餐厅: INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2022-06-05 75 浏览
想要更多食物推介 follow me on openrice/instagram👉🏻@joyceous.tummy 👈🏻 有戶外同室內坐位 天氣愈來愈熱 所以都揀左坐室內 坐位未算好闊落Ⓙ 鵝肝巴馬火腿意粉 $108 🍝鵝肝切成粒狀 入口即溶 煎得好香而且仲有少少蘆筍做配菜Ⓙ 香煎厚切豬肉眼 $128個肉唔會韌 而且個牛肝菌汁都好夾Ⓙ 香蕉士多啤梨朱古力crepe正價$78但係open rice 訂左2位可以優惠價十幾蚊加個甜品有多種水果 大滿足 加埋忌廉同入面ge nutella 無得輸Set lunch 仲包左餐湯同餐飲 幾抵食呢
👉🏻@joyceous.tummy 👈🏻

但係open rice 訂左2位
可以優惠價十幾蚊加個甜品

Set lunch 仲包左餐湯同餐飲 幾抵食呢
2022-06-05 64 浏览
炸拉絲芝士條🧀炸粉皮薄香脆,趁熱食有拉絲感😍🐚法式焗香草牛油田螺配法包🥖田螺放係菇上焗,保留田螺烤焗後既肉汁底部配有薯蓉,中和田螺既濃味,提升整體口感層次🤩🍷紅酒燴牛肉頰面意大利飯🍚酒煮後既牛肉頰面煮得好稔,意大利飯煙韌程度適中,吸收左紅酒同肉汁,唔會太肥膩😋整體有淡淡既紅酒味,唔飲酒嘅朋友都可以一試🤗芒果熱情果忌廉班戟卷🍰班戟厚度平均,中間有芒果汁,進食時可以因應自己嘅需要,混合芒果肉同熱情果肉,口感清新士多啤梨藍莓奶昔🥤口感幼滑,果味濃🫐🍓
炸拉絲芝士條🧀
炸粉皮薄香脆,趁熱食有拉絲感😍

🐚法式焗香草牛油田螺配法包🥖
田螺放係菇上焗,保留田螺烤焗後既肉汁
底部配有薯蓉,中和田螺既濃味,提升整體口感層次🤩

🍷紅酒燴牛肉頰面意大利飯🍚
整體有淡淡既紅酒味,唔飲酒嘅朋友都可以一試🤗

芒果熱情果忌廉班戟卷🍰

士多啤梨藍莓奶昔🥤
口感幼滑,果味濃🫐🍓

2022-06-04 57 浏览
分咗戶外同戶內兩個區域,兩邊環境都擺設咗好靚既花海,食嘢都份外開心,建議唔想等位既朋友仔,一定要預先book位。士多啤梨藍莓奶昔$48+1依家天氣熱辣辣,最啱飲凍飲,揀咗士多啤梨藍莓奶昔,有好多的士多啤梨和藍莓果肉,香味濃郁,甜酸度適中,調教得很好,好飲,頂頂放咗忌廉花,視覺效果非常好,打卡一流。黑松露配薯條$68+1薯條份量好多,真系對得住個價錢,上枱熱辣辣,外脆內軟,系我中意既口感,加埋最愛既黑松露醬,好好食。大蝦蒜辣欖油扁意粉$128+15隻大蝦新鮮彈牙,蒜香片味道濃郁,意粉軟硬適中,辣欖油少少辣,令到意粉好惹味香蕉士多啤梨朱古力忌廉班戟 $78+1賣相好吸引,香蕉士多啤梨都系啱熟,甜甜地,可麗餅特別鬆軟煙韌又唔會太甜,整體都唔錯
士多啤梨藍莓奶昔$48+1
黑松露配薯條$68+1
大蝦蒜辣欖油扁意粉$128+1
香蕉士多啤梨朱古力忌廉班戟 $78+1
2022-06-03 59 浏览
呢間係觀塘市中心嘅打卡cafe,終於有機會同朋友嚟🥰 餐廳以西式宮廷設計,華麗又舒適😌仲有個好靚,打卡一洗嘅半戶外花園🌷🌹💐🌴平日午餐包餐湯🍲及飲品 (或特飲半價)香煎焗厚切豬肉眼配牛肝菌忌廉汁 $128豬肉眼真係好厚身又大件,肉汁豐富,肉味香濃😋 班尼廸蛋煙三文魚法式班戟 $88每次見到egg Benedict 都忍唔住叫😆 , 個醬汁真係好緊要,呢個醬汁好creamy , 加上蛋汁同三文魚好香滑。 班戟帶微甜,我自己都幾鍾意😊維他命C健康水果茶 +$24Cappuccino +$19

