餐厅: JW咖啡室
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
餐厅: JW咖啡室
资讯:

2018-05-10 40037 浏览
因為有信用卡優惠- 下午茶buffet 買一送一。所以一家人就去試試這家城中人氣酒店buffet 了。作為下午茶自助餐,食物種類算是令人喜出望外!因為熱盤太吸引,所以我今次先向熱盤埋手,再食刺身。去酒店食buffet 必食點心,因為到酒店中菜廳飲茶的機會少之又少嘛!蝦餃質素上乘,外皮做薄而煙韌,裡面包裹著三四粒蝦仁,粒粒都脹卜卜。蝦仁鮮蝦爽脆,豬肉下得比較少,食多幾粒都不怕膩。燒賣都是大大粒,豬肉肥瘦肉比例適中,不會食到一粒一粒的肥豬肉,亦沒有豬肉羶味,證明豬肉頗為新鮮。牛柏葉爽口彈牙,有些少辣椒絲吊味,很惹味。蝦腸,羅漢齋腸,牛肉腸輪流登場,腸粉做得皮薄兼爽滑,餡料亦鮮。炸蟹鉗亦甚有睇頭,跟一般去婚宴酒席所食到的無異,"去飲"通常只分到一隻,但這裡是任食!炸蟹鉗外層炸得香脆,入面是圓滾滾的蝦膠,十分彈牙鮮味,但就嚐不出有蟹肉。煎蘿蔔糕都很好吃!外層煎得金黃香脆,而蘿蔔糕亦相當足料,啖啖食到一粒粒的蘿白及臘味。又一小提示,到JW Cafe 食buffet, 無論午餐,晚餐,下午茶都會有燉湯,這是回本首選! 大大塊的花膠,足足有半隻手掌般大,另有桃膠,杞子,蜜棗,豬肉,雞肉等湯料,加上燉

牛柏葉爽口彈牙,有些少辣椒絲吊味,很惹味。

又一小提示,到JW Cafe 食buffet, 無論午餐,晚餐,下午茶都會有燉湯,這是回本首選! 大大塊的花膠,足足有半隻手掌般大,另有桃膠,杞子,蜜棗,豬肉,雞肉等湯料,加上燉得夠火喉,味道相當濃郁。飲完令喉嚨好舒服呢!
回本菜式亦有滷水乳鴿,但肉質比較韌。咖哩牛腩夠軟腍入味。
中式菜餚部份更有即煮生滾粥檔及麵檔,但是胃部空間有限,捨棄不吃了。
刺身有五款,有三文魚,吞拿魚,海螺,象拔蚌,八爪魚。
三文魚質素很好,魚肉有光澤,充滿油香。象拔蚌非常爽口,食落chop chop 聲但沒有什麼味道。

煙三文魚都有三款,款款都是大大片的,試了刁草煙三文魚,刁草味好強勁,而且煙三文魚的鹹度過高,試一次便夠。
除了中式日式菜餚外,還有許多西式菜餚,例如有芝士corner, 凱撒沙律,三文治等。
炸雞鎚難得炸得皮脆肉嫩,因為好多時自助餐炸雞都是放了很久似的,但這個像是新鮮即炸。
是日意粉是卡邦妮意粉,材料不多,味道亦比較淡。

甜點相當精緻,是bite-sized. 日式芝士蛋糕好軟綿,入口即化。雲呢拿cup cake 好鬆軟,面層的cream 不會過甜。還有Haagen Dazs 迷你杯任食,回本必選。
2018-04-29
信用卡優惠
I’d say JW Cafe is Mid-sized in terms of number of dishes/Variety (if you compare it to a giant such as Cafe TOO @ Shangri-La-La)..... but JW is definitely Top-class in terms of Quality, Taste and Service.The lunch buffet had excellent quality seafood and the overall focus leans towards Chinese dishes.... which is great. Of course one would still find some good chicken wings, pastas, spring rolls and roast meats in that buffet.The sweet and sour pork was excellent and so was the noodles that it

The sweet and sour pork was excellent and so was the noodles that it came with. The mussels were definitely worth multiple visits.

We got the chance to enjoy the buffet as well as the a-la-carte menu since one of our party was fashionably late
.... in fact so late that the buffet closed at 14:30, so one of us had to order from the menu.

Among the a-la-carte menu, the Jumbo Asparagus (appetizer), and the King Salmon (mains) were very good.

For the iced tea, we requested to replace the lemon slices with orange slices
... as I recalled having it somewhere before and I remember liking it. The staff did it with no problem.

