2014-05-15 12884 浏览
又來了六國! 某年某月某日的上文, 食物飲品的款式今天終有改變 !! 粥粉麵檔 = 必吃的食物湯底喇沙已不及從前, 各人都認為質素差了!! 尤以最欣賞此麵檔的M朋友, 失望中 !!冷盤 =小龍蝦換了長腳蟹 (鮮甜而無雪味) 熱葷 = 燒豬骨、椒鹽蝦、芝士焗青口 (惹味) 飲品 = 除任飲飲品外, 各人有一柸飲品, 紅酒白酒汽水是吸引力的飲品 甜品 = 什麼什麼格仔餅、爆谷區是還在。總是有新發現的W朋友, 回坐位時公佈這 “新發現” 並說怕這 “美味班戟機” 是有人會在偷拍。百厭的我只知要探討這小玩意,  一分鐘的美味班戟還可以知道制作情況的小玩意 ……下…..果然是有意思!!!  W朋友還以制成品 “XO” 示人, 我自己沒吃這班戟但總覺咁簡單的一個過程, 就讓大家玩樂而談笑; 朋友的歷程亦就是如此 !!!
!!

!!
冷盤 =小龍蝦換了長腳蟹 (鮮甜而無雪味)
長腳蟹
熱葷 = 燒豬骨、椒鹽蝦、芝士焗青口 (惹味)
燒豬骨、椒鹽蝦、芝士焗青口
甜品 = 什麼什麼格仔餅、爆谷區是還在。
!!!
一分鐘的美味班戟
2014-05-12
2014-05-14 10570 浏览
琴晚同朋友食完個韓國菜 一直都打算食waffle 朋友又推介甜牙牙 所以就去試下 一開始以為係雪糕 點知原來係cream TAT勁失望!!! 食落第一淡都幾特别ge個感覺越食就越難食 本人十分喜愛杏仁 但它令我十分失望窝夫上到黎已經凍曬 無惊喜 比人感覺隔夜收56蚊實在唔抵 無下次!!總結 被fake了
琴晚同朋友食完個韓國菜 一直都打算食waffle
朋友又推介甜牙牙 所以就去試下

