餐厅: Le Cafe (香港諾富特世紀酒店)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2019-09-02 11354 浏览
友人生日當然要食好啲,知道呢間酒店自助餐做緊優惠,只要在酒店的Facebook專頁讚好或follow IG專頁,便可以有55折的優惠,所以book定位等朋友可以食個痛快!而上網看過這間酒店的自助餐這個時期做緊「FRUITY SUMMER」海鮮自助晚餐,岩哂中意食芒果的朋友。餐廳位置於酒店一樓,一出電梯便能看到,座位都幾多,而且當天也有不少人一家老少到來品嚐,非常熱鬧。自助餐包括有沙律、冷盤、刺身、生蠔、熟食等。飲品是任飲的!我個人會比較喜歡先吃沙律,然後再吃海鮮、生蠔、刺身、熟食。這裡的沙律都有幾多唔同的菜款可以揀,配料、醬汁也有很多,拌勻的沙律都有不同款式可以揀。而我最後配埋煙三文魚、凍肉腸一齊食!這裡亦有生蠔提供,即開的,共有兩款,兩者都新鮮肥美,creamy!熟食也有中、西、印可以揀,當中眼見比較受歡迎似乎是辣酒煮花螺,唔算好辣,但味道好夠!這裡還有即淥粉麵,配以蕃茄湯!甜品除了有不少芒果甜品,也有其他特色蛋糕!而雪糕方面這裡是Movenpick雪糕,仲有4款味道可以揀,好正!而且餐廳每枱還送了一份芒果糯米飯,芒果鮮甜,配上椰汁和糯米,特別滿足!$300左右就可以食到咁豐富的自助
自助餐包括有沙律、冷盤、刺身、生蠔、熟食等。
飲品是任飲的!
我個人會比較喜歡先吃沙律,然後再吃海鮮、生蠔、刺身、熟食。
這裡還有即淥粉麵,配以蕃茄湯!
$300左右就可以食到咁豐富的自助餐實在不錯呀!
庆祝纪念
生日
早前工作忙碌, 上星期趁新一星期開始,放工食番餐好,去了香港諾富特世紀酒店的Le Cafe食自助餐。 Le Café最近推出Fruity Summer 海鮮自助晚餐Seafood Dinner Buffet。以時令水果入饌,即開生蠔,長腳蟹,冷盤海鮮,刺身,Movenpick 雪糕無限供應。一踏入餐廳, 右邊就係刺身, 生蠔和粉麵. 中間就係各式各樣的熱食, 前菜和沙律.當然不少得最受歡迎的冷盤海鮮. 當中有我最愛的長腳蟹, 肉質幾鮮甜. 甜品也有不少選擇. 熱食款式, 我自己較鍾意食牛舌, 焗扇貝. 每枱仲奉上芒果糯米, 這個好好味. 甜品的賣相也好靚. 最開心這裡係Movenpick 雪糕. 最後食番生果中和一下. 這一餐好豐富.
早前工作忙碌, 上星期趁新一星期開始,放工食番餐好,去了香港諾富特世紀酒店的Le Cafe自助餐

Le Café

以時令水果入饌,即開生蠔,長腳蟹,冷盤海鮮,刺身Movenpick 雪糕無限供應。

一踏入餐廳, 右邊就係刺身, 生蠔和粉麵.

中間就係各式各樣的熱食, 前菜和沙律.

當然不少得最受歡迎的冷盤海鮮.

當中有我最愛的長腳蟹, 肉質幾鮮甜.

甜品也有不少選擇.

熱食款式, 我自己較鍾意食牛舌, 焗扇貝.

每枱仲奉上芒果糯米, 這個好好味.

甜品的賣相也好靚.

最開心這裡係Movenpick 雪糕.

最後食番生果中和一下.

