餐厅: Le Cafe (香港諾富特世紀酒店)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2019-07-07 219 浏览
趁著HoKoBuy 有推廣優惠,買了自助午餐團購,帶兩位小朋友來自助餐初體驗。細妹正餐當然仍是自己的粥仔。家姐則可以自由用餐。熟食選擇不少,適合小朋友。生果/甜品更是琳琅滿目,味道也不錯。家姐試做朱古力棉花中途,仲有魔術表演同扭氣球,啱曬小朋友。大人喜歡的冷盤-三文魚鮮味,凍蝦彈牙,生蠔則每輪不一致,有時有海水味,有時無總評:食物中規中矩,服務不錯(因有魔術表演加分)小朋友初體驗,大開眼界,愉快的一天

細妹正餐當然仍是自己的粥仔。

家姐則可以自由用餐。

熟食選擇不少,適合小朋友。
生果/甜品更是琳琅滿目,味道也不錯。

家姐試做朱古力棉花
中途,仲有魔術表演同扭氣球,啱曬小朋友。

總評:
食物中規中矩,服務不錯(因有魔術表演加分)

小朋友初體驗,大開眼界,愉快的一天
2019-06-29
  • 甜品
  • Movenpick雪糕
  • 刺身
  • 甜品區
2019-07-06 257 浏览
今天和朋友吃自助餐餞行這家以生蠔和海鮮作主題正合我意坐下先到海鮮區域看看有青口長腳蟹凍蝦生蠔等生蠔即叫即開非常新鮮凍蝦爽口彈牙但沒什麼蝦味蟹腳鮮味解凍處理得宜湯品有中西式兩款選擇以西式的煙三文魚湯最正刺身有吞拿三文油甘帶子更定時有焗原隻帶子供應燒牛肉生熟度不錯但肉質太韌印度料理做得非常出色天多利烤雞醃得非常入味咖哩汁配白飯吃得過癮畢竟是碳水化合物不能吃太多熱葷種類多有肉有海鮮中規中矩沒有留下深刻印象甜品選擇多有西式有日式以杧果作主題的甜品也不少最後更有movenpick雪糕任食以這樣價位來說已經值回票價了
今天和朋友吃自助餐餞行
以杧果作主題的甜品也不少
最後更有movenpick雪糕任食
以這樣價位來說已經值回票價了
2019-07-03
而家每個星期最煩惱就係要安排星期六日的節目,仲要搵埋餐廳解決午餐的問題,要坐得舒服,同食物款式要大人小朋友都啱食,又係一個大難題!!今次終於俾我搵到一個兩全其美的解決辦法!事關今次下午要去會展果邊睇展覽,所以打算早少少過去灣仔果邊食埋午餐在煩惱之際,見到這間酒店自助餐推出 好啱小朋友的自助餐平時好多人都話帶小朋友去食自助餐唔抵,一來小朋友食得唔多,兼且自助餐通常都食2-3個鐘先夠試勻所有美食小朋友好快會悶會扭計今次這個自助餐,食材係主打海鮮,再加埋 魔術表演及扭氣球為賣點,好啱小朋友呢! like左酒店專頁 仲有親子優惠添酒店餐店走 海洋風,以水手或者船上的裝飾為主環境寬敞,位與位以間空間十足,即使拖住小朋友一齊出去拎食物,都唔洗左閃右避雖然主題係sell親子,但食物種類同質素 都依然有水準!!生蠔BAR及刺身BAR 位置供應充足,職員密密拆蠔還有另一邊的 鮮蝦,青口及翡翠螺呢!第一輪先 試多幾款,生蠔+蝦+希靈魚等等生蠔雖然唔算係好大隻,但係十分鮮甜,唔加檸檬汁都可以!大蝦質地彈牙爽甜!食過翻尋味,要食多一輪生蠔同蝦 先得!除左 冷盤海鮮,熟食類也都好有特色,中外都有!第一次見自助餐
要坐得舒服,同食物款式要大人小朋友都啱食,
又係一個大難題!!
今次終於俾我搵到一個兩全其美的解決辦法!

