2021-03-30 34 浏览
之前有介紹過這家以足球為主題的餐廳吃午餐,這次再去試了它的晚餐。如果大家喜歡不妨收藏起來,有機會去試試。如果可以幫到你,我會非常開心!🥗Dinner Set:餐湯+沙律+蒜蓉包+飲品甘筍湯熱辣辣用可愛的茶杯盛上,蒜蓉包香脆可口,沙律菜清新,倒上香甜微酸的黑醋汁,瞬間打開食慾!👍🏻冰鎮鮑魚($99)鮑魚大隻飽滿,肉質柔韌滑溜,再點上自家制酸酸辣辣的醬汁,鮮香味濃,令人食指大動!🥩香燒美國牛肉眼拼法國鵝肝($238)厚切的肉眼扒表面焦脆,肉質柔嫩多汁,牛味香濃。鵝肝煎得金黃飄香,內裏軟淋甘香,令人回味無窮!伴碟的番薯蓉清甜帶點牛油香,還有少見的羽衣甘藍喔!🐑香烤澳洲羊架拼德國腸($208)口感方面由於是7成熟肉質很軟嫩,肥肉和瘦肉的比例剛剛好,羊架吃的就是羊肉本身的肉味。而德國腸不軟不硬不咸不膩,肉感十足!跟餐優惠6折加配甜品🍮自家製疏乎厘班戟($88)疏乎厘脹卜卜,空氣咁十足,帶有淡淡的檸檬蛋香味,清新不甜膩!⛳️整體而言餐廳的食物水準很高,而服務員也很親切,就餐過程讓人很愉悅。由前菜餐湯到主菜甜品,廚師每一款都絕不馬虎,人均只需200多就能享受如此豐富的晚餐,絕對值得回訪吧!

🥗
Dinner Set:餐湯+沙律+蒜蓉包+飲品

👍🏻
冰鎮鮑魚($99)

🥩
香燒美國牛肉眼拼法國鵝肝($238)

🐑
香烤澳洲羊架拼德國腸($208)

跟餐優惠6折加配甜品
🍮
自家製疏乎厘班戟($88)

⛳️
整體而言餐廳的食物水準很高,而服務員也很親切,就餐過程讓人很愉悅。由前菜餐湯到主菜甜品廚師每一款都絕不馬虎,人均只需200多就能享受如此豐富的晚餐,絕對值得回訪吧!
2021-03-30 29 浏览
就算自己完全無留意足球,但有好食既餐廳就算唔係球迷都會buy。今次再次黎到阿仙奴球迷開既餐廳【Lockeroom Dining】油麻地分店。餐臺、擺設、挂起既波衫等等都係足球風,而且【Lockeroom Dining】係主打港式西餐、扒類同意粉類。佢地有分dinner set 同main menu,我地今次就叫左兩個dinner set同甜品。Dinner Set會搭配是日餐湯、蒜蓉包、沙律同餐飲。是日餐湯係南瓜濃湯,非常濃南瓜味、非常真材實料,不過調味淡左少少!蒜蓉包都好大塊、外脆内軟,好香蒜蓉味!沙律好適合打卡,因爲用密實瓶裝住,蔬菜好新鮮,而且D果醬珠珠好好食!巴馬風乾火腿黑松露忌廉雜菌意大利天使麵:分量好多,而且調味非常好食。好creamy,但完全唔會覺得膩。微甜搭配鹹食非常開胃,而且天使麵吸曬D汁,雜菌都非常多。係性價比超級高既意粉!香烤美國熟成牛舌黑胡椒蘑菇汁:超級厚切牛舌,非常軟嫩,又無咩牛騷味。搭配黑胡椒蘑菇汁錦上添花!好難用言語去表達!而且配菜一D都唔馬虎,羽衣甘藍同番薯蓉都好好食!甜品- 朱古力心太軟:只要點一個dinner set就可以以6折叫一個甜品,全部甜品都

甜品- 朱古力心太軟:只要點一個dinner set就可以以6折叫一個甜品,全部甜品都好特別好精緻!朱古力心太軟上面再鋪一塊朱古力!心太軟好熱,但今次唔係好流心!就算用左禁多朱古力都完全唔會覺得甜同膩,反而覺得唔夠!

舒芙蕾pancake:睇樣好似白賴柴無咩色水,但喜出望外。裏面有少少檸檬皮既香味,非常鬆軟。就算放耐左都唔消落黎,又唔會太甜!

