KABOOM

放工有咩開心得過望住海景嘆酒?呢間KABOOM用上大量天然物料設計,充滿渡假嘅感覺,有室內室外座位,戶外位置可以飽覽全維港景色。菜式以東南亞為主題的Fusion菜為主,以及多款精心炮製嘅cocktail,平日晚上都爆曬場,超熱鬧,睇嚟大家都好buy今朝有酒今朝醉呢個concept⁺o(⁎˃ᴗ˂⁎)o⁺‧•͙‧⁺。 𖦹 deep sea tacos $118 以為係軟身嘅口感點知食落好似doritos,超脆,配上爽甜嘅鮮蝦、生菜同埋畫龍點睛嘅三文魚子,非常開胃,想叫多兩碟當主菜食。𖦹 KABOOM sharing platter $218有惹味嘅單骨雞翼、香脆嘅蒜蓉包、富孜然味嘅串燒雞肉、辣辣地嘅枝豆同開胃嘅蝦cocktail,佐酒一流,令人食唔停口。𖦹 tom yum gong risotto $258望住白色嘅飯我心諗:你邊度陰邊度公呀ching,r曬頭。但原來食落係另一回事,啲飯creamy得嚟有陣低調嘅冬陰公辣勁,加上帶子、軟殻蟹、虎蝦,同埋特別嘅蓮藕脆脆,口感豐富,大推!𖦹 chargrilled beef strip w/ roasted vegetables $308牛扒叫咗

𖦹 deep sea tacos $118

𖦹 KABOOM sharing platter $218

𖦹 tom yum gong risotto $258

牛扒叫咗medium rare,一切開超粉嫩,而且帶炭燒香味,牛味突出,加上燒過嘅蕃茄仔、薯仔、黃瓜作為配菜,很滿足,仲可以點埋羅宋湯味嘅汁。

𖦹 life sucks, let’s get drunk $128

鴨曰:失了足,才會跌入你的。。。浴缸。浴缸 + 泡泡+花瓣+黃色小鴨,可愛度爆燈。雖然有vodka ,但加埋熱情果+ 菠蘿汁 咁酸酸甜甜帶有果味,易入口。人生苦短,記得飲醉。

𖦹 i need to keep fit $108

成杯咁綠一睇都知係健康嘢,有似奶蓋嘅牛油果cream、綠茶同rum,特別嘅配搭。

2022-10-27
  • Deep Sea Tacos
  • KABOOM Sharing Platter
2023-01-20 98 浏览
尖沙咀鬧市中的開揚海景餐廳 環境走東南亞渡假風 落地大玻璃望著維港的景色☺️ 相信無講是日頭還是晚夜景色都會很美! drink menu 有非常多選擇 不過今次lunch沒試到 而食物都有東南亞風味🧉 weekend lunch menu $258先有是日餐湯 蕃茄湯酸酸甜甜挺開胃🍅 吞拿魚他他的醬汁偏辣 加上芒果🥭和牛油果🥑 味道清新Egg-Autte 是沾了蛋液的法包 有點像西多士的口感🥖 煎魚柳配的綠咖哩汁惹味帶辣勁!豬扒有烤過的焦香 有香茅等的香料 有點越式風味!

weekend lunch menu $258
先有是日餐湯 蕃茄湯酸酸甜甜挺開胃🍅

吞拿魚他他的醬汁偏辣 加上芒果🥭和牛油果🥑 味道清新

Egg-Autte 是沾了蛋液的法包 有點像西多士的口感🥖

煎魚柳配的綠咖哩汁惹味帶辣勁!

