2023-10-30 416 浏览
透過網媒網評得悉有優惠價錢享用晚市自助餐,都考慮了數天,皆因從未試獨自自助餐,當天四時才決定六時的晚餐 😅放假hea到盡,早午餐也沒吃過,晚餐就是我第一餐了。不能盡錄,餸菜名字不會完全記下,只是普通吃飯 🤷羅文生菜:新鮮。沙律菜類實際上我只吃這 😅麵飽蟹:軟腍蟹膏,沒想像中硬。蟹肉,麵飽蟹獨特味道吧。我沒太多經驗吃這 😅波龍:肉味偏淡,肉質合格,不算十分爽彈長腳蟹:不肯定蟹身合是否吃的,蟹身偏咸 😝,蟹腳?忘記了 😆煙三文魚:煙燻味當然有,肉質偏瘦,可能位置不同,我偏愛吃肥些豬膏肉凍?:不得了,極像午餐肉,印象深刻 😆巴拿馬火腿:不會過咸,味道正常 🙂釀蟹蓋:蟹肉絲,調味較重,飽滿頗多,如果份量較少賣相會不好,吃整個會飽 😝炸蠔:似是炸芋角做法,算是合格,但我不太喜歡花膠伴菜:花膠不夠入味不也夠腍,像吃牛筋 😆。菜感覺上有點老,或許我不懂得欣賞。慢煮紅酒牛頰肉:肉質軟腍,紅酒味凸出田螺:薯溶加上醬汁很配合,我頗欣賞,多吃會膩 😋鵝掌:不夠入味冬菇:味道正常黑椒蟹鉗:味道正常蒸斑腩:合格,期望再爽彈些。畢竟自助餐形式,下面一直在熱 🤷圖中四款刺身:三文魚:正常,食到會膩的厚度 😋吞拿魚:
放假hea到盡,早午餐也沒吃過,晚餐就是我第一餐了。
不能盡錄,餸菜名字不會完全記下,只是普通吃飯 🤷
羅文生菜:新鮮。沙律菜類實際上我只吃這 😅
波龍:肉味偏淡,肉質合格,不算十分爽彈
豬膏肉凍?:不得了,極像午餐肉,印象深刻 😆
巴拿馬火腿:不會過咸,味道正常 🙂
炸蠔:似是炸芋角做法,算是合格,但我不太喜歡
慢煮紅酒牛頰肉:肉質軟腍,紅酒味凸出
田螺:薯溶加上醬汁很配合,我頗欣賞,多吃會膩 😋
鵝掌:不夠入味
冬菇:味道正常
黑椒蟹鉗:味道正常
圖中四款刺身
三文魚:正常,食到會膩的厚度 😋
吞拿魚:可以不試。任吃貨色這個價錢不會有很高質吞拿魚吧,哈
赤貝:最喜歡的,爽甜
忘記:腥
蔥油雞還是霸王雞?:雞皮偏厚,不過我只吃了雞翼 😆
牛油蒜蓉蝦:咬下去,口腔都是油。我也喜歡,可惜只吃了一隻 😆
白汁魚:醬汁亦是膩膩的,肉質緊緻,喜歡 🙂
海鮮牛奶蒸蛋白:清清淡淡的嫩滑蛋白
佛跳牆燉湯:足料燉湯。鮑魚、海參、金華火腿 、雞...🙂❤️
片皮鴨:比起兒時吃的總是帶點肉,說好的皮片鴨呢。味道喜歡,不會油淋,可以再吃 😋
煎鴨肝:鴨肝❤️ 多士脆
橙酒班戟?橙汁班戟?:薄薄的班戟皮配上橙汁。老實說,不覺得好吃 🤷。向好的說,餐廳給食客演譯這甜品,有故事也算是表演項目。相反,以前的人沒有多選擇,簡單材料及做法可當甜品吃。。。
拿破崙:合格之上,有encore 😋
士多啤梨朱古力:味道正常
合桃芝士:芝士有四款,均試勻。其中最喜歡這個夠香滑,配杏脯吃 😋
楊枝甘露:勁難吃。。不知道是芒果過熟還是假的味道 🤢
服務方面:整體都算不錯。有位侍應給人有點茶記服務,可能領著茶記薪酬在酒店服務 🤷
吃到中後段,食客明顯減少,相隔兩行坐位,這個藍子聲線浩大 😒。同排的另一枱食客,我嘗試用心聽聽他們的話,什麼也聽不到。相反,這個藍子好像在我對面 😒
2023-10-23
-𝙇𝙚 𝙈𝙚𝙣𝙪 at 六國酒店 🍽️位於六國酒店既自助餐餐廳推出以「鴨肝 × 花膠 × 佛跳牆」為主題既臻品饕宴 • 自助晚餐 當中包括佛跳牆 + 即切片皮鴨 + 多款海鮮刺身 + 精緻中西菜熱葷等等重點係而家做緊買3送1既優惠 岩晒一家大細去👪✨ 臻品饕宴 • 自助晚餐 整體黎講 自助餐菜式款式多 而且用料高級當中都有唔少值得翻桌同回本之選 🧐最有驚喜既係佛跳牆同鴨肝多士🤩🌟佛跳牆 - 有原粒鮑魚瑤柱 非常足料入味;🌟鴨肝多士 - 油脂豐腴 唔怕好膩 想食完一件又一件!另外呢度比平時自助餐既中菜熱葷有更多選擇 其中鮑汁燴花膠 / 片皮鴨 / 鵝掌 / 鮮蝦瑤柱炒飯 / 清酒白麵豉龍蝦鉗 / 海鮮蒸蛋白等等都好有水準;Prime rib 亦都係呢度既signature 果然係肉質鮮嫰 ~自助餐當然唔少得有冷盤區 款款新鮮 補充得又快最推介既波士頓龍蝦同加拿大翡翠螺 🦀 凍海鮮區熟蝦 / 波士頓龍蝦 / 加拿大雪花蟹腳 / 智利藍青口 / 英國麵包蟹 /加拿大翡翠螺🍣 壽司刺身區三文魚 / 吞拿魚 / 劍魚 / 赤貝 / 甜蝦 / 八爪魚🍽️ 冷盤區煙鮫魚 & 煙三文魚 / 意大利火腿 &
𝙇𝙚 𝙈𝙚𝙣𝙪 at 六國酒店 🍽️