在煩惱之際,見到這間酒店自助餐推出 好啱小朋友的自助餐

平時好多人都話帶小朋友去食自助餐唔抵,
一來小朋友食得唔多,
兼且自助餐通常都食2-3個鐘先夠試勻所有美食
小朋友好快會悶會扭計

like左酒店專頁 仲有親子優惠添

酒店餐店走 海洋風,以水手或者船上的裝飾為主

環境寬敞,位與位以間空間十足,

即使拖住小朋友一齊出去拎食物,都唔洗左閃右避

雖然主題係sell親子,但食物種類同質素 都依然有水準!!
生蠔BAR及刺身BAR 位置

供應充足,職員密密拆蠔

還有另一邊的 鮮蝦,青口及翡翠螺呢!

第一輪先 試多幾款,生蠔+蝦+希靈魚等等

生蠔雖然唔算係好大隻,但係十分鮮甜,

唔加檸檬汁都可以!
大蝦質地彈牙爽甜!

食過翻尋味,要食多一輪生蠔同蝦 先得!

除左 冷盤海鮮,熟食類也都好有特色,中外都有!
第一次見自助餐有胡椒豬肚食,仲要係好味呢~

這個魚的汁料配得好好!

西班牙海鮮飯

肉類部~
炆得好腍!

還有燒牛柳呢,不過我太遲先去拎,
所以凍左一點! 下次要趁剛剛出爐時拎先得

即場烹調檔口有PIZZA 及粉麵部

粉麵係以越南泰國的東南亞風味

芝士BAR 種類也有很多! 心動中~~

跟住就到我同小朋友最愛的部份 : 甜品

DIY 窩夫機

Movenpick 雪糕!!! 有成4, 5款可以揀

小朋友俾Doughnut 吸引左!
不過個SIZE 對於小朋友來講就大隻左少少,
可以有再mini 版就更好!

同場加映: 豆腐花

最後當然不少免要食返D 水果消消滯!

講返個魔術同扭氣球,
餐廳是特登安排左一個大房間 俾小朋友睇魔術師表演,
呢個安排十分好呢!
其他食客又食得暢快,小朋友又睇得開心

魔術師仲會邀請在場的小朋友參與魔術添!

當日人數唔多,魔術師哥哥夠時間又有足夠氣球,
扭左一把氣球遮同戴在手的花花!!

一餐大人食得輕鬆又安落,小朋友滿足 的自助餐!!
2019-06-20 328 浏览
終於忙完一輪 當然要獎勵下自己黎到Novotel 入面既自助餐一黎到已經好多人有好多唔同種類既食物有各式各樣既沙律 仲可以配埋芝士作為前菜 開胃既拼盤當然唔少得重頭戲海鮮啦~有紐西蘭生蠔 仲係廚房即開 好新鮮 肉質鮮美 凍蝦 青口翡翠螺 仲有蟹腳!蟹肉鮮甜 有淡淡海水味 仲要隻隻都好大條添熟食都有好多選擇例如西冷牛扒 同埋羊扒肉質鮮美多汁 仲有好多中菜 有麻辣口水雞 黃金蝦我都認為相當出色不同種類的焗蠔另外仲可以食到刺身 壽司 最後當然唔少得甜品 🍮 仲有新鮮既水果 同埋好多款Movenpick雪糕 相當吸引整體來說性價比超高 推薦
終於忙完一輪 當然要獎勵下自己
黎到Novotel 入面既自助餐
一黎到已經好多人
有好多唔同種類既食物
有各式各樣既沙律 仲可以配埋芝士

作為前菜 開胃既拼盤

凍蝦 青口
翡翠螺 仲有蟹腳!

