2022-09-20 64 浏览
作為牛魔鬼嘅我,成日都會join啲牛扒關注組睇下邊到有高質牛扒🙊呢間餐廳都有唔少朋友曾經推介過,唔多唔少因為佢把夠曬特別嘅斧頭刀🪓餐廳環境好有情調,加上有柔和嘅音樂,絕對適合情侶過黎食晚飯又或者慶祝紀念☺️Set Menu😋牛肉湯🥣 餐廳提供是日湯同salad作為前菜,今日嘅餐湯為牛肉湯,飲落啖啖都有滿滿嘅牛肉絲,加上蕃茄嘅酸甜,味道非常濃同開胃😋作為一個晚餐嘅開頭最好不過。另外佢仲有餐包提供,餐廳好有心切開將麵包兩邊烘底,提供牛油🧈同cinnamon butter,味道出奇地好match好好食👍🏻凱撒沙拉🥗作為starter仲有好classic嘅沙律,有椰菜同柴椰菜,配上蛋黃醬,芝士,脆卜卜嘅麵包粒,同埋畫龍點睛嘅糖心蛋,係完美嘅配搭🥰紐西蘭安格斯肉眼扒🥩今次揀左份signature Steak,medium rare👍🏻 配上洋蔥汁,10oz嘅牛扒果然好大份,厚得黎大概有手掌咁大塊🙊熟度岩岩好,有少許嘅煙燻香味,表面都有微微嘅燒焦,簡直係精華嚟!牛味濃郁、而且色澤均勻,粉紅色好完美🤤🫣配菜上有茄子,紅蘿蔔,西蘭花。全部都有烤過嘅效果,點一點醬汁一齊食都幾正🥰熱朱古力🍫☕️最後叫左杯熱朱
Set Menu😋
牛肉湯🥣

凱撒沙拉🥗

紐西蘭安格斯肉眼扒🥩
熱朱古力🍫☕️
最後叫左杯熱朱古力作為餐飲,甜甜地可以幫手減低牛扒嘅油膩感😌

值得一提嘅係大家如果生日過嚟餐廳食飯只需要加$200仲有蛋糕,即影即有,枱面設計同埋禮盒花‼️😍
2022-09-20 82 浏览
非常之浪漫又有情調嘅西式餐廳🥰更坐落於18樓,可望住天空及摩天大廈。十分建議情侶、紀念日或朋友聚餐,環境浪漫又安靜,雖然唔算好大間,卻勝在環境佈置。另外,依間其中一個特色就係佢嘅斧頭刀🪓型格時尚,仲可以用$200買添,適合去camping嘅朋友🏕️今次揀左紐西蘭安格斯肉眼牛扒(10oz)dinner set 🍽️入面包含左餐湯、餐包、凱撒沙律同埋無限添加薯條😋🥗凱撒沙律作為開胃菜,賣相係必須嘅,色彩繽紛,再加上流心蛋黃🍳令到整體胃口大增,再加上芝士粉,口感濃郁。蔬菜夠新鮮而家嫩口水份充足,唔會有苦澀味😌🍞餐包好有心機再佢一開二,兩邊烘底,令到包面同底香脆🤤再配上自家秘製肉桂牛油或鹽味牛油,以鐘意食肉桂嘅朋友一定要試,令你每一啖都充滿肉桂香👅🐮餐湯-牛尾骨湯誠意十足嘅牛尾湯,冇添加任何味精,單單靠牛尾骨同埋蕃茄鮮甜,煲出如此濃厚嘅牛骨湯,而且仲好有心思將牛尾肉拆落嚟,增加口感🥣🥩主菜 - 紐西蘭安格斯肉眼牛扒(10oz)鐘意食牛嘅朋友,一定要食‼️今次叫左3成熟,入面仲係粉紅色,每一啖都可以感受到肉嫩多汁,再配上阿根廷青醬,先咸後辣🌶️以辣嘅感覺係一剎那,每點一次都可以帶比你重新體驗🤩仲有黑椒同

🥗凱撒沙律

🍞餐包

🐮餐湯-牛尾骨湯

🥩主菜 - 紐西蘭安格斯肉眼牛扒(10oz)
鐘意食牛嘅朋友,一定要食‼️今次叫左3成熟,入面仲係粉紅色,每一啖都可以感受到肉嫩多汁,再配上阿根廷青醬,先咸後辣🌶️以辣嘅感覺係一剎那,每點一次都可以帶比你重新體驗🤩仲有黑椒同洋蔥汁可以揀。另外,配菜有茄子🍆紅蘿蔔🥕同西蘭花🥦兩面都煎過,食落去好香同爽口,亦都唔會有油膩感😆