這一餐好豐富.
  • 長腳蟹
  • 熱食
2019-08-24 854 浏览
#Novotel (一)--鍾意食 Buffet 朋友唔好錯過呢間‼️食物既選擇多,冷盤、熟食、甜品等都算優質回本之選既長腳蟹同生蠔夠新鮮又大粒細微至沙律、火腿、麵包已經有各種款式刺身、壽司同薄餅都有提供中式d 既可以即場點番碗粉麵食式者飲番碗足料既人蔘雞湯熟食都好多選擇小編就鍾意食蒸魚(東星斑)大大條,而且魚肉好滑、清甜唔腥辣油翡翠螺,螺肉夠曬大粒,而且浸得好入味Buffet 仲提供唔同口味既惹味串燒-呢度既甜品可以用淋漓滿目形容每件蛋糕都好精緻芝士餅、蘋果批、拿破崙蛋糕、泡芙定木糠蛋糕小編都好想一一品嚐好在夠細件,可以每樣都試下時令生果好似菠蘿、西瓜都有提供另外,小編好鍾意佢部自製pancake既機特製既pancake皮薄薄地又煙韌,加埋Cream,好好味😋
#Novotel (一)
鍾意食 Buffet 朋友唔好錯過呢間‼️
食物既選擇多,冷盤、熟食、甜品等都算優質
回本之選既長腳蟹同生蠔夠新鮮又大粒
細微至沙律、火腿、麵包已經有各種款式
刺身壽司同薄餅都有提供
中式d 既可以即場點番碗粉麵食
式者飲番碗足料既人蔘雞湯
熟食都好多選擇
小編就鍾意食蒸魚(東星斑)
大大條,而且魚肉好滑、清甜唔腥
辣油翡翠螺,螺肉夠曬大粒,而且浸得好入味
Buffet 仲提供唔同口味既惹味串燒
呢度既甜品可以用淋漓滿目形容
每件蛋糕都好精緻
芝士餅、蘋果批、拿破崙蛋糕、泡芙定木糠蛋糕
小編都好想一一品嚐
好在夠細件,可以每樣都試下
時令生果好似菠蘿、西瓜都有提供
另外,小編好鍾意佢部自製pancake既機
  • 生蠔
  • 刺身
  • 凍蝦
  • Movenpick雪糕
2019-08-23 586 浏览
#餓豬去灣仔去完旅行番嚟胃口大左見到有自助晚餐又心郁郁💓今次就介紹KY上星期係灣仔諾富特食嘅自助晚餐🤘🏻仲有埋discount勁抵食😱係1/7-30/9 Novotel嘅Le Cafe推出左個新嘅「FRUITY SUMMER」海鮮自助晚餐,入面仲用左時令嘅台灣愛文芒果推出一系列芒果甜品同夏日鮮果系列菜式🤤只要like左 Novotel Century Hong Kong FB page或 follow 香港諾富特世紀酒店IG @novotel_century_hong_kong 就可以以超抵價$279起食自助餐😻三嚿水唔洗就搞掂埋單🤩========================「FRUITY SUMMER」海鮮自助晚餐星期一至四成人 $508 / 小童 $318 星期五至日,公眾假期及前夕 成人 $538 / 小童 $338今次梗係特別要介紹佢嘅海鮮,點少得有兩個師傅喺度不斷咁樣即開生蠔、另外仲有松葉蟹腳、凍蝦、青口、翡翠螺同幾款大路普遍嘅壽司刺身🍱其中我覺得松葉蟹腳嘅味道鮮嫩,每次一refill就唔少人即刻湧出去攞,真係幾搶手🤣其中我覺得最有創意嘅一定係用咗台灣外文芒果整嘅菜式😋
#餓豬去灣仔
「FRUITY SUMMER」海鮮自助晚餐
星期一至四
成人 $508 / 小童 $318
星期五至日,公眾假期及前夕
成人 $538 / 小童 $338

其中我覺得最有創意嘅一定係用咗台灣外文芒果整嘅菜式😋其中個人就推薦葉得鮮甜入味嘅雜草莓扒牛仔骨、林生而且肉質亦夠嘅慢煮和牛冧肉配提子汁,佢配嘅醬汁真係調得好特別,比普通燒汁多咗層鮮味、仲有韓式大蝦菠蘿串等嘅串燒😆

