餐厅: INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2022-08-31 116 浏览
炸軟殼蟹配龍蝦沙巴翁 $108軟殼蟹大隻多肉,切半脆炸,外表金黃香脆,入面啖啖肉仲有唔少蟹膏。而沙巴翁醬汁味道偏淡,同沙律菜一齊食口感清新。-煙豬肉卡邦尼意粉 $118卡邦尼意粉醬汁調配好出色,芝士味道香濃,煙肉同蘑菇煎得香口,意粉表面仲加左好多芝士簿片,豐富咗口感同層次。-士多啤梨紫薯爆谷班戟 $78甜品係女士們嘅至愛,依款班戟係期間限定,紫薯班戟皮,加上入面滿滿嘅蕃薯蓉,食落唔太甜之餘又健康。-香蕉朱古力奶昔 $48香蕉味好濃,match朱古力係絕配,飲品仲加左奶油同香蕉蓉,加強左奶昔嘅口感。
炸軟殼蟹配龍蝦沙巴翁 $108
煙豬肉卡邦尼意粉
士多啤梨紫薯爆谷班戟
香蕉朱古力奶昔
2022-08-31 40 浏览
一直都好想嚟呢間餐廳打卡未入門口已經見到好多花花同綠葉嘅佈置,加上華麗燈飾,充滿歐陸氣氛原來除咗室內,仲有Outdoor座位。Lunch Set嘅醜版Snow White好鬼正餐湯✨蟹肉牛油果班戟卷Pancake嘅口感軟熟,面層加上大量牛油果旁邊嘅沙律菜好新鮮✨香煎焗厚切豬肉眼配蕃茄沙沙呢塊豬真係超厚,就算之後都唔會因為厚度令到肉質太乾反而湧出油份,肉汁豐富,配上好Creamy嘅薯蓉✨士多啤梨藍莓奶昔用鮮果打出嘅奶昔一定無得輸,而且味道唔會太甜✨香蕉朱古力奶昔比想像中更香濃,朱古力同香蕉混埋一齊,味道實在太夾如果有朋友生日,餐廳仲可以喺甜品上加上名字,仲會播生日歌添,好有氣氛...下次要再過嚟High Tea

一直都好想嚟呢間餐廳打卡

未入門口已經見到好多花花同綠葉嘅佈置,
加上華麗燈飾,充滿歐陸氣氛

原來除咗室內,仲有Outdoor座位。

Lunch Set嘅醜版Snow White好鬼正

餐湯

✨蟹肉牛油果班戟卷

Pancake嘅口感軟熟,面層加上大量牛油果

旁邊嘅沙律菜好新鮮

✨香煎焗厚切豬肉眼配蕃茄沙沙

呢塊豬真係超厚,就算之後都唔會因為厚度令到肉質太乾
反而湧出油份,肉汁豐富,
配上好Creamy嘅薯蓉

✨士多啤梨藍莓奶昔
用鮮果打出嘅奶昔一定無得輸,
而且味道唔會太甜

✨香蕉朱古力奶昔
比想像中更香濃,朱古力同香蕉混埋一齊,味道實在太夾

2022-08-30
午餐
2022-08-30 50 浏览
呢間打卡餐廳其實已經bookmark咗好耐今次趁住慶祝生日 終於可以去到喇❣️等咗咁耐先去到 點都有啲期待嘅仲同班姊妹有默契哋夾好咗dresscode先去👗👠👑******************************食物s: (設加一服務費) 🍟黑松露醬配香脆薯條 ($68)呢碟應該係全日性價比最高嘅一碟對比其他食物嘅size 呢個小食份量都算幾多 粗薯條新鮮炸起熱辣辣 面上灑有黑松露粉點埋黑松露蛋黃醬 好滋味呢👅🦀焗法式蟹膏蓋配手指餅 ($108)好精緻嘅一碟小食 但份量較細因為只食左一小啖 比唔到啲咩食評😅蟹膏都幾濃 不過唔夠送餅呀😂#呢碟唔啱share🥖白酒忌廉煮法國鮮藍青口配法包 ($168) 忌廉汁比咗好多 浸滿晒啲青口侍應生上碟時都唔小心撞瀉咗(不過另一個解讀就係汁多過餸🫢) 藍青口都夠新鮮 唔錯不過份量略少 只係食到2隻🙈🐖芥末籽蜜糖焗美國頂級豬鞍架 ($208)豬鞍架份量正常 都幾厚身 面上塗上蜜糖醬 甜甜哋口感食落都幾扎實 咬落有肉汁伴碟嘅焗薯幾香幾綿滑 唔錯咁多個主菜最推介係呢一碟🍝香煎北海道帶子羅勒醬意粉 ($178) 店家標明係採用意大利全蛋鮮幼麵 但呢個同我
呢間打卡餐廳其實已經bookmark咗好耐
今次趁住慶祝生日 終於可以去到喇❣️
等咗咁耐先去到 點都有啲期待嘅
仲同班姊妹有默契哋夾好咗dresscode先去👗👠👑

