雖然嗰日落雨但係個環境景觀都仲係好舒服😳如果天氣好可以出室外坐飲下酒 感覺好chill !公眾假期都有dinner set $698 一個人 都有單點menu 因為唔想煩就叫set 😌大滿足 🥹侍應一來比左杯welcome drinks (有酒精的 🥃聽得唔唔係好清楚好似叫Seabreeze 🧊 青檸 西柚汁 橙味甜酒 vodka 好清新開胃😁🍞🥖 有兩片麵包 配橄欖油同黑醋,好多餐廳麵包都會配牛油🧈,橄欖油同黑醋相對感覺比較健康同岩我口味☺️ 麵包食完想再fill 侍應都好nice 麵包係熱同外脆內軟 ~麵包質素比食客first impression 非常重要❗️🍽頭盤 :新鮮生蠔 2隻🦪🦪生蠔非常肥美鮮甜😲 高質高質!師傅洗得好乾淨完全冇腥味同沙石🤫 配海鮮醬同檸檬🍋賣相非常吸引。有差唔多¾隻手咁大隻,鮮甜肥美,差啲想單點多半打食🥹前菜:黑松露蘑菇湯 好濃好濃的黑松露 好creamy + 泡沫,好滑好湯👍🏻+麵包 仲夾🤣主菜:350g美國肉眼牛扒 (另加錢肉眼係半肥瘦牛扒最肥美的位置🤓 350g大概一隻手甘大,仲有一舊焗得好脆口的薯仔🥔 超級飽😂 要兩個人share ,女仔一個人應該

侍應一來比左杯welcome drinks (有酒精的 🥃

🍽頭盤 :新鮮生蠔 2隻🦪🦪

前菜:黑松露蘑菇湯

主菜:350g美國肉眼牛扒 (另加錢
肉眼係半肥瘦牛扒最肥美的位置🤓 350g大概一隻手甘大,仲有一舊焗得好脆口的薯仔🥔 超級飽😂 要兩個人share ,女仔一個人應該食唔哂🙈

甜品🍮:🍫冷涷液態氮薑茶朱古力波
擺盤好似分子料理,令人有啲驚喜港女打卡一流😆! 個薑茶味唔濃 清淡再夾唔甜唔苦的朱古力,唔會食完好膩!

🥂🍹 個餐可以包杯紅白餐酒
叫左杯白酒☺️ 個味似Sauvignon blanc 酸酸地

環境服務都好適合情侶/family 一齊食,多人可以食個甜品拼盤🤣見人食個朱古力波好大隻好吸引😋

2022-02-25 231 浏览
餐廳位於地鐵站上蓋 T.O.P入面既高層, 餐廳座位寬敞 坐得好舒服, 另外仲有分室內外座位.首先上既係餐包, 另外配上黑醋同橄欖油 食完更加開胃!新鮮海鮮併盤 (Half Portion) $698海鮮併盤入面有生蠔、青口、海螺、大蟹鉗同埋青口, 每份都有兩隻, 生蠔鮮甜又肥美 充滿海水味! 食落帶甘甜在配上檸檬汁, 好好食, 另外青口 鮑魚 海螺都爽口彈牙 全部都好新鮮. 12小時慢煮澳洲M5和牛牛小排 (36oz) $498肉汁非常JUICY! 份量亦都十足加埋芥末配料醬好好食, 店舖亦都非常細心 上菜前已經切好一片片.朱古力三重奏 $198一個甜品 三種享受! 上菜既時候店員會叫我地準備好相機, 準備好後就會點火 打卡必叫! 同埋呢個甜品都好推介!分必有朱古力心太軟,朱古力蛋糕同埋朱古力雪糕. 鐘意食朱古力既人必點.Pink Perfume $128打卡必點 非常吸睛既飲品, 店員會叫我地準備相機,之後就會用支氣泡槍係飲品上做氣泡, 不過真係要快D影相 因為會隨時爆.

