2021-02-18 51 浏览
觀塘不嬲多隱藏係工廈既高質餐廳,是日星期日同呀妹黎到同事推薦既一間法國餐廳餐廳環境寬敞,坐落好舒服,同隔離枱有相當遠既距離,食得安心👍🏻最驚喜係跟lunch set 送既餐湯,我地要左一款龍蝦湯,另一款荀湯;兩款都好好飲,完全唔係罐頭湯既質素,飲落好滿足近排想食得健康d, 所以是日點左煎法國鯖魚配蘿蔔醋汁($108)本身配薯條但我地嫌太熱氣,waiter 話可以改配多d豆角沙律比我地,欣賞條魚煎得岩岩好,魚皮略焦,食落香口,魚肉滑嫩又唔多骨,一碟有兩條同呀妹一人一條就岩哂另一個lunch set 要左烤法國黃油春雞($128)隻雞size 適中,食落一d都唔油膩,雖然係原隻但好易切開,食落啖啖肉☺️

2021-02-18 73 浏览
第二次黎食~比第1次的煮得更好食唔知係咪因為晏左黎人少左,所以廚房無咁忙呢~價錢無包餐飲,要另計午餐價係比茶計高,但咁高質,點有得比之前包餐飲,因為嗰陣人地有晚巿做丫麻依家都捱得住,已實在太好加拿大海膽配北海道帶子意大利飯$178海膽鮮~帶了煎晒兩邊~意大利飯 creamy好食😋法式慢煮油封鴨脾配薯蓉及酸紅椰菜$188呢個比上次黎食更好食上次較林、又好油今次乾身好多👍🏻👍🏻正坐得舒服,空間感夠
第二次黎食~比第1次的煮得更好食
唔知係咪因為晏左黎
人少左,所以廚房無咁忙呢~

價錢無包餐飲,要另計
午餐價係比茶計高,但咁高質,點有得比
之前包餐飲,因為嗰陣人地有晚巿做丫麻
依家都捱得住,已實在太好

加拿大海膽配北海道帶子意大利飯$178

今次乾身好多👍🏻👍🏻正

坐得舒服,空間感夠

2021-02-14
2021-02-17 118 浏览
農曆新年同屋企人黎一個法式午餐,好耐之前朋友推介過呢間餐廳,終於有機會黎試下啦。餐廳座落在牛頭角鴻圖中心9樓,餐廳設計簡約典雅,一入黎就令人覺得十分舒適,而且餐桌與餐桌之間非常闊落,坐落好舒服。香煎銀鰽魚柳配檸檬牛油汁 $148 (轉濃蝦湯+$18)餐湯加左$18轉左濃蝦湯,蝦味濃郁,口感甚佳。銀鰽魚柳魚皮煎得微焦食落相當可口。加拿大保濕豬扒配特質菠蘿汁 $148豬扒非常大份,一定唔擔心唔夠飽,豬扒相當入味,再配上特製菠蘿汁感覺十分清新。總結:呢間開在工廈的法式餐廳價錢親民不但,而且食物質素高,俾十個讚👍Le Monde (觀塘)觀塘巧明街94-96號鴻圖中心9樓A室

香煎銀鰽魚柳配檸檬牛油汁 $148 (轉濃蝦湯+$18)

加拿大保濕豬扒配特質菠蘿汁 $148

Le Monde (觀塘)
觀塘巧明街94-96號鴻圖中心9樓A室
2021-02-17 1652 浏览
經歷完日日ot既一月,我今個星期六終於唔使再返office👏🏻,而我今日同女友去左觀塘食個lunch放鬆下,最後試咗觀塘打工仔介紹既Le Monde。餐廳裝潢滲透出一絲絲工業風,而另一邊酒紅色嘅梳化突顯餐廳典雅嘅一面,正正符合多元化既Le Monde,餐牌上有多達十五款午餐選擇,包羅萬有。套餐加$15就可以轉濃蝦湯,旁邊係免費既蘋果沙律,一開始我以為係龍蝦湯🤣。估唔到鮮甜程度拍得住龍蝦湯,蝦味非常濃郁,口感細滑。- 慢煮法式紅酒燜牛頰肉配法包牛頰經過12小時既燜煮後肉質相當軟稔,而且好入味,連入面既蒜都好正。法包索曬醬汁既精華,如果可以任添法包就正😜!- 芝士焗龍蝦配菠菜忌廉意粉龍蝦加上芝士後原隻開邊焗,上面既芝士燒成金黃色,令人食指大動。龍蝦肉質爽口,味道惹味不失龍蝦鮮味。意粉份量多,軟硬度適中,唔會話煮得太稔,而每一啖意粉都掛到忌廉汁👍🏻餐廳食物質素同環境屬於中上,值得我再encore,下次試埋其他lunch set先。

