2019-09-29 1991 浏览
#D2place 是文青們最愛去既商場之一,個個星期有市集,而且開了新一期,還有戲可以睇,第二期有一間相對新的餐廳,從餐廳觀察應該主打烤雞,但到我們點菜時竟然已經沽清烤雞,只好另外選擇另外兩款套餐,各自可選擇兩款配菜。配菜類型多,飲品沙律意粉湯品全部都可以揀,任君選擇。法式燉燜蔬菜 Ratatouille超級香,味道也濃,蔬菜已經燉腍,相當開謂。香蒜欖油意粉 Spaghetti in Garlic Olive Oil意份份量大,又香,加上主菜,超飽!木瓜香蕉蝦肉咖喱沙律 Papaya, Banana and Shrimp Curry Salad咖喱沙律聽落幾得意,淡淡的咖喱味,加上香甜的木瓜和香蕉,還有蝦肉去平衡口感。意式蔬菜濃湯 Minestrone蔬菜湯香濃,而且足料,非常不錯的餐湯。半熟燒烤杜洛克豬仔背骨套餐 ½ BBQ Duroc Pork Baby Rib Set  ($118)終於食到主菜,豬仔骨異當常地大件,大大份,份量好夠 (千萬不要忙記還有配菜) !豬仔背骨可謂處理得岩岩好,不至太硬,油份充足。串燒梛威冰鮮三文魚粒套餐 Grilled NorwayChilled Sa

配菜類型多,飲品沙律意粉湯品全部都可以揀,任君選擇。

法式燉燜蔬菜 Ratatouille

超級香,味道也濃,蔬菜已經燉腍,相當開謂。

香蒜欖油意粉

意份份量大,又香,加上主菜,超飽!

木瓜香蕉蝦肉咖喱沙律

意式蔬菜濃湯 Minestrone

意式蔬菜濃湯

蔬菜湯香濃,而且足料,非常不錯的餐湯。

半熟燒烤杜洛克豬仔背骨套餐

串燒梛威冰鮮三文魚粒套餐 Grilled NorwayChilled Salmon Kebab Set ($118)
串燒梛威冰鮮三文魚粒套餐

三文魚入口即溶,還有菠蘿和蕃薯作配菜,加些 檸檬汁,酸酸地,味道更突出,燒至半融的三文魚味道因而提升!

餐廳食物質素好,價錢也不算太貴,行完D2可以係度食下野,值得推介。
2019-09-22
香蒜欖油意粉
木瓜香蕉蝦肉咖喱沙律
半熟燒烤杜洛克豬仔背骨套餐
串燒梛威冰鮮三文魚粒套餐
  • 法式燉燜蔬菜
2019-09-29 332 浏览
今日黎到D2睇戲當然都係附近搵野食啦!見到一間新開嘅西餐廳我哋就決定入去食飯啊主菜嘅款式都幾多我哋主要睇佢個套餐可以自己揀有幾多款side dish 而且可以根據自己嘅喜好去選擇例如意粉燉飯湯沙律等等自己覺得都幾有彈性而且呢個做法係出面嘅餐廳都比較少見的確係幾欣賞!我哋就揀咗半份豬仔骨加三文魚粒第一次食豬仔骨會有埋手套真係方便好多呀用手一次開就係肉啦唔使驚切到骨或者整到周圍都係!大讚!意粉都比想像中多佢哋用上高級嘅橄欖油所以味道都唔錯㗎燉飯食落都幾特別可以一試!另外我哋仲叫咗一個沙律雖然份量唔算好多但係啲沙律菜同埋生果都好新鮮最後我哋仲叫咗一杯朱古力都幾重朱古力味㗎呢度唔使加一而且可以見到食物個樣先再作選擇真係唔錯推薦比大家!
今日黎到D2睇戲
當然都係附近搵野食啦!
見到一間新開嘅西餐廳我哋就決定入去食飯啊

我哋就揀咗半份豬仔骨加三文魚粒

第一次食豬仔骨會有埋手套

真係方便好多呀
用手一次開就係肉啦

唔使驚切到骨或者整到周圍都係!
大讚!

