餐廳嘅位置雖然係一幢唐樓,但入内環境舒適別緻,少了一份平時食fine dining既拘謹,卻多了一份家庭式既溫馨感。不得不讚嘆店主嘅心思,由入座開始,一張印上客人姓名的boarding pass,到為每道菜式進行詳細嘅介紹,及預備不同嘅小道具,如地圖、峇里語小教學、歡迎花環等,感受到滿滿既誠意同埋儀式感,令人置身一場難忘嘅峇里島之旅。1st course: tomato confit wich burata 番茄醬配布拉塔芝士有別於平時嘅蕃茄芝士沙律,呢度嘅蕃茄係經過烹煮,味道更加香甜,大大件既布拉塔芝士口感軟滑,中間加左脆卜卜嘅炸麵條增加口感,配埋自家製嘅pesto 醬,感覺清新。2nd course: ilove crab 我爱螃蟹呢一個蟹肉濃湯香濃鮮味,每一啖都係蟹肉嘅精華,入邊仲有唔少蟹肉,中間嘅牛油果醬帶點檸檬香氣,一款濃湯可以有兩種飲法。3rd course seared scallop: green namjin sauce 煎扇貝:綠色南津醬 北海道帶子之前浸咗一晚牛奶,再拎去香煎,口感更加香滑,南津醬味道非常特別第一次食到,酸酸甜甜帶有東南亞風味。4th course

2nd course: ilove crab 我爱螃蟹

4th course: duck risotto 鴨意大利熗飯
食法國菜點可以唔試下油封鴨腿咁經典嘅菜式,鴨腿入味外皮煎得香脆,肉質仍然嫩滑,risotto唔同平時嘅煮法,冇落牛油忌廉,食落更加清爽。

5th course: coconut shell smoked scotch filet 椰殼熏肉眼
黎自澳洲嘅草飼肉眼扒,脂肪含量唔高,牛味濃郁,經椰殼熏香後香氣迫人,有炭燒味,配菜嘅薯蓉帶有椰香味,別具特色。

6th course: banana roti 香蕉煎餅
黎到今晚嘅尾聲,主廚即席手拉餅皮,令人大開眼界,香脆嘅餅皮厚薄適中,加上香蕉同埋雲呢拿雪糕,為峇里島之夜畫上完美句號。
2022-09-05 84 浏览
還未衝破到自己坐飛機去旅行,但又想有呢個感覺,來一個 Bali 旅程絕對不是夢。柔和的歌,舒適的環境,令人好放鬆。食材有機,不加味精,設計有心思,配合這一趟旅程。出發當然先拿自己的機票,仲有旅程的行程表,地圖,去旅行當然要做足功課。人生路不熟,最重要一定要有一個講解詳情的導遊。去旅行點可以唔飲番杯welcome drink,仲會送花掛頸。首先來一個法國麵包和意大利麵包組合,鬆軟法包和香脆意包非常有驚喜。Amuse Bounce : Ceviche開胃小吃 : 酸橘汁醃魚醃魚配橘汁,嫩口開胃,再以麵包碎平衡口感。Tomato Confit with Burrata : 蕃茄醬配布拉塔芝士香甜番茄,新鮮爆汁,上面有布拉塔芝士,炸麵條,勁有口感,配黑醋令味道更有層次。Love Crab : 我愛螃蟹賣相充滿龍蝦湯嘅感覺,非常濃稠。蟹味來得鮮甜,再以牛油果蓉搭檸檬皮,為味蕾帶來濃湯又清新的衝擊。Seared Scallop : Green Nanjin Sauce 煎扇貝:統色南津醬用上北海道刺身帶子,配一個泰式醬汁和炸蒜片,酸酸甜甜又脆口,應該冇人會say no。Duck Risotto :

柔和的歌,舒適的環境,令人好放鬆。

食材有機,不加味精,設計有心思,配合這一趟旅程。

人生路不熟,最重要一定要有一個講解詳情的導遊。

Amuse Bounce : Ceviche
開胃小吃 : 酸橘汁醃魚
醃魚配橘汁,嫩口開胃,再以麵包碎平衡口感。

Love Crab : 我愛螃蟹

煎扇貝:統色南津醬

Duck Risotto : 鴨意大利燴飯
優質鴨肉令你著迷,法國油封鴨經長時期慢煮然後煎香,皮香肉嫩,配上越式醬汁,吃一口燴飯,旅行食飯不就是這樣嗎。

Coconut Shell Smoked Scotch Fillet : 椰殼熏肉眼
肉眼絕冇過多血水,肉質粉嫩,是草餉60個月的澳洲牛。以椰子殼煙燻,令到牛肉的水份和營養得以保留,同時又充滿炭火嘅香烤味。細緻位是連薯蓉都會帶有椰子香,就係要你食到風味。

Banana Roti : 香蕉薄餅
首先要欣賞米芝蓮廚師即場拉薄餅,以純熟的手勢將薄餅拉得非常薄,卻有香脆口感,薄餅中間有好多香蕉。唔止配雪糕咁簡單,雪糕上面有紅菜頭打成的粉,雪糕下面有紅莓和士多啤梨混合的醬,以少少酸味作平衡。
2022-08-22
2022-09-04 1193 浏览
朋友話帶我去一個神秘地方食lunch,如果唔係佢帶,真係唔識得嚟,餐廳位於新會道唐樓上,有啲best kept secret 嘅感覺, 一入到餐廳就見到個open kitchen同一張大石枱。餐廳經理安排我哋坐喺一張長枱度,Table setting好靚,好似去咗歐洲嘅餐廳, 枱花同擺設都好靚,今日個lunch 係由Chef Azmi負責:set lunch(appetizer + main + drink)🥖 《手工麵包》有法式 多士🍞 意大利麵包。多士搽咗手工檸檬牛油,咬落口有香濃牛油味滲出淡淡檸檬香,唔會太酸,味道好清新好特別。《椰菜花湯》第一次飲咁好味的椰菜花湯,超creamy, 比奶油更順滑,自家制Basil油汁更是畫龍點睛, 令這湯更潻風味。《牛油果檸檬新鮮蘑菇意粉》手工意粉, 即叫即做,寬條麵由麵團至切條全部在open kitchen 出面張大石枱做,所以客人好似睇表演咁,完全睇到大廚嘅功力,手工意粉用日本蘭王的蛋黃,蛋香濃厚,加上牛油果、羅勒、打成嘅醬汁。意粉完美al dente加埋個好清新好香口嘅醬汁及牛肚箘,完美👍《脆皮豬腩肉 》豬腩肉用半蒸焗方式用咗4天炮製,再慢

set lunch
(appetizer + main + drink)