🍟薯條
可以無限添加薯條,本身薯條比較幼身,炸起上來會比較香脆可口,令人食唔停口,同朋友一齊邊飲酒邊食薯條,簡直係樂極忘形👍🏻

🍋熱檸水
Dinner set 包括左tea or coffee 大部分常見嘅飲品都可以選擇😌熱檸水可以有助消滯‼️

P.S. 大家如果生日過嚟呢間餐廳食飯可以加$200有蛋糕,即影即有,枱面設計同埋禮盒花‼️😍大家不妨過嚟食晚餐同慶祝紀念日都得🙊
2022-09-20 58 浏览
星期五晚上點可以唔chill 一chill ?呢度啲好適合情侶/姊妹撐枱腳,$388/set 性價比超高,我最鍾意食佢嘅signature 10 Oz Pure Black AngusNZ Ribeye 牛扒medium 最好,最特別係佢嘅阿根廷靑醬,好少辣,但配合juicy 牛扒超野味。另外叫左佢ge Texa BBQ Baby Pork Back Ribs ,肉汁鮮嫩可口,非一般嘅美味!薯條🍟幼幼地脆卜卜💯 Pumpkin soup 超重南瓜味,好多南瓜蓉,真材實料!另外佢嘅包有烘底,肉桂醬加牛油鹽,真係絕配!

2022-09-20 45 浏览
好耐冇去啲餐廳到食牛扒,今日就同咗男朋友去試吓呢間扒房!😍😍------------------------------入面氛圍幾好,有種好chill嘅感覺,仲可以望到灣仔街景,加埋啲歌,簡直係chill上加chill。------------------------------我哋嗌咗兩個set menu,分別叫咗紐西蘭安格斯肉眼扒同埋意大利烤燒腩肉卷。每一個set都有包一個餐湯,一個凱撒沙律,肉桂牛油配餐包,一杯嘢飲同埋一份薯條。我哋加咗10蚊升級任食薯蓉。凱撒沙律每一塊菜都有沙律醬,再加埋脆卜卜嘅多士粒,口感豐富,而且溏心蛋完全唔會陣蛋腥,幾好食!餐湯啖啖番茄蓉,酸酸甜甜咁,而且充滿羅勒味,幾開胃。餐包配 兩款牛油餐廳好好,有兩款唔同牛油比我哋揀,肉桂牛油甜甜哋得嚟充滿肉桂味,同餐包幾夾。紐西蘭安格斯肉眼扒我哋嗌咗5成熟,食落肉質幾嫩,充滿肉汁同牛味。而薯條真係新鮮炸起,熱辣辣,幾好食。薯蓉一兜好大兜!薯蓉同出邊啲薯蓉唔同,冇完成壓成蓉,增加口感,而且忌廉牛油味都重,值得加錢試薯蓉!意大利烤燒腩肉卷外皮脆卜卜,又嫩滑,好有豬味,調味亦都十足,唔會淡茂茂!-------------

餐湯
啖啖番茄蓉,酸酸甜甜咁,而且充滿羅勒味,幾開胃。

餐包配 兩款牛油

紐西蘭安格斯肉眼扒

薯蓉

意大利烤燒腩肉卷
外皮脆卜卜,又嫩滑,好有豬味,調味亦都十足,唔會淡茂茂!