豬扒有烤過的焦香 有香茅等的香料 有點越式風味!
2023-01-20 185 浏览
👯想同朋友 Chill 下嘅話, 現時 Bar & Restaurant 種類嘅食店是大熱之選, 這間頂樓餐廳連 Rooftop 嘅空中花園, 都一樣可飽覽維港景緻😍🌴餐廳內有如置身外國風情嘅氛圍, 主打東南亞Fusion菜式, 戶外空間景緻開揚, 迷人嘅維港夜景盡收眼簾, 係三五知己把酒談歡嘅好地方🥰🌟各式飲品及特色cocktail選擇款式多🍹HUE $78Lime & grapefruit juice with Fig Flavour 酸中帶甜, 味道清新😍🍹Mandalay $78Mango Puree, Pineapple & Lemon juice , Soda with Ginger Flavour香甜味覺獨特, 有着飲沙冰嘅口感🤩🌮Deep Sea Tacos $118非常脆口嘅墨西哥脆片內, 包著蝦仁, 三文魚子及菜絲, 口感層次豐富😋🥗A Very Berry Summary Salad $118藍莓, 士多啤梨伴著新鮮爽口嘅沙律生菜, 夾雜 Blue cheese , Parma Ham Chips, 拌和覆盆子香醋汁, 食材新鮮, 口味清新🥰🥩Chargrill

🌟各式飲品及特色cocktail選擇款式多
🍹HUE $78
酸中帶甜, 味道清新😍

🍹Mandalay $78
香甜味覺獨特, 有着飲沙冰嘅口感🤩

🌮Deep Sea Tacos $118

🥩Chargrilled Beef Strips with Roasted Vegetables Gravy $308
肉質嫩口又juicy, 烹調得宜嘅牛扒上呈現網紋, 賣相吸引, 頓時增加食慾😍

🐟Grilled Sole with Thai Vegetables, Red Coconut Sauce and Roasted Nuts $238
非常厚身嘅龍脷魚肉, 口感白滑軟嫩, 配上椰香味濃帶甜味嘅泰式咖哩醬汁, 十分惹味😍

2023-01-18
2023-01-19 3548 浏览
近期最hit 峇里風打卡餐廳🌴𝐊𝐚𝐛𝐨𝐨𝐦✨最正係上層rooftop bar,飽覽維港海景💙下層有落地大玻璃窗,同樣可以欣賞到日落同夜景🏙️餐廳主打東南亞fusion菜式同特色調酒 Staff 好friendly🫶🏻 必須book位‼️FULL HOUSE‼️呢道最出名必食一定係超脆身的tacos😍蝦肉、三文魚籽➕生菜絲呢個組合非常惹味而且refreshing🌮 沙嗲串燒有得揀豬/雞〰️毫無懸念咁揀咗雞肉🐔啖啖肉燒得好香口🤤肉質完全唔柴配沙嗲醬好好味👌🏻主菜揀左海鮮risotto配料豐富幾惹味😆冬蔭公味可以更濃郁就好🫣牛扒賣相唔錯燒得好香有網格紋🥩做到medium rare嘅粉嫩色,肉質有咬口👌🏻仲有烤蔬菜解膩🤪呢道 cocktails造型賣相好靚😍 浴缸配一隻鴨仔,仲有d泡泡同花瓣喺上面🛁🌹呢杯有Vodka, Passion Fruit Purée, Pineapple Juice with Ginger flavour 都幾易入口🤪所以我就醉了😂😂 另一杯Mandalay超好飲!芒果+菠蘿+檸檬🍹酸味突出甜度適中😍
近期最hit 峇里風打卡餐廳🌴𝐊𝐚𝐛𝐨𝐨𝐦✨
最正係上層rooftop bar,飽覽維港海景💙

下層有落地大玻璃窗,同樣可以欣賞到日落同夜景🏙️

牛扒賣相唔錯燒得好香有網格紋🥩

2022-10-16
  • Deep Sea Tacos
  • Chargrilled Beef Strips with Roasted Vegetables
  • Damn Pissed Off!
  • Mandalay
  • Tom Yum Gong Risotto
2023-01-19 83 浏览
終於一嘗呢間出名嘅天台餐廳😍由於打風,所以我哋安排坐喺室內位置室內環境都好舒服、裝飾充滿峇里度假風🌴同媽咪食兩個set lunch😋大家先飲咗個好入味嘅南瓜湯🎃第一個係stone grilled beef steak🥩 叫咗五成熟5️⃣呢個石燒牛扒表面燒得好脆口,亦充滿石燒味道🔥內裏則鎖住肉汁,加上扒比較薄,所以完全唔靭💯仲有薯條同沙律菜做伴菜🥗另一客則是慢煮雞腿🐓由於慢煮嘅關係,所以雞肉仲係好鮮嫩🈵就算厚都唔鞋口❎而且仲有酸酸甜甜嘅蕃茄汁拌飯🍅
終於一嘗呢間出名嘅天台餐廳😍

