餐厅: INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2022-05-25 32 浏览
今日因為要補慶祝朋友嘅生日 想搵間靚啲嘅餐廳坐低傾吓計同埋影相。之前都已經食過呢一間嘅分店 所以今次就再嚟食!!今次安排坐咗喺室外嘅地方 但係因為餐廳有安排一啲冷風機 咁所以都好舒服!!而且出邊嘅佈置真係好似一個皇宮咁樣 所以打卡影相都好靚😽😽😽😽😽今次我叫咗一個鵝肝鴨胸意大利粉😻😻我覺得好好食!!佢將一舊鵝肝切碎左做少少細嘅鵝肝~食落去冇咗嗰種油膩感 但係鵝肝嘅香就依然存在保留到🤍🤍🤍而且佢嘅意大利粉所條配嘅汁好香好好食!唔係嗰種會令人覺得好肥嘅忌廉 反而係有啲香香辣辣 🫣🫣🫣🫣 我清咗。。朋友叫咗個Benedict egg salmon pancake ~蛋汁juicy 配埋上面嘅沙律菜同埋煙三文魚好香口

今次我叫咗一個鵝肝鴨胸意大利粉😻😻

蛋汁juicy 配埋上面嘅沙律菜同埋煙三文魚好香口
2022-05-25 47 浏览
喺openrice發現優惠券每位食滿$250就可以免費送一款crepe咁抵食我地當然唔會錯過啦~餐廳裝修公主風好似個花園咁今次我地坐室外位天氣都唔算太熱都🆗仲有個鮮風機吹下唔會焗每人揀一個意粉先~大蝦蒜辣欖油扁意粉大蝦有成5隻!扁意粉微辣惹味質感都唔會太粗硬雖然話有欖油但都唔會太油唔錯意大利煙豬肉卡邦尼意粉同行友人係咪想試晒全香港嘅卡邦尼呢?每次去西餐廳都似乎係佢嘅例牌咁濟😂今次呢個個蛋汁唔會太掛麵一個人食都唔唔會太膩煙豬肉增加左鹹香鹹香味道比較忠於原著然後我地食夠左$250有得揀crepe🤩🤩我地要左香蕉士多啤梨榛子朱古力忌廉班㦸!來一張藝術感滿滿嘅相朱古力班㦸好香榛子醬唔會太多同香蕉一齊成為左內饀班㦸唔係超薄的係有肉感好味!係我喜歡的!食埋甜品果然令晚餐嘅滿足度大大提升🆙🆙同意嗎?
喺openrice發現優惠券
每位食滿$250
就可以免費送一款crepe
咁抵食
我地當然唔會錯過啦~

餐廳裝修公主風
好似個花園咁

今次我地坐室外位
天氣都唔算太熱都🆗
仲有個鮮風機吹下
唔會焗

每人揀一個意粉先~
大蝦蒜辣欖油扁意粉
大蝦有成5隻!
扁意粉微辣惹味
質感都唔會太粗硬
雖然話有欖油
但都唔會太油
唔錯

意大利煙豬肉卡邦尼意粉
同行友人係咪想試晒全香港嘅卡邦尼呢?
每次去西餐廳都似乎係佢嘅例牌咁濟😂
今次呢個個蛋汁唔會太掛麵
一個人食都唔唔會太膩
煙豬肉增加左鹹香鹹香
味道比較忠於原著

然後我地食夠左$250
有得揀crepe🤩🤩
我地要左香蕉士多啤梨榛子朱古力忌廉班㦸!

來一張藝術感滿滿嘅相
朱古力班㦸好香
榛子醬唔會太多
同香蕉一齊成為左內饀
班㦸唔係超薄的
係有肉感
好味!係我喜歡的!
食埋甜品
果然令晚餐嘅滿足度大大提升🆙🆙
同意嗎?

2022-05-19
2022-05-25 35 浏览
越嚟越鍾意又去搵食又去打卡今次就係觀塘INN啦真係幾欣賞香港嘅餐廳小小嘅位置可以打造唔同嘅感覺觀塘INN比我感覺就係森林宮殿風呢度都係可以有室內同半室外個人覺得室內就會宮廷風多啲半室外就會更加多森林風好鍾意佢呢個位有張好靚嘅沙發仲有唔同嘅花草包住可以食之前打卡一下👑熱情果薄荷梳打見個樣覺得好岩影相打卡味道比我想像中好熱情果酸酸甜甜薄荷梳打又有清新嘅感覺👑蔓越莓玫瑰綠茶一個森系環境慢慢飲杯蔓越莓玫瑰綠茶暖暖地傳來玫瑰香幾好👑黑松露配薯條粗身嘅薯條再加呢個黑松露醬黑松露醬唔會有Gas味依個小食食得過👑煙豬肉卡邦尼意粉意粉軟硬度適中卡邦尼嗰醬keep得好好好鐘意蛋香同埋芝士味配埋可食用嘅花同埋草樣子更清新👑肉桂蘋果杏仁片焦糖忌廉班戟甜品就揀咗一定唔會輸嘅玉桂蘋果加埋取嘅杏仁片班戟口感非常之好最緊要個焦糖忌廉都唔會太甜依度幾啱一齊傾偈食吓嘢環境靚食物又得
越嚟越鍾意又去搵食又去打卡