呢間餐廳幾有情調,嚟呢到慶祝啲紀念日會係一個幾好嘅選擇!😍
2022-09-19 116 浏览
I like Set menu ❤️有湯、有麵包、有沙律、有野飲、有主菜,勝價比高嘅價錢$388就有齊哂👏🏻👏🏻是日例湯係 — 南瓜湯肉泥口感, 增加左湯嘅層次感特製牛油餐包中間切開烘烤了🥯脆脆的內裡卻鬆軟🤤配合店子自製的肉桂醬🧈牛油香香甜甜💕凱撒沙律生菜配試芝士絲、麵包糠、 秘製醬汁, 比起外面一般的, 哩道加左流心蛋做點綴🥗👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Main course 我揀左紐西蘭安格斯肉眼扒(10oz)With onion sauce 香脆啲薯條可以全食🤫🤫我就中意點洋蔥醬食😊甜甜地又喊喊地🤭肉眼我點左medium rare牛扒黎講我習慣三成熟☺️肉質剛好三個層次, 粉嫩多汁🐮外面一層燒香嘅表面, 香噴噴殼飼牛油脂岩岩好👍🏻配菜嘅翠肉瓜、西蘭花、蘿蔔唔會太乾👍🏻👍🏻細心啲店子喺menu 為主菜添左suggested pairing 等學緊品味嘅朋友仔都可以點返杯配合嘅wine,味覺享受 一番😎套餐包含**coffee / tea Hot lemon tea 臨尾一杯熱檸茶解膩, 自行因應個人口味放糖☕️餐廳環境幾好氣氛🥰順帶一提*憑生日過嚟加$200仲有蛋糕,即影即有,枱面設計同埋禮盒花
I like Set menu ❤️
有湯、有麵包、有沙律、有野飲、有主菜,
勝價比高嘅價錢$388就有齊哂👏🏻👏🏻

是日南瓜湯

是日例湯係 — 南瓜湯
肉泥口感, 增加左湯嘅層次感

中間切開烘烤了🥯脆脆的內裡卻鬆軟🤤
配合店子自製的肉桂醬🧈牛油
香香甜甜💕

凱撒沙律
生菜配試芝士絲、麵包糠、 秘製醬汁,
比起外面一般的, 哩道加左流心蛋做點綴🥗
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

Main course 我揀左
紐西蘭安格斯肉眼扒(10oz)
With onion sauce
香脆啲薯條可以全食🤫🤫
我就中意點洋蔥醬食😊甜甜地又喊喊地🤭

肉眼我點左medium rare
牛扒黎講我習慣三成熟☺️
肉質剛好三個層次, 粉嫩多汁🐮
外面一層燒香嘅表面, 香噴噴
殼飼牛油脂岩岩好👍🏻
配菜嘅翠肉瓜、西蘭花、蘿蔔唔會太乾👍🏻👍🏻

細心啲店子喺menu
為主菜添左suggested pairing
等學緊品味嘅朋友仔都可以點返杯配合嘅wine,
味覺享受 一番😎

檸檬茶

套餐包含**coffee / tea
Hot lemon tea
臨尾一杯熱檸茶解膩,
自行因應個人口味放糖☕️

餐廳環境幾好氣氛🥰

順帶一提*
憑生日過嚟加$200仲有蛋糕,
即影即有,枱面設計同埋禮盒花

是日南瓜湯
檸檬茶
2022-09-18 59 浏览
放假同女朋友拍下拖仔,日頭去完玩,夜晚就去撐枱腳,今次我就book咗間喺灣仔嘅西餐廳同女朋友試下。一上到樓上裝修唔錯,門口擺放咗唔同裝飾品,講底電話同名就後侍應姐姐好快就帶咗我地入座。呢間唔淨淨系一間西餐廳咁簡單,其實佢都系有酒吧枱,而且比人有好高級同專業嘅感覺。而餐廳間隔有窗邊高台,如果坐窗邊可以同朋友傾下偈,仲可以欣賞灣仔高樓大廈嘅夜景,都系一個唔錯嘅選擇。我同女朋友就嗌咗兩個set,包括餐包、沙律、餐湯同一份主食。咁首先就嚟咗個沙律先,都系一個經典嘅 Caesar salad,啲菜都爽脆,但沙律醬偏多,仲加咗脆麵包粒。跟住soup of the day就有忌廉紅湯,飲落酸酸甜甜咁,份量足夠而且好creamy。之後就有餐包,佢地嘅餐包最值得一提嘅就系佢地嘅cinnamon butter,個butter甜甜地,而且肉桂味起重,好似食緊肉桂酥嘅餡咁。嘢飲就嗌咗iced latte,牛奶另上,如果鐵意飲齋啡嘅,都可以就咁飲咖啡。不過我就略嫌奶就少咗啲。女朋友就帶咗凍檸茶,檸檬都幾多片,糖水就另上。主菜就帶咗rib eye,咁佢每個主菜都會配薯條,個肉眼我就嗌咗五成熟,個汁就嗌咗洋蔥汁。個

