2020-12-12 22 浏览
疫情繼續持續,2020只剩下一個月,心情實在好唔實在!But life still goes on.. 老公話帶我食好野,有得食梗係食好d啦去到餐廳,笑左!成間Arsenal 球室,但播住古典音樂,再加上好香好香的牛排香味!唔夾得來好鬼正講番正題,老公今次真係冇介紹錯!食物質素直頭係Arsenal咁,超高!係油麻地都可以食到咁高質蒜蓉包外脆內軟連個餐湯都有驚喜,好fresh好清甜的薯仔蔬菜湯Salad in a jarBuffalo chicken wings 酸酸辣辣好過癮我叫左set J 白松露忌廉鮑魚雞排個白松露忌廉sause 超正!雞排好滑老公叫左set P 西班牙黑毛豬 佢都食到舔舔脷今餐大滿足!

蒜蓉包外脆內軟

連個餐湯都有驚喜,好fresh好清甜的薯仔蔬菜湯

Salad in a jar

佢都食到舔舔脷
今餐大滿足!
2020-11-30
2020-12-12 19 浏览
而家興樓上Cafe,早排同家人去試下位於旺角彌敦道既Lockeroom。地點方便,上樓環境又唔錯bor。要讚下自己聰明,有預先訂咗位,真係估唔到平日都爆滿。餐廳外面有擺放口罩,消毒液,匙扣小禮物。入到去,囡囡嘩一聲,原來成個餐廳都佈置到成個足球場咁,連地下都鋪滿草地。我諗老闆一定係阿仙奴球迷,球衣紀念品擺滿成個餐廳。Dinner set有18個選擇,由A排到R🙈,一定有一個岩食。我點了波士頓龍蝦(半隻)配美國creekstone牛西冷,六成熟嘅牛肉恰到好處呈微紅色,肉質很嫩滑。龍蝦🦞鮮甜有味,肉質好彈牙。媽咪同囡囡都叫左波士頓活龍蝦(半隻)配白松露忌廉汁意大利扁麵,呢個一上枱就飄來好香既香味,媽咪喜愛白松露嘅香味配上濃濃忌廉汁,再加上彈牙嘅扁麵,丫囡都食得舔舔脷。唔記得介紹,叫左餐之後,店員已經火速將餐湯,法包🍞,沙律🥗送上,蒜香牛油法包很脆很香口,送上嚟嘅時候仲熱辣辣,好好味。餐湯應該係南瓜蓉湯,好濃稠,家姐都搶着飲晒成碗。 田園沙律亦都好有心思,估唔到用真空玻璃樽保持蔬果溫度,保持新鮮度,而且沙律菜夾住果汁爆珠,很特別。Dinner set仲包飲品,飲品選擇都算多,囡囡揀咗果汁,而

要讚下自己聰明,有預先訂咗位,真係估唔到平日都爆滿。

餐廳外面有擺放口罩,消毒液,匙扣小禮物。

Dinner set仲包飲品,飲品選擇都算多,
囡囡揀咗果汁,而一向健康嘅媽咪就揀咗蜜糖柚子茶。原來熱飲杯好靚嫁,粉紅色玫瑰🌹,連個匙羹都係金色玫瑰花🌹,媽咪即刻超超超開心,仲係咁話要拎住影相。

帶埋媽咪同囡囡出街食大餐,點都要叫返個甜品。店員仲話而家叫甜品仲有六折添,超吸引喎!我地叫了即製梳乎厘班戟,真係即整,新鮮熱辣,差唔多等咗20分鐘度。
大大件兩份梳乎厘班戟,好鬆軟,甜度恰到好處,再配埋曲奇雪糕真係好好味。

今餐都食得好滿足又好滿意,家姐仲話下次要叫爸爸一齊黎踢波🤣🤣。 不過而家疫情下只可兩人堂堂都要等遲吓冇咁緊張再一家人黎幫襯先
2020-12-12 12 浏览
Lockeroom Dining - 足球西餐廳一直都想試試這間以足球為主題的餐廳,最近知道在油麻地開設另一分店,餐廳相當特別,仿草地的地面,鮮紅色的皮座椅,牆上掛著一系列的球衣,連餐碟也是球場的形狀。晚市套餐包括了主菜、沙律菜、餐湯和飲品,相當豐富,餐湯配有脆脆的蒜蓉包。黑毛豬梅肉拼北海道元貝大大塊的黑毛豬,肉質軟腍,內裡熟度剛好又不會太韌,而且有厚度吃時有口感,加上燒烤醬後更加惹味,還有鮮甜的帶子。
Lockeroom Dining - 足球西餐廳

