2020-04-15 367 浏览
1️⃣士多啤梨藍莓香蕉班㦸 ($119):蛋香味濃郁,口感鬆軟綿綿,蛋打得好滑,仲有空氣感,的確一試難忘。我仲好記得我地本身好飽,但因為太好食,5分鐘食晒😂 2️⃣Double chocolate chip frappe ($45):依杯Frappe偏甜,朱古力可可味冇咩,應該係用朱古力粉沖,係一杯超級普通既沙冰。3️⃣松葉蟹忌簾意粉 ($198):依款意粉,蟹迷真係不要錯過。蟹肉爽口彈牙有嚼口,肉質飽滿扎實,冇雪藏味,味道鮮甜。成個意粉佈滿蟹肉、蟹籽、蟹膏,而且意粉用天使麵,與忌簾完美地融為一體👍🏻唔會太過creamy ,唔膩。4️⃣龍蝦沙律 ($158):龍蝦口感細膩嫩滑、緊實有嚼口,爽口彈牙,味道甘甜,食落新鮮冇雪藏味👍🏻而且份量比我想象中多。沙津菜好綠,清爽鮮甜。搭配新鮮牛油果、粟米、車厘茄、蛋,係健康之選。你可以選明太子醬/日式胡麻醬,個人覺得唔需要加醬食,本身沙律已經有黑醋,而且選材新材,加咗醬我覺得會破壞沙律既風味。3️⃣酸忌廉黑松露薯條 ($69):平時食得多黑松露芝士薯條,今次轉用酸忌廉醬,味道又幾得意。薯條冇咩特別,但炸得不油膩。值得讚係酸忌廉醬,酸酸甜甜,好開胃,配黑松醬,食落有層次
1️⃣士多啤梨藍莓香蕉班㦸 ($119):

3️⃣松葉蟹忌簾意粉 ($198):

4️⃣龍蝦沙律 ($158):

3️⃣酸忌廉黑松露薯條 ($69):
平時食得多黑松露芝士薯條,今次轉用酸忌廉醬,味道又幾得意。薯條冇咩特別,但炸得不油膩。值得讚係酸忌廉醬,酸酸甜甜,好開胃,配黑松醬,食落有層次,創新得黎好食👍🏻

總括黎講,依間餐廳食物質素的確唔錯,最鐘意都係佢地既甜品,食完完全明白點解咁多人排隊食😂可惜,食完先知又係IT集團。
2020-04-13 242 浏览
假日下午和友人來到港威商場行街,於是到了尖沙咀分店的J.S. foodies潮聖一下這裡的pancake。餐廳位置不大座位不算多,需要一會的等候時間。我們皆點了原味的pancake,需等候約20分鐘。Pancake一上已經看到名乎其實非常fluffy的彈彈造型,很吸引。吃下去的口感超級富空氣感,原味已經足夠食出啖啖蛋香味,配上軟綿綿的忌廉味道超好,什至吃了兩塊已經開始有強烈的飽腹感,非常滿足及推介必吃。
餐廳位置不大座位不算多,需要一會的等候時間。
Kiseki  Pancake

我們皆點了原味的pancake,需等候約20分鐘。
下午茶
Kiseki  Pancake
2020-04-12 239 浏览
海港城星級食店不絶, 拉麵壽司, 現在到班戟了, 之前已經在又一城試過, 現在海港城開店當然要朝聖一下. 復活節假期, 還是等了45分鐘, 不過就坐在窗邊望著無敵海景, 急不及待點了一個班尼廸蛋梳乎厘班戟 ($129), 班戟還不夠喉, 還點原味班戟($99), 配合一個椰子沙冰, 二人合共$293, 每人$147. 班尼廸蛋梳乎厘班戟是Egg Benedict, 底部的鬆餅用了班戟, 兩個班戟上有有丕同配菜, 一個是煙三文魚, 另一個是煙肉, 咸加甜的組合令 班戟不太甜不漏. 原味班戟配合忌廉真的絶配, 沒有失望.
2020-04-10
  • 班尼迪蛋梳乎厘班戟
2020-04-07 180 浏览
【 念念不忘的 Pancake 】 J.S. FOODIES 的 Pancake之前係又一城分店食過後就一直念念不忘,但果次排左2個鐘先食到,真係怕怕,知道海港城開設分店,立即趁平日下午茶時段來試下,人流並不算太多,由於疫情關係,店員都不會安排搭枱坐,我地揀左個角落位。 我地叫左個原味班戟$99 和酸忌廉黑松露薯條$69,唔使等好耐就到。海港城分店店舖面積唔大,座位數目都無又一城分店咁多。原味班戟入口鬆化,啖啖蛋香,有如棉花一樣鬆軟綿密,果然無令人失望,好好味!但面頭的 Cream我覺得太小,唔太夠。老公就鍾意個酸忌廉黑松露薯條,個酸忌廉醬令人好開胃。見到隔離枱的J.S.迷你溦漢堡塔好吸引,下次要再黎試下。最方便的係餐廳有充電位,可以幫手機充下電。
【 念念不忘的 Pancake 】