最重要係服務非常非常好,我講一句唔該,佢地又一句唔該、又唔好意思。而且係發自内心既唔該,服務好既餐廳真係令人想去多次同埋食得開心D!
喺油麻地站附近有間樓上店嘅Cafe有間主打阿仙奴主題嘅餐廳講真自己唔係阿仙奴fans只不過貪佢就腳上咗去食🤣睇餐牌食物唔算好平中規中矩叫左兩個dinner set配有湯同餐包個湯有啲特別飲落似白蘿蔔同紅蘿蔔打蓉既湯好似媽咪煮嘅紅蘿蔔中湯但而間明明係西式餐廳但個湯係幾好飲嘅只不過幾有中式味道蒜蓉包熱辣辣好重蒜蓉味我自己真係好喜歡仲想叫佢encore添😍龍蝦配白松露忌廉意大利飯意大利飯粒粒分明松露味勁香勁重同忌廉味簡直係完美嘅配搭但講真我唔識分黑松露定白松露總之佢就好香松露味🤣🤣真心唔係打手另一個叫咗肉眼扒配鵝肝我會寧願揀食意大利飯因為個意大利飯真係太出色😆😆😆👍🏻👍🏻👍🏻肉眼扒唔係唔好食但唔可以同個意大利飯比haha叫咗五成熟煎得啱啱好好有肉味 肉唔會太淋又唔會多筋食得出塊扒都應該唔平所以其實都好好正👍🏻反而鵝肝就覺得比較遜色煎得唔夠香食落去唔知點解係爽口既有啲奇怪🧐值得一讚嘅係依度嘅服務態度真係幾好俾人感覺好舒服以咁嘅食物質素同服務態度依個價錢其實係合理為咗個意大利飯我我估我會再食😆😆強烈推介意大利飯👍🏻👍🏻
喺油麻地站附近有間樓上店嘅Cafe
強烈推介意大利飯👍🏻👍🏻
用餐优惠
試食活動
  • 龍蝦配白松露忌廉意大利飯
以足球為主題嘅餐廳⚽️ 阿仙奴球迷必到嘅餐廳襯男朋友生日 就帶呢忠實嘅粉絲嚟高興下😎😎佢一入到嚟已經好hyper 😂😂因為餐廳內掛滿波衫 仲有關於球隊嘅物品同紀念品連員工嘅制服都係着波衫😄 連隻碟都係足球場 小妹超鍾意隻碟🤣🤣員工嘅服務態度都好好 時常幫客人加水☺️而且食物質素認真不錯👍🏻❤️.首先嗌左兩個Dinner Set是日餐湯 南瓜湯🎃 配蒜蓉包🧄 沙律🥗 同埋餐飲☕️🥤波士頓活龍蝦(半只) 配白松露忌廉 或鮮蕃茄汁意大利飯 或 扁麵 $168今次小妹揀左鮮蕃茄汁意大利扁麵😛波士頓活龍蝦煮得剛剛好😍肉質好香爽 味道好濃😋啲膏仲好多添🤤低溫煎焗挪威三文魚柳蘑菇香檳汁 $188經過細心烹調的煎焗過程後🤤魚肉煮得剛剛好❤️食落唔起渣仲好嫩滑😋再加埋香檳汁同埋 香香嘅蘑菇😍食落更豐富 味道更香✨Lockeroom Dining鹹蛋黃小食拼盤 $128全部都係用香香嘅鹹蛋黃一齊整😍 好邪惡而且份量亦好多有雞翼 薯角 洋蔥圈 薯絲蝦 德國腸全部都食落好脆好香🤤小妹最鍾意食薯絲蝦❤️因為佢幾特別得黎 又好食😋同埋雞翼都好好食嫁✨外脆內軟😛😛 而且肉質都好嫩滑跟餐可以六折享用甜品一份😌 好抵食即製梳乎厘班
以足球為主題嘅餐廳⚽️ 阿仙奴球迷必到嘅餐廳

即製梳乎厘班戟
仲要係即叫即整㗎
小妹好少食到咁香咁滑彈嘅班戟🤤
好鬆軟 好香蛋香味

Cappuccino (Hot)
真係好鍾意隻杯🥰 係花花杯 又好grand 😃
濃濃嘅咖啡☕️ 飯後嘆返杯都幾爽❤️
新鮮水果紅茶 (Cold)
好香果香味 好fresh 又唔會好甜🥰
食飽飽飲返杯水果茶 好正