意粉都比想像中多

佢哋用上高級嘅橄欖油
所以味道都唔錯㗎

燉飯食落都幾特別可以一試!

另外我哋仲叫咗一個沙律

呢度唔使加一而且可以見到食物個樣先再作選擇

真係唔錯
推薦比大家!
2019-09-26 379 浏览
今日食晏原本係諗住係大樹先生到食, 但係去到訂枱無得食, 見到依間J'S新開, 無乜人, 就諗住食晏就嗱嗱臨食完算, 佢依到係一個main course可以跟兩個side dish, 我就食咗依啲野:意式蔬菜湯 - 好足料, 好多菜, 加咗啲通粉雜粒更為飽肚, 偏鹹, 但食得出廚房係用心機煲嘅。櫻桃茄羊奶乳酪沙律 - 全部都新鮮貨,  櫻桃茄多汁脆口, 羊奶乳酪我最愛, 騷得嚟帶濃烈奶香味, 羅馬菜有揀過無老無爛。1/4隻燒雞 - 醃得幾入味, 無雪味, 雞燒得肉嫩但皮不脆, 但醃得不錯, 都食得過。新開張有9折優惠, 同啲店員全部都好NICE好好笑容, 幫襯得過。
意式蔬菜湯
櫻桃茄羊奶乳酪沙律
1/4隻燒雞

2019-09-26
櫻桃茄羊奶乳酪沙律
2019-09-24 474 浏览
以前覺得荔枝角D2place無咩好行同好少餐廳,今日去過之後完全改變左我.原來第2期既商場都幾多小店餐廳.行完開始有少少肚餓見到呢間叫J’s Bistro既餐廳都幾多人就本住多人食一定唔伏既心態去試下.餐廳主打幾款主菜套餐有各款配菜隨你任拼.半條燒烤杜洛克豬仔背骨拼奶酪焗薯仔,豬仔骨用西班牙產既黑豚,賣相豬仔骨幾飽滿唔會得骨無肉食,BBQ醬顏色好靚燒得啱啱好唔會烤燶.豬仔骨食落肉質唔會好乾而且帶少少肥肉食薄帶陣油香.奶酪焗薯仔加上白汁忌廉同芝士烤焗,芝士烤到微焦,拉起薯仔同時做到拉絲效果.薯仔夠薄食落容易唔會食到好粉既感覺,有忌廉汁同少少橄欖油下薯仔食落幾香滑.串燒挪威三文魚粒拼法式燉燜蔬菜三文魚粒外層烤到金黃色再係外層加上少少香料,三乙文魚魚油香而不膩,加上少少檸檬汁味道更清新,配菜既紫薯好香又甜.法式燉燜蔬菜份量好多而且充滿唔同蔬菜既既顏色好有心思咁拼好,有齊西式葫蘆瓜爽脆得黎帶點甘香.有齊3色椒味道鮮甜.加上少少蕃茄醬令味道無咁單調,好香鮮蕃茄味而唔係茄醬味.西班牙無醇汽泡飲品白提子味好香,又幾有特色.

奶酪薯仔

西班牙無醇汽泡飲品白提子味好香,又幾有特色.
奶酪薯仔
2019-09-19 346 浏览
星期日同媽媽拍下拖先🥰去左附近D2 Place搵野食😌餐廳係先購票再送餐🤘🏻我地叫左2個套餐❣️🔺半條燒烤杜洛克豬仔背骨套餐➕櫻桃茄羊奶乳酪沙律🍒沙律有啲醋再加乳酪酸酸甜甜❣️好岩咁熱既天食好開胃🥰至於燒豬仔骨啲醬好濃但唔會太咸👍🏻岩岩出爐即上枱🤤骨與骨之間好易切👍🏻肉好嫰滑👍🏻唔會烤到啲肉乾爭爭❣️🔺串燒美國冰鮮黑安格斯牛柳粒套餐➕奶酪焗椰菜花🥦有3嚿牛粒🙃都有7成熟🙃雖然寫著冰鮮但無咩雪藏味👍🏻肉質嫰口無筋🥰配菜紫蕃薯烤得有啲似薯條🍟幾香口❣️

