2020-06-11 286 浏览
今日12點鐘到餐廳都已經有二十幾人排隊,等左一個半鐘先有得入座...是日餐湯有忌廉粟米湯,味道係日式粟米湯個種,甜甜地好濃滑,成個餐最喜出望外係個湯,加$10都抵主食嘅份量全部都唔細,黑松露忌廉意粉嘅汁,蘑菇同意粉都好夠,忌廉汁好creamy同埋有豐富嘅黑松露味,主食方面這個最好食海鮮蕃茄意粉單點$198,午餐就$129,感覺上好抵~佢有兩粒帶子,兩隻蝦同三隻青口,夠曬餸,但係汁就稀左啲,意粉太腍漢堡扒溫泉蛋飯可以配Impossible素肉,我都係第一次試!外貌同咬落去嘅質感都同牛肉冇分別,但係就冇咩味,如果配濃味啲嘅咖哩可能會好過配燒汁檸檬芝士班㦸嘅pancake真係好夠牛油同蛋味,但係就會俾檸檬嘅酸味覆蓋。Pancake得薄薄三塊,$109真係唔值...總括:Lunch set 份量同味道方面都值這個價錢,甜品就比較失望。佢唔用派籌又冇得訂枱,要一直企係度等,就唔值得等咁耐啦

2020-06-11 167 浏览
由中午1250開始一直苦等了一小時30分鐘, 等到連lunch set 都無埋! 問了店員可否提早下單食lunch set, 店員堅持不可!堅持一定要入座才下單! 好! 終於比我地入座下了單, 想甜品後上,店員又話唔得! 店員話你地分開order la! 終於等完20分鐘有個pasta, 又再等多30分鐘催完先有個甜品! 足足浪費咗半日時間! 依間野更有“效率”, staff so"flexible" and "smart"!!唔怪之得門口大排長龍!! 等到我地餓到暈, 食乜都好味la ! 店員仲要醒目到去落簾遮住個海景! 都唔講咩好la, 依間真係無下次!
2020-06-11
2020-06-09 131 浏览
Soufflé Pancakes 每分pancake也會有三個,我選擇焦糖,士多啤梨等口味。環境同賣相打卡一流。如果唔開心,自己一個去食下都無妨。或者食完會開心返。
Soufflé Pancakes
之前拿了一大叠海港城的折扣卷,除了眾所周知好好用的city super 卷以外,還有超划算的餐飲卷.Number 1不能錯過的當然是J.S. Foodie, 點的都很好吃,梳乎厘班戟,蛋味香,很鬆軟,(我覺得同flippers的有得fight!)黑人露忌廉意粉很大盤,同樣的價格,別家的份量少至少三分一.....我最❤️的卻是.....💯分的龍蝦牛油果多士🦞肉新鮮同彈牙,而且不用剝殼,隨便用叉子醮了龍蝦汁啖啖肉放進口中,太療癒了!!!!一定要點哦!這家餐廳長期是要排隊,建議在開門前去排隊,盡量吃頭一輪,不然便至少等一小時了..我是十一點十五到二十分之間到達,排第三組人,等到十一點半,就能進去,可是位置不多,頂多可以招呼二十人一輪,但是值得排隊的😋

士多啤梨藍莓香蕉班戟

黑松露忌廉意粉

我最❤️的卻是.....
龍蝦牛油果多士

優惠券
士多啤梨藍莓香蕉班戟
龍蝦牛油果多士
2020-06-06 202 浏览
今曰honey 和我吃午飯,特意挑一家他未吃過的試試看。這家店長期都有人龍,尤其在疫情期間,座位有限,即使未到lunch time去排隊,也等了四十分鐘才可入座。看到午餐的漢堡可轉素肉,一於試下近曰好hit的impossible 素肉。這手打impossible 素肉漢堡扒配溫泉旦飯$119- 製作需時,等了好一陣子。素肉漢堡份量十足,也帶一點厚度。impossible meat 的質地真的很像真牛肉,「肉味」濃,「肉」的纖維緊密,又有少許「肉汁」。尤其煎到表面甘香,和上次吃的真漢堡扒味道一樣似的!加埋流心的溫泉旦的旦黃,再拌以燒汁白米飯,濕潤滋味又滑溜,是健康的comfort food! 對環境好一點,也少一點罪惡感。Honey 散點的番茄海鮮意粉$198,有大蝦和帶子。海洋意粉真係幾正!大蝦大大隻,既入味又啖啖肉。意粉是angel hair, 軟軟的,掛汁力十足。啖啖吃到蕃茄的酸香,加上香草的香氣,當中又透出海鮮的鮮味,好醒胃,不錯!最後呷一口餐飲Lemonade。lemonade 酸爽清新,冰冰涼涼的,輕輕的甜,檸味濃,消暑解膩。這一天的午餐真滿足。看到鄰座點的梳乎厘班戟很吸引!