由於打風,所以我哋安排坐喺室內位置
室內環境都好舒服、裝飾充滿峇里度假風🌴
同媽咪食兩個set lunch😋
大家先飲咗個好入味嘅南瓜湯🎃

呢個石燒牛扒表面燒得好脆口,亦充滿石燒味道🔥
內裏則鎖住肉汁,加上扒比較薄,所以完全唔靭💯
仲有薯條同沙律菜做伴菜🥗

另一客則是慢煮雞腿🐓
由於慢煮嘅關係,所以雞肉仲係好鮮嫩🈵
就算厚都唔鞋口❎
而且仲有酸酸甜甜嘅蕃茄汁拌飯🍅

2022-10-17
午餐
2023-01-19 59 浏览
早幾日同朋友見天色唔錯嘅時候去到尖沙咀呢一間最近好Hit嘅打卡餐廳☺️本來想坐露天位置嘅但係因為太遲book位啦最後都滿座🥲我哋只可以坐室內位置,不過原來室內位置嘅環境好優雅,而且都幾浪漫!天台嘅環境有啲似係峇里風,餐廳室內就知高級西餐廳!我哋叫Prawns Taco🌮 裏面包着爽口彈牙嘅大蝦肉,taco好脆,好味又開胃!Crabs bao bao 眼見隔籬枱軟殼蟹包包好吸引我都忍唔住!軟殼蟹炸得香脆,包包類似饅頭夾餅,一齊食口感好豐富燒春雞大大隻兩個人食原來都好夠😋雞肉依然好滑我哋當然會叫一份牛扒,五成熟剛剛好!牛扒厚薄剛好入口仲好多汁另外我哋再食咗兩杯好適合打卡嘅Cocktails 甜甜哋酸酸地,好開胃

我哋叫Prawns Taco🌮
裏面包着爽口彈牙嘅大蝦肉,taco好脆,好味又開胃!

軟殼蟹炸得香脆,包包類似饅頭夾餅,一齊食口感好豐富

燒春雞大大隻兩個人食原來都好夠😋雞肉依然好滑

我哋當然會叫一份牛扒,五成熟剛剛好!
牛扒厚薄剛好入口仲好多汁

餐廳位於尖沙咀係一間igable嘅餐廳主要提供泰式同西式美食餐廳對住維港海景🌊望住食飯夠晒Chill環境非常舒適🔸𝐀𝐩𝐩𝐞𝐭𝐢𝐳𝐞𝐫𝐬დ 𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐁𝐚𝐨 𝐁𝐚𝐨 $𝟏𝟏𝟖დ 𝐃𝐞𝐞𝐩 𝐒𝐞𝐚 𝐓𝐚𝐜𝐨𝐬 $𝟏𝟏𝟖🔸𝐌𝐚𝐢𝐧𝐬დ 𝐂𝐡𝐚𝐫𝐠𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐒𝐭𝐫𝐢𝐩𝐬 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐑𝐨𝐚𝐬𝐭𝐞𝐝 𝐕𝐞𝐠𝐞𝐭𝐚𝐛𝐥𝐞𝐬 𝐚𝐧𝐝 𝐆𝐫𝐚𝐯𝐲 $𝟑𝟎𝟖დ 𝐓𝐨𝐦 𝐘𝐮𝐦 𝐆𝐨𝐧𝐠 𝐑𝐢𝐬𝐨𝐭𝐭𝐨 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐒𝐞𝐚𝐟𝐨𝐨𝐝 𝐆𝐚𝐥𝐨𝐫𝐞 𝐚𝐧𝐝 𝐋𝐨𝐭𝐮𝐬 𝐑𝐨𝐨𝐭 𝐂𝐡𝐢𝐩𝐬 $𝟐𝟓𝟖🔸𝐂𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥𝐬დ 𝐃𝐚𝐦𝐧 𝐏𝐢𝐬𝐬𝐞𝐝 𝐎𝐟𝐟! $𝟏𝟐𝟖დ 𝐋𝐢𝐟𝐞 𝐒𝐮𝐜𝐤𝐬, 𝐋𝐞𝐭’𝐬 𝐆𝐞𝐭 𝐃𝐫𝐮𝐧𝐤 $𝟏𝟐𝟖我哋今次叫咗兩份主食,兩份小食同兩杯飲品。首先登場嘅係Deep Sea Tacos,一碟有三份,每份tacos都係以脆餅夾住雞尾酒蝦同生芋,仲鋪咗三文魚籽喺面,食落口感豐富,蝦肉鮮甜彈牙,非常好味😋 Crab Bao Bao就顧名思義,係蟹肉包包,餐廳用咗中式刈包夾住酥炸軟殼蟹,非常特別。個包特別鬆軟!軟殼蟹唔厚炸粉,食落香脆得嚟鮮味亦十足,唔怪之得店員咁推介呢款小食🤣To
餐廳位於尖沙咀

