2021-03-24 774 浏览
朋友仔話好耐無去過主題樂園,所以點都搵間主題餐廳食個飯,一於奉陪!去到門口就知道係足球主題,仲要係阿仙奴,雖則我以前睇開曼聯,不過阿仙奴都無問題,但係如果要帶男朋友去就要查清楚對邊鍾意咩,唔好係足球隊就得呀!地方好舒適,掛滿哂阿仙奴相關嘅物品做裝飾。上網一睇原來老闆Eddie係球隊粉絲兼做過酒店行政總廚,食物肯定有一定質素。晚餐餐牌足足有18款,真係眼花撩亂,樣樣都想食!套餐包湯、沙律同飲品。 Souffle Pancake今次要寫甜品先,因為好好味!難得叫Set Dinner就能以6折追加甜品,幾大都選一款。食梳乎厘班戟最怕班戟眨個眼叉都未拎起就扁塌,我哋捧住此班戟左影右影,糕身仍然震震下非常挺身,入口班戟口感鬆軟綿密,蛋香濃郁而不膩,入口即溶。最重要係真係即製,記得要留時間叫呀沙律放進Jar裡面,細細份又得意,另上黑醋畀你自己加。沙律菜好新解,仲加咗啲爆珠增加趣味。蒜蓉包即刻烘熱,熱辣辣又有滿滿蒜蓉香。南瓜湯同平時飲的南瓜忌廉湯唔同,呢款比較薄身但較清甜。鹹蛋黃雞翼 $78另外加的小食,落單時店員都話係好味推介。外皮有蛋黃香仔,雞翼肉質又滑又juicy。香烤美國熟成牛舌黑胡椒蘑菇汁

沙律

沙律
蒜蓉包

蒜蓉包
即刻烘熱,熱辣辣又有滿滿蒜蓉香。

南瓜湯
同平時飲的南瓜忌廉湯唔同,呢款比較薄身但較清甜。
鹹蛋黃雞翼

鹹蛋黃雞翼 $78
香烤美國熟成牛舌黑胡椒蘑菇汁

香烤美國熟成牛舌黑胡椒蘑菇汁 $198
份量超驚人,3大片牛舌雖則肉厚,但切開內裡粉嫩,咬下去仲非常軟腍,肉質豐腴細軟,稍稍沾醬已好惹味。伴碟嘅紫薯薯蓉濃郁又滑,再加埋新鮮翠綠,只稍稍用蒜蓉煮過嘅羽衣甘藍,下次再去必翻嗌!
炭烤美國1855牛肋排蜜糖燒肉汁

炭烤美國1855牛肋排蜜糖燒肉汁 $188
又係足足大三伴,真係好足料。1855牛肋條來自於肋脊部,較為多脂肪,入口多汁不乾,面且牛味好濃。伴碟同樣有紫薯薯蓉、羽衣甘藍、番茄,真係食完要去跑返幾個圈。

熱咖啡、熱檸茶
飯後餐飲,用嘅杯都特別靚,影張相先!

再睇返現場特別用綠色地下,營造球場的感覺,整體都坐得舒服,就算唔係球迷都可以約朋友聚餐!

餐牌
2021-03-23
香烤美國熟成牛舌黑胡椒蘑菇汁
  • 鹹蛋黃雞翼
2021-03-24 13 浏览
一向都係足球迷,疫情無得去旅行,咁就當然要周圍去搵食。今日去到油麻地知道有間餐廳係關於足球既,梗係要黎呢度試下新環境。一出電梯口,就係餐廳正門,兩邊掛幾件簽名波衫。入到店,地下舖咗綠色假墊膠草地,好盞鬼~ 即刻有波友feel,餐廳空間好大,選用咗半開放式廚房,可能限聚令原因,放嘅枱數量唔多,但枱與枱之間有距離,令人相當安心選餐方面,餐牌同朗晴坊店一樣,好熟悉嘅感覺。今日揀咗食深海石斑配意粉、黃油雞脾肉扒配豬肉腸,加多一客水牛城雞翼。餐湯係薯仔蕃茄湯,聞落去酸酸地開胃,舀起身係稠身不是水身,隱約望到有啲芹菜碎,薯仔變蓉入湯。入口唔膩,重重嘅蕃茄味,配埋個重牛油蒜香味嘅軟冧冧法包,值咗一半價錢。主食擺盤好好精緻,女仔打卡真係WIN WIN。深海石斑配意粉,煎石斑油份少重肉身結實唔鬆散,有油香味,配埋少少酸甜莎莎,好開胃!伴碟菜量多之餘唔係白烚無味菜,有調過少少味况。最開心係個紫薯蓉啊,即使跟意粉/ 飯都仲有個紫薯蓉,綿滑得嚟仲有啲大粒薯仔可以咬,如果有單點紫薯蓉就好啦!意粉選用扁意粉,有蕃茄醬蓉伴有誠意。另一個主菜雞脾肉配豬肉腸,豬腸切開後油份加肉汁溢出,入口暖暖冧冧。至於件雞扒,係有手掌