這手打impossible 素肉漢堡扒配溫泉旦飯$119-

Honey 散點的番茄海鮮意粉$198,

最後呷一口餐飲Lemonade。

這一天的午餐真滿足。看到鄰座點的梳乎厘班戟很吸引!賣相和flipper 的一模一樣,下次一定要試試看。
2020-05-22
午餐
2020-06-03 153 浏览
難得有日下午得閒係海港城食tea就試下黎依度排隊平日兩點半已經到左,我一個人食就快d 入座,都要等足半個鐘所以黎食真係預時間排隊呀因為想一次過試哂佢d 招牌,特登唔食lunch 過黎依個成二百蚊既意粉,唔係有coupon 都未必食蟹腳得兩條,正常水準,但個少少蟹膏係成個意粉既靈魂,同埋d 意粉蟹籽食係提升到另一層次,好鮮味!!意粉係天使面幼度,口感岩岩好,成碟野最正就係蟹膏溝埋其他野一齊食但正價二百仍係偏貴。。。之後到pancake,都係有三大舊,依間係特別大份d切落去好香蛋味,梳乎厘口感唔算空氣,仍有少少實在,好正~~個人比較鐘意依種佢個種蛋味真係好香~~cream 就無乜特別成餐最差就係依杯。。。唔係抹茶味,係青草味。。。我好唔鐘意臭青味,所以
難得有日下午得閒係海港城食tea

就試下黎依度排隊

平日兩點半已經到左,我一個人食就快d 入座,都要等足半個鐘

所以黎食真係預時間排隊呀

因為想一次過試哂佢d 招牌,特登唔食lunch 過黎

長腳蟹蟹膏意粉

依個成二百蚊既意粉,唔係有coupon 都未必食

但正價二百仍係偏貴。。。

原味梳乎厘pancake

之後到pancake,都係有三大舊,依間係特別大份d

佢個種蛋味真係好香~~cream 就無乜特別

matcha  latte

成餐最差就係依杯
。。。唔係抹茶味,係青草味。。。我好唔鐘意臭青味,所以
2020-05-29
長腳蟹蟹膏意粉
原味梳乎厘pancake
2020-05-27 267 浏览
終於寫下人生中第一個食評。本身係尖沙咀海港城返工,樓下食肆林立,但有D餐廳得個名,什麼米芝蓮几星餐廳,其實不外如是!今天同同事們前來朝聖,順道為可愛同事生日慶祝,排隊時間有D長,但都值得。4個人,嗌左5樣,飽到反肚! 士多啤梨藍莓香蕉梳乎厘,簡直無得輸!因為有海港城$50 coupon , 埋單超抵!
終於寫下人生中第一個食評。

4個人,嗌左5樣,飽到反肚!
士多啤梨藍莓香蕉梳乎厘,簡直無得輸!

因為有海港城$50 coupon , 埋單超抵!

2020-05-27
庆祝纪念
生日
又係要消耗海港城coupon時間,見好多人都話J.S. Foodies好味,而且個Dining list又有,咁就去試下啦。其實一早做晒功課都預左要排隧嫁啦。因為我去嘅時間係平日1點半左右,我見前面都唔算多人應該排唔係好耐ja 。果然,我真係太天真了,舖頭其實唔大,再加上政府嘅限聚令下,唔可以搭檯,座位少上在少,所以由午餐等到無lunch set食了。好啦,等左一個小時終於入座,係等候嘅期間,女侍應會派餐牌俾我地睇,咁準備入座時會問我地駛唔駛落單先,同埋係咪一次過上晒d食物,你知啦,梳乎厘班戟要花時間整,所以預早問都非常合理。又因為唔可以搭檯關係,咁岩又有一張6人檯離開,所以我同老公2個就坐晒依張檯,我都覺得有點過份(我地冇要求坐咩檯,只想快點入座就ok,海景唔海景已經唔重要)咁當然依張6人檯又大,又唔駛等候嘅人眼望望,又望到少少窗我都好滿意嘅。因為入座已經過左午餐時候,所以冇得叫Lunch Set,只可以散叫。就叫左原味班戟$99,等左10分鐘左右就有得食啦。雖然佢叫班戟,但我覺得佢係梳乎厘口感,即係食空氣咁,不過係好食嘅,反而我最欣賞係佢嘅cream,食到尾都冇出水,又幼滑,又唔太

