餐厅: INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2022-08-17 218 浏览
這家多國菜咖啡店位於觀塘鬧市內,一個安靜的好選擇,餐廳還有半露天的地方,配合商場的綠化,真假草的佈置充滿了打卡的地方,讓女生樂上半天。⭐️全日早餐$128炒蛋煙肉,青菜蘑菇等等基本配料,不同的是兩片麵包特硬脆,很適合沾著餐湯甘筍湯吃。⭐️紅酒燴羊膝意大利飯$128長長的大骨帶著嫩嫩的羊腿肉,沒有羊羶味,紅酒煮也沒有搶走羊肉味,再配大半碗意大利飯。⭐️士多啤梨藍莓奶昔$48士多啤梨和藍莓打成的冰沙,加上忌廉,夏日好特別解暑。⭐️西柚橘香茉莉花茶味道略為清淡,不過茶壺茶杯一套好看,透明花紋,也能拍上兩張照片。總結餐廳性價比高,點一份一百多元的午市套餐,能舒服安靜的過上一個下午,還拍到美美的照片。

⭐️全日早餐$128

⭐️紅酒燴羊膝意大利飯$128

⭐️士多啤梨藍莓奶昔$48
士多啤梨藍莓奶昔

士多啤梨和藍莓打成的冰沙,加上忌廉,夏日好特別解暑。

⭐️西柚橘香茉莉花茶

紅酒燴羊膝意大利飯
上網見到呢間都幾多人去影相打卡,今日放假就同媽咪過嚟食吓嘢影下相先!喺地鐵站行過嚟幾分鐘就到,呢間餐廳都幾得意,佢係商場中間有一個戶外仔,佢就係喺度開咗呢間咁歐陸式風格嘅餐廳,呢度真係周圍都係打卡位,如果涼多少少可以坐戶外影相都好靚💚-今日是日餐湯係甘筍南瓜湯,好Creamy!仲好濃郁添,飲得到甘筍好清新🥕-All day breakfast $128佢個蕃茄整保留到好多汁,上面仲有啲香草好夾❤️煙肉夠鹹香,平時我都唔係好鍾意食多士,但佢呢個法包,唔會好飽肚之餘,仲好有咬口,同埋加咗啲香草醬喺上邊唔會咁單調👍🏻佢啲腸都好好食!好夠味,又啖啖肉😋-和牛洋蔥漢堡 $118佢份量都幾多,但係我都係鍾意一層層咁食🤣洋蔥炸得岩岩好仲好脆👍🏻啲和牛連埋醬汁一齊食好正~-蔓越莓玫瑰綠茶 $24去high tea打卡梗係要叫水果茶影下相先靚😆-薄荷西瓜冰 $24呢個西瓜冰真係透心涼!超凍!勁爽🤩

今日是日餐湯係甘筍南瓜湯,
好Creamy!仲好濃郁添,
飲得到甘筍好清新🥕

All day breakfast $128
佢個蕃茄整保留到好多汁,上面仲有啲香草好夾❤️
煙肉夠鹹香,
平時我都唔係好鍾意食多士,
但佢呢個法包,唔會好飽肚之餘,
仲好有咬口,同埋加咗啲香草醬喺上邊唔會咁單調👍🏻
佢啲腸都好好食!好夠味,又啖啖肉😋