平日午餐包餐湯🍲及飲品 (或特飲半價)

香煎焗厚切豬肉眼配牛肝菌忌廉汁 $128
豬肉眼真係好厚身又大件,肉汁豐富,肉味香濃😋

班尼廸蛋煙三文魚法式班戟 $88

維他命C健康水果茶 +$24
Cappuccino +$19

2022-06-02 281 浏览
🍽 INN - I’m Not Nothing(觀塘)———————————————🐈:呢間港女一定要嚟🤣,宮廷氣息花花世界🌸,啱哂有氣質嘅你同我或者你嘅女朋友💓。雖然我揀咗坐入面,但個人認為出邊嘅打卡位比較靚💓!🙋🏻‍♀️有朋友生日嘅話可以帶佢過嚟呢度慶祝,餐廳會播生日歌㗎🥰🥰。———————————————🌟法式蟹膏蓋滿滿蟹膏好香濃好鮮味好正啊💓🤤,加埋個芝士喺面,成個味更上一層樓。用餅乾條直接點嚟食,做前菜一流!_🌟 大蝦蒜辣欖油扁意粉鮮蝦中size,新鮮,爽口彈牙。意粉掛汁,每啖都係清香嘅欖油味,份量正常,辣就唔算好辣,但係蒜片就真係夠多而且蒜香味都有被意粉吸收哂!真心唔錯!_🌟 士多啤梨香蕉忌廉朱古力班戟賣相超吸引🤤,面頭嘅擺設好靚啊!都幾大份,入面填滿哂香蕉同朱古力🍫🥹,我朋友就話覺得太甜,結果我就可以一個人好滿足咁食哂🤣!———————————————#觀塘美食 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食 #食好西 #hkg🇭🇰 #hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #foodstagrams #foodlover #hkfoodlover
🍽 INN - I’m Not Nothing(觀塘)

🌟法式蟹膏蓋

_

🌟 大蝦蒜辣欖油扁意粉

_

🌟 士多啤梨香蕉忌廉朱古力班戟

———————————————

#觀塘美食 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食 #食好西 #hkg🇭🇰 #hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #foodstagrams #foodlover #hkfoodlover #foodshare #igfood
  • 大蝦蒜辣欖油扁意粉
INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²) (觀塘)📇地址:觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖🕐營業時間:12:00-22:00💸人均消費:~$150/人(Dinner)👏🏻抵讚位:啲野食全部都食得又睇得👍🏻👍🏻 咸食同甜品嘅質素都出乎預意料咁好。叫左唯一一個主食煙豬肉carbonara($118),望落唔大碟,但食落嘅份量夠哂我地兩個人食完都夠飽,同埋雖然汁唔多,但好掛麵,個粉唔會食到一半就好乾🫶🏻 另外叫多左份小食,焗法式蟹蓋配麵包條($108)。好有驚喜,喺芝士底下全部麵係啡色嘅蟹膏,超濃郁,,芝士唔會太多蓋過左蟹膏嘅鮮美😋 甜品叫左一份士多啤梨朱古力可麗餅($78),即叫即整,上到枱都仲熱辣辣,唔會過甜,餅皮都好煙韌,呢個價錢仲要大大份,夠哂抵食🤘🏻😯有待改善位:職員多數留左喺室內個邊,我同朋友咁啱又坐喺outdoor嘅最邊邊位,有時職員唔出開黎outdoor嘅話,我地想搵個人黎落單都有少少難度,要用盡最大嘅動作黎吸引indoor啲職員嘅注意先得😂😼私心回應區:打卡真係一流,坐戶外同室內係兩個feel。室內有喺宮廷玻璃屋食飯嘅感覺,戶外就係喺宮廷式花
📇地址:觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖
🕐營業時間:12:00-22:00
💸人均消費:~$150/人(Dinner)