首先上既係餐包, 另外配上黑醋同橄欖油 食完更加開胃!

新鮮海鮮併盤 (Half Portion) $698

12小時慢煮澳洲M5和牛牛小排 (36oz) $498

朱古力三重奏 $198

Pink Perfume $128
2022-02-25 166 浏览
平日夜晚黎食dinner🥰餐廳好爆滿啊雲石枱 配上粉藍色絨櫈🌀另外有半圓既sofa 整體環境唔錯😼仲有室外座位 啱曬依家既天氣🥰🥰🐽 西班牙龍蝦尾意大利飯🦞 ($398)龍蝦非常鮮甜 肉質彈牙😻加埋上面既蕃茄蓉醬🍅🍅酸酸甜甜 配搭埋黎食味道更豐富🤩意大利飯飯粒煙韌 龍蝦味香濃 🤪🤪🐽 澳洲M5和牛肉眼牛扒🐮 ($598)- Medium 好巨型 厚切既肉眼牛扒🥩🥩牛味濃 口感偏有嚼勁😗🐽 波士頓龍蝦凱薩沙律🥗 ($288)好足料既沙律😎龍蝦肉好新鮮😋😋配上沙律菜 芝士片 沙律醬 清新開胃🌿🐽 法式烤鵪鶉腿🔥 ($168)煙燻味濃郁 油脂感滿滿🤓啱曬重口味人士🤣旁邊配上清甜黑蕃茄 可以解油膩感💦🐽 北海道粟米雪糕及海綿蛋糕🌽 ($128)像真度十足!表面仲有d朱古力醬 好似烤焦既粟米😹雪糕充滿濃郁既粟米味🤓🤓🐽 Passion Fruit Sling🍹 ($88) & Apple Soda🍏 ($88) 熱情果味重 偏酸 感覺清新😼

平日夜晚黎食dinner🥰
餐廳好爆滿啊
雲石枱 配上粉藍色絨櫈🌀
另外有半圓既sofa 整體環境唔錯😼
仲有室外座位 啱曬依家既天氣🥰🥰

🐽 西班牙龍蝦尾意大利飯🦞 ($398)
龍蝦非常鮮甜 肉質彈牙😻
加埋上面既蕃茄蓉醬🍅🍅
酸酸甜甜 配搭埋黎食味道更豐富🤩
意大利飯飯粒煙韌 龍蝦味香濃 🤪🤪

🐽 澳洲M5和牛肉眼牛扒🐮 ($598)
- Medium
好巨型 厚切既肉眼牛扒🥩🥩
牛味濃 口感偏有嚼勁😗

🐽 波士頓龍蝦凱薩沙律🥗 ($288)
好足料既沙律😎
龍蝦肉好新鮮😋😋
配上沙律菜 芝士片 沙律醬 清新開胃🌿

🐽 法式烤鵪鶉腿🔥 ($168)
煙燻味濃郁 油脂感滿滿🤓
啱曬重口味人士🤣
旁邊配上清甜黑蕃茄 可以解油膩感💦

🐽 北海道粟米雪糕及海綿蛋糕🌽 ($128)
像真度十足!
表面仲有d朱古力醬 好似烤焦既粟米😹
雪糕充滿濃郁既粟米味🤓🤓

熱情果味重 偏酸 感覺清新😼
2022-02-21 171 浏览
旺角就近地鐵站上蓋,有個比較新啲嘅TOP商場,都算幾多小店可以逛吓街。而家香港嘅小店少之又少,剩返大集團,franchise嘅舖頭。逛到晚飯時候,搭lift上去食個西餐。時間尚早,七點前好在仲有座位,餐廳比較多半圓卡位,好enclosed, 感覺寬躺。率先order帶子刺身薄片配海膽,帶子都比較厚身同埋黏口。今日有新鮮法國生蠔,order訂咗四隻, fresh~ 新鮮嘅程度可以媲美五星級酒店。Cocktail有杯荔枝味綠色嘅飲品,waitress上枱時,攞支槍出嚟,撳個掣, 2秒內就有個半圓波波喺個杯面。飲嘅時候唔捨得整爛個圓波。其實都已經半飽,不過都未食main course, 炭燒西班牙黑毛豬,厚厚的,肉質𣺉身煮得剛剛好。餐廳平台仲有live Band,食客亦都可以選擇喺室外晚餐。