由於疫情關係,店員都不會安排搭枱坐,我地揀左個角落位。

老公就鍾意個酸忌廉黑松露薯條,個酸忌廉醬令人好開胃。

見到隔離枱的J.S.迷你溦漢堡塔好吸引,下次要再黎試下。

最方便的係餐廳有充電位,可以幫手機充下電。
2020-03-19
2020-04-05 172 浏览
呢間新開既舖頭睇落好巴閉,日日門口都排長龍,今次的起心肝早D去排隊,試試佢到底係咪真係咁猛料,LUNCH SET款式唔算多,最後揀左手打牛肉漢堡扒配溫泉蛋飯加檸檬梳打。一塊厚厚既漢堡扒,口感好結實,配埋濃味燒汁,真心正!
手打牛肉漢堡扒配溫泉蛋飯
2020-03-17
手打牛肉漢堡扒配溫泉蛋飯
2020-03-31 159 浏览
行行吓街,又到下午茶時間,見到全場滿座嘅J.S Foodies,決定試一試Creme Brûlée Pancake🥞 ($129)人氣甜品之一,用日本麵粉同雞蛋製成嘅pancake🥞,pancake🥞 面係焦糖,再加上士多啤梨🍓,香蕉🍌,藍莓Pancake 🥞香軟亦都唔算甜,亮點係自家製嘅cream,好滑🥰🥰🥰如果香蕉都好似pancake咁caramelized就真係perfectMango Passion Frappe ($45)Coconut Frappe ($38)兩杯Frappe都叫左少甜,甜到啱啱好,creamy,好似Milkshake咁!我比較鍾意Coconut Frappe 多d,好香椰子味,仲有椰絲!始終芒果配Frappe會有啲酸....

Creme Brûlée Pancake🥞 ($129)
Creme Brûlée Pancake

Mango Passion Frappe ($45)
Mango Passion Frappe

Coconut Frappe ($38)
Coconut Frappe

Creme Brûlée Pancake
Mango Passion Frappe
Coconut Frappe
  • 士多啤梨藍莓香蕉班戟
2020-03-30 172 浏览
🌈J.S.Foodies🌈昨晚同朋友嚟食晚餐由於我哋6點左右已到所以唔需要等位餐廳環境明亮舒服座位都算闊落朋友未嚟時我太肚餓就先點薯條先到先等亦先食😝.👯‍♀️French Fries —- $39好大份,一上枱超熱,證明係即炸粗身嘅薯條好脆、內軟而且好香薯仔味👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻.👯‍♀️Honey Orange —- $32新鮮橙汁+蜜糖嘅梳打水好清新好好飲是好順口的梳打水👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻.👯‍♀️印度烤雞班戟 —- $129(可專日本米飯)咖哩汁香濃不辣雞塊幾多幾大件,而且入味好欣賞佢嘅班戟好鬆軟、唔乾,加乳酪同糖漿食好好味👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻.👯‍♀️松葉蟹忌廉意粉 —- $198超級creamy, 好多汁蟹肉、蟹膏、蟹籽份量好多每一口都充滿蟹嘅味道好正!!意粉是幼身彈牙食多都唔會覺得膩👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻.👯‍♀️Ginger ale —- $24玻璃樽裝的朋友話好飲,我冇試😝.🖍我哋order嘅都好好味,份量亦好多,我哋2個女仔食係食唔哂,價錢亦唔貴,好值得試吓⭐️
🌈J.S.Foodies🌈
座位都算闊落
朋友未嚟時我太肚餓就先點薯條
先到先等亦先食😝

👯‍♀️French Fries —- $39
好大份,一上枱超熱,證明係即炸
粗身嘅薯條好脆、內軟
而且好香薯仔味
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

👯‍♀️Honey Orange —- $32
新鮮橙汁+蜜糖嘅梳打水
好清新好好飲
是好順口的梳打水
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

