餐厅: INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-02-01 49 浏览
今日放工經過觀塘,原來而家新開左裕民坊商場💓YM2 真係令小編大開眼界,有唔少嘅餐廳進駐之外亦都有其他日常用品小店,都幾值得去行下😇 行行下見到一間宮廷風裝潢嘅西餐廳,小編同朋友都好有興趣試吓,估唔到環境睇得野又食得,唔怪得夜晚八點walk in時全間餐廳都滿座!大得記得要book位🤣刺身帶子薄片配青檸油醋汁擺盤真係靚到唔捨得食😍 帶子刺身切到薄薄一片,新鮮軟腍😝 配埋青檸油醋汁,幾開胃,做頭盤啱晒😋三式焗蠔 有三個味道,包括松露忌廉、菠菜芝士同埋洋蔥煙肉😋 一上碟勁香,其實睇得出餐廳好着重擺盤,每道菜都會用花做點綴,都幾有心思💓 每隻蠔都有唔同口味,而且仲好多汁好Juicy🥰香煎海鱸魚配嫩菠菜 白酒檸檬牛油汁🍋海鱸魚外皮焦脆,肉質嫩滑,配上檸檬牛油汁都幾特別😇 配菜方面有去皮蕃茄仔同青點樣去整㗎,瓜😋 鱸魚下面仲有嫩菠菜🥬 比人感覺係好健康嘅一個主食😍白桃果園呢個茶真係好香好香😍 未倒出嚟已經覺得好香、好清新😋 而且凍冰冰飲杯熱茶好暖胃餐廳分咗室內同室外座位,周圍環境都有好多花草🌸🍀,令客人好似置身於花園入面用餐🍽🥰 最啱三五知己靜靜地坐低傾吓計~ 其實餐廳有好多打卡位,相信晏晝有

刺身帶子薄片配青檸油醋汁

三式焗蠔

香煎海鱸魚配嫩菠菜 白酒檸檬牛油汁🍋

白桃果園

餐廳分咗室內同室外座位,周圍環境都有好多花草🌸🍀,令客人好似置身於花園入面用餐🍽🥰 最啱三五知己靜靜地坐低傾吓計~ 其實餐廳有好多打卡位,相信晏晝有陽光嘅時候,影相會更加好睇😆

2023-01-31 71 浏览
有朋友喺英國返左嚟,同佢一齊做一日偽闊太,去靚靚打卡餐廳食lunch😂 Set Lunch都算多選擇,有Risotto, 有Pasta, 仲有Crepe, 都幾特別😻 我地叫左一個Risotto一個Crepe share~✨班尼迪蛋煙三文魚班戟 - egg benedict 食得多,crepe benedict 第一次食🤩crepe底夠煙韌,流心蛋同煙三文魚又係絕配,唔好睇佢薄薄地咁,share都夠飽🥰✨香煎廣島蠔意大利飯 - 意大利飯用左鮮蠔汁整,飯粒軟硬度適中,廣島蠔肥美鮮味~面頭仲有芝士碎,creamy又惹味!✨Grapefruit Lemon Soda - 個色幾有少女心,pink pink咁,飲落幾fresh, 西柚味好出,好開胃👍✨Mocha - 拉花靚,朱古力味醇滑,咖啡味甘香,好耐冇飲過高質嘅Mocha😋

香煎廣島蠔意大利飯

Grapefruit Lemon Soda

Mocha

香煎廣島蠔意大利飯
Grapefruit Lemon Soda
Mocha
2023-01-29 58 浏览
趁小女生還放假,今天專程來到裕民坊的法式打卡Cafe 「INN - I’m NotNothing」,平時路經都滿座,所以今次先在open rice 訂座,不用等位。餐廳佈置華麗,用了水晶燈作裝飾,也有露天座位,猶如置身於浪漫色彩的法國。Set lunch 由九十多元起,價錢合理。如選特飲,只需補差價。全日早餐 $128今天的餐湯是法式薯仔濃湯,稀杰程度剛剛好,口感幼滑,入口香濃。All day breakfast 內的每款食材也不錯,蒜茸包用上新鮮自家製的蒜蓉牛油,炒蛋香滑,牛油果🥑也新鮮,炒雜菇有香香的蒜蓉味,整體美道也很好。🍴香煎焗厚切豬肉眼配芒果醬$138美美的法式擺盤,厚切豬肉眼,足足有2cm 厚,肉質juicy,脂肪也恰到好處,配上酸酸甜甜的芒果蕃茄莎莎,很是開胃!餐飲轉了iced chocolate 同 Mocha , 甜度也剛好, mocha 有濃濃的咖啡味!餐廳也有法式甜品提供,非常適合大家約姊妹吃飯或下午茶。整體來說,味道不錯,環境優美,餐廳在荔枝角、觀塘、元朗及九龍灣亦有分店,非常方便呢!