黑毛豬梅肉拼北海道元貝
2020-12-10 17 浏览
朋友好鐘意睇波,所以今日就專登同佢黎左呢間足球主題餐廳到食dinner。佢呢度有晚市套餐,好吸引!蒜蓉麵包好香!跟餐有沙律同餐湯!我地點左波士頓活龍蝦配鮮蕃茄汁扁麵,半隻波士頓龍蝦啖啖肉,龍蝦肉好新鮮又彈牙,仲有大大隻既龍蝦鉗!扁麵煮得好creamy,麵上除左有鮮蕃茄汁外,仲有啲龍蝦膏,超好味!另外仲有低溫煎焗挪威三文魚柳蘑菇香檳汁,三文魚煎到層皮都係脆既,非常之香,而且好juicy!配菜都非常用心製作,有軟滑既紫薯蓉同埋羽衣甘藍,係出面少見既組合!呢度既甜品同樣高質,心太軟係必食啊!憑單下次再黎可以85折啊,超抵!
佢呢度有晚市套餐,好吸引!

蒜蓉麵包好香!
跟餐有沙律同餐湯!

呢度既甜品同樣高質,心太軟係必食啊!
憑單下次再黎可以85折啊,超抵!

對主題餐廳的食物期望不高,但今晚有驚喜,仲要係用心製作兼有驚喜!服務仲非常貼心!讚!頭盤的沙律好新鮮,色彩繽紛,好吸引,按自己需要加黑醋醬!好開胃師傅烘牛油蒜蓉包就知好用心,仲有蒜蓉粒粒,超正!青蘿蔔蓉濃湯第一次飲青蘿蔔整的西湯,好有fusion感,仲要係好好味!香燒美國Creekstone牛肉眼拼定法國鵝肝($238套餐)五成熟的牛扒,師傅燒得剛好,超冧,鵝肝油而不膩,仲有用炒過的羽衣甘藍做伴菜、紫薯蓉、蕃茄,做到色、香、味俱全!香烤澳洲羊架配德國腸(套餐$208)這兩件羊架好大件,好抵食,好冧,味道一啲都唔「SO」,非常美味!食紅肉配紅酒是常識吧!紅酒滑口,係靚貨!即製梳乎里班㦸,耐心等候,必有驚喜!由內到外都感受到濃濃阿仙奴球迷的氣氛,當然抗疫站都唔少得,有獨立包裝消毒紙巾同口罩免費自取!香港人加油!

師傅烘牛油蒜蓉包就知好用心,仲有蒜蓉粒粒,超正!

青蘿蔔蓉濃湯
第一次飲青蘿蔔整的西湯,好有fusion感,仲要係好好味!

香燒美國Creekstone牛肉眼拼定法國鵝肝

香烤澳洲羊架配德國腸(套餐$208)
香烤澳洲羊架配德國腸

食紅肉配紅酒是常識吧!紅酒滑口,係靚貨!

即製梳乎里班㦸,耐心等候,必有驚喜!