《椰菜花湯》

《牛油果檸檬新鮮蘑菇意粉》

《脆皮豬腩肉 》
豬腩肉用半蒸焗方式用咗4天炮製,再慢煮、冷凍才烤,所以上層酥脆,下層軟腍,食落唔會好似東坡肉咁肥膩,再點小小附上嘅檸檬蒜蓉牛油汁食,味道更有層次感。

《Tiramisu 》
tiramisu用日本蘭王蛋製作,好香蛋味,好滑兼入口即溶,加埋咖啡酒香,呢個Tiramisu 高質👍

《茶/咖啡》
最後配埋自己挑選嘅法國茶,清一清,杯茶好香,食完Tiramisu 飲杯茶真係Perfect
2022-09-04 40 浏览
最近發現左銅鑼灣呢間隱世西餐廳🥰 真係超高質👍🏻 餐廳裝修係中西合璧❤️ 最深印象係我背後嘅蓮花圖😍 而餐廳餐具擺設就以西式為主☺️ 同店長傾偈先知道原來餐廳係太子餅店旗下👍🏻 主打香港製造, 無味精, 健康有機❤️ 啱晒我呢啲注重健康嘅人🥰 大廚仲曾經喺米芝連餐廳任職😍 佢哋服務態度超好👍🏻 每個course 都詳細介紹☺️麵包🥯麵包有兩款,全部都係自家製👍🏻 一款係法國多士, 一款係意大利麵包🥯 意大利麵包好脆身👍🏻 仲有濃濃嘅香草味同埋蕃茄乾🥰 好食😋湯🥣 龍蝦湯🦞 龍蝦湯入邊加入左用澳洲牛油果既果蓉🥑 同埋香港元朗有機農場重嘅樹上熟檸檬🍋 用檸檬皮、檸檬汁同檸檬肉, 香濃嘅龍蝦湯味🦞 配埋檸檬嘅清新, 同埋牛油果用嘅香滑, 真係飲過返唔到轉頭❤️ 超好飲🥰法國清湯🥣清湯入邊有一粒北海道刺身級帶子🥰 佢哋係用自家製嘅湯,用好高技術吸走晒所有油脂,先可以變成一碗咁清澈嘅清湯👍🏻 入邊仲加咗有機檸檬油, 整體味道好鮮味😋主菜🍽紅酒燴羊展🐏 同紅酒燴牛展🐃兩款都係用咗紅酒sauce🍷 但無落過任何powder 同色素去煮個汁👍🏻 兩款都好淋好軟熟🥰 全因為用咗36個鐘來烹調😱 所有配菜都係有機,

麵包🥯

湯🥣
龍蝦湯🦞

法國清湯🥣

主菜🍽
紅酒燴羊展🐏 同紅酒燴牛展🐃
兩款都係用咗紅酒sauce🍷 但無落過任何powder 同色素去煮個汁👍🏻 兩款都好淋好軟熟🥰 全因為用咗36個鐘來烹調😱 所有配菜都係有機,同冇添加太多嘅調味,所以可以食到食材本身嘅新鮮原汁原味❤️ 特別要讚佢哋嘅薯蓉🥔 真係超級滑身👍🏻 但其實佢地無用牛油同忌廉, 用左牛奶🥛同椰奶🥥, 同埋最高級sea salt , 所有相對係比較健康😍

意粉🍝
全手工製造😍 係即叫即做👍🏻 chef 即席係你面前搓麵粉, 過機壓意粉❤️ 意粉用左日本蘭王蛋🥚 所以顏色比較橙, 用葵花籽油、香檳🍾️ 去煮, 油係organic 、cold press 既🥰 仲加左蕃茄乾, 煮左四個鐘之後去左皮, 超多汁👍🏻 而意粉超煙韌😋

甜品🍮
香蕉飛餅🍌
又係即叫即整👍🏻 飛碟入面夾咗香蕉🍌 面頭仲有啲士多啤梨泡🍓 同雲呢拿雪糕🍦 熱辣辣嘅飛餅同凍冰冰嘅雪糕, 冰火交融👍🏻

餐茶☕️
意大利coffee☕️
意大利咖啡配埋自家blend 既玉桂粉🥰

法國茶🍵
我揀咗大吉嶺茶, 店主親自係我面前幫我沖泡,佢話呢啲係傳統嘅法式做法👍🏻

兩杯飲品都陪左太子餅店嘅曲奇🍪 為呢一餐完美作結❤️
2022-08-31
午餐
2022-09-02 933 浏览
呢間西式私房菜餐廳好岩同朋友,家人聚會餐廳裝修精緻,環境好舒適😊佢地既食物吾會用味精,雞湯法國大廚曾經係米芝蓮餐廳工作可以黎品嘗一下Fresh Fine dining🍷佢哋餐廳嘅料理真係由麵包做甜品每一樣都用心製作樣樣都好出色🤩好好味首先,佢地所有麵包都係自家製🍞有檸檬同蒜蓉包檸檬味係用左八鄉有機檸檬皮🍋之後我地試左龍蝦湯同法式蕃茄清湯🍲全部都係自家熬製嘅湯底龍蝦湯配牛油果加入牛奶🦞餐廳吾會用忌廉蕃茄清湯會配生蠔/帶子🦪製作過程好繁複,要好高既技術要用蛋白去除湯入邊既雜質一定要試下意大利雲吞❤️❤️❤️佢係加左入法式既元素,會配埋醬汁一齊 雲吞既肉好入味,用慢煮既烹調方法底部會有佢地皇牌既手工意粉🍝意粉只係用蛋黃生成🥚要即整即食~~~鴨意大利燴飯😙油封鴨腿係法國經典料理肉質鮮嫩,口感一流燴飯有蕃茄元素🍅同鴨腿好夾脆皮豬腩肉🐷焗左7小時~焗既時候可以令到豬腩既肥膏位置消失食得健康d \(^o^)/ ✨提拉米蘇✨好推薦😋😋好好食 係用左日本🇯🇵蘭王日本蛋好香蛋味🤓好難忘既味道成餐飯都好難忘🤩俾到我好多新鮮感(^O^)/每個菜式都好優秀
呢間西式私房菜餐廳
好岩同朋友,家人聚會
餐廳裝修精緻,環境好舒適😊
佢地既食物吾會用味精,雞湯
法國大廚曾經係米芝蓮餐廳工作
可以黎品嘗一下Fresh Fine dining🍷