👯‍♀️印度烤雞班戟 —- $129
(可專日本米飯)
咖哩汁香濃不辣
雞塊幾多幾大件,而且入味
好欣賞佢嘅班戟
好鬆軟、唔乾,加乳酪同糖漿食
好好味
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

👯‍♀️松葉蟹忌廉意粉 —- $198
超級creamy, 好多汁
蟹肉、蟹膏、蟹籽份量好多
每一口都充滿蟹嘅味道
好正!!
意粉是幼身彈牙
食多都唔會覺得膩
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

👯‍♀️Ginger ale —- $24
玻璃樽裝的
朋友話好飲,我冇試😝

• 炸薯條
人既青春有限,每分每刻都流失緊,你曾經為左一樣小事而開心過,但轉眼你又會忘記左。原來人既記憶體真係好渺小,但食過既好野就一定會記得清清楚楚。因為我最期待既畫面終於出現啦,日本主打美式風味既班戟專門店「J.S. Foodies」終於殺入尖咀海港城,為左表示我呢d毒L都難以抗拒班戟既誘惑,點都要去拜候下既!👇📌Sweet Pancake -▪ Black Tiramisu - $129▫ 佢地既班戟特別之處除左材料上,用既雞蛋同麵粉都係出自日本之外,質感比一般食開既更加鬆軟。而今次試左佢地既新產品「意式芝士蛋糕黑班戟」,一黎到當然要相機食先啦,班戟口感食似朱古力蛋糕。落軟綿綿有彈性,蛋味又夠重,倒埋Espresso,又唔會太甜,岩岩好。配埋雲呢拿雪糕同,層次更加豐富!📌Pasta -▪ Matsuba Crab Pasta w/ Cream Sauce - $198▫ 鹹食亦都有驚喜,試左個人氣招牌菜「松葉蟹忌廉意粉」,以新鮮松葉蟹做主打,將蟹肉、蟹籽、蟹膏全部一應俱全。賣相夠哂靚仔,一梳梳蟹肉擺得好精緻,肉質入口鮮甜,意粉又夠爽滑,唔錯。配上忌廉汁,加強整體細滑感,香濃爽口既蟹籽口感彈牙
📌Sweet Pancake -
Black Tiramisu - $129

📌Pasta -

意粉又夠爽滑,唔錯。配上忌廉汁,加強整體細滑感,香濃爽口既蟹籽口感彈牙又到位。

📌Special -
J.S. Mini Burger Tower - $158

▫ 要滿足相機都要滿足埋個胃先得咖,一個Pancake唔夠喉既,整多個「J.S.迷你漢堡塔」啦。
集合牛、魚柳、豬為一身既漢堡塔,完全滿足我呢D食肉獸慾望,而當最正既牛肉一咬入口爆哂汁
又唔會太油淋淋,口感一流,配搭新鮮即炸薯條,夠哂邪惡感。

📌Frappe -
Mango Passion Fruit - $45

Coconut - $38

▫ 同個朋友一人一杯沙冰是常識吧!整杯「香芒熱情果沙冰」、「香滑椰子沙冰」,
前者芒果味道突出,鮮甜清涼,加埋後勁既熱情果入口好舒服;
另一杯椰子解膩功力一流,就算食到幾滯都唔明!
2020-03-13
  • 意式芝士蛋糕黑班戟
  • J.S.迷你漢堡塔
  • 香滑椰子沙冰
  • 香芒熱 情果沙冰
2020-03-15 3473 浏览
『味道唔錯,有海景位就仲正』行開海港城見到有人排隊,諗諗都年幾冇食過啦,又排下隊先👯‍♀️◆Summary◇最後運氣唔好冇海景位坐🤭嘢食款式唔算太多,想揀新款 🥢番茄全蟹意粉 但係賣晒啦,見好多人要左🥢漢堡塔。整體味道同性價比都唔錯,算係難得嘅打卡同品質都兼顧到嘅cafe推介 🥢松葉蟹意粉 🥞奇蹟の開心果雜莓班戟 ☕️Mocha————————————————————1️⃣◆松葉蟹意粉◇HKD198松葉蟹份量俾得好慷慨啖啖蟹肉🦀加埋蟹膏就更加濃郁忌廉汁好creamy溝左蟹籽天使麵食落口感豐富左冇咁軟腍單一2️⃣◆煙肉蛋漢堡配粗薯 ◇HKD129好多肉汁拎起個包果陣要小心d😅煙肉煎得超香脆雞蛋就半溏心狀態如果牛肩肉煮得生少少應該會再juicy d3️⃣◆奇蹟の開心果雜莓班戟 ◇ HKD129震騰騰嘅梳乎厘班戟好治癒雜莓醬淋落棉花糖度望住佢融化夠晒gimmick👀班戟充滿空氣感☁️蛋味香得好立體而開心果味幾重同雜莓醬&雲呢拿雪糕極為相襯4️⃣◆Cafe Mocha ◇ HKD36朱古力味香濃飲落苦甜度都幾高意外地有驚喜
『味道唔錯,有海景位就仲正』