一開始以為係雪糕 點知原來係cream TAT
勁失望!!! 食落第一淡都幾特别ge個感覺
越食就越難食 本人十分喜愛杏仁 但它令我十分失望
總結 被fake了
2014-02-24 15740 浏览
刺身八爪魚水分多,幾鮮甜三文魚脂肪分佈平均,油香重,冇腥味兩款都幾好,同埋有師傅即場切,衛生設備措施做足,食得安心螺肉豆腐螺肉甜辣味重,嫩滑豆腐豆香清新,兩者互補唔會太濃味牛肉沙律牛肉切條容易進食加上酸甜醬汁同蔬菜絲,唔會膩劑海鮮沙律魚塊青口用料算新鮮,冇腥味,醬汁解劑粟米沙律有脆口蟹籽粟米清甜,沙律醬微酸,開胃吸引果汁自助任斟金菇牛肉醬汁味濃,微甜牛肉唔算太肥膩,加上金菇夠稔,整體配合得好串燒唔夠熱,沙嗲夠濃稠,但味道深度不足,只有表面一層香氣,倒有點膩蒜香骨炸得夠脆,蒜香重,可惜肉質太老太硬,稍為難咬餃子皮太乾硬,只有肉餡可觀麵包布甸甜而不膩,蛋香濃之餘見嫩滑加上雲尼拿汁,冇人工味,更添清香木槺布甸餅碎磨得細緻忌廉打得剛好,氣泡細緻,香滑藍莓芝士蛋糕硬實,芝士味香濃,可惜藍莓醬唔夠,食落膩左d焦糖燉蛋焦糖燒得金黃焦脆,賣相味道滿意燉蛋部分細滑,香甜不膩哈根雪糕幾款口味任食磅蛋糕乾身,偏甜,易飽劑Tiramisu酒香濃郁,有忌廉香但唔會覺得膩石板街棉花糖果仁朱古力既結合一向無敵朱古力微苦,加上棉花糖果仁既質感對比,完全冇膩冇劑既感覺紅豆moussemousse有紅豆粒,感覺清甜配上芒
刺身
八爪魚水分多,幾鮮甜
三文魚脂肪分佈平均,油香重,冇腥味
兩款都幾好,同埋有師傅即場切,衛生設備措施做足,食得安心
螺肉豆腐
螺肉甜辣味重,嫩滑豆腐豆香清新,兩者互補唔會太濃味
牛肉沙律
牛肉切條容易進食
加上酸甜醬汁同蔬菜絲,唔會膩劑
海鮮沙律
魚塊青口用料算新鮮,冇腥味,醬汁解劑
粟米沙律
有脆口蟹籽
粟米清甜,沙律醬微酸,開胃吸引
果汁
自助任斟
金菇牛肉
醬汁味濃,微甜
牛肉唔算太肥膩,加上金菇夠稔,整體配合得好
串燒
蒜香骨
炸得夠脆,蒜香重,可惜肉質太老太硬,稍為難咬
餃子
皮太乾硬,只有肉餡可觀
麵包布甸
甜而不膩,蛋香濃之餘見嫩滑
加上雲尼拿汁,冇人工味,更添清香
木槺布甸
餅碎磨得細緻
忌廉打得剛好,氣泡細緻,香滑
藍莓芝士蛋糕
硬實,芝士味香濃,可惜藍莓醬唔夠,食落膩左d
焦糖燉蛋
焦糖燒得金黃焦脆,賣相味道滿意
燉蛋部分細滑,香甜不膩
哈根雪糕
幾款口味任食
磅蛋糕
乾身,偏甜,易飽劑
Tiramisu
酒香濃郁,有忌廉香但唔會覺得膩
石板街
棉花糖果仁朱古力既結合一向無敵
朱古力微苦,加上棉花糖果仁既質感對比,完全冇膩冇劑既感覺
紅豆mousse
mousse有紅豆粒,感覺清甜
配上芒果更解膩
餅底不鬆散不硬板,亦不覺油膩
朱古力蛋糕
忌廉部分稍膩,蛋糕體味道一般,可忽略
  • 雪糕
  • 木槺布甸
  • 石板街
  • 金菇牛肉
2014-02-08 13818 浏览
屋企人生日選擇左去吃Buffet,幾年前去過Le Menu食buffet,知道食物選擇係比較本地化,即係有炒粉麵、油菜、蒸魚等等,適合唔係太食得肉和生冷野的有老有嫩一家大小。一行9人早1天訂座竟然有位,來到仲有surprise安排了間vip 房比我地,令生日的奶奶好開心,以為係我特別安排坐等舒適,吃方面都交到功課,樣樣野都幾好食。凍盤小龍蝦、翡翠螺、凍蝦係重點。熱食有︰羊件、蒸魚、炒飯、pasta、牛仔骨、炸蝦球、芝士青口、白切雞和燒鵝、忌廉西蘭花湯、中式湯品就太咸了!仲有即淥的麵食。甜品有HD 雪糕,木糠布丁,最好食的是個"朱古力噴泉" ,夠熱,(肥死) heehee 一位$318 包埋加一,6:30pm食到10:00pm 收場。要改善的是沒人refill.. 基本上遲來沒有野食了!

朱古力噴泉
翡翠螺
2014-02-07
生日
朱古力噴泉
翡翠螺
2014-01-03 11027 浏览
聖誕節當然要吃好一點,所以選擇一間酒店來吃自助BUFFET晩餐。餐廳的​​環境挺好,是坐的地方比較狹窄,但是有聖誕的SURPRISE。 。 。就是有聖誕老人派禮物,好有聖誕感覺。都是說說食物,因為只有兩個小時的時間,所以並不是拍了很多相片。 。甜品的HAAGEN DAZS。 。 。是整個甜品的重心,再加上自家製的WAFFLE作配和,簡直是SWEET到入心。當然不能忽略的三文魚, 都挺新鮮的,但是手快有手慢無了。最不能想像的是,最好吃的是他們的粥,棉花似的口感,並不像方間能吃的,米和水分開。
WAFFLE
當然不能忽略的三文魚, 都挺新鮮的,但是手快有手慢無了。
2013-12-24
圣诞节
2013-12-16 9090 浏览
同家人想食自助餐,但又唔想食貴的,最後選擇了六國酒店Le Menu 只是星期六先做lunch buffet,價錢好合理,絕對適合一家大細的聚餐。在一星期前,已訂位 指定坐窗口位,雖然沒有海景但都有馬路, 算不錯了。食物:1. 三文魚,脂肪不多,師傅切得好薄,口感一般,如果厚切,會更好食2. 沙津: 不過不失,但配料的選擇不太多3. 八爪魚、螺肉: 唔錯,可一試4. 自選粥: 可以自己選擇配料,要了皮蛋及瘦肉作配料,但粥底過咸5. 泰式蝦餅: 我最喜歡食這個蝦餅,好熱好脆,加甜酸醬食,簡直是prefect match6. 咖哩: 普通,無驚喜7. 雪糕: 有三四款可供選擇,最喜歡食朱古力味,雪糕內有細細的朱古力粒。8. 朱古力蛋糕: 這個可不食,沒有朱古力味,賣相不太吸引9. 自製格仔餅: 食客可自製格仔餅,選擇自己喜歡的醬料,做出來的格仔餅,好脆好juicy