佢哋餐廳嘅料理
真係由麵包做甜品
每一樣都用心製作
樣樣都好出色🤩好好味

首先,佢地所有麵包都係自家製🍞
有檸檬同蒜蓉包
檸檬味係用左八鄉有機檸檬皮🍋

之後我地試左龍蝦湯同法式蕃茄清湯🍲
全部都係自家熬製嘅湯底
龍蝦湯配牛油果加入牛奶🦞
餐廳吾會用忌廉
蕃茄清湯會配生蠔/帶子🦪
製作過程好繁複,要好高既技術
要用蛋白去除湯入邊既雜質

一定要試下意大利雲吞❤️❤️❤️
佢係加左入法式既元素,
會配埋醬汁一齊
雲吞既肉好入味,用慢煮既烹調方法
底部會有佢地皇牌既手工意粉🍝
意粉只係用蛋黃生成🥚
要即整即食~~~

鴨意大利燴飯😙

成餐飯都好難忘🤩
俾到我好多新鮮感(^O^)/
每個菜式都好優秀
2022-08-29
發現左銅鑼灣呢間隱世既西餐廳🔍✨我會比喻佢為埋藏係銅鑼灣裡面既一粒遺珠無論係選用既食材、廚師用心精湛既廚藝店員良好既服務態度、仲有精緻優雅既裝潢設計可以話成間餐廳由外到內都係做得咁好👍🏻享用完餐之後令人非常滿足同回味呀🥰今次食既係由米芝蓮星級大廚Chef Azmi Arialda主理既晚餐🍽店主每上一道菜都會非常細心地講解用料同做法而且仲好風趣地形容今次呢個晚餐係 <濕紙巾餐> 😆因為Chef做每一道菜唔淨止用心仲會用到手藝所以部分既菜式都建議我地用手去品嚐👐🏻✨就變左用餐時會成日用到濕紙巾嚕😆除左手工之外餐廳仲好講求天然、細緻同真材實料選用既食材都係有機天然而且標榜無添加任何味精不論肉類、湯品同醬汁都會經慢煮烹調務求令我地可以食到最好最真實既味道❤️言談間仲得知店主係非常熱愛大自然既人甚至會去農場採摘新鮮既原材料作為餐廳既食材而且對各式各樣既酒都好熟悉🥂🍾✨✨Luxe-Comfort 5-course Tasting Menu✨✨$880 per person (No service charge)✨🍽 Scallop Tartar首先Amuse Bouche既賣相已經
發現左銅鑼灣呢間隱世既西餐廳🔍✨
我會比喻佢為埋藏係銅鑼灣裡面既一粒遺珠
無論係選用既食材、廚師用心精湛既廚藝
店員良好既服務態度、仲有精緻優雅既裝潢設計
可以話成間餐廳由外到內都係做得咁好👍🏻
享用完餐之後令人非常滿足同回味呀🥰

店主每上一道菜都會非常細心地講解用料同做法
而且仲好風趣地形容今次呢個晚餐係 <濕紙巾餐> 😆
因為Chef做每一道菜唔淨止用心仲會用到手藝
所以部分既菜式都建議我地用手去品嚐👐🏻✨
就變左用餐時會成日用到濕紙巾嚕😆
除左手工之外餐廳仲好講求天然、細緻同真材實料
選用既食材都係有機天然而且標榜無添加任何味精
不論肉類、湯品同醬汁都會經慢煮烹調
務求令我地可以食到最好最真實既味道❤️
言談間仲得知店主係非常熱愛大自然既人
甚至會去農場採摘新鮮既原材料作為餐廳既食材
而且對各式各樣既酒都好熟悉🥂🍾✨

🍽 Scallop Tartar
首先Amuse Bouche既賣相已經好靚💖
頂層係由蕃茄、香草、茄子同意大利水瓜打成既醬
然後就係用檸檬青芥酸汁醃製左12小時既北海道刺身級帶子
再落就係西瓜同埋自家製既Brioche
一啖放哂入口食既味道好complex而且酸酸甜甜好開胃😋

🥗 Warm Duck Salad
就咁睇可能會以為係普通既沙律
但其實係生菜包黎嫁🤗 所以店主都建議我地用手去品嚐
底層有一塊塊既生菜
包住日曬蕃茄乾、慢煮油封鴨、菠蘿、紅胡椒粒、石榴同甘荀絲等等非常豐富👍🏻
慢煮油封鴨好嫩滑再加埋其他包住一齊食好Juicy同清新😋

分別係意大利麵包帶蕃茄香味🍅
同埋法國麵包帶檸檬牛油香味🍋

🦞 Homemade Lobster Bisque
真材實料非常非常香濃好味既龍蝦湯😍
中間有混合左檸檬皮、檸檬汁同檸檬肉打成既牛油果醬
令到成個湯唔單只有濃濃既龍蝦味仲多一份清新果酸香味😋
成件事完全唔會單調乏味👍🏻

🍝 Carabineros  Fresh Egg Pasta
首先個意大利麵係Chef即場新鮮手工製👍🏻
餐廳係Open Kitchen所以完全可以欣賞住Chef既製作過程🤩
意大利麵選用日本蘭王既蛋黃同意大利優質既00麵粉去製作
由此已經可見餐廳既用料確實相當講究👍🏻
再配合埋Chef既精湛手藝👨🏻‍🍳
每一條意大利麵軟滑得黎口感仲好煙韌😋
撈埋由松子、九層塔同蒜製作而成既青醬一齊食好好味呀
大大隻既紅蝦表面曬左芝士碎好香而且肉質好鮮甜爽口🦐
店主再次建議我地用手去品嚐紅蝦
而且時刻貼心地為我地遞上濕紙巾🥰
咁我地都唔顧儀態放鬆地用手拎住隻紅蝦食埋個蝦膏😋 正👍🏻

🐮 Osso Buco & 🐑 Braised Lamb Shank
兩款主菜分別係意大利紅酒燉牛膝同埋黃咖哩燴羊腿
再配合埋羊肉既鮮香非常夾👍🏻
伴碟既蔬菜除左色彩繽紛令人賞心悅目之外食落好味兼爽脆😋