我地叫左2個套餐❣️

2019-09-15
2019-09-18 321 浏览
前幾日夜晚食過荔枝角 D2 Place 入面嘅呢間 J's Bistro,覺得幾有特色。餐廳嘅 Order 方法好有歐洲風格,唔似一般港式西餐廳。首先揀你想食嘅主菜,再按自己嘅喜好選擇要加 1 個或 2 個 Side Dishes(配菜),唔同價錢。配菜可以揀當日精選嘅冷盤、熱盤,或者要餐湯、燉飯或者汽水。當晚同女朋友兩個人,主菜揀咗「半隻烤春雞」同埋「半條燒烤杜洛克豬仔背骨」。烤春雞係有驚喜嘅!外皮夠晒香脆,汁多肉嫩,啖啖肉!豬仔骨都烤得幾好,唔錯唔錯,尤其係個醬汁,好美味。配菜揀咗「奶酪焗椰菜花」,好夠 Creamy,唔會好漏,女孩子實鍾意呢種口感。第二個配菜揀咗「吞拿魚意麵沙律」,冷盤黎嘅,幾好味,足料得濟我地食唔晒。第三個配菜,我地揀咗「意式蔬菜濃湯」。酸酸地都幾開胃,推薦。用料夠晒足,一個人飲可能太飽肚,兩個人 share 剛剛好。最後一個配菜,我地揀咗西班牙無醇汽泡飲品(葡萄白桃)。由西班牙入口,幾有誠意。汽水配上濃味嘅主菜真係好夾。大隱隱於市,估唔到唔起眼嘅角落有間咁富歐洲風味嘅餐廳,值得一試。

餐廳嘅 Order 方法好有歐洲風格,唔似一般港式西餐廳。

外皮夠晒香脆,汁多肉嫩,啖啖肉!
豬仔骨都烤得幾好,唔錯唔錯,
尤其係個醬汁,好美味。

2019-09-15 335 浏览
J’s Bistro Environment: ★★★★★Service: ★★★★★Taste: ★★★★★今天想和大家介紹的是這間位於D2 Place 的餐廳 J’s Bistro。餐廳的裝修簡潔,位置寬闊,適合和朋友一起一邊用餐,一邊談天。食物方面,今次點了兩個套餐,每個套餐可以選一個或者兩個配菜,我兩個各選了兩個配菜。半隻烤春雞套餐($118)包括兩個配菜:烤春雞製作得頗出色,雞皮有點脆,雞肉非常嫩滑,亦不會過多脂肪。由於燒的過程中用了不少香料,吃烤雞肉時可以吃到香濃的香料味,很好吃。半條燒烤社洛克豬仔背骨套餐 ($118)包括兩個配菜:豬仔背骨燒得很香,燒烤醫不會太過濃。配菜方面點了奶酪焗椰菜花,釀蘑菇,香蒜欖油意粉和燒牛肉意面凱撒沙律。我最喜歡的是奶酪焗椰菜花,這個配菜用了不少芝士,可以吃到濃濃的芝士香,真材實料。總結:烤春雞製作得頗出色,其他配菜味道亦不錯。另外,餐廳於新張期間有九析優惠呢。🔛🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️荔枝角長順街15號D2 Place二期1樓102號舖#hkfoodie #hkfoodblogger #foodporn #followforfollow #hkf
J’s Bistro
Environment: ★★★★★
Service: ★★★★★
Taste: ★★★★★

半隻烤春雞套餐($118)包括兩個配菜:

半條燒烤社洛克豬仔背骨套餐 ($118)包括兩個配菜:
豬仔背骨燒得很香,燒烤醫不會太過濃。

總結:

🔛🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️
荔枝角長順街15號D2 Place二期1樓102號舖
#hkfoodie #hkfoodblogger #foodporn #followforfollow #hkfood #hongkongfoodie #hkfoodlover #hkig #香港美食 #hkgirl #igfoodie #hkblogger #hungry #foodphotography #holiday #foodstagram #hongkongfoodie  #hongkongfood #hongkong