蟹肉鮮甜 有淡淡海水味 仲要隻隻都好大條添

不同種類的焗蠔

另外仲可以食到刺身 壽司

整體來說性價比超高 推薦
2019-06-19 350 浏览
有時無咁多budget 又唔想煩 平價buffet就岩哂啦呢度既buffet有紐西蘭生蠔 size略細 但味道尚算鮮甜其他海鮮有凍蝦 青口 翡翠螺等等-仲有西冷牛扒食 肉質又嫩又juicy呢沙律選擇都好多 味道唔錯架最開心係有Movenpick雪糕任食
2019-06-07 320 浏览
先講地方寬敞好坐,食物種類選擇多同埋每個月都有唔同國家食品主題。而且這個價位以酒店自助餐來講有埋生蠔任食真係無幾間。生蠔就美國既爽口。今年都第二次去食了。甜品都多種款。
今年都第二次去食了。
甜品都多種款。
2019-06-05 429 浏览
今次要推介灣仔Novotel酒店入邊嘅自助餐紐西蘭生蠔海鮮自助午餐果然係即開即食生蠔 新鮮美味而且大大隻不斷會開絕無欺場各式沙律同芝士拼盤都整齊安放 衛生度十足冰鎮海鮮品種非常豐富除咗以上講過嘅紐西蘭生蠔另外仲有凍蝦、青口、翡翠螺等認真超值另一推介係原條西冷牛扒肉質又嫩又多汁 呢個自助餐可謂中西美食匯聚除咗西餐仲有日式壽司同埋印度咖喱中式熱盤亦都非常美味 特別係燉湯 西檸雞同埋金莎豬仔骨甜品吧放滿特色甜點 新鮮水果而且仲有多款Movenpick雪糕

今次要推介灣仔Novotel酒店入邊嘅自助餐
紐西蘭生蠔海鮮自助午餐
果然係即開即食生蠔
新鮮美味而且大大隻
不斷會開絕無欺場

各式沙律同芝士拼盤都整齊安放 衛生度十足

冰鎮海鮮品種非常豐富
除咗以上講過嘅紐西蘭生蠔
另外仲有凍蝦、青口、翡翠螺等
認真超值

特別係燉湯 西檸雞同埋金莎豬仔骨

甜品吧放滿特色甜點 新鮮水果
而且仲有多款Movenpick雪糕
2019-06-05 337 浏览
小朋友星期五放學返屋企同我講6月1號係兒童節話想出去慶祝下,雖然我唔知係咩節日,不過用個藉口出去食餐好都幾開心啊。我哋去咗灣仔食自助餐,因為呢度Weekend lunch buffet 都有生蠔食,爸爸最愛,正!最重要係只要Like酒店Facebook,就有85折同埋2位成人可免費送一位小童,真心抵呢。Buffet有好多唔同嘅海鮮,同埋刺身選擇,全部都好新鮮,最高興嘅係仲要無限量供應,我哋坐咗喺度兩個鐘頭,由頭到尾冇間斷過都有得食,唔洗爭唔洗搶。我好鍾意食三文魚,呢度嘅煙三文魚好有煙熏味,新鮮三文魚刺身亦都好肥美,食到我非常滿足。至於熱盤亦都有好多選擇例如大大嚿燒牛扒,仲有新鮮焗出爐嘅Pizza。小朋友最鍾意食粉麵,呢度有即叫即滾的湯麵,我食過湯底好清,但味道濃郁,見到小朋友大大啖食就知道好味啦。大人食生蠔刺身基本上已經回本,小朋友就梗係至愛甜品啦,任食movenpick 雪糕,食2杯已經幾十蚊呢,小朋友仲想食第三杯,sorry我制止左。😏另外食到中間時間仲有魔術表演同送汽球時間,小朋友仲化身小小魔術師,開心到佢不得了,今次真係兒童節快樂呢。