🍌 Banana Roti
食左以上咁好多道好菜當然唔少得甜品啦😋
Chef既得意之作💁🏻‍♀️ 香蕉飛餅伴莓醬汁同雲呢拿雪糕✨
個薄餅熱辣辣夠哂薄真係好香好酥脆

非常值得推介呢粒仍未被廣為人知既珍珠俾大家🪩✨
  • Banana Roti
  • Braised Lamb Shank
  • Osso Buco
  • Carabineros  Fresh Egg Pasta
  • Homemade Lobster Bisque
  • Warm Duck Salad
  • Scallop Tartar
今晚朋友神神祕祕的帶我來銅鑼灣,在一棟大廈裡有一間佈置溫馨的餐廳,看樣子似私房菜般,菜式由餐廳準備,想不到今晚經歷了一個難忘的旅程。香港人都很久沒飛了,坐下來時店員送上一張boarding pass,每個程序由帶我們上機、落機、再來到峇里島,感覺像去了一轉旅行,味蕾也品嘗了很特別很用心的菜式,主要是意大利和法國菜式,帶點bali異國風情。Welcome drink & 麵包Welcome drink是烏龍rose茶味道清香,如果份量多少少就更好。麵包是自家製而牛油也是自家調配,一片是意大利 香草牛油麵包,用上sun-dried tomato所以也有些茄味及蒜香,另一片法國多士,口感鬆化微脆,牛油帶有蛋黃和天然檸檬皮的香味。麵包吃完了可以refill。蕃茄醬配布拉塔芝士蕃茄是4小時慢煮熟的,已去皮,很甜和juicy,綠色是意大利松子醬,加入九層塔調味,但它的味道沒太搶,幾柔和,配上意大利黑醋,布拉塔芝士有芝香但不會太濃郁,和蕃茄好夾,加上一些脆脆絲,口感更豐富。開胃小吃 amuse bouche 帶子配瓜醬造形特別的一道小食,底下是飛餅碎,然後是北海道刺身級帶子,它以檸檬皮、檸檬汁、檸檬

Welcome drink & 麵包

蕃茄醬配布拉塔芝士

開胃小吃 amuse bouche 帶子配瓜醬
造形特別的一道小食,底下是飛餅碎,然後是北海道刺身級帶子,它以檸檬皮、檸檬汁、檸檬肉醃12小時,說是醃熟了但質感仍軟柔,也沒有很酸,口感細嫩清香鮮味,瓜醬是蕃茄、矮瓜、意大利水瓜做成的醬,中間夾有小片酸瓜薄片,酸醒開胃,瓜醬味道自然。

蟹湯
想像它是在機上快降落一刻看到的峇里島,幾有趣,中間的島是牛油果和檸檬皮、檸檬汁煮成的蓉,而想像是海水的部分則是蟹湯,蟹湯感覺都像龍蝦湯,非常的濃郁鮮味,真材實料。

鴨意大利飯
峇里島一聽就知浪漫的地方,帶上熱情的花圈,正式享用Main course。

鴨意大利飯是法國名菜,鴨肉呈粉色,軟腍而不散,經過30個小時慢煮油浸,帶有濃郁煙燻味道。意大利飯不是外間用牛油、芝士及洋蔥煮成,而用自家泡製蕃茄醬煮成,米粒吸收醬汁精華,濃郁口感。另外加入東南亞元素,越南通透脆薄的蝦片及酸甜芳香的醬料。

椰殼熏肉眼
一陣椰香煙熏味飄過,大廚點燃椰子殼的煙燻烤煮肉眼,肉眼採用澳洲飼養60個月的牛隻,脂肪較少牛味濃厚。薯蓉混合椰奶牛奶,入口香滑軟綿帶甜,為味蕾帶來新體驗,我們都頗欣賞。

Banana Roti 香蕉薄餅
‌驚喜心思延續的甜品,大廚show time即席拉飛餅餅皮, 餅皮厚薄適中,油煎至雙面金黃聞到餅香味, 酥餅夾住香蕉,上碟時再淋上花生和雲呢拿雪糕 。口感層次豐富,冷熱交替,酥脆餅皮,軟綿香蕉片,作為美食之旅的終點站。

正式的fine dining標準卻沒有拘束感覺,這一晚放下所有的壓力,盡情的享受,感覺每樣食物都用很多時間心機,這價錢性價比很高,推介大家來嘗試一下。
2022-08-29 847 浏览
睇米芝蓮大廚👨‍🍳即場炮製歐陸佳餚菜色不是夢💭!今日嚟食哩間銅鑼灣超抵食嘅樓上私房菜,由米芝蓮摘星大廚Chef Azmi Arialda主理,每道菜都有驚喜之餘🤩,價錢仲系超值💰,真心建議想食嘅大家要趁住餐廳未大紅大紫之前book定位~🏃‍♀️餐廳特設open kitchen,系一張巨型嘅石枱🍽,經理介紹哩張枱因為太大,搵咗好多搬運公司都建議佢要將佢𠝹開,但係佢哋好堅持希望哩張枱成為大廚施展廚藝嘅平台,最後系不惜工本,不計代價,將哩張枱搬上餐廳。Chef Azmi幾乎在整個用餐過程都在石枱烹煮食物,食客可以遠觀亦可以近賞,甚至與大廚交流心得🗣,哩張枱真係廚師同食客嘅橋樑,餐廳嘅堅持絕對系值得👍🏻。▶️番茄清湯/番茄濃湯🍅🥣法式菜餚的基礎是建立在湯底之上,Le Chefeteria在高湯的準備上絕不取巧,做足7個stock,再由湯的特色演變成各種佳餚。今日的湯就是由兩款看似南轅北轍,實際上是建基於同一款式的stock。其中一款是法國生蠔再淋上番茄清湯,湯裡面有檸檬油帶出鮮味,另一款則是濃湯,上面是青綠色的basil oil,滋味盡顯。▶️Ravioli I’m not Italian 🍲哩個意
睇米芝蓮大廚👨‍🍳即場炮製歐陸佳餚菜色不是夢💭!