2019-09-12
2019-09-15 267 浏览
荔枝角 J’s bistro行過D2 place,今次發現了一間新開既餐廳餐廳主打輕食健康概念,有唔同嘅沙律同熟食選擇Lunch set都會有2個side dish選半隻烤春雞套餐烤雞係即時用爐燒,香味一直飄出用餐區烤春雞是來自法國無激素春雞,體型小,骨骼細,肉質鮮嫩無雪味。烤春雞皮薄肉厚肉汁豐富咬落去鮮嫩可口夠哂軟熟,香草味濃郁。非常值得推介。咖喱汁香蕉木瓜蝦沙律沙律份量剛剛好,生果款式好多,色彩繽紛令人食慾大增,雜果新鮮帶甜味,好好食!!!健康之選。意式烤芝士通心粉軟硬度適中,芝士味濃不錯!Tiramisu蛋糕Tiramisu 甜,好滿足主食加2小碟非常抵食,值得再來推介⭐️⭐⭐️⭐⭐ ——📧 Email:   liukahin@gmail.com———#foodie #hkblogger #foods #hkfood #hkfoodie #likeforlikes #like4likes #likeforfollow #likeforcomment #likeforlikeback #likeforcomments #instalike #followers #followers #
荔枝角 J’s bistro
行過D2 place,今次發現了一間新開既餐廳
餐廳主打輕食健康概念,有唔同嘅沙律同熟食選擇
Lunch set都會有2個side dish選

半隻烤春雞套餐
烤雞係即時用爐燒,香味一直飄出用餐區
烤春雞皮薄肉厚肉汁豐富咬落去鮮嫩可口夠哂軟熟,香草味濃郁。
非常值得推介。

咖喱汁香蕉木瓜蝦沙律

意式烤芝士通心粉
軟硬度適中,芝士味濃不錯!

Tiramisu蛋糕
Tiramisu 甜,好滿足

主食加2小碟非常抵食,值得再來

推介⭐️⭐⭐️⭐⭐
——
📧 Email:   liukahin@gmail.com
———
#foodie #hkblogger #foods #hkfood #hkfoodie #likeforlikes #like4likes #likeforfollow #likeforcomment #likeforlikeback #likeforcomments #instalike #followers #followers #photooftheday #amwriting #blogging #newblogpost #instablogger #me #followme #comment💬 #like4me #smile #igers #hkig #J’s bistro
2019-09-10 367 浏览
.咁啱嗰日過去荔枝角買榴槤月餅,順道去試一試新嘢。最近D2 place 靜過屋企樓下嘅屋村商場,老闆選擇喺呢個時勢喺度試業,真係勇氣可嘉。.可能最近係食快餐食太多,都應該食返啲清新少少嘅,主要被J’s Bistro 吸引咗嘅係佢地有個類似salad bar 嘅開放式廚房。再望過少少,仲有一個烤雞用嘅爐,香味一直飄出用餐區。受到香味引誘嘅情況下,我order咗半隻烤春雞。雞胸部位唔算多汁,但就夠哂軟熟。.另外同行朋友就叫咗半份燒豬仔背骨,醬汁偏甜,非常開胃,食咗一支骨好快又想食多一支,非常惹味,但略嫌偏瘦。.

2019-09-01
2019-09-10 227 浏览
D2 place又開咗間新嘅餐廳🤓,餐廳主打輕食健康概念,有唔同嘅沙律同熟食選擇。 今次食咗2個好豐富嘅tea set😁.🐽燒烤杜洛克豬仔背骨set: 採用上等西班牙黑毛豬製作而成,肉質非常鮮嫩同juicy, 想特別讚讚調味做得好度位, 將黑毛豬味道嘅層次昇華👍。🐄美國安格斯牛柳粒串燒set: 牛柳粒好大粒, 又係燒到好juicy💦, 非常香口,配埋蔬菜串串一流。每個Tea set都會有一個side dish, 我哋揀咗pizza同埋大蝦沙律, pizza🍕烘到又脆又香, 🥗沙律份量剛剛好。~~~~~~~~😋味道: 8/10📸賣相: 8/10🛋環境:8/10💁‍♂服務: 8/10💎性價比: 8/10💲人均:$100⏪回頭率:90%~~~~~📍J’s bistro荔枝角長順街15號D2 Place二期1樓102號舖

~~~~~~~~
😋味道: 8/10
~~~~~
📍J’s bistro
荔枝角長順街15號D2 Place二期1樓102號舖
2019-09-07 291 浏览
路過D2 place,有不少餐廳都已經試過,今次發現了一間這間的餐廳,店員在門口邀請我們內進,我們打開餐牌,價錢合理,$118 晚市套餐還包括了冷熱盤各一,覺得幾特別,所以決定一試。半隻烤春雞套餐($118)烤春雞是來自法國無激素春雞,體型小,骨骼細,肉質鮮嫩。用轉動棒串起來烤熱,肉汁豐富。咬落去鮮嫩可口,完全不鞋,香草味濃郁。非常值得推介。串燒挪威冰鮮三文魚粒套餐($118)三文魚非常鮮嫩美味,熟透度剛剛好,有酒店級的質素,廚師整得非常好。套餐包括熱盤和冷盤各一,飽到上心口,非常抵食,值得再來。