環境 ᴇɴᴠɪʀᴏɴᴍᴇɴᴛ☁️餐廳寬敞舒適 有分室內外座位 走廊夠闊 但當時服務還是有待改善 我們訂了座位準時到達 依然等了20-25分鐘才被安排入座 (๑ºㅅº๑)食物 ғᴏᴏᴅ🥢✦ 海膽多士 🩰ꕁ ⁺◟✿🦄就是為了吃這個而來的 每塊吐司上都鋪滿厚厚的海膽( ˘͈ ᵕ ˘͈ ) 雖然我是不怕海鮮有腥味 但這個真的覺得挺好的 ✦ 12小時慢煮澳洲M5和牛牛小排 ⋆💒 ♡̷̷̷ 💌肉質鮮美 很juicy 配菜和醬料味道很搭 不過的確非常薄切 除了價錢有點貴(一片平均已經$70יִ יִ) 也沒有甚麼好挑剔的✦ 阿拉斯加蟹肉海膽扁意粉🍧꒳​˓ יִ🎟꒱·˚海膽很鮮味 也很creamy 整體不錯 但比較起來 我還是覺得之前介紹的ɢᴀʀᴅᴇɴ ʙᴀʀ ᴀɴᴅ ʀᴇsᴛᴀᴜʀᴀɴᴛ的海膽意粉性價比更高✦ 北海道粟米雪糕及海綿蛋糕 ‎✦⸝⸝🌽⌇🍭ᯓ必試推薦 自己很喜歡這些不太甜的雪糕味道 甚麼海鹽雪糕 豆腐雪糕 焙茶雪糕 都是我的菜 粟米雪糕本來已經很難找到 還要是粟米形狀的 真的太可愛了 吃下去除了有粟米味 還吃到磨碎了的粟米粒 很棒ʚ♡ɞ✦ ᴘɪɴᴋ ᴘᴇʀғᴜᴍᴇ 🔮⌇🧫🪄✧超吸睛的粉紅泡泡❍ 實物近乎橘
環境 ᴇɴᴠɪʀᴏɴᴍᴇɴᴛ☁️

✦ 北海道粟米雪糕及海綿蛋糕 ‎✦⸝⸝🌽⌇🍭ᯓ
北海道粟米雪糕及海綿蛋糕 ‎✦⸝⸝🌽⌇🍭ᯓ

✦ ᴘɪɴᴋ ᴘᴇʀғᴜᴍᴇ 🔮⌇🧫🪄✧
ᴘɪɴᴋ ᴘᴇʀғᴜᴍᴇ 🔮⌇🧫🪄✧

超吸睛的粉紅泡泡❍ 實物近乎橘紅色 但依然很可愛 拍照要爭取時間 泡泡會破的 還要記住拍照時不要戳到/碰到泡泡喔(很易破~)
海膽多士 🩰ꕁ ⁺◟✿🦄
  • 海膽多士
  • 北海道粟米雪糕及海綿蛋糕
  • Pink  Perfume
2022-01-30 128 浏览
今日我同朋友聚舊,我呢個朋友好識揀野食,佢同我講要帶我去旺角食好野。我第一次去呢間餐廳,佢又講好好食,所以好期待。入到餐廳,好幽靜,座位排得開,在疫情期間坐得遠D,好舒服。我地每人叫左一個套餐,然後倾偈。沙律有唔同的雜菜,有唔同的顏色,加上特製的醬汁,非常好食。豬扒煎得香口,軟硬適中,煮得剛剛好,加上醬汁,真是好好食。食完,我地仲可以倾下偈,服務員無催我地埋單,我地可以舒服坐到夠鐘,然後先埋單返公司。