- 慢煮法式紅酒燜牛頰肉配法包
慢煮法式紅酒燜牛頰肉配法包 牛

- 芝士焗龍蝦配菠菜忌廉意粉
芝士焗龍蝦配菠菜忌廉意粉

2021-01-24
慢煮法式紅酒燜牛頰肉配法包 牛
芝士焗龍蝦配菠菜忌廉意粉
2021-02-16 53 浏览
觀塘工業區最近開咗一間新嘅法式西餐廳成為公司同事最近熱烈討論嘅一間餐廳之一!個個食過嘅都話都話平靚正,性價比極高今日終於有機會可以食到!加咗$18升級做濃蝦湯聞落去已經聞到好香!濃蝦湯質地好傑,好足料,味道非常濃郁!紐西蘭羊架配香草蒜蓉汁$158羊架雖然叫咗全熟,但食落去肉質都仲係好柔嫩,一啲都唔會覺得老!廚師功力十足,同埋真係紐西蘭嘅羊架先做到咁柔嫩嘅肉質,啖啖肉,羊肉嘅蘇味係齒頰留香!紙包法式鱸魚配魚濃湯$158🍲未食過咁好食嘅鱸魚!鱸魚肉質鮮甜可能用紙包方法焗仲保持到魚肉嘅嫩滑同肉汁,魚肉鮮味十足,肉質彈下彈下,感覺係係高級嘅法國菜!呢度環境非常寬敞,闊落,好適合情侶嚟約會,好有情調!

加咗$18升級做濃蝦湯
聞落去已經聞到好香!濃蝦湯質地好傑,好足料,味道非常濃郁!

紐西蘭羊架配香草蒜蓉汁$158

紙包法式鱸魚配魚濃湯$158🍲

呢度環境非常寬敞,闊落,好適合情侶嚟約會,好有情調!
2021-02-14 63 浏览
👧🏻😋👅🍽✨Le Monde 觀塘-❤️午餐配精選餐湯及沙律,另有輕午餐冇湯同沙律,份量亦細D,岩晒輕食ladies❤️有新意,餐牌定時會轉❤️裝修勁靚,D位好舒服,有張大梳化如果唔使返工坐返成個下晝就正❤️性價比好高,唔平但超值-🥣🥗🥯 精選餐湯 - 雜菜湯 & 沙律餐包✨普通一個雜菜湯已經係100分,清得黎勁多料令個湯好甜好香,飲完想再飲多好多碗✨沙律菜好新鮮,個汁酸酸地有D似紅莓汁,唔會太甜超好味✨包應該係homemade都還好,有少少焗唔夠脆,但質地係好既-🦐🥣 濃蝦湯 加配 $18✨面頭有層奶泡,好香滑,蝦味好重,食得出好多隻蝦為左佢奉獻左自己生命,$18都抵加配,但精選都夠照-🇫🇷📝🐟 紙包法國鱸魚配魚濃湯 $158✨ 好 好 味 ! 🤤 我係出面食西餐都好少叫魚,但見到呢度裝修都對D野食好有信心 (其實係想試紙包魚haha)✨有層紙保護著魚肉,不會過熱過熟,食落更嫩滑,但個魚皮又脆好perfect✨塊紙包住晒所有汁,包括魚汁、瓜菜汁、青檸等,酸酸地好開胃,加上有個魚濃湯,食完一啖酸魚之後,飲返淡魚湯係極顯清甜,呢個餐係必叫!-🇨🇦🦞🍚 加拿大海膽配北海道帶子意大利飯 $168✨海
👧🏻😋👅🍽✨
Le Monde 觀塘
❤️有新意,餐牌定時會轉
❤️性價比好高,唔平但超值
🥣🥗🥯
精選餐湯 - 雜菜湯 & 沙律餐包
✨沙律菜好新鮮,個汁酸酸地有D似紅莓汁,唔會太甜超好味
🦐🥣
濃蝦湯 加配 $18
🇫🇷📝🐟
紙包法國鱸魚配魚濃湯 $158
🇨🇦🦞🍚
加拿大海膽配北海道帶子意大利飯 $168
✨海膽控如我係見到海膽必會叫
✨佢最好既地方係D risotto都有用海膽汁煮過,唔係淨係係上面鋪一舊海膽就算
✨帶子兩粒大大粒,煎過兩邊有心思
✨海膽都好大pat,超正
🍋💦
熱檸水
✨冇錯真係檸水都有野讚,因為佢D檸檬勁新鮮,細細杯檸水standard 3片檸檬
加一服務費
2021-02-10 526 浏览
Qu’est-ce que tu as mangé à déjeuner ?🎈Le Monde/Bon appétit! Now you may eat./呢度每個lunch set都會跟湯 餐包 沙律 同一杯茶啡☕️餐包軟熟🥖 有陣陣蕃茄加香草味 點落湯黎食會有另一番滋味 藜麥沙律食落就好開胃🥗椰菜花薯仔湯 Cauliflower and Potato Soup (Set)一開始飲落感覺上係普通嘅薯仔忌廉湯但椰菜花味會系不經不覺間慢慢滲出黎♨️係我第一次飲嘅椰菜花湯 感覺健康得來好充實濃蝦湯 Shrimp Bisque (Set +$18)由蝦殼熬製而成嘅濃濃蝦湯 蝦味濃而鮮 無經過好多額外嘅調味 可以單純地飲出蝦本身鮮甜味🦐紙包法國爐魚配魚濃湯🐟Poisson en Papillote with Fish Broth ($158)貌似簡單而特別嘅做法 用牛油紙包住成條爐魚魚鮮同魚汁 滲透到底層嘅軟淋紅蘿蔔絲🥕 薯仔🥔同意大利青瓜🥒 加上表面好fresh嘅檸檬🍋 食落去感覺舒服 配以魚濃湯入邊嘅蔬菜粒 將魚味帶到另一個層次🥰加拿大海膽配北海道帶子意大利飯💗Canadian Urchin
🎈Le Monde