While I was enjoying the buffet, it was around 14:20.... so just 10 more minutes. And they checked with me a couple of times if I wanted anything else, and they actually prepared the plates and brought to me, given the urgency.... I LOVE THAT

2018-04-14
2018-04-16 3830 浏览
放假最好訓到自然醒就當然去搵好嘢食,記得之前都去過JW自助晚餐印象非常之深刻間唔中都會去食。好好彩一打電話去就竟然有位咁就book咗四位。去到為座位就比較偏僻但冇辦法啦臨時book算係咁㗎啦! 但係下午茶一啲都唔馬虎好多嘢食滿足晒我們一家四口嘅願望又可以食點心又可以洗西式嘢又可以食甜品點心種類好多有蝦餃燒賣珍珠雞牛肉腸粉仲有燉湯!全部都試過好好味仲有乳鴿拎,甜品都非常之高質素話晒真係五星級酒店大家都食得非常飽非常開心咁離開
2018-04-12 4468 浏览
聽過e種講法,一直想來試下。各類豐富海鮮,睇到食客都吃得好開心。鮑魚,花膠被讚得多,一試而已,無驚艷。多冷盤生冷野,熱菜相對偏少。焗芝士撻,出品唔穩定,第二次的蛋液未凝固,仍是帶泡液體。服務優質。總而言之,值得一試,比某間要幾月前預約的正好多好多。
2018-04-09 2526 浏览
Quality of food is above average. I have made reservation in advance. Zero waiting time. we sat in an area with four tables only, but which is next to the food tables.. It is brilliant. Started with salad, then seafood. Choice of salad vegetables is over 20. Cheese and ham are great. My third disc is full of sushi. My next round is a bowl of Chinese soup, two pieces of Chinese BBQ pork, Peking duck roll. the BBQ pork is simply amazing but not the Peking duck. next is steam shrimp (100 likes), pi
. It is brilliant.

Started with salad, then seafood. Choice of salad vegetables is over 20. Cheese and ham are great. My third disc is full of sushi. My next round is a bowl of Chinese soup, two pieces of Chinese BBQ pork, Peking duck roll. the BBQ pork is simply amazing but not the Peking duck. next is steam shrimp (100 likes), piece of beef steak, Dried Fish Maw (花膠)

Dessert time comes. Cheese cake, Chinese rolls, chocolate cake, .... I cannot remember how many choices I have taken, may be over 10 choices. My second stomach reminds me that I haven't tried the H ice cream. Three cups please.

Sorry, I am really full. Cannot take more. A cup of hot coffee helps a lot.

The service is of 5+ stars level. Will definitely come again. Get 25% off from e...go.

Cecilia, love you forever.

Our Anniversary. 2018.