2020-12-08
香燒美國Creekstone牛肉眼拼定法國鵝肝
香烤澳洲羊架配德國腸
3K
2020-12-09 35 浏览
食過旺角店覺得好好食,但好難等到位,知悉佢係油麻地開左分店,即刻過黎試下先。店在八樓,地點相當易搵。沒想到四點來到仲有午餐點,叫了一人一份午餐再加點小食。午餐包餐湯及蒜蓉多士,餐湯是羅宋湯,酸酸的好濃郁蔬菜味,蒜蓉多士很香脆,好吃。午餐仲包餐飲,不過我同朋友轉左做特飲,叫左草莓梳打&柚子薄荷梳打,賣相幾靚,飲落青爽香甜。點了呢個蟹肉芒果木瓜牛油梨沙律,個樣勁靚喎。食材一層一層的顏色豐富,淨係睇見都已經想食了,蟹肉非常鮮甜,入口滿滿果香,是高水準的沙律杯。再來是鹹蛋黃雞翼,遠遠已聞到鹹蛋黃香,勁濃郁好正呀,熱辣辣入口甘香,超好味。自己點了烤焗紐西蘭羊架紅酒汁跟薯菜,賣相同樣靚靚,羊架煎得香口,紅酒汁也好好味。朋友點的燒烤醬美國黃油大雞髀扒配扁意粉,雞扒超大塊,同樣煎香口,如果大食嘅建議跟飯或意粉,因為薯菜原來係唔係都有㗎。最後又點少得甜品,點了朱古力三重奏心太軟。睇住塊朱古力慢慢溶好治癒啊~朱古力味極濃,蛋糕綿綿的好正,好想即刻點多一份呀!朋友點左即製梳乎厘班戟,空氣感十足,可以搖得好勁㗎,好有蛋香,但朱古力太霸度,都係心太軟吸引啲。整體食物有質素,新店地方大啲好坐啲,可以分散黎分店食啦
店在八樓,地點相當易搵。
點了呢個蟹肉芒果木瓜牛油梨沙律,個樣勁靚喎。
最後又點少得甜品,點了朱古力三重奏心太軟。
睇住塊朱古力慢慢溶好治癒啊~
朱古力味極濃,蛋糕綿綿的好正,好想即刻點多一份呀!

整體食物有質素,新店地方大啲好坐啲,可以分散黎分店食啦。
2020-11-29
2020-12-09 11 浏览
聽朋友講話YMT有間幾好食既樓上餐廳成間餐廳以足球為主題,牆上掛住唔同既簽名球衫我唸老闆好熱愛足球嫁啦,雖然係咁講咋喎 但係唔知點解餐廳入面客人係女仔為多順帶一提餐廳門口有晒消毒措施!非常貼心呀我同友人一人一個dinner set香燒美國牛肉眼拼法國鵝肝香烤澳洲羊架拼德國腸首先上咗沙律,幾特別用個透明甖裝住沙律甜得黎醒神開胃蒜蓉包真係要講一講!剛剛出爐又熱又軟熟 好想再encore啊餐湯 係好濃郁嘅雜菜湯應該係自己打嘅唔係開罐頭湯!美國牛肉眼拼法國鵝肝鵝肝熟咗少少但係亦都非常好食同飽滿肉眼我就嗌咗五成熟,雖然未到入口即溶但係都冇”銀”既感覺 味道不錯牛味亦都好重重點係配菜方面竟然有秋葵!我的最愛 真係未食試過牛扒嘅伴碟係秋葵 幾特別羊架拼德國腸羊肉冇騷味只留香氣,加埋德國腸食唔錯唔錯朱古力三重奏心太軟本人好少食甜野,亦都唔好甜品但呢一個心太軟真係出色 外層脆 面頭軟 內面流心 甜得來唔苦 甜度又適中 必點真係!柚子蜜同朱古力總結,食物評語我唔再多講啦 上面有講啦去到呢度講吓服務態度 每一位都非常好👍有禮貌笑容又好,雖然係樓上餐廳 但一啲都唔馬虎
聽朋友講話YMT有間幾好食既樓上餐廳
成間餐廳以足球為主題,牆上掛住唔同既簽名球衫

順帶一提餐廳門口有晒消毒措施!非常貼心呀

我同友人一人一個dinner set
香燒美國牛肉眼拼法國鵝肝
香烤澳洲羊架拼德國腸

首先上咗沙律,幾特別用個透明甖裝住
沙律甜得黎醒神開胃

餐湯 係好濃郁嘅雜菜湯
應該係自己打嘅唔係開罐頭湯!