另一個主菜雞脾肉配豬肉腸,豬腸切開後油份加肉汁溢出,入口暖暖冧冧。至於件雞扒,係有手掌咁大小,仲要係厚身嘅,易切開,入口嫩滑唔係鞋烚烚嘅,個雞皮亦煎到小小脆入口,唔係一片油冧冧嘅腐皮咁。食完成個件都飽晒。

水牛城雞翼5隻2人分剛剛好,醬料偏酸身,唔嗜辣朋友可能會嫌唔夠過癮。伴碟沙律嘅爆爆乳酪珠配沙律菜,感覺怪怪但係咬落口加埋意大利醋味,幾唔同酸度刺激口腔,好特別。

餐飲點咗凍熱奶茶,點讚係熱飲杯,一樣係貴婦下午茶杯,雖然男士拎上手會感覺怪怪地,哈哈。整體嚟講,所以呢個價錢,食物質素都係GOOD GOOD 嘅。

2021-03-14
1K
2021-03-24 562 浏览
Lockeroom Dining在油麻地開新分店,餐廳像足球展覽館,牆上掛滿珍藏,七彩繽紛的簽名球衣,配上鮮紅色的座椅,簡潔明亮。坐在玻璃窗旁,居高臨下,吃著滋味菜餚,享受片刻的寧靜。 白松露忌廉野菌意大利燴飯配溫泉玉子配雜菜湯、蒜蓉包(午餐) $65意大利飯濕潤、軟綿,夾雜滑溜野菌粒,刺穿溫泉蛋,流心蛋黃提鮮。米飯充滿松露香氣,口感濃稠有致,每口芝味香濃。雜菜湯酸甜開胃,香脆蒜蓉包沾上雜菜湯,更是滋味。燒可持續石斑魚柳配法式龍皇湯 (午餐) $85石斑魚肥美厚身,魚皮煎至微微焦脆,再放入龍皇湯燉煮,令魚身更滑嫰。龍皇湯是鮮味的化身,由多種海鮮熬製;鮮蝦、蜆肉、魷魚、蕃茄及洋蔥等,魚肉鮮香、軟滑,吸收了濃湯後,咀嚼時鮮香四溢,食指大動。伴碟有蕃茄仔、四季豆,配上奶滑蕃薯蓉,清甜黏稠,十分吸引。法國鵝肝香蒜麵包 $108鵝肝煎封至金香酥化,質感豐腴、綿密,以黑醋點綴,中和鵝肝的油膩感。脆卜卜多士吸收了鵝肝油花,令人垂涎。冰鎮原隻鮑魚(兩隻) $98原隻鮑魚厚身、誘人,鮮味十足,爽口煙韌,沾上醬汁,鮮味迫人。即製梳乎厘班戟 $88震騰騰的梳乎厘,用叉輕輕按壓,質感綿彈。入口誘人蛋香,慢慢沁

燒可持續石斑魚柳配法式龍皇湯 (午餐) $85

法國鵝肝香蒜麵包 $108

冰鎮原隻鮑魚(兩隻) $98
即製梳乎厘班戟 $88
震騰騰的梳乎厘,用叉輕輕按壓,質感綿彈。入口誘人蛋香,慢慢沁出檸檬味,倒入雲呢嗱sauce,加上軟綿綿質感,令人甜絲絲。跟配草莓及藍莓果肉,滿滿幸福感。
午餐
  • 即製梳乎厘班戟
👣 Lockeroom Dining 👣⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️Lockeroom Dining已有3️⃣間分店今次嚟咗油麻地嘅分店餐廳以阿仙奴球隊作為主題⚽️紅色🔴和白色⚪️的裝潢同設備都運用了阿仙奴主場球衣的顏色窗上更掛了十多件老闆私人珍藏嘅親筆簽名球衣👕亦有很多紀念精品作裝飾🥇忠實球迷嚟到必定睇到大開眼界🤩入到一間房之後整個牆身都是球員的身影令客人都好似置身球場上用餐😎另外一提 店員服務態度不錯🤪亦有注意到水杯已空 會時常幫我哋加水🤣——————————————————————————⚽️足球&草地球場餐碟好可愛😜⭐️⭐️是日餐湯  南瓜湯🎃配蒜蓉包(隨套餐附送)⭐️⭐️𝙍𝙚𝙢𝙞𝙣𝙙𝙚𝙧💡午市套餐包括餐湯、蒜蓉包、咖啡或茶南瓜湯煮得濃稠綿密濃郁之餘亦食到南瓜蓉🎃蒜蓉包有厚度 上桌時仍然暖😙表面用牛油🧈烘烤至香脆 蒜蓉味亦勁香🧄內裏鬆軟 用法包🥖點湯食 濕潤軟綿 好好食😋味道:🌕🌕🌕🌗🌑⭐️⭐️即製梳乎厘班戟🥞HKD$88⭐️⭐️梳乎厘班戟不算厚質感似棉花糖般軟綿綿 🤪倒上少少煉奶甜醬已經夠甜😝味道:🌕🌕🌕🌕🌗價錢:💰💰💰⭐️⭐️芝士流心溫泉蛋大啡菇 HKD$78⭐️⭐️用刀一切🍴溫泉蛋流下蛋液🍳沾