食物s: (設加一服務費)

🍟黑松露醬配香脆薯條 ($68)
呢碟應該係全日性價比最高嘅一碟
對比其他食物嘅size 呢個小食份量都算幾多
粗薯條新鮮炸起熱辣辣 面上灑有黑松露粉
點埋黑松露蛋黃醬 好滋味呢👅

🦀焗法式蟹膏蓋配手指餅 ($108)
好精緻嘅一碟小食 但份量較細
因為只食左一小啖 比唔到啲咩食評😅
蟹膏都幾濃 不過唔夠送餅呀😂
#呢碟唔啱share

🥖白酒忌廉煮法國鮮藍青口配法包 ($168)
忌廉汁比咗好多 浸滿晒啲青口
侍應生上碟時都唔小心撞瀉咗
(不過另一個解讀就係汁多過餸🫢)
藍青口都夠新鮮 唔錯
不過份量略少 只係食到2隻🙈

🐖芥末籽蜜糖焗美國頂級豬鞍架 ($208)
豬鞍架份量正常 都幾厚身
面上塗上蜜糖醬 甜甜哋
口感食落都幾扎實 咬落有肉汁
伴碟嘅焗薯幾香幾綿滑 唔錯
咁多個主菜最推介係呢一碟

🍝香煎北海道帶子羅勒醬意粉 ($178)
店家標明係採用意大利全蛋鮮幼麵
但呢個同我想像嘅羅勒醬意粉太唔同了
之前食過其他餐廳嘅帶子羅勒意粉好出色
又見到其他食評大讚 ...
但... 說好的掛汁呢❓
我哋呢碟係完全冇汁囉😕 撩起都見到勁乾
食落係更加伏 完全乾身到食唔到落口
最後我哋拎咗青口個忌廉汁去撈 ...
加埋一成200 蚊食碟咁嘅野 有少少...🌚

🦞法式焗波士頓龍蝦米多配蟹膏忌廉意大利飯 ($238)
焗龍蝦正常發揮 都夠新鮮
忌廉汁好濃好香
意大利飯偏淋 適合香港人口味
成個飯食落都好creamy

🫖派對白桃烏龍茶 ($48)
杯同茶壺個賣相都幾靚
但味道偏淡 要浸一段時間先開始有少少味
睇睇英文係有桃、蘋果同菠蘿嘅烏龍茶
但整體只有桃味較突出 茶控亦略嫌茶味過淡

🥭芒果、熱情果班戟卷 (Free)
經openrice訂位 晚市人均消費滿$250
每2個人頭就會送一份法式班戟
甜品賣相都幾靚 用上大量生果襯托
呢個班戟食落甜度啱啱好
芒果夠新鮮 食落酸酸甜甜咁
配埋熱情果籽一齊食 都幾解膩