其他用咗台灣愛文芒嘅甜品都有好多種類🤩其中我最鍾意一定係芒椰糯米飯🤤🤤芒果夠晒鮮甜糯米飯又夠Q彈重椰香勁開胃🤘🏻🤘🏻另外仲有芒果拿破崙、香橙酒芯芒果蛋糕、芒果朱古力巴菲杯、芒果意大利芝士蛋糕、芒果法式焦糖燉蛋等等嘅甜品同埋任食嘅Movenpick雪糕呀😍😍
巧味道指數👅:👧🏻👧🏻👧🏻
再食過指數🏃🏻‍♀️:👧🏻👧🏻👧🏻
錫荷包指數💸:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
服務正指數👩🏻‍🍳:👧🏻👧🏻👧🏻
環境靚指數👀:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
========================
📍 Le Cafe (灣仔)
========================
#hk #hkig #hkigfood #hkfood #food #hkeat #eat #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodporn #hkfoodie #hkfood #美食 #香港諾富特世紀酒店 #NovotelCenturyHongKong #自助餐 #中西美食 #FRUITY SUMMER #愛文芒果
吃貨又出動! 余媽媽一家再次到訪一間 我地好喜歡嘅酒店<灣仔諾富特世紀酒店Le Café咖啡廳>食lunch buffet。。。因為呢度除左有余媽媽大愛嘅即開生蠔和海鮮外,  今年暑假嘅lunch buffet更同場加映魔術表演和扭波波, 令大家都好驚喜, 深得小朋友歡心!  趁小朋友睇緊magic show,  大人又可以食餐安落茶飯, 簡直係win win呀! 呢度嘅lunch buffet 成人每位$328,  Like埋酒店facebook可享85折優惠及免費攜帶一名12歲以下的小童, 的確好抵食! 未睇表演之前, 同大家分享吓美食先啦!生蠔控一嚟即刻出洞, 即開生蠔供應源源不絕,  都幾爽口和重海水味~ 食一兩打話咁易!刺身也有多款選擇, 三文魚和螺片等都好新鮮~冷盤海鮮如: 青口, 熟蝦, 翡翠螺等都好受歡迎,  職員要經常refill啊!沙律, 芝士, 麪包, 醃肉類等應有盡有~ 嗜辣嘅朋友可以試吓川味小食,  酸酸辣辣好開胃!薄切燒牛肉不錯, 肉質鮮嫩~ 還有粉麪供應, 可自行選配滷味~ 無限量供應橙汁和檸茶~呢度甜品選擇
吃貨又出動! 余媽媽一家再次到訪一間

因為呢度除左有余媽媽大愛嘅即開生蠔和海鮮外,
趁小朋友睇緊magic show,
大人又可以食餐安落茶飯, 簡直係win win呀!

呢度嘅lunch buffet 成人每位$328,

未睇表演之前, 同大家分享吓美食先啦!

生蠔控一嚟即刻出洞, 即開生蠔供應源源不絕,
都幾爽口和重海水味~ 食一兩打話咁易!

刺身也有多款選擇, 三文魚和螺片等都好新鮮~

冷盤海鮮如: 青口, 熟蝦, 翡翠螺等都好受歡迎,
職員要經常refill啊!

沙律, 芝士, 麪包, 醃肉類等應有盡有~

嗜辣嘅朋友可以試吓川味小食,
酸酸辣辣好開胃!

薄切燒牛肉不錯, 肉質鮮嫩~

還有粉麪供應, 可自行選配滷味~

無限量供應橙汁和檸茶~

呢度甜品選擇都幾多, 好精緻,   好多款都想試呀!

呢個賣相似盆栽, 原來係木槺布甸嚟㗎!

唔會太甜, 好好味!

仲有小朋友大愛嘅朱古力噴泉和糖果,

余小b也趁buffet time瘋狂食!
因為平時我地係絕少俾糖果同朱古力佢食的!

當然唔少得任食Movenpick雪糕啦!

小朋友好快飽, 一點左右就開始魔術表演喇!
有magic show睇,

小朋友紛紛入房自動波搵個靚位睇表演,
非常有秩序~

魔術師哥哥好識搞氣氛,
氹到班小朋友嘻哈大笑~

變完魔術仲有扭波波環節, 人人有份,
永不落空~ 個個小貴賓攞完波波都好開心呢!