整體黎講 自助餐菜式款式多 而且用料高級
當中都有唔少值得翻桌同回本之選 🧐
最有驚喜既係佛跳牆同鴨肝多士🤩
🌟佛跳牆 - 有原粒鮑魚瑤柱 非常足料入味;
🌟鴨肝多士 - 油脂豐腴 唔怕好膩 想食完一件又一件!

另外呢度比平時自助餐既中菜熱葷有更多選擇

🍽️ 冷盤區
煙鮫魚 & 煙三文魚 / 意大利火腿 & 莎樂美香腸 /
雜錦芝士拼盤 / 豬肉凍批等等

🥗 沙律區
無花果蜜桃鴨肝沙律 / 藜麥石榴粟米沙律 / 蕃茄芝士沙律 / 燒甜薯仔煙肉沙律/ 青木瓜柚子花膠鮮蝦沙律 / 泰式燒牛肉沙律 等等

🔥 鐵板燒
鴨肝多士 / 虎蝦 / 串燒 - 豬頸肉串 + 雞軟骨串 +
多春魚 + 菠蘿 + 蔬菜等等

🥩 食肉獸區
片皮鴨 / 美國特級肉眼牛扒等等

🔥 熱盤區
鮮蝦瑤柱炒飯 / 鮑汁燴花膠 / 鮑魚 / 酥炸生蠔 / 蝦籽海參 / 芝士蘑菇焗蟹蓋 / 清酒白麵豉龍蝦鉗 / 法式焗田螺 / 蠔皇燴鵝掌 / 慢煮尼斯紅酒燉牛頰肉 / 3.6牛乳蒸海鮮蛋白 / 海南雞 / 煎盲曹魚柳配白酒汁 / 煎三文魚柳配蜜糖香橙汁 / 娘惹咖喱配薄餅 / 意式巴馬火腿意粉 / 清蒸星班 等等

黎到甜品既部分 當晚既焦點活動莫過於廚師即席烹調🌟
法國經典甜品 -「 橙酒煮班戟」🥞 熊熊烈火咁好精彩!
食落雖然偏甜 好邪惡咁 不過細細份 其實都唔怕會好膩~
另外蘋果慕絲蛋糕 + 焦糖燉蛋 + 窩夫都係值得留肚一試~