雖然佢叫班戟,但我覺得佢係梳乎厘口感,即係食空氣咁,不過係好食嘅,反而我最欣賞係佢嘅cream,食到尾都冇出水,又幼滑,又唔太甜。提提大家依個班戟真係要快食,因為好快會塌左落去。

黑松露忌廉意粉$119
比起意粉,我覺得似天使麵多D,黑松露味唔會太搶,而且忌廉連埋意粉一齊食好creamy,不過最令我覺得正嘅係佢嘅蘑菇,非常煙韌  。

芝士漢堡$109
預先問定我地駛唔駛切一半,非常貼心。
不過比起其他食物,個burger會普通左d 。

芒果沙冰$45
上面嘅cream好厚實,下面嘅芒果沙冰好fresh,唔似化學成份,係真係用芒果黎整。

加埋一食左$409 ,因為用海港城dining coupon,所以可以減$150 (加一前個數嘅計,滿$100可用$50),依餐食左$259,原價的話真係有點貴,我都係會襯有折或有現金卷先會去食。
2020-05-21
相對於九龍塘購物商場「又一城」裡面的分店而言,位於尖沙咀購物商場「海港城」裡面的分店「J.S.Foodies」雖然店舖比較小,但是有一項比九龍塘分店更加優越的條件,就是尖沙咀分店擁有「維多利亞港」景觀。不過,食客如果想在「海港城」光顧尖沙咀分店「J.S.Foodies」時看到維港景觀的話,或許需要碰一碰運氣了,因為尖沙咀「J.S.Foodies」的維港景觀大多被「海運大廈」建築物所遮蔽,只有少許座位能夠看到。我自問今次比較幸運,幾經辛苦在尖沙咀「J S.Foodies」店外排隊苦苦等候,最後獲得店員安排坐在大門口位置的檯櫈,我坐的那個座位剛剛好勉強看到少許維多利亞港景觀,而且還有「海運大廈」遮住我觀看維港風景。所以相對於「海港城」其他的食店而言,尖沙咀分店「J.S.Foodies」的實際環境景觀其實談不上很優美。而且尖沙咀分店實際座位數目不及九龍塘分店那麼多,所以食客排隊所需時間比九龍塘分店更多,是意料之中的事。至於我今次光顧尖沙咀「海港城」分店的「J.S.Foodies」,選擇的食品、飲品跟甜品實際數量大致上都跟九龍塘「又一城」分店相若,只是口味稍為轉變了一點點而已。例如我在尖沙咀分

例如我在尖沙咀分店「J.S.Foodies」裡面,雖然選擇了享用「J.S.Foodies」的朱古力摩卡咖啡沙冰,但是我今次選擇了朱古力可可味道更加濃厚,比原本朱古力摩卡咖啡沙冰飲品更甜的「雙重碎朱古力沙冰」。

而且我發現尖沙咀分店「J.S.Foodies」廚房店員製作的「雙重碎朱古力沙冰」飲品,除了有大量從朱古力刨出來的碎片之外,朱古力碎片旁邊還一如餐牌圖片一樣,都加入了兩塊甜味朱古力餅乾在飲品頂層上。

估計「雙重碎朱古力沙冰」表面的朱古力餅乾,還是剛剛被插入在「雙重碎朱古力沙冰」飲品的表面上,所以朱古力餅乾實際上口感還是十分香脆,朱古力餅乾的味道也充滿了朱古力濃厚甜味。