和牛洋蔥漢堡 $118
佢份量都幾多,但係我都係鍾意一層層咁食🤣
洋蔥炸得岩岩好仲好脆👍🏻
啲和牛連埋醬汁一齊食好正~

蔓越莓玫瑰綠茶 $24
去high tea打卡梗係要叫水果茶影下相先靚😆

薄荷西瓜冰 $24
呢個西瓜冰真係透心涼!
超凍!勁爽🤩
2022-08-16 24 浏览
同閨蜜飯局梗係要搵間靚靚打卡cafe☺️呢間少女味濃又多花同靚裝飾既就岩晒我地🥰好鍾意佢既menu設計,d公主個玩野樣好好笑😆我地睇中左呢度既班戟,所以主食就唔點太多,怕食唔晒😳🔸炸軟殼蟹配龍蝦沙巴翁🔸經店員講解,原來沙巴翁係種醬汁黎,會淋係軟殼蟹表面再拎去焗。軟殼蟹即炸熱辣辣,外脆內軟,仲一開二左方便share👍沙巴翁都幾明顯食到有龍蝦味~有驚喜😳🔸香煎鴨肝甜紅椒汁扁意粉配巴馬火腿🔸彈牙既意粉加上鴨肝既油香,再卷埋少少巴馬火腿一齊食超正🤤甜紅椒汁比一般忌廉汁個d相對輕身,岩晒怕食膩既我地😋🔸紫薯爆谷班戟🔸留肚想食既甜品😍有多種口味,紫薯呢款係期間限定當然唔會錯過😋紫紫地色既班戟皮再包住紫薯蓉,食落唔會過甜,配埋上面個cream食更加好味😍打卡同味道都👍👍🔸派對白桃烏龍🔸揀左個熱既果茶消消滯~茶壺幾靚好襯成間店既環境😍而且唔係平時好hea一個茶包個種,真係用烏龍茶葉同白桃果肉粒,焗大約十分鐘左右就出味✨Girl Time揀黎呢度食野真係太適合,下次試下日間再黎,坐出面露天位置chill下☺️

🔸炸軟殼蟹配龍蝦沙巴翁🔸

🔸香煎鴨肝甜紅椒汁扁意粉配巴馬火腿🔸

🔸紫薯爆谷班戟🔸

🔸派對白桃烏龍🔸

2022-08-15 29 浏览
到達觀塘,發現了一間裝修非常精緻,有室內亦有室外進食空間的西餐廳。店員交代後得知,剛剛好餐廳今晚轉了新餐牌。今晚我點了一客法式焗芝士-法國藍龍蝦-配墨汁意大利飯,再加一個提拉米蘇甜品。另外今晚我選擇了戶外有蓋地方進食,外面毛毛細雨,一絲絲涼風吹來,附近亦設有坐地冷氣機,不怕夏天炎熱的天氣。意大利飯需要待生米慢慢吸收醬汁,大約等待了十幾分鐘便上枱。半隻新鮮大龍蝦完整擺放在意大利粉上面,表面上的芝士鹹味能夠輕輕帶出龍蝦的鮮味,而龍蝦的肉質也能夠滲透到下面的墨汁意大利飯。龍蝦肉質新鮮彈牙,香氣與柔軟的意大利飯互相輝影,沒有太多花巧的配菜,卻能完美體驗到高貴食材的味道。最後還叫了一個甜品提拉米蘇,用一個較大的玻璃杯承載,面層是咖啡粉,中心有咖啡味蛋糕和忌廉,一陣一陣的口感,苦味適中,略帶少少甜味,適合我一些又想健康又想食甜品的人。

2022-08-15 22 浏览
呢間餐廳位於觀塘,座位分戶外空間同室內位置,環境非常靚同浪漫,好似去左歐洲既後花園甘,白色宮殿feel,座位舒適,好岩同朋友黎慶生或者傾計,我地叫左一碟牛面頰意大利飯,牛面頰肉質好軟淋,甘筍條好幼嫩,意大利飯配芝士片碎,另一碟我地叫左五成熟既牛柳配薯蓉,薯蓉整到好似千層糕甘一層層好特別,牛柳好厚肉,小篇推介tiramisu,好creamy,好香滑,價錢好抵食既甜品,只係$48,呢個tiramisu真係值得一試。