全日早餐 $128

🍴香煎焗厚切豬肉眼配芒果醬$138

2023-01-24 52 浏览
Bookmark咗哩間餐廳好耐,今日終於試到啦🥹之前見好多Foodie/ KOL 都介紹過,真係勁打卡able,而且成間餐廳勁elegant,我真係好鐘意啊😍✨香煎鴨肝甜紅椒汁扁意粉配巴馬火腿鴨肝混入扁意粉裏面,再加上巴馬火腿嘅咸香,真係好惹味😆 配埋甜紅椒汁令菜上更有層次✨紐西蘭肉眼扒10oz配沙律牛扒嘅火候控制得好好🤤牛味香濃咬落有咬口✨Long Black (Cold)香濃易入口✨Matcha Latte (Hot)抹茶味好香今次去係食晚餐,但日光好似影相會靚啲🤭搵日日頭再去先🥰
Bookmark咗哩間餐廳好耐,今日終於試到啦🥹

✨香煎鴨肝甜紅椒汁扁意粉配巴馬火腿

✨紐西蘭肉眼扒10oz配沙律
牛扒嘅火候控制得好好🤤牛味香濃咬落有咬口

✨Long Black (Cold)
香濃易入口

✨Matcha Latte (Hot)
抹茶味好香

今次去係食晚餐,但日光好似影相會靚啲🤭搵日日頭再去先🥰

2023-01-23 130 浏览
放工夜晚約左姊妹係觀塘撐枱腳,想搵間坐得舒服d既cafe坐下,即刻諗起呢間bookmark已久既靚靚打卡cafe📝 INN既純白宮廷風裝修好靚,餐廳內外環境都擺放左好多綠植,好有法式莊園既感覺🌿 燈光昏暗,氣氛幾好~♢ 𝑳𝒊𝒏𝒈𝒖𝒊𝒏𝒆 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑫𝒖𝒄𝒌 𝑭𝒐𝒊𝒆 𝑮𝒓𝒂𝒔 & 𝑷𝒓𝒂𝒎𝒂 𝑯𝒂𝒎 $128香煎鴨肝甜紅椒汁扁意粉配巴馬火腿 ‧ 頂層鋪有大大片Prama Ham,鹹香風味十足,食得出唔係cheap既ham~ 鴨肝已切好一粒粒,煎得好香口,口感綿滑。扁意粉以紅椒汁調味,微微酸辣好開胃,唔食辣人士都可以食到~♢ 𝑩𝒓𝒂𝒊𝒔𝒆𝒅 𝑩𝒆𝒆𝒇 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒌 𝒊𝒏 𝑹𝒆𝒅 𝑾𝒊𝒏𝒆 𝑹𝒊𝒔𝒐𝒕𝒕𝒐 $138紅酒燴牛面脥肉意大利飯 ‧ 牛面脥肉煮得軟腍,紅酒味突出,份量有成5-6舊,好慷慨!Risotto用上秘製紅酒汁,同牛肉好搭配,整體口感creamy。♢ 𝑴𝒂𝒏𝒈𝒐 𝑷𝒂𝒔𝒔𝒊𝒐𝒏 𝑭𝒓𝒖𝒊𝒕 𝑪𝒓𝒆𝒑𝒆𝒔 $78芒果熱情果忌廉班戟卷 ‧ 呢度既可麗餅咁出名,一定要試下~ 班戟好有厚度,蛋香味濃郁,點上新鮮芒果同熱情果醬,口感香甜不膩,食哂都無罪惡感!♢ 𝑾𝒉𝒊𝒕𝒆 𝑶𝒓𝒄𝒉𝒂𝒓𝒅