😼私心回應區:打卡真係一流,坐戶外同室內係兩個feel。室內有喺宮廷玻璃屋食飯嘅感覺,戶外就係喺宮廷式花園野餐咁樣,各有特色。我同朋友個晚揀左坐outdoor,咁啱夜晚有風吹下,無喺室內咁焗促,又有夜景睇下😍 呢間餐廳值得再encore😙
今日去開觀塘就搵下有咩好食。上網見到呢間打卡餐廳📸就試吓啦~我哋怕熱選擇坐係室內,職員安排左坐係呢個打卡小角落,唔洗行出位都可以打到卡~本身訂座優惠每人點一個午餐就可以加$18加一個班戟,但我哋實左無咁大個胃可以食2個主菜🤣所以無用到優惠,只係點左一個午餐同一個班戟🥞🥩澳洲草飼西冷牛扒8安士配乾葱紅酒汁$158🍷牛扒點左7成熟,不過出到黎接近9成熟🤣好彩肉質唔韌亦唔鞋,呢個價錢黎講都算合格。配菜薯蓉🥔反而幾好味,口感綿密,唔沾汁都夠味👍🏻跟餐係椰菜花湯,質地稀杰度適中,無菜嘅澀味,尚算不錯。🍫香蕉士多啤梨🍓榛子朱古力班戟🥞$78 (跟餐-$10)配雲尼拿雪糕$10班戟即叫即整,製作需時15-20分鐘。班戟本身已經係朱古力味🍫可可味道濃郁😋唔會死甜。質地煙韌有口感👍🏻同榛子醬🌰和香蕉🍌當然係絕配~面頭仲有些椰子片🥥但個人覺得口感太硬,改用杏仁片可能更夾~整體黎講幾好食😋🍓士多啤梨藍莓奶昔🫐$48(跟餐半價)奶昔質地唔夠杰身,似果汁多啲,不過飲到真材實料,莓味濃郁,亦有好多藍莓碎,甜度適中👍🏻🍋檸檬百香果茶☕️$48味道比較清,帶微酸,果味唔出,個人就唔太建議點🤣食物水準以打卡餐廳黎講算中上

🥩澳洲草飼西冷牛扒8安士配乾葱紅酒汁$158🍷

跟餐係椰菜花湯,質地稀杰度適中,無菜嘅澀味,尚算不錯。

🍋檸檬百香果茶☕️$48
味道比較清,帶微酸,果味唔出,個人就唔太建議點🤣

食物水準以打卡餐廳黎講算中上,特別推薦大家食crepe😋而且服務態度好好,特別係其中一個女仔,留意到客人嘅需要,真係好值得欣賞👍🏻

📍 #INN - I’m Not Nothing
地址:觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖
2022-05-31
  • 香蕉士多啤梨榛子朱古力班戟
  • 煙三文魚鮮茄龍蝦汁大通粉
2022-05-31 59 浏览
今日經過 裕民坊,諗住食晏,成個商場新裝修 感覺好新鮮,然後聽朋友介紹來左呢間新餐廳,佢出面有個outdoor 既花園打卡位 ,啱哂鍾意影相拍片既我,1點來到唔算多人,咁影完相後,我就點左個豬排厚切配 薯蓉,豬排 肉質鮮嫩,咬落去超有口感, 個汁有驚喜,另外我又點左個 個餐湯 ,飲落去咸度 適中 而我朋友就點咗個煙三文魚pancake 佢呢個 切落pancake度 啲蛋汁流出嚟 好啱打卡,嘢食真係幾好味
呢間【INN- I’m Not Nothing】係觀塘裕民坊YM2二樓,係一間裝修得好靚嘅餐廳,同閠蜜或另一半嚟都好有feel,仲可以影下相打下卡😎以白色格調為主,仲有好多花花草草,好舒服😌分咗室內同室外座位,唔怕熱嘅室外位置會靚啲😍食物方面都做得唔錯👍🏻但份量有點細份🔸意大利煙豬肉卡邦尼意粉 $118呢個卡邦尼好creamy,而且有啲芝士灑係表面,令個意粉更香更濃,加上有煙豬肉係裡面,令味道更豐富!🔸紅酒燴牛面頰肉意大利飯 $148個意大利飯水準好高,唔會太濕或太乾,做到risotto嘅水平!反而個牛肉有驚喜,未食過牛面頰肉,原來好嫩滑,而且有3大塊👍🏻🔸提拉米蘇 $48食完飯食埋個甜品,個Tiramisu正常發揮,蛋糕嗰層比較濕,上面d cream ok嘅!