女朋友就帶咗凍檸茶,檸檬都幾多片,糖水就另上。

主菜就帶咗rib eye,咁佢每個主菜都會配薯條,個肉眼我就嗌咗五成熟,個汁就嗌咗洋蔥汁。個肉眼食落都好Juicy。

見女朋友就嗌咗個Pork Rib,個pork rib外脆內軟,而且好Juicy,佢肉層中間用咗一隻調味料,同豬肉好夾,超正。

而每一個set都可以加$10有free Flow meshed potato。佢呢只 meshed potato唔系好creamy嗰只,反而系有啲顆粒食落都幾有口感。
到訪這家神秘又瑰麗的扒房,吃了一頓豐盛的燭光晚餐~ 甫踏入餐廳,已經瞬間被眼前華麗堂皇的「火爐」而感到驚艷。🥃🍷🍻🍹 室內環境寧靜昏暗,播放著柔和的音樂,晚間甚有情調。如果喜歡這家浪漫感滿滿的餐廳,大家記得要bookmark起來!🍴🥩💕📍#dia_銅鑼灣/ 食物 Food / 🖤 Set Menu 🖤꧁ STARTERS ꧂▪️Soup of the Day 是日例湯▪️Toasted Parker Bread Roll 特製牛油餐包▪️Served with Famous Cinnamon Butter 🧈 配自家秘製肉桂牛油▪️Fresh Caesar Salad 凱撒沙律餐湯是羅宋牛肉湯,肉味超級香濃,而且啖啖都能吃到肉粒,完全值回票價!凱撒沙律🥗色澤繽紛吸引,加上烤得香脆的多士粒,提升味道層次。餐包🍞烤得外脆內軟,蘸上餐廳自家製、軟滑香甜的肉桂牛油,更添麵包的味道。🧈꧁ CHOICE OF MAIN ꧂▪️Signature 10oz Pure Black Angus N Ribeye Steak (Chimichurri Sauce/ Black Pepper Sauce/ Onion

/ 食物 Food /

🖤 Set Menu 🖤

꧁ STARTERS ꧂
▪️Soup of the Day 是日例湯
▪️Fresh Caesar Salad 凱撒沙律

꧁ CHOICE OF MAIN ꧂
▪️Signature 10oz Pure Black Angus N Ribeye Steak (Chimichurri Sauce/ Black Pepper Sauce/ Onion sauce)
紐西蘭安格斯肉眼扒(10oz)(阿根廷青醬/ 黑胡椒醬/ 洋蔥醬)

我們分別選擇了黑胡椒醬和洋蔥醬,肉眼扒的厚度十足,擺盤賣相精緻,肉味濃郁,肥瘦均勻,份量大到吃完會很飽~ 西蘭花、青瓜和蘿蔔經香烤過後更有一陣獨特的香味,吃完非常滿足飽暖。

꧁ GOLDEN FRIES ꧂
薯條炸得非常香脆,整體非常好吃!😍😍😍 原來現在所有主菜均享有任食薯條,加 $10 即享任食薯蓉,喜歡薯條的大家不容錯過~

꧁ COFFEE/ TEA ꧂

/ 環境 Environment /

餐廳室內用餐環境燈光可以調暗,在每張檯上放置精緻的仿真蠟燭🕯️,夜間光線很柔和舒服,而且樓底夠高,頗有空間感~💖 在這裡我們很舒適地坐了一整個晚上,感受眼前美食帶來的幸福感!💫

/ 服務 Service /

店員服務誠懇親切,細心推介食物也很有水準。店員也會不時幫我們refill水,非常細心。

/ 價錢 Price /

這裡主要是吃晚市套餐,食物質素頗高,而且推出了薯條Free Flow🍟,也可以加錢點任食牛扒🥩(不過我們覺得當天的食量不算很大所以沒有試~)以份量來說價錢不算很貴。再加上環境氣氛搭夠,非常適合節日慶祝!🤩