2018-04-05 2973 浏览
好多時慶祝生日都會去食自助餐,今次係我第一次去幫襯呢一間酒店嘅自助餐,有信用卡優惠價錢不太貴,最驚喜嘅係有我最喜歡的吃嘅鮑魚,海參同埋花膠,鮑魚雖然細細隻但係好有咬口同埋鮑魚味道,花膠煮得好入味亦好厚身,這三樣食物都有美顏嘅效果,多吃無妨,一係背叛必食之選!我食咗好多好多的!雖然有一段時間好快俾人食晒,但係fill up得好快。 其他食物都唔錯,例如龍蝦以及龍蝦鉗,我最喜歡吃龍蝦鉗因為方便快捷,不過開邊龍蝦蝦膏十分之香,比起其他酒店嘅龍蝦係優勝嘅。另外這裏的燒牛肉10分10分美味,我最喜愛半生熟的牛肉,這裏的牛肉好有肉味,而且佢牛肉嘅外邊燒得好香,配上黑椒醬汁更美味!如果大家不食刺身的話,可以好像我一樣吃這裏的煎帶子,帶子的級數是加加加大碼,煎得10分香口,肉質10分嫩滑!這裏的意粉亦不可不推介,因為不是一早整定的,剛剛煮好的,不過個肚嘅空間有限只可以食少少!特別為大家補上一張花膠的圖片,真係好厚㗎 !麵包蟹就普通啦,不過麵包蟹嘅蟹膏10分出色,大家可以試吓,片皮鴨亦是這裏推介,不過有啲偏肥,少吃!甜品出場呀,這裏的Apple crumble 及Tiramisu好好吃啊,另外蛋捲係即製
特別為大家補上一張花膠的圖片,真係好厚㗎 !
甜品出場呀,這裏的Apple crumble 及Tiramisu好好吃啊,另外蛋捲係即製嘅,食咗都唔係太飽,唔通女人真係有第二個胃食甜品嘅,
其他嘅甜品都唔錯呀又多選擇!
最後要食返少少粗纖維來平衡一下自己嘅健康,這裏的沙律菜10分新鮮,橄欖日有三種選擇,油香回甘!總括來說,呢度嘅食物全部都好新鮮又好味,雖然有些食物係普普通通,但係要食到花膠海參鮑魚這三樣貴的東西在出邊的自助餐很少機會有的,大家不妨來這裏試吓!
2018-04-02 2830 浏览
準時中午12點到酒店開大餐,估不到閒日都好多人,個場差不多爆。來這裡主打一定是食花膠,大條厚身,不過食食下略微帶點臭味,食法有點單調,如果可以多幾款煮法就更好。難得的在自助午餐有蒸開邊蒜蝦,好味過食凍蝦。重有片皮鴨,除左好食,更難得係有人幫你包好,呢個真係一流!叉燒雖然硬左一丁點,但味道十分香甜美味。燒賣不過不失無特別。海南雞都係好好味好嫰滑。就算食了雞胸都不嚡口。每種芝士都試下,布里芝士是最好味的,感覺似在吃牛油。巴馬火腿我是不喜歡食的,不過來都就試下啦,配上哈蜜瓜,都可以接受。還有食了三文魚刺身,凍蟹等都是好味的。這裡牛肉,意粉都十分好味。這裡有Haagen Dazs雪糕,不過肚就得一個,食到尾都已經好飽,雪糕出面都有得食,但呢度的自家甜品真係一流, cheese cake好好味,重有其他甜品,但忘記了拍照,都係好好味的。所有食物質素高,值得一試。

難得的在自助午餐有蒸開邊蒜蝦,好味過食凍蝦。
重有片皮鴨,除左好食,更難得係有人幫你包好,呢個真係一流!
叉燒雖然硬左一丁點,但味道十分香甜美味。
燒賣不過不失無特別。
海南雞都係好好味好嫰滑。就算食了雞胸都不嚡口。

每種芝士都試下,布里芝士是最好味的,感覺似在吃牛油。

還有食了三文魚刺身,凍蟹等都是好味的。
這裡牛肉,意粉都十分好味。
所有食物質素高,值得一試。

2018-03-15
  • 片皮鴨
  • 花膠
book 左11人食lunch buffet , 去到門口將我地調左dinner buffet , 咁樣做生意都得既咩?係咪要我地企係門口等到夜晚先食呀?分明JW over booking, 咁就唔好應承我地啦!大年初一咁樣玩班客!好過份!幾好食都無用,服務行業連最基本既都安排得咁差!不知所謂!
2018-02-16
2018-02-12 5301 浏览
我哋又乖又生性嘅寶哥哥生日😘🎂做長輩嘅我哋點會唔同佢搞大去呢一行人包埋呆呆嬰兒食JW buffet本人有少少習慣就係去buffet食任何嘢之前都飲一碗熱湯,可以叫醒五臟六腑又可以預防食太多刺身肚仔痛,燉湯有花膠,我都飲咗三碗就算係tea buffet 都keep住有5-6款揀,幾好雖然冇生蠔,都有焗蠔,我都食咗5-6隻,内裡菠菜都幾正有蝦餃,燒賣,牛柏葉同乳鴿仲有爽口彈牙嘅炸蟹鉗生滾粥配料選擇多,最正係有海參同燕窩揀,值回票價沙律菜都係我最愛😏😏嚟緊新年我哋就book咗食夜晚
我哋又乖又生性嘅寶哥哥生日😘🎂
做長輩嘅我哋點會唔同佢搞大去呢
一行人包埋呆呆嬰兒食JW buffet

