餐厅: INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2022-07-06 24 浏览
今日試下係YM2既I m not nothing. 我哋見到嗰間餐廳好啱打卡,所以今日同咗朋友仔黎呢度食嘢傾偈!晏晝點半黎到,餐廳都滿座甘濟!我哋都要等一等先可以入到去!餐廳有分室內同室外!室外就田園feel,好多綠色植物包圍甘!由於都室外full,我地就坐室內.室內就有啲吾同.有水晶燈,感覺好grand😂我地今日叫左2個set lunch!主菜未黎之前,就黎左磨菇忌廉湯!吾知係咪太肚餓,覺得好好飲😂我地叫左《香煎焗厚豬肉眼配牛肝菌忌廉汁》上菜既時候,望落塊豬扒好似好細塊,會吾夠飽,食食下,勁飽!豬肉都好juicy我地再叫左個《澳洲和牛烤大菇漢堡配沙律薯條》個漢堡好厚,好重牛味!餐廳裝修同野食都岩我哋係到打卡😂
我地今日叫左2個set lunch!
主菜未黎之前,就黎左磨菇忌廉湯!

吾知係咪太肚餓,覺得好好飲😂
我地叫左《香煎焗厚豬肉眼配牛肝菌忌廉汁》

我地再叫左個《澳洲和牛烤大菇漢堡配沙律薯條》

個漢堡好厚,好重牛味!
餐廳裝修同野食都岩我哋係到打卡😂
各種主題的打卡Cafe都讓人花多眼亂,而且不是每一間都方便前往。INN - I’m Not Nothing 是宮廷式Cafe的代表,還在不同地方有分店。不過參考過網上照片,個人首選會是觀塘裕民坊,而且打完卡又可以去逛街。分了室內和室外位置,最多人打卡便是室外有後花園視感的梳化位。半露天再加上大風扇,暫時不算太熱。時間來對便能拍出有自然光點綴的美美照片!整間餐廳均以白色為主,還添加不少華麗的燈飾、雕塑、植物等。食物方面,星期日都有 Set Lunch,配一個餐湯及$28或以下的飲品。如果轉其他飲品則有半價優惠,另外加錢還有其他食物或者甜品都可以加點。餐湯有點像薯仔打溶的忌廉湯,普普通通喔班尼迪蛋煙三文魚法式班戟 ($88) - 法式班戟在打卡Cafe來說好像較少見?而且還是配班尼迪蛋和煙三文魚就決定試試看班戟很香軟且帶少許甜味,與鹹香的三文魚恰到好處。再加上水波蛋的蛋汁讓味道更為濃郁。英式炸鯛魚柳配薯條 ($108) - 魚柳有兩大塊!看起來很誇張的份量。炸粉也算是厚薄適中,剛炸起吃不會太油膩。香蕉士多啤梨榛子朱古力忌廉班戟 (+$68) - 跟 Lunch Set 點的話就是比單點便宜
整間餐廳均以白色為主,還添加不少華麗的燈飾、雕塑、植物等。

餐湯有點像薯仔打溶的忌廉湯,普普通通喔

班尼迪蛋煙三文魚法式班戟 ($88)
班戟很香軟且帶少許甜味,與鹹香的三文魚恰到好處。
再加上水波蛋的蛋汁讓味道更為濃郁。
班尼迪蛋煙三文魚法式班戟

炸粉也算是厚薄適中,剛炸起吃不會太油膩。
英式炸鯛魚柳配薯條

香蕉士多啤梨榛子朱古力忌廉班戟 (+$68)
跟 Lunch Set 點的話就是比單點便宜$10那樣子,貌相是吸引的喔
除了榛子朱古力醬外,班戟的朱古力味也香濃!
香蕉士多啤梨榛子朱古力忌廉班戟