2019-06-04 322 浏览
灣仔有酒店推出左個海鮮自助晚餐 🍽 以蝦同蠔做主題🦐 價錢好抵食😱 原價$508🤭 而家二百幾蚊就食到🤫-有沙律、芝士拼盤🧀 海鮮有兩款即開生蠔、凍蝦、青口、翡翠螺🤤 熱食有西冷牛扒、豬頸肉等😋 壽司、刺身當然都唔少得🍣 甜品吧有好多款蛋糕同批🎂 重點係可以任食多款Movenpick雪糕💖-✨晚市優惠✨Follow酒店Instagram @novotel_century_hong_kong 4至8位顧客可享五折優惠👋🏻 其餘可享六折優惠😱📍灣仔謝斐道238號香港諾富特世紀酒店1樓🚇 灣仔站A1出口
灣仔有酒店推出左個[哈囉•蝦蠔]海鮮自助晚餐 🍽 以蝦同蠔做主題🦐 價錢好抵食😱 原價$508🤭 而家二百幾蚊就食到🤫
有沙律、芝士拼盤🧀 海鮮有兩款即開生蠔、凍蝦、青口、翡翠螺🤤 熱食有西冷牛扒、豬頸肉等😋 壽司刺身當然都唔少得🍣 甜品吧有好多款蛋糕同批🎂 重點係可以任食多款Movenpick雪糕💖
✨晚市優惠✨
📍灣仔謝斐道238號香港諾富特世紀酒店1樓
🚇 灣仔站A1出口
六一兒童節, 早上到玩具圖書館,  下午去中環海邊. 朋友建議到灣仔的酒店自助午餐, 是專為細路而設的自助餐 ~ 小朋友免費. 心中不禁懷疑 : 邊有咁筍? 不過看到酒店餐廳門前的海報, 就相信了!  因為我們早到逹, 還未可以取食物, 就跟著其他客人慢慢等待12點的來臨. 自己先繞場一週, 看看有什麼好西. 讓心中有個底, 哪款是回本食物! 十二點到了, 可以去取食物了!  幸好大部份客人都很有禮貌, 没有出現搶食物情況. 自己可以慢慢挑選美食.    凍冰冰系列    凍海鮮 : 熟蝦, 青口, 翡翠螺, 回本菜~生蠔   生蠔呎寸不太大, 但入口在CREAMY和脆口之間, 帶子位最脆口. 海水味不太強, 蠔味正常. 餘韻以甜味為主,   Fine De Claire? 生蠔本是自己心中的回本菜!  如果胃容量夠大, 可持續劈多几件.日系 : 三文魚, 希靈魚, 雜錦壽司, 冷麵       水果三款 :  西瓜, 菠蘿, 哈蜜瓜   凍肉盤 :  火雞, 火腿, 蠔芝士蛋, 煙三文魚   芝士盤 :  BRIE CHEESE, Cheddar cheese, Parmesan c
六一兒童節,
早上到玩具圖書館,  下午去中環海邊.
朋友建議到灣仔的酒店自助午餐,
是專為細路而設的自助餐 ~ 小朋友免費.
心中不禁懷疑 : 邊有咁筍?
不過看到酒店餐廳門前的海報, 就相信了!
因為我們早到逹, 還未可以取食物,
就跟著其他客人慢慢等待12點的來臨.
十二點到了, 可以去取食物了!
幸好大部份客人都很有禮貌, 没有出現搶食物情況.
自己可以慢慢挑選美食.
凍海鮮
凍冰冰系列
凍海鮮 : 熟蝦, 青口, 翡翠螺, 回本菜~生蠔
生蠔
海水味不太強, 蠔味正常. 餘韻以甜味為主,
Fine De Claire?
生蠔本是自己心中的回本菜!
如果胃容量夠大, 可持續劈多几件.

日系 :
三文魚, 希靈魚, 雜錦壽司, 冷麵
水果三款 :  西瓜, 菠蘿, 哈蜜瓜
凍肉盤 :  火雞, 火腿, 蠔芝士蛋, 煙三文魚
芝士盤
芝士
芝士盤 :
BRIE CHEESE, Cheddar cheese, Parmesan cheese.
就以長身的餅乾來自製<私家雜錦芝士條>.