🍰 甜品
葡撻 / 即製窩夫 / 巴斯克芝士蛋糕 / 青蘋果慕絲蛋糕 / 櫻桃蛋糕 / 榛子朱古力卷 / 士多啤梨拿破崙 / 蘋果金寶 / 焦糖燉蛋/ 荔枝奶凍 / 香芒椰汁布甸/ 椰汁西米糕 / 杏仁茶燉蛋白 / 花生撻 / 菠蘿 / 火龍果 / Haagen-Dazs 雪糕等等
2023-10-11
食物就每樣有D,冇乜驚喜,勝在服務好 同人少少! OpenRice 訂枱仲可以食多1個鐘!但其實2個小時已夠! 最出色算係龍🦞最好食,其他就一般!補充食物都算快!在附近行過,可以試吓!
2023-09-19 2659 浏览
有時擺喺廣告上面嘅嘢真係唔可以盡信… 話說表弟仔早排喺「Klook」搵到個「六國酒店」美食介紹「味遊韓國🇰🇷 x 草莓🍓樂園」,睇起嚟真係好吸引👀 點知都只不過係一個集合 #韓式小食,同埋以 #士多啤梨 為主題嘅 #甜品 tea buffet😅真心講句,#六國酒店 樓上間餐廳「Le Menu」嘅tea buffet食物味道唔差嘅,尤其係佢嘅 #楊枝甘露 同 #麻辣藥膳蛋,廚師都做得好有水準🤤 #雞蛋 🥚辣辣地入晒味🤤 不過隻蛋嘅外觀就差咗啲,招呼客人的食物居然都可以被搣成一岩一窟咁, 俹簁咗啲囉😆 至於整個tea buffet嘅主角 #士多啤梨 🍓 品種同味道都唔錯,🍓🍓入口唔會有渣、又無苦澀味,絕對唔會好似超市買返嚟嗰啲咁「酸到阿媽都唔認得」😆 值得加分🥳整個tea buffet食物選擇唔多,而且餐廳又冇乜佈置同裝飾,跟廣告上「味遊韓國🇰🇷 x 草莓🍓樂園」呢個宣傳口號真係大纜都扯唔埋上😆 對於一心想上嚟打卡嘅 #小秘書,真係有啲失望🫠🫠 不過二百幾蚊可以消磨成個下晝,仲有杯汽酒,當交場租都係抵嘅😉📍 Le Menu (灣仔)告士打道72號六國酒店1樓🍓🍓🍓

2023-09-17
用餐优惠
優惠券
自己一直是Le Menu的捧場客,皆因其食材一向有質素,款式雖然少,但貴精不貴多. 但自從改了用放題形式之後便沒興趣再去了,皆因價錢貴,選擇少. 最近知道他們恢復了自助餐,便滿有期望地去品嚐他們的所謂「味遊韓國X草莓樂園.下午茶自助餐 」,但結果不似預期,雖然價錢不貴,$262.00,未加一,但沒有可能只提供雞翼、炸魷魚、關東煮等平價食材,最離譜的是三文治也可以上枱🤣,生果也只有主題的草莓,感覺像是去了大食會!

2023-09-04 2290 浏览
好耐無食過自助餐🍽️見到最近Le Menu西餐廳推出【品味饕宴 •自助晚餐 -和牛 • 鴨肝 •花膠】全部都係最愛,鍾意食嘅😍一直都想去六國酒店,除咗歷史悠久外,佢哋嘅自助餐亦係性價比高🔝 最近餐廳更重新裝修好,融合現代古典元素,展現新舊融合一面;坐位闊落舒服,佢哋自助餐有分段選擇,我揀咗全晚時段($638),加多($98)更無限暢飲🥂🍷🍾慢慢坐食吓傾吓計啱哂👍🏻亦有特選時段為兩小時 ($538);星期一至五仲有買三送一既優惠,真係一個唔錯選擇 ☑️ 熱食冷盤海鮮甜品應有盡有👏🏼波士頓龍蝦、加拿大雪花蟹腳、紐西蘭藍青口、加拿大翡翠螺、仲有美國麵包蟹,幾鮮味師傅亦會不時refill鐵板燒有廚師即席即煎鐵板原件鴨肝、虎蝦、多春魚及雞軟骨串等,視覺至味覺雙重享受❗️我就最鍾意食鵝肝多士❤️牛魔王必食之選包括慢煮紅酒和牛面頰肉、和牛肉醬意粉、和牛壽喜燒、日式和牛玉子炒飯及火炙和牛壽司;唔好錯過嘅鮑汁燴花膠及蠔皇扣鮑魚,滋補養顏;另有自家製片皮鵝外皮酥脆鬆化且肉質嫩滑,出面少有而且佢哋自設燒爐,正👍🏻食飽飽都仲會有食甜品嘅理由🤗餅廚帶您進入甜蜜世界以舌尖尋找甜蜜滋味🧁🍰包括有:焙茶拿破崙、開心果杏仁蛋
牛 • 鴨肝 •花膠】全部都係最愛,鍾意食嘅😍

