2020-12-12 19 浏览
而家興樓上Cafe,早排同家人去試下位於旺角彌敦道既Lockeroom。地點方便,上樓環境又唔錯bor。要讚下自己聰明,有預先訂咗位,真係估唔到平日都爆滿。餐廳外面有擺放口罩,消毒液,匙扣小禮物。入到去,囡囡嘩一聲,原來成個餐廳都佈置到成個足球場咁,連地下都鋪滿草地。我諗老闆一定係阿仙奴球迷,球衣紀念品擺滿成個餐廳。Dinner set有18個選擇,由A排到R🙈,一定有一個岩食。我點了波士頓龍蝦(半隻)配美國creekstone牛西冷,六成熟嘅牛肉恰到好處呈微紅色,肉質很嫩滑。龍蝦🦞鮮甜有味,肉質好彈牙。媽咪同囡囡都叫左波士頓活龍蝦(半隻)配白松露忌廉汁意大利扁麵,呢個一上枱就飄來好香既香味,媽咪喜愛白松露嘅香味配上濃濃忌廉汁,再加上彈牙嘅扁麵,丫囡都食得舔舔脷。唔記得介紹,叫左餐之後,店員已經火速將餐湯,法包🍞,沙律🥗送上,蒜香牛油法包很脆很香口,送上嚟嘅時候仲熱辣辣,好好味。餐湯應該係南瓜蓉湯,好濃稠,家姐都搶着飲晒成碗。 田園沙律亦都好有心思,估唔到用真空玻璃樽保持蔬果溫度,保持新鮮度,而且沙律菜夾住果汁爆珠,很特別。Dinner set仲包飲品,飲品選擇都算多,囡囡揀咗果汁,而

要讚下自己聰明,有預先訂咗位,真係估唔到平日都爆滿。

餐廳外面有擺放口罩,消毒液,匙扣小禮物。

Dinner set仲包飲品,飲品選擇都算多,
囡囡揀咗果汁,而一向健康嘅媽咪就揀咗蜜糖柚子茶。原來熱飲杯好靚嫁,粉紅色玫瑰🌹,連個匙羹都係金色玫瑰花🌹,媽咪即刻超超超開心,仲係咁話要拎住影相。

帶埋媽咪同囡囡出街食大餐,點都要叫返個甜品。店員仲話而家叫甜品仲有六折添,超吸引喎!我地叫了即製梳乎厘班戟,真係即整,新鮮熱辣,差唔多等咗20分鐘度。
大大件兩份梳乎厘班戟,好鬆軟,甜度恰到好處,再配埋曲奇雪糕真係好好味。

今餐都食得好滿足又好滿意,家姐仲話下次要叫爸爸一齊黎踢波🤣🤣。 不過而家疫情下只可兩人堂堂都要等遲吓冇咁緊張再一家人黎幫襯先