最緊要個焦糖忌廉都唔會太甜

依度幾啱一齊傾偈食吓嘢

環境靚食物又得
2022-05-24 29 浏览
呢間Cafe餐廳叫唔裝修到好似宮廷咁,好多花花同埋綠色嘅植物,感覺好清新銀行放鬆今日同朋友帶咗兩隻狗仔一齊嚟到呢間餐廳坐戶外,餐廳除咗可以帶寵物之外亦都有好多打卡嘅位置而且set lunch亦都有好多選擇叫咗兩個午餐1)豬肉眼牛菌汁豬扒好有口感,夠厚度,而且肉汁豐富,很嫩滑☺️仲有好多薯蓉,好味,夠晒飽2)全日早餐全日早餐好豐富呀,鍾意食佢嘅多士上面配左羅勒葉汁,同埋蔬菜好新鮮沙律汁好好味,而且佢嘅香腸和煙肉有各有兩件,仲有牛油果好新鮮,呢個全日早餐比平時出面食嘢多好多另外仲有蘑菇湯同埋兩杯飲品推薦花茶下次會再嚟☺️
而且set lunch亦都有好多選擇
叫咗兩個午餐
1)豬肉眼牛菌汁
2)全日早餐
另外仲有蘑菇湯同埋兩杯飲品
推薦花茶
下次會再嚟☺️
2022-05-23 54 浏览
bookmark咗好耐🌼🌻🍀靚靚人氣cafe INN🤩今日終於早些時段同朋友來朝聖😆避開OL放lunch多人😝餐廳環境真係靚到暈🥰非常多打卡位📸有室外同室內🌼🌻天氣唔太熱我地比較喜歡坐室外🍀🌺Set Lunch🍽是日餐湯係南瓜湯🥣味道非常濃郁👍主菜揀了all day breakfast 配料都多款有焗番茄🍅沙律🥬野菌🍄豬肉腸😁不過脆煙肉有些過硬🍞牛油多士都脆🥑牛油果可多些😆另一款豬肉眼配牛肝菌汁豬肉眼都幾厚🐖望落好似好硬,但吃落肉質又唔硬喎,點埋牛肝菌又幾好味🥔薯蓉份量都好多又滑都幾飽肚㗎😋飲品🍹檸檬百香果茶店員話要焗耐少少先飲😊不過飲開濃味可能會覺得淡🍋🍊另一杯係西柚檸檬梳打唔會太甜味道幾fresh☘️喜歡影相朋友仔一定要來打卡📸😆哩度值得來👍

