餐厅: INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-02-23 41 浏览
烤焗德國咸豬手配燒菠蘿,豬手份量十足,超脆外皮,燒菠蘿非常香甜,間住食可中和膩感,幾個朋友分享就最岩。煙豬肉卡邦尼意粉,蛋黃味香濃,汁亦香。意粉非常新鮮,熱辣辣。煙豬肉都幾大塊下。肉桂蘋果杏仁片焦糖忌廉pancake,肉桂味好香濃,D蘋果入晒味,又非常足料! 蛋皮都好香軟,cream 又滑,咬落有多種層次,好有治癒感。香蕉朱古力奶昔,超級creamy,兩隻味道都好平均!Matcha Latte,茶味香濃,拉花好靚。呢度最正既地方就係有室內同室外地方,裝修同餐具都好有西式宮庭既感覺,打卡一流。

2023-02-22 27 浏览
裕民坊改頭換面之後一直都未留意到有間咁好打卡影靚相既西餐係度,今次就黎一試究竟啦😋🤩粟米湯加咗38蚊,有湯有野飲😆今日係粟米湯跟一片麵包,個粟米湯味好出,入口夠滑😋紅酒燴牛面頰肉意大利飯賣相相當唔錯,牛面頰肉既份量都好慷慨👍感覺肉比飯仲要多,cp 值高👏🏻面頰肉本身已經比較軟身,但經過烹煮後,在軟熟之餘加上一份紅酒既香甜,作為整道菜既主角,絕對擔當得起👏🏻👍紐西蘭肉眼扒10 OZ配香草牛油火箭菜黑醋沙律擺盤比意大利飯仲靚啲,牛扒我地叫咗7成熟,出到黎既生熟度剛好,在此不得不讚揚一下廚師🫡整體黎講,店舖係裝潢咗唔少心機,除咗室內裝潢得好似去咗個花仙境😍,室外都添置咗一個影相位😍食物方面亦有水準😋👍

粟米湯

紐西蘭肉眼扒10 OZ配香草牛油火箭菜黑醋沙律

2023-02-20 35 浏览
平時裕民坊搭車搭得多,第一次試呢度嘅餐廳。佢係有分室內同室外兩部份,外面更加擺好個靚景俾大家影相。🔥餐湯我哋去嗰日係蜆湯,雖然冇蜆肉,但飲得出好重蜆味。再配埋小法包,都幾唔錯。🔥炸軟殼蟹配龍蝦沙巴翁軟殼蟹炸到外酥內軟,入面蟹肉好多,配埋個沙巴翁醬汁好夾。🔥香煎鴨肝甜紅椒汁扁意粉配巴馬火腿鴨肝煎到好香,好軟身。鴨肝份量都算多,配埋個紅椒汁扁意粉,比想像中match。🔥紅燴牛面頰肉意大利飯呢個飯真係值得一試,牛肉煮得好淋好入味,但又唔係煮到爛晒嗰種牛肉。意大利飯有少少硬身,每一啖都有醬汁包裹着好濃郁但又唔會太過咸。🔥士多啤梨藍莓奶昔係好清新嘅感覺,入面仲有果肉,唔會太甜,我鍾意。

🔥餐湯

🔥炸軟殼蟹配龍蝦沙巴翁
軟殼蟹炸到外酥內軟,入面蟹肉好多,配埋個沙巴翁醬汁好夾。

🔥香煎鴨肝甜紅椒汁扁意粉配巴馬火腿

🔥紅燴牛面頰肉意大利飯

🔥士多啤梨藍莓奶昔
係好清新嘅感覺,入面仲有果肉,唔會太甜,我鍾意。
2023-02-20 92 浏览
觀塘近年大變天, 以前的裕民坊, 經過市區重建區改做, 已經大變天, 呢家已經變成凱匯,唔好以為呢度淨係得住宅,佢下面仲有一個新既商場-裕民坊YM2, 揾飲揾食黎呢度最岩! 自己食LUNCH, 走到裕民坊YM2二樓,發現間裝俢得好靚既餐廳 INN- I’m Not Nothing。入到去, 店員問我想坐室外定室內,我見室內有音樂聽下, 所以我決定坐室內。呢度Set Lunch 都好多選擇,價錢由$98-$168都有, 個Lunch已經包左食物同野飲, 如果想轉特飲, 仲有半價優惠添!今次我就要左個香焗厚切豬肉眼配芒果蕃茄沙沙汁 Roasted Pork Ribeye with Mango Tomato Salsa ($138)😋 飲品就半價享用Mixedberrysmoothie ($48 x 50% =$24) 😋先講講個厚切豬肉眼,由於呢個唔係平時食開既豬扒, 而係肉眼,所以一D都唔肥,但係個位置係保持香嫩,肉質柔軟,帶有香味! 配上芒果蕃茄沙沙汁,同豬肉眼夾起上來, 口感清新鮮美。 之後再嘆埋Mixedberry smoothie,呢個smoothie鮮果夠, 也很Creamy,