以白色格調為主,仲有好多花花草草,好舒服😌
分咗室內同室外座位,唔怕熱嘅室外位置會靚啲😍

食物方面都做得唔錯👍🏻但份量有點細份
🔸意大利煙豬肉卡邦尼意粉 $118

🔸紅酒燴牛面頰肉意大利飯 $148

🔸提拉米蘇 $48
2022-05-30 239 浏览
今次同媽媽落觀塘食打卡cafe!估唔到晏就時段都好多人喔😆 Set Lunch 配是日餐湯及$28以下餐飲~其他飲品半價~🥗All day breakfast $128全日早餐好大份🤪最鐘意2塊查了青醬嘅蒜蓉牛油多士,夠哂脆🥖仲有牛油果🥑豬肉牛仔腸🌭脆煙肉🥓忌廉炒蛋🍳炒野菌🍄大大個焗蕃茄🍅沙律菜🥗忌廉炒蛋同炒野菌都好惹味~晏就食完ABd可以飽到晚上😃🍝Linguine tossed in red pepper olive oil with parma ham and duck foie gras $108香煎鴨肝巴馬火腿紅甜椒欖油扁意粉扁意粉喺幼嘅扁意粉,size 有啲似金邊粉咁~食落都幾彈牙~配上紅甜椒欖油好香口😆🍫Matcha Latte $38靚靚拉花~抹茶味都幾濃郁!媽媽表示滿意,我覺得可以再少甜啲~🍵Mocha $42朱古力味都幾濃😆同店員講咗少甜,飲落味道都喺偏甜😂 喺咪我口味變了🥲
今次同媽媽落觀塘食打卡cafe!估唔到晏就時段都好多人喔😆

午餐
Matcha  Latte
Mocha
2022-05-27 56 浏览
觀塘裕民坊係一個比較新嘅商場,雖然地鐵冇天橋直接通往,行馬路大約7至8分鐘來到。商場對面即係舊裕民坊正在拆卸中,期待將來個玻璃球設計既辦公樓落成。入到商場餐廳嘅選擇都幾啱口味,見到有間Inn Cafe有室外同室內,室外佈滿花花,仲有藤椅同埋打卡位。天氣涼涼地,最適合坐室外。雖然餐廳室外格住一條走廊,但行人唔算多,所以感覺好自在。一坐低要order杯happy hour啤酒嘆吓。有premium malt and hoeggarden配合一個小食炸芝士沙律。cheese 拉絲可以拉到好長,煙煙韌韌。北海道帶子 pesto tagliolini 全蛋幼麵口感非常好,不禁食完一口又一口。carbonara 就較多汁,賣相都唔錯。橙朱古力pancake有香蕉士多啤梨,朱古力都好香口。

2022-05-26 58 浏览
之前已經喺其他分店度食過一次,今次見到觀塘呢間新裝修嘅餐廳打卡真係一流,我哋6:30去到餐廳室內位置差唔多坐滿人,但係室外地方仲有空位!可能因為天氣越嚟越熱,所以冇乜人願意坐出面😍但係正正就係打卡嘅好時機🤣1.是日餐湯$28南瓜湯味道正常 仲有拉花 都幾有心機😂2.大蝦蒜香意粉🍝$128推介❤️蒜香味道好濃郁 大蝦鹹鹹地好嘢味 食一啖已經好想食晒佢 意粉質感適中 唔會偏向軟林林 有咬口3. 炸芝士條 $68正🌈嘩炸出嚟熱辣辣 一咬拉出條好長嘅芝士 而且芝士好有咬口 真係外脆內軟❤️值得推介 鍾意食芝士一定要叫4.香蕉士多啤梨pancake $78(+10雲呢拿雪糕)成個pancake好重朱古力榛子醬味 偏向甜 加埋個雪糕凍凍地甜入心!唯獨啲士多啤梨有啲酸😆🤭朋友仔話將佢加入去pancake入邊 甜醒酸就中和到🥹5.提拉米蘇 $48味道不錯 質感天氣軟 底下仲有咖啡流心蛋糕🍰咖啡嘅味道好出6.熱情果薄荷梳打 $46飲品就正正常常

1.是日餐湯$28南瓜湯
味道正常 仲有拉花 都幾有心機😂

2.大蝦蒜香意粉🍝$128

3. 炸芝士條 $68

4.香蕉士多啤梨pancake $78(+10雲呢拿雪糕)