上次球迷試完⚽快餐店…之後話想再見識多啲喎😛咁Be就捨命陪君子直頭殺上 lockeroom dining 本店食多轉啦!!唔講咁多!即刻睇相就知個場幾有⚽氣氛!.蟹肉芒果木瓜牛油梨沙律 $88😘超推薦呢個!勁足料兼好鬼fresh!果肉 蟹肉撈埋一齊真係啖啖滋味!Be一個人可以食哂一杯❤️. 燒可持續石斑魚柳配法式龍皇湯 $85呢個好特別㗎!!成塊魚柳浸喺濃湯入面😋而湯入面仲有好多海鮮粒粒🦞🦑🦐.脆炸吉列美國大雞髀扒 $75成件脆卜卜😉一啲都唔嚡!感覺就好似食緊雞扒版嘅吉列豬扒👌👌.意式芝士蛋糕杯 $68口感有啲似食緊木糠布甸!芝士味十足😝.朱古力三重奏心太軟 $78🤩🤩 呢個朱古力迷必叫呀!每啖都係濃密可可好滿足🍫望住個心流出嚟已經夠療癒!!
蟹肉芒果木瓜牛油梨沙律 $88
燒可持續石斑魚柳配法式龍皇湯 $85
脆炸吉列美國大雞髀扒 $75
成件脆卜卜😉一啲都唔嚡!感覺就好似食緊雞扒版嘅吉列豬扒👌👌
意式芝士蛋糕杯 $68
口感有啲似食緊木糠布甸!芝士味十足😝
朱古力三重奏心太軟 $78

2021-03-27 12 浏览
朋友相約到此餐廳食飯,因為知我係英超迷,但凡係英超球隊有關嘅嘢都會關注一下,呢個仿如置身阿仙奴球迷大本營確係氣氛十足!朋友今餐宴客,但我唔會獅子開大口,揀個中等價錢套餐嚟食。「波士頓龍蝦配意大利飯」$168,龍蝦唔係太大隻不過勝在啲肉焗得好香唔會「鞋颯颯」,龍蝦肉配芝士唔好食就難,個人好欣賞過意大利飯,黏度適中有啃勁,再加上白松露忌廉汁,口感細膩有層次。朋友叫了餐牌上最貴的一個餐「龍蝦配西冷」其實也是$268,其實相比出面一啲高檔扒房呢個價錢絕對唔貴,朋友怕太生,所以西冷要七成,切了一件給我,肉質見粉紅,口感鮮嫩,我覺得唔錯。其實個餐仲包咗沙律、蒜蓉包、南瓜濃湯,食咗都飽肚,不過見佢話甜品有六折,當然唔放過。「梳乎厘班戟」即制出嚟嘅班戟果然香噴噴,兩件班戟捧出嚟嘅時候仲見到彈下彈下好有動感,甜度適中,唔會過甜,內裏有質感唔會只咬到空氣。「朱古力三重奏心太軟」出色嘅甜品唔係一味只靠個「甜」字,呢個心太軟有塊朱古力片墊底,好感外軟內暖,伴上煉奶是另外一個口感,加或者不加都唔錯。食飽飽望下周圍嘅佈置,牆上見到阿仙奴前領隊雲加嘅背影,佢為阿仙奴創造嘅成就有目共睹,雖則後期漸漸失色而最後下台,不

食飽飽望下周圍嘅佈置,牆上見到阿仙奴前領隊雲加嘅背影,佢為阿仙奴創造嘅成就有目共睹,雖則後期漸漸失色而最後下台,不過絕亦可以抹殺佢為阿仙奴帶來嘅光輝歲月!
第一次黎lockeroomb油麻地分店,食得非常開心,因為環境比旺角分店闊落,店員服務非常有禮,水準比預期更高。👍👍佈置以足球⚽為主題,很多足球精品,好似去左私人博物館。Fruit punch $49🥤🍸清新好選擇是日精選餐湯38今日係意式雜菜湯,酸酸地,好開胃,裏面有好多蔬菜,健康。法國鵝肝香蒜麵包$108 鵝肝火喉剛剛好,底下嘅香蒜麵包都超好味,充滿蒜蓉同牛油香,而且夠鬆軟。香烤美國1855 頂級牛肉眼扒 $2581855品牌最大賣點係牛隻級數要達到精選級( Top Choice Grade ),呢個級數只有15%左右的牛隻可以達到。呢塊扒無令我失望,油花豐富,牛肉味濃 ,每啖都係優質牛肉😋😋