一開始飲落感覺上係普通嘅薯仔忌廉湯
但椰菜花味會系不經不覺間慢慢滲出黎♨️
係我第一次飲嘅椰菜花湯 感覺健康得來好充實

濃蝦湯 Shrimp Bisque (Set +$18)

紙包法國爐魚配魚濃湯🐟

加拿大海膽配北海道帶子意大利飯💗
Canadian Urchin and Hokkaido Scallop with Risotto ($168)
大大粒帶子 帶子煎得好香 唔會過乾

總括而然 呢間絕對係一間性價比好高 又高質量
環境又舒服嘅法國餐廳呀🇫🇷💕
  • 加拿大海膽配北海道帶子意大利飯
2021-02-07 1304 浏览
經過朋友極力讚好及介紹下,今天和寶寶特意前來這家法式西餐廳午膳💕想不到在這幢半工商業大廈裡竟有一間這麼北歐風的餐廳😍環境很chill🥰餐湯及沙律 - 濃蝦湯及羅馬生菜配藜麥沙律聞起來已經聞到很香的龍蝦湯味🤩喝起來也非常的濃郁,以隨附的麵包蘸上香濃的蝦湯,口感外熱內軟,非常搭配❗️羅馬生菜非常新鮮亦洗得乾淨,沙律帶醋芒果味,感覺比只用醋更清新👍🏻🍴餐湯 - 薯仔椰菜花忌廉湯這個餐湯也做得不錯,薯仔的微粉感及椰菜花的味道也很夠濃郁,而且餐具也特別精美🥰🍴煎法國鯖魚配蘿蔔醋汁及炸薯條 $108口感軟嫩的鯖魚與餐廳自製的蘿蔔醋汁非常搭配👍🏻醋汁完全地中和了魚的腥味❗️幼身的炸薯條新鮮即炸✨熱騰騰的,外脆內軟💕整體份量適中,吃的時候要特別小心魚的細骨呢❣️煎法國豬扒配炸薯條 $118一看厚度、脂質分布、豬骨位置等,就知道豬扒質素上乘,絕非一般貨色🤓肉質軟硬適中,質感實在同時厚實,肯定沒有被鬆肉粉破壞肉質,而且應該有以肉錘輕輕揼過,因此不像茶餐廳的豬扒般又乾又硬👍🏻午餐還包上餐飲❗️假日午餐來說,總算物有所值🥰
經過朋友極力讚好及介紹下,
今天和寶寶特意前來這家法式西餐廳午膳💕