♢ 𝑾𝒉𝒊𝒕𝒆 𝑶𝒓𝒄𝒉𝒂𝒓𝒅 𝑻𝒆𝒂 $42
白桃果茶 ‧ 黎到咁靚既小花園,緊係要叫杯茶打卡啦~ 一壺份量都幾多,白桃味清香怡人,幾醒胃。

值得一讚既係每道菜都擺盤精美,用上可食用花朵點綴🌸 賣相吸引,切合餐廳主題。難怪咁多人黎約會﹑慶生啦!星期五晚7點黎walk-in都幾full,室外已經坐滿人,好彩室內仲有位~ 不過打過餐廳電話都唔通,建議大家可以係openrice book枱~

• 紅酒燴牛面頰肉意大利飯
忙碌咗一日,為咗慰勞自己,今日就一個人去咗位於裕民坊商場2樓嘅 “INN-I’m Not Nothing” 放鬆吓餐廳有分室內室外位置,室內被光線柔和,水晶燈飾,花花裝飾包圍住,室外更加有官塘夜景襯托食物選擇有頭盤、沙律、意粉、意大利飯、扒類、甜品等,宜家晚市,仲有兩款海鮮推廣⋯龍蝦、生蠔主餐牌食物加$38,可加配湯及$28以下飲品($28以上,可半價優惠選點)南瓜湯南瓜味清甜,稀稠適中,加上軟滑忌廉調和,入口順滑清甜青檸薄荷梳打香煎海鱸魚配菠菜⋯白酒,檸檬牛油汁鱸魚魚皮煎至脆脆,魚肉就仍然軟腍軟滑,配菜非常精緻,加以酸酸檸檬牛油汁,更突顯鱸魚清甜

南瓜湯
南瓜味清甜,稀稠適中,加上軟滑忌廉調和,入口順滑清甜

青檸薄荷梳打

香煎海鱸魚配菠菜⋯白酒,檸檬牛油汁

觀塘區返工嘅朋友最近推介左呢度啲午市套餐比我,今日要自己一個食晏,即管try try, 嗌左個all day breakfast又真係幾豐富下,唔錯。附近多寫字樓,lunchtime堅多人幫襯!餐廳室內室外座位數量各半~環境帶西方古典宮廷式feel, 夠晒靚!set lunch包左餐湯,今日係濃郁嘅南瓜湯,杰身飲落有南瓜蓉🎃勁豐富嘅all day breakfast, 份量係認真唔細!有半份牛油果、兩條肥嘟嘟豬肉腸、脆煙肉、嫩滑忌廉炒蛋、炒磨菇、焗香草蕃茄、烘到好脆嘅蒜蓉牛油多士、黑醋沙律菜呢個配搭嘅全部料都好岩我食,非常非常滿足呀😍熱mocha都有拉花,both朱古力同咖啡味同樣濃郁😍呢間一定再encore!
呢個配搭嘅全部料都好岩我食,非常非常滿足呀😍
2023-01-17
2023-01-16 45 浏览
好耐之前係觀塘返工 見以前嘅裕民坊 變咗一個靚商場今日就襯day off 同朋友去覓食揀咗INN I'm Not Nothing 食其中一個主因係個裝修真係好靚呀!好歐式!超打卡-able 😆 因為lunch 嚟食 所以有set lunch 雖然裝修好靚 但價錢都係普通西餐價餐湯,好creamy! 朋友杯西柚檸檬梳打好味 酸酸甜甜! 我杯 香蕉朱古力奶昔超濃朱古力味! 但飲落又有d 蕉味! 啱哂勁鐘意學古力嘅我 煙三文魚龍蝦汁全蛋闊麵好鐘意個麵嘅口感!d 龍蝦汁都好香!好好味豬肉眼配燒蒜忌廉汁朋友叫嘅豬肉眼勁有驚喜 首先,塊排好大塊 同真係好厚 所以咬落好正唔會好難咬!煎得好香! 推介!下次再嚟 我會試下坐出面。。好chill有城市中嘅綠洲嘅感覺!見佢d 食物,價錢都ok下次我會想試下picnic set 同 姊妹嚟吹水 picnic
好耐之前係觀塘返工
見以前嘅裕民坊 變咗一個靚商場
今日就襯day off 同朋友去覓食

揀咗INN I'm Not Nothing 食
其中一個主因係個裝修真係好靚呀!
好歐式!超打卡-able 😆

因為lunch 嚟食 所以有set lunch
雖然裝修好靚 但價錢都係普通西餐價

餐湯,好creamy!