👣 Lockeroom Dining 👣

亦有注意到水杯已空 會時常幫我哋加水🤣

——————————————————————————

⚽️足球&草地球場餐碟好可愛😜

⭐️⭐️是日餐湯  南瓜湯🎃配蒜蓉包(隨套餐附送)⭐️⭐️
𝙍𝙚𝙢𝙞𝙣𝙙𝙚𝙧💡午市套餐包括餐湯、蒜蓉包、咖啡或茶

南瓜湯煮得濃稠綿密

用英式花花杯盛載的熱柚子蜜
甜甜酸酸 幾可愛🤣

味道:🌕🌕🌕🌑🌑

⭐️⭐️ 手指泡芙⭐️⭐️

將面層既朱古力片🍫朱古力醬同埋吉士cream一齊食 好滑溜🤤
一人一口既份量 甜而不膩 好好食😋😋

味道:🌕🌕🌕🌖🌑
今日同一個足球發燒友黎到呢間以阿仙奴⚽️球隊為主題既餐廳😎一出Lift見到餐廳裝修設計都別具心思☺️地氈用上綠色讓我地好似置身球場一樣🤗門口左右兩邊以及餐廳每塊落地玻璃窗上面都掛左餐廳老闆去睇阿仙奴比賽搜蘿返黎既球員衫👕細心睇有啲仲有戰跡及球星親筆簽名架❤️仲有好多阿仙奴精品及相片🙌✨講返我地今晚叫左兩個Set Dinners✨前菜🥗沙律配意大利黑醋、用左一個玻璃樽裝住.餐碟都係一個足球場做型😍沙律一點都唔馬虎、有沙律菜、青紅椒、爆珠配埋香醋食好開胃🤗餐湯係我最鍾意既南瓜湯南瓜金黃香濃的南瓜湯🎃亮麗的顏色、柔滑香甜的口味是我最愛的西式湯現上外脆內軟香口的🧄蒜茸飽好正!主菜🙆‍♀️白松露忌廉波士頓活龍蝦扁意粉 🍝$168 一碟意粉有半只龍蝦🦞配白松露忌廉及雞髀菇整既白汁好香🙌 龍蝦蝦肉彈牙而且有好多蝦膏😍😍我把蝦膏混合意粉一齊食好好味呀😋香燒美國🇺🇸牛肉眼扒拼法國鵝肝 $228肉眼扒要求5成熟真係煎到剛剛好👍 裡層仍帶微微嫩,肉質柔軟而腍滑☺️鵝肝煎得軟滑甘香油脂豐富滑膩且入口鬆化🥰唔錯!套餐仲包$39蚊以下飲品🙂紅棗茶微甜啱哂我補下😜Cappuccino奶泡豐富☺️咖啡☕️味道香濃😎總捨呢間主題餐廳
今日同一個足球發燒友黎到呢間以阿仙奴⚽️球隊為主題既餐廳😎

✨講返我地今晚叫左兩個Set Dinners✨

西式湯現上外脆內軟香口的🧄蒜茸飽好正!

主菜🙆‍♀️
白松露忌廉波士頓活龍蝦扁意粉 🍝$168

香燒美國🇺🇸牛肉眼扒拼法國鵝肝 $228

鵝肝煎得軟滑甘香油脂豐富滑膩且入口鬆化🥰唔錯!