◆Summary◇

飲落苦甜度都幾高
意外地有驚喜
Mocha
2020-03-15 238 浏览
短短唔夠兩個星期又黎幫襯J.S. FOODIES 今次試吓佢嘅意式芝士蛋糕黑班戟~ 同上次食嘅梳乎厘唔同 今次呢個班戟質感厚實 冇咗層空氣感😣 味道方面,淋咗咖啡冧酒上去之後可以感受到濃郁嘅咖啡味☕ 而每層嘅班戟都夾住cream cheese 偏淡嘅忌廉芝士味道配合咖啡同上面嘅可可粉 甜度剛好 我自己就鐘意食梳乎厘多啲 但係男朋友就鐘意食呢種比較厚實嘅班戟🧐🧐.好味指數:🌕🌕🌕🌘🌑性價比:🌕🌕🌕🌑🌑-// 煙肉蛋漢堡 $129 HKD //上次食完經典嘅芝士漢堡之後覺得唔錯 今次又再試下佢嘅漢堡 呢個煙肉蛋漢堡好足料 一次過滿足幾個願望 以手打方式製作嘅牛肩肉一樣保持肉質鮮嫩 冇令人失望 不過漢堡嘅結實度仍有待改善呢.好味指數:🌕🌕🌕🌗🌑性價比:🌕🌕🌕🌗🌑
好味指數:🌕🌕🌕🌘🌑
性價比:🌕🌕🌕🌑🌑
// 煙肉蛋漢堡 $129 HKD //
好味指數:🌕🌕🌕🌗🌑
性價比:🌕🌕🌕🌗🌑
意式芝士蛋糕黑班戟
2020-02-27
2020-03-14 409 浏览
唔好以為得梳乎厘好味,主菜都好出色!今日黎到尖沙嘴,特登黎食呢間日本過江龍。其實我喺日本一早已經食過Flippers(仲等左超過一個鐘!),不過今日好痕又想食,順便試吓香港同日本有冇分別。我哋午餐時間嚟嘅,個肚餓到鼓鼓聲,即刻嗌兩個主菜!我點左黑松露忌廉意粉,本身諗住既然係食疏附你班戟嘅鋪頭,主菜應該普普通通。點知一上菜我就知道我錯了,意粉大大碟,性價比高,而且超級多我最鍾意食嘅菇,菇仲要係有菇味嗰種靚菇🍄(有啲菇係真係冇菇味架🤣),黑松露配忌廉不嬲都好食嘅,成碟野好開胃好好味!我朋友呢就叫咗一個漢堡餐,個人唔係好鍾意食呢度嘅,但係呢個都唔錯,又漢堡扒係半熟,中間見到仲有啲紅色,薯條都炸得幾好,算係中上嘅程度啦~終於嚟到重頭戲!叫咗個士多啤梨藍莓香蕉班戟,建議如果食飯時候想食埋甜品,就要落主菜嘅時候一齊叫埋啦,因為佢都要整20分鐘左右。終於上菜!個樣同日本食嘅時候佢都冇分別,都係睇落好軟林林!記得影完相之後拿拿臨食,如果唔係佢會扁晒,冇咁好食㗎!講返食評先,我覺得佢同日本食嗰個冇乜分別,都係咁好味!一差落去鬆軟嘅口感係口度散開,完全冇漏嘅感覺,我朋友不嬲都唔鍾意食呢啲漏嘅甜品,佢都覺得
唔好以為得梳乎厘好味,主菜都好出色!

黑松露忌廉意粉

終於嚟到重頭戲!叫咗個士多啤梨藍莓香蕉班戟,建議如果食飯時候想食埋甜品,就要落主菜嘅時候一齊叫埋啦,因為佢都要整20分鐘左右。終於上菜!個樣同日本食嘅時候佢都冇分別,都係睇落好軟林林!記得影完相之後拿拿臨食,如果唔係佢會扁晒,冇咁好食㗎!講返食評先,我覺得佢同日本食嗰個冇乜分別,都係咁好味!一差落去鬆軟嘅口感係口度散開,完全冇漏嘅感覺,我朋友不嬲都唔鍾意食呢啲漏嘅甜品,佢都覺得唔漏,都食咗好多!