中式的凍盤 :   四喜烤麩, 雲耳
凍冰冰沙律又是另一著眼位.
簡單的沙律, 己不夠吸引.
雖有意粉沙律, 藜麥沙律, 牛肉沙律,
還是比較喜歡酒店自家調配的沙律.
只因為自己不懂撈撈沙律醬的配方,
這次覺得不錯的沙律是:
CREAMY的煙蠔薯仔沙律,
香甜清新的泰式柚子菠蘿沙律,
辣度如VINDALOO的印式沙律.
還有麵包櫃.
享用過凍海鮮和凍冰冰沙,
來到一點左右, 職員表示魔術表演開始了!
馬上帶著小米到雪糕櫃那邊的房間.
有魔術, 有扭波波. 傘, 花, 槍, 劍, 心心,
我們這枱的小朋友都很開心.
羊柳
炒麵 & 蒸魚
齋鮑炆鴨腳 & 胡椒豬肚
熱辣辣系列
炒麵, 蒸魚, 胡椒豬肚, 齋鮑炆鴨腳, 四季豆, 海鮮燴飯,
炸薯條, 香腸, 炸雞柳, 煮蘿蔔, 羊柳, 香煎立魚,
也有西式薄餅, 烤牛肉, 咖哩角, 二款咖哩和papadom,
麵檔就以越式為主,
牛油雞翼, 炸春卷, 芽菜, 牛丸, 魚露, 金不換, 辣椒, 沙嗲醬.
眼前有多種食材和醬料,
忍不住要調校越式風情小食.
豆腐花
朱古力噴泉, PANCAKE機
最後來到甜品
Movenpick, 朱古力噴泉, 熱香餅機,
豆腐花, 冬甩, 蛋糕, 和精緻的糕點.
再加杯咖啡, 作為完美的句號.

因為朋友有like 酒店專頁,
所以有超值優惠, 小米免費,
埋單平均每人二百多個大洋.
抵!
题外话/补充资料: 洗手間設有密碼, 只供餐廳客人使用. 我喜歡.
2019-06-01
芝士盤
芝士
  • 胡椒豬肚
2019-05-25 1071 浏览
📣 300蚊食到Dinner buffet?!😲😲依家Novotel Le Café做緊半價,星期一至四晚4位以上最平300蚊就食到海鮮主題自助晚餐,好抵呀。!-☆「哈囉·蝦蠔」主題海鮮自助餐食物種類選擇不少,海鮮、刺身、中西湯、沙律、芝士盤、熱葷、即製粉麵、甜品、雪糕等等…… 最正係有2款生蠔任食😊,即開生蠔好新鮮肥美,仲有即製焗蠔,必試芝士菠菜味🧀。果汁亦任飲🤗,仲要雪糕係Movenpick,食到飽飽都要隊返2杯🤤。另外要留意係熱葷種類較少,及食物普遍較鹹,但300蚊既價錢齋食蠔同海鮮都抵到無朋友啦🤪😂。
📣 300蚊食到Dinner buffet?!😲😲

海鮮
冷盤
Movenpick雪糕
2019-05-20 395 浏览
假日約了家人到海洋公園玩,結束後有地鐵灣仔也很方便。因為家人提議說灣仔這家酒店的一個晚市優惠,只要追蹤酒店Instagram ﹐便有4至8位顧客入座可享五折優惠﹐其餘可享六折優惠。他們家推出全新「哈囉•蝦蠔」主題海鮮自助晚餐的確十分抵食又吸引,所以一於試試。食物的款式有超過一百款因為以蠔作為主題,即開生蠔當然不能少,還有焗製特式口味生蠔,和蠔類熱食。生蠔算很新鮮,有專人即開生蠔,十分驚喜。即場烹飪區會焗製特式口味生蠔,有煙肉洋蔥味﹑芝士菠菜味及泰式冬陰公味。刺身包括三文魚、吞拿魚、油甘魚、鯛魚等。冰鎮海鮮,包括凍蝦、青口、翡翠螺、松葉蟹腳潮洲滷水的麵檔,的確很少見。説好的蝦主題自助餐,令人驚喜的有黃金蝦、和避風塘炒蝦、避風塘炒蝦等,十分滋味。還有供應多款精緻甜品,實在是大飽口福!飲品方面有果汁、啤酒任飲。

食物的款式有超過一百款

生蠔算很新鮮,有專人即開生蠔,十分驚喜。

刺身包括三文魚、吞拿魚、油甘魚、鯛魚等。
冰鎮海鮮,包括凍蝦、青口、翡翠螺、松葉蟹腳

潮洲滷水的麵檔,的確很少見。

還有供應多款精緻甜品,實在是大飽口福!