დ 𝐃𝐞𝐞𝐩 𝐒𝐞𝐚 𝐓𝐚𝐜𝐨𝐬 $𝟏𝟏𝟖

🔸𝐌𝐚𝐢𝐧𝐬

🔸𝐂𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥𝐬
დ 𝐃𝐚𝐦𝐧 𝐏𝐢𝐬𝐬𝐞𝐝 𝐎𝐟𝐟! $𝟏𝟐𝟖

Tom Yum Gong Risotto非常足料,有原隻炸軟殼蟹、大蝦同埋帶子,全部都鮮味十足。risotto煮得啱啱好,軟硬適中,冬陰公味香濃,同risotto好夾,食落好惹味😋
Chargrilled Beef Strips擺盤相當精緻,牛肉燒完之後色澤好亮麗,坑紋亦都好靚,食落口感juicy,牛味香濃,配埋伴碟嘅烤蔬果食好夾☺️

兩杯cocktail都好啱打卡!Damn Pissed Off用左Vodka、熱情果、菠蘿汁整成,以浴缸🛀造型上檯,好啱打卡🤩造型玩味十足!Life Suck有Run、椰汁、Melon Purée、Calamansi Juice,椰汁🥥幾重,甜甜地香濃易入口👍🏼

2022-10-15
2023-01-19 51 浏览
開陽靚景戶外位一定要打卡,不過其實佢嘅室內座同樣舒適,兩面大窗,下午嚟到太陽照得和暖😌 嚟呢度high tea , happy hour 都好啱😍😍Kaboom Sharing Platter 🥖🍢拼盤可以一次過試多幾樣都得。 拼盤入面有沙嗲串燒、雞翼、蒜蓉包、辣毛豆、雞尾蝦~~尤其喜歡惹味辣毛豆及爽脆鮮甜嘅蝦🍤 Single bone chicken wings 🍗有三種口味,herbs、Cajuns 及鹹蛋黃,單骨好方便,食落香脆肉嫩Tuna cups 🐟吞拿魚蓉嫩滑鮮味,盛住嘅酥皮好有驚喜,酥脆香口唔油膩,增加口感Damn pissed off! 🐣浴缸🛁加黃色鴨仔,超得意🥰,易入口又清新Life Sucks, Let’s Get Drunk🥥蜜瓜,椰子,甜甜地,好好味😋