半隻烤春雞套餐($118)

咬落去鮮嫩可口,完全不鞋,香草味濃郁。非常值得推介。

串燒挪威冰鮮三文魚粒套餐($118)

套餐包括熱盤和冷盤各一,飽到上心口,非常抵食,值得再來。
  • 烤春雞套餐
  • 串燒挪威冰鮮三文魚粒套餐
2019-09-04 250 浏览
放假行街行到d2 place,呢間新開張餐廳以木色為主調顏色,配以開放式廚房設計,令到餐廳空間感大增,同朋友傾計食飯更加開懷沙律一眼睇哂,款式都幾多,睇個樣好新鮮餐廳以自助形式為主,所有餐具、調味料、水都係擺哂出黎,大家有需要可以出黎拎最後我地揀左兩個套餐,分別有熱盤、凍盤和主食,呢款沙律係以不同水果混合而成,有蘋果、橙、火龍果和梨呢款就係貝殼粉同吞拿魚就撈埋而成既沙律熱盤我就揀左pizza同埋用好多芝士焗既通粉最後當然唔少得主角輕輕一撕,就成舊肉出左黎啦,雞肉仲用左秘製醃料,食落好有香草既味道
沙律一眼睇哂,款式都幾多,睇個樣好新鮮
彩虹水果沙律
瑪格麗塔披薩
意式烤焗芝士通心粉
烤春雞
2019-09-03 215 浏览
前排同朋友去D2 Place 2期行街,見到一間門口望入去裝修都幾靚的餐廳,環境唔錯,價錢又唔算貴,所以就入去試下。店內有個自助bar可以斟水同拎調味料。套餐方面可以跟1-2個side dishes,價錢都係相差$10左右。揀左半隻烤春雞套餐,跟了烤蘑菇及雜菜、吞拿魚意面沙津及凍Mocha。 烤春雞皮薄肉厚,食完都夠飽,調味適中,好食wo!!!烤蘑菇及雜菜,蘑菇烤至微微燶好香,雜菜款式好多,色彩繽紛令人食慾大增,雜菜新鮮帶甜味,好好食!!!健康之選。吞拿魚意面沙津,長通粉煮得剛剛好,軟硬度適中,偏乾身少少,多返少少汁會好D,不錯!半條燒烤杜洛克豬仔背骨套餐,跟了奶酪焗椰菜花及意式蔬菜濃湯。燒烤杜洛克豬仔背骨份量都算多,燒烤醬配上嫩滑既背骨肉好香好惹味奶酪焗椰菜花,面頭有大量芝士,每夾一舊都有拉絲效果,好邪惡但好好味意式蔬菜濃湯,蔬菜好足料,味道剛好,好正!!Mocha 咖啡味道偏濃,整體黎講唔差。

烤春雞皮薄肉厚,食完都夠飽,調味適中,好食wo!!!

意式蔬菜濃湯,蔬菜好足料,味道剛好,好正!!