熱食冷盤海鮮甜品應有盡有👏🏼

食飽飽都仲會有食甜品嘅理由🤗餅廚帶您進入甜蜜世界以舌尖尋找甜蜜滋味🧁🍰包括有:焙茶拿破崙、開心果杏仁蛋糕、焦糖蘋果芝士蛋糕、士多啤梨慕絲蛋糕、黑加侖子奶凍、蜜柑凍餅、麵包布甸、焦糖燉蛋、葡式蛋撻、椰汁西米糕、鮮果撻等,仲可以自製雪糕窩夫🧇即製香脆窩夫配上Häagen-Dazs雪糕,perfect💯 仲有千祈唔好錯過廚師即席烹調嘅「美酒櫻桃」,睇佢表演外🔥配上蛋糕雪糕絕對滋味滿分👏🏼👏🏼

2023-08-16
2023-09-02 493 浏览
好耐之前都來食過,個時都唔錯疫情時都有來支持,個時係order 式放題而家裝修後,終於變反我至愛既自助餐自己行出去睇岩先拎,真係最開心冷盤海鮮:面包蟹、長腳蟹、凍蝦、龍蝦、青口、翡翠螺樣樣都好新鮮,長腳蟹啖啖肉,面包蟹勁多羔,凍蝦好鮮甜,龍蝦有羔啖啖肉,青口同翡翠螺都係爽口鮮甜!冷盤:煙三文魚、凍火腿、凍沙美樂腸、凍肉餅、凍菠菜蛋餅 , 仲有沙律bar 煙三文魚新鮮既,好味! 刺身:馬刀貝、甜蝦、吞拿魚、八爪魚、三文魚全部都好新鮮! 一流餐湯:蕃茄海鮮湯、瑤柱海皇羹 , 仲有不同款既餐包海皇羹足料!飲左3碗😂😂熱盤,多不勝數! 請睇相😂😂樣樣都好好味有好多蟹肉既焗蟹蓋花膠、鵝掌 都值得一讚,整得好入味!片皮鴨即場切片,唔肥好味! 仲有鵝肝多士,即場煎人人排隊拎反份仲有即場表演煮左個玩火式cherry 雪糕表演完每枱按人頭派一客味道一般再轉戰甜品區花多眼亂但葡撻、焦糖布甸、椰汁糕 係我覺得最好味既!

好耐之前都來食過,個時都唔錯
疫情時都有來支持,個時係order 式放題
而家裝修後,終於變反我至愛既自助餐
自己行出去睇岩先拎,真係最開心

冷盤海鮮:
面包蟹、長腳蟹、凍蝦、龍蝦、青口、翡翠螺

煙三文魚新鮮既,好味!

刺身:馬刀貝、甜蝦、吞拿魚、八爪魚、三文魚
全部都好新鮮! 一流

餐湯:蕃茄海鮮湯、瑤柱海皇羹 , 仲有不同款既餐包
海皇羹足料!飲左3碗😂😂

熱盤,多不勝數! 請睇相😂😂
樣樣都好好味
有好多蟹肉既焗蟹蓋
花膠、鵝掌 都值得一讚,整得好入味!
片皮鴨即場切片,唔肥好味!
仲有鵝肝多士,即場煎人人排隊拎反份

