2022-05-02
雖然嗰日落雨但係個環境景觀都仲係好舒服😳如果天氣好可以出室外坐飲下酒 感覺好chill !公眾假期都有dinner set $698 一個人 都有單點menu 因為唔想煩就叫set 😌大滿足 🥹侍應一來比左杯welcome drinks (有酒精的 🥃聽得唔唔係好清楚好似叫Seabreeze 🧊 青檸 西柚汁 橙味甜酒 vodka 好清新開胃😁🍞🥖 有兩片麵包 配橄欖油同黑醋,好多餐廳麵包都會配牛油🧈,橄欖油同黑醋相對感覺比較健康同岩我口味☺️ 麵包食完想再fill 侍應都好nice 麵包係熱同外脆內軟 ~麵包質素比食客first impression 非常重要❗️🍽頭盤 :新鮮生蠔 2隻🦪🦪生蠔非常肥美鮮甜😲 高質高質!師傅洗得好乾淨完全冇腥味同沙石🤫 配海鮮醬同檸檬🍋賣相非常吸引。有差唔多¾隻手咁大隻,鮮甜肥美,差啲想單點多半打食🥹前菜:黑松露蘑菇湯 好濃好濃的黑松露 好creamy + 泡沫,好滑好湯👍🏻+麵包 仲夾🤣主菜:350g美國肉眼牛扒 (另加錢肉眼係半肥瘦牛扒最肥美的位置🤓 350g大概一隻手甘大,仲有一舊焗得好脆口的薯仔🥔 超級飽😂 要兩個人share ,女仔一個人應該
侍應一來比左杯welcome drinks (有酒精的 🥃
🍽頭盤 :新鮮生蠔 2隻🦪🦪
前菜:黑松露蘑菇湯
主菜:350g美國肉眼牛扒 (另加錢
肉眼係半肥瘦牛扒最肥美的位置🤓 350g大概一隻手甘大,仲有一舊焗得好脆口的薯仔🥔 超級飽😂 要兩個人share ,女仔一個人應該食唔哂🙈
甜品🍮:🍫冷涷液態氮薑茶朱古力波
擺盤好似分子料理,令人有啲驚喜港女打卡一流😆! 個薑茶味唔濃 清淡再夾唔甜唔苦的朱古力,唔會食完好膩!
🥂🍹 個餐可以包杯紅白餐酒
叫左杯白酒☺️ 個味似Sauvignon blanc 酸酸地
環境服務都好適合情侶/family 一齊食,多人可以食個甜品拼盤🤣見人食個朱古力波好大隻好吸引😋