佈置以足球⚽為主題,很多足球精品,好似去左私人博物館。

Fruit punch $49

🥤🍸清新好選擇

是日精選餐湯38

今日係意式雜菜湯,酸酸地,好開胃,裏面有好多蔬菜,健康。

法國鵝肝香蒜麵包$108

香烤美國1855 頂級牛肉眼扒 $258

2021-03-21
2021-03-27 21 浏览
⚽️𝒲𝑒 𝒹𝑜𝓃'𝓉 𝓈𝒾𝑔𝓃 𝓈𝓊𝓅𝑒𝓇𝓈𝓉𝒶𝓇𝓈, 𝓌𝑒 𝓂𝒶𝓀𝑒 𝓉𝒽𝑒𝓂." -𝒜𝓇𝓈𝑒𝓃𝑒 𝒲𝑒𝓃𝑔𝑒𝓇...港女/文青餐廳去得多,今次就轉一轉去間岩男士去嘅餐廳。呢間餐廳以足球(阿仙奴)為主題,餐廳除咗擺放咗好多簽名波衫、閃卡、精品等嘅收藏品之外,地下都鋪到足球場咁,就連餐具都會見到同足球有關。今次叫咗一個set lunch、一個頭盤、一個主菜同兩個甜品。Set lunch 價錢介乎$55-85,包咗餐湯、蒜蓉包、主菜同餐飲。今次個set 嘅餐湯係雜菜湯,飲落好似Pret A Manager 果款雜菜湯,幾好味。然後個蒜蓉包好鬆軟,配埋香濃嘅蒜蓉牛油味,真係冇得輸。所以我同男人決定追加多個頭盤-法國鵝肝香蒜麵包,塊鵝肝入口即溶,油香滲埋落個包到,成件事再昇華咗。主菜方面分別叫咗法式蛋黃醬焗波士頓活龍蝦同set lunch嘅香烤美國1855牛肋排蜜糖燒汁。隻龍蝦肉質好彈牙,配埋個惹味嘅蛋黃醬,唔錯。至於塊牛扒以set lunch嚟講份量都算多,而且都煮得岩岩好。不過最令我印象深刻嘅係佢哋嘅薯菜,因為我係第一次食紫薯蓉整嘅薯菜,幾特別。甜品方面,set lunch原來跟咗個桂花果
⚽️
港女/文青餐廳去得多,今次就轉一轉去間岩男士去嘅餐廳。

隻龍蝦肉質好彈牙,配埋個惹味嘅蛋黃醬,唔錯。

甜品方面,set lunch原來跟咗個桂花果凍,食落好清新,甜而不膩。
相比起我地點嘅法式焦糖燉蛋同心太軟,果凍嘅驚喜大好多。

呢到嘅老闆以前係做酒店嘅行政總廚,所以餐廳無論服務同食物質素都相當好,而且價錢方面唔算進取,可以再encore。
2021-03-26 9 浏览
因為朋友係球迷既關係,我特登book左呢間Lockeroom食飯,以我所知有幾間分店,今次就去左油麻地果間,環境比較好坐。餐廳提供好多款西餐dinner set,我地分別叫左一個意大利燴飯同西班牙黑毛豬梅肉set,每個set跟一份salad、餐湯、蒜蓉包同餐飲。沙津一兜兜密封保鮮,所以d菜仲係好新鮮,仲有d乳酸爆珠好有趣。餐湯係南瓜湯,配埋即焗脆卜卜既蒜蓉包,絕配!到主食喇,燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元貝:oh my god!塊扒勁大塊,煮到岩岩好,唔會太熟唔會太生,肉質軟淋淋,燒烤醬勁出色!法國野菌鮑魚雞肉香草醬意大利燴飯:大大隻鮑魚(可惜掛住食唔記得影相),飯唔會太淋,小小硬身既意大利飯先係我鐘意既texture,香草醬好味而不膩,食完勁飽!最後叫埋甜品,梳乎厘入口即溶賣相又靚,心太軟濃濃朱古力味,唔係死甜,帶有酒味,絕對值得一試。

餐湯係南瓜湯,配埋即焗脆卜卜既蒜蓉包,絕配!