想不到在這幢半工商業大廈裡竟有一間這麼北歐風的餐廳😍
環境很chill🥰

餐湯及沙律 -
濃蝦湯及羅馬生菜配藜麥沙律

聞起來已經聞到很香的龍蝦湯味🤩
喝起來也非常的濃郁,
以隨附的麵包蘸上香濃的蝦湯,
口感外熱內軟,非常搭配❗️
羅馬生菜非常新鮮亦洗得乾淨,
沙律帶醋芒果味,感覺比只用醋更清新👍🏻
🍴
餐湯 - 薯仔椰菜花忌廉湯

這個餐湯也做得不錯,
薯仔的微粉感及椰菜花的味道也很夠濃郁,
而且餐具也特別精美🥰
🍴
煎法國鯖魚配蘿蔔醋汁及炸薯條 $108

口感軟嫩的鯖魚與餐廳自製的蘿蔔醋汁非常搭配👍🏻
醋汁完全地中和了魚的腥味❗️
幼身的炸薯條新鮮即炸✨
熱騰騰的,外脆內軟💕
整體份量適中,
吃的時候要特別小心魚的細骨呢❣️

煎法國豬扒配炸薯條 $118

一看厚度、脂質分布、豬骨位置等,
就知道豬扒質素上乘,絕非一般貨色🤓
肉質軟硬適中,質感實在同時厚實,
肯定沒有被鬆肉粉破壞肉質,
而且應該有以肉錘輕輕揼過,
因此不像茶餐廳的豬扒般又乾又硬👍🏻

午餐還包上餐飲❗️

假日午餐來說,總算物有所值🥰
2021-02-06
午餐
2021-02-07 48 浏览
超寬敞!超舒適 !法國宮廷crossover工業風嘅裝修, cool得嚟又不失氣派, 喺呢度嚟個週末lunch就最好不過啦~Lunch menu選擇很多, 大部分都好吸引, 唔怕你揀唔到,至怕你選擇困難。 話明食法國菜,咁就要試下法國經典菜式 - 慢煮油封鴨髀($158), 呢種法式煮法能保持肉質鮮嫩, 油浸之後再稍為略略煎香,令鴨皮香脆, 這隻鴨髀都能做到外脆內嫩, 配菜除了紫椰菜和薯蓉之外,還有紅酒香梨,清香爽脆, 與鴨髀十分配搭。北海道帶子配黑松露意大利飯($120) 是比較大路和多人喜歡的菜式, 這道菜最值得讚賞的是帶子,北海道帶子用牛油煎香,煎得金黃色,牛油味香濃, 外層微脆,亦品嚐到帶子的鮮甜, 意大利飯忌廉味濃,黑松露味稍為弱了一點, 口感做到有咬勁的標準。午市套餐配有餐湯、小沙律和飲品,可以加$15升級至龍蝦湯,龍蝦味非常香濃,口感細滑, 強烈推薦升級品嚐一下,旁邊的沙律有藜麥, 用芒果汁調味,比較少見,配搭唔錯

2021-02-06 48 浏览
最近到觀塘工作,同事們都介紹呢間法國菜高質,一於趁lunch一齊去試吓先叫了兩個set lunch我就揀了甘筍湯,淡淡甘筍肉,香甜清新另外龍蝦湯非常濃郁甘香 正湯配以麵包同吃 麵包鬆軟 好索湯 yummy主菜揀咗加拿大海膽配北海道帶子意大利飯好鍾意呢度啲意大利飯 既質地 好正宗 飯粒面煙韌 飯粒中間帶點脆 正而帶子表面煎得香,中間軟滑 時間掌握得很好 海膽不苦澀 香濃creamy 法式慢煮油封鴨髀配薯蓉及酸紅椰菜 呢款好正 鴨肉香濃而且肉煮得不鞋口,又鬆化感覺 ,而皮煎得香脆,而且很薄冇肥膏,配以酸紅椰菜食去油膩感,容易令人食唔停有驚喜結尾來一杯熱咖啡,為休閒嘅法國風情午餐畫上圓滿句號

