2020-11-27 21 浏览
球迷男友帶我去Lockeroom Dining 新舖撐場,地方乾淨企理,英超阿仙奴,球衣精品作佈置,空間感十足,衛生措施做得好食得安心。餐廳位於譽發廣場,交通很方便,就在油麻地地鐵站旁邊。首先係貌似球證的經理幫我們點餐,感覺好特別,真係成個球證咁嘅樣。好細心咁介紹咗一啲特色食物俾我哋, 食物好快上枱,中間有時間仲可以拍幾張照留念添!鹹蛋黃雞翼氣氛咁好叫個小食傾吓計先,金黃色的鹹蛋黃,味道濃郁,完美地包圍着雞翼,外脆肉嫩又多汁,美味小食的好選擇。是日精選沙律保鮮瓶裏的沙律,新鮮爽脆,配上酸甜的意大利醋汁,特別開胃。餐湯及蒜香牛油法包甜美色彩繽紛的甘筍忌廉湯,入口 creamy, 味道清新健康,女生最愛。法國野菌鮑魚雞肉香草醬意大利燴飯 $168其中一個主菜選擇了意大利燴飯,男生比較飽肚。法國野菌味道特別濃郁,原隻鮑魚新鮮而且彈牙,用刀叉食賣相矜貴,雞肉份量都好多,香草醬更加有提升鮮味的作用,一個不錯的選擇。脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳 $198男友人唔食牛,我哋就揀咗遠近馳名的西班牙橡樹果黑毛豬柳,識落肉質特別誘惑,入口柔潤多肉汁,鮮嫩可口,尤其是吃橡果的黑毛豬,味道特別甜美

鹹蛋黃雞翼

是日精選沙律
保鮮瓶裏的沙律,新鮮爽脆,配上酸甜的意大利醋汁,特別開胃。

餐湯及蒜香牛油法包

法國野菌鮑魚雞肉香草醬意大利燴飯 $168

脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳 $198

男友人唔食牛,我哋就揀咗遠近馳名的西班牙橡樹果黑毛豬柳,識落肉質特別誘惑,入口柔潤多肉汁,鮮嫩可口,尤其是吃橡果的黑毛豬,味道特別甜美。脆炸流心低卡芝士,外脆內軟,手工之作,非常好味道。

即製疏乎厘班戟
即叫即製自家甜品,跟餐只需要6折就可以食到啦!必食推介 Soufflé 甜度適中,充滿空氣感,打卡呃 Like 一流!

套餐可配咖啡或紅茶,看到咁精緻優雅的茶杯氣質,果然係鐵漢柔情。