 跟餐番茄湯蠻足料,一點也不欺場。味道不酸,正合我心。蒜蓉包烤得夠香口,畀多2塊我也吃得掉。波士頓活龍蝦配美國Creekstone牛西冷 $268龍蝦入口嫩滑、彈牙,非常新鮮。西冷扒肉質軟嫩,厚切更添口感。香烤澳洲羊架拼德國腸 $208相比之下,羊架排場有點失色。羊架味道蠻濃,但略嫌不夠嫩滑。但伴碟菜卻心思十足~羽衣甘藍很鮮甜,紫薯蓉也深得我心。即製梳乎厘班戟 $88跟餐叫甜品有6折,當然不能錯過。折後才$52.8,好抵食。Soufflé Pancake空氣感滿滿,口感夠綿、夠細密,為此餐劃上完美句號。餐茶的杯子突然變得超fancy XD 可能想突顯英式吧?但跟一貫的球會/球場裝飾不太搭調,我想轉用純色會更有型

Lift門一開,便是餐廳門口。

舊店感覺偏家庭式,新店裝修較華麗,空間更寬敞,坐得更舒適。

Set Dinner也較舊店多款、較grand.

碟子也是跟舊店一樣,是球場來的

波士頓活龍蝦配美國Creekstone牛西冷

波士頓活龍蝦配美國Creekstone牛西冷 $268

香烤澳洲羊架拼德國腸 $208

相比之下,羊架排場有點失色。
羊架味道蠻濃,但略嫌不夠嫩滑。

但伴碟菜卻心思十足~
羽衣甘藍很鮮甜,紫薯蓉也深得我心。

即製梳乎厘班戟

即製梳乎厘班戟 $88

跟餐叫甜品有6折,當然不能錯過。折後才$52.8,好抵食。

餐茶的杯子突然變得超fancy XD 可能想突顯英式吧?但跟一貫的球會/球場裝飾不太搭調,我想轉用純色會更有型格。

新張期間惠顧可享88折優惠,Arsenal迷不要錯過!

餐廳資料:

Lockeroom Dining
地址: 油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓
電話: 52368680
波士頓活龍蝦配美國Creekstone牛西冷
即製梳乎厘班戟
2020-11-14 22 浏览
Mum’s not home!今日同爸爸出街食街,去番一間佬味少少既餐廳🤣呢間lockeroom dining 以阿仙奴做主題,爸爸就覺得好有feel, 而我...🤣🤣🤣講番野食,我地每人揀左個set dinner, 包埋餐湯沙律蒜蓉包同野飲,個蒜蓉包好好食!!香脆又軟!👅我叫左慢煮三文魚,睇落唔大件但其實好厚,所以食完都幾飽,魚皮煎得好脆好食!🐟爸爸果份雜肉排岩哂食肉獸,有雞排🐔牛舌🐮德國腸🌭好豐富!而且每種肉類都煎得岩岩好,牛舌好淋好香口超正!👍🏿👍🏿
2020-11-13 27 浏览
朋友發現旺角開左一間新既足球主題餐廳,就叫我陪佢去食dinner。呢間餐廳入面放滿左同足球相關既野。我地點左個set dinner,揀左香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝,肉眼扒好juicy,肉質嫩滑,配埋肥美既鵝肝,超好味!餐廳係南瓜湯,非常之香濃!另外仲單點左卡邦尼蟹膏意大利扁麵配溫泉蛋。呢個意大利粉煮到好creamy,有好多蟹膏,將溫泉蛋同麵撈勻黎食,更加好味!我地仲點左即製梳乎厘班戟,新鮮即製既梳乎厘,整得非常之高水準,質地好軟滑,入口即溶,有香濃蛋香味,配上dryer’s 既朱古力雪糕,超級正!

餐廳係南瓜湯,非常之香濃!