睇完表演又肚餓, 可以最後衝刺再round!

呢餐buffet都幾超值, 而且有得玩有得食,
大滿足, 可以再encore!
2019-06-23
  • oyster
  • dessert
  • icecream
  • beef
2019-08-20 573 浏览
見好耐冇去食自助餐,前牌一於決定食下🙈最近有肥咗好多啦!今次去到港島區灣仔的諾富特世紀酒店🏨之前上網睇過呢間的生蠔都幾出名,自助餐黎計不單止算係新鮮而且都幾大隻。🤣🤣一入到去見到食物選擇不算太多,但價錢都幾抵而且食物質素OK。值得一提的是呢度會有刺身和生蠔提供,生蠔即開即食,新鮮甜美😍而且肥肥大大,正!當然要試埋呢度嘅甜品啦。咁啱今次係芒果主題,所有甜品都用咗鮮甜新鮮的芒果🥭食落不是糖精的甜味而是本來的果糖甜,不錯。.🏠Le Cafe (灣仔)灣仔謝斐道238號香港諾富特世紀酒店1樓

🏠Le Cafe (灣仔)
灣仔謝斐道238號香港諾富特世紀酒店1樓
今晚慶祝朋友生日, 她想試試灣仔Novotel Le Cafe 的自助晚餐, 所以一早就訂好位了。我們準時到達,餐廳環境不錯,坐得舒服然後就去拿吃的吧! 空間寬敞,人多也不會感到擁擠有很多選擇!首先是冷盤 先從生蠔開始吃吧!職員現場即開, 每人每次可取兩隻﹐ 聽說一款是美國生蠔,另一款是澳洲生蠔, 兩款都新鮮肥美,必吃!長腳蟹肉質彈牙爽口鮮甜,正!必吃!大凍蝦肉和翡翠螺肉質結實又新鮮, 青口也不錯!到刺身了!三文魚,鮮甜肥美, 油甘魚也不錯! 還有希靈魚和吞拿魚刺身旁還有大紅蝦和帶子,不要錯過!沙律吧有非常多選擇醬汁都很多,可以放進大碗裡面拌 好特別!芝士、火腿、火雞都有! 芝士超好味呀! 還有豬肝批開始吃熱盤了! 當然先從牛扒開始啦!牛扒牛味很重,有少少筋但可接受! 豬胺也不錯!旁邊有串燒蝦和串燒牛柳 蝦和牛柳燒得很香口!原條蒸魚 是品質好的石斑魚,肉質很嫩滑川式香辣蝦 & 紅蔥頭炒雞柳蝦很香,微微辣,我吃了好幾隻 雞柳肉質很嫩,搭配四季豆好好味呀!姬松茸竹笙雲耳豬腩姬松茸好香! 竹笙清爽脆口 豬腩有肥有瘦,好吃又健康的一道料理菓味咖哩燒春雞有點酸酸的咖哩雞肉
今晚慶祝朋友生日,
她想試試灣仔Novotel Le Cafe 的自助晚餐,
所以一早就訂好位了。
我們準時到達,餐廳環境不錯,坐得舒服

然後就去拿吃的吧!
空間寬敞,人多也不會感到擁擠

有很多選擇!

首先是冷盤
先從生蠔開始吃吧!
職員現場即開,
每人每次可取兩隻﹐
聽說一款是美國生蠔,另一款是澳洲生蠔,
兩款都新鮮肥美,必吃!

長腳蟹肉質彈牙爽口鮮甜,正!必吃!

大凍蝦肉和翡翠螺肉質結實又新鮮,
青口也不錯!

刺身了!

三文魚,鮮甜肥美,
油甘魚也不錯!
還有希靈魚和吞拿魚

刺身旁還有大紅蝦和帶子,不要錯過!

沙律吧有非常多選擇
醬汁都很多,可以放進大碗裡面拌
好特別!

芝士、火腿、火雞都有!
芝士超好味呀!
還有豬肝批

開始吃熱盤了!
當然先從牛扒開始啦!
牛扒牛味很重,有少少筋但可接受!
豬胺也不錯!

旁邊有串燒蝦和串燒牛柳
蝦和牛柳燒得很香口!