美國牛肉眼拼法國鵝肝
鵝肝熟咗少少但係亦都非常好食同飽滿

羊架拼德國腸
羊肉冇騷味只留香氣,加埋德國腸食唔錯唔錯

朱古力三重奏心太軟
本人好少食甜野,亦都唔好甜品

柚子蜜同朱古力

總結,食物評語我唔再多講啦 上面有講啦
去到呢度講吓服務態度 每一位都非常好👍
有禮貌笑容又好,雖然係樓上餐廳 但一啲都唔馬虎
2020-11-30
2020-12-09 16 浏览
每到假日總是要睡到自然醒,再相約朋友一起悠閒逛街,再吃個晚餐,而Lockeroom Dining一直都是我們的好選擇。多樣化的餐點,加上份量充足,每次與朋友用餐愉快得很,最近Lockeroom Dining還在譽發廣場開設分店,我們轉場去分店嚐鮮。逛街逛到我滿頭大汗,首先來杯冰涼清爽的草莓梳打降降溫。原本透明的梳打混合草莓果肉,搖身一變迷人的紅寶石色,梳打富果香,酸酸甜甜十分好喝。我超喜歡是日餐湯,是我前所未見的青蘿蔔蓉湯,沒想到青蘿蔔亦可煮成西式湯品。青蘿蔔蓉湯喝起來非常濃醇,青蘿蔔的甜味都煮進湯中,溫暖順口,我蠻想多添一碗是日餐湯呢。每個晚餐均會附贈蒜香牛油法包,法包即時烤製,故吃上來熱熱的,蒜香牛油法包外表酥脆,麵包組織柔軟,還帶有蒜香牛油的香氣,味道濃郁,沾點是日餐湯吃更好吃。我們一致認為是日精選沙律挺優秀,除了沙律菜和蕃茄外,沙律亦加入三色椒,爆珠點綴,淋上酸香的意大利黑醋,便成了清新健康的開胃沙律。芝士流心溫泉蛋大啡菇有著迷人金黃的芝士,當我用刀劃開溫泉蛋,流動的溫泉蛋黃蛋白激蕩著,與嫩綠菜蔬,水漾肥厚多汁的大啡菇一起入口,交融的味道無違和感,不錯的吃。接著主菜法國鵝肝牛肝

接著主菜法國鵝肝牛肝菌意大利燴飯上桌,鵝肝表層煎至焦香,而且不會過於油膩,厚度十足,送進口裡入口即化。牛肝菌意大利燴飯無敵入味,每一粒飯都沾滿香濃的牛肝菌醬汁,混搭鵝肝一起享用使意大利燴飯香味更上一層樓,越吃越涮嘴。

低溫煎焗挪威三文魚柳蘑菇香檳汁擺盤不馬虎,三文魚柳旁一整球黃澄澄,綿密香甜的蕃薯蓉,鮮紅的蕃茄水嫩多汁,讓整道菜式營養極度均衡。還有底下的蘑菇香檳汁濃醇郁香,令三文魚柳味道豐盛起來,三文魚皮煎到酥脆,魚肉很鮮很嫩,太犯規了。

法式焦糖燉蛋表面焦糖烤得焦焦的,燉蛋嚐起來甜度剛剛好,本體口感綿綿滑滑,朋友以迅雷不及掩耳的速度就把法式焦糖燉蛋吃光光。法式焦糖燉蛋側跟的千層酥可充份感受食材雙重奏,千層酥嚼感鬆化,夾在上下層的吉士醬入口綿細,會不會太厲害吧。

特濃朱古力蛋糕百吃不膩,讓我三兩口不小心吃完。特濃朱古力蛋糕口感紮實,散發濃濃的朱古力香,可能因為混合黑白朱古力關係,蛋糕內斂溫柔,在最後浮現出朱古力的韻味,還帶一點甘醇,頗有風味。