至於「雙重碎朱古力沙冰」飲品裡面的朱古力味道也都非常之甜。當然了,如果讓朱古力餅乾先浸泡在「雙重碎朱古力沙冰」飲品表面一段時間後再享用,朱古力餅乾實際上的甜味就增加了,一陣冰涼透心的快感。

另一方面,由於「雙重碎朱古力沙冰」飲品裡面的冰塊,都已經跟大量濃厚甜味朱古力一起被攪拌,磨碎直至變成朱古力可可甜味非常濃厚,而且夾雜少許朱古力碎口感的「雙重朱古力沙冰」。

由於「海港城」裡面通道的環境,一直都處於冷氣空調的冰涼溫度狀態,所以「雙重碎朱古力沙冰」裡面無論是朱古力餅乾,抑或是甜味朱古力沙冰飲品裡面的朱古力甜味程度,都能確保偏向冰涼溫度和甜味快感。

至於「雙重碎朱古力沙冰」飲品的沙冰,沙冰口感也被「J.S.Foodies」廚房攪拌至到很幼細的狀態,我用餐廳的粗飲管享用沙冰,沙冰一直順着飲管被我吸吮吞嚥入口裡面,過程一直順暢無阻。

而且「J.S.Foodies」「雙重碎朱古力沙冰」飲品實際製成品表面構成了雙層,深淺程度不同的朱古力啡色,象徵着「雙重碎朱古力沙冰」裡面的甜味朱古力,也分為兩個深淺程度不一的甜味。

所以從整體味道角度去評論「J.S.Foodies」的「雙重碎朱古力沙冰」飲品,飲品裡面的實際朱古力味道就只有深淺不一的甜味而已,反而不太能夠在飲品裡面飲到類似「黑朱古力」的苦味。

跟著尖沙咀分店「J.S.Foodies」侍應端着送到我檯面上的食品,反而不是晚餐裡面的主餐食品「煙肉蛋漢堡」,反而是餐廳最近短期限定的梳乎厘班㦸甜品「奇蹟の開心果雜莓班㦸」。

我在點餐的時候,曾經是有跟尖沙咀分店「F.S.Foodies」裡面的侍應提過,想安排「奇蹟の開心果雜莓班㦸」叫起,留到整餐最後的階段才送上檯,但是我最後還是放棄「叫起」的念頭。

我發現尖沙咀「F.S.Foodies」廚房製作出來的「奇蹟の開心果雜莓班㦸」製成品,集合了三種主要食法,包括把稠身的甜味雜莓糖漿,直接淋在梳乎厘班㦸跟開心果忌廉形成的固體泡沫,是類似淋稠身楓糖糖漿的第一種食法。

但是我後來把稠身而又灸熱的紅色雜莓糖漿,淋灑在固體的白色忌廉泡沫裡面之後,忌廉泡沫立刻融化變成醬汁,與綠色的開心果甜味稠身醬汁,跟紅色酸味雜莓糖漿融合在一起,是類似淋質地較稀甜味醬汁的第二種食法。
雙重碎朱古力沙冰

最重要的是,「奇蹟の開心果雜莓班㦸」的兩件梳乎厘班㦸表面上,還有一些綠色而又是稠身的甜味開心果忌廉,甜味而又稠身的忌廉,正是類似連稠身甜味忌廉一起享用的第三種「梳乎厘班㦸」食法。

所以即使「J S Foodies」製作的「奇蹟の開心果雜莓班㦸」實際製成品,製成品裡面其實只有兩件梳乎厘班㦸而已,跟食店港幣一百二十九元的昂貴定價價錢不算非常相襯,幸好班㦸實際的味道口感還算可以接受。

因為我倒下所有紅色雜莓到梳乎厘班㦸之後,原本顏色偏向白色的泡沫,立刻化為液態的稀身雜莓醬汁,覆蓋在梳乎厘班㦸和甜味開心果忌廉的周圍位置,基本上每件梳乎厘班㦸都有酸味雜莓醬汁和甜味開心果忌廉滋潤味道。
奇蹟の開心果雜莓班㦸

至於稠身的綠色開心果忌廉,開心果忌廉裡面雖然是有很多疑似來自開心果的甜味,但是我卻無法憑肉眼確認找到,類似開心果碎的堅果類食材,只能依靠味覺來確定忌廉,的而且確是有開心果在裡面。