Mocha 咖啡味道偏濃,整體黎講唔差。
2019-08-31
2019-08-31 172 浏览
今日同朋友去長沙灣 D2 place二期度行街街,見到一間最近先開業嘅餐廳,環境唔錯,所以就膽粗粗入去試下。成間餐廳嘅環境真係好唔錯,好光猛。而且座位好闊落,佢哋食物櫃檯係用玻璃櫃,所以如果唔知食咩,可以先去櫃檯望下先。佢哋嘅套餐呢係有得揀跟一個side dish或者兩個side dishes。 當然價錢上會有少少嘅相差嘅大家十零蚊去多個Side dish又唔算貴嘅。 我哋兩個大胃王就當然係要揀兩個套餐再加四個side dishes啦。我哋分別叫咗一半隻烤春雞套餐同埋半條燒烤杜洛克豬仔背骨套餐。面side dishes 方面就叫左迷你漢堡、全素千層麵、牛油果雞肉意麵沙律同埋雞肉意麵凱撒沙律。烤春雞烤特適中,雞皮烤得好夠乾脆,而肉質就保持到嫩滑,因為佢搽咗好多香菜係個雞嘅內腔,所以成隻雞有好大浸嘅香草味,好正。而且佢仲提供左手套,方便食家用手直接享用隻雞。燒烤杜洛克豬仔背骨燒得好夠味,表面有一層燒醬,嫩滑既背骨肉配埋燒汁,又香又甜。而且半條豬仔背骨既份量都唔算少。迷你漢堡最令我驚喜嘅就係個漢堡嘅皮烤得好脆,食落口索索聲。 全素千層麵喺入面放咗大量嘅芝士,又有拉絲嘅效果,好正。 牛油果雞肉

迷你漢堡最令我驚喜嘅就係個漢堡嘅皮烤得好脆,食落口索索聲。

全素千層麵喺入面放咗大量嘅芝士,又有拉絲嘅效果,好正。

牛油果雞肉伊麵沙律有 淡淡嘅牛油果香味配埋雞肉沙律食落清淡又fresh。 雞肉意麵凱撒沙律就偏乾身少少,多返少少汁會好D。
埋單二百零蚊,但係食到六樣嘢,真係好抵食。

2019-08-29
  • 迷你漢堡
  • 烤春雞
2019-08-31 1183 浏览
位於D2place 2期的西餐廳,環境四四方方,門口望入去裝修都幾靚,幾吸引我入去🤣.✨新張期間,凡惠顧套餐,有9折優惠✨全日免收加一.叫左2個set,2個都簡左配2個size dishes,可以配熱盤/冷盤(白色紙)/意式蔬菜濃湯/燉飯/西班牙無醇汽泡飲品-半條燒烤杜洛克豬仔背骨套餐 (With 2 size dishes)$118🍅乾番茄意麵配磨菇水牛芝士醬🍕瑪格麗塔披薩/串燒美國冰鮮黑安格斯牛柳粒套餐(With 2 size dishes)$118🍚燉飯🥤西班牙無醇汽泡飲品-1️⃣串燒美國冰鮮黑安格斯牛柳粒⭐️⭐️⭐️⭐️牛柳粒大概7成熟,切落去有肉汁“深”出嚟,食落juicy,煮得唔老但係偏un,我要再切到細細舊先食到😂/2️⃣半條燒烤杜洛克豬仔背骨⭐️⭐️⭐️配汁係番茄汁,依個感覺有啲似食再茶餐廳個個焗番茄豬扒飯個豬扒,份量切開後有6條背骨,肉都淋,好飽肚/3️⃣乾番茄意麵配磨菇水牛芝士醬⭐️⭐️⭐️⭐️長通粉煮得剛剛好,唔係太淋太硬,食落食唔到有水牛芝士,不過好重番茄味,不錯👍🏻/4️⃣瑪格麗塔披薩⭐️⭐️⭐️⭐️Pizza好薄身,料好多,所以一拎就沉左落去😂要托住,重芝士味同番茄味,芝士有小小拉絲,會想再食多塊🤤-睇
✨新張期間,凡惠顧套餐,有9折優惠
⭐️⭐️⭐️
3️⃣乾番茄意麵配磨菇水牛芝士醬
4️⃣瑪格麗塔披薩
⭐️⭐️⭐️⭐️
睇番先知,原來食左好多番茄既野🤣🤣🤣
環境:8/10
服務:8/10