Matcha Latte ($42) & 香蕉朱古力奶昔 ($48)
飲品也是跟 Lunch Set 可以有半價優惠,正價來說也是合理價吧
我那杯抹茶Latte的抹茶味亦都算濃!
Matcha Latte
香蕉朱古力奶昔
题外话/补充资料: 因為有幾間分店的關係,約朋友時記得說清楚是哪間分店喔!
2022-06-26
2022-07-04 28 浏览
之前睇IG就好想去裕民坊間【INN】打卡同食飯,因爲都比較難book位,所以一直無去,而最近終於有機會同朋友去試下。室内位置比較少,所以建議提早book左位先,確保有室内坐。 炸芝士條:好熱辣辣,非常拉絲。有六條,Cheese好多,皮唔會太厚。 紅燴牛面頰肉意大利飯:D汁微酸有少少紅酒味,D意大利飯唔會太霖,仲有少少咬口。牛面頰肉炆到好軟。 地中海風味燒春鷄:皮燒得好脆,好入味,就算鷄胸都唔會太柴。拌碟既配菜都好新鮮。 蔓越莓玫瑰綠茶:微酸果茶,玫瑰味濃,但又唔會artificial 派對白桃烏龍:整體偏淡,但都有好香白桃味!好refreshing.
2022-07-02 61 浏览
📸 Inn - I’m not nothing比呢間店舖既宮廷式裝修吸引咗Menu款式唔多見每枱客都叫法式班戟為食妹都忍唔住叫咗一客後來先聽完原來係訂座優惠每位消費滿$250送一客🍴紅酒燴牛面頰意大利飯 $148💛5/10超!級!咸!為食妹口味都偏濃但食完一啖都忍唔住要飲水份量少 男仔食應該會肚餓🍴香蕉士多啤梨榛子朱古力班戟 $78💛6/10班戟即叫即整 但上枱竟然凍冰冰班戟皮似係一早整定曬再加料份量正常💛 個人黎講 呢間餐廳都幾失望食食吓一路有蚊螆飛黎飛去宮廷式裝飾有啲圖文不符觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖#wwh中伏了#wwh食勻觀塘
📸 Inn - I’m not nothing

觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖

#wwh中伏了
#wwh食勻觀塘
2022-06-21
上網見到呢間cafe環境幾靚 食物又幾精緻 所以約咗朋友仔去試吓 結果都幾失望😞▫️炸拉絲芝士條🧀($68)見到好多人推介 果然唔錯🤤熱辣辣食好正 夠脆身仲有滿滿的拉絲(out fo了🥲)超邪惡呀~▫️芥末籽蜜糖焗美國頂級豬鞍架($208)▫️法式煎香草鴨胸配金巴利籽汁($168)豬鞍調味非常清淡🤧夠juicy但肉質可以更嫩 略嫌煮得過火咗少少 鴨胸稍為吃到有味道 不過有點難切開 外層的皮煎得香脆 兩道主菜的配菜是一樣的🙈烤玉米很甜😋但薯仔有部份偏生▫️派對白桃烏龍茶🍑($48)顏色同味道都非常淡的一款茶🤧白桃味道不突出卻反而飲到蘋果味🙈 ▫️香蕉士多啤梨榛子朱古力忌廉班戟🍫($78)是贈送的甜品 (晚市每位消費滿$250 經openrice訂座的優惠) 👧🏽同朋友揀咗個最保守嘅朱古力味 全晚最濃味的item🤣如果將變暖的cream換成雪糕會更吸引▻整體而言 食物賣相不突出 味道有待改善 因為晚上去的緣故 環境及氛圍亦略為遜色 打卡度一般◅---------🍴食物:2.5/5🏝環境:2.5/5🛋服務:3/5💲價錢:3.5/5✨CP值:3/5
法式煎香草鴨胸配金巴利籽汁
炸拉絲芝士條

▫️炸拉絲芝士條🧀($68)
芥末籽蜜糖焗美國頂級豬鞍架
法式煎香草鴨胸配金巴利籽汁

▫️芥末籽蜜糖焗美國頂級豬鞍架($208)
▫️法式煎香草鴨胸配金巴利籽汁($168)
芥末籽蜜糖焗美國頂級豬鞍架

派對白桃烏龍茶

▫️派對白桃烏龍茶🍑($48)
香蕉士多啤梨榛子朱古力忌廉班戟

▫️香蕉士多啤梨榛子朱古力忌廉班戟🍫($78)