叫了兩個set lunch

我就揀了甘筍湯,淡淡甘筍肉,香甜清新

另外龍蝦湯非常濃郁甘香 正

湯配以麵包同吃 麵包鬆軟

好索湯 yummy

主菜揀咗加拿大海膽配北海道帶子意大利飯

法式慢煮油封鴨髀配薯蓉及酸紅椰菜

有驚喜

結尾來一杯熱咖啡,為休閒嘅法國風情午餐畫上圓滿句號

2021-02-04 880 浏览
去完觀塘買完野搵食…就搵下附近有無D樓上餐廳試下…因為好多時都有驚喜。今次就揀左Le Monde…因為見到comment唔錯…Le Monde 係一棟商厦入面…餐廳裝修簡約…水泥牆…加上一d由酒樽做燈罩既吊燈。同埋地方好闊落…幾舒服。望下餐牌都幾多野食…同埋價錢都合理…如果加錢可以轉套餐包是日餐湯同野飲我地點左三文魚配香草意大利粉同煎法國豬扒配薯條。兩個都轉左套餐…我仲加多少少錢轉左濃蝦湯。餐湯到啦…連埋一個細沙律。今日是日餐湯係甘筍薑湯…呢個好香紅蘿蔔味同薑咁幾夾。到我個濃蝦湯…呢個湯好香濃…真係好濃蝦味。三文魚黎到好靚…個魚皮煎到好香分開上。三文魚煮到啱啱好…魚肉好嫩滑…好怕三文魚煮到好鞋…。佢地個牛油忌廉sauce點三文色好香…仲要讚下個意粉…煮到Al Dente…個青醬配意粉好正煎豬扒…煎到好香…切開見到生熟啱啱好…配埋個gravy好好味…豬扒肉質結實…好有質感…唔錯…薯條新鮮熱辣炸起就會好味…跟餐咖啡都唔錯…呢道除左食特質素唔錯外…服務好好…有介紹食物同不停幫你加水。呢個價錢我覺得幾抵食。

今次就揀左Le Monde…因為見到comment唔錯…

甘筍薑湯

到我個濃蝦湯…呢個湯好香濃…真係好濃蝦味。

三文魚

香草意粉

豬扒

跟餐咖啡都唔錯…
咖啡

呢個價錢我覺得幾抵食。
三文魚
香草意粉
咖啡
2021-02-03 419 浏览
即使不是疫情,假日最喜歡避開人群聚集的地方,工商區就是首選。唯一能對抗業主霸權的方法,就是身體力行,以市場主導去支持一些位於非主要旺區的高質素餐廳。這樣就可免除付出的價錢吃相近質素的美食,亦可給業主白賺。位於牛頭角站附近的一間意菜餐廳午膳,性價比超高,大眾化價錢就品賞到優質西餐!L 選了北海道帶子配黑松露意大利飯,一上桌松露味很香,意大利飯軟硬度適中。帶子很鮮肉很厚但很軟腍,一口輕鬆咬開。女友選的煎三文魚配香草意大利粉,三文魚很飽滿,脂肪和肉的比例剛好,入口吃到那份魚油的鮮味。意粉入口有彈性,配上香草很香。魚皮煎得很香脆,配上醬汁很惹味。一杯飯後啡,快活過神仙。另外值得一讚是這裡的蘋果沙律,簡單配料,入口清新爽口。餐包軟熟,淡淡的麵包香不需塗牛油都可以。不可小看這杯濃蝦湯,很濃郁但沒有任何腥味,入口很滑。餐廳裝潢以簡約歐陸風格為主很優雅,無論拍拖定見客食飯都不會失禮。座位很闊落,空間感大,坐得舒服。聞說主廚更於法國藍帶畢業,怪不得食物質素有保證。 le monde 法文有大家或每個人的意思, 大概就是想人人都享受到這裡的美食吧。