2022-08-11 53 浏览
好適合打卡的地方 裝修好靚 有啲宮廷feel我們4個人中午過來 排隊排左半個鐘左右 都算快👉🏻全日早餐 All day breakfast $128入面有炒蛋、腸仔、煙肉、蕃茄、沙律、牛油果、炒雜菇、蒜蓉牛油多士,最愛牛油果和炒蛋 炒蛋好滑 蛋味比較濃👉🏻澳洲和牛烤大菇漢堡配沙律薯條$118和牛咬落juice 多汁 面包係烘過的 好鬆脆中間有菇 番茄 生菜 同牛肉一啖咬落 好香甜薯條就差左啲 唔係好脆👉🏻菠菜羅勒醬雞柳意大利飯$98飯係一粒粒硬身的 一開始仲以為未煮熟 問左先知係咁架😂 不過加埋啲料一起吃 味道都幾特別👉🏻 Tiramisu 甜度岩岩好 唔會膩 好吃😋
好適合打卡的地方 裝修好靚 有啲宮廷feel
👉🏻菠菜羅勒醬雞柳意大利飯$98
👉🏻 Tiramisu
甜度岩岩好 唔會膩 好吃😋
2022-08-10 43 浏览
今日過左裕民坊閒逛下,見到呢間在2樓的I'm Not Nothing,感覺好捧,分別有室內和室外雅座,佈置有格調,華麗的天花水晶燈,勁多的花花裝飾,就進入開餐囉☺️。🍝香煎北海道刺身級帶子羅勒醬意粉,, 見到呢個麵好特別,就叫左黎食,麵嘅質地比較硬身 ,相對又唔覺太膩,帶子兩面煎得微焦,中間柔軟的幾好食😋。🫔肉桂蘋果杏仁片焦糖忌廉班戟,賣相好靚,即叫即做很好吃,餅食落煙韌又唔會太甜,但個肉桂蘋果醬就甜左些,但整體都唔錯😚。🍹西柚檸檬梳打,清新消暑解渴☺️

🍝香煎北海道刺身級帶子羅勒醬意粉,[意大利全蛋鮮幼麵], 見到呢個麵好特別,就叫左黎食,麵嘅質地比較硬身 ,相對又唔覺太膩,帶子兩面煎得微焦,中間柔軟的幾好食😋。

🍹西柚檸檬梳打,清新消暑解渴☺️
2022-08-10
2022-08-06 56 浏览
意外驚喜❤️❤️⋯⋯不幸中之大幸,我哋一班人因為去咗觀塘一間超級難食的「三小漁」,在極度憤怒之下轉場食第二round, 立即OpenRice搵到呢間。薯條,你會食到陣陣花生油的香味。(因為如果用萬年油,或者番用過嘅油去炸,係絕對唔會出到呢陣香味)。炸薯條用嘅油都咁用心,值得一讚👍🏽咁樣做對佢哋嘅成本亦都好高。紅酒啤梨,上枱嘅時候啤梨嘅溫度啱啱好👍🏽👍🏽,唔會雪到好冰凍,亦唔會攤得太暖,有微微嘅紅酒香,啤梨質感(成熟度)剛剛好,唔係用霉爛肉質嘅啤梨❤️❤️班㦸,蘋果仲有少少爽脆,唔會爛蓉蓉,林啤啤👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽,如果中間轉用雪糕instead of 鮮忌廉,仲更加一流❤️❤️❤️❤️❤️❤️雖然今次只係食佢嘅小食及甜品,但都感到佢哋喺細節裏邊如此用心,下次一定會再嚟食佢嘅main dishes😊
意外驚喜❤️❤️⋯⋯
2022-08-06
  • 紅酒啤梨配雪糕
2022-08-06 67 浏览
今次食間靚靚西餐,餐廳環境走歐陸風有好多花花,啱晒女仔打卡影相!仲有室外嘅位置,不過怕熱嘅我都係坐返室內😎不過唔記得咗影餐廳環境🫠可以入返餐廳IG睇吓佢哋嘅相🫣🐷紅酒燴牛面頰肉意大利飯 $148紅酒、牛面頰、意大利飯三樣嘢都好吸引,唔知加埋一齊會點樣呢🫣意大利飯出粒粒分明,微酸吸晒紅酒嘅味道😋牛面頰肉都好淋絕對唔會咬唔開👍🏻🐷燒美國蘆筍. 澳洲牛柳六安士配忌廉薯蓉 $248六安士牛柳同女仔嘅拳頭差唔多,但切開都唔係少🤪揀咗五成熟,切出嚟係粉紅色🌸但係肉質偏韌,如果再淋啲就好🫣忌廉薯蓉唔係平日一pat個種薯蓉,一層層嘅薯仔薄片中間夾住忌廉豐富口感,相當有誠意😋🐷西柚檸檬梳打 $46🐷Latte $42環境 🐖🐖🐖🐖 4/5食物質素 🐖🐖🐖🐽 3.5/5店員態度🐖🐖🐖 3/5人均消費 ~$250INN - I’m Not Nothing📍觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖

🐷紅酒燴牛面頰肉意大利飯 $148

人均消費 ~$250

INN - I’m Not Nothing
📍觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖
2022-08-06 42 浏览
今日放工唔想煮飯,所以決定自己一個去覓食。之前聽朋友介紹呢間餐廳坐得舒服,嘢食都ok, 所以就去試下啦, 餐廳係喺裕民坊商場入面,幾年冇嚟,估唔到呢度翻新得咁靚,成個商場好舒服,一去到餐廳門口已經見到好多花花。原來佢有得俾你揀坐出面定係入面,外面其實超級吸引,好似外國嗰啲庭園咁樣。只不過因為今日實在太熱喇,所以我都係揀咗坐入面嘅位置。原來夜晚嘅話佢係冇dinner set嘅,需要單叫,menu都幾多元化,有唔同嘅意粉啦,意大利飯啦,羊架啦等等。因為得我自己一個,所以我叫左燒美國露筍澳洲牛柳6安士配忌廉薯蓉。牛柳嚟到都好厚身,賣相好好 ,露筍都畀咗好多條,牛柳我就叫咗七成熟嘅,入面都仲係粉嫩,咬落唔會話好韌,忌廉薯蓉都好大嚿, 食到佢一層層嘅薯仔同埋都好creamy,仲有少少酸酸地似sour cream嘅味道。食食下咁啱突然之間播生日歌,原來係隔離枱嘅兩個女仔喺度慶祝生日 ,仲見到佢哋叫咗幾個甜品一齊食,甜品感覺好好食,等我下次都試下先。

2022-08-04 123 浏览
嚟到裕民²交通交匯處轉車,又撞正食飯時間,就先食個飯,上次在2樓食過一間認真麻麻,今次就在旁邊選擇食INN I’m Not Nothing這間餐廳 餐廳好elegant,裝修好靚白色為主調,專比人影相呢😆😆餐廳有室外坐位😃我們揀左室內,好似大熱天時有冷氣開心d😝😝坐低感覺係舒服既😄睇下menu👀👀揀左一人一個main,一人一杯野飲😁先黎的餐湯😆暖既餐湯幾好飲👍🏻👍🏻我們要了一個紅酒燴羊膝意大利飯$128羊膝好嫩,好大件,岩哂喜歡食肉的我另外我們仲叫個全日早餐 $128,食材好多,顏色都好豐富,大家可以睇到有牛油果、豬肉牛仔腸、脆煙肉、忌廉炒蛋、炒野菌、焗蕃茄、蒜蓉牛油多士、沙律,真係好豐富。飲品方面我們叫了士多啤梨藍莓奶昔、夏日薄荷西瓜冰,單是叫這兩杯特飲就要$48 ,但跟餐就改加$24就可以。士多啤梨藍莓奶昔、夏日薄荷西瓜冰好靚,打卡一流。最後朋友請,埋單$334 ,人均消費$167,餐廳環境好靚😚,食得好豐富、好滿足。😋😋