仲有即場表演煮左個玩火式cherry 雪糕
表演完每枱按人頭派一客
味道一般再轉戰甜品
花多眼亂
但葡撻、焦糖布甸、椰汁糕 係我覺得最好味既!
2023-08-30 445 浏览
一直見到呢間酒店下午茶都好平好多人買今日就係優惠訂購平台 買package 約埋閏蜜一齊去試試優惠訂購平台買會平過直接去酒店book可以免左加一時段3:00-5:00 一早講定要window seat 坐得幾舒服 平日時間吾多人一入去就有得坐10分鐘左右 個set就上得真係好打卡able!欣賞個鬆餅係熱辣辣咸點幾好食 和牛三文治脆脆地 整得岩岩好鮑魚盒仔都吾錯頂層甜點 酸左少少 🤏好多低醬都係檸檬啡茶就普通 冇咩特別地點都方便
一直見到呢間酒店下午茶都好平好多人買
今日就係優惠訂購平台 買package 約埋閏蜜一齊去試試
優惠訂購平台買會平過直接去酒店book
可以免左加一
時段3:00-5:00 一早講定要window seat
坐得幾舒服 平日時間吾多人
一入去就有得坐
10分鐘左右 個set就上得
真係好打卡able!
欣賞個鬆餅係熱辣辣
咸點幾好食 和牛三文治脆脆地 整得岩岩好
鮑魚盒仔都吾錯
頂層甜點 酸左少少 🤏好多低醬都係檸檬
啡茶就普通 冇咩特別
地點都方便
又等到新一輪香港餐廳週:2023 夏季香港餐廳週,今次預約了4間餐廳,都是西餐廳。第3站:Le Menu活動指定午餐,包括以下的:#新英倫周打蜆湯:份量比預計多,加了克力架餅乾,味道挺好的!#墨西哥吞拿魚沙律:蔬菜新鮮,配吞拿魚和烚蛋,加上油醋汁,開胃菜。#煎加拿大豬鞍扒配香草馬德拉酒汁:豬鞍扒很厚身,加分!肉質嫩滑不柴,好吃!配菜有法邊豆、紫椰菜、薯仔,全部都好味!#榛子朱古力蛋糕:朱古力味不夠濃,蛋糕質感不夠滑,有點失望!#熱咖啡:夠濃,好喝!環境:餐桌排得太擠,影響用餐體驗。我運氣不好,旁邊坐了對中年夫婦,那位先生足足40分鐘不停的在“演講”,難受!!!

第3站:Le Menu

活動指定午餐,包括以下的:
#熱咖啡:夠濃,好喝!

環境:
餐桌排得太擠,影響用餐體驗。
新英倫周打蜆湯
2023-08-07
新英倫周打蜆湯
煎加拿大豬鞍扒配香草馬德拉酒汁
熱咖啡
從沒有試過這樣難忘的自助晚餐!今晚和家人第一次來(也是最後一次!)食自助餐,食物種類不算多𣎴算吸引,當中限定每人一客的壽喜燒的味道像是煮太火,很咸很苦。我在進食途中忽然感到肚痛,最終便嘔吐了3次和肚瀉了2次。稍為休息了10多分鐘便結賬離開。在結賬時家人告知收銀員我不舒服的事,她只推說我們應向經理反映此事,可惜經理當時正在忙碌中,我們只想快些回家休息便沒有等待他了。回家後才知道餐廳曾經打了2次電話,我嘗試回電4次但線路未能接通,不知道餐廳會如果跟進此事呢?
從沒有試過這樣難忘的自助晚餐!