飲品方面有果汁、啤酒任飲。
2019-05-20 5199 浏览
生日係酒店食自助餐唔知幾時時開始成為我地的規矩,今次黎LE CAFE係朋友推薦的,大人每位$538, 小童每位$338,門口還有少量泊車位,先到先得。黎得酒店食自助餐當然係沖住企理同service,尼度兩樣都做得十分好,地方乾淨寬闊,適應穿着整潔有禮貌,感覺非常舒適。酒店食自助餐我第一時間會食魚生,無他,酒店食得比較放心,尼度有三文魚,油甘魚,希靈魚,吞拿魚,我最中意D三文魚,肥美甘甜,而且係後切,食落啖啖肉,基本食連個round已經好滿足。食完三文魚就黎食其它海鮮啦,長腳蟹好鮮甜,海水味十足,凍蝦D肉夠實,因為夠新鮮。還有螺,螺肉彈牙而且唔硬。自助餐當然唔少得生蠔,抓幾點檸檬汁先食,簡直人間極品,如果唔食生,還有熟的,煙肉洋蔥焗蠔,冬陰公味焗蠔,芝士菠菜焗蠔,真係滿足晒所有人。海鮮食完其實已經有D飽,跟著就食西餐,整件西冷牛扒配黑椒汁,塊扒烤得粉嫩色,入口松化而且甘香,配埋黑椒汁,味道層次提升,非常正。西餐還有意粉,pizza等,但我已經好飽,想食下中餐。於是羅左個牛展麵,估唔到都有驚喜,麵煙韌,牛展夠淰牛味濃,湯頭清甜,真係唔錯。唔好以為咁快就完,甜品先係主角,酒店D甜品師傅確實係
生日係酒店食自助餐唔知幾時時開始成為我地的規矩,
今次黎LE CAFE係朋友推薦的,
大人每位$538, 小童每位$338,
門口還有少量泊車位,先到先得。
黎得酒店食自助餐當然係沖住企理同service,
尼度兩樣都做得十分好,
地方乾淨寬闊,
適應穿着整潔有禮貌,
感覺非常舒適。
酒店食自助餐我第一時間會食魚生,
無他,酒店食得比較放心,
尼度有三文魚,油甘魚,希靈魚,吞拿魚,
我最中意D三文魚,
肥美甘甜,而且係後切,
食落啖啖肉,基本食連個round已經好滿足。
食完三文魚就黎食其它海鮮啦,
長腳蟹好鮮甜,海水味十足,
凍蝦D肉夠實,因為夠新鮮。
還有螺,螺肉彈牙而且唔硬。
自助餐當然唔少得生蠔,
抓幾點檸檬汁先食,
簡直人間極品,
如果唔食生,還有熟的,
煙肉洋蔥焗蠔,冬陰公味焗蠔,芝士菠菜焗蠔,
真係滿足晒所有人。
海鮮食完其實已經有D飽,
跟著就食西餐,
整件西冷牛扒配黑椒汁,
塊扒烤得粉嫩色,
入口松化而且甘香,
配埋黑椒汁,味道層次提升,
非常正。
西餐還有意粉,pizza等,
但我已經好飽,想食下中餐。
於是羅左個牛展麵,
估唔到都有驚喜,
麵煙韌,牛展夠淰牛味濃,
湯頭清甜,真係唔錯。
唔好以為咁快就完,
甜品先係主角,
酒店D甜品師傅確實係醒!
應有盡有,
我最中意個牛乳布丁,
奶味濃鬱而且香滑,
其它甜品都好出彩,
不單形狀吸引,味道一流。
最後食返幾塊甜到流的菠蘿落下格,
雪糕都食唔羅咯,好滿足。
2019-05-11
今日同屋企人食自助餐。搵到灣仔呢間 Le Cafe 食物包羅萬有而且價錢優惠。我哋當天是星期六, 大人每位$538, 小童每位$338。一入到去,見到都幾多人食,即係信心保證,我冇揀錯啦😉。喜歡食生蠔的我先去取生蠔。這裡有無限量即開新鮮生蠔😍😍。生蠔很新鮮肥美,大愛❤️。另外還有三種焗壕給客人選擇:煙肉洋蔥焗壕,冬陰公味焗壕,芝士菠菜焗壕。我最喜歡的是煙肉洋蔥焗壕。十分惹味👍。此餐廳還有梅子酒壕啫哩,酥炸生蠔,喜歡食蠔的朋友不要錯過!之後我就轉戰海鮮冷盤:長腳蟹,冰鎮海蝦,青口,翡翠螺。長腳蟹好正,又鮮味又多肉。我食左好多件。海蝦都好正,肉質十分新鮮彈牙令人一試難忘。❤️❤️食完生蠔同海鮮已經飽咗一半。留返個肚食魚生。呢度魚生有四款:三文魚,油甘魚,希靈魚,吞拿魚。雖然選擇不多但已經很足夠,而且質素高。我最三文魚尤其肥美!食咗兩round足足滿足我食刺身的慾望! 亦有多款壽司任君選擇。😍😍熱盤的選擇亦很多:西冷牛扒(燒汁和黑椒汁),羊架,咖喱雞,櫻花蝦炒飯,海鮮忌廉汁意粉,Pizza,翡翠炒蝦仁,即煮湯粉麵,焗薯,咕嚕肉,燒銀雪魚,黃金蝦,等等。目不暇給,應有盡有!我覺得燒銀雪魚和黃金蝦尤其