🍌🍓香蕉士多啤梨榛子朱古力忌廉班戟 (free)
呢一份班戟size比起另一份大好多😂

為食指數:6.8/10
性價比:6.8/10
環境舒適度:7.5/10
2022-08-27 27 浏览
觀塘裕民坊入面有間靚靚餐廳。餐廳裝潢裡裡外外盡顯心思❣️。吸引為食妹👧🏻前來打卡❤️‍🔥。午市有set lunch 提供。包括餐湯+主食+飲品😃。是日餐湯香煎焗厚切豬肉眼配蕃茄沙沙🍅豬肉眼厚身有口感。配蕃茄莎莎食落好fresh。伴碟薯蓉夠香滑。忍唔住食晒添🤪。All day breakfast 全日早餐非常豐富😍。有牛油果。牛仔腸。脆煙肉。忌廉炒蛋。焗蕃茄。蒜蓉牛油多士。沙律🥗。滑蛋嫩滑。多士夠香脆。牛油果靚仔。食完飽足一個下午😌。半價+配特飲。一人一壺花茶。置身花花世界。享受美食。飲啖花茶。好relax 🥰。西柚橘香茉莉花茶蔓越莓玫瑰綠茶
是日餐湯
香煎焗厚切豬肉眼配蕃茄沙沙🍅
All day breakfast
西柚橘香茉莉花茶
蔓越莓玫瑰綠茶
2022-08-25 25 浏览
三號風球之下和朋友行商場, 看到這間餐廳裝修優雅, 有歐陸感入去 feel 下先!!雖然已是午餐時間, 一於嘆個 all day breakfast 3 & 7美食很快就送上南瓜湯很香甜, 色澤金黃個全日早餐很豐富, 煙肉有少少脆口, 忌廉炒蛋很滑, 牛油果, 炒野菌, 沙律, 焗蕃茄, 蔬菜類都不少, 還有蒜蓉牛油多士非常香脆 牛仔腸其實是豬肉制造的炸洋蔥圈澳洲和牛漢堡配沙律薯條和牛漢堡肉汁豐厚, 加有芝士及沙律醬, 配搭得宜, 薯條炸到剛剛好朋友要了杯士多啤梨藍莓奶昔, 她說士多啤梨藍莓味香濃, 而我杯香蕉朱古力奶昔也不錯, 朱古力味濃烈, 忌廉奶油拌勻後更加細滑, 口感一流價錢合理份量夠大, 超滿足

入去 feel 下先!!

美食很快就送上

南瓜湯很香甜, 色澤金黃

牛仔腸其實是豬肉制造的

炸洋蔥圈澳洲和牛漢堡配沙律薯條

價錢合理

份量夠大, 超滿足

今日嚟到位於裕民坊嘅INN 食lunch 🥰即使係平日晏晝都差啲要排隊 👫👭可想言之佢有幾咁出名😎-時日餐湯第一次飲椰菜花湯 估唔到又幾好飲😝椰菜花打到好smooth 餐湯夠creamy👍🏻-全日早餐 $128早餐有我最愛嘅牛油果🥑•腸仔(豬肉) •脆煙肉🥓•忌康炒蛋🍳•炒野菌🍄•焗蕃茄🍅• 蒜蓉牛油多士🍞• 沙律🥗特別要讚下兩片多士烤得好脆 而且我好香蒜蓉味😻-紅酒燴羊膝意大利飯 $128羊膝好巨型 羊肉煮得好淋 好入味🤣 意大利飯份量相對較少 🍚除咗飯仲有翠肉瓜、番茄🍅同少少芝士🤏🏻-維他命c水果茶 $48水果茶味道天然 絕對冇任何香精味🌱-士多啤梨藍莓奶昔 $48Smoothie亦好出色 甜度適中🫐🍓
今日嚟到位於裕民坊嘅INN 食lunch 🥰