朋友杯西柚檸檬梳打
好味 酸酸甜甜!

我杯 香蕉朱古力奶昔
超濃朱古力味! 但飲落又有d 蕉味! 啱哂勁鐘意學古力嘅我

煙三文魚龍蝦汁全蛋闊麵
好鐘意個麵嘅口感!
d 龍蝦汁都好香!好好味

豬肉眼配燒蒜忌廉汁
朋友叫嘅豬肉眼勁有驚喜
首先,塊排好大塊 同真係好厚 所以咬落好正
唔會好難咬!煎得好香!
推介!

下次再嚟 我會試下坐出面。。好chill
有城市中嘅綠洲嘅感覺!
見佢d 食物,價錢都ok

2023-01-11
  • 豬肉眼配燒蒜忌廉汁
2023-01-15 50 浏览
🤎INN🤎真心估唔到裕民坊有一間咁打卡嘅cafe!好感受到餐廳係勁比心機落去佈置!誠意推介比一班鐘意打卡嘅朋友。佢有分室外同室內,兩度都用左田園風去設計,超級多花花草草。🤍和牛洋蔥漢堡 $118個牛超級厚,幾Juicy。呢個價錢絕對抵到爛。Set lunch仲要已經係包左餐廳,南瓜湯好creamy🤍紅酒燴羊膝意大利飯 $128好少餐廳會提供羊膝,好奇心驅使下就點左呢度菜。本身都驚會唔會好大羊嘅羶味,但出奇地完全冇喎!仲要個risotto好creamy得黎又唔會油膩🤍Long Black $18🤍士多啤梨藍莓奶昔 $24📍 Inn觀塘協和街81號裕民坊L2樓205號舖#boombu#boombu觀塘————————————味道: 🤎🤎🤎🤎🤍環境: 🤎🤎🤎🤎🤍服務: 🤎🤎🤎🤎🤍價錢: 🤎🤎🤎🤍🤍再食: 🤎🤎🤎🤍🤍
🤎INN🤎

服務: 🤎🤎🤎🤎🤍
價錢: 🤎🤎🤎🤍🤍
再食: 🤎🤎🤎🤍🤍
2023-01-15 56 浏览
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 裝修都幾唔錯!好多打卡位價位都fair ❤️🌼 香煎海鱸魚配嫩菠菜 178 加38有餐湯加24 香蕉朱古力奶昔佢係以白酒檸檬牛油汁做底海鱸魚🐟 煎得嫩滑又香!😎 又有好中意食嘅嫩波菜 ❤️擺盤亦都好精緻!又有秋葵😚🌼 紐西蘭肉眼扒10z配沙律煎得都幾好👍🏻 無咩根跟咗杯凍檸茶ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ◇◇◇◇◇◇◇◇◇💌 有咩好野快啲分享比我地知啦 😎 期待你嘅推介 ❤️🔎 #eatwccinhk
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