原條蒸魚
是品質好的石斑魚,肉質很嫩滑

川式香辣蝦 & 紅蔥頭炒雞柳
蝦很香,微微辣,我吃了好幾隻
雞柳肉質很嫩,搭配四季豆好好味呀!

姬松茸竹笙雲耳豬腩
姬松茸好香!
竹笙清爽脆口
豬腩有肥有瘦,好吃又健康的一道料理

菓味咖哩燒春雞
有點酸酸的咖哩雞肉,
很清爽!不會膩
肉質也不錯

雜草莓扒牛仔骨
有點酸酸甜甜的牛仔骨,蠻特別的

熱盤補得很快!有時換會換菜色

現烤披薩
一直有換口味,剛烤出爐超好吃

來到湯品

中湯:蘋果螺頭豬骨湯
這個湯的好好喝!相當清甜
很解膩,我喝了好幾碗!

西湯:南瓜忌廉湯

生果區的生果都很新鮮

蛋糕選擇很多

也有一些特色甜品
有許多芒果甜品
喜歡芒果不要錯過!

飲品都有幾種

咖啡機的咖啡不錯!很香
旁邊有熱茶,可以自製檸茶或奶茶

Mövenpick雪糕!口味有四種,
隔離是榴槤雪米糍

快吃完的時候突然送來這個

問了才知道Novotel Le Cafe於7月1日至9月30日,
會有許多時令台灣愛文芒果做成料理
和多款芒果系列甜品
難怪今天一直看到芒果!
喜歡芒果快來吃吧!
2019-08-13 426 浏览
琴曰去咗試食位於灣仔嘅諾富特世紀酒店自助晚餐! 食物種類方面,我試左生蠔、靑口、螺肉、三文魚刺身、帶子甜蝦刺身、豬肝糕、三文魚刺身、阿拉斯加蟹腳、芝士白汁燒帶子、雞胸肉、燒牛肉、燒大蝦、咖喱雞肉牛肉、茄汁焗魚柳等等。個人不嬲鍾意食即開生蠔,尤其鍾意食即開生蠔,生蠔肉加上淡淡的檸檬汁,一淡食落去之後鮮味係口中化開,簡直係一流享受!自助餐提供嘅即開生蠔並唔算大隻,中等size,但係味道都算唔錯,食落去味道都係新鮮ge。另一款個人幾喜歡嘅食物係即切燒牛肉,燒牛肉雖然食落去有少少老,但係勝在有肥有瘦,而且牛肉味好濃郁,所以我都幾鍾意食~甜品方面,個人覺得用係甜品上嘅芒果好甜好好食,例如芒果布甸等,建議大家試多啲😂😂刺身、蟹腳、冷盤等就會有少少失望,感覺味道會比較普通。
琴曰去咗試食位於灣仔嘅諾富特世紀酒店自助晚餐!