食物:
2. 沙津: 不過不失,但配料的選擇不太多
3. 八爪魚、螺肉: 唔錯,可一試
6. 咖哩: 普通,無驚喜
8. 朱古力蛋糕: 這個可不食,沒有朱古力味,賣相不太吸引
2013-11-23
午餐
2013-10-29 6933 浏览
Lunch hour只得一個鐘,有時想豐富啲會食semi-buffet,灣仔區有提供的沒幾間,所以今日豁出去食一個全buffet。餐廳有很多落地玻璃,給人開揚明亮的感覺,枱與枱之間擺放唔算密,環境尚算舒服。時間有限,先向冷盤進攻,雖然選擇唔多,但在午市時段提供有鮮味的龍蝦仔尚算不俗。刺身只有三款,鮮味只屬一般,但師傅會將刺身厚切,亦可點選三文魚腩。熱盤約有十款選擇,質素及味道均屬中上,其中糖醋骨很入味,口感甚佳。未知是否由具口碑的中菜部提供。另有生果、麵包、中、西湯提供。值得推介這裡的甜品,蛋糕源源不絕的供應,且會轉款,chocolate cake, NY chesscake, blueberry cheesscake, chestnut cake...Haagen-Dazs有四款口味,更可自己動手製作waffle,絕對可以滿足飯後甜品的另一個胃。
冷盤只有三款海鮮選擇
刺身選擇不多
提供的熱盤約十多款
另有生果、麵包、中、西湯提供。
甜品
题外话/补充资料: 看過網友食評以為Lunch Buffet是每位$148,估不到兩個月後已有約10%的加幅,惟酒店未有下調食物質素,令人安慰。
2013-10-21
提供的熱盤約十多款
甜品
小妹於灣仔工作了四年多,公司大小喜慶節日均會去六國酒店用餐,貪其價廉物美,選擇多又抵食﹗某段日子,光顧午市自助餐,每人均可點選一項主菜添﹗誇張一點說,付少少錢,真的可以挺著大肚子埋單離開,超級著數﹗不過,小妹與六國酒店肯定是相沖相剋的。每次用餐完返回公司,小妹總會頭痛萬分的,成為了一個不解之謎,亦成了同事的茶後笑柄。今日,相隔一年,再次光顧,歡送同事R另謀高就。餐後,小妺的頭奇蹟地不再痛了。只是,酒店水準似乎下降了少少,食物選擇似乎減少了點點,略有所失……先來一碟冷盤,細小鹹味龍蝦仔殼多過肉,肉質一般;凍蝦的殼微微黏著蝦肉,口感未稱得上鮮爽甜,一般啦;煙三文魚屬一般貨色,有少量要費力咀嚼的組織;鴨胸具嚼口,肉香嫩可口;三色螺絲粉沙律有彈牙有咬口夠味。再來一小碟三件切得厚身且脂肪分佈平均的三文魚刺身,肉質滑身惜未夠彈性,魚油也不甚豐富。據同事所講,六國三文魚刺身水準向來都一般,故小妹也不感意外。兩小片醃蘿蔔頗合小妹口味,清甜醒胃。再來一碟熱食,有小妹最愛炸物 - 芝士蝦球。一咬,炸漿內有蝦膠,惜分量不算多,故沒有爽口彈牙鮮甜之感,芝士味也不算濃,味道口感一般也。相反,木耳煎餃卻有意外的驚