裝修都幾唔錯!好多打卡位
價位都fair ❤️

🌼 香煎海鱸魚配嫩菠菜 178

加38有餐湯
加24 香蕉朱古力奶昔

佢係以白酒檸檬牛油汁做底
海鱸魚🐟 煎得嫩滑又香!😎 又有好中意食嘅嫩波菜 ❤️
擺盤亦都好精緻!
又有秋葵😚

💌 有咩好野快啲分享比我地知啦 😎
期待你嘅推介 ❤️

🔎 #eatwccinhk
2023-01-13 45 浏览
自從裕民坊活化咗之後都係第一次嚟,朋友帶咗我嚟呢間好打卡able嘅cafe,周圍都好靚好啱打卡,估唔到連嘢食都好高質, 舖頭好爆,要食記得要book位法式焗香草牛油田螺配法包食田螺最怕有腥味怪味,呢個田螺完全冇呢個問題,連埋個蘑菇同埋薯蓉一齊食口感好豐富 ,薯蓉好滑好香牛油味,份量都好多,可以配埋法包一齊食香煎北海道刺身級帶子羅勒醬意粉佢個意粉唔係平時西餐廳食開個種 而係全蛋鮮意粉, 食落好有蛋香同有咬口, 配埋羅勒醬食好香, 帶子係刺身級,所以只係外面輕輕煎香咗,入面仲可以keep住嫩滑Mixed berry smoothie & Chocolate banana smoothie兩杯都好靚好啱打卡,一杯莓味好重酸酸甜甜好開胃,入面仲有好多士多啤梨籽,feel到好足料,另一杯朱古力味香濃,加埋輕微香蕉味,唔會太甜芒果熱情果忌廉班戟卷 加雲呢拿雪糕呢個甜品好靚份量都好大 ,個crepe好軟熟好有蛋香味,芒果有啲酸,好彩配埋雲呢拿雪糕一齊食balance返,好味#foodie #觀塘美食 #裕民坊美食 #穩世 #西餐 #打卡 #拍拖好去處 #hkig #hkfoodieblogger #

法式焗香草牛油田螺配法包

香煎北海道刺身級帶子羅勒醬意粉

芒果熱情果忌廉班戟卷 加雲呢拿雪糕

#foodie #觀塘美食 #裕民坊美食 #穩世 #西餐 #打卡 #拍拖好去處 #hkig #hkfoodieblogger #hongkonger #foodblogger
2023-01-11 42 浏览
餐廳裝潢都別具風格,有唔少打卡位,主要行宮廷風。炸軟殼蟹🦀配龍蝦沙巴翁 ($108)軟殼蟹好酥脆,而且好多蟹膏。而沙巴翁係以蛋,糖,酒為主既醬汁,同軟殼蟹非常夾。法式焗香草牛油田螺配法包 ($88)田螺已經脫咗殼,用菇🍄盛載住,所以一食落口啖啖肉,底下仲有薯蓉。薯蓉吸收晒啲香草牛油味,好正呀。🌟香煎北海道帶子羅勒醬意粉 ($178)必嗌呀!用咗意大利全蛋鮮幼麵去整,口感Al dente之餘仲有蛋香。加上北海道刺身及帶子燒得勁靚,半生熟,咬落好嫩!同埋整體嘅羅勒醬非常之香,超推介呢個意粉。🤩紅酒🍷燴牛面頰肉意大利飯 ($138)牛面頰好軟林,紅酒味微微湛出。而意大利飯用咗珍珠米,同好濃郁既牛肉味,唔錯。

餐廳裝潢都別具風格,有唔少打卡位,主要行宮廷風。

炸軟殼蟹🦀配龍蝦沙巴翁 ($108)

法式焗香草牛油田螺配法包 ($88)

🌟香煎北海道帶子羅勒醬意粉 ($178)

紅酒🍷燴牛面頰肉意大利飯 ($138)
2023-01-08 248 浏览
想渡過一個儀式感滿滿的生日嗎?咁就要睇我哋今次嘅介紹啦😆之前下晝經過見到好多花花草草,望落幾啱打卡,當時已經bookmark咗,適逢有朋友生日,book個位試下佢🤓座位分左室內同室外,當日天氣都幾熱吓,雖然室外環境再靚啲,不過怕熱嘅我哋都係選擇坐室內🤣黑松露醬配香脆薯條 $68炸到熱辣辣脆卜卜,一上枱已經聞到好香,而且份量十足,面層有芝士同黑松露粉,個醬食落好濃好香🤤🤤芥末籽蜜糖焗美國頂級豬鞍架 $208佢係屬於厚切豬鞍,食落肉質偏硬,而且醃得比較重手,令到佢變得好咸🫠 可能因為咁,所以醬汁調得比較淡,但啲薯仔係幾好食嘅😂紅酒燴牛面頰肉意大利飯 $148醬汁好濃味,牛面頰整得好鬆軟,飯比一般嘅意大利飯硬啲啲,呢個份量就細啲,啱女仔食🥰Hᴏᴍᴇᴍᴀᴅᴇ Tɪʀᴀᴍɪsᴜ $48食落好綿密,咖啡味好重,但可惜無酒味,Sɪᴢᴇ都幾大,啱哂對於唔太鍾意酒味嘅🐨香蕉士多啤梨榛子朱古力忌廉班戟OᴘᴇɴRɪᴄᴇ訂座晚市每位消費滿$250就送法式班戟一客,加$10多一球雲呢拿雪糕整體唔係好甜,但好多香蕉🤣 Nutella搭乜都係咁夾咁正,餅皮都係朱古力,味道都幾濃😗甜品送上嚟嘅時候,餐廳會播生日歌,令
想渡過一個儀式感滿滿的生日嗎?咁就要睇我哋今次嘅介紹啦😆