總捨呢間主題餐廳無論服務及食品都唔錯😍有機會要同朋友過黎飲酒🍻傾下計🤩🤩

• 香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝
2021-03-22 44 浏览
脆燒原隻德國鹹豬手 🍖 $178 (8/10)份量幾大 豬手炸得外脆內軟 鹹度適中 配埋個芥末醬味道更加豐富 另外附上幾件洋蔥圈 炸得幾香脆 而且唔會太厚粉海鱸魚柳香草醬義大利燴飯 🍲 $138 (8/10)飯嘅分量幾多 飯粒粒粒分明 同時帶點creamy 但唔會太漏 夾雜住啲洋蔥粒 更加惹味 魚柳大概手掌size 肉質嫩滑 味道清淡 唔會有太多調味 不過如果魚皮煎得更加香脆就好啦水牛城雞翼 🍗 $58 (7.5/10)一碟有5隻 雞翼size適中 肉質嫩滑 有肉汁 醬汁酸酸甜甜 帶有一點辣味 有啲似泰式辣醬🌟即製梳乎厘班班戟 + 曲奇雪糕 🥞 $88 (9.5/10)因為係即叫即整所以要等大概10分鐘 一上枱就聞到好香嘅蛋香味 口感好鬆軟 空氣感滿滿 食落好light 當甜品都唔會好滯 另外附上雲尼拿醬汁 甜度適中 口感順滑 我地加左$12加一球Dryers曲奇雪糕 冰冷嘅雪糕配上熱辣辣嘅梳乎厘 有種冰火交融既口感OVERALL: 推薦😆 8/10午市套餐幾抵食 包埋蒜香牛油法包 是日餐湯同飲品 個蒜蓉包幾有驚喜 大概手掌咁大 雖然好厚身但係非常鬆軟餐廳以阿仙奴球隊為主題 見到擺設都
脆燒原隻德國鹹豬手 🍖 $178 (8/10)

海鱸魚柳香草醬義大利燴飯 🍲 $138 (8/10)

水牛城雞翼 🍗 $58 (7.5/10)

OVERALL: 推薦😆 8/10

餐廳以阿仙奴球隊為主題 見到擺設都有球隊嘅紀念品同埋簽名球衣 連碗碟都係足球同足球場
餐廳因為用咗落地玻璃 所以光線充足 景觀開揚 環境舒服
Staff既服務態度幾好 好留意客人需要 時不時幫你加水同埋換碟

🌟為推薦
脆燒原隻德國鹹豬手
海鱸魚枊香草醬意大利燴飯
即製梳乎厘班戟+曲奇雪糕
2021-03-22 12 浏览
終於有時間黎新分店試下啦,新分店比舊分店更闊落更舒適!牆上仍然有不少阿仙奴既佈置,餐牌上有多款不同既食物可以選擇!而晚餐除了主食,還有沙律、湯、蒜蓉包和飲品!蒜蓉包,蒜蓉包厚身又香蒜蓉味,再點上餐湯味道更美味!餐湯是雜菜湯,味道酸味味的,而且有很多蔬菜,感覺健康!沙律,這裡的沙律用上密實玻璃樽裝著,可以自行落意大利醋醬汁再chock下玻璃樽,便能平均便醬汁沾到沙律菜上!香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝,肉眼都幾大塊,點了5成熟都能夠烹煮到!牛肉肉質鬆軟又juicy,牛肉味都幾濃,配埋醬汁食味道更鮮味!鵝肝煎得香口,能食到當中的油香!白松露忌廉燴鮑魚美國雞髀扒,雞扒都幾厚身,肉質嫩滑,醬汁有淡淡既松露味!而鮑魚鮮甜又爽口,好有口感!另外仲配有紫薯蓉同埋羽衣甘藍,減低罪惡感!水牛城雞翼,雞翼隻隻都好大隻又厚肉,有濃濃的水牛城醬,所以味道都幾酸辣,夠惹味!
終於有時間黎新分店試下啦,新分店比舊分店更闊落更舒適!
而晚餐除了主食,還有沙律、湯、蒜蓉包和飲品!
蒜蓉包,蒜蓉包厚身又香蒜蓉味,再點上餐湯味道更美味!
餐湯是雜菜湯,味道酸味味的,而且有很多蔬菜,感覺健康!
2021-03-09
香港一向有不少英超fans,這次就在旺角區找到一間少數以足球為主題的餐廳Lockeroom Dining,猶如踏進阿仙奴的珍藏館。餐廳面積雖不大,不過環境開揚,坐得舒適自在。裝修擺設別具特色,掛滿了阿仙奴球員的簽名球衣、旗幟、畫作與球員公仔,當日所見吸引不少「槍迷」前來打卡朝聖。餐牌款式繁多,單是晚市套餐都有18款之多,每份set dinner 就已包括餐包、餐湯、沙律、主菜及飲品,凡惠顧晚市套餐更可以6折享用大餐牌之自家甜品一份。是日精選沙律以密封玻璃瓶盛載,不僅更衛生也能為瓶中蔬菜保鮮,令菜葉不易變乾發黃。蔬菜新鮮爽脆,混合水果味爆珠,沾上黑醋,酸甜清新,令人胃口大開。是日餐湯為南瓜湯,入口香滑又滿有甘甜的南瓜味。蒜香牛油法包烘得暖暖,質地外脆內軟充滿蒜香味。雖說是主題餐廳,但老實說食物質素絕不欺場,難怪可在低迷的「疫」市中分店開完一間又一間。波士頓活龍蝦配白松露忌廉意大利飯 $168以半隻開邊龍蝦入饌,一上枱就已是霸氣盡現,視覺上效果搶眼而震撼。芝士焗龍蝦表面鋪滿澎湃芝士,肉質爽彈啖啖肉,芝味與鮮味同時滿瀉。risotto 煮至軟硬適中,入口奶滑煙韌,散發馥郁的松露菌香。香草燒法