Kaboom Sharing Platter 🥖🍢

Single bone chicken wings 🍗

Tuna cups 🐟

Damn pissed off! 🐣
浴缸🛁加黃色鴨仔,超得意🥰,易入口又清新

Life Sucks, Let’s Get Drunk🥥
蜜瓜,椰子,甜甜地,好好味😋

2023-01-19 79 浏览
人氣打卡餐廳,我想試好耐架喇~朋友幫手book到位,去happy hour + early dinner😍呢日天氣咁好,我地坐左係樓試既天枱位置,呢到真係勁靚,勁chill🥰我地坐係bar枱既位置,bar tender好funny,成晚陪我地吹水,好開心🥳呢度晚cocktail好特別,除左佢地個陪夠抵死之外,賣相都好吸睛,真係好岩一班女仔黎打卡飲野☺️我地分別叫左Tonight Is Gonna Be A Good Night!同埋Life Sucks, Let's Get Drunk! 我果杯就比較重花果味,酸酸甜甜既,有啲花香😍而朋友既life sucks😂😂反而就再甜啲,冰凍爽口一啲,飲落完全唔sucks架🤣食物方面,水準都ok wo~~出乎意料🤩頭盤叫左Deep Sea Tacos,脆卜卜既taco,入而有好多好多海鮮,鮮味爆晒出黎🤤主菜叫左個牛扒Chargrilled Beef Strips with Roasted Vegetables and Gravy,我地叫左5成熟,黎到真係剛剛好,同埋見到牛扒係燒到有網紋,靚到好似畫試去咁😍另外仲叫左個冬蔭公意大利飯,上面既配料有原隻

另外仲叫左個冬蔭公意大利飯,上面既配料有原隻大蝦🍤同原隻軟殼蟹🦀真係分量十足🤭意大利飯亦熟得岩岩好,唔會過生,吸左啲冬陰功汁,非常惹味😋
2023-01-19 79 浏览
Kaboom係近期嘅打卡熱點餐廳,天台outdoor位置夜晚打卡最靚,但係我係lunch time過去,天台就冇開啦不過坐喺室內環境都非常之好,唔使曬住食lunch☺️而另一晚我約左朋友去呢間餐廳食晚飯日與夜既環境感覺唔同哂✨睇相 Lunch Set: 🫧Soup of day 南瓜湯🎃,好creamy, 不錯Main Course:🫧Black truffle risotto $98有蘑菇、洋蔥🧅、燴嘅黑松露飯,😍黑松露味好香,幾粒蕃茄仔夾埋一齊食,冇咁膩亦都幾好味,推薦✨✨🫧Stone Grilled Beef Steak $1487成熟牛扒剛剛好,掌握得好好唔會太硬以牛扒屬於薄身,味道有點炭香配埋薯菜同沙律🥗🫧Coffee/ Tea $25House Mocktail $35
不過坐喺室內環境都非常之好,唔使曬住食lunch☺️

而另一晚我約左朋友去呢間餐廳食晚飯
日與夜既環境感覺唔同哂✨睇相

Lunch Set:
🫧Soup of day
南瓜湯🎃,好creamy, 不錯

Main Course:
🫧Black truffle risotto $98
亦都幾好味,推薦✨✨

7成熟牛扒剛剛好,掌握得好好唔會太硬
以牛扒屬於薄身,味道有點炭香
配埋薯菜同沙律🥗

🫧Coffee/ Tea $25
House Mocktail $35
2023-01-19 54 浏览
今日朋友生日,食飯前搵咗呢間靚靚餐廳可以舒舒服服傾下偈。大片玻璃窗可以遠望海景。裝修風格有種去咗外國嘅休閒感,好適合同朋友一齊喺度慢慢嘆時間。我哋嗌咗三個小食share食:Single bone chicken wings Satay skewers Who doesn’t love fried 雞翼最為出色,分量多賣相又好,好推介👍🏻而炸薯條係俾我哋最快食晒😂有好香濃嘅黑松露味,配酒一流。沙嗲串甜甜地有少少辣味道都唔錯。嘢飲我哋嗌左:Jambi Damn pissed offJambi 主要係檸檬汁加蘋果汁,酸味比較重但係好容易入口,適合唔鍾意飲酒嘅女仔。而Damn pissed off 就係貪佢得意,係浴缸造型入邊有好多泡泡同埋鮮花花瓣,隔離仲有一隻好得意嘅鴨仔😂 佢飲落去酸酸甜甜,好適合鍾意打卡嘅女仔😂👍🏻影相一流。
我哋嗌咗三個小食share食:
Single bone chicken wings
Satay skewers
Who doesn’t love fried

嘢飲我哋嗌左:
Jambi
Damn pissed off
2023-01-19 5262 浏览
💥KABOOM Sharing Platter - $218Crab Bao Bao 🦀 - $118Chargrilled Beef Strips with Vegetables 🥩 - $308Grilled Sole with Thai Vegetables 🐟 -$238Wohoo, What A Day! 🍹 - $108Damn Pissed Off 🍸- $108港女飲嘢打卡慶祝生日勝地!🎂 Many of my friends have visited Kaboom - talk of the town and hottest restaurant in Hong Kong now! With a decent view and chic interior, you can always see a queue of “kong girls” at the lift lobby waiting for a seat at Kaboom.We ordered two appetizers, mains and cocktails in total for two. The
💥
KABOOM Sharing Platter - $218

Crab Bao Bao 🦀 - $118

Wohoo, What A Day! 🍹 - $108
Damn Pissed Off 🍸- $108

港女飲嘢打卡慶祝生日勝地!🎂

We ordered two appetizers, mains and cocktails in total for two. Their cocktail would be the highlight of the night - friendly bartenders and cute ideas for cocktail🦆. The bathtub filled with bubbles and a duck beside is super instagrammable!📸

My favourite dish would be crab bao bao 🦀 it’s a fusion of chinese x japanese x western kind of “burger” however, it’s a bit spicy so I wasn’t able to finish all.

The view from the restaurant is really breathtaking and many people go their for birthday celebrations.

Address: 20/F, Prince Tower, 12A Peking Rd, Tsim Sha Tsui
  • Damn Pissed Off
  • Crab  Bao  Bao
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 好似置身於渡假海灘般嘅餐廳酒吧,仲可以遠眺維港醉人景色 🔥如果係到倒數一流😎想嘅都可以約我飲杯野 🙌🌼 I Gotta Feel Kaboom 398回味無窮😂🌼 Kaboom Sharing Platter 218好食到不得了!特別係個edamame ❤️ 辣辣地,好岩一路飲野一路食🌼 Pan Seared Salmon 238好開心係無骨架,好滾動🤣🌼 Chargrilled Beef Strips w Roasted Vegetables 308 脂肪均勻又唔會un ❤️ 唔會流哂血水 👍🏻🌼 I Need to Keep Fit 128 都幾重抹茶味🍵 正!價位黎講,以依個環境地段同食物質素其實都無咩好挑 lolll 係上rooftop 要行少少樓梯同埋落order個位有少少唔方便ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

好似置身於渡假海灘般嘅餐廳酒吧,
仲可以遠眺維港醉人景色 🔥
如果係到倒數一流😎
想嘅都可以約我飲杯野 🙌

🌼 I Gotta Feel Kaboom 398

回味無窮😂

🌼 Kaboom Sharing Platter 218

好食到不得了!特別係個edamame ❤️
辣辣地,好岩一路飲野一路食

🌼 Pan Seared Salmon 238

好開心係無骨架,好滾動🤣

脂肪均勻又唔會un ❤️ 唔會流哂血水 👍🏻

🌼 I Need to Keep Fit 128

都幾重抹茶味🍵 正!

價位黎講,以依個環境地段同食物質素
其實都無咩好挑 lolll
係上rooftop 要行少少樓梯
同埋落order個位有少少唔方便

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ
2023-01-19 78 浏览
KABOOM (尖沙咀)生日/週年紀念之選🎂之煎聽到有好多網友都推介呢間餐廳 好似好有名氣😎咁啱同男朋友兩周年慶祝就book咗檯❤️一入到去,環境比較暗,係一間浪漫有氣氛嘅餐廳💕😚員工亦都好友善咁講解同埋推介我地食啲咩好🥰Crab bao bao🦀 $118個軟殻蟹炸到好脆口好好食🥰係個高質既appertizer👍🏻Chargrilled beef strips with roasted vegetables and gravy🍴 $308牛扒係medium 肉質唔會過韌😍而肉汁亦鎖住係肉 唔會有好乾既情況發生❤️Go big go kaboom roasted spring chicken with surprise sides🐔$269烤雞surprise到我🫡個香草味好濃 肉質非常嫩滑 推介之選😎Kaboom🍸 $118Whiskey加埋vanilla flavor既condensed milk好match🥰Wohoo, what a day! $118好多款果汁溝埋 整體感覺好fresh😛📍尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓整體:🌟🌟🌟🌟🌟性價比:🌟🌟🌟🌟🌟食物:🌟🌟🌟🌟🌟環境
KABOOM (尖沙咀)

生日/週年紀念之選🎂

食物:🌟🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟🌟

人均消費:~500

2023-01-19 3676 浏览
前幾日朋友帶小編去食好西👅👅👅上到去真係嘩咗一聲 無諗過係rooftop bar😍有分下層室內同上層室外~上下層都望住醉人香港夜景🌃氣氛好好🤘🏻同staff溝通以英文為主菜式偏向西餐同泰式fusion菜😎質素唔錯分享比大家bookmark❤️重要節日慶祝可以go~📍Crab Bao Bao ($118)呢個小食小編勁推‼️‼️菜式係刈包+ 原隻軟殼蟹+ 墨西哥辣椒醬🦀軟殼蟹炸到好脆 雖然偏辣但惹味😙入面餡料仲有椰菜絲 食落更有口感唯一可惜就係凍咗😭 小編影相太耐了📍Satay Skewers Chicken ($98)另一個小食叫咗串燒🍡🍢可以揀雞/豬 小編驚豬會好韌所以揀雞🐓份量好多 3串雞每串都4-5舊🫣雞係好嫩滑juicy 再點沙嗲醬 勁濃味又好食✨ 可以當餸配飯食haha📍Tom Yum Gong Risotto ($258)冬陰公麵就成日聽🤣 但整飯就真係未試過海鮮有帶子x2、軟殻蟹、虎蝦🦐 每樣都好新鮮 仲有蓮藕脆脆 (小編食係淋咗🥺)成個risotto勁入味 好似食緊湯飯咁濃🤣當然呢個煮到收哂水!味道偏辣好香口 會食極唔停😎📍 Chargrilled Beef Strip w/
前幾日朋友帶小編去食好西👅👅👅
上到去真係嘩咗一聲 無諗過係rooftop bar😍
有分下層室內同上層室外~
上下層都望住醉人香港夜景🌃
氣氛好好🤘🏻同staff溝通以英文為主
菜式偏向西餐同泰式fusion菜😎質素唔錯
分享比大家bookmark❤️重要節日慶祝可以go~

📍Crab Bao Bao ($118)
呢個小食小編勁推‼️‼️
菜式係刈包+ 原隻軟殼蟹+ 墨西哥辣椒醬🦀
軟殼蟹炸到好脆 雖然偏辣但惹味😙
入面餡料仲有椰菜絲 食落更有口感
唯一可惜就係凍咗😭 小編影相太耐了

📍Satay Skewers Chicken ($98)
另一個小食叫咗串燒🍡🍢
可以揀雞/豬 小編驚豬會好韌所以揀雞🐓
份量好多 3串雞每串都4-5舊🫣
雞係好嫩滑juicy 再點沙嗲醬
勁濃味又好食✨ 可以當餸配飯食haha

📍Tom Yum Gong Risotto ($258)
冬陰公麵就成日聽🤣 但整飯就真係未試過
海鮮有帶子x2、軟殻蟹、虎蝦🦐
每樣都好新鮮 仲有蓮藕脆脆 (小編食係淋咗🥺)
成個risotto勁入味 好似食緊湯飯咁濃🤣
當然呢個煮到收哂水!
味道偏辣好香口 會食極唔停😎

📍 Chargrilled Beef Strip w/ Roasted Vegetable ($308)
主菜點會唔少得Steak🥩 成餐等最耐就係牛扒
今次叫咗5成 顏色依然粉嫩~
外層有格紋 都有一隻手掌咁大塊✋🏻
有牛味+少少炭燒味🔥唔點汁食都ok
肉質算juicy偏軟淋 有少少根位
配菜有蕃茄仔、薯仔、黃瓜都輕輕燒過😈

📍Life sucks, Let’s Get Drunk ($128)
呢個好明顯係打卡cocktail🍸
連d名都好鬼搞笑😆 樣樣都好想叫
呢杯用浴缸裝cocktail + 泡泡🫧+花瓣 真係好正
仲加咗bb duck🐥 打卡真心💯
用左Vodka + 熱情果+ 菠蘿汁 整成~
所以成個味道都幾易入口 甜帶少酒味🍹
不錯不錯 推!!!

————————————————————
味道😋:8/10