Set Lunch🍽

唔會太甜味道幾fresh☘️

喜歡影相朋友仔一定要來打卡📸😆哩度值得來👍
2022-05-23
2022-05-23 49 浏览
兩款套餐餐湯:椰菜花忌廉湯。椰菜花的好處:椰菜花熱量低,有助減肥及控制體重,咁好飲又減肥,無得彈。主菜:澳洲和牛烤大菇漢堡配沙律薯條。和牛好厚(唔會鞋拾拾)咬落好軟熟,又有肉汁嘅。另外大啡菇又大又好香,我嘅至愛❤️,漢堡入面還有醬汁、生菜,重有粗粗的薯條,勁好味😋飲品係:西柚橘香茉莉花茶西柚益處:降血糖和膽固醇⋯⋯茶唔濃,味清香,飲完令人好舒服。香煎焗厚切豬肉眼配牛肝菌忌廉汁。厚切豬肉先煎後焗,令肉汁在豬肉內,就算係厚切,食落不至太乾。飲品係:蔓越莓玫瑰綠茶。蔓越莓具有高抗氧化功效,所以男生跟女生都可以吃唷!!! 玫瑰味香,佢配搭綠茶,味道較濃。
兩款套餐
餐湯:椰菜花忌廉湯。
主菜:澳洲和牛烤大菇漢堡配沙律薯條。
飲品係:西柚橘香茉莉花茶
飲品係:蔓越莓玫瑰綠茶。
蔓越莓具有高抗氧化功效,所以男生跟女生都可以吃唷!!!
玫瑰味香,佢配搭綠茶,味道較濃。
2022-05-23 34 浏览
雖然疫情,但始終都要出嚟唞吓氣。約左老婆收工後去了觀塘一間裝修靚靚cafe。這間cafe都可以稱得上是花花世界,感覺都不錯,而且望到好遠嘅景觀,撞啱今日又涼爽,真係幾舒服🙂。先來一杯士多啤梨藍妹奶昔😋,再來是日餐湯(蘑菇湯),小食是炸芝士條,正式係外脆內軟,裏面嘅芝士仲可以拉到成半米長🤣,再來是香煎北海道帶子羅勒醬意粉,煎香的帶子表面有一層薄薄脆卜卜很香口,而意粉的質感相似日式拉麵,又幾好味👍🏻,食唔夠,再叫多個煙肉卡邦尼粉意,飽了。不過老婆話一定要試下甜品,叫了香蕉士多啤梨榛子朱古力Crepes,賣相靚,食落感覺很Sweet🤤,堅正。
  • 炸拉絲芝士條
  • 香蕉士多啤梨榛子朱古力crepes
2022-05-23 25 浏览
-🔸All day breakfast $128🔸澳洲和牛烤大菇漢堡配沙律薯條 $118🔸士多啤梨藍莓奶昔 +$24🔸西柚檸檬梳打 +$23-前幾日帶男朋友嚟依間靚靚cafe食嘢,裝飾好有心思好igable,嘢食都唔錯好味喎!All day breakfast超級豐富,有半個牛油果、腸仔、脆煙肉、好滑嘅炒蛋、好香嘅炒野菌、焗蕃茄、有烘底嘅脆卜卜蒜蓉牛油多士,同沙律,好睇又好味!另外一份叫咗和牛漢堡,和牛好juicy,仲有大啡菇同新鮮蔬菜,加埋半溶嘅車打芝士同千島醬,依個配搭係冇得輸。叫埋兩杯跟餐有半價嘅特飲,好靚靚影咗好多相呢~
🔸All day breakfast $128
🔸澳洲和牛烤大菇漢堡配沙律薯條 $118
🔸士多啤梨藍莓奶昔 +$24
🔸西柚檸檬梳打 +$23

叫埋兩杯跟餐有半價嘅特飲,好靚靚影咗好多相呢~
呢間係觀塘YM2 嘅多國菜餐廳想試好耐啦😍次次行過都覺得間餐廳好靚,可以坐室內/室外都得,有好多好靚嘅花做裝飾,打卡一流🤩下午茶時間去唔洗等好耐就有位😋叫左兩個set lunch🤩🔻澳洲和牛烤大菇漢堡配沙律薯條 $118漢堡勁大份😂大啡菇同塊牛排都好厚😛一切落去啲肉汁爆曬出黎,好juicy, 仲有芝士同生菜蕃茄😛啲薯條都好脆,份量又多😂😂🔻香煎焗厚切豬肉眼配牛肝菌忌廉汁 $128呢塊豬肉眼好厚切😍而且個汁都好好食🤩側邊配左啲薯蓉同翠玉瓜做配菜,好食😋🔻個set lunch配左是日餐湯同餐飲($28或以下),都幾抵食,飲品叫左香蕉朱古力奶昔同士多啤梨奶昔$48,好濃郁好creamy🥳
澳洲和牛烤大菇漢堡配沙律薯條 $118
香煎焗厚切豬肉眼配牛肝菌忌廉汁 $128
2022-05-17
下午茶
🤩🤩朋友推介,所以專程過嚟試下,一到門口就見到靚靚既打卡位😍,西式庭園佈置🌹,播放輕快既音樂,加埋燈光,用餐氣氛十足~😌😌😌🍽用餐部分:我地叫左 餐湯、牛油田螺配法包、藍青口配法包、豬鞍架、帶子羅勒醬意粉、野飲(熱情果薄荷梳打、西柚檸檬梳打同水果茶)~野食整體都唔錯,可惜想試既士多啤梨藍莓奶昔無晒🥲🥲,咁啱今次做緊優惠🎊,送左2份crepes(簡左綠茶同朱古力味),兩隻味都好好食😋,期待下次再試埋其他~
🤩🤩朋友推介,所以專程過嚟試下,