餐廳面積雖不大,不過環境開揚,坐得舒適自在。

是日精選沙律

是日精選沙律

是日餐湯為南瓜湯,入口香滑又滿有甘甜的南瓜味。
南瓜湯

蒜香牛油法包烘得暖暖,質地外脆內軟充滿蒜香味。
蒜香牛油法包

主菜

波士頓活龍蝦配白松露忌廉意大利飯 $168

香草燒法國原隻春雞 $178
原隻春雞size相當巨型,雞皮薄如蟬翼,燒得份外香脆,乾爽而又沒有油膩感,真真正正做到皮脆肉嫩。
香草燒法國原隻春雞

燒雞夠大隻厚肉,燒烤期間把油份迫出,變得肉汁豐富,肉質嫩滑,沒有絲毫雪味。
香草燒法國原隻春雞

主菜伴以口感綿滑的紫薯蓉,蕃薯味濃而又帶有天然的甘香。

即製梳乎厘班戟 $52.8
因為梳乎厘班戟是即點即製,所以下單後大約需要等10-15分鐘左右。
即製梳乎厘班戟

班戟一入口滿是空氣感的厚身鬆軟而帶濕潤,入口即化。
即製梳乎厘班戟

朱古力三重奏心太軟 $46.8
這裡的心太軟的獨特之處就是會再放多一片薄薄的朱古力舖面,可可韻味更加深醇濃郁。
朱古力三重奏心太軟

切下脆脆的表層就會緩緩地流出朱古力醬溶漿,不會變成固體,別有一番幸福暖意。
朱古力三重奏心太軟

餐飲選了凍奶茶及熱檸水。
餐飲
2021-03-14
2021-03-21 11 浏览
岩哂球迷去既餐廳朋友生日,咁岩又鍾意睇波所以約左佢黎呢間餐廳食飯,本身打算去朗晴坊分店食,但係8點去到都多人🤣所以即刻轉場去譽發廣場分店食,兩間舖頭都唔係差好遠p.s. 後來朋友話我知原來佢之前已經去過朗晴坊分店相比之下,譽發廣場分店環境闊落好多,坐得舒服D😆晚餐有set dinner 所以我地一人叫左一個set白松露忌廉燴鮑魚美國雞髀排($188)8/10呢個真係比我想像中好食,平時我唔太鍾意食白汁同松露,但今次呢塊雞排煎得相當之好,十分嫩滑,食落好juicy,唔會鞋。搭配個汁,係相當之有味,所以絕對有驚喜。香燒美國creekstone牛肉眼耕法國鵝肝($238) 7.5/10牛肉相當軟熟,食落夠juicy淨係食一個鵝肝有D多🤣如果有包就正啦總括而言,成餐體驗好好😛都有 8/10 服務都好好,會不斷幫你refill水,坐又坐得舒服🤓好岩大家坐到吹下水食下野😍
岩哂球迷去既餐廳