至於「奇蹟の開心果雜莓班㦸」裡面的梳乎厘班㦸,尖沙咀分店「J.S.Foodies」廚房出奇地很快就製作完成,速度比製作「煙肉蛋漢堡」,還有我另外選擇加入,食店容許的免費甜味「焦糖洋蔥」。

雖然尖沙咀分店「J.S.Foodies」的「煙肉蛋漢堡」,「煙肉蛋漢堡」裡面的醬汁不多,但是因為我加入「焦糖洋蔥」進入漢堡包裡面,所以漢堡包實際上其實還有一定程度的焦糖甜味。

至於「煙肉蛋漢堡」實際製成品裡面的構造以及份量,其實食品的實際名稱已經概括地,清晰形容漢堡包裡面除了牛肉漢堡扒之外,就是有「煙肉」和「煎蛋」,還有少許生菜作為陪襯品,食店還在漢堡包旁邊附上炸粗薯條。

「炸粗薯條」的實際口感其實偏向比較脆身,而不是比較粉,我覺得尖沙咀分店「J S.Foodies」廚房製造的炸粗薯條實際口感感覺,其實有點像粗線條版本的法式炸薯條而已。

至於「J.S.Foodies」「煙肉蛋漢堡」裡面的那一塊煎蛋,我在享用之前曾經擔心過「煙肉蛋漢堡」裡面的煎蛋,可能會是半熟太陽蛋,所以不敢立刻直接用刀切開「煙肉蛋漢堡」,直至確認煎蛋狀況後才敢下刀。
煙肉蛋漢堡

後來我才發現原來尖沙咀分店「J.S.Foodies」廚房製作出來的「煙肉蛋漢堡」,「煙肉蛋漢堡」裡面的煎蛋蛋黃已經完全熟透,之後我才開始放心享用「煙肉蛋漢堡」。

「煙肉蛋漢堡」實際製成品的主要味道,包括有來自「焦糖洋蔥」醬汁裡面的濃厚焦糖甜味,至於煎蛋已經完全熟透,所以沒有蛋黃流出來,漢堡包裡面的蛋黃甜味,都已經被「焦糖洋蔥」完全掩蓋。

至於「煙肉蛋漢堡」裡面的牛肉漢堡扒,牛肉漢堡扒的實際製成品看來還是十分厚實,單靠看牛肉漢堡扒的橫切面已經可以直接感受到,而且牛肉漢堡扒已經被廚房完全煎到熟透,漢堡扒肉質顏色呈現熟透的淺啡色。

「J.S Foodies」「煙肉蛋漢堡」裡面牛肉漢堡扒雖然已經被完全煎熟了,沒有任何肉汁滲出來,但是牛肉漢堡扒的實際口感還是偏軟,絕對不會太過難咬,只是漢堡扒裡面的牛肉甜味,都已經被「焦糖洋蔥」的甜味所遮掩了。

雖然尖沙咀分店「J.S.Foodies」的維港景觀不算很多,食店現場排隊的人數又長期累積一定人數,迫使我非要提早加入排隊行列不可,但是食店沒有強迫食客搭檯,「J.S.Foodies」這樣的服務態度已經獲得我的欣賞。

至於「J.S.Foodies」主菜漢堡包食品,牛肉漢堡扒裡面的牛肉味道濃度,焦糖洋蔥裡面的甜味、洋蔥的氣味跟甜品雜莓開心果梳乎厘班㦸裡面的開心果甜味,還有紅莓醬汁裡面的雜莓酸味一樣那麼濃厚。

再加上餐廳有意無意的出餐安排,我總算在晚上七點之前先喝完甜味雙重朱古力沙冰,然後再享用梳乎厘班㦸和漢堡包,對我晚上睡眠質素影響不大,所以總算是成功吃回港幣三百多元成本,而又能安心回家了。
2020-04-19
雙重碎朱古力沙冰
奇蹟の開心果雜莓班㦸
煙肉蛋漢堡
2020-05-22 225 浏览
上次試過下午茶,今次試試其它Avocado Cheese Burger ($129)芝士同牛油果融為一體,牛肉好厚身同Juicy,麵包夠軟身,最鍾意burger冇好多醬,本身我唔係buger嘅big fan,但係我都覺得好好食Signature Pasta with Bolognese Sauce ($119)唔知係咪我錯覺,意粉比平時幼少少,Bolognese sauce非常香濃,好重蕃茄味,但係唔會太酸或者太甜,而且好多sauce,每條意粉都可以沾到,值得試試Double Chocolate Chip Frappe ($45)tamtam,朱古力碎,朱古力醬,朱古力味嘅cream,成杯都好朱古力,肥死,不過我飲晒Kiseki Strawberry Pancake ($119)Pancake真係好重蛋香,而且好軟,加上十分香滑自家製嘅cream,士多啤梨,藍莓,香蕉,感覺清新,一啲都唔膩雖然等左一個鐘,但都覺得值得,賣相好,而且味道好好,回頭率真係好高
上次試過下午茶,今次試試其它