5.提拉米蘇 $48
味道不錯 質感天氣軟 底下仲有咖啡流心蛋糕🍰咖啡嘅味道好出

6.熱情果薄荷梳打 $46
飲品就正正常常

2022-05-26 59 浏览
同朋友慶祝去食好d,點知book唔到本身想book個間,於是找左openrice的排行望下,見到呢間野近本身約左玩個邊,又幾靚同感覺野幾好食於是就試下book位,又真係有位,正去到有唔少人排隊等,好在book到位。waiter好nice地問我地坐出面定入面,個度出面會靚d,打卡位多,但個時我同朋友剛行過去有d熱就揀左坐入面環境... 唔講同share啦,間野好多環境相了,都係靚,特別欣賞佢係枱有花(應該係真花?因為我屋企都有種呢類花個樣都幾真下)野食方面(詳細睇圖),朋友鍾意食薯條所以就叫左薯條,感覺唔油膩但口感好好,熱、外脆內軟,調味醬同埋調味料都好夾(我最後點曬醬)我朋友本身唔太鍾意意大利飯,怕飯太硬又唔入味,或者汁太膩。不過因為我想食所以我叫左。佢試左呢個飯,發覺完全無呢件事,然後佢就同我講佢鍾意左意大利飯🤣 我就覺得佢意大利飯叫高中水平,個人鍾意味更重d,不過佢個牛煮得好好食:入味、口感軟林春雞... 配菜同主菜都有誠意,擺碟都靚。隻雞夠嫩入味,最好係佢得翼同腿骨,其他佢已經處理左,作為打卡同西餐廳黎講有做足功夫。班戟... 唔差但唔驚豔,中上level,唔會唔好食但未叫好好食

紅酒煮牛面頰意大利飯
香蕉士多啤梨香橙班戟
香草黑松露薯條
燒春雞
紅酒煮牛面頰意大利飯
香草黑松露薯條
燒春雞
2022-05-26 44 浏览
呢度喺觀塘地鐵站行過嚟都唔係好遠之前都去過九龍灣嗰間食dinner 🍴打卡餐廳黎講啲嘢食算唔錯嗰日去咗食lunch叫左一份burger 同 fish and chips 🍟 份量都幾多 同埋好好食👍🏻加咗兩杯嘢飲 個杯凍飲就唔係幾好飲 花茶都幾好食物質素幾好 環境靚可以再去第二次👍🏻📍Inn - i’m not nothing shop 205, 2/F, Yue Man Square, 33 Hip Wo Street, Kwun Tong
呢度喺觀塘地鐵站行過嚟都唔係好遠

加咗兩杯嘢飲 個杯凍飲就唔係幾好飲 花茶都幾好

食物質素幾好 環境靚
可以再去第二次👍🏻

📍Inn - i’m not nothing

經open rice 訂座了星期三18:30兩位,職員早一小時已致電聯絡確認訂座。餐廳環境優美,有宮廷感覺,四周都有花花草草等裝飾,感覺置身於花園間,非常適合女士和知己一齊共進晚餐。朋友點了是日餐湯,是大蒜薯仔湯,湯上的拉花很美,加上小草苗作點綴,已經滿足了我的視覺。湯品大蒜味不重,不用擔心飯後有口氣問題。我們點了凱薩沙律,沙律的中心位置特別配上雅致的紫色小花,讓人內心想大呼一聲,太美了!羅馬生菜很新鮮,蒜蓉包粒很香口。主食方面我們點了芥末蜜糖醬豬鞍架,五色蔬菜真的是要衝擊我的視覺嗎?為何所有菜式的賣相都那麼精美😍而且食物不只有賣相,味道都是一流!切開豬鞍架,內裡是粉紅色的嫩肉,非常厚身,火喉控制得很好。另一主食我們點了香煎刺身級帶子意粉,帶子非常新鮮,兩邊煎成了金黃色,但內裡依然有少少生,很滑很嫩。意粉亦很有口感。最後最後,由於是透過OpenRice訂座,每人消費滿$250或以上,餐廳會送出班戟一份,我們亦已滿額可享優惠;但我比較有興趣試試餐廳的Tiramisu,詢問了職員可否將班戟改成Tiramisu,,職員表示可以,但並非每次都可以,是額外替我們安排的。Homemade Tira

大蒜薯仔湯

是日餐湯及凱薩沙律

蜜糖芥末醬豬鞍扒

香煎刺身級帶子意粉

Homemade     Tiramisu

Homemade Tiramisu 很滑有酒香,作為飯後甜品,值得一試👍🏻

餐廳正中間有打卡影相位置,職員拍攝手法順熟,幫我們拍了廿多張相😂👍🏻👍🏻服務一流👍🏻👍🏻

2022-05-25
是日餐湯及凱薩沙律