p.s. 後來朋友話我知原來佢之前已經去過朗晴坊分店
相比之下,譽發廣場分店環境闊落好多,坐得舒服D😆

晚餐有set dinner 所以我地一人叫左一個set

白松露忌廉燴鮑魚美國雞髀排($188)8/10
搭配個汁,係相當之有味,所以絕對有驚喜。

牛肉相當軟熟,食落夠juicy
淨係食一個鵝肝有D多🤣如果有包就正啦

總括而言,成餐體驗好好😛都有 8/10
服務都好好,會不斷幫你refill水,坐又坐得舒服🤓
好岩大家坐到吹下水食下野😍
2021-03-21 7 浏览
阿仙奴球迷必到勝地,成間餐廳都係以足球為主題,窗邊掛滿阿仙奴名宿嘅球衣,亦都擺滿左阿仙奴嘅紀念品,作為阿仙奴球迷,真係會感受到零舍熱血😆😆😆⚽️⚽️⚽️唔好以為依間餐廳淨係裝修特別,都好打得。Lunch set每一款都相當吸引頭盤嘅羅宋湯同蒜蓉包相當有誠意,羅宋湯非常之濃郁,而蒜蓉包亦都十分香脆香烤美國牛肋排蜜糖燒汁兩塊分量十足嘅牛仔骨,肉質軟滑,同蜜糖燒汁配搭得非常好。脆炸吉列石斑魚青芥末醬即炸吉列石斑,肉質結實,賠上青芥末醬,中和番口入面嘅油膩感👍🏻👍🏻👍🏻誠意推介嘅梳乎里班㦸Pancake即叫即整,所以要等10分鐘左右,班㦸蛋白味香濃,口感非常鬆軟,加少少雲呢拿汁,真係勁滿足,配埋杯香濃咖啡,簡直完美。

唔好以為依間餐廳淨係裝修特別,都好打得。
Lunch set每一款都相當吸引

香烤美國牛肋排蜜糖燒汁
兩塊分量十足嘅牛仔骨,肉質軟滑,同蜜糖燒汁配搭得非常好。

脆炸吉列石斑魚青芥末醬

誠意推介嘅梳乎里班㦸

店主創業開餐廳之前,原本擔任酒店行政總廚,加上自己本身係阿仙奴忠實擁躉,所以餐廳除左食物高質和選擇多,裝修都充滿住Gunners的足球風格。仿草的綠油油地板,一件件店主珍藏的親筆簽名球衣,仲有各色各樣的阿仙奴精品,睇得出店主的用心和對球隊的大愛🥳雜菜爆珠乳酪沙律沙律菜好新鮮🥗爆珠乳酪粒粒好醒胃🤩個黑醋甜酸度啱啱好蒜香牛油法包🥖羅宋湯蒜茸包香脆😋羅宋湯足料🥄份量剛剛好波士頓龍蝦配美國西冷牛扒芝士味道香濃🧀焗龍蝦肉質爽口鮮甜🦞medium rare美國🇺🇸西冷牛扒大大份兼鮮嫩多汁🥩配上紫薯蓉和蕃茄🍅整體味道不錯😍燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元貝元貝清甜更顯得黑毛豬香口淋滑🐖仲要同燒烤醬好夾😎 加紫薯蓉🍠和蕃茄感覺健康飽肚梳乎厘班戟即叫即製梳乎厘班戟質地Q彈綿密香滑😍色香味俱全🥞一個字正❤️意大利木糠Tiramisu咖啡味香濃☕️底層配上鬆軟的海綿蛋糕🍰口感豐富

雜菜爆珠乳酪沙律

意大利木糠Tiramisu
咖啡味香濃☕️底層配上鬆軟的海綿蛋糕🍰口感豐富
2021-03-11
2021-03-21 10 浏览
見就泥白色情人節,就帶左中意睇波嘅另一半泥到呢間用足球同阿仙奴做主題嘅餐廳,諗住俾個驚喜佢🤩見到set dinner都好多款,最後揀咗肉食為主😝d前菜用嘅係足球場碟,超靚!✨爆珠沙律 - 跟set會有salad同湯 & 餐包,好特別嘅係個沙律會有d乳酸爆珠,balance返d菜味,令我呢個平時唔太食菜嘅人都清晒✨挪威三文魚配蘑菇香檳汁 - 煎到魚皮好香脆,肉質好鮮嫩,加埋個香檳汁,甜甜地好好味,仲有個南瓜蓉伴碟,又係整得好creamy好正✨Creekstone牛肉眼配法國鵝肝 - 鵝肝煎得好香口,唔會太漏,肉眼五成熟剛剛好,好juicy, 同埋好中意羽衣甘藍做伴碟🤗✨梳乎厘班戟 - 甜品個味係ok, 不過感覺未夠熟,面嗰層都仲係漿狀。但跟餐有6折優惠都好抵✨紅棗茶/朱古力 - 正正常常,個杯set好靚😍整體服務都好好,大家都好有heart💖會encore