再來一碟熱食,有小妹最愛炸物 - 芝士蝦球。一咬,炸漿內有蝦膠,惜分量不算多,故沒有爽口彈牙鮮甜之感,芝士味也不算濃,味道口感一般也。相反,木耳煎餃卻有意外的驚喜,餃煎得外皮微脆而餡料木耳爽口嫩滑,同事們均爭相搶奪。
魚柳也頗嫩滑入味,沒有腥味;切成小件的燒雞扒外皮燒得較燶,幸肉質仍嫩滑夠味。青咖哩豬扒也是一大亮點,肉質夠滑夠入味之餘,咬落肉汁四溢,散發陣陣香而不辣的青咖哩味,夠晒惹味﹗
酒店提供三款任斟飲品,雜果賓治、檸汁及鮮炸橙汁,小妹只試了後者。
填飽了五臟廟,百無聊賴的小妹就出去玩六國酒店獨有自家製格仔餅。
同事C見小妹雞手鴨腳,仗義相助。因太飽關係,小妹要求要個迷你版格仔餅,結果,樣子頗為醜怪圖,小妹加了花生醬及煉奶。再拎左芝士蛋糕及木糠蛋糕各一回座位慢慢品嚐。
同事C頗大食,獨個人吃一大件加了花生醬及煉奶的格仔餅,還額外加了四球不同味道的Haagen-dazs雪糕球。
甜品款式有限,甜品癡的小妹揀了奶味頗重的焦糖燉蛋,以及非常香濃、惜木糠過多的木糠布丁。
小師弟拎左四件蛋糕回來,小妹分別試了香滑而酒味頗濃的tiramisu ,以及偏甜膩而酒味突出的酒味朱古力蛋糕。
小結:
昔日,六國酒店的自助餐以「抵食兼好食」為人津津樂道;今日,周邊新興的酒店維景酒店的Le Chef或灣景國際的灣景廳乘勢堀起,大刀濶斧進行變革,迎頭趕上,老牌六國酒店真的要加倍努力了﹗
2013-10-23
2013-09-07 4262 浏览
現在二百幾想食酒店自助餐, lunch都未必得, 仲要係晚餐, 真係六國酒店先得!首先, 冷盤有龍蝦仔, 大蝦, smoked salmon, 各款salad, 壽司, 剌身......全部都好新鮮, 特別喜歡鰻魚壽司, 都幾thick, 燒得幾香到熱盤, 有羊架仔, 鴨胸, 聖子, 蒸斑魚, 芝士焗意粉, 炒飯, 燒味......我鐘意蒸斑魚, 蒸得恰到好處, 好味, 但羊架仔就好硬, 唔入味, not good!因為成日捱夜, 所以我飲左兩碗清寶涼!甜品就最讚, 有桂花糕, 果撻, 各款蛋糕, 朱古力嘖噴泉, 爆谷, pancake, 格仔餅, haagen dazs....我最鍾意心太軟, 熱烘烘的, 唔太甜, 還有自製的格仔餅.....好有趣呀價錢好合理, 質素不俗!

因為成日捱夜, 所以我飲左兩碗清寶涼!

價錢好合理, 質素不俗!
2013-08-09
2013-08-28 3328 浏览
今日Lunch,突然想食Buffet, 就常試walk in六國酒店, 過往食過要訂枱先得.今次竟然有位,两人入內有張窗口位.   攞左以下食品:-海南雞-- 肉滑, 好有雞味, 加埋秘製醬= 一絕青口 -- 勁新鮮,又大隻煙三文 -- 無特別蝦 -- 大大隻,好新鮮熟檔 -- 有豬,牛,雞,鱼,雜菜,湯 -- 各樣味道及賣相不俗.甜品 -- 夾餅,雪糕菓汁, 咖啡,紅茶,水HK148 = 10% 抵食

今次竟然有位,两人入內有張窗口位.