/ 其他 Others /

▪️餐廳洗手間🚾位於餐廳門口入面,只有一格,入面有些藝術裝飾,清潔程度良好。

La Moo Moo’s Steak and Fries
灣仔軒尼詩道239號18樓

2022-09-18 60 浏览
今時今日牛排炸薯條是一個普通概念,但 La Moo Moo's 是一家隱藏起來的扒房餐廳屹立在灣仔繁華街道上的高樓大廈令你感覺遠離煩囂和擁擠的人潮,交通便利;餐廳地方不大卻設計有心思,鏡面天花板和前衛的枝形吊燈非常吸睛;站在門外已看見虛擬壁爐和黑色枱椅再加上每枱放上蠟燭,感覺神秘又美麗。侍應殷勤招待,坐下便選了Virgin mojito~解渴清涼;然後在菜單上選了紐西蘭安格斯肉眼扒10安士套餐;先來了暖暖的自家製麵包,搽上蜂蜜肉桂黃油醬~ 肉桂味濃,特別香口;甘筍湯~鮮甜帶點疆味,好醒胃;緊隨其後是凱撒沙律~新鮮爽口。最後來了重頭戲~牛排薯條;廚師按照我的要求烹製的紐西蘭安格斯肉眼扒,肉質咬落軟腍嫩滑, 牛扒肉汁滿瀉,又呈現著粉紅色中心,正是我所求,還配上內軟外脆的薯條,確實可體驗廚師的細心,食得很開心。 在這裡感覺逍遙自在,與三五知已一邊鋸扒及薯條一邊模模酒杯底,閑話家常,人生何求!

還配上內軟外脆的薯條,確實可體驗廚師的細心,食得很開心。
  • 薯條
  • 凱撒沙律
  • La  Moo  Moo’s  Signature  Steak
2022-09-18 74 浏览
朋友指引得知這以牛扒及薯條主打的樓上西餐扒房,古典歐陸式佈置,頗有高级格調感😀侍應以外籍人士為主,正好練習英語會話,先點了一杯解暑冷飲:青檸梳打,氣味清新,甘甜醒胃👏,配以和飲品一起上桌的自家製麵包及肉桂牛油,熱熱脆口的包塗上有濃郁肉桂味道的牛油,味蕾一大享受😋打量了一下菜牌,决定選三道菜套餐,包含是日餐湯,沙律,主菜,免卻再費神點菜😋餐湯是甘筍湯,入口甘甜濃濃的甘筍味,湯底绵滑,無 芡汁的漿糊感😋凱撒沙律蔬菜十分新鲜,入口爽脆,主菜前的開胃佳選👏👏主菜捨扒肉而取烤雞配阿根廷青醬,雞肉烤得嫩滑,入口嚼感足,充滿香草醃料清香, 配以微辣的阿根廷青醬,更令雞肉鮮味提升不少, 另有一大盤 脆卜卜炸薯條伴碟,份量足材料好😋😋飲罷剩下的青檸梳打,亦完结了這烤雞薯條餐👏👏

青檸梳打

自家製麵包配肉桂牛油

甘筍濃湯

凱撒沙律蔬菜十分新鲜,入口爽脆,主菜前的開胃佳選👏👏

烤雞配阿根廷青醬

飲罷剩下的青檸梳打,亦完结了這烤雞薯條餐👏👏

2022-09-15
青檸梳打
自家製麵包配肉桂牛油
甘筍濃湯
烤雞配阿根廷青醬
2022-09-16 106 浏览
今日男友卜左La Moo Moo’s Steak撐吓枱腳,浪漫🌹吓🥰餐廳氣氛都幾浪漫,真係好啱拍拖嘅情侶談下心傾下計。我哋一人一個set $388@,包餐湯,餐包,凱撒沙律,重點係包仼食薯條😍餐湯係番茄🍅湯,啖啖番茄蓉,酸酸甜甜好開胃。凱撒沙律菜夠新鮮爽脆,一人一碗份量都幾多👍🏼個餐包好好食,外層微微烘脆,質感好軟熟,塗一點自家製嘅肉桂混牛油🧈,同食評講嘅一樣咁好食🥰紐西蘭安格斯肉眼扒有三款醬揀,黑胡椒醬,洋蔥醬,阿根廷青醬,第三款未食過就揀佢試下,油係油咗少少🤏,但味道都唔錯呀👍🏼牛扒份量好足,有10安士,一如既往都係要五成熟,燒得剛好,外層烤至微微焦香,切開肉色粉嫩 ,口感軟腍,牛香味係口中散發,男友食得勁開心😆 不得不讚一讚佢把刀,外型好cute 又好切😆薯條都係即炸,端上嘅時候嘅香炸味已經feel到好熱氣😂,當然愈熱氣嘅嘖就愈邪惡😚,一條一條咁食到停唔到口😋最後要左杯熱檸水,解膩又幫下吸收牛扒嘅鐵質😂