2020-11-13 22 浏览
lockeroomdining 球迷既你必定好有feel,這家以足球為主題餐廳,一踏進門口,已經好像置身草地足球場一樣,店主用了草款地氈, 再以英國球隊紅色為主題,相當吸引!其實我覺得這裡除了環境似置身球場,更似珍藏展覽館,老闆的收藏也公諸同好,簽名球星的球衣非常多,我都深深被吸引,一定要自拍下,波友們真係要三五成群來聚一聚呀🍺👍👍食物方面,走西式路線,唔貴而且質素幾好,我就試了晚市套餐🍽️🧆☕🔹波士頓半隻活龍蝦配美國 creekstone牛西冷 $268 個名已經說明了用料正啦,活龍蝦的烤煮很香,啖啖肉,西冷牛就用上名牌牛排,肉味鮮嫩,肉汁豐富, 無雪藏味😀😀😀🔹低溫煮挪威三文魚柳蘑菇香檳汁 $188 煎焗烹調,三文魚肉質自己嫩滑,再煎焗脆邊,真係好有心,食客都讚👍👍👍🔹配餐沙律,都相當精美,用上密實保鮮樽封好,保正fresh 🥗🥗Lockeroom Dining地址: 油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓 港鐵油麻地站 A1 出口, 步行約2分鐘電話: 52368680

Lockeroom Dining
地址: 油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓
港鐵油麻地站 A1 出口, 步行約2分鐘
電話: 52368680
2020-11-13 18 浏览
Lockeroom Dinning💛‼️⚽️足球迷注意,今日黎到呢間足球主題的樓上餐廳,一入黎已經感受到店主究竟有幾熱愛足球,除左牆身同窗邊掛滿球衣,有D仲有✍️簽名(真假我就無從考究啦) ,地面係一大片仿草地,而放食物的盤都做得超精緻,✨超讚既係店員的服務態度好好,食完沙律即出餐湯,又會keep住幫客人fill水,食物又高質,睇下下面卡娜仔第一身食評啦!💡向左滑動至最左有menu💡跟餐甜品有六折🤦‍♀️法國蘑菇蟹膏海鮮炒飯($108)"超足料 入面除左有蟹膏 仲有蜆肉 八爪魚肉等""但蟹膏味略嫌不足 如果可以多d就更好"🤦‍♀Dinner Set: 香草燒法國原隻春雞($178)👍"燒春雞超大隻的喔 切落去超Juicy 皮脆肉嫩絕對唔會太乾"🤦‍♀️即製梳乎厘班戟($88)👍"即叫即做 order 既時候店員會提醒想上菜前約20分鐘再叫佢地""低糖之選 唔會太甜 同埋滿滿空氣感 食落口感超正"💁‍♀️法式焦糖燉蛋($68)"燉蛋口感幼滑 仲食到入面有雲尼拿籽""但如果面頭可以燒耐D就更好"
Lockeroom Dinning💛

💡向左滑動至最左有menu
💡跟餐甜品有六折

🤦‍♀️法國蘑菇蟹膏海鮮炒飯($108)
"超足料 入面除左有蟹膏 仲有蜆肉 八爪魚肉等"
"但蟹膏味略嫌不足 如果可以多d就更好"

🤦‍♀️即製梳乎厘班戟($88)👍
"低糖之選 唔會太甜 同埋滿滿空氣感 食落口感超正"

💁‍♀️法式焦糖燉蛋($68)
"燉蛋口感幼滑 仲食到入面有雲尼拿籽"
"但如果面頭可以燒耐D就更好"
2020-11-12 34 浏览
喺香港比較少見呢一類足球做主題嘅餐廳,我就唔係啲乜嘢球迷純粹係見到餐廳啲嘢食幾吸引朋友食過話水準唔錯所以我又來試吓😆餐廳地點好方便係近旺角嗰邊,所以都好易搵到好多款set dinner都好想試,價錢唔算好貴,套餐包埋餐湯、沙律、蒜蓉包、飲品,另外仲可以6折價錢order餐牌內嘅甜品😉🐷 脆炸流心芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳 $198睇上面段片都見到啲一切嘅時候啲芝士就爆曬出嚟🤤唔使我在點樣形容都已經覺得好吸引啦😆外層炸到好脆,但豬柳唔乾身而且肉質鮮嫩,雖然你見到好多芝士但係都唔會遮蓋左黑毛豬嘅味道👍🏻🐮 香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝 $238鵝肝😎一個字講哂,香、濃、滑、正🤤入口即溶嘅感覺,好想叫多件🤩牛肉眼 我揀咗5成熟,煎得好好!肉質粉嫩,牛味濃而唔so😆

餐廳地點好方便係近旺角嗰邊,所以都好易搵到

🐷 脆炸流心芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳 $198

🐮 香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝 $238