2015-05-27
JW MARRIOTT 既buffet食過幾次,總係覺得水準不過不失,無乜好出色既野,唯一記得係呢間無生蠔食既。近排Marriott cafe 裝修,改左名叫JW cafe,換上一系列既新菜,本人覺得幾有驚喜。一如以往係無蠔,但就以其他海鮮款式搭夠,有蟹腳、青口、螺仔、麵包蟹同蝦。除左青口外,其他都有食,樣樣都好鮮甜、肉質彈牙,唯一少少失望係麵包蟹無乜膏。中菜果邊新加入海參、花膠、鮑魚,每款都燜得好好,又腍又入味,忍唔住一食再食。而隔離既片皮鴨都幾唔錯,可以一試。重點推介係即焗心太軟!其實本人普通中意食心太軟,但見到每次出爐時必定有長長人龍,就知道一定係好野。大概每半個鐘出一次爐,多人時每人限拎一個,但可以再排。心太軟雖然望落比較細杯,但就好足料!食一啖心太軟,濃烈既朱古力醬係個口度盪下盪下,唔太甜,口感幼滑,令你忍唔住係咁食,最後我食左兩個。