▶️番茄清湯/番茄濃湯🍅🥣

▶️Ravioli I’m not Italian 🍲
哩個意式雲吞叫“I'm not Italian”真係好特別,因為除咗意大利做法,仲融合了法國特色,由手工全蛋黃意大利粉即叫即造,用日本蘭王蛋以及意大利00麵粉,做出來質感煙韌,蛋味濃郁而且吸汁力強。雲吞的size一口剛好,餡料是五香肉,個汁調配得非常出色。關於哩個雲吞,最impressive系Chef Azmi在客人面前即場製作,過程仿似睇一部法式美食片咁,單單一個雲吞絕對已值回票價。

▶️脆皮豬腩肉🐷
豬腩肉在上桌前已經經過四天的用心製作,用五香原料醃製,慢煮,冷凍,再烤至外皮酥脆,而肉質仍然呈現粉紅色,可以一絲一絲拉出,絕對系心機之作。五香味濃郁卻不會搶了肉味,肉質軟稔吾肥,伴碟的檸檬蒜蓉牛油汁更可帶出肉的鮮美,又或者醮碟邊的南瓜蓉。

▶️慢煮紅酒燉牛臉頰🐮
風味十足的一道菜,絕對系是慢火出細貨,牛臉頰稔到不得了,加紅酒燜出的汁更是精華,再加上香草味襯托,伴碟有蘿蔔、薯蓉、青豆、酸瓜等蔬菜,吃之前點埋個紅酒汁,好味到一滴都吾想浪費~另外要讚下薯蓉,冇用到一滴牛油,而是混入椰汁、奶和檸檬,卻做到純滑軟綿,分量吾多,但係吃完還想吃~

▶️香蕉飛餅🍌
上枱時同朋友都哇一聲,造型好似hello kitty頭頂的頭飾,粉紅少女心。哩個出色嘅甜品都系Chef Azmi即場炮製,話系飛餅,真係在你面前飛比你睇,再加上香蕉做餡,煎至又香又脆,外酥內軟,上面的粉紅色粉末系由紅菜頭打成的粉,以及雜莓醬做成的cream,配上冰凍的雪糕,吃完元氣滿滿!

▶️提拉米蘇🍬
為咗令口感昇華,哩個tiramisu由日本蘭王蛋製作,真係好癲!Tiramisu顏色偏橙色,入口滑順,口感輕盈,咖啡酒香都好出,現在想起還是意猶未盡!

▶️茶/咖啡☕️
餐廳希望可以凸顯法國香水的特色,所以在茶的選擇上費盡心思。幾款不同的茶包都有迷人的香氣,由客人自行開啟放入杯中,再現場添上熱水,讓茶包的香氣縈繞嗅覺,作為一餐的完滿句號。

🌟總結:Chef Azmi嘅烹煮技巧真係好出色,盡顯食材的特色,又以現場製作與食客交流。餐廳位於唐樓樓上,入內就好似入咗平行時空,開啟歐陸美食之旅,推介大家馬上一試!
  • 脆皮豬腩肉
  • 香蕉飛餅
呢間係銅鑼灣嘅Le Chefeteria 環境好靚好有格調廚師曾任職米芝蓮餐廳🍴食材有機天然無添加唔落味精 食物創新賣相吸引同埋好食😋 店長好詳細介紹每度菜 成個用餐體驗都好好 可以話係物超所值💓 好推介大家去試吓!最令我難忘嘅係連餐具都落足心思 筷子係透明嘅好靚好特別🥢~~ʕ •ᴥ•ʔ 佢好特別有二款唔同嘅餐包 各有各好味一款係意大利麵包 🇮🇹好鬆脆同埋有少少蕃茄味咁而另一款係法國麵包 🇫🇷外脆內軟 好香牛油同檸檬香味而餐湯都有二款 真係好有心思同一款湯但有兩個唔同嘅製法😳✻ 蕃茄清湯 ($68)呢一個湯好特別 店長會倒啲湯落個碗到 佢好清甜 帶有微微嘅檸檬味 原來用咗小蜜蜂農場嘅檸檬油🍋 入面仲有隻好新鮮嘅De claire生蠔🦪!✻ 蕃茄薄荷湯 ($68)而另一款係濃湯 質地比較濃稠 口感好軟綿飲落去酸酸甜甜好好味🍅 唔講真係估唔到同另一款係同一款湯🤣✻ Ravioli I'm not Italian ($228)呢個意大利雲吞個名叫做"I'm not ltalian" 🤣 因為佢入邊嘅肉同埋汁係用咗法國嘅烹調手法好特別 首先佢嘅皮係廚師即埸整 全手工全蛋黃口感煙韌而且蛋味好香

佢好特別有二款唔同嘅餐包 各有各好味
一款係意大利麵包 🇮🇹
好鬆脆同埋有少少蕃茄味咁
而另一款係法國麵包 🇫🇷
外脆內軟 好香牛油同檸檬香味

而餐湯都有二款 真係好有心思
同一款湯但有兩個唔同嘅製法😳

✻ 蕃茄清湯 ($68)

✻ 蕃茄薄荷湯 ($68)
而另一款係濃湯 質地比較濃稠 口感好軟綿
飲落去酸酸甜甜好好味🍅
唔講真係估唔到同另一款係同一款湯🤣

呢個意大利雲吞個名叫做"I'm not ltalian" 🤣 因為佢入邊嘅肉同埋汁係用咗法國嘅烹調手法好特別 首先佢嘅皮係廚師即埸整 全手工全蛋黃口感煙韌而且蛋味好香濃 餡料係五香肉好好味 而且同個汁好夾🤣
Ravioli I'm not Italian

✻慢煮紅洒燉牛臉頰配法式薯泥 ($288)
牛臉頰真係煮到好腍 好好味🥰
而且好入味同紅酒汁好match🍷
另外連薯蓉都好好食 用咗椰奶整口感好軟滑
慢煮紅洒燉牛臉頰配法式薯泥

✻去骨法式走地雞春雞 ($288)
個雞去咗骨好方便食😆
雞肉好嫩滑~ 配埋個檸檬蒜頭牛油🧈汁好正
去骨法式走地雞春雞

自製甜品每日都唔同
我哋食嗰日係Tiramisu同Pineapple Crumble😆

✻ Tiramisu ($58)
呢個tiramisu用咗日本蛋整 好香蛋味好滑
係我鍾意食嘅質地🥰帶微微咖啡酒香味好食
Tiramisu

✻ Pineapple Crumble ($58)
平時食得多 Apple Crumble 🍎
都真係第一次食Pineapple Crumble🍍🤣
菠蘿酸甜多汁 而且重點係冇落糖都好甜
加埋用法式麵包整嘅脆脆好有囗感