Avocado Cheese Burger ($129)

Avocado  Cheese  Burger

Double  Chicolate  Chip  Frappe

Kiseki  Strawberry  Pancake

Kiseki  Strawberry  Pancake
  • 士多啤梨藍莓香蕉班戟
  • 牛油果芝士漢堡
  • Double  Chocolate  Chip  Frappe
  • 蕃茄肉醬意粉
2020-05-17 212 浏览
二零二零年五月十七日黃昏五點九黎到尖沙嘴港威企定定等左75 分鐘先有位入座原來海港城搞緊購物同食店消費聯乘原來weekend 買滿$1000 送$100 食店coupon 唔怪得要等成個幾鐘當然要先探熱後入座店員好做手就幫手落單上菜好快加上都好主動 士多啤梨沙冰$45杯野飲仲好多士多啤梨粒架真係啖啖肉啊香芒熱情果沙冰$45粟米天婦羅$58脆卜卜 熱辣辣啖啖粟米 好彩有叫到 唔係就走寶招牌沙律配柚子醬$79好fresh 有黑醋做底有蘆筍 火箭菜 紅蔥 翠肉瓜 青辣椒 蒜蓉包 揀左個咸嘅印度烤雞pancake $119 pancake 可以揀全麥pancake / 飯估唔到個汁咁出色 以為去左食印度菜雞好入味好滑 但份量都有d 小 得三件雞仲有茄子片同翠玉瓜片但pancake得兩件pancake 係紮實 好有口感唔同一般pancake 有咁多汁 浪費哂煙肉蛋impossible meat 漢堡$129秘制焦糖洋蔥 甜甜地 做汁咁配burger 岩哂impossible meat 岩哂素食人士做得好似真漢堡扒 好juicy又有真牛肉味咁 當然薯條份量夠 好脆 又夠粗大滿足啊
二零二零年五月十七日黃昏五點九黎到尖沙嘴港威

• 粟米天婦羅
  • 煙肉蛋漢堡
  • 印度烤雞pancake
2020-05-14 196 浏览
My friend and I queued for 30 minutes before we could get seated as they didn’t allow reservation. The place was kinda small, only able to accommodate few tables. This time, we were here for their main courses, will leave the Soufflé pancakes for next visit! Matsuba crab pasta— This pasta was delicious. It’s topped with Matsuba crab roe, crab stick and lots of crab meats! The crabs were so fresh and it’s meaty! The pasta was served in a pretty big portion and covered in flavourful cream sauce.Bl
Black truffle pasta— who can resist the temptation of black truffle! It’s served in generous portion with variety of other mushrooms. It’s served in cream sauce too. I would prefer the pasta served with different kind of sauces but here they only have cream sauce.
J.S. Mini Burgers tower— the plating was cool, three mini burgers stacked together, and came with huge portion of hand-cut fries. The burgers were fish, chicken and beef! They were tender and juicy!
Corn balls— it’s basically balls stuffed with corns, lots of corn. The corn was buttery and it’s perfectly deep fried until browned.
Black  truffle  cream  sauce  pasta
Matsuba  crab  pasta  with  cream  sauce
JS  Mini  burgers  tower
Corn  ball
JS  Mini  burgers  tower
2020-05-09 215 浏览
近年soufflé pancake大受歡迎,幾乎没有一次光顧係唔使排長龍!如果冇時間排隊又或者口痕,可以去試吓他們的外賣pancake pie ($32)。外賣pancake pie 有四款口味 (原味、朱古力、抹茶、檸檬),每日供應數量有限,售完即止。我今次試咗原味,鬆脆嘅餡餅,中間夾着每天新鮮製作maple custard pancake餡料! 食落外脆內軟,味道唔會太甜,而且有香噴噴嘅奶油香! 十分推薦,不要錯過!