呢間係第二間新分店,環境靚左還寬敞好多💕-⚽️爆珠沙律,口感清新,好有衝勁,食完一粒想再食下一粒-⚽️蛋黃雞翼好食到要爆粗,蛋黃醬入口即溶,隻雞翼喺個口入面掙扎,啲汁bit哂出黎,等等,辣親條脷tim👅-⚽️非一般羊架,肉嫩多汁,有如活羊在口中翻騰,好像置身於烏蘭巴托的大草地🐑🍃-⚽️牛脷肥而不膩,大大件勁有咬口,轉眼間把最後一件都送進口中,卻完全沒有濟口的感覺。呀!!是幻覺嗎-⚽️梳乎厘呀,熱辣辣好軟好軟,食落去有初戀好溫暖甜入心嘅感覺。突然,點解我另一半嬲緊我嘅,原來係雪糕呀,果下冷冰冰嘅感覺刺穿了我的心,好刺激好深刻。究竟,我今日食左啲咩?係一餐晚餐定還是一個故事?我一直想著想著。。。大概,我會回來找答案
呢間係第二間新分店,環境靚左還寬敞好多💕
⚽️爆珠沙律,口感清新,好有衝勁,食完一粒想再食下一粒
2020-12-07 13 浏览
環境:👍👍👍👍服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:😍😍😍😍😍影相:📸📸📸📸📸Encore:98%📝進入前要度體溫 ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖「Lockeroom」自從第一次係朗晴坊同肥🐑食過後一直都係念念不忘估吾到短短一年時間,就開左分店今次,就帶老媽子黎品嘗下啦🙈.🔸 是日沙律。餐湯。蒜蓉包。餐飲用玻璃罐承載,既可Keep住新鮮度,又幾Cute沙律菜爽脆,沾上黑醋汁,酸甜又開胃!餐湯係蘿蔔湯,味道清新,啖啖蘿蔔蓉👍蒜蓉包除左係開胃小食外仲係餐廳嘅招牌之一好多人都係衝住佢而黎🤣軟熟又富濃郁嘅蒜香,真係超正🥳.🔸香烤澳洲羊架拼德國腸 $208羊架味濃,但吾會有臊味燒至十成熟,肉質依然係細膩粉嫩,吾會嚡邊邊角角更有香脆口感添🥳淋上燒汁,層次感更豐富!德國腸肉厚皮薄又脆伴碟有香烤Juicy蕃茄同蕃薯泥😋.🔸波士頓活龍蝦配鮮蕃茄汁扁麵 $168大大條波士頓龍蝦,上面鋪滿芝士沙律醬濃濃芝士,細膩帶點甜酸,更開胃!蝦肉緊實彈牙,好正呀🥰底下嘅扁麵條條都沾滿茄蓉醬蕃茄味濃,加上香草嘅助力,真係不得了😈PS.另外亦可以配搭白松露忌廉意大利飯架~.🔸鹹蛋黃香脆薯角 $58炸至黃金色嘅薯角,外脆內薯,已經好正!加上
環境:👍👍👍👍
📝進入前要度體溫
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
「Lockeroom」自從第一次係朗晴坊同肥🐑食過後
一直都係念念不忘
估吾到短短一年時間,就開左分店
今次,就帶老媽子黎品嘗下啦🙈

🔸 是日沙律。餐湯。蒜蓉包。餐飲
用玻璃罐承載,既可Keep住新鮮度,又幾Cute
沙律菜爽脆,沾上黑醋汁,酸甜又開胃!
餐湯係蘿蔔湯,味道清新,啖啖蘿蔔蓉👍
蒜蓉包除左係開胃小食外
仲係餐廳嘅招牌之一
好多人都係衝住佢而黎🤣
軟熟又富濃郁嘅蒜香,真係超正🥳

🔸香烤澳洲羊架拼德國腸 $208
羊架味濃,但吾會有臊味
燒至十成熟,肉質依然係細膩粉嫩,吾會嚡
邊邊角角更有香脆口感添🥳
淋上燒汁,層次感更豐富!
德國腸肉厚皮薄又脆
伴碟有香烤Juicy蕃茄同蕃薯泥😋

🔸波士頓活龍蝦配鮮蕃茄汁扁麵 $168
大大條波士頓龍蝦,上面鋪滿芝士沙律醬
濃濃芝士,細膩帶點甜酸,更開胃!
蝦肉緊實彈牙,好正呀🥰
底下嘅扁麵條條都沾滿茄蓉醬
蕃茄味濃,加上香草嘅助力,真係不得了😈
PS.另外亦可以配搭白松露忌廉意大利飯架~