攞左以下食品:-

海南雞-- 肉滑, 好有雞味, 加埋秘製醬= 一絕

青口 -- 勁新鮮,又大隻

煙三文 -- 無特別

蝦 -- 大大隻,好新鮮

甜品 -- 夾餅,雪糕

菓汁, 咖啡,紅茶,水

HK148 = 10% 抵食
2013-08-28
2013-08-14 2131 浏览
這是物超所值的自助餐。總結有以下優點:1. 著重食物的供應: 有個廚師經常出來看看餸菜是否差不多被拿光,然後第一時間refill.2. haagen dazs 四種口味3. 甜品款式多, 包括芝士蛋糕,木糠布丁,焦糖布丁,雜果餸撻, 全部酒店級水準4. 幾款刺身包括三文魚非常新鮮及肥美, 魚油香味留在口中
這是物超所值的自助餐

生日
刺身 + 鴨胸, 煙三文魚
  • 刺身 + 鴨胸 煙三文魚
2013-07-29 1718 浏览
今日歡迎新同事加入我地公司,所以去咗六國酒店的餐廳食自助餐。其實六國的自助餐唔算多野食,但係就新鮮。佢地有多款魚生供應,款款都好新鮮,好似啲食家咁講食魚有魚味。其他熱食都好有突色,有咖哩羊-羊好嫩滑,又有海南雞。樣樣都好好食。佢地的甜品都唔差,係Haagen-dazs的雪糕,仲有好多好好味的蛋糕,今次有朱古力慕思蛋糕,木糠布甸,等等。最重要又不可不提的就係華芙,我的最愛,佢係要自己正的,只係需要2分鐘就可以啦,正完出來同出面買的差唔多,仲可以同Haagen-dazs的雪糕一齊食,係出面食大多數都要40蚊,仲有唔係好多酒店的自助餐有得食,我每次去到都會食幾份。
今日歡迎新同事加入我地公司,所以去咗六國酒店的餐廳食自助餐

自製華芙
2013-07-26
午餐
自製華芙
2013-07-28 611 浏览
沙律配料不少青口,翡翠螺,很新鮮魚生得三種選.三文魚,吞拿魚.墨魚壽司一般.不算多款選擇熱食沒有相片有中式的炆羊腩.有蒸魚有燒味,有點心等飲品自助三款.有車仔面當的選擇自選面和材料,有自製班 cake.好多人無排隊甜品也不少,中西合有總括:環境/價錢/食物也不錯.不過 D 坐位有 d 迫. 會再來的
沙律配料不少
青口,翡翠螺,很新鮮
魚生得三種選.三文魚,吞拿魚.墨魚
壽司一般.不算多款選擇
熱食沒有相片
有中式的炆羊腩.有蒸魚
有燒味,有點心等
飲品自助三款.
有車仔面當的選擇

自選面和材料,
有自製班 cake.好多人無排隊
甜品也不少,中西合有
總括:環境/價錢/食物也不錯.
不過 D 坐位有 d 迫. 會再來的
2013-06-15
2013-06-16 514 浏览
考完試就是離別的時候,因為大家都會忙著either要返工,或是去國外散散心,度過愉快的summer。是說今次友人要到歐洲旅行一個月(超羨慕!!!)所以離別前就來個聚餐,地點選於友人一直想試的六國酒店大嘆國際自助餐。一進到餐廳就被入口處的甜品吸引,尤其是可以自制waffle的機器!!不過坐在位子上之後覺得有點吵 可能是週末晚餐太多人,位子又很窄,結果覺得和在鬧市裡吃飯沒什麼兩樣。說說食物的方面吧。食物算是滿多選擇,像海鮮冷盤雖然沒有生蠔,不過有翡翠螺等。大致上雖然食物種類不是特別對,不過勝在夠新鮮。食物種類就和之前的食評一樣,所以我在這邊就重點說一說我覺得特別好吃或不推薦的。翡翠螺:很新鮮,肉質有彈性又鮮美,可以吃到海水的味道。海中蝦:這個好鮮甜!肉質新鮮彈牙,連我這個懶得剝殼的人(所以沒碰過小龍蝦lol)都一吃再吃。魚生:有三文魚,吞拿魚和章魚。其中最推薦三文魚,因為最有魚味。日式鰻魚豆腐:這個就普普通通,不過不失的冷盤。蘑菇忌廉湯:印象中不大好味,拿來配的麵包也不是特別香。燒雞、切雞:肉本身沒有問題,不過就放涼了,有點可惜。蒜茸蟶子:這個蟶子好新鮮,配上蒜茸好好味。我平時對蟶子也沒