2023-08-19
$657.8 (晚餐)
最近系同👦🏻既週年紀念 好想食反餐好既慶祝下🥰 六國酒店Le Menu西餐廳推出【品味饕宴‧自助晚餐 - 和牛.鴨肝.花膠】有齊我最愛既款式 即刻訂左位假日去食😋餐廳以維多利亞風格設計 簡潔優雅 裝潢融合了現代與古典元素 展現新舊融合的層次美感🖼️地方整潔 坐到舒服又闊落🙌🏻自助晚餐有分時段 可以選擇食兩小時/亦有全晚既選擇 因人而異🤣依家星期一至五仲有買三送一既優惠 都幾抵食架👍🏻 💓重點推介:波士頓龍蝦|原件鴨肝多士|美國特級有骨肉眼|鮑汁燴花膠|片皮鵝|芝士蘑菇釀蟹蓋|慢煮紅酒和牛面頰肉|壽喜燒火鍋之所以呢間酒店嘅自助餐咁吸引到我😋除咗有多款高貴嘅食材 仲係有齊晒我最愛嗰幾款🤣波士頓龍蝦新鮮爆膏 而且蟹肉鮮甜大牙 片皮鴨即叫即切 想encore多幾次都無任歡迎🥰鮮嫩唔膩 而且脆口 油脂感滿滿~壽喜燒火鍋一人只有一份 和牛好juicy好厚 油脂感滿滿 甜甜地既壽喜燒裏面有蘿蔔、蒟蒻、芋絲、冬菇等 食一碗就夠晒滿足🫣💓和牛精選慢煮紅酒和牛面頰肉|和牛肉醬意粉|和牛壽喜燒|日式和牛玉子炒飯|火炙和牛壽司💓海鮮精選波士頓龍蝦|加拿大雪花蟹腳|加拿大翡翠螺|紐西蘭藍青口|熟蝦當日有多款海鮮

最近系同👦🏻既週年紀念 好想食反餐好既慶祝下🥰

💓重點推介:
波士頓龍蝦|原件鴨肝多士|美國特級有骨肉眼|

💓和牛精選

💓海鮮精選

當日有多款海鮮 我同👦🏻都一致認同海鮮比坊間既新鮮 蟹腳雖然唔大條 但足夠鮮甜厚肉 而且Refill嘅速度都快 唔會食完要等一排先有得拎👍🏻波士頓龍蝦忠實fans 而且隻隻都有膏‼️

💓刺身壽司
三文魚|吞拿魚|劍魚|馬刀貝|甜蝦|八爪魚
刺身區都係即叫即切 三文魚肥美新鮮 而且有平時少見嘅馬刀貝 食落爽口鮮甜 刺身區亦都有燒和牛壽司 肉味濃郁 即叫即燒🔥

💓冷盤及沙律區
鮮蝦海葡萄蔬菜|煙馬鮫魚|煙三文魚|意大利火腿|雜錦芝士拼盤|鷹咀豆藜麥牛油果沙律|麻辣花膠萵筍秋葵沙律|青木瓜柚子鮮蝦沙律|鵝肝鴨肉芒果四季豆沙律|蘭度豆燒甘筍菲達芝士沙律|菠菜批

💓湯類:
瑤柱海皇羹|雜菜蕃茄湯

💓鐵板燒:
原件鴨肝多士|虎蝦|紐倫堡腸|雞軟骨串|多春魚|沙嗲雞串燒|鮮菠蘿
💓肉類區:
美國特級有骨肉眼|片皮鵝|燒豬腩仔|燒羊架

💓熱盤區:

鮑汁燴花膠丨蠔皇扣鮑魚丨酥炸廣島蠔丨芝士蘑菇焗蟹蓋丨避風塘炒龍蝦鉗|煎大蝦配龍蝦汁|煙肉蒜茸辣椒紅花青ロ|清蒸星斑|慢煮紅酒和牛面頰肉|乾蔥栗子砵酒炆鴨丨海鮮蒸蛋白丨白酒醋燉雞腿丨法式雜菜燴羊肉|煎盲曹魚柳配白酒汁|煎三文魚柳配蜜糖香橙汁|海南雞|巴東咖哩配薄餅|蜆肉南瓜汁螺絲粉|日式和牛玉子炒飯

熱盤嘅款式雖然唔多 但係全部都係高質食材😂完全唔會攞澱粉質Hea你🤣而且refill速度都好快 熱盤下邊亦會長期熱住 唔怕凍晒‼️清蒸星斑嫩滑無骨 啖啖肉一啲都唔腥🙌🏻酥炸廣島蠔我都encore咗好多隻😂飽滿唔油膩🔥花膠好快俾人清晒 鮮味十足😋
芝士磨菇焗蟹蓋出邊都真係少見 鮮甜又足料 而且仲係任食 真係驚喜又難得🙌🏻