刺身、蟹腳、冷盤等就會有少少失望,感覺味道會比較普通。
2019-08-13 398 浏览
又想食豐富嘅🦀🐙海鮮自助餐🦞🦐又想食高質素嘅甜品🍰,一定非Novotel 莫屬啦, 唔講咁多口水,自己睇相都心裏有數, 又生蠔又長腳蟹,鮮蝦帶子刺身🤤,各款熟食仲有愛文芒果🥭主題嘅一系列甜品,都係每位五百頭咋😲。.Novotel Le Cafe推出全新「FRUITY SUMMER」海鮮自助晚餐,以時令台灣愛文芒果入饡,推出必食芒果系列甜品,以及夏日鮮果系列菜式,優惠由7月1日去到9月30日架😛。.🎁即時優惠🎁粉絲激筍55折優惠︰只須讚好Novotel Century Hong Kong Facebook專頁 或 追蹤香港諾富特世紀酒店Instagram (novotel_century_hong_kong),就可以折後價$279起享用Le Café自助晚餐!~~~~~~~~😋味道: 8/10📸賣相: 8/10🛋️環境:8/10💁‍♂️服務: 8/10💎性價比: 8/10💲人均:$508每位(平日) ⏪回頭率:90%~~~~~📍Novotel Le Cafe灣仔謝斐道238號香港諾富特世紀酒店1樓~~~~~
🎁即時優惠🎁
~~~~~~~~
😋味道: 8/10
📸賣相: 8/10
🛋️環境:8/10
💁‍♂️服務: 8/10
💎性價比: 8/10
💲人均:$508每位(平日)
⏪回頭率:90%
~~~~~
📍Novotel Le Cafe
~~~~~
1K
2019-08-10 489 浏览
近日上Novotel Century Hong Kong Facebook專頁,睇到佢哋新推出「FRUITY SUMMER」海鮮自助晚餐,我同朋友都勁愛食海鮮,梗係要嚟幫襯一下啦~我就打去Novotel Le Cafe訂位,職員說只須讚好或 追蹤香港諾富特世紀酒店,可以55折優惠食到晚上自助餐,咁抵一定要嚟食餐飽。6點半準時入場,隨即可以開始食野,單睇食品選擇超多,最吸引一定係生蠔,即開即食,非常新鮮,我喜歡來自美國的,又肥及帶海水味。加上魚生刺生,任夾任食,新鮮肥美。前菜必吃新鮮沙律菜及紅菜頭,超爽甜的凍蝦,青螺都彈牙甜美。推介一下燒芝士扇貝,芝士鹹香惹味,扇貝清甜,值得一吃。壽司拼盤超吸引,大大盤,款式十分多,我就揀咗北寄貝及燒三文魚壽司,味道都不錯。長腳蟹冇得輸,鮮甜多肉,而且refill 得好密,食極都有。串燒牛柳,肉質腍嫩,超香口好食,燒蝦脆口,惹味香濃,必吃之選。不可錯過舞茸排骨蒸糙米飯,味不濃,微微的舞茸香味,排骨腍身,配上糙米飯好健康。甜品選擇多到數不盡, 蛋糕生果款式多, 雖然食到好飽,但甜品同雪糕必定要食埋先叫完美,而且酒店仲有Movenpick ,我食咗咖啡味雪糕

前菜必吃新鮮沙律菜及紅菜頭,超爽甜的凍蝦,青螺都彈牙甜美。

推介一下燒芝士扇貝,芝士鹹香惹味,扇貝清甜,值得一吃。

甜品選擇多到數不盡, 蛋糕生果款式多, 雖然食到好飽,但甜品同雪糕必定要食埋先叫完美,而且酒店仲有Movenpick ,我食咗咖啡味雪糕超好正。
2019-08-10 1574 浏览