餐廳好elegant,裝修好靚

白色為主調,專比人影相呢😆😆

餐廳有室外坐位😃

我們揀左室內,好似大熱天時有冷氣開心d😝😝
坐低感覺係舒服既😄

睇下menu👀👀

揀左一人一個main,一人一杯野飲😁

先黎的餐湯😆
餐湯

暖既餐湯幾好飲👍🏻👍🏻

我們要了一個紅酒燴羊膝意大利飯$128
紅酒燴羊膝意大利飯

羊膝好嫩,好大件,岩哂喜歡食肉的我

士多啤梨藍莓奶昔、夏日薄荷西瓜冰

2022-08-04
餐湯
士多啤梨藍莓奶昔、夏日薄荷西瓜冰
  • 士多啤梨藍莓奶昔
  • 是日餐湯
2022-08-04 29 浏览
今日同朋友去觀塘行街,到咗晚飯時間,見到apm好多餐廳都好多人,所以就一於去新裝修咗好耐嘅裕民坊商場行下。喺openrice搵到呢間裝修得好靚嘅鋪頭,有好多花花,燈飾,啱曬少女心嘅我哋去打下卡。餐廳有分戶外同室內位置,因為夏天有啲熱,所以我哋就揀咗室內位置 。室內位置唔算好大,但坐得都幾舒服。我哋兩個人叫咗一個黑松露醬配香脆薯條,薯條炸得香脆,黑松露醬都畀得好多,黑松露味唔算好濃,但係薯條上面淋咗啲芝士粉同海苔粉 ,所以食落 都幾好食 。主菜方面我哋叫咗一個意大利煙豬肉卡邦尼意粉, 賣相好靚意粉嘅韌度剛好,食落夠creamy,味道都夠濃。最後我哋叫咗一杯士多啤梨藍莓奶昔上面仲有cream,甜度啱啱好,好天然,飲得無落好多糖,夠清新。所以呢間餐廳整體都唔錯可以去坐下,打下卡,食下嘢。

所以呢間餐廳整體都唔錯可以去坐下,打下卡,食下嘢。
2022-08-03 36 浏览
打卡一流嘅Cafe !!!! 🥰😍留意下晝時段只提供Set lunch !食評 ☞︎☞︎香煎焗厚切豬肉眼配蕃茄莎莎 $128配菜正正常常,利用蕃茄莎莎做配搭係幾開胃~ 豬肉厚實但食落少乾少柴冇乜味🥹(少失望) ☞︎☞︎黑松露野菌意粉 $98意粉份量充足,野菌都算多,不過忌廉味偏重(黑松露就食唔出) 🙈味道不過不失☞︎☞肉桂蘋果杏仁片焦糖忌廉班戟 +$68整體味道唔錯!肉桂味好出,班戟做得比想像中厚(可能影相影耐左嘅關係少濕~) 🥹🥹🥹
打卡一流嘅Cafe !!!! 🥰😍
留意下晝時段只提供Set lunch !

食評
☞︎☞︎香煎焗厚切豬肉眼配蕃茄莎莎 $128

☞︎☞︎黑松露野菌意粉 $98

☞︎☞肉桂蘋果杏仁片焦糖忌廉班戟 +$68
2022-08-02 31 浏览
自從觀塘重建左之後都好少再去,聽講入面有個新商場叫裕民坊,所以就入咗去兜個圈順便睇吓有乜嘢食。行行下俾我見到一間,裝修好靚,有個小花園嘅西式餐廳。但係因為餐廳中午12點先開,所以喺外面等咗一陣。因為啱啱開門嘅關係,所以人唔算多。我同我朋友都各自嗌咗一個lunch set。1. Crepe egg benedictEgg benedict 好鬆軟,我朋友萬分稱讚2. Roasted pork ribeye豬肉一啲都唔硬,配埋個黑醋汁好開胃食完lunch之後我哋仲出咗去外邊個小花園度打打卡,影影相。港女嘅我好滿意😂
因為啱啱開門嘅關係,所以人唔算多。
我同我朋友都各自嗌咗一個lunch set。