• 即製梳乎厘班戟
  • 燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元貝
2021-03-26 16 浏览
又又又又去良心黃店💛Lockeroom💛食dinner,今次去油麻地店~ 對我嚟講都係旺角,潮特行過去1分鐘都唔洗。裝修繼續係signature 阿仙奴足球波衫 ⚽️🥅👟🧦🧤叫咗兩個set dinner,加多個小食同甜品,勁飽 💨鹹蛋黃香脆薯角($58):極之好食同時極之邪惡💕 唔理喇...食完再減肥啦...set dinner 有蕃茄薯仔湯,味道濃郁;配黑醋沙律,裏面有乳酸珠珠,好有驚喜 🌟巴馬風乾火腿黑松露忌廉雜菌天使面 ($158):好creamy,唔會太膩,份量大;parma ham 唔係死咸,好想配件哈密瓜嚟食 🤓炭烤美國1855牛肋排 ($188):有兩塊牛肋排,肉質嫩,唔柴,配蜜糖燒肉汁,惹味 😋 不得不提個薯蓉,係用紫薯,好特別~ 超重紫薯味 🍠🍰🍫特濃朱古力蛋糕 ($68 另外跟餐有6折優惠):非常sweet,朱古力味濃,係一食成個人feel到好治療嘅甜品我次次都叫熱咖啡,真係好好飲 👏🏻👏🏻 厚實平衡,滿足 ☺️

叫咗兩個set dinner,加多個小食同甜品,勁飽 💨

2021-03-26 29 浏览
早前去過旺間一間幾好食,今次來油麻地依間食下,食物同樣好食,價錢經濟。是日精選沙律 (跟餐)爽口羅馬生菜一堆,加了香甜荔枝爆珠,淋上酸甜黑醋汁胃口大開。甘筍湯 (跟餐)味道清甜,食到甘筍碎粒粒口感。配埋蒜香牛油法包食,法包軟熟,好香蒜香味。法國野菌鮑魚雞肉香草醬意大利燴飯 $168用香草醬煮意大利飯的確少見亦相當好味,唔會好草青味,好鍾意個飯夠creamy唔會好膩,加埋野菌碎、雞肉碎好有口感,味道好夾,仲有隻口感彈牙的鮑魚,咬啖超滿足。新鮮水果紅茶 (跟餐)杯中果肉不少,飲落微甜口感清爽。鹹蛋黃小食拼盆 $118拼盆有雞翼、薯角、洋蔥圈、薯絲蝦和德國腸。撈左鹹蛋黃無得輸,件件鹹香惹味沙沙口感,而且炸得香脆肉嫩。法式焦糖燉蛋 $68賣相精緻,以蛋型玻璃器皿裝載燉蛋,薄薄的焦糖脆面,加上燉蛋口感細密幼滑,好好味。旁邊放左件千層酥,味道標準。朱古力心太軟 $68朱古力味濃,切開熱辣辣的朱古力漿流出,淋埋雲呢拿醬更加美味,慢慢歎甜品真係唔錯。

鹹蛋黃小食拼盆

是日精選沙律 (跟餐)
是日精選沙律

甘筍湯 (跟餐)