Hᴏᴍᴇᴍᴀᴅᴇ Tɪʀᴀᴍɪsᴜ $48
Homemade Tiramisu

香蕉士多啤梨榛子朱古力忌廉班戟
香蕉士多啤梨榛子朱古力忌廉班戟

甜品送上嚟嘅時候,餐廳會播生日歌,令你嘅朋友即時成為全店焦點🤩 壽星可能會尷尬癌🫣 但係身為朋友嘅你會笑得好開心😆 仲會得到店員同隔離枱食客嘅祝福
另外幾位店員都好熱心,輪住過嚟問使唔使幫我哋影相,見我哋張枱細,都好積極幫我哋收碟,除咗舖面比較細同啲枱之間比較貼之外,整體感覺都唔錯嘅,建議有朋友生日,可以帶佢過嚟打下卡,接受吓人哋嘅祝福🫣
2023-01-08 55 浏览
我同朋友兩人耐冇見,想搵間餐廳靜靜地食嘢傾計,就醒起之前見上網話有間喺觀塘嘅嘅間餐廳,多打卡位,食物又有水準,一於同朋友試下🤗呢度位置近觀塘mtr, 行過嚟都唔駛十分鐘,餐廳分室內室外,可自由按需要選擇,我地揀咗室外,因為有好多花同聖誕樹嘅佈置,食物未到可影下相先😀呢度有cocktails 可選,可以飲住嘢慢慢傾跟住分別嚟前菜,主菜, 都有驚喜,估唔到味道一d 都唔錯 青口個sauce 好正配埋d 脆卜卜小多士非常好味田螺薯蓉係我最愛,薯蓉creamy虎蝦拼牛柳,一樣冇令人失望最後甜品係經openrice book 位送嘅,好食,唔會太甜,兩人share 剛剛好🤤呢間餐廳,可以再嚟幫襯👍🏻

呢度有cocktails 可選,可以飲住嘢慢慢傾

跟住分別嚟前菜,主菜, 都有驚喜,估唔到味道一d 都唔錯
青口個sauce 好正
配埋d 脆卜卜小多士非常好味

田螺薯蓉係我最愛,薯蓉creamy

虎蝦拼牛柳,一樣冇令人失望

呢間餐廳,可以再嚟幫襯👍🏻
2022-12-16
🌟午餐抵食高質,CP值高,服務態度良好,留下好印象。這兩個餐也很推薦:澳洲西冷扒配燒汁$168肉質鬆化,賣相吸引,配上濃香的薯蓉👍🏻👍🏻而且紅菜頭餐湯美味😋煙三文魚龍蝦汁全蛋闊麵$108全蛋闊面質地有口感,掛上厚厚龍蝦汁,美味!而且抵食!這裏環境不錯,佈置古典美麗,可選擇戶外或室內,這裏有很多花作襯飾,那天坐在戶外恰巧有微微柔和的陽光,環境也為這頓午餐加分。如果有小朋友一起,坐戶外也很適合的。
🌟午餐抵食高質,CP值高,服務態度良好,留下好印象。

這兩個餐也很推薦:

澳洲西冷扒配燒汁$168
肉質鬆化,賣相吸引,配上濃香的薯蓉👍🏻👍🏻
而且紅菜頭餐湯美味😋

煙三文魚龍蝦汁全蛋闊麵$108
全蛋闊面質地有口感,掛上厚厚龍蝦汁,美味!而且抵食!

2022-12-24