2022-08-24
Inn - I’m not nothing 充滿少女心嘅打卡Cafe💕☺️每一個角落都係可以影到好多靚相Stewed lamb shank in red wine risotto 首先個羊膝好入味,每一啖、每一部分都充滿紅酒香,同時肉質都亦都幾鮮嫩,唔會乾同柴,雖然睇落好大舊好難切,但其實好容易就可以咬開。個人比較鍾意硬身少少嘅義大利飯,呢間就啱啱好,唔會太淋,亦都加左少少番茄同埋芝士,令到個口感同埋味道昇華左。個盆都啲花同葉點綴一下,賣相滿分!Spaghetti tossed in truffle cream with mushroom個意粉好滑好有咬口,忌廉味好香濃,反而黑松露味相對冇咁突出。野菌嘅份量好多,同埋有陣草青味,個人覺得都OK,同個意粉幾夾。雖然份量睇落好似好少,但係其實好多,好飽肚,用黎做午餐一流!Matcha latte抹茶同拿鐵個比例啱啱好,唔會有一方蓋過另一方嘅味,同時抹茶粉都唔會沉底,所以溝完一次下次飲嘅時候就唔使再溝,方便飲用!環境好靚好乾淨,成間舖頭都圍滿白花,有種法式田園嘅感覺,最啱約埋friend去打卡!
Matcha latte