女友收早梗係要食好東西🤩比我糸網上搵到依間性價比超高既酒店buffet,如果相同等級酒店buffet在銅鑼灣食應該要$500至$600🤪7:00準時到達,侍應禮貌地帶我地入座,雖然係禮拜日晚,都坐滿八成,馬上出去攞嘢食😋頭盤就攞咗隻牡丹蝦🦐帶子,非常鮮甜,完全唔需要舔豉油如果係生蠔迷就有福啦,左邊嗰隻美國生蠔非常之Creamy,好少酒店buffet會提供如此高質嘅生蠔👍🏻凍蝦、長腳蟹、翡翠螺,當然唔少得啦🐚刺身有四款,我同女友都係鍾情於三文魚,我同女友都覺得唔會係鮭魚😂可以放心食通常酒店buffet牛扒都係好生,依間酒店非常細心,旁邊有個扒爐,客人如果覺得牛扒太生可以叫廚師煎一煎,非常細心❤️羊架鮮嫩多汁😋凍蝦新鮮彈牙🦐只要係訂咗枱就會送一個芒果糯米飯,我覺得個飯仲好食過個芒果🥭😂最後食咗三杯朱古力雪糕結束我嘅buffet🙆🏻‍♂️其實仲有好多好嘢食,有煙鴨胸、魚、大蝦意粉、沙律、自製pancake,如果鍾意食buffet唔使去銅鑼灣,呢個價錢絕對超值!
女友收早梗係要食好東西🤩

牡丹蝦加帶子

頭盤就攞咗隻牡丹蝦🦐帶子,非常鮮甜,完全唔需要舔豉油

生蠔

凍蝦

凍蝦、長腳蟹、翡翠螺,當然唔少得啦🐚

刺身

Movenpick
鴨胸
壽司
2019-07-31 485 浏览
又到生日月份, 當然要食酒店自助餐去慶祝下喇😚😚 而家係芒果當造季節,當然要試下呢個由芒果做主題既Fruity Summer Buffet一入到去當然影下相先啦,凍食海鮮區有長腳蟹,青口,蝦,螺。唔少得既有刺身同生蠔蝦新鮮鮮甜,而每檯都有剪骨剪刀,方便食長腳蟹用值得一讚既係長腳蟹refill得好快,就算食完成個晚餐,出去睇,都仲有好多隻蟹腳係到。長腳蟹肉勁鮮甜蒸魚,魚肉整到好嫩滑,而且個蒸魚豉油調教得岩岩好北芪黨參煲豬骨: 第一次係buffet飲個湯由頭飲到尾,完全係屋企feel既湯,無味精蒜子菠菜,椒鹽蝦,雞,炒飯,樣樣都做到好出色。最鐘意反而係個炒飯,用牛油果炒飯第一次食,飯粒炒到一粒粒,好乾爽話明芒果主題,當然要食芒果糯米飯啦,香甜芒果配上軟熟既糯米飯,面頭椰香味濃,成個配搭好好仲有少少位,食埋呢隻芝士焗帶子,芝士唔太多,唔使怕漏,而且帶子好厚肉,正埋單先知原來係Facebook 讚好Novotel Century Hong Kong Facebook專頁 或 追蹤香港諾富特世紀酒店Instagram (novotel_century_hong_kong),就可以折後價$279起

蝦新鮮鮮甜,而每檯都有剪骨剪刀,方便食長腳蟹用

蒸魚,魚肉整到好嫩滑,而且個蒸魚豉油調教得岩岩好

埋單先知原來係Facebook 讚好Novotel Century Hong Kong Facebook專頁 或 追蹤香港諾富特世紀酒店Instagram (novotel_century_hong_kong),就可以折後價$279起享用Le Café自助晚餐! 超抵,搵日再食過
友人慶祝生日想食自助餐, 但想食即開生蠔/松葉蟹腳多數係晚餐~🎂 最後揀左起灣仔Le Cafe, 行完動漫節去補充體力啱啱好~  1/F經過登記位, 先有中式熱食+各式麵包, 右邊有即開生蠔+刺身, 中間有海鮮/豬肝, 最後宜家做緊主打芒果主題既甜品.  可能以酒店自助餐款式相比較少, 但我更欣賞供應既款式水準都好1致, 大部分都啱食 #惜食咪做大嘥鬼[甜品] 宜家做緊主打芒果主題*Fruity Summer*, 有好多芒果甜品: 芒果拿破崙, 芒果糯米飯, 香橙酒芯芒果蛋糕, 芒果朱古力巴菲杯, 芒果意大利芝士蛋糕, 芒果法式焦糖燉蛋, 芒果意大利奶凍, 芒果椰汁椰青大菜糕等... 另外有西瓜/蜜瓜配chocolate fondue, 小朋友都鍾意!🍡 中湯-蟲草花燉蘋果瘦肉, 夠熱夠濃, 好飲有唔少人再添! 慢煮和牛冧肉配提子汁, 有少少韌. 韓式大蝦菠蘿串, 有少少乾. 如同Le Cafe官網所講, 真係專人無限量即開鮮嫩生蠔, 松葉蟹腳, 凍蝦, 青口, 翡翠螺, 多款壽司刺身...🍣 朋友覺得幾新鮮 朱古力唔夠實, 好快化哂😭