沙律有唔同的雜菜,有唔同的顏色,加上特製的醬汁,非常好食。

豬扒煎得香口,軟硬適中,煮得剛剛好,加上醬汁,真是好好食。

2022-01-15 152 浏览
行開旺角T.O.P.見餓餓地,見呢間餐廳好吸引,就入去試試裝潢簡約,座位都好多但唔會有壓迫感週末有Special Brunch Set (11:30 - 17:00)價錢由$48起 包括主菜同一杯飲品Brunch Set 有9款選擇,咸點同甜點都有厚切雞扒牛油果三文治配粗薯條雞扒炸耐左,偏乾身,同埋邊位有d硬麵包係厚切麵包,烘到好脆,幾好薯條尚算鬆脆飲品order左Mocha,成杯飲起上黎偏淡,一般般
行開旺角T.O.P.見餓餓地,見呢間餐廳好吸引,就入去試試
裝潢簡約,座位都好多但唔會有壓迫感

價錢由$48起 包括主菜同一杯飲品
Brunch Set 有9款選擇,咸點同甜點都有

厚切雞扒牛油果三文治配粗薯條
雞扒炸耐左,偏乾身,同埋邊位有d硬
麵包係厚切麵包,烘到好脆,幾好
薯條尚算鬆脆

飲品order左Mocha,成杯飲起上黎偏淡,一般般
2022-01-15 134 浏览
去開T.O.P商場買嘢,見到有間西餐廳LAB EAT 睇落唔錯,大膽去嘗試一下!晚市7點左右幾乎滿座,好彩我地早到,不然要等位了,餐廳環境闊落,有情調,氣氛幾好,餐廳露台位置已經full哂,員工服務態度都好好生蠔蠔肉飽滿,肉質嫩滑,撒上檸檬汁配埋巨跟餐上嘅秘制醬汁,口感更豐富,食完蠔嘅鮮甜味仲留係口度蟹肉牛油果沙律擺盤精緻,裝飾嘅樹葉仔都可以食,做一份沙拉好簡單,但係做到咁精緻的確需要花唔少心思,蟹肉肉質有彈性,新鮮唔腥,牛油果綿軟潤滑,仲有淡淡的青草香味,仲有綠茶粉,配搭新奇,更突出沙律嘅味道😋牛扒我地叫左5成熟,食起嚟肉質鬆軟肉筋及肥肉非常少,肉汁豐富,冇草腥味,咬勁十足,食起來滿口牛肉香,簡單加少少海鹽就已經非常好食,跟餐配上薯仔解油膩北海道粟米雪糕給海綿蛋糕仲以為係一個有粟米味嘅雪糕,點知一上枱俾佢嘅賣相驚豔到,超似一舊粟米😝好特別,食落淡淡的粟米味加埋海綿蛋糕嘅鬆軟,整個甜品嘅搭配都好夾,甜度啱啱好mango magic飲品揀左mango magic,將芒果打成泥,淡淡嘅芒果味,飲落清甜整體來講餐廳嘅質素都高