✨紅棗茶/朱古力 - 正正常常,個杯set好靚😍

整體服務都好好,大家都好有heart💖會encore
見到呢間阿仙奴主題餐廳Lockeroom Dining⚽,就一定要同阿仙奴Fans嘅男朋友朝聖!餐廳大至裝修小至餐具都非常有心思,每一個角落都充滿足球主題❤️。地下鋪上仿真草模擬綠草如茵嘅球場,陳列許多阿仙奴精品同球星閃卡,又掛滿店主珍藏嘅親筆簽名球衣。除咗環境100分,西餐菜式包羅萬有,食物質素都有水準😋。店主原本擔任酒店行政總廚,又係阿仙奴忠實球迷,追尋夢想創業開餐廳。店員服務態度都好好💯,貼心送上餐碟比我哋分食,定時加水同收碟,仲著埋球衣開工。門外亦都準備搓手液、濕紙巾同獨立個裝口罩以供客人使用,非常貼心。————————————————👅香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝 ($238)👍🏻肉眼扒煎到五成熟,金黃外表內配吸引嘅粉紅肉色,火候掌握得好🥩,而且醬汁味道唔太濃,更突顯牛味👍🏻鵝肝煎到內裹微微粉紅,入口即溶又有肝醬香👍🏻羽衣甘藍略炒過去除咗草青味,紅薯蓉有本身甜味又有粗幼粒口感👅波士頓活龍蝦配白松露忌廉意大利扁麵 ($168)👍🏻半隻龍蝦好多膏,肉質同味道都食得出新鮮度🦞,焦香芝士係加分位,龍蝦鉗亦貼心拆左蟹殼👍🏻闊條麵份量充足,濃厚嘅白松露忌廉汁包住每條闊條麵,

————————————————
👍🏻鵝肝煎到內裹微微粉紅,入口即溶又有肝醬香

👅波士頓活龍蝦配白松露忌廉意大利扁麵 ($168)
👍🏻闊條麵份量充足,濃厚嘅白松露忌廉汁包住每條闊條麵,夾雜幾種蘑菇片🍄

👅鹹蛋黃雞翼 ($78)
👍🏻上檯已經聞到好香鹹蛋黃味,雞翼沾滿帶顆粒感嘅金沙🍖,同牛油味道匹配

👅南瓜餐湯&即焗蒜蓉包&沙律
👍🏻Set Dinner包晒餐湯、餐包、沙律、主菜同餐飲
👍🏻值得一讚即焗蒜蓉包,厚身包體好似綿花咁,蒜香味亦充足
👍🏻南瓜湯有一絲絲南瓜蓉,唔知係咪加咗蕃茄,加多一層酸甜,比普通南瓜湯更有層次
👍🏻沙律用小玻璃盒裝住,再加啲黑醋醬拌勻,加有乳酸味爆珠

🚩總結:非常推薦嘅足球主題餐廳
————————————————
🌟注意:設加一服務費,另有旺角同佐敦分店
  • 香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝
  • 波士頓活龍蝦配白松露忌廉意大利扁麵
2021-03-20 30 浏览
餐廳以阿仙奴為主題,一入去已經係一片綠油油草地,裝潢同餐椅都係滿滿嘅紅色,周圍都掛滿球員簽名球衣、仲有吉祥物、The Arseneal Clock等,如果唔係有野食會以為自己去左小型博物館😆。🌖沙律、餐湯、餐包沙律入面有粒粒乳酸珠珠,可以放係餐碟度踢波😆;餐湯係洋蔥🧅湯,但好搞笑地我地飲落係似冬菇冬瓜粒湯🤣🤣🤣;餐包係厚厚嘅蒜蓉包,表面香脆但內裡係超級鬆軟~~呢個真係好想encore!🌗鹹蛋黃雞翼 $78/5隻熱辣辣上枱,雞翼仲超多汁💦!不過鹹蛋味久奉,建議食水牛城口味。🌖脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳 $198外層炸得乾身唔油膩,豬扒生熟度剛好,唔會炸到乾噌噌。影左一輪相d芝士🧀都係流心,外層仲keep到脆卜卜,脆得黎又唔會硬👍🏻。豬扒🐖唔會有雪藏味或者鬆肉粉味,絕對係貨真價實。朋友覺得味道偏鹹,但我又覺得正常,睇下你係咪重口味啦😆。🌖香烤美國熟成牛舌黑胡椒磨菌汁 $198次次食親好味嘅牛舌👅都覺得好似午餐肉,呢度都一樣!咸香得黎質感鬆軟,唔會好似食橡膠咁。🌖海鱸魚柳香草醬意大利飯燴飯 $138鱸魚零腥味,表皮煎到脆卜卜,魚肉厚肉仲keep 到軟滑;意大利飯粒粒分明吸滿醬汁