法國野菌鮑魚雞肉香草醬意大利燴飯 $168
法國野菌鮑魚雞肉香草醬意大利燴飯

新鮮水果紅茶 (跟餐)
杯中果肉不少,飲落微甜口感清爽。
新鮮水果紅茶

法國野菌鮑魚雞肉香草醬意大利燴飯
新鮮水果紅茶
法式焦糖燉蛋
朱古力心太軟
召喚阿仙奴球迷⚽️🎈衝衝衝ฅ^•ﻌ•^ฅ位於旺角同油麻地嘅Lockeroom Dining 以足球為主題⚽️⚽️💛餐廳內掛滿英超球隊阿仙奴嘅球衣利申我完全唔識🤣🙈員工都充滿誠意~制服係波衫嚟🥰連我平時唔踢波 都被老闆對足球嘅熱誠所感動😍絕對係球迷潮聖之地🤩如果餐廳裝番部大電視 播放啲足球直播相信會好好氣氛!😆😆相信到時唔止港女們 連一眾巴打都忍唔住打卡📸同埋老闆嘅服務態度都好nice 一間餐廳好唔好食都要睇埋員工嘅態度🤣總括嚟講食物都十分高汁🍴😝食材、衞生、味道、擺碟 全部都充滿心思💕性價比高!值得回頭再支持😋我地嗌左兩個dinner set有蒜蓉包 沙律 同羅宋湯🤪 未食正餐已經飽咗一半🙈♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎〖低溫煎焗挪威三文魚柳蘑菇香檳汁🐟〗$𝟙𝟠𝟠 (𝔻𝕚𝕟𝕟𝕖𝕣 𝕤𝕖𝕥)三文魚煎得好靚 呈金黃色 望到已經流晒口水🤤一咬落去嗰下不得了~塊皮煎得好脆 食落有卟卟聲😝但啲肉又唔會好鞋喎 反而係好滑💕令到個口感好有層次🥰不得不提佢個蘑菇香檳汁🥂個汁煮得好creamy 蘑菇味濃得來又帶有淡香嘅酒味🥸同三文魚好搭配❗️❗️配菜方面就有紫薯蓉同羽衣甘藍超級豐富😝〖波士頓
召喚阿仙奴球迷⚽️🎈衝衝衝ฅ^•ﻌ•^ฅ
相信會好好氣氛!😆😆
相信到時唔止港女們 連一眾巴打都忍唔住打卡📸
總括嚟講
食物都十分高汁🍴😝
食材、衞生、味道、擺碟 全部都充滿心思💕
性價比高!
值得回頭再支持😋
我地嗌左兩個dinner set
有蒜蓉包 沙律 同羅宋湯🤪 未食正餐已經飽咗一半🙈

三文魚煎得好靚 呈金黃色 望到已經流晒口水🤤
一咬落去嗰下不得了~
塊皮煎得好脆 食落有卟卟聲😝
但啲肉又唔會好鞋喎 反而係好滑💕
令到個口感好有層次🥰
不得不提佢個蘑菇香檳汁🥂
個汁煮得好creamy 蘑菇味濃得來又帶有淡香嘅酒味🥸
同三文魚好搭配❗️❗️
配菜方面就有紫薯蓉同羽衣甘藍
超級豐富😝

〖波士頓活龍蝦(半隻)配美國Creekstone 牛西冷🦞〗$𝟚𝟞𝟠 (𝔻𝕚𝕟𝕟𝕖𝕣 𝕊𝕖𝕥)
上完菜 我同朋友望到呆左
一路咬一路爆啲肉汁係個口腔裏面
好正啊🤩🤩🤩🤩
依個真係好抵食
食得出塊西冷同龍蝦都係經過精心挑選👍

〖即製梳乎厘班戟🍧〗$𝟠𝟠 (跟餐有6折)
食完個主菜已經好飽 但都係忍唔住試埋個梳乎里😆 反正食甜品係另一個胃嘛
梳乎厘係即叫即做 食嘅時候熱熱地 好fluffy🥰
纪念日
  • 即製梳乎厘班戟
  • 波士頓活龍蝦配美國Creekstone牛西冷
2021-03-26 8 浏览
朋友生日所以今次我特登搵咗一間佢最鍾意嘅阿仙奴主題餐廳同距食晚餐。呢間餐廳又門口到牆身同埋侍應嘅制服全部都用左足球主題我哋今次叫咗兩個套餐入邊包左前菜沙律,蒜蓉包,湯同埋飲品。沙律非常好食入邊有啲爆珠增加口感,另外啲醬汁係黑醋會用碟仔另外附上配合返自己想食幾多醬汁就落幾多,非常貼心。而個湯方面今日就係南瓜湯飲落非常之濃郁絕對係落足料。白松露忌廉燴鮑魚美國雞髀扒估唔到份量都幾大份,上枱已經聞到有好香嘅松露味同埋有好多醬汁好creamy!雞髀扒食落肉質好鮮嫩一啲都唔覺得鞋口,而且另外要一讚嘅係個燴鮑魚醃製得超入味啊!波士頓活龍蝦拼creekstone美國牛西冷龍蝦雖然唔係好大隻不過用咗芝士嚟焗非常之香口,另外個西冷切落好多肉汁好Juice,配菜方面就有啲紫薯同秋葵,食落非常清新。如果大家都係足球迷都快啲去試吓啦!

白松露忌廉燴鮑魚美國雞髀扒

波士頓活龍蝦拼creekstone美國牛西冷

如果大家都係足球迷都快啲去試吓啦!