生蠔
蟹肉牛油果沙律
牛扒
北海道粟米雪糕給海綿蛋糕

mango magic

整體來講餐廳嘅質素都高
老婆剛剛轉了新工,人工加了,話請我食餐好🤣。去了一間位於旺角較新既商場5/F的西餐廳,入到餐廳內可以選擇坐室內或室外,而且餐廳內的空間感及座位都較為寬闊👍🏻,香港好多其他食肆都係好缺乏的😅。坐低第一件事更係叫返杯正野飲下先,我要左杯Guava juice有酒精,老婆要lemon juice無酒精,飲之前店員會將杯飲品吹成一個波咁,立即要拎電話出黎影張相😆。再來係生豪(店員話來自紐西蘭)好新鮮,因為好鮮甜,再點醬汁,超正☺️。之後係日本帶子薄片+海膽,首先材料新鮮,個汁帶點甜,食落之後又帶點辣,口感幾新奇,好醒胃🤩,好啦!!到主菜-28天熟成西班牙黑先鞍,嘩!肉身好軟林林,但肉表面又好香,應該用慢煮方式,上碗前再煎香表面,好味☺️。大滿足,但不得不提,雖然已經很飽,但個甜品lemon gelato好正,食落感覺好fresh好清爽👏🏻👏🏻。讚👍🏻
老婆剛剛轉了新工,人工加了,話請我食餐好🤣。
  • 日本帶子刺身薄片及海膽
  • 28天熟成西班牙黑毛豬鞍(300g)
2022-01-06 125 浏览
今日要湊小朋友,最尾唔知點解帶左佢去食依間餐廳😂😂我地早食晚餐,岩入去嘅時候唔多人,雖然有戶外區,不過帶住小朋友都係坐番室內好啲豆丁一睇就睇甜品😂😂😂我就鐘意睇野飲其實佢啲set 都唔錯,下次再黎可能會揀試set佢好快就上左面包比我地,另外仲倒左啲油同醋,點完醋再食,成個人開胃曬生蠔依啲小朋友唔岩食,落曬我肚。夠曬鮮,一啲都唔腥,有淡淡嘅海水味蟹肉牛油果沙律。蟹肉份量都令人滿意,除左左邊兩大舊,右邊啲菜入面都仲有牛油果夠熟,唔硬。特點係啲黃色嘅醬,食到有啲蟹味,應該係蟹醬(?)牛扒雖然唔平,但真係好大份,又大又厚。叫左五成熟,但冇血水,又有grill 嘅味道,小朋友都食左好多💪🏻 牛下面其實有塊約大嘅薯仔依個西西里茄汁意粉簡直係個豆丁嘅最愛,好彩份量唔算多,如果唔係實飽到傻左。上面d 芝士放放下會熱融左,又唔錯下。粟米雪榚,真係有淡淡地嘅粟米味,幾特別另外一人一杯無酒精飲品