🍽用餐部分:
2022-05-14
  • 法國忌廉煮鮮藍青口配法包
  • 芥末籽蜜糖焗美國頂級豬鞍架
  • 熱情果薄荷梳打
2022-05-21 38 浏览
意大利豬肉卡邦尼意粉 🍝: 8.5/10非常難得本地local嘅Cafe卡邦尼意粉有跟傳統方法:用蛋黃炸煙肉同忌廉做汁。醬汁同食材嘅proportion掌握都好好,意粉煮得啱啱好。大蝦蒜辣欖油扁意粉 🍝:6/10如果佢冇講明係蒜辣嘅話, 應該值高分啲。睇味道唔錯嘅,但如果可以留多啲蒜頭同埋辣橄欖油,酸味可以突出啲,令到味道有多啲層次。蝦新鮮爽滑,我諗入貨嘅時候應該都係連殼,但係知道香港人唔係好鍾意剝殼所以幫我哋處理埋。香蕉士多啤梨榛子朱古力忌廉班戟 (crepe):7/10呢度嘅朱古力班戟好唔同,佢係直頭用咗朱古力醬去整班戟嘅餅底,所以就咁食個班戟都好有朱古力味。份量非常足料,加埋香蕉同杏仁碎,煙韌香口。不過個人來講甜品唔太鍾意食咁甜,覺得班戟漿可以再調校一下入邊朱古力嘅份量。粟米湯 🥣 :5/10見價錢唔係好貴,都叫咗個粟米湯黎試。不過味道就一般,食落去似係加咗水嘅粟米蓉,建議可落多啲忌廉。 ❤️ 小結❤️全部菜式大盤都好靚,要讚嘅位係餐廳擺好多心思起伴碟同擺盤,每碟菜都放咗好多唔同香草、食用花等等,視覺非常吸引。Café整體裝修俾人一種外國宮廷式花園感覺,好適合打卡,而食物味道質素同價

意大利豬肉卡邦尼意粉 🍝: 8.5/10

大蝦蒜辣欖油扁意粉 🍝:6/10

香蕉士多啤梨榛子朱古力忌廉班戟 (crepe):7/10

粟米湯 🥣 :5/10

❤️ 小結❤️
Café整體裝修俾人一種外國宮廷式花園感覺,好適合打卡,而食物味道質素同價錢都合理。
2022-05-21 32 浏览
#觀塘美食 📍 🧚🏻‍♂️✨比花海包圍住仿如置身係法國🌷🌱好有心思同藝術風既西式餐廳餐廳分室內同Outdoor超靚有好多庭院風打卡位有小清新既感覺而且食物質素唔錯又抵食值得一試𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧套餐均配餐湯同飲品🍽🍹❥ 香煎鴨肝巴馬火腿紅甜椒欖油扁意粉賣相真係好吸引,用parma ham整左個玫瑰花出黎,好襯間餐廳主題,仲有d食用花,除左個樣靚個意粉仲好好味,自家調教既醬汁配扁意粉,味道濃郁,鴨肝唔係一般一塊係面,反而係一粒粒煎香左,食落啖啖都食到意粉同鴨肝又唔會覺得膩,推薦👍🏻❥ 澳洲和牛烤大菇漢堡配沙律薯條🍔薯條份量好多脆口,和牛漢堡扒好厚好Juicy,熟度適中唔會過生/過熟,配埋大啡菇好夾,連個包都好脆有咬口,整體十分唔錯!❥ 熱情果薄荷梳打🍹賣相好靚有切開左既熱情果做裝飾,好fresh,啖啖都食到熱情果籽,不過熱情果味太出色,薄荷味被蓋過左❥ Ice Cappuccino朋友話之前去過其他打卡主題餐廳d野飲都麻麻,點知今次個咖啡飲落去味道好香濃,奶既比例都啱啱好,絕對唔馬虎!👍🏻❥蕃薯忌廉湯🥄飲落好creamy仲飲到蕃薯蓉𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧
#觀塘美食 📍 🧚🏻‍♂️✨

❥ Ice Cappuccino

❥蕃薯忌廉湯🥄
飲落好creamy仲飲到蕃薯蓉

𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧

📍 INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²) (觀塘)
觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖

#hkfoodmemories_cafe
#foodie #hkfoodie #hkfood #hkrestaurant #hkig #food #foodpron #likesforlike #hktstfood #foodstagram #restaurant #hktstfood #觀塘美食 #觀塘好去處 #香港美食 #tasty #hongkongstylerestaurant #relax #打卡 #打卡餐廳
呢排工作太忙碌,忙中偷閒請一日假,同男朋友周圍食好野,影靚相睇中左出名環境靚而又好食既INN! 觀塘呢間採光度十足,而又有好多靚靚園林風佈,食完仲可以行下apm shopping 刺激經濟!係門口已經見到好靚既佈置啦,當日午飯時間人流幾多,我地黎得早可以先入座,但只係淨係吧枱位置,由於太肚餓,照食!真係好靚呀,一邊食一邊望住呢d靚靚園林風擺設,成個人都好舒服,心情都好好lunch set 都算多選擇,有輕食類例如all day breakfast, 有意粉,飯,想食好d仲有牛扒,burger價錢亦都相宜飲品方面亦有smooties/花茶等,加錢就可以嗌特飲。我地嗌左2個set, 餐湯好creamy, 忌廉粟米湯拌入薯蓉,飲到停唔到All day breakfast, 蒜蓉包十分香脆,蒜蓉味好出配湯食飯流2大條牛仔腸勁juicy, 炒蛋亦都好嫩滑。不得不提個牛油果勁creamy, 好好食~!另外嗌左澳洲和牛烤大菇漢堡,跟薯條同沙律和牛漢堡勁足料,麵包外皮香脆,和牛漢堡好多肉汁,配埋芝士同其他配料真係一流呀大菇亦都好多汁,唔會烤到乾晒加錢嗌士多啤梨藍莓奶昔,甜度剛剛好,飲完有清新既感覺,就

價錢亦都相宜

配湯食飯流
2大條牛仔腸勁juicy, 炒蛋亦都好嫩滑。
不得不提個牛油果勁creamy, 好好食~!

另外嗌左澳洲和牛烤大菇漢堡,跟薯條同沙律
大菇亦都好多汁,唔會烤到乾晒
加錢嗌士多啤梨藍莓奶昔,甜度剛剛好,飲完有清新既感覺,就算食完大大個burger唔會覺得好肥膩

西柚橘香茉莉花茶,茶具太靚了! 見到已經心情舒暢
茉莉花茶好香,帶有些少橘香既甘味,幾特別,亦都係易入口既花茶

當然要影張大合照先食啦~

勁高既burger!

2個人食左$323 又有得影相,又好食,久唔久一餐用黎自愈下心靈都唔錯~
2022-05-18 27 浏览
今日同朋友去左裕民坊食西餐,餐廳環境非常適合打卡,田園風室內同室外既座位都有不少精緻既裝飾品。用左唔少花去怖置,估唔到係商場都有小郊外FEEL。是日餐湯 $28 南瓜忌廉濃湯,口感好軟滑CREAM,南瓜蓉味道清甜,湯少少稠身再加上淡忌廉味,飽肚又令人覺得滿足。黑松露醬配香脆薯條 $68粗薯條面層灑左芝士碎,仲有黑松露粉,好滋味,醬汁的松露味道好濃郁,忍唔住將每條薯條都沾滿醬。香煎北海道帶子羅勒醬意粉 $178用上意大利全蛋幼麵,掛汁得黎有蛋香味。帶子煎得香口,外甘香咬落帶子肉質鮮甜。羅勒青醬質地較流質濕潤,帶有橄欖油與松子既香味,帶點微酸既咸香。
用左唔少花去怖置,估唔到係商場都有小郊外FEEL。

是日餐湯 $28

黑松露醬配香脆薯條 $68

香煎北海道帶子羅勒醬意粉 $178
帶有橄欖油與松子既香味,帶點微酸既咸香。
2022-05-17 39 浏览
雨過後便是晴天☀️落咗幾日雨,今日終於見到太陽🌞依間位於裕民坊既餐廳 裝修好靚 好似Alice in the Wonderland咁🐇尤其是Outdoor既位 今晚一陣陣涼風吹過 感覺好舒服🌬香煎北海道帶子羅勒醬意粉 $178依個有驚喜 帶子食落一啲都唔腥 食得出係完全解凍哂先烹煮 啲意粉質感好特別 比較扁身同好實淨 🍝黑松露配薯條 $68上枱無諗過咁多份量 4個人食都得🙈薯條🍟炸得都夠香口同酥脆 係即叫即炸的🍯士多啤梨香蕉朱古力Pancake $88外表好靚,打卡一流🦦Pancake 入面有香蕉🍌同朱古力醬,表面擺咗幾粒士多啤梨🍓夾埋雲喱嗱雪糕中和番 唔會太甜🍨白桃烏龍茶 $48茶壺同茶杯好靚呀,飲杯熱烏龍茶解下油膩,飲到一陣淡淡的白桃味🍑餐廳仲可以refill 熱水🫗

香煎北海道帶子羅勒醬意粉 $178

黑松露配薯條 $68