就算係tea buffet 都keep住有5-6款揀,幾好

雖然冇生蠔,都有焗蠔,我都食咗5-6隻,内裡菠菜都幾正
有蝦餃,燒賣,牛柏葉同乳鴿
仲有爽口彈牙嘅炸蟹鉗

生滾粥配料選擇多,最正係有海參同燕窩揀,值回票價

沙律菜都係我最愛
😏😏嚟緊新年我哋就book咗食夜晚
金鐘JW Marriot的JW Cafe地點十分方便。港鐵金鐘站F出,天一酒家旁的酒店入口,坐電梯上5/F便是。我在用餐前22日訂座,也只能吃第二輪晚餐20:30-22:30。建議節日要早點訂位。餐廳的座位頗密,食物款式貴精不貴多:剌身:除一般的三文魚...外,還有櫻花蝦、大大粒帶子涷海鮮:多款蟹、龍蝦、蝦熱盆:鮑魚、海參、花膠、香煎三文魚、上湯龍蝦伊面....等即切肉類:火鶻、火腿、燒牛肉......夀司:三文魚夀司一般自助餐,吃到尾聲,食物也不作添加,這也明白的。這裡的甜品亦然,越來越少。不過那些鮑魚、海參還是滿滿的,喜出望外。

餐廳的座位頗密,食物款式貴精不貴多:
剌身:除一般的三文魚...外,還有櫻花蝦、大大粒帶子

涷海鮮:多款蟹、龍蝦、蝦

熱盆:鮑魚、海參、花膠、香煎三文魚、上湯龍蝦伊面....等

即切肉類:火鶻、火腿、燒牛肉......

夀司:三文魚夀司

2017-12-25
$1141.8 (晚餐)
庆祝纪念
圣诞节
  • 鮑魚、海參、花膠;涷膏蟹/龍蝦、帶子剌身
2017-12-26 4395 浏览
聖誕節期間,最好選擇訂高質素自助餐,享用豐富美食,增添節日的歡樂。JW 的午餐雖近千元一位,但性價比高。海蔘和花膠都如女仔手掌長,炆得軟糯入味,海蔘屬刺蔘,肉質算肥厚。鮑魚屬青邊鮑,爽口彈牙,有滋陰效果,引來不少人排隊。魚柳是深海大班,肉嫩細嫩,火候恰到好處,不會過老。甜品質素高,朱古力如平日opera 款式有鏡面效果,香濃程度可媲美Ritz Carlton的朱古力系列甜品,可堪回味。驚喜的是白色雪人原來是Macaron,沒有Laduree 般的外殼脆滑,但一樣甜在心頭。

2017-12-14 3576 浏览
食自助餐最忌ge 野就係你想今食果樣野 但係未食完 就俾人拎哂 仲要係無REFUSE餐廳食物基本不俗 海鲜凍盤(長腳蟹/花蟹/麵包蟹/大蝦/龍蝦蚶)每樣都新鮮爽口 而且每種配備特有醬汁 值得一讚 唯今晚用餐沒有生蠔供應刺身類品質不俗沙律吧特意佈置成墻身 別出心裁熱盤方面亦落足料 鲍參翅肚係無魚翅 為生態出一分力 而且花膠煮得很入味 特別大力推介 另外 不太起眼的鮮蝦雲吞亦意外地好吃甜品方面 個人最喜歡斑蘭千層糕全晚最失望就係雪糕 酒店供應hagan daz 有新出ge 抹茶mochi 同紅豆mochi 仲有士多啤梨 vanilla chocolate cookie nuts 但係大品分口味俾人拎哂就無得refuse 希望酒店方面能確保不同口味ge 雪糕有足夠存貨

刺身類品質不俗

沙律吧特意佈置成墻身 別出心裁

甜品方面 個人最喜歡斑蘭千層糕

希望酒店方面能確保不同口味ge 雪糕有足夠存貨
2017-12-13
2017-11-18 5204 浏览
好多年前嚟萬豪Coffee Shop食過lunch buffet後就好耐冇嚟過呢度食buffet喇,反而樓下The Lounge 就食過好多次tea buffet,因為貪嗰度坐得舒服!今次同好友慶生,佢又勁鍾意食buffet,早兩年同佢去過The Lounge食,咁啱呢度佢冇嚟過,而我又N年冇嚟過呢度食,所以今年就嚟呢度食個富貴lunch buffet喇,點解富貴?咪就係呢度獨有花膠囉,仲要唔係dinner buffet食而係lunch buffet 喎,正!平時我主打食海鮮、凍肉類,今次一嚟就即食花膠、龍躉,冇計喇,咁特別,最終我食咗三件花膠,一句講哂「好滿足!」如果話呢度冇咁好嘅地方就係坐位比較迫,唔算好舒服,但食物就真係冇得頂!