---------
🍴食物:2.5/5
🏝環境:2.5/5
🛋服務:3/5
💲價錢:3.5/5
✨CP值:3/5
香蕉士多啤梨榛子朱古力忌廉班戟
𝐵𝑜𝑜𝓀𝓂𝒶𝓇𝓀很久的打卡點🔖終於去到優雅極致𝒞𝒶𝒻𝑒歐式復古雕塑 庭園綠植佈置度過公主式下午茶時光👑𝒞𝒶𝒻𝑒提供西餐 甜點 咖啡超搞怪貝兒公主餐牌🌝令精緻的店變得玩味十足☀️芒果忌廉班戟 $78☀️提拉米蘇 $48☀️Latte $42訂座只限晚市 午市只可以walk in星期六下午等了5分鐘 超幸運☘️選擇了光線充足的室內區座位用餐後可到户外區花藝梳化打卡環境: 💗💗💗💗💗美味度:💗💗💗💗推薦度: 💗💗💗💗
𝐵𝑜𝑜𝓀𝓂𝒶𝓇𝓀很久的打卡點🔖

環境: 💗💗💗💗💗
美味度:💗💗💗💗
推薦度: 💗💗💗💗

2022-07-01 43 浏览
同朋友慶祝生日就簡左黎呢個花花主題既cafe 食個靚tea地方唔係好大, 一邊係半室外,一邊係室內,我地就簡左室內位置坐💕餐廳環境: ⭐️⭐️⭐️食物質素: ⭐️⭐️⭐️性價比: ⭐️⭐️⭐️整體黎講個tea 唔算好貴, 同食物既質量都成正比,唯一記得嘅係哈密瓜風乾火腿唔係太好食同埋熱情果酸到我食唔到🥲🥲仲有位位之間都比較貼近, 聽到哂隔離台講緊啲咩,同埋如果想瘋狂影相會有啲尷尬🙈半室外既位置得一個位比人影相, 空間又唔算好大, 所以我地無影就走左lu😗
同朋友慶祝生日就簡左黎呢個花花主題既cafe 食個靚tea

餐廳環境: ⭐️⭐️⭐️
食物質素: ⭐️⭐️⭐️
性價比: ⭐️⭐️⭐️

整體黎講個tea 唔算好貴, 同食物既質量都成正比,

2022-06-30 63 浏览
呢間絕對係集打卡➕好食於一身既餐廳Lunchtime有set,選擇都有十款,總有款岩心水點左個厚切豬肉眼,以為呢款打卡餐廳份量比較精緻唔會好多,所以再加左份$15 pasta餐湯係南瓜湯,未至於濃稠但唔會稀聊聊主菜黎嚇一嚇,份量十足,豬肉眼有豬肉香有咬口(唔使怕有豬騷味、亦唔怕係落鬆肉粉淋致致既口感)配菜薯蓉軟滑偏奶香牛肝菌汁亦夠菌香味,稍量可再多少少追加既意粉(無影到添)另碟上,估唔到會落洋蔥炒,唔係水煮烚熟就上,我用南瓜湯撈黎食都好岩味😆除非好大食,否則真係唔使再追加野食啦除左野食好味外,店舖環境都好靚,分店鋪/平台兩邊,同樣擺左好多花草、裝飾品,岩曬靚靚打卡用加埋約10多張枱,空間感唔算好大,客量多,最好book定枱咁就唔怕要等啦環境得、食物得,咁既價錢絕對抵食
呢間絕對係集打卡➕好食於一身既餐廳
Lunchtime有set,選擇都有十款,總有款岩心水

餐湯係南瓜湯,未至於濃稠但唔會稀聊聊
配菜薯蓉軟滑偏奶香
牛肝菌汁亦夠菌香味,稍量可再多少少
除非好大食,否則真係唔使再追加野食啦
香煎焗厚切豬肉眼配牛肝菌忌廉汁