佢連餐飲都好有心思一杯係法國茶
另一杯係意大利咖啡

✻ 4 fruits rouges 茶
佢有六款茶包可以俾我哋揀 爸爸揀咗呢隻flavoured black tea red fruit 有士多啤梨🍓 櫻桃 紅醋栗 紅莓 四隻味加埋一齊好特別😳
佢由客人將茶包放入杯入面 再即場加熱水 即埸聞到好香茶味~另外仲有塊太子餅店嘅曲奇🍪

✻意大利咖啡
咖啡味好香濃 最特別嘅係可以配埋佢哋自家製嘅玉桂粉!好香~口感好豐富 加埋奶一齊飲好好味 同樣有塊曲奇仔🥰🫶🏻

總結係每一樣食物都好有心思 而且都真係好好食 同埋環境坐得好舒服 好推介大家去試吓 最特別嘅係可以即場見到師傅整意大利雲吞~ 主菜甜品固然好食 佢嘅湯 麵包都同樣令我印象深刻❣️
慢煮紅洒燉牛臉頰配法式薯泥
去骨法式走地雞春雞
Tiramisu
  • Ravioli I'm not Italian
2022-08-29 412 浏览
朋友帶我去一間法國私房菜午膳,餐廳非常華麗溫馨,餐廳儀式感滿滿,開放式廚房,廚師即場烹調,手法考究,有如表演。餐廳負責人會為每位客人講解餐廳理念、每道菜的用料和烹調方式,據她說餐廳所有食物都是全手工、有機、天然食材,不論是湯底或醬汁,到時由Chef Azmi Arialda 構思和主理。Chef Azmi 是米芝蓮星級廚師,所以呢餐絕對係印象深刻。Onset of summer set lunch(appetizer + main + drink)首先來的是法式及意大利式兩款手工麵包,麵包上塗上厚厚的手工檸檬牛油,香味四溢,麵包口感鬆軟,好味。跟著就是2款餐湯《椰菜花湯》第一次飲咁好味的椰菜花湯,超creamy, 比奶油更順滑,自家制Basil油汁更是畫龍點睛, 令這湯更潻風味。《龍蝦湯》龍蝦湯很濃,超鮮味,湯中間是牛油果檸檬蓉,增添口感,每一口湯都是蝦的精華。《牛油果檸檬新鮮蘑菇意粉》🍝全手工意粉,主廚在open kitchen 的枱面上即做,即炒,整個餐廳散發着無法抗拒的香氣。為了追求意粉的原味,主廚只用了麵粉和蛋黃差成,醬汁也用新鮮的牛油果和法國香檳及羊肚菌,味道全是天然食物本身

Onset of summer set lunch
(appetizer + main + drink)

跟著就是2款餐湯

《椰菜花湯》

《龍蝦湯》

《牛油果檸檬新鮮蘑菇意粉》🍝
全手工意粉,主廚在open kitchen 的枱面上即做,即炒,整個餐廳散發着無法抗拒的香氣。為了追求意粉的原味,主廚只用了麵粉和蛋黃差成,醬汁也用新鮮的牛油果和法國香檳及羊肚菌,味道全是天然食物本身,經主廚的烹調融和一起,真心好吃。

《去骨法式走地春雞》
春雞只剩下雞腿骨,雞肉用雞皮包裹着香煎,皮脆肉嫩,帶着檸檬和香草香。配菜也非常好吃😋

《煎三文魚焦糖洋蔥檸檬薯仔》
餐廳很喜歡用檸檬,三文魚充滿檸檬的香氣,沒有加太多調味料,可以吃到三文魚的油香。配菜焦糖洋蔥,也是無敵清甜,配三文魚一拼吃,絕了。

甜品有香蕉薄餅,主廚即叫即做,現場表演,有show睇又有甜品食。

另一款甜品是Crème Brûlée, 薄脆的焦糖跟燉蛋混合在一起,一脆一滑,很飽但停不下來🤣

最後還有自選法國紅茶,香氣十足。另一杯是latte, 奶香咖啡香,完美的法式午餐😍

• 椰菜花湯
  • 牛油果檸檬新鮮蘑菇意粉
  • 去骨法式走地春雞
  • Banana Roti
2022-08-28 49 浏览
最近看到很多人介紹這間樓上fine dining好吸引朋友生日正想找間餐廳慶祝一下但這裡晚上真的很難預訂 所以就改約午餐啦一來到果然跟網上圖片一樣裝飾擺設都很高級和講究 未吃已經很期待負責人亦會每道菜都詳細介紹 用餐體驗非常好店家自製麵包外層香脆好有口感蒜香和蕃茄兩款味道都很突出蕃茄薄荷湯配了自家製的蕃茄乾 味道酸酸甜甜好濃郁龍蝦湯超級濃的龍蝦味 感覺像是一口喝下整隻龍蝦一樣加了牛油果和檸檬 令龍蝦湯感覺更清新 豬腩肉意大利雲吞大廚現場即製的雲吞 由搓雲吞皮開始都在open kitchen示範餐廳真的很講究用料 用心製作用上法國麵粉和日本蘭王蛋黃 雲吞皮呈橙黃色 裡面的五香豬腩肉用半蒸焗方式再保存一晚更入味沒有一般意大利雲吞的cream cheese 很合我的口味油封鴨腿Risotto金黃色的鴨皮夠酥脆 肉質軟嫩risotto吸收了鴨油香 讓人一口接一口慢煮紅酒燉牛臉頰配法式薯泥牛臉頰肉燉得相當軟嫩 中間夾著一層層富有彈性骨膠原 有夠好吃薯泥用了椰奶和香茅煮 和平時吃到的不一樣口感幼滑之餘 更多了一份香氣飯後可以加配甜品和飲品這裡選用頂級法國品牌DAMMANN Frères的茶包我們選
最近看到很多人介紹這間樓上fine dining好吸引