蒸龍𧄌片、燴花膠
义燒、片皮鴨、乳鴿
鮮蝦雲吞
  • 花膠
2017-10-16 3878 浏览
已經有一段時間無黎,好期待❤️食物款式比以前少左,但有幾方面既食物水準係好左。原本訂呢度既原因係因為有大閘蟹,但由於供貨問題,轉左另外唔同既蟹,毛蟹多膏肉甜,三點蟹同樣鮮甜,凍蟹腳唔會咬落一口水海水,蟹肉結實鮮甜;凍龍蝦肉質亦比一般酒店的彈牙。熱盤部份,有鮑魚炆海參,炆花膠,炒肉蟹,帶子。不可不提嘅係佢嘅北京填鴨皮脆肉嫩,而义燒色澤均勻,肉質軟淋,實在有驚喜另外,甜品份量細細的 ,可以試唔同既款式,水準亦平均。可以一提就係馬卡龍外殻可以改善一下,因為做得太脆,外殻同餡沒有溝通,比較遜色;豆腐花質地亦比較堅硬。是次用恒生信用卡全單八折另外加一服務費
已經有一段時間無黎,好期待❤️
食物款式比以前少左,但有幾方面既食物水準係好左。
熱盤部份,有鮑魚炆海參,炆花膠,炒肉蟹,帶子。

是次用恒生信用卡全單八折另外加一服務費
媽媽生日那天,窩夫要出席朋友的結婚晚宴,要在午飯時段跟媽媽慶祝,去了好評如潮的JW咖啡室吃自助餐,星期六的自助午餐的供應時間為中午12時至下午2時30分。窩夫很喜歡這個沙律櫃,沙律菜看來都很新鮮。沙樂美腸和凍火腿等。多款芝士配克力架餅乾。煙三文魚有三款之多。窩夫聽到有食客問職員這些要怎樣煮來吃。答案在此,燴花膠是JW咖啡室的名菜。香口的普寧炸豆腐和黃金涼瓜。有窩夫愛吃的片皮鴨和燒乳鴿。窩夫先取了燴花膠、蒸龍躉和蒜蓉蒸大蝦,全都吃得津津有味,吃過便知道為什麼很多人對萬豪的燴花膠讚不絕口。蒜蓉蒸大蝦很大隻,厚肉彈牙,蒜蓉味剛剛好,不會蓋過大蝦的鮮味。海鮮凍盤也很出色,蟹腳的殼已經去了一半,進食實在太方便。蟹蓋有一整個或半個選擇,窩夫取了半個,留肚吃其他東西。蟹膏蟹肉都很鮮甜,誠意推介給喜歡吃蟹的朋友。刺身共有五款,分別是三文魚、象拔蚌、榮螺、八爪魚和墨魚,榮螺超甜,墨魚切得很厚身,師傅還把它卷成花狀,很有心思。燒牛肉配羊鞍,窩夫與媽媽都覺得羊鞍的味道比燒牛肉好。在麵檔點了兩隻鮮蝦大雲吞。吃甜品前再來一件完整的花膠扒,膠質非常豐富,吃後嘴唇會黏著呢。吃甜品前,飲品送來了,時間剛剛好,高身那杯
沙律櫃

窩夫很喜歡這個沙律櫃,沙律菜看來都很新鮮。
沙樂美腸和凍火腿等

沙樂美腸和凍火腿等。
多款芝士配克力架餅乾

多款芝士配克力架餅乾。
煙三文魚

煙三文魚有三款之多。
花膠樣本

窩夫聽到有食客問職員這些要怎樣煮來吃。
燴花膠

答案在此,燴花膠是JW咖啡室的名菜。
普寧炸豆腐和黃金涼瓜

香口的普寧炸豆腐和黃金涼瓜。
片皮鴨和燒乳鴿

有窩夫愛吃的片皮鴨和燒乳鴿。
燴花膠、蒸龍躉和蒜蓉蒸大蝦

海鮮凍盤

刺身

燒牛肉配羊鞍

燒牛肉配羊鞍,窩夫與媽媽都覺得羊鞍的味道比燒牛肉好。
鮮蝦大雲吞

在麵檔點了兩隻鮮蝦大雲吞。

Latte & Cappuccino

甜品前,飲品送來了,時間剛剛好,高身那杯是窩夫的Latte,另一杯則是媽媽的Cappuccino。
甜品

甜品看來都很吸引。
Haagen Dazs雪糕

愛吃雪糕的窩夫竟然一杯Haagen Dazs雪糕也沒有吃。
生日蛋糕

餐廳為媽媽準備的生日蛋糕。
生日蛋糕

裡面有菠蘿餡,味道很好。
2017-09-23
燴花膠、蒸龍躉和蒜蓉蒸大蝦