🔸鹹蛋黃香脆薯角 $58
炸至黃金色嘅薯角,外脆內薯,已經好正!
加上鹹蛋黃,蛋黃嘅鹹香,更有沙沙嘅口感😘

2020-11-27
/足球⚽️主題西餐廳🍴/鐘意足球既你❤️唔好錯過依間餐廳🥰掛滿左滿滿既球衣,地下都係人造草地,啲碟呀擺設,所有野都係足球有關😇.🥣法國野菌鮑魚雞肉香草醬意大利燴飯 $168萬萬沒想到既係,鮑魚真係成隻上黎🤣原先以為係偽鮑片/鮑魚粒🙈,誠意真係好夠😋鮑魚仲要唔韌❗️不過唔係新鮮鮑魚黎😂但燴飯都好多汁,不錯不錯👍🏽.🥣香燒美國Creekstone 牛肉眼拼法國鵝肝 $238鵝肝🦢整得好食唔係得幾多間,依間整得有啲蘇味🙈牛扒不錯👍🏽叫左五成熟,舊牛無咩根位🤣都多肉汁😇.🥣鹹蛋雞翼 5件 $78鹹蛋咪唔夠重,多啲會更完美.🥣Souffle pancake $52.8見叫set叫佢有折😍真係即叫即整😌入面仲有啲流心既感覺😙熱辣辣既梳乎厘配上冷冰冰既牛奶醬👍🏽
/足球⚽️主題西餐廳🍴/
🥣法國野菌鮑魚雞肉香草醬意大利燴飯 $168

🥣香燒美國Creekstone 牛肉眼拼法國鵝肝 $238

🥣鹹蛋雞翼 5件 $78
鹹蛋咪唔夠重,多啲會更完美

🥣Souffle pancake $52.8

Keep Calm & Support ARSENAL❤️..有阿仙奴⚽️ 球迷的朋友嗎❓悄悄話你知。。係旺角原來開左一間Arsenal Dining Room🍽,全店以紅色牆身為主調,亦掛上不同球衣珍藏品在餐廳內,主題鮮明,亦企理舒服,感覺有如到球會用餐一樣,岩晒一班迷歡聚呢。.今日就來到吃個午餐🍽,Lockeroom Dining Set Lunch 由@12:00-17:30 都有得食,而且仲要免收加一 No Service Charge 啊。.llDaily Soup & Garlic Bread是日蘿蔔湯,感覺中式又濃郁。配上烘脆牛油法包🥖,蒜香滿滿。.ll $128Salted Eggs Yolk Snack Platter香脆小食× 5款:雞翼、薯角Wedges、洋蔥圏、薯絲蝦、德國腸,惹味小食好香口,其中薯絲蝦🍤 最特別呢 平日很少見。.ll $75Grilled U.S. Chicken Steak w/ White Truffle Cream Cheese Sauce跟餐配上意大利麵,Angel Hair 麵質細而幼,麵質卻控制得不錯。雞扒🐥 大大塊肉嫩,白菌汁香濃。.

Keep Calm & Support ARSENAL❤️

l[是日餐湯& 蒜片牛油法包]l
Daily Soup & Garlic Bread
是日蘿蔔湯,感覺中式又濃郁。配上烘脆牛油法包🥖,蒜香滿滿。

l[Lockeroom Dining 鹹蛋黃小食拼盤]l $128

其中薯絲蝦🍤 最特別呢 平日很少見。

l[白松露芝士忌廉燴美國雞髀扒]l $75

l[香燒可持續石斑魚柳配法式龍王湯]l $85
Roasted Grouper Fillet in Bouillabaisse
龍王湯其實係集齊多種海鮮熬煮,配上煎香又肉彈石斑魚🐟,湯頭濃而鮮,連同薯菜一起吃。

l[現磨牛奶咖啡 Coffee Latte]l $42
l[新鮮水果紅茶 Fresh Fruit Tea]l $59
l[橘子白朱古力加淡芝士蛋糕]l $68
Orange White Chocolate Cheese Cake
+$12 配上Deyer's Ice Cream