慢煮蘋果煮出酸甜滋味 crumble夠酥脆

Mango Serradura
木糠布丁上再加了一層芒果泡泡
整體口感軟滑 一試難忘 推介一定要吃
ℒ𝑒 𝒞𝒽𝑒𝒻𝑒𝓉𝑒𝓇𝒾𝒶聽說樓上私房菜的質素都很高,今次是第一次吃私房菜的體驗,跟平常去普通餐廳有很大分別!這間私房菜的特色是所有食物由大廚一手一腳主理,另外經理亦會由頭到尾詳細介紹他們的招牌菜👏🏻ʟᴜɴᴄʜ sᴇᴛ的性價比挺高,包括ᴀᴘᴘᴇᴛɪsᴇʀ + ᴍᴀɪɴ + ᴅʀɪɴᴋ,很欣賞每一道出品都是由原材料自家製,而且無加任何味精,大廚在背後花了不少時間及功夫👨🏻‍🍳⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<ʟᴏʙsᴛᴇʀ ᴀᴠᴏᴄᴀᴅᴏ sᴏᴜᴘ><sᴄᴀʟʟᴏᴘ ᴄᴏɴsᴏᴍᴍᴇ> +$68上餐湯前會送上ʜᴏᴍᴇᴍᴀᴅᴇ ʙʀɪᴏᴄʜᴇ及ғᴏᴄᴀᴄᴄɪᴀ,是日餐湯多達四款選擇,ʟᴏʙsᴛᴇʀ ᴀᴠᴏᴄᴀᴅᴏ sᴏᴜᴘ的龍蝦味超濃郁,喝得出是真材實料,另加入牛油果蓉令整碗湯更杰身🦞經理介紹ᴄᴏɴsᴏᴍᴍᴇ即法式清湯是法國菜的最高境界,為了令湯汁看起來清澈無渣,澄清的步驟繁複,一有差池整鍋湯就報廢!湯碗放上一顆煎半熟帶子,經理即場把湯由壺中倒出,湯頭充滿海鮮的鮮甜味🤤⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<ʜᴀɴᴅᴍᴀᴅᴇ ᴘᴀsᴛᴀ>
ℒ𝑒 𝒞𝒽𝑒𝒻𝑒𝓉𝑒𝓇𝒾𝒶

<ʟᴏʙsᴛᴇʀ ᴀᴠᴏᴄᴀᴅᴏ sᴏᴜᴘ>
<sᴄᴀʟʟᴏᴘ ᴄᴏɴsᴏᴍᴍᴇ> +$68

<ʜᴀɴᴅᴍᴀᴅᴇ ᴘᴀsᴛᴀ> $238
聽說隔離枱的客人是為ʜᴀɴᴅᴍᴀᴅᴇ ᴘᴀsᴛᴀ再訪,所以二話不說點了一份,寬條麵由麵團壓成塊再切條,大廚會在客人面前完成個過程,加入新鮮檸檬、澳洲牛油果、羅勒、牛肚菌及2004年法國香檳烹煮‼️重點是手工意粉無加牛奶牛油,只用日本蘭王的蛋黃,口感比較爽口而不膩🍝

<ᴛᴏᴍ ʏᴜᴍ ᴏxᴛᴀɪʟ ᴏʀᴢᴏ> $228
個人來說更喜歡這一道主菜,由東南亞廚師調配冬蔭公湯底,味道偏辣香料味重,燴牛尾也是要花時間的功夫菜,牛尾筋肉比例適中,軟淋ǫ彈口感集於一身!配上ᴏʀᴢᴏ米粒麵挺有趣,口感介乎於通粉及米飯之間,非常掛汁一點也沒浪費🌶
2022-08-25 47 浏览
今日同朋友去咗銅鑼灣食一間隱世高級嘅法國🇫🇷私房菜,環境好舒適,餐廳非常用心,好多材料都係自家製,例如牛油、玉桂粉,店員亦都好詳細介紹每一道菜,真係比我哋有味蕾嘅震撼🤩餐湯:le chefeteria’s signature lobster bisque🦞le chefeteria’s signature tomato consommé with fim de Claire oyster 🦪 呢兩個餐湯一個係龍蝦濃湯,中間有有機牛油果,非常濃郁鮮甜。另一個係海鮮清湯,中間嘅法國生蠔好新鮮,湯係蕃茄底,加咗檸檬味道好特別。餐湯配意大利focaccia同埋法國餐包,全部都係自家製🫰🏻Main:🍴Raviole 呢個字嘅意思係I am not Italian,佢係法式雲吞,大廚由皮開始係開放式廚房製作,餡料係五香豬肉,用咗特別嘅醃法令到佢好入味。🍴Duck leg consit risotto 油封鴨髀花咗36小時製作,入面保持粉嫩,risotto用tomato confit,食落好清新,唔似一般用奶油製作。🍴Crispy pork hock with green mango salad a

餐湯:

Main:
🍴Raviole

🍴Duck leg consit risotto

🍴Crispy pork hock with green mango salad and namjin sauce
豬腳同我哋一般食嘅好唔同,蒸熟後外皮慢炸,所以口感好豐富,加埋有綠芒果沙律,有東南亞嘅風味。

甜品
🍰tiramisu
都係佢哋自家製嘅,傳統意大利做法,完全唔膩,雞蛋用上日本高級嘅蘭王蛋。
🍎apple crumble with vanilla ice cream
凍嘅雪糕加上熱嘅玉桂蘋果冇得輸
尋找到心目中第一名嘅餐廳啦🥇真係要推薦比大家🥹老闆娘好有心機,設計到成個味蕾體驗為一趟旅行🧳涵蓋整個由lounge、上機、抵埗峇里嘅行程每人有一張專屬機票,Menu化身做行程表、落機仲有地圖🗺️、花圈歡迎儀式,令人置身其中☺️以為豪華Fine Dining一定好昂貴?7-course menu只需要$780✨真的,體驗過後我一倍價錢都好願意比🥹.由米芝蓮一星大廚Chef Azmi Arialda主理🧑🏻‍🍳連全世界最難得到米芝蓮嘅國家-德國🇩🇪Azmi都攞到🏆黎到香港曾經係The ocean、太子餅店、Hyatt Centroid高級餐廳任職,能夠試到佢手勢太難得了😍大廚每一日都喺度研究新菜式,務求發揮到極致🥰.老闆娘都實力非凡,對酒好有研究🍷其中設計一支名為月蓮嘅酒,親自設計入面配方,淡淡荔枝味夠清香😍採用自然動力學嘅釀酒方法,唔會破壞大自然🌎.餐廳主張愛惜大自然🌻只用三種油:Cold pressed oil/Sunflower oil /Mustard seed oil;唔用味精,調味料都係用有機方式自己調製😯;原材料例如檸檬同蜜糖都係老闆娘去本地農場採摘❣️.自家製麵包🥯兩位大廚分別來