豆丁一睇就睇甜品😂😂😂
我就鐘意睇野飲

其實佢啲set 都唔錯,下次再黎可能會揀試set

粟米雪榚,真係有淡淡地嘅粟米味,幾特別

另外一人一杯無酒精飲品

2022-01-03 211 浏览
兩個女人食飯👭除咗菜式…環境真係好重要!! 訂咗位嚟食午餐!我哋都對呢度骨子裝潢好滿意!環形梳化卡位坐得舒服!下次要試埋坐戶外位置✨一定更有feel!!我哋叫咗兩個set lunch一齊分享😘😘. ❤️頭盤✨Salad of the day 爽脆沙律菜x蝦仁x小蕃茄!清新🥗✨ 八爪魚仔及茄子冷盤幾有創意嘅組合!平躺喺茄子上嘅八爪魚仔有嚼勁!. ❤️主菜✨ 焗威靈頓酥皮三文魚 $148呢度將呢道菜做得幾出色👏👏外層嘅威靈頓酥皮好酥脆!內裡嘅三文魚夠入味!仲有埋誘人流心蛋🤤整體處理得好好!✨ 炭燒美國安格斯肉眼 $148 (+$78) 淨係見到啲分明烙紋已經流哂口水😍😍粉嫩且帶有陣陣炭燒味道嘅肉眼!正!另外用咗蕃薯條做薯菜!加分!. ❤️薯菜✨新鮮薯蓉 +$48✨椰菜花 +$48兩款都好香牛油味!伴住主菜一齊食飽肚又冇咁齋!!. ❤️甜品✨ 焦糖熱情果蛋糕 +$28賣相超吸引💋💋焦糖中和咗熱情果嘅微微酸味!其化學作用好美妙!!✨ 意大利雪糕 +$28係又香又滑嘅雲呢拿雪糕🍦唔錯唔錯!.❤️飲品✨Hot Latte +$15個拉花幾優美!味道香濃!✨Iced Mocha +$20咖啡味比可可味重!都幾
❤️頭盤
✨Salad of the day
爽脆沙律菜x蝦仁x小蕃茄!清新🥗
✨ 八爪魚仔及茄子冷盤
幾有創意嘅組合!平躺喺茄子上嘅八爪魚仔有嚼勁!
❤️主菜
✨ 焗威靈頓酥皮三文魚 $148
✨ 炭燒美國安格斯肉眼 $148 (+$78)
❤️薯菜
✨新鮮薯蓉 +$48
✨椰菜花 +$48
兩款都好香牛油味!伴住主菜一齊食飽肚又冇咁齋!!
❤️甜品
✨ 焦糖熱情果蛋糕 +$28
✨ 意大利雪糕 +$28
係又香又滑嘅雲呢拿雪糕🍦唔錯唔錯!
❤️飲品
✨Hot Latte +$15
個拉花幾優美!味道香濃!
✨Iced Mocha +$20
咖啡味比可可味重!都幾ok!
2022-01-02 95 浏览
終於試到呢間店啦,1/1和家人食,食物質數好,環境浪漫,多是情人,服務好,很滿足。🥰先講食物質數先,坐低開左支有氣水,味道唔錯,唔飲酒飲呢枝都唔錯。海鮮併盤:見有長腳蟹和龍蝦,所以叫左呢款最貴,有六隻紐西蘭大蠔,四隻鮑魚,牡丹蝦,翡翠螺,大蝦。最好食係生蠔,好新鮮,好甜又肥回甘。牡丹蝦大大隻,好甜,龍蝦好香鮮甜,其他都一般。海膽多士:必食之選,大大塊海膽,好肥厚鮮甜,一塊多士有兩大塊,超好食。鵝肝:好大塊,好香,下面放左塊甜品,所以食完唔會流。蕃茄意粉:好簡單既意粉做得有驚喜,上面有芝士,麵質口感好,酸酸甜甜,開胃。羊扒:有三塊,要左7成熟岩岩好,好juicy, 碟邊是醬料好美味,見到已經好吸睛。意大利雪糕檸檬批:是店員推介,雪糕好fresh, 濃厚酸甜檸檬味,雪葩咁唔容易容,好味,蘋果批質感似香港既馬蹄糕,入面有蘋果燈,唔流,上面既三粒似肚臍餅既野咬咬地好好味。最後值得一讚呢度既服務員好好,見我地唔小心跌左大大舊海膽落地下無得食,好失望唔開心,無想過佢親自補番舊比我地,當時好warm, 超開心😃會再幫襯

鵝肝:好大塊,好香,下面放左塊甜品,所以食完唔會流。

路過見到呢間好似幾高級西餐廳睇網上都幾多好評就試試啦▪️ 慢煮西斑牙八爪魚蟹膏意大利飯 $328一食落口 條八爪魚個邊燒到燶曬…苦到要吐返出黎 好多個部位都係咁仲係慢煮😵佢應該係煙燻 但未食過成條都咁多燶曬啵🤮仲要勁難咬開人生苦都不及條八爪魚苦😑😑Risotto 呢個價錢份量算少 亦偏軟身唯一特色係飯有兩款顏色 賣相唔錯▪️ 炭燒自然放牧西班牙羊扒330克$368只有賣相的羊架 叫左7成但切開已經係well done 咁 食落好老呢個價錢唔係抵食 仲要咁既質素其他餐廳同價錢羊架 無論份量質素真心覺得呢間完全唔值❌❌▪️ 牛肝菌湯配黑松露泡沬 $98正常西湯😂😂無咩黑松露味湯入面既菌都唔多🥲▪️水 $48其實我無話要 佢直接話幫我開枝水想叫停佢都叫唔切佢就走左去開😂不過算啦 無咩所謂 飲品都係酒精類多呢間餐廳應該係走中價位路線如果質素咁一般 會覺得完全唔值食平價餐廳都好多好高質餐廳有其他分店 可能試下其他分店但呢間真係未必敢再去😑😑😑聽到有對情侶食牛扒 都話好一般仲見到佢食第一啖個樣眉都皺埋😂