最後喝點Coffee or Tea☕️,再吃件精緻Cake🍰🍴,水果茶鮮果香很重,因為真係用好多水果製成,不錯喝呢。

環境無疑很寧靜很舒服的一個Arsenal 球迷聚腳的好地方💕。
×××[Lockeroom Dining]×××
©油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓
2020-12-05 16 浏览
同朋友去左一間阿仙奴主題既足球餐廳,紅白色主題,店內舖左仿草地顫,仲掛滿左有球員簽名既球衣,一入去令人有總興奮感覺🥳一人點左一個set dinner,有沙律、湯、主菜、飲品,而家仲有88折,相當抵食😋雜肉扒(雞扒、牛舌、德國腸、溫泉蛋)$188雞扒皮脆嫩滑,厚切牛舌爽口,配菜係蕃薯蓉同超有益既羽衣甘藍!羽衣甘藍煮得唔好會成陣草青味,之前試過喺屋企煮...熟左好難食🙈但呢道食完全係兩回事☺️原來用雞湯焯過再用蒜油炒一炒,味道層次都提升不少!香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝 $238五成熟切出嚟粉嫩的岩岩好,肉夠juicy濃牛味有咬口,正!鵝肝煎得好香,入口即溶,size岩岩好唔太膩☺️餐茶點左杯凍朱古力同熱latte,靚靚既茶杯,滿足既一餐🥰

雜肉扒(雞扒、牛舌、德國腸、溫泉蛋)$188

香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝 $238

餐茶點左杯凍朱古力同熱latte,靚靚既茶杯,滿足既一餐🥰
2020-12-05 11 浏览
🍴是日精選沙律(跟餐)、是日餐湯(跟餐)、蒜香牛油法包(跟餐)沙律黑醋比一般濃稠,較難撈勻,當然味道亦較濃郁。餐湯係青蘿蔔湯,將中湯常見食材青蘿蔔打蓉煮成西湯,清甜順滑。🍴水牛城辣雞翼 HK$78雞翼本身炸得不錯,辣醬夠晒惹味。🍴卡邦尼意大利麵配溫泉蛋 HK$138呢度嘅卡邦尼會落忌廉,但唔算太重手,兩個人食唔會太膩,意粉幾煙韌。🍴香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝 HK$238第一次食Creekstone Farms出品嘅純種黑安格斯牛,全天然飼養,我平時食開五成熟,朋友怕生所以叫左七成熟,切開見到無煮過火,肉質粉嫩,就算七成熟都依然軟嫩,肉味頗濃,油香唔錯,靚牛質素果然有保證,如果表面烤得焦脆d會更正。鵝肝軟滑甘香,表面亦可以煎得焦脆d。🍴牛奶咖啡(跟餐)、凍檸茶(跟餐) HK$3餐飲包39蚊飲品,亦可以補差價飲其他,明明餐廳佈置到成個球場咁,突然見到咁典雅嘅咖啡杯,咖啡杯都差d企不穩,我飲。📍Lockeroom Dining(譽發廣場)油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓

🍴水牛城辣雞翼 HK$78
雞翼本身炸得不錯,辣醬夠晒惹味。

🍴卡邦尼意大利麵配溫泉蛋 HK$138

🍴牛奶咖啡(跟餐)、凍檸茶(跟餐) HK$3

📍Lockeroom Dining(譽發廣場)
油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓
2020-12-05 12 浏览
小朋友好鍾意踢波,朋友介紹左間足球餐廳唔錯,好彩疫情再爆前去左朝聖😆一入到餐廳小朋友就俾掛喺窗既波衫吸引住😍仲要有簽名架🤩餐廳裝修顏色鮮明,地下仲舖左仿草草地,好似喺球場咁⚽️職員哥哥姐姐都好友善細心,主動安排bb櫈又同小朋友玩,感覺到佢地工作氣氛好好~Set dinner有十幾款,花多眼亂,選擇困難症又出現🙈包沙律、湯、蒜蓉包、主菜、飲品,價錢唔算貴,$138-$268都有,仲有88折添❤️我地仲睇緊menu時姐姐已經拎左蒜蓉包俾我地🥰沙律菜用密封玻璃樽裝住,加黑醋汁食甜甜酸酸幾開胃,連餐碟都有球場同足球款,幾得意😎是日餐湯係第一次試既甘荀湯,加左啲番茄打成蓉煮成,味道幾特別波士頓活龍蝦配鮮番茄汁扁麵 $168龍蝦唔太大隻,肉質飽滿新鮮彈牙,茄汁配香草好惹味,小朋友自己都食左大半碟麵😆梳乎厘班戟 $88即叫即做,等左30分鐘左右,好厚身好鬆軟,充滿空氣感,滿滿蛋香,唔太甜👍🏻

波士頓活龍蝦配鮮番茄汁扁麵 $168

梳乎厘班戟 $88