[熱食] 中湯-蟲草花燉蘋果瘦肉, 夠熱夠濃, 好飲有唔少人再添! 慢煮和牛冧肉配提子汁, 有少少韌. 韓式大蝦菠蘿串, 有少少乾.

[海鮮] 如同Le Cafe官網所講, 真係專人無限量即開鮮嫩生蠔, 松葉蟹腳, 凍蝦, 青口, 翡翠螺, 多款壽司刺身...🍣 朋友覺得幾新鮮

[自助寫心意] 朱古力唔夠實, 好快化哂😭

2019-07-27
庆祝纪念
生日
用餐优惠
優惠券
2019-07-27 487 浏览
近日見到宣傳,Novotel 推出FRUITY SUMMER offer , buffet 55折勁吸引! 唔駛講咁多,呢個價錢點都要同男朋友仔黎試下!仲要去灣仔呢間,裝修氣氛都唔錯~星期六6:30黎到,啲staff服務態度好好,我地坐喺近窗口嘅卡位又幾舒服喎。一開始例牌要食番幾隻即開生蠔先啦~生蠔有2款,大嘅就肥美甜啲,細嘅就海水味重啲,每碟2款都各有1隻~刺身方面除左有相中嘅章紅魚,油甘魚,三文魚同埋吞拿魚之外,仲有大大隻生蝦刺身同大粒帆立貝可以自取任拎,唔駛等人慢慢切~刺身最怕唔新鮮,但呢度嘅可以安心食! 壽司嘅話種類都好多,但刺身就新鮮啲~ 鰻魚壽司係唔錯嘅~ 冷盤當然唔少得煙三文魚同各款ham啦, 仲有smoked beef~少見~ 海鮮冷盤當然唔少得蟹腳青口同埋螺啦🙊 淨係食海鮮冷盤同刺身已經值回票價🤭。 熱食都絕對唔可以睇小呀~ 有燒嘅大大粒扇帆,冇錯,喺大隻嘅! 師傅keep住燒keep住有供應~ 因為太好食所以忍唔住call拎多兩隻🤤 燒蝦都唔錯, 爽口彈牙~ 重配返舊菠蘿醒一醒胃吖。 甜品亦係好多人期待嘅環節movenpick雪糕任食,仲有生水果涼粉, 同各式各樣嘅

燒蝦都唔錯, 爽口彈牙~ 重配返舊菠蘿醒一醒胃吖。

甜品亦係好多人期待嘅環節

movenpick雪糕任食,仲有生水果涼粉, 同各式各樣嘅cake 😍 細細件,咩都可以試下 🤤

呢個芒果糯米飯 熱辣辣, 芒果超甜, 果然好配合今次嘅主題😍
2019-07-27 367 浏览
生日臨近,又係一個好好既籍口可以約d耐無見既朋友食飯。同一班大食怪食飯,最好就係去食buffet,環境舒適得黎又可以不停咁食。早幾日上網見到呢間酒店buffet做緊promotion, $300一個人,心諗會唔會伏架,點知估唔到真係超想像,真係好抵食!酒店環境舒適,座位之間距離夠闊,方便傾計。另外服務態度一流,侍應全部都笑臉近人,呢樣好重要,會食得好自在好開心。食物方面就真係無得頂,款式比我想像中多,簡單介紹幾款我不停咁食既野。首先生蠔有兩款,一款海水味重d,一款肥美juicy d,兩款都好新鮮,仲要係全部,即開,非常好味,我起碼食左一打!另一個無得彈既係燒帶子,超大粒,燒完都無縮水,仲要勁彈牙又juicy,呢個我又係食左勁多!另外個羊架又係好出色,燒得好香,啖啖都係肉,好juicy呀。刺身就主要有4款,三文魚,油甘魚,吞拿魚同埋有個好特別既章紅魚,全部都好新鮮呀。另外刺身類仲有帶子配生蝦,隻蝦真係好大食好新鮮,帶子都好肥美。松葉蟹腳又係好正,勁大隻啖啖肉。另外其實最吸引我食呢個buffet係因為佢今次主題叫Fruity Summer,有我最愛既生果芒果做既唔同甜品,我真係全部都試哂🤤

松葉蟹腳又係好正,勁大隻啖啖肉。

另外其實最吸引我食呢個buffet係因為佢今次主題叫Fruity Summer,有我最愛既生果芒果做既唔同甜品,我真係全部都試哂🤤,芒果全部都好甜好正呀,食得好開心。

最後要講既,梗係movenpick雪糕啦,呢個又係我既最愛,起碼食左3杯😂。好耐都試過食飯食得咁開心,覺得咁抵架!