🌖沙律、餐湯、餐包

香烤美國熟成牛舌黑胡椒磨菌汁
🌖香烤美國熟成牛舌黑胡椒磨菌汁 $198
海鱸魚柳香草醬意大利飯燴飯

🌖海鱸魚柳香草醬意大利飯燴飯 $138
鱸魚零腥味,表皮煎到脆卜卜,魚肉厚肉仲keep 到軟滑;意大利飯粒粒分明吸滿醬汁~~較正宗意大利飯軟身但更啱港人口味。
炭烤美國1855牛肋排蜜糖燒肉汁
🌗炭烤美國1855牛肋排蜜糖燒肉汁 $188
呢道比較普通,可以省略🙈。
三重朱古力心太軟

🌖三重朱古力心太軟 原價$78,跟餐六折,可+$12加配Dreyers 雪糕
🍫流心朱古力醬係朱古力蛋糕內流出,再配上面層朱古力薄片配合,濃濃朱古力味唔會太甜更太苦,仲唔覺膩添。美中不足係我唔記得加雪糕!無左我最鍾意嘅冰火感覺!
梳乎厘班戟
🌗梳乎厘班戟 原價$88,跟餐六折,可+$12加配Dreyers 雪糕
梳乎厘班戟即叫即製,入口淡淡甜味,食到陣陣蛋香。

主菜每樣味道都唔錯,但如果一個人要自己食曬一整份的話會太膩,開心share 就啱啱好。餐廳坐位舒適,非常適合朋友閒談聚會,每枱之間相距得宜,唔洗怕人聽到傾計內容,咁就更加暢所欲言啦~

2021-03-07
脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳
香烤美國熟成牛舌黑胡椒磨菌汁
海鱸魚柳香草醬意大利飯燴飯
<愛很簡單·來踢場波吧⚽️💗>_油麻地- Lockeroom Dining :香草燒法國原隻春雞 Set Dinner $178 +10% , 燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元貝Set Dinner $218+10% , 意式芝士蛋糕杯 $40.8 +10% _今晚終於黎到一直以來嘅「口袋餐廳」-Lockeroom Dinning ,感受一下阿仙奴兵工厰嘅氣氛,一到餐廳就好似入咗Emirates Stadium 主埸咁😍_店員都十分有禮同細心😆今晚開心叫咗兩個Dinner Set - 香草燒法國原隻春雞Set Dinner , 燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元貝Set Dinner 同叫咗意式芝士蛋糕杯☺️_Lockeroom Dinning 嘅Dinner Set CP 值十分高,個Set 包左沙律、包、湯&主菜,值得讚許嘅地方係好衛生,因為個雜菜沙律🥗係用左個有蓋嘅玻璃樽上,而且黑醋亦都另上,客人可以自己口味隨心加,沙律沒有農藥味,而且脆口,入面有荔枝爆珠,口感特別~ _職員見到客人差唔多完成沙律就會出埋嗰餐湯&蒜蓉包,今晚嘅餐湯喺包包至愛🥰俄羅斯蕃茄雜菜湯💗,味道夠酸
<愛很簡單·來踢場波吧⚽️💗>
_
職員見到客人差唔多完成沙律就會出埋嗰餐湯&蒜蓉包,今晚嘅餐湯喺包包至愛🥰俄羅斯蕃茄雜菜湯💗,味道夠酸,亦帶有紅蘿蔔嘅甜,如果可以包包想整多碗添🙈,蒜蓉包味唔會好重蒜蓉味,點湯食正😆
_
上主菜之前,今晚加咗$45 整左杯紅酒配返個西班牙梅頭拼北海度元貝,先講個梅頭,肉質嫩滑絕對唔鞋口,有豬味完全冇雪水味嘅感覺,喺近來食過嘅CP 值最高嘅梅頭,至於個元貝呢?一入口爆哂D汁出嚟,鮮味十足,帶子裙邊亦唔會咬唔爛,而且個南瓜蓉誠意十足,南瓜味重而且十分香滑,旁邊嘅配菜,亦用左鹽水炒過蔬菜,令到蔬菜格外爽脆😋
_
另一個主菜-香草燒法國春雞,需要等30mins ,依隻雞絕對值得等待🥰,因為一上枱份量十足,雞皮香脆,一砌喺聽到「卡擦聲」,雞汁馬上湧出來,雞肉鮮嫩,特別喺雞脾位,更嫩更重雞味,配埋個特製磨菇汁食別有一番風味,依隻雞完全對得住$178依個價錢🥳
_
甜品方面叫咗意式芝士蛋糕杯,依個意式芝士蛋糕杯可以話令到依餐喺球證吹雞前,射手奧巴美揚火力全開嘅入球,蛋糕杯配搭一流,cream夠滑,而且係用左咖啡啫喱,入面瑪利餅亦配合得好好👍🏻多謝Lockeroom Dinning 成班球員,踢咗場95分嘅波😘