士多啤梨藍莓香蕉班戟

另外附上我喺日本食嘅flippers班戟,你哋就知真係冇乜分別!

[日本Flippers] 士多啤梨藍莓班戟
2020-03-09
[日本Flippers] 士多啤梨藍莓班戟
潮聖J.S foodies 難得weekend唔洗排隊😌 除左又一城尖沙咀都有分店啦 絕對係近期值得一試嘅cafe! 環境不在話下window seat睇到少海景甜鹹食都好出色~🍝🦀松葉蟹忌廉意粉 (蟹肉、蟹籽、蟹膏) (HK$198)超多嘅蟹肉同蟹籽鋪面 仲有兩條預先剪開左嘅蟹腳 挑開食得! 印象食到最尾都仲有少蟹籽剩要撈埋sauce食🤭surprisingly意粉唔係用fettuccine而係angel hair~但每條意粉仍然掛滿濃郁嘅白汁忌廉香氣 又唔太膩! 比想像中大碟 兩個人share ok! .🥞奇蹟之開心果雜莓班戟 (HK$129)唔講唔知原來呢間係Flipper’s姐妹店 所以呢度都可以食到佢哋嘅Kiseki梳乎厘班戟😍 黎到緊係要試季節限定! 見到呢個pastel green已經好春夏感覺~ 班戟一如既往好食 好鬆軟好動L! 班戟頂層放上兒時最愛嘅cotton candy 同開心果忌廉 淋上莓果醬等棉花糖溶化 內藏士多啤梨同雲呢拿雪糕 正🤤🌽粟米天婦羅 (HK$58) 中規中矩 略嫌酥脆口感不足 沾個sauce反而幾好酸酸開胃~btw小食再多啲選擇就

🍝🦀松葉蟹忌廉意粉 (蟹肉、蟹籽、蟹膏) (HK$198)

🥞奇蹟之開心果雜莓班戟 (HK$129)

🌽粟米天婦羅 (HK$58) 中規中矩 略嫌酥脆口感不足 沾個sauce反而幾好酸酸開胃~btw小食再多啲選擇就好~
🥤Chocolate Mocha (HK$39) 平時好少推介飲品 一黎少飲凍野 二黎通常都係飲0水茶 但呢杯真心大推😍perfect choco mocha frappe~
  • 松葉蟹忌廉意粉
J.S.Foodies/Flipper‘s 既梳乎厘pancake一直係小編們既摯愛!(佢地係姊妹店喔!) 而近期 J.S.Foodies就係海港城開左新分店😻 當然要去支持下啦!_{奇蹟之開心果雜莓班戟 $129 🥞}今次就試左呢個期間限定既開心果雜莓班戟🥳Pancake一如既往既有水準!小編最鍾意呢度既pancake夠濕潤鬆軟 夠晒fluffy 但又唔會好似得陣風咁 而且蛋香濃郁 甜度又啱啱好 總之就正中下懷啦😆而今次呢個期間限定既特別之處呢 在於pancake中間有滿滿既開心果忌廉&雜莓醬夾心 上面仲擺左棉花糖添!然後食客可以將雜莓果醬淋上去~ 當棉花糖融化之後 就會見到中間其實藏住左雲尼拿雪糕同原粒士多啤梨😻味道香濃&口感幼滑輕盈既開心果忌廉 加上酸酸甜甜既雜莓果醬 雪糕 同pancake 成件事好豐富!果真有睇得又玩的😆不過個人都係鍾意原味多啲 比較食得真pancake本身既香氣 但如果係開心果愛好者 絕對不可錯過呢個期間限定喔😚_{松葉蟹忌廉意粉 $198 🍝}至於鹹食 小編們就最愛呢個松葉蟹忌廉意粉!天使麵口感滑溜有咬口 而且掛汁能
{奇蹟之開心果雜莓班戟 $129 🥞}

今次就試左呢個期間限定既開心果雜莓班戟🥳
{松葉蟹忌廉意粉 $198 🍝}

至於鹹食 小編們就最愛呢個松葉蟹忌廉意粉!天使麵口感滑溜有咬口 而且掛汁能力一流👍🏼 重點係個忌廉汁入面就加入左大量既蟹肉 蟹籽 同蟹膏 所以蟹味超香濃的說🤩🤩🤩 加上兩條松葉蟹腳 真係好滿足啊🤤
{龍蝦牛油果多士 $158 🦞🥑}