一入到去,見到都幾多人食,即係信心保證,我冇揀錯啦😉。

熱盤的選擇亦很多:西冷牛扒(燒汁和黑椒汁)
,羊架,咖喱雞,櫻花蝦炒飯,海鮮忌廉汁意粉,Pizza,翡翠炒蝦仁,即煮湯粉麵,焗薯,咕嚕肉,燒銀雪魚,黃金蝦,等等。目不暇給,應有盡有!我覺得燒銀雪魚和黃金蝦尤其好吃。其他食物質素亦不錯味道佳,而且很夠熱。讚!👍👍

甜品的種類令人目不暇給,相當吸引!芝士蛋糕,朱古力mousse cake, 牛奶布丁,士多啤梨蛋糕, mini donuts, 綠茶蛋糕,等等。甜品屬酒店質素店質素,十分美味,令人滿意。我尢其喜歡牛奶布丁,又香又滑不太甜。另外還有朱古力噴泉,自製pancake,movenpick 和雪糕糯米糍任食。🤗🤗

呢度自助餐真係很不錯。食物應有盡有。食物新鮮質素有保證。而且refill得好快。下次同朋友食自助餐會再揀呢度!😉😉
  • 生蠔
  • 刺身
  • 甜品
2019-05-15 568 浏览
紐西蘭生蠔海鮮自助午餐(星期一至四 $308 星期五至日, 公眾假期或前夕$328)Le Cafe位於灣仔諾富特世紀酒店1樓最吸引之處係紐西蘭生蠔任食 唔洗排隊直接可以係冷盤位任拎 生蠔控不可錯過另外有多款海鮮冷盤甜品有Movenpick雪糕任食 超值各式沙律, 芝士拼盤芝士同火腿種類多沙律仲加入東南亞風味 好惹味冰鎮海鮮冷盤紐西蘭生蠔、凍蝦、青口、翡翠螺生蠔雖然size不大 但充滿海水味 又夠鮮甜而且唔洗排隊任拎 可以食多幾隻補數仲有三文魚刺身 好肥美原條西冷牛扒又嫩又juciy即製薄餅不可錯過咖喱充滿印度風味熱盤亦係呢度特色 比其他buffet多同好食唔熱愛冷盤生冷野食嘅朋友亦都揾到自己嘅小天地甜品吧有新鮮水果 精美甜品山水豆腐花重點係有多款Movenpick雪糕比你食到夠
紐西蘭生蠔海鮮自助午餐
Le Cafe位於灣仔諾富特世紀酒店1樓
最吸引之處係紐西蘭生蠔任食 唔洗排隊
直接可以係冷盤位任拎 生蠔控不可錯過
另外有多款海鮮冷盤
甜品有Movenpick雪糕任食 超值

各式沙律, 芝士拼盤
芝士同火腿種類多
沙律仲加入東南亞風味 好惹味

冰鎮海鮮冷盤
紐西蘭生蠔、凍蝦、青口、翡翠螺
生蠔雖然size不大 但充滿海水味 又夠鮮甜
而且唔洗排隊任拎 可以食多幾隻補數