大廚每一日都喺度研究新菜式,務求發揮到極致🥰

自家製麵包🥯
兩位大廚分別來自意大利同法國🧑🏻‍🍳所以合製兩款麵包,代表住兩位既融合🤭
牛油x全日本蛋法國麵包,蛋味超突出🥚
另一款係搽左Sun dried tomato🍅

酸橘汁醃魚🍊🐠
法國名菜🙌🏻用左蕃茄、意大利水瓜、矮瓜🍆中間夾住海膽同醃左12小時既魚🐠

番茄醬配布拉塔芝士🥫🧀
Burrata Cheese好大件香滑🧀中間嗰層用蕃茄做tomato confit,用四個鐘令蕃茄去到皮
Pesto醬都係Homemade,用左松子、九層塔、蒜頭🧄意大利黑醋係煮過既,提升甜度☺️

我愛螃蟹🦀️
臨落機前🛬享用呢個Mud Crab濃湯🥣好好好鐘意呢道菜🥰個湯打到超級smooth,每一啖都係精華😘仲有絲絲泥蟹肉🦀中間既澳洲有機牛油果🥑代表住海中間嘅峇里島🏝

入住峇里島Resort🏝食返餐豐富嘅晚餐💯
羊肚菌全蛋手製闊條麵🍝
睇到大廚親手炮製闊條麵真成係賞心悅目🌟成個拉麵既過程好正💯基本上冇餐廳願意用全蛋黃去製作新鮮pasta,而Le Chefeteria更加係用日本蛋🥚🥚🥚仲要係頂級既蘭王蛋😍😍😍

用上最簡單既配料:無芝士、無忌廉、無橄欖油,務求味道唔蓋過全蛋製既手工意粉🍝
反而用有機牛油果、檸檬🍋、羊肚菇浸個味道出黎☺️講講下,又想encore😚
鴨意大利燴飯🦆🍚
油封鴨腿慢煮48小時,用返鴨本身嘅油分黎煮,令到肉質keep住係粉紅色💓而且好嫩滑😍
Risotto用左tomato confit既做法,一樣冇牛油、忌廉、芝士,做到天然嘅效果😌落左越南特色嘅sauce,酸酸甜甜好夾啲肉😍
🌯越南慢炸春卷皮好難忘,炸完用左dehydrated既做法,一啲都唔油膩😉

椰殼熏肉眼🔥🥩
嚟到行程最後一晚,坐係峇里沙灘旁邊🏖等待大廚製作肉眼扒😋
60個月澳洲草飼牛肉,冇基因改造亦都唔會好多肥膏😌燒既時候用左椰殼,聞到超香❣️四成熟就足夠,食落好有口感,啲肉汁出晒嚟,仲有陣前所未有嘅香味滲左落肉眼入邊🥩🥩🥩食到停唔到口🤭

香蕉薄餅🍌
大廚即場製作薄餅🌮外層香脆,入面係熱辣辣既香蕉餡料😋用紅菜頭粉整左汁淋落薄餅,加埋Bee bee farm嘅蜜糖🍯所有材料都係全天然😍
老闆娘話,全餐飯只有雪糕唔係自家製🍨希望之後添置一部雪糕機!咁有心既餐廳去邊道搵💯💯💯
餐廳主打精緻特色fine dining,環境舒適又有格調,氣氛好好😍 廚師曾任職德國米芝蓮餐廳及本地星級酒店餐廳,質素絕對有保證👍🏻 最欣賞係餐廳對食物既用心,採用有機及天然無添加食材去烹調唔同款式既食物,仲會不時轉換主題,創新又有心思✨ 加上有店長既詳細講解,成個用餐體驗唔錯呢🥰❀ 餐包 🍞入座後先上兩款餐包,估唔到咁有驚喜😍 第一款意大利麵包加入油漬蕃茄及青醬製成,入口鬆軟又香口☺️ 而另一款食落似法國多士,口感好酥脆,帶陣陣牛油及檸檬香👍🏻❀ 蕃茄清湯 🍅同一款湯有兩個製法✨ 依款湯口味清新,酸酸地好開胃,入面仲有隻肥美鮮甜既生蠔❀ 蕃茄薄荷湯 🍅味道濃稠,酸酸甜甜~蕃茄蓉打得好軟綿,鐘意飲濃湯一定啱飲❀ 意大利雲吞 🥟師傅即場整雲吞皮及包餡,並以法式煮法製作湯底,誠意十足😍 湯底係用豬肉及pesto熬製而成,雲吞皮用上日本蘭王蛋黃整,令其顏色呈橙色,全人手製作食落更加煙韌✨ 入面既豬肉餡加入中式香料,食落香濃入味~❀ 慢煮紅酒燉牛臉頰配法式薯泥 🐮牛肉嫩滑入味,而且重牛味~旁邊配有用椰奶等製成既薯蓉,口感香滑軟綿,味道香濃滋味❀ 脆皮豬腩肉 🐷豬腩肉係長時間用半蒸焗方式製成,上層

❀ 餐包 🍞

❀ 蕃茄清湯 🍅

❀ 蕃茄薄荷湯 🍅
味道濃稠,酸酸甜甜~蕃茄蓉打得好軟綿,鐘意飲濃湯一定啱飲

❀ 意大利雲吞 🥟

❀ 慢煮紅酒燉牛臉頰配法式薯泥 🐮

❀ 脆皮豬腩肉 🐷
豬腩肉係長時間用半蒸焗方式製成,上層係脆皮,下層係軟腍既豬肉,食落無肥膏唔會油膩☺️ 旁邊仲有薯蓉、南瓜蓉及配菜,加埋檸檬蒜蓉牛油汁食更開胃

❀ Tiramisu 🍰
用蘭王整既tiramisu,食落蛋香味更濃,質地好軟滑👍🏻 味道香甜又帶微微咖啡酒香🥰

❀ Pineapple Crumble 🍍
平時見得多Apple Crumble,第一次食菠蘿口味🙈 菠蘿酸甜多汁,加埋用法式麵包整成既脆脆食好有口感✨

❀ Chamomile Tea 🫖
❀ Latte ☕️
Latte表面有一層厚奶泡,咖啡味香醇,加埋自家製玉桂粉令味道更有層次

午餐