Lockeroom dining 低卡芝士黑松露焗黑毛豬蛋炒飯威靈頓牛柳焦糖燉蛋價錢💲: $65/ $338/ $68好味程度😋: 3.8/5 (飯我比4.4/5, 威靈頓牛拉低左)服務🍴: 4/5環境🗾: 4/5性價比🥢: 4.4/5 (lunch set)回頭率😚: 4/5-Lockeroom dining一路以來都好多人食,而家甚至開埋express係佐敦,疫市擴張證明小店有返咁上下實力呀下😂 今次我都去左試下啦😛 一入到去好多阿仙奴波衫掛晒係度,如果係球迷應該會好有共鳴。-今次叫左一個lunch set。set包的義大利雜菜湯好好飲!係好似港式扒房好濃個d羅宋湯味,好夠酸,入面好多料🤤 蒜蓉包都好好食!係有厚度的包同埋見到一絲絲質地👍🏻 叫既低卡芝士黑松露焗黑毛豬蛋炒飯都一樣好好食。唔知係咪因為用左低卡芝士所以食落完全唔覺膩😚 黑松露忌廉汁只有小小黑松露味,唔係太濃。忌廉汁creamy得來唔漏好難得😱 蛋炒飯夠香,用左珍珠米,每粒都好圓潤,連埋個汁食好正。豬扒正常,都係煎得香個啲,但應該用左小小鬆肉粉去醃🤔 不過呢個係汁撈飯都會滿足的一個。-第二樣我地叫左威靈頓牛柳。焗得好金黃
Lockeroom dining
低卡芝士黑松露焗黑毛豬蛋炒飯
威靈頓牛柳
焦糖燉蛋
價錢💲: $65/ $338/ $68
服務🍴: 4/5
環境🗾: 4/5
性價比🥢: 4.4/5 (lunch set)
回頭率😚: 4/5

第二樣我地叫左威靈頓牛柳。焗得好金黃好靚仔,成個菠蘿包咁😬 酥皮夠脆,入面舊牛都大舊既。不過我地叫5成,佢就似8成🙈所以幾韌下同埋唔夠juicy。入面的調味都唔太濃,只有小小蒜味咁。所以佢地會附上個汁,就好似平時的港式西餐燒汁咁🤨 反而伴碟個堆紫薯蓉超好食🤣好天然的甜味。

甜品就係cream brulee。擺碟幾靚,係隻蛋入面,好美觀☺️ 面的焦糖係脆既,下面的雞蛋布丁都好creamy,不過覺得可以稀返小小。入面好多雲尼拿籽,雲尼拿味好出😆 隔離仲有舊雜莓酥,酥皮好脆,吉士唔太甜,加埋d水果都幾fresh。我覺得整體其實真係唔差,set lunch係旺區來講都算抵添。但老實威靈頓牛柳就失望左D,如果叫其他野會更開心🥺 不過我都會俾多次機會佢的!😌

2021-03-25 11 浏览
樓上足球主題餐廳,好耐之前已經想慕名而來,今日終於有機會約足球球友friends,一齊上嚟試下dinner menu啦!🍄黑松露蘑菇湯🍲香濃黑松露加上香滑嘅蘑菇真係好夾。而另一個湯係🍅鮮番茄薯仔蓉蟹肉湯,番茄酸酸咪咪好開胃,而且薯仔蓉加埋蟹肉好鮮味。蟹肉芒果木瓜牛油梨salad用高腳杯裝真係好清新,蟹肉都落得非常豐富。冰鎮鮑魚鮑魚新鮮,冰鎮之後更加鮮甜。澳洲羊扒拼德國腸羊排好高質,熟度啱啱好,配埋爽口德國腸好滿足。環境舒服,夜晚黑嚟傾計,都好唔錯。

🍄黑松露蘑菇湯🍲
香濃黑松露加上香滑嘅蘑菇真係好夾。

蟹肉芒果木瓜牛油梨salad
用高腳杯裝真係好清新,蟹肉都落得非常豐富。

冰鎮鮑魚
鮑魚新鮮,冰鎮之後更加鮮甜。

澳洲羊扒拼德國腸
羊排好高質,熟度啱啱好,配埋爽口德國腸好滿足。

環境舒服,夜晚黑嚟傾計,都好唔錯。