餐廳氣氛都幾浪漫,真係好啱拍拖嘅情侶談下心傾下計。

餐湯係番茄🍅湯,啖啖番茄蓉,酸酸甜甜好開胃。

凱撒沙律菜夠新鮮爽脆,一人一碗份量都幾多👍🏼

紐西蘭安格斯肉眼扒

不得不讚一讚佢把刀,外型好cute 又好切😆

最後要左杯熱檸水,解膩又幫下吸收牛扒嘅鐵質😂

2022-09-14 60 浏览
晚上想鋸扒,上網找一找就找到這間。點選了餐,包了餐包、沙律、湯、薯條、主菜及飲品。凱撒沙律,沙律菜夠新鮮沒有苦澀味,另外加了適量的醬汁及芝士使味道平均,麵包也是脆脆的,如果多一點會更好,還有軟心蛋也是我喜愛的多來1隻也可以。牛肉蕃茄湯,首先用了夠多,每啖也有很多牛肉碎,番茄跟牛肉是絕配,還有薯仔蓉及粒使整體感覺更飽滿。麵包外皮脆脆的,店員說是自家製,另外自家裝肉桂醬,肉桂味很濃而且甜甜的。炸薯條很香脆,使人停不了,而且可以無限Refill。意大利烤燒腩肉卷,愛皮有燒腩仔皮的味道很脆口,雖然好像很肥膩,但入口卻感到肉的油脂經過高溫烤製已被逼了出來,雖由是油的部位是爽的,肉也有很濃烈的香草味道。德州醬燒豬肋骨,肋骨肉軟滑,醬汁的味道沒有蓋過肉的鮮味,外表看來味道很濃,但實質是香味十足。檸檬茶,酸酸的檸檬配上香濃的茶,中和了主菜的油膩感。咖啡,夠熱,味道甘甘的。味道: 可以一試環境: 氣氛不錯衛生: 清潔服務: 殷勤價錢: 可接受
晚上想鋸扒,上網找一找就找到這間。
點選了餐,包了餐包、沙律、湯、薯條、主菜及飲品。
炸薯條很香脆,使人停不了,而且可以無限Refill。
檸檬茶,酸酸的檸檬配上香濃的茶,中和了主菜的油膩感。
咖啡,夠熱,味道甘甘的。
味道: 可以一試
環境: 氣氛不錯
衛生: 清潔
服務: 殷勤
價錢: 可接受
2022-09-14 45 浏览
上星期幸運地中了六合彩四奬, 所以今晚帶女朋友慶祝一下!女朋友話灣仔有間有格調又唔貴嘅牛扒屋,就去試試!有別於一般牛扒屋,這間餐廳裝修似間紅酒吧!侍應引領到近窗口位置,可以一邊食飯一邊欣賞暮色,唔錯!入到牛扒屋當然選擇牛扒,今日Set Menu $388! 但如果選擇安格斯西冷牛扒要加錢,所以主食選擇了西選擇肉眼扒!先到嘅餐湯係羅宋湯,口感濃密飽肚。熱辣辣餐包配以秘製肉桂及牛油!軟熟又香脆,搽少少玉桂香氣濃郁,令人欲罷不能。接著係凱撒沙律,醬汁濃味但開胃,配上流心蛋,醒胃!主食當然係幼嫩Medium 嘅肉眼扒 ,肉質鮮嫩多汁,可惜當晚要揸車,否則配上一杯澳洲嘅Shiraz, 一流!最後餐飲點了凍檸檬茶解油膩!雖然平時甚少食西餐牛扒,但今晚嘅menu 各項都大有驚喜!

接著係凱撒沙律,醬汁濃味但開胃,配上流心蛋,醒胃!