Pancake  pie  (original)
Pancake  pie  (original)
  • Pancake  pie
2020-05-04 309 浏览
數數手指,已經快有2個多月無出街食飯因為疫情關係,忍左口好耐!係ig到見到人地食,終於的起心肝叫埋男朋友泥試5點幾去到已經要排隊啦!不過唔算長龍但已經要等4張枱,因為店內位子唔多,都沒有限時,所以都等至差不多6點先有得食!我地排隊個陣已經諗好食咩叫左一個黑松露忌廉意粉意粉係幼身的,可以沾到好多醬 好好味!仲有好多菇 好重料!一個芝士漢堡芝士漢堡我加左錢加牛油果 加牛油果🥑 更加滿足轉左焦糖洋蔥 但食落分別唔大😂漢堡肉好多汁 一啲都唔乾身 個包仲外脆內軟!一個黑松露薯條黑松露都多 不過真係真係太飽了 食唔曬 打包第二日再加熱食翻 不浪費!因為待應話無後上服務 所以我地食到一半先叫梳乎厘pancake 即叫即做係要等25分鐘!但好的東西值得等待!個pancake叫左tiramisu 味,因為我同我男朋友都中意呢隻味又覺得特別 所以試下但係!呢隻味既係偏實身,食落似蛋糕,所以建議大家都係食翻原味!下次再食過!😚😚
數數手指,已經快有2個多月無出街食飯
因為疫情關係,忍左口好耐!
係ig到見到人地食,終於的起心肝叫埋男朋友泥試

我地排隊個陣已經諗好食咩

叫左一個黑松露忌廉意粉
意粉係幼身的,可以沾到好多醬 好好味!仲有好多菇 好重料!

一個芝士漢堡
芝士漢堡我加左錢加牛油果 加牛油果🥑 更加滿足
轉左焦糖洋蔥 但食落分別唔大😂
漢堡肉好多汁 一啲都唔乾身
個包仲外脆內軟!

一個黑松露薯條
黑松露都多 不過真係真係太飽了 食唔曬 打包
第二日再加熱食翻 不浪費!

即叫即做係要等25分鐘!

但好的東西值得等待!

下次再食過!😚😚
2020-04-30 1428 浏览
每次係九龍塘行過此店都有人排隊,所以一直在我的bookmark list 上。今次,有朋友話我知最近係尖沙咀開咗間分店,約我一齊去食,有好嘢食,一定去啦😸 排咗30分鐘左右,終於有位啦👏🏻食咗鹹點先:1️⃣ 黑松露忌廉意粉 (HK$119)好多菇呀,意粉分量十足,多汁,不錯喔。2️⃣ 牛油果芝士漢堡 (HK$129)這個漢堡只係一般般,因為麵包一般,牛油果比較生,口感少了些奶油感,芝士不太半溶,牛肉是厚身嘅,不夠juicy。薯條多肉,連皮炸,但不太油膩,好味過個包🤭📌 點餐時可以要求店員將漢堡切開一半先上枱,這樣可以同朋友一齊食。食甜食啦:1️⃣ 奇蹟の開心果雜莓班戟 (HK$129) #期間限定淋上熱雜莓醬,棉花糖漸漸溶化,變出大大粒草莓🍓、雪糕和開心果奶油醬喎,好神奇呀😲!底下的2塊梳乎厘班戟好鬆軟,味道不錯喔😋整體甜品比鹹點出色,服務就麻麻。原以為店員一開始提議先把鹹點入單,我哋食緊鹹點時幫我哋入班戟因為要等20分鐘,這樣好似服務不錯吧?但10分鐘左右,班戟已經送上,我哋還在食緊鹹點,枱面細放不到,只好要求店員遲啲先再送上😓

食咗鹹點先:
1️⃣ 黑松露忌廉意粉 (HK$119)
好多菇呀,意粉分量十足,多汁,不錯喔。

黑松露忌廉意粉

2️⃣ 牛油果芝士漢堡 (HK$129)

牛油果芝士漢堡

牛油果芝士漢堡