2007-10-15 15 浏览
前日食完個極唔滿意既晚餐...經過見到人山人海...入黎買兩磅麵包跟同事做早餐!Plain Bread, $15, 我選了切四塊, 厚厚的, 軟綿綿...唔錯!合桃方包, $16, 八塊裝...合桃無A1 咁多...麵包質感唔錯!包都幾似A1, Das Gute, Backenheim....價錢係呢個場唔算太貴...不過, 對呢個場無乜好感...應該唔會再光顧!

2007-10-12 19 浏览
呢幾個月黎都一直周圍搵邊度有蜜瓜包賣,次次都搵唔到,都幾失望。早排學校早放,拉埋個朋友去參觀下呢間新開既商場。入面全部都係高檔餐廳,一心諗住走人之際,係出口附近見到呢間麵包鋪。係門口已經見到架上面既蜜瓜包,好興奮,二話不說買左四個黎食。第一啖咬落去,唔掂,個包凍哂,個皮唔脆,麵包唔軟最大問題係個包唔係好似日本正宗蜜瓜包果類曲奇皮,而係砂糖皮,完全冇果種香味,好失望。話哂成世人第一次食蜜瓜包,留番一個番到屋企影張相就算,俾左細妹食。八蚊買個咁既蜜瓜包,我寧願去食我最憎既麥當勞漢堡包好過。原本諗住俾個喊樣,見難得係香港可以搵到蜜瓜包,加上服務同裝修唔錯,俾個OK佢啦。
早排學校早放,拉埋個朋友去參觀下呢間新開既商場。
第一啖咬落去,唔掂,個包凍哂,個皮唔脆,麵包唔軟
八蚊買個咁既蜜瓜包,我寧願去食我最憎既麥當勞漢堡包好過。

2007-10-12 8 浏览
星期日來到elements,見到一處人頭湧湧,原來有一間新的麵包店.看清楚一點,應該是Das Gute來吧選了一個Walnut rye bread當早餐.未放入口,只要拿上手,就知道這個麥包很高密度很足料.A1也有一個同樣的麥包,和這個相比,這個口感較為粗糙,可能因為A1用了較多的Margarine吧;而這個麵包裡的Walnut差不多是原粒的,很巨型!!