最後餐飲點了凍檸檬茶解油膩!
雖然平時甚少食西餐牛扒,但今晚嘅menu 各項都大有驚喜!
2022-09-10 150 浏览
呢間灣仔扒房想食好耐,收工約左朋友一齊食👭Girls Talk❤餐廳唔算大,但裝飾典雅,燈光昏暗,環境洋溢著歐陸情懷,幾有氣氛。Set menu $388 per one每個套餐都配餐湯、自家製餐包、沙律、任食薯條同餐飲。凱撒沙律羅馬生菜新鮮爽口,麵包粒🍞烤到脆卜卜。🤤大量Parmesan Cheese灑係面🥗🧀配埋沙律醬食,邪惡但好正,仲有半隻溏心雞蛋。🍞特製牛油餐包餐包好鬆軟,邊邊位有小小脆帶微暖。牛油分別有原味同肉桂味,好特別😏忍唔住食哂!🥣牛尾湯牛尾湯濃稠順口,冇腥味,加左好多牛肉,酸甜可口。🐔烤雞配阿根廷青醬烤雞有三大塊,皮脆雞肉滑嫰多汁。上網睇阿根廷青醬係南美洲烤肉既靈魂,滿滿既香草清香襯托肉質既鮮味,微酸微辣刺激味蕾,的確出色。🐮🦬紐西蘭安格斯肉眼扒呢個係signature 必點!我地叫左medium👨‍🍳整到岩岩好,切開係嫰紅色。牛扒以香草同牛油提味,入口率先感覺到濃密既牛油香,肉質腴嫩有咬口,肉汁滿瀉,沾埋黑椒汁更讚,真係好好味!牛扒份量足足有10安士,牛魔王岩哂。推廣優惠‼️憑生日過嚟加$200仲有蛋糕,即影即有,枱面設計同埋禮盒花😍

Set menu $388 per one
每個套餐都配餐湯、自家製餐包、沙律、任食薯條同餐飲。

🍞特製牛油餐包

🥣牛尾湯
牛尾湯濃稠順口,冇腥味,加左好多牛肉,酸甜可口。

🐔烤雞配阿根廷青醬

🐮🦬紐西蘭安格斯肉眼扒

推廣優惠‼️
2022-09-10 70 浏览
在家煮咗幾日飯,又係出街食飯嘅時候啦!今晚去了灣仔鋸扒,聽聞牛扒好出色,偏偏我倆今晚選了豬。是日例湯店員告知我們是蕃茄牛肉湯,有啲似羅宋湯湯底,加上濃郁嘅牛肉味,湯的材料豐富,啖啖都食到牛肉和薯仔。特製牛油餐包餐包外邊很脆,而裏面口感就係軟熟,咬開餐包又會彈開,很有趣,名副其實的外脆內軟。配自家秘製肉桂牛油,肉桂味香濃,唔會太甜,牛油唔會羶唔會膩。凱撒沙律份量都幾大碟,粒粒脆口蒜蓉包香脆可口,有幾款菜,加了芝士,拌勻後食芝士味很濃。德州醬燒豬肋骨豬肋骨肉質軟滑,很易切開,醬汁的味道濃厚。意大利烤燒腩肉卷外皮脆得’卜’一聲,夾着一層肥膏,一層肉,口感和層次很分明,除了有很濃烈的香草味,肉的油分很豐富,肉質都頗嫩滑。最開心主菜都跟埋一籃薯條,薯條有啲比較脆,有啲比較淋,令我食唔停口,唔夠仲可以無限添加。最後仲有餐飲,咖啡或茶。店員有禮,環境有氣氛,除了主菜,餐包也令我著迷。😍
在家煮咗幾日飯,又係出街食飯嘅時候啦!
今晚去了灣仔鋸扒,聽聞牛扒好出色,偏偏我倆今晚選了豬。
是日例湯
德州醬燒豬肋骨
豬肋骨肉質軟滑,很易切開,醬汁的味道濃厚。
意大利烤燒腩肉卷
最後仲有餐飲,咖啡或茶。
店員有禮,環境有氣氛,除了主菜,餐包也令我著迷。😍
2022-09-10 67 浏览
What a surprisingly fabulous Western restaurant in Wan Chai 😍recommended 👍🏻We ordered 2 sets. The size is big. We love the taste so much ❤️💖 😍 the price is acceptable! Worth trying. The set include salad & soup ~the salad 🥗 is fresh 👍🏻We won’t miss this wonderful steak 🥩~ with French fries 🍟, very crispy 。I ordered medium raw. must give it a try as it is very worth-trying food. It is fresh as well 🥰 must order again. We ordered the stir chicken as well . They are so mouth-watering that i must

We ordered the stir chicken as well . They are so mouth-watering that i must praise 👍🏻 the sauce is totally perfect matched with them.

The salad is great !!! Full of cheese 🧀 Love the taste so much ❤️very yummy 。 👍🏻👍🏻 it is fresh and sweet.

For the drinks, we ordered lemon 🍋 tea ☕️ 。

It was quite full already for 2 persons. The environment is good and romantic.