特別要讚下兩片多士烤得好脆 而且我好香蒜蓉味😻

紅酒燴羊膝意大利飯 $128

羊膝好巨型 羊肉煮得好淋 好入味🤣
意大利飯份量相對較少 🍚
除咗飯仲有翠肉瓜、番茄🍅同少少芝士🤏🏻

維他命c水果茶 $48

水果茶味道天然 絕對冇任何香精味🌱

士多啤梨藍莓奶昔 $48

Smoothie亦好出色 甜度適中🫐🍓
2022-08-24 32 浏览
Inn - I’m not nothing 充滿少女心嘅打卡Cafe💕☺️每一個角落都係可以影到好多靚相Stewed lamb shank in red wine risotto 首先個羊膝好入味,每一啖、每一部分都充滿紅酒香,同時肉質都亦都幾鮮嫩,唔會乾同柴,雖然睇落好大舊好難切,但其實好容易就可以咬開。個人比較鍾意硬身少少嘅義大利飯,呢間就啱啱好,唔會太淋,亦都加左少少番茄同埋芝士,令到個口感同埋味道昇華左。個盆都啲花同葉點綴一下,賣相滿分!Spaghetti tossed in truffle cream with mushroom個意粉好滑好有咬口,忌廉味好香濃,反而黑松露味相對冇咁突出。野菌嘅份量好多,同埋有陣草青味,個人覺得都OK,同個意粉幾夾。雖然份量睇落好似好少,但係其實好多,好飽肚,用黎做午餐一流!Matcha latte抹茶同拿鐵個比例啱啱好,唔會有一方蓋過另一方嘅味,同時抹茶粉都唔會沉底,所以溝完一次下次飲嘅時候就唔使再溝,方便飲用!環境好靚好乾淨,成間舖頭都圍滿白花,有種法式田園嘅感覺,最啱約埋friend去打卡!

Matcha latte

2022-08-24 738 浏览
[ INN - I’m Not Nothing ]呢間餐廳Bookmark咗好耐,因為佢嘅裝修&佈置超靚阿😻今次下午終於有時間嚟打卡喇!✿ 是日餐湯· 粟米湯 🌽顏色望落以為係南瓜湯,飲落好香粟米味,夠哂熱👍🏻👍🏻✿ 香蒜辣味欖油蜆肉扁意粉 $98意粉煮得爽口彈牙,食落好香蒜味。蜆肉食落juicy,無沙。✿ 英式炸鯛魚柳配薯條 🐟🍟$108見到好多台客人都點咗呢款午餐,一於叫嚟試吓。有2舊大大條嘅炸魚,份量十足,魚肉肉質實淨,唔會炸到乾哂,仲有薯條同沙律,同朋友share 食啱哂。隨碟仲有茄汁同蛋黃醬點嚟食🤤✿ 西柚橘香茉莉花茶 跟餐+$20食完炸野飲啖茶消膩,飲落有淡淡茉莉花味💐💐茶壺同杯都好靚,有金屬手柄,飲都飲得開心d🤣🤣總結🫦環境💯分,勁打卡able🌾🌾野食質素都唔錯,價錢合理👍🏻👍🏻啱哂同閨密黎食野打卡🫶🏻✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿INN - I’m Not Nothing 地址: 觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖電話: 29888289✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ INN - I’m Not Nothing ]

✿ 是日餐湯· 粟米湯 🌽
顏色望落以為係南瓜湯,飲落好香粟米味,夠哂熱👍🏻👍🏻

✿ 香蒜辣味欖油蜆肉扁意粉 $98
意粉煮得爽口彈牙,食落好香蒜味。蜆肉食落juicy,無沙。

✿ 英式炸鯛魚柳配薯條 🐟🍟$108

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 是日餐湯
  • 香蒜辣味鮮蜆扁意粉
2022-08-23 35 浏览
今次黎到觀塘,睇到社交平台 同OpenRice 以為地方好大, 但其實地方好細仲有d迫tim , cafe 係裕民坊所以好易搵, 佢戶外真係幾靚既,但天氣熱的關係無人坐出邊。 我叫了一個西冷牛扒和漢堡包, 西冷牛扒叫了三成熟, 但都是比較難切, 肉味不濃, 肉比較一杯。 漢堡包正正常常, 沒有太大吸引力,價錢偏貴。 飲品係整得幾靚的, 打卡都五錯。不過鋪頭真係好迫, 隔離坐果d人都聽到大家傾計, 密度較密。 可能冬天去坐戶外較好, 比較靚d 。
之前經過見到呢間咁靚咁宮廷風的cafe,勁多花花,勁靚好似宮廷花園,當時心裏就已經bookmark,要揾日黎做下公主👸🏻影下靚相,呃like 打卡🤫今次終於黎朝聖啦🤩和牛洋蔥漢堡 $118擺盤相當吸睛,又打卡able,漢堡疊得很高,可以見到炸蔥圈和牛扒,除漢堡之外,仲有薯條同沙律菜,飽肚之選🫃🏻推薦度 4/5豬肉眼配蕃茄沙沙 $128肉眼扒煎得表面金黃,香氣撲鼻,仲保持到內裡肉質juice又香嫩,煎得好靚😍蕃茄沙沙微微酸,有解膩中和作用薯蓉好香cream 味,打得香滑,我中意🤩推薦度4.5/5薄荷西瓜冰 $24 (跟餐半價)夏日熱辣辣,呢杯期間限定絕不能錯過🥶清甜西瓜,透心涼薄荷,完美🥳推薦度 4.5/5熱情果薄荷梳打 $23 (跟餐半價)熱情果酸甜配上透心涼薄荷,用梳打做底,甜度剛好,不錯👍🏻推薦度4.5/5是日餐湯(跟餐附送)今日有南瓜湯,質感濃稠有加一服務費INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²) (觀塘)觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖

和牛洋蔥漢堡 $118
推薦度 4/5

豬肉眼配蕃茄沙沙 $128
蕃茄沙沙微微酸,有解膩中和作用
薯蓉好香cream 味,打得香滑,我中意🤩
推薦度4.5/5

薄荷西瓜冰 $24 (跟餐半價)
夏日熱辣辣,呢杯期間限定絕不能錯過🥶
清甜西瓜,透心涼薄荷,完美🥳
推薦度 4.5/5

熱情果薄荷梳打 $23 (跟餐半價)
熱情果酸甜配上透心涼薄荷,用梳打做底,甜度剛好,不錯👍🏻
推薦度4.5/5

是日餐湯(跟餐附送)
今日有南瓜湯,質感濃稠

有加一服務費

觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖
當初超多人打卡我已經覺得好靚.但係我真係好怕多人同排隊.專登等過咗熱潮先過去朝聖.講真去啲咁靚嘅餐廳我都係為咗打卡📸️影唔到想影嘅相我會好唔開心.所以專登揀咗平日過嚟打卡🥰食物方面:嗌咗兩個lunch set(套餐有一個餐湯一個煮食同埋一杯嘢飲)餐湯係南瓜湯🎃⚪️ 煙三文魚班戟⚪️和牛芝士漢堡⚪️士多啤梨藍莓奶昔(套餐用半價轉)⚪️凍檸檬茶南瓜湯味道香濃幼滑好飲.個法式班戟淋左我最鍾意食嘅荷蘭醬.做得好滑而且唔會太鹹都唔膩好加分.因為唔想食太多甜野所以揀咗鹹嘅班戟.估唔到咁好食.個和牛漢堡賣相好靚.個牛肉剪得唔乾仲保留到好多肉汁好重牛味.正😄加埋薯條好大份.個新鮮奶昔無加糖水正👍🏻整體方面:當初都係因為環境好靚吸引我過嚟.估唔到距離我屋企10分鐘嘅路程.就去到個咁靚嘅地方打卡.本身對食物唔算好高期望.但估唔到啲嘢咁好食.好高質而且唔貴.性價比極高.不過建議都係平日過嚟或者假日早啲嚟.當日我1:30過去出面已經座左十幾人.不過真係太熱我坐咗喺入邊.個人覺得喺入邊影嘅相都好靚.等到出邊打卡位冇人即刻出去影相📸️鍾意打卡嘅一定要去.不能錯過😚
當初超多人打卡我已經覺得好靚.
但係我真係好怕多人同排隊.
專登等過咗熱潮先過去朝聖.
講真去啲咁靚嘅餐廳我都係為咗打卡📸️
影唔到想影嘅相我會好唔開心.
所以專登揀咗平日過嚟打卡🥰

食物方面:
嗌咗兩個lunch set
(套餐有一個餐湯一個煮食同埋一杯嘢飲)
餐湯係南瓜湯🎃
⚪️ 煙三文魚班戟

⚪️和牛芝士漢堡

⚪️士多啤梨藍莓奶昔
(套餐用半價轉)
⚪️凍檸檬茶

南瓜湯味道香濃幼滑好飲.
個法式班戟淋左我最鍾意食嘅荷蘭醬.
做得好滑而且唔會太鹹都唔膩好加分.
因為唔想食太多甜野所以揀咗鹹嘅班戟.
估唔到咁好食.個和牛漢堡賣相好靚.
個牛肉剪得唔乾仲保留到好多肉汁好重牛味.
正😄加埋薯條好大份.個新鮮奶昔無加糖水正👍🏻