💓甜品區:
即製窩夫|焦糖蘋果芝士蛋糕|開心果杏仁霍糕|粟子忌廉霍糕|士多啤梨慕絲蛋糕丨焙茶拿破崙丨焦糖燉蛋丨柚子果凍丨鮮果撻丨葡式蛋撻丨
椰汁西米糕|黑加侖子奶凍|蜜柑凍餅|麵包布甸|時令鮮果 |Haagen-Dazs雪糕
甜品種類都豐富 當日有酒煮車厘子表演 表演完畢人人有份試🤣酸甜又有冰火二重奏嘅口感 食到最後食返個甜品真係好滿足😋
2023-08-13
庆祝纪念
纪念日
2023-08-17 250 浏览
氣氛很好、環境很好, 中場還有小型表演。和朋友聚會食自助餐,新裝修後再嚟,食物新鮮,龍蝦甜蝦、魚生海鮮、花膠熱葷、外脆內軟格仔餅,各樣都好好味。靠窗坐得好舒服,同事話下次會再同屋企人再嚟。
氣氛很好、環境很好, 中場還有小型表演。
靠窗坐得好舒服,同事話下次會再同屋企人再嚟。

2023-08-16 242 浏览
今日同屋企人join左酒店自助餐package。自助餐晚餐款式唔錯,冷盤有凍肉、蝦、魚生等,其中波士頓龍蝦唔錯,但refill有d慢,其他魚生則是急凍貨,正正常常。熱食有牛肉、炸蠔等,牛肉都算幾易入口,炸蠔則全晚都好受歡迎。
2023-08-10
2023-08-07 258 浏览
前排嚟過呢到食自助餐,覺得食物種類幾豐富,而且性價比都幾高。最近見到推出新主題「品味饕宴+自助晚餐」,以和牛、鴨肝以及花膠做賣點,感覺更加矜貴。第一around 嚟到當然嚟拎我最愛嘅牛扒,呢到嘅牛扒火喉控制得好好,顏色粉嫩相當吸引!仲有即切即包嘅片皮鴨,鴨皮香滑脆口,每啖都好滿足!跟住就到鴨肝!煎到外脆內軟,雖然好邪惡,但真係幾好味,而且係任拎,食多幾件就回本!海鮮方面,波士頓龍蝦同埋麵包蟹都係我最愛!龍蝦好彈牙,麵包蟹勁多膏,食得好滋味~仲有刺身選擇都唔少,我都encore 咗幾round !仲有必食嘅即燒和牛壽司,大大一片和牛盡吸眼球!即煮嘅和牛壽喜燒,我都幾鍾意佢嘅味道!和牛油香充足,不錯不錯。記得一定要食呢個今日嘅主角- 花膠,都幾大塊好足料,煮得幾腍身同入味!呢到嘅雪糕除咗平時食開嘅Häagen-Dazs雪糕,竟然仲有Häagen-Dazs 雪糕批,真係唔多酒店自助餐會咁重本!平時單買個價都唔平,真係估佢唔到!甜品方面,呢到款式都真係幾多,賣相都幾精美,不知不覺都食咗唔少!

仲有即切即包嘅片皮鴨,鴨皮香滑脆口,每啖都好滿足!

海鮮方面,波士頓龍蝦同埋麵包蟹都係我最愛!
龍蝦好彈牙,麵包蟹勁多膏,食得好滋味~

仲有刺身選擇都唔少,我都encore 咗幾round !

仲有必食嘅即燒和牛壽司,大大一片和牛盡吸眼球!

即煮嘅和牛壽喜燒,我都幾鍾意佢嘅味道!
和牛油香充足,不錯不錯。

呢到嘅雪糕除咗平時食開嘅Häagen-Dazs
2023-07-20 365 浏览
今次同朋友慶祝生日 我哋選擇咗去六國酒店食自助餐😝自助餐係有分時段不過我哋早到左都20分鐘😂所以後尾去咗樓下大堂度等 雖然未夠鐘 但當佢哋準備好之後 有職員落返嚟大堂 同我哋講可以入餐廳呢方面服務都做得唔錯🥰熟食方面 種類唔算話好多最印象深刻就係有片皮鵝😂平時食開片皮鴨 片皮鵝真係第一次食不過都唔錯👍🏻今次就對冷盤有啲失望🙁龍蝦食落唔算好新鮮平時食自助餐 最鍾意就係食龍蝦今次食左一隻 就已經無再食🙁Refill 速度就一般😣
今次同朋友慶祝生日
我哋選擇咗去六國酒店食自助餐😝