1. Crepe egg benedict
Egg benedict 好鬆軟,我朋友萬分稱讚

2. Roasted pork ribeye
豬肉一啲都唔硬,配埋個黑醋汁好開胃

午餐
又嚟到觀塘打工仔揾食嘅時間,最近喺IG成日見到好多朋友仔喺呢間cafe餐廳打卡😽😽,見到d post 又勁靚😻😻,d 嘢食又好似好吸引咁😌😌..今次終於都輪到我出手去book 位食個lunch 試試先。。。😆😆呢間 INN - I'm Not Nothing 位於新開嘅裕民坊YM² 商場,係法式Cafe嚟,聽聞係集合法式美食、浪漫主義、打卡於一身!🥰🥰一去到門口見環境已經好靚,分室內同室外,室外露台已經好靚,坐出面嘅話仲可以帶埋寵物嚟食嘢同Chill下。😌😌而餐廳用咗好多花,雕塑,華麗的燈作裝飾,有勁多個打卡位,猶如置身於具浪漫色彩的法國,真係啱晒閨蜜,伴侶,朋友一齊嚟打卡Chill 下!!!💯💯😽😽好,今日與同事一齊試咗兩個set lunch :頭盤時日餐湯係南瓜濃湯:呢個湯好香滑,特濃嘅南瓜味,最緊要玩湯係熱辣辣嘅,Good 👍👍👍Set Lunch 1):Roasted pork ribeye with capparis cream sauce 香煎焗厚切豬肉眼配牛肝菌忌廉汁一上枱賣相已經超靚💯,擺盤夠精緻,大大件厚切嘅豬肉眼,堅厚身,一切開肉汁豐富,肉味香濃,好juice,一d

好,今日與同事一齊試咗兩個set lunch :

頭盤時日餐湯係南瓜濃湯:

Set Lunch 1):
一上枱賣相已經超靚💯,擺盤夠精緻,大大件厚切嘅豬肉眼,堅厚身,一切開肉汁豐富,肉味香濃,好juice,一d 都唔鞋,估唔到lunch set嘅質素都咁好,難得!!仲配咗香滑嘅薯蓉同薯菜,不錯啊😋😋!

Set Lunch 2) Onion ring beef burger with french fries炸洋蔥圈澳洲和牛漢堡配沙律薯條
Wow...呢個份量一樣好大碟,真心一個人係食唔晒嘅。。。😝😝炸洋蔥圈係我至愛,香脆唔油膩。和牛漢堡牛肉味濃,漢堡肉質唔鬆散,食半個後已經飽咗。。。薯條炸得好香脆,又係堅多。。。好抵食🤤🤤!

餐飲加錢叫咗 Chocolate Banana Smoothie香蕉朱古力奶昔 同 StrawberryBlueberry Smoothie 士多啤梨藍莓奶昔,兩杯賣相堅靚之餘仲好好飲,真材實料,士多啤梨藍莓嗰杯夏天要解渴配呢啲特飲smoothie🌞🌞🥤真係不得了,簡直係絕配也🤓🤓!

原本仲想試佢地呢甜品,見隔離枱d desert賣相都好靚,但我哋食完主菜都已經飽到上心口,所以無試,已約定下次Dinner 叫埋多d 同事一齊再嚟試其他!🤗🤗

總結: 食物質素比預期想像更好(因為好多靚餐廳for 打卡其食物質都一般,但呢間能做到就水平實在難得,環境舒服,食物擺盤同賣相都一流,絕對要再嚟打卡👍👍🥰🥰🎉🎉😻😻💯💯

Chocolate Banana Smoothie & StrawberryBlueberry Smoothie
香濃南瓜湯
2022-07-28