整體方面:
當初都係因為環境好靚吸引我過嚟.
估唔到距離我屋企10分鐘嘅路程.
就去到個咁靚嘅地方打卡.
本身對食物唔算好高期望.
但估唔到啲嘢咁好食.好高質而且唔貴.
性價比極高.不過建議都係平日過嚟或者假日早啲嚟.
當日我1:30過去出面已經座左十幾人.
不過真係太熱我坐咗喺入邊.
個人覺得喺入邊影嘅相都好靚.
等到出邊打卡位冇人即刻出去影相📸️
鍾意打卡嘅一定要去.不能錯過😚
放暑假約朋友傾計食下野點就最好,朋友對餐廳環境要求較高,見裕民坊重建後個商場好似幾靚又未去過,上OPENRICE睇下有咩岩食,就見到呢間餐廳D環境好靚,但經過上次係觀塘另一間餐廳試過夏天真係唔可以坐露天位,所以卜台時REQUEST左要坐室內,卜左位就可以入座,就咁望出去室外位係好靚好岩打卡,不過真係太熱,我地安排坐左係門口附近位置,都其實無所謂,不過室內位置確實有D迫,但裝修簡約舒服。叫左3個Set lunch,2個厚切豬肉眼扒配蕃茄沙沙,1個英式炸魚薯條,厚切豬肉眼扒驚喜,個豬雖然唔係叫好稔,但味道唔錯,同個蕃茄沙沙同夾,一齊食仲中和左d油膩感。炸魚薯條就無特別,唔係唔好食只係相比起豬肉眼扒就唔算驚喜食前仲連相都無影到添最後因為經OPENRICE 訂位可以+$18叫班戟所以叫左2個,+$18果個仲可以揀味道,我地叫左一個藍莓紅豆抹茶忌廉班戟+香蕉榛子朱古力班戟,2個都好好味,班戟個皮好軟有口感整體黎講甜品比起主食更驚喜﹗
放暑假約朋友傾計食下野點就最好,
朋友對餐廳環境要求較高,

見裕民坊重建後個商場好似幾靚又未去過,
上OPENRICE睇下有咩岩食,就見到呢間餐廳D環境好靚,
但經過上次係觀塘另一間餐廳試過夏天真係唔可以坐露天位,
所以卜台時REQUEST左要坐室內,
卜左位就可以入座,就咁望出去室外位係好靚好岩打卡,
不過真係太熱,我地安排坐左係門口附近位置,
都其實無所謂,不過室內位置確實有D迫,但裝修簡約舒服。

叫左3個Set lunch,
2個厚切豬肉眼扒配蕃茄沙沙,1個英式炸魚薯條,
厚切豬肉眼扒驚喜,個豬雖然唔係叫好稔,但味道唔錯,

同個蕃茄沙沙同夾,一齊食仲中和左d油膩感。
厚切豬肉眼扒配蕃茄沙沙

炸魚薯條就無特別,唔係唔好食只係相比起豬肉眼扒就唔算驚喜
食前仲連相都無影到添

最後因為經OPENRICE 訂位可以+$18叫班戟
所以叫左2個,+$18果個仲可以揀味道,
我地叫左一個藍莓紅豆抹茶忌廉班戟+香蕉榛子朱古力班戟,
2個都好好味,班戟個皮好軟有口感