另外仲試左今期新推出既龍蝦系列~
Avocado toast上面擺滿龍蝦肉 仲有龍蝦汁墊底 感覺即刻昇華唔少!可惜龍蝦味道唔夠香 冇乜鮮味 但勝在口感爽口彈牙 而且超足料!
2020-03-01 2692 浏览
今日到訪新開幕的人氣餐廳。這家店位於海港城二樓,餐廳的設計走時尚簡單的自然風格。Lunch menu 有五款,由$109-$119。手打牛肉漢堡配溫泉蛋飯$119Burger steak & onsen egg rice with teriyaki sauce 這手打牛肉漢堡份量十足,厚厚的一片牛肉漢堡,質地比較結實,充滿肉香和質感,加上半流心的溫泉旦, 口感濕潤,加埋味道濃厚的照燒汁,拌以軟綿白飯,真是另類comfort food. 印度烤雞班戟$119平曰吃班戟多數吃甜的,今次吃鹹的,卻有不一樣的風味。這印度烤雞已經去骨,而且是雞腿部分,肉質嫩滑,帶有天多尼的燒烤口味,加埋濃香的咖喱汁,甜香稠厚,正!班戟可選全麥、原味,我選擇了原味。班戟看似麥當勞的熱香餅,但口感就幼滑得多了!班戟甜甜的,帶有旦奶香,加埋滑滑奶油,味道唔錯。Cappuccino + $8這泡沫咖啡泡沫豐盈,咖啡味道甘香,有少少奶滑的口感,可算不錯。Flat white + $8這奶白咖啡口感香滑,帶有咖啡的烘焙風味,比cappuccino 更滑溜。在灰灰的天,吃comfort food , 正好為自己在這些日子給力

今日到訪新開幕的人氣餐廳。
這家店位於海港城二樓,餐廳的設計走時尚簡單的自然風格。

Lunch menu 有五款,由$109-$119。

手打牛肉漢堡配溫泉蛋飯$119

印度烤雞班戟$119

Cappuccino + $8

Flat white + $8

在灰灰的天,吃comfort food , 正好為自己在這些日子給力。

2020-02-29
午餐
2020-02-27 227 浏览
依間過江龍相信大家已經唔會陌生,不竟佢係九龍塘嘅第一間分店已經吸引唔少人去試🚶🏽‍♂️ 除左出名嘅疏乎里pancake 外,仲有pasta, burger等嘅主菜。尖沙咀分店都唔例外,設計風格一樣行小清新風🌿 菜式種類貼近。 店內位置唔多,夜晚walk in 可能預要等一陣位~-松葉蟹忌廉意粉($198) 上枱嘅時候真係嚇親,立刻已經聞到濃濃嘅蟹味,配料仲堆到滿滿的~ 基本上每啖都食到蟹肉絲同蟹籽,口感一流😋 加埋蟹膏增加左唔少鮮味。最面層仲放左灸燒過嘅松葉蟹棒,食落超香,而且都幾濃蟹味😍 非常推薦*J.S迷你漢堡塔($148) 依個要襯早打卡,否則唔知幾時會倒下🤣 最上層嘅係雞肉burger,雞肉食落就比較乾身🤭 中間嘅係魚柳漢堡,配酸瓜醬。最下層係牛肉漢堡,依個就有埋芝士,大大塊嘅蕃茄同生菜🥬 睇圖係冇咁大塊,應該係mini size,依次唯有分開食啦😂*士多啤梨藍莓香蕉班戟🍓($119) 由於同一集團,所以係到都食到Flippers pancake😍 食落口感非常鬆軟同airy,仲幾濃蛋香~ 好欣賞佢哋將楓糖漿同忌廉結合,咁嘅食法唔會過甜,成件事light好多!*雙重碎朱古力沙冰🍫

雙重碎朱古力沙冰🍫 ($45) 依杯簡直係邪惡嘅化身,一杯包含哂朱古力餅,朱古力碎,朱古力醬嘅沙冰,每一啖都係濃濃嘅朱古力,但又唔會甜到好膩好難受個隻😌

Green tea latte ($39) 同樣唔係好甜,飲落有淡淡嘅綠茶清香,唔好好甜,但綠茶味再濃啲就好喇😚