環境得、食物得,咁既價錢絕對抵食
香煎焗厚切豬肉眼配牛肝菌忌廉汁
🌾呢間一定又係打卡餐廳,周圍都係花,打造成花園模樣🪴indoor outdoor 一樣多人坐,outdoor 係花園感覺,多人打卡,indoor就光猛啲顏色高貴啲雖然夏天坐outdoor會熱啲,但有大風扇吹住都唔會出晒汗🍳All Day Breakfast💰$128有炒蛋、多士、煙肉、蕃茄、牛油果、沙律菜、腸仔,好豐富,食完都好飽,多士烘到好香脆,最鐘意食炒雜菌同香腸,唔會太鹹🐖香煎焗厚切豬肉眼配牛肝菌忌廉汁💰$128肉眼豬幾腍,最鐘意同牛肝菌忌廉汁一齊食,味道豐富啲,薯蓉好滑好食,牛油味唔太重,希望食晒都無咁罪惡🤣🍊西柚橘香茉莉花茶食飽咗飲返壺熱茶幾舒服,味道幾香,好襯個環境🍌香蕉朱古力奶昔💰$48超濃郁朱古力同香蕉嘅味,微甜好好飲,同埋都幾靚💰$335/2ppl🚩INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²) (觀塘) @inn.imnotnothing 📍觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖
🌾呢間一定又係打卡餐廳,周圍都係花,打造成花園模樣🪴

雖然夏天坐outdoor會熱啲,但有大風扇吹住都唔會出晒汗

🍳All Day Breakfast💰$128

🐖香煎焗厚切豬肉眼配牛肝菌忌廉汁💰$128

🍊西柚橘香茉莉花茶
食飽咗飲返壺熱茶幾舒服,味道幾香,好襯個環境

🍌香蕉朱古力奶昔💰$48
超濃郁朱古力同香蕉嘅味,微甜好好飲,同埋都幾靚

💰$335/2ppl
📍觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖
2022-06-29
今日特意來到這個歐陸風的夢中花園💓💓店舖以白色為主,並以大量花飾增添仙氣感覺,食物精緻,打卡一流。除了精美下午茶外,還可選擇午餐包括意粉沙律🥗一份下午茶二人份量不用$400,份量不算很多,有少量鹹點,胃口比較小的還是剛剛好🤭而味道就正常水準沒什麼太特別~主要還是環境,室內室外到處隨便都是打卡位~跟朋友吃飽就開始打卡,由室內到室外,但天氣太熱室外很多蚊子喔🦟總括這是很值得一去的餐廳,喜歡拍照的更不要錯過喔👍🏻
今日特意來到這個歐陸風的夢中花園💓💓

總括這是很值得一去的餐廳,喜歡拍照的更不要錯過喔👍🏻
2022-06-27 17 浏览
呢一間係觀塘嘅Cafe主打宮廷風~環境真係好靚🤩去到Cafe最鍾意️就係食全日早餐🥣都幾豐富💕有腸仔、煙肉、炒蛋、炒野菌、牛油果、焗蕃茄、沙律同蒜蓉牛油多士🔥羽衣甘藍沙律食落好清新~整體味道就正常發揮
2022-06-26 30 浏览
餐廳位於新裕民坊商場,可以選擇坐室外或室內用餐,餐廳內有好多花花裝飾,打卡一流。黑松露醬配香脆薯條熱辣辣脆卜卜,薯條炸得香脆,加上黑松露醬食唔停口。意大利煙豬肉卡邦尼意粉好香芝士味,卡邦尼意粉蛋香味濃,煙豬肉切得比較大粒,增長口感,粉量亦唔少,至啱一大班朋友一齊share。芥末籽蜜糖焗美國頂級豬𩣑架 豬𩣑肉軟淋,肉味濃郁,最特登既係個醬汁,除左豬𩣑外,同啲配菜都好夾,亦唔會好肥膩。朱古力布朗尼.馬卡龍配雪糕最期待係甜品環節,Brownie加上雲呢拿雪糕,呢個一冷一熱既配搭非常出色,甜度適中,值得推介。西柚檸檬梳打酸酸甜甜,消暑一流。