藍莓紅豆抹茶忌廉班戟

香蕉榛子朱古力班戟

整體黎講甜品比起主食更驚喜﹗
题外话/补充资料: 如果無咁熱既時候黎,坐室外再加食甜品, 絕對係好適合打卡既地方。
2022-08-19
厚切豬肉眼扒配蕃茄沙沙
藍莓紅豆抹茶忌廉班戟
2022-08-20 524 浏览
餐廰位於裕民坊既空中花園,係繁忙觀塘中既一點寧靜。室內有水晶吊燈,周圍佈滿白玫瑰,幾適合一班閨蜜聚會。亦有室外位置,如果天氣唔熱,個人推廌室外,因為室內座位較逼夾。已經第二次黎,餐廳定期會轉menu,保持新鮮感!炸軟殼蟹配龍蝦沙巴翁 $108沙巴翁汁多數用黎整甜品,食落有啲似熱溶既芝士,但質地較輕盈,混和龍蝦既香氣,幾特別。軟殼蟹好吸油,所以好易食落成口油,而呢間炸粉薄,咬落有汁,加埋沙巴翁汁,食落唔油膩。可惜只有一隻女仔手掌大既size,好唔夠喉。大大淡肉!香煎鴨肝甜椒汁扁意粉配巴馬火腿 $128鴨肝既油香配巴馬火腿既咸香,唔錯既配搭! 鴨肝剁碎混入意粉到炒,令每條意粉都沾滿鴨肝香!法式紅酒梨配雪糕 $68 !!性價比高!! 亦係較健康甜品之選!!天氣熱,好岩食既法式甜品。擺碟好靚,有兩款醬汁配襯,cream 係新鮮打,唔會死甜。切開見到紅酒滲入到核心,梨咬落多汁清甜,但冇我期待既紅酒或肉桂等香料味道,但作為一餐ending,非常滿足!

已經第二次黎,餐廳定期會轉menu,保持新鮮感!

炸軟殼蟹配龍蝦沙巴翁 $108

大大淡肉!

香煎鴨肝甜椒汁扁意粉配巴馬火腿 $128
香煎鴨肝甜椒汁扁意粉配巴馬火腿

法式紅酒梨配雪糕 $68
!!性價比高!! 亦係較健康甜品之選!!

法式紅酒梨配雪糕
2022-08-18
香煎鴨肝甜椒汁扁意粉配巴馬火腿
法式紅酒梨配雪糕
2022-08-20 16 浏览
裝修okay ge 但人太多 其實影唔到啲咩冷氣位有限出面都靚都打卡able但得風扇…… 叫左是日餐湯黑松露醬薯條炸軟殼蟹配龍蝦沙巴翁芝士藍龍蝦配墨汁意大利飯朱古力brownie配雪糕紫薯爆谷pancake 加$10 雪糕食物味道okay ge 特別係個薯條 上到黎熱辣辣勁正其他菜式賣相都打卡able 既❗️溫馨提示❗️唔好諗住食main course 可以飽最後令到我地飽既係甜品❤️到831 OpenRice 訂座食夠$250 係送一個法式pancake 所以個紫薯pancake 就係送既入面勁多紫薯餡甜甜地 幾好食餐廳侍應唔多所以要睇時機搵佢地幫忙要讚佢地真係好patient 好有禮貌👍🏻今次係fd 子生日特別叫左餐廳寫字原來仲會上甜品個陣全場轉happy birthday 音樂🤣仲會sweet 到俾埋同點埋蠟燭呢下勁加分❤️❤️❤️
裝修okay ge

特別叫左餐廳寫字
仲會sweet 到俾埋同點埋蠟燭
呢下勁加分❤️❤️❤️
2022-08-18 31 浏览
餐廳內華麗的裝修像宮廷一樣周圍的擺設也看得出極具心思白色牆加上大大盞水晶燈感覺高貴豪華意大利煙豬肉卡邦尼意粉$118意粉的擺設亦相當精緻更加上少許玫瑰花瓣忌廉醬汁香濃但不會太膩煙肉煎得香脆有咬口香煎爐魚配蘆筍$158面頭有一堆泡泡非常特別魚肉鮮嫩加上其他蔬菜伴碟感覺清新健康玉桂蘋果杏仁片焦糖忌廉班戟$78法式crepe賣相一流肉桂和微酸的蘋果絕對是絕配除了室內,室外還有美美的花園不少人在這裡拍照日間如不太熱亦見到很多人帶同狗狗來進餐P.S. Openrice訂位每人消費滿$250即送班戟一個(還可以為是消費共$250,2人份量根本不可能吃得下吧)
餐廳內華麗的裝修像宮廷一樣

魚肉鮮嫩加上其他蔬菜伴碟感覺清新健康

玉桂蘋果杏仁片焦糖忌廉班戟$78
法式crepe賣相一流
肉桂和微酸的蘋果絕對是絕配

除了室內,室外還有美美的花園
不少人在這裡拍照
日間如不太熱亦見到很多人帶同狗狗來進餐