帶子很鮮肉很厚但很軟腍,一口輕鬆咬開。

魚皮煎得很香脆,配上醬汁很惹味。

一杯飯後啡,快活過神仙。

不可小看這杯濃蝦湯,很濃郁但沒有任何腥味,入口很滑。

2021-01-25
午餐
2021-02-02 398 浏览
今日星期六返左公司要OT一個早會,晏晝就同男朋友去左附近一間樓上餐廳食飯,一入到去好靚,而且地方都好大,裝修都幾有feel。個menu都好多選擇,咁我哋揀咗輕盈少少嘅野食。濃龍蝦湯 +$15湯味好濃,而且充滿住龍蝦嘅鮮味,不過就冇肉,但都OK!餐湯就普通嘅羅宋什菜湯,偏酸少少,不過料就十足。法式薄餅配巴馬火腿、蛋及芝士 $78蛋嘅薄餅,不過餐廳應該冇放過一粒鹽,全部都係由巴馬火腿嘅鹹度去支撐成道菜,都好夠味!呢道菜好特別,我覺得好好食!有別於一般嘅薄餅,可以再試。而且一個人食都好飽!真心讚!煎三文魚配香草意大利粉 $98煎三文魚本以為冇乜特別,點知餐廳將皮同肉分開煎,煎到表皮勁脆口,再放上岩岩好嘅魚肉上面,次次都係食親都係皮太濃或者唔夠脆,呢到就剛剛好。而且香草意大利粉超級好食,有香草味之外,咬口岩岩好。Overall黎講,呢間cp值幾高,餐廳環境又舒服,野食又唔錯,價錢又合理,唯一不足就係而家冇晚市,我相信呢度嘅晚市會更加有氣氛。

濃龍蝦湯 +$15
湯味好濃,而且充滿住龍蝦嘅鮮味,不過就冇肉,但都OK!
羅宋什菜湯
餐湯就普通嘅羅宋什菜湯,偏酸少少,不過料就十足。

法式薄餅配巴馬火腿、蛋及芝士 $78
煎三文魚配香草意大利粉 $98

2021-01-30
  • 煎三文魚配香草意大利粉
再二到訪既法式餐廳,開業係低調既工廈中,但餐廳環境非常寬敞,檯與檯之間寬闊,坐得舒服周末午餐精選最平有$68既法式薄餅,最貴就有$228美國頂級牛柳------甘筍薑湯 $28餐湯配有一片麵包同沙律菜,麵包沒有烘過,亦沒有牛油,普通鬆軟麵包,沙律菜加左黑醋,仲有小番茄,甘筍薑湯質感較濃稠,口感唔算滑,因為有甘筍蓉,薑味幾重,但唔會太過搶龍蝦湯 $48質感比較稀,不過幾濃郁,質感平滑,易入口煎法國豬扒炸薯條 $118上菜時間有點耐,等左近15-20分鐘先有,不過食物冇令人失望,薯條係幼身薯條,比起連鎖店快餐更幼,我比較鍾意粗薯連皮🤣沙律菜同餐湯上既一樣豬扒煎得好出色,一切開肉汁真係滿滿🤤表層用左胡椒簡單去調味,帶有脂肪同油脂有骨豬扒,煎出來不會太乾,肉質鬆軟美味烤法國黃油春雞配芥末籽汁 $128好吸引原隻春雞😍外表烤得焦脆,而且法國春雞皮下脂肪同雞皮都好薄,香得黎又唔肥膩,仲有幾個烤薯仔,好腍身好味😋肉質好嫩滑,完全唔乾同唔鞋口

------
甘筍薑湯 $28

龍蝦湯 $48
質感比較稀,不過幾濃郁,質感平滑,易入口
龍蝦湯

煎法國豬扒炸薯條 $118
煎法國豬扒炸薯條

烤法國黃油春雞配芥末籽汁 $128
烤法國黃油春雞配芥末籽汁

肉質好嫩滑,完全唔乾同唔鞋口
2021-01-31
龍蝦湯
煎法國豬扒炸薯條
烤法國黃油春雞配芥末籽汁
2021-01-31 48 浏览
Le Monde -觀塘尋獲法國菜至寶意想不到觀塘工廈中,有高水準的法國菜餐廳。餐廳環境十分舒服,餐桌位置闊落、燈光柔和、配著背景音樂。是日餐湯套餐$15升級的蝦湯,濃郁的蝦味,不會太水太稀,配麵包吃,一點一浸。煎三文魚配香草意大利粉厚厚的三文魚柳,香煎過後魚油滿滿,魚肉嫩嫩的,配上香草味的意大利粉,相當夾。北海道帶子配黑松露意大利飯大大粒的北海道帶子,非常鮮味,非常超香濃的黑松露,意大利飯濕濕地剛好,又不會太硬太軟。
Le Monde -觀塘尋獲法國菜至寶

是日餐湯