黑松露醬配香脆薯條
熱辣辣脆卜卜,薯條炸得香脆,加上黑松露醬食唔停口。

意大利煙豬肉卡邦尼意粉

芥末籽蜜糖焗美國頂級豬𩣑架

朱古力布朗尼.馬卡龍配雪糕

西柚檸檬梳打
酸酸甜甜,消暑一流。
2022-06-24 110 浏览
餐廳佈滿繽紛、粉嫩的玫瑰花,營造出華麗歐洲宮廷風, 彷如置身於花花世界,十分浪漫,充滿少女心, 每個角落是靚靚打卡位, 迷倒不少粉絲來打卡。紅燴牛面頰肉意大利飯 $148深褐色牛面頰, 香氣十足, 用上 長時間烹調,肉質十分軟腍,用刀輕輕好容易切開, 帶出淡淡的酒香 ,跟配的意大利飯, 剛剛好軟硬適中, 口感濕潤, 與牛面頰非常搭配, 越吃越滋味。芒果熱情果班戟卷$88 配雲呢拿雪糕 (另加$10)作為一個班戟的粉絲, 飯後甜品,怎會錯過來一客芒果熱情果班戟卷 , 漂亮的雞蛋黃色, 散發著陣陣蛋香, 配上熟透的芒果粒點綴 ,單看外型以教人深深愛上, 相機食先, 還有一球滑溜的雲呢拿雪糕跟配,香甜吸引, 班戟卷口感黏糯, 甜度適中, 芒果粒清新香甜, 口感一流 , 讓人樂在其中。

紅燴牛面頰肉意大利飯 $148

芒果熱情果班戟卷$88
配雲呢拿雪糕 (另加$10)

2022-06-24 29 浏览
第一次來呢個商場,約左朋友食晏,揀左呢間有室外坐位,環境又幾靚既餐廳。好彩早少少到,我地坐低無幾耐已經開始要排隊等位了。今日第一餐,所以我揀左食all day breakfast,朋友仔就叫左西冷牛扒配薯菜。我個all day breakfast 賣相好豐富。有滑蛋,香腸,煙肉,蕃茄,炒菇,牛油果,多士同沙律菜蛋炒得剛嫩滑,份量都幾多,重有我既至愛牛油果,整體味道有中上👍🏻至於朋友食嗰個牛扒,我試左一啖,肉質就唔係特別好,不過不失啦。我杯咖啡就好香好好味,反而跟餐既磨菇湯就麻麻地,唔夠熱,味道又怪怪地。不過呢度環境就幾舒服,雖然室外,但有瓦遮頭唔曬就唔會好熱。同朋友休休閑閑傾下計過一個中午都幾唔錯既。

2022-06-23 33 浏览
新開嘅文青打卡餐廳,位於凱匯全部都係花,成間鋪頭都係花花🌸🌸🌼🌼雲石紋嘅吧枱,歐陸式嘅水晶吊燈!成為係觀塘區其中一間最浪漫餐廳!🌹🌹Happy Friday 🥳放工拍下拖,食個靚飯就睇Top Gun 尖叫!Lemon tuna salsa with mustard onion salmon係吞拿魚沙律🥗擺碟精緻!好似去左高級法國餐廳!係令人refresh 既同開胃既前菜!紅酒燴牛面頰肉意大利飯🐮牛油果面珠燈真係好消息牛面頰肉肉質突別淋滑 有牛肉味意大利飯軟硬適中!地中海風味燒焗法國春雞🐔🐔燒雞肉質鮮嫩!外脆內軟!啖啖肉!西柚檸檬梳打夏天既飲品,有兩大舊新鮮西柚🟠好清新開胃!出邊熱辣辣,飲杯有汽梳打!爽呀!士多啤梨藍莓奶昔有新鮮士多啤梨🍓藍莓🫐smoothie 充滿維他命C健康又好味😋我認為呢度係位於都市綠洲,可以留一天與你喘息🌸🌸🌼🌼
新開嘅文青打卡餐廳,位於凱匯
全部都係花,成間鋪頭都係花花🌸🌸🌼🌼

係吞拿魚沙律🥗

紅酒燴牛面頰肉意大利飯🐮
牛油果面珠燈真係好消息
牛面頰肉肉質突別淋滑 有牛肉味
意大利飯軟硬適中!

地中海風味燒焗法國春雞🐔🐔
燒雞肉質鮮嫩!外脆內軟!啖啖肉!

西柚檸檬梳打

士多啤梨藍莓奶昔
有新鮮士多啤梨🍓藍莓🫐smoothie
充滿維他命C健康又好味😋

我認為呢度係位於都市綠洲,可以留一天與你喘息🌸🌸🌼🌼
  • 慢煮澳洲和牛臉肉配紅酒燒汁