2020-11-30
見經openrice有book枱可以有88折,所以特登上嚟試下~入面裝潢好靚,特別鍾意佢用紅白色做主色,好搶眼!新店比舊店好在坐得闊落咗,而且有街境可以望下,加埋個table setting有種Fine dining嘅感覺添呀!沙律都係用一個玻璃樽裝住,配上果醋醬,特別在加咗台灣爆爆珠,食嘅時候酸酸甜甜好開胃!而且連個細碟都係用球場圖案,好有心思呀!甘筍忌廉湯清清地都幾好飲,重點係個蒜蓉包烤得好香,一上枱已經陣陣香味!等咗大概十幾分鐘我嘅羊架就上咗啦,個汁依然係咁好味嘅!羊架脂肪較多所以食落會平均返啲。反而好鍾意食佢嘅配菜,紫薯係出色嘅,口感同味道都好強。另外仲有羽衣甘藍,係一個好有心思嘅配菜組合!肉眼扒嘅7成熟算係偏紅,不過我個人都鍾意食唔好太熟嘅牛扒所以OK!鵝肝算煎得幾香,一上枱已經有陣香味飄埋嚟~最後仲叫咗2杯荔枝梳打水,唔會太甜
入面裝潢好靚,特別鍾意佢用紅白色做主色,好搶眼!
而且連個細碟都係用球場圖案,好有心思呀!
甘筍忌廉湯
香烤澳洲羊架拼德國腸
香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝
鵝肝算煎得幾香,一上枱已經有陣香味飄埋嚟~
最後仲叫咗2杯荔枝梳打水,唔會太甜