翡翠螺:很新鮮,肉質有彈性又鮮美,可以吃到海水的味道

日式鰻魚豆腐:這個就普普通通,不過不失的冷盤。
蘑菇忌廉湯:印象中不大好味,拿來配的麵包也不是特別香。
燒雞、切雞:肉本身沒有問題,不過就放涼了,有點可惜。
蒜茸蟶子:這個蟶子好新鮮,配上蒜茸好好味。我平時對蟶子也沒特別鍾意,不過這次也跟大隊在搶食 哈哈。
白汁魚柳:汁很夠味,所以加起來也恰恰好了。
炸蝦球:吃得出是真材實料,不像其他餐廳裡的沒什麼蝦肉的感覺,而且炸得剛好,配上蛋黃醬算是小孩的最愛?呵呵
香煎羊架:喜歡羊肉的我決不錯過,不過略嫌肉質有點干。
紅外線烤爐的烤蝦:這個絕對是本次自助餐的亮點!!!蝦超新鮮,而且多汁彈牙,剛烤出來的味道很香!!難怪一熟就被人搶光,我也是去了3次才終於吃到的,而且還有人在排隊。只可惜一開始應該拿多一些,才不至於之後想吃的時候沒有了。
紅外線烤爐的牛肉:外層熟了可是內裡還是紅粉的,吃起來有肉汁亦有肥膏。只可惜搭配的黑胡椒汁淡如清水。
自制waffle:根據指示應該要整2分半(?還是3分半不記得了),不過個人經驗告訴大家當然要越久越好,5分鐘大概就完美了。(注意不要燶底,還得注意排隊的人龍lol)然後加上maple syrup(一整晚下來發現竟然沒什麼人會加這個絕世好料!?!?!)和haagen dazs雪糕就是完美的waffle了。
chocolate brownie:chocolate的味道濃郁,算是一眾甜品中最好味的了。
飲品:好像有3種,FruitPunch,橙汁和檸綠,個人只試了檸綠和賓治。賓治有點小甜,但檸綠味道不討喜(不知如何解釋,就味道不合我胃口)。

結論:個人的心頭好前三名:烤蝦,waffle,(冷盤)蝦
         所以說今晚是個大嘆蝦之夜也不為過!
题外话/补充资料: 服務生算是很殷勤地服務,收盤的速度快,上菜的速度也不慢。尤其是那位在紅外線烤爐的特別親切好聊(可能是看我三顧烤蝦的份上 呵呵)
2013-05-24
2013-06-07 445 浏览
呢個lunch buffet 係得星期六先供應的, $165一位, 訂枱時已有人告知這是主打東南亞食品, 所以不會有西式食物, 至於刺身同H記雪糕都仍然會供應, 飲品也跟平日的一樣自助的~12:00準時到達, 走了一圈, 一般來說午餐的熱食會比晚餐較不豐富和吸引, 只是沒想到會差頗多。當天供應的有餃子, 雞肉串, 雞扒, 豬肉排, 秋刀魚, 咖哩牛肉, 茄汁意粉和白飯... 說好的東南亞呢? 本來以為可能會有炒貴刁,青咖哩,棷汁甜品之類的東南亞食品/味道/風味呢...  不過, 如果撇開風味的考慮, 味道是不錯的, 特別是豬肉排和咖哩牛肉, 有肉汁也味道濃郁, 而雞肉串和秋刀魚則味道一般, 可以不吃。冷盤方面則較出色 (但要注意, 這個午餐不提供涷海鮮),最好味的是青木瓜沙津是比較對味的,另外有一個海鮮柚子沙津,其實主要都是涷蝦,柚子的份量太少了,而且一點也不香/spicy... 可惜呀... 結果,主要的食物是魚生和甜品, 幸好品質是保持水準呢~ 依然肥美三文魚生, 夠味tiramisu, 再加上好味焦糖蛋和大量的H記雪糕已經夠我吃得捧著肚子走了~~ 可惜, 沒有心太軟.... &#

結果,主要的食物是魚生和甜品, 幸好品質是保持水準呢~ 依然肥美三文魚生, 夠味tiramisu, 再加上好味焦糖蛋和大量的H記雪糕已經夠我吃得捧著肚子走了~~ 可惜, 沒有心太軟.... >,<
以$165(不用加一) 一位的價錢, 那些食物已經值回票價了~
题外话/补充资料: 收碟很快, 不過可能太快, 會有人在後面等著要收未食完野的碟...... 有壓力呢!
2013-06-01
  • 雪糕