路過見到呢間好似幾高級西餐廳
睇網上都幾多好評就試試啦

▪️ 慢煮西斑牙八爪魚蟹膏意大利飯 $328
一食落口 條八爪魚個邊燒到燶曬…
苦到要吐返出黎 好多個部位都係咁

餐廳有其他分店 可能試下其他分店但呢間真係未必敢再去😑😑😑

聽到有對情侶食牛扒 都話好一般
仲見到佢食第一啖個樣眉都皺埋😂
2021-12-21 109 浏览
旺角食晚饭,T.O.P商场间餐厅,搵厨师发板唔使头痛。先呢两只生蚝 朱莉美国生蚝 清甜可口黑珍珠 纽西兰生蚝 略带咸味百香果 ,清润香口,人见人爱,女士最喜欢,男士,白酒一杯餐饮,慢慢唔使急。海胆多士,见到个海胆已经好想食,因为丰丰满满,睇唔到件多士,食落真系好有意思。章鱼烩饭,意大利式烩饭,用章鱼真系好味 ,烟韧入口,会饭香口。伊比利亚猪肉架 ,呢件猪架,好大件少个人,都食唔晒 ,好彩都慢慢叹,可以装得落,好饱好味,值得回味。巧克力球配生姜 ,呢个好特别,上台慨时候 ,好多烟霞, 再加埋啲朱古力配生姜,真系有苦有辣有黑有白。愉快一餐回归自然。
旺角食晚饭,T.O.P商场间餐厅,搵厨师发板唔使头痛。
先呢两只生蚝
朱莉美国生蚝 清甜可口
黑珍珠 纽西兰生蚝 略带咸味
海胆多士,见到个海胆已经好想食,
因为丰丰满满,

睇唔到件多士,食落真系好有意思。
伊比利亚猪肉架 ,呢件猪架,
好大件少个人,都食唔晒 ,
好彩都慢慢叹,
可以装得落,好饱好味,值得回味。
巧克力球配生姜 ,呢个好特别,
愉快一餐回归自然。

2021-12-20 107 浏览
臨近年尾,特別想吃個豐富好吃的。想起了Lab Eat。今次直接要個晚餐。生蠔兩隻新鮮,是creamy口感的生蠔。▶️慢煮八爪魚及熟成蕃茄作為前菜,這個得稱職。慢煮過的八爪魚不會靭,保持到肉質的彈牙。味道較清,食埋蕃茄好開胃,為下一道菜打開胃口。▶️南瓜忌廉湯好得!爭點想再多來一客。▶️400克炭燒M5 澳洲和牛肉眼牛扒五成熟的牛扒,軟熟可口,濃濃的牛肉味,帶著適中的油脂,簡直是人間極品。▶️Lab Eat 朱古力三重奏一份甜品有三款,有心太軟、opera cake同意大利雪糕球,一次過滿足三個願望!朱古力甜品的用料食得出是高質的,不是一般貨色。除此之外,甜品上台時既擺盤,簡直係一個表演!

臨近年尾,特別想吃個豐富好吃的。
想起了Lab Eat。

今次直接要個晚餐。

生蠔兩隻
新鮮,是creamy口感的生蠔。

▶️慢煮八爪魚及熟成蕃茄

▶️南瓜忌廉湯
好得!爭點想再多來一客。

▶️400克炭燒M5 澳洲和牛肉眼牛扒

▶️Lab Eat 朱古力三重奏