先講講個厚切豬肉眼,由於呢個唔係平時食開既豬扒, 而係肉眼,所以一D都唔肥,但係個位置係保持香嫩,肉質柔軟,帶有香味! 配上芒果蕃茄沙沙汁,同豬肉眼夾起上來, 口感清新鮮美。 之後再嘆埋Mixedberry smoothie,呢個smoothie鮮果夠, 也很Creamy, 亦都夠凍!
食完之後發現門口有個牌, Promote 晚市, $88 就有隻原價$138既芝士焗美國波士頓龍蝦。仲意食生蠔的朋友都有口福, $168/6隻 (原價$288), 我下次一定要夜晚帶埋朋友來試試!
Mixedberry smoothie
Set Lunch
餐湯
2023-02-20
Mixedberry smoothie
Set Lunch
餐湯
2023-02-16 1382 浏览
Bookmark 咗裕民坊 YM² 呢間打卡西餐廳「INN - I'm Not Nothing」好耐,今日終於同朋友夾到時間,過嚟食個午餐。餐廳裝潢以白色為主調,場內放置了不少花卉、植物和雕塑,氣氛浪漫,配上天花嘅水晶吊燈,華麗奪目,令人有猶如置身於歐洲宮廷般。另外 Café 設有有蓋戶外座位,食客可以帶寵物到露台用餐,共度美好時光。點咗兩個 Set Lunch,套餐配有是日餐湯及 $28 或以下餐飲,如果想轉其他飲品,亦可享半價優惠。今日嘅餐湯喺忌廉蘑菇湯,湯身超香濃,滑度十足,入口有細細嘅蘑菇碎粒,菌香不俗。全日早餐 ($128)  用料好豐富,有牛油果、豬肉腸、脆煙肉、忌廉炒蛋、炒野菌、焗蕃茄、蒜蓉牛油多士同沙律。牛油果熟度剛好、煙肉煎到脆卜卜,香口得嚟又唔油膩。豬肉腸很彈牙,腸身香脆可口。炒蛋夠滑,食落仲有蛋汁流出,配上多士,非常飽肚,食完好有滿足感。另外呢客燒菠蘿和牛芝士竹炭漢堡 ($128)  亦睇頭十足,以竹炭包夾住大大塊和牛漢堡扒,再配上燒菠蘿、半溶芝士、蕃茄和生菜等餡料。漢堡扒咬落甘香 Juicy,牛肉鮮味突出;燒菠蘿甜美多汁,解膩一流,再配上清爽生菜同食,非常清新。
漢堡扒咬落甘香 Juicy,牛肉鮮味突出;燒菠蘿甜美多汁,解膩一流,再配上清爽生菜同食,非常清新。伴吃嘅薯條亦唔馬虎,外脆內軟,薯香味濃,十分可口。
飲品點咗 Passionfruit, mint soda ($23) 同  Mixedberry smoothie ($24),兩杯賣相都好靚,啱曬打卡。熱情果薄荷梳打口感好 fresh,酸甜得宜。
士多啤梨藍莓奶昔用料十足,一啲都唔 hea,入口仲食到粒粒果肉,配埋面頭嘅忌廉,香滑甜美。
2023-02-15 64 浏览
黑松露醬薯條 $68薯條係粗薯條黎的,食落好有口感☄️薯條份量超級多,黎到果陣有啲嚇親,不過呢啲小食食下就一條,好快會食晒,點埋個黑松露醬好好味😋卡路里爆都咁話呀⭐️紅酒燴牛面頰肉意大利飯 $138牛面頰肉好鮮嫩,唔會煮到好淋又唔會好韌,岩岩好🤤 意大利飯個軟硬程度好好,似係正宗意大利飯咁👍口感略硬,整到半生熟的口感,煙煙韌韌😝紅酒味經過烹煮後都保持到小小,唔會酒味太出,大人小朋友都岩食😜香煎鴨肝甜紅椒汁扁意粉配巴馬火腿 $128真係食到一粒粒的鴨肝,食落口感嫩滑,入口即融,仲伴隨住鴨油的香味🤭 配埋甜椒呢種清新的醬汁一齊食,濃郁得黎又帶清新的感覺🤗香蕉榛子朱古力忌廉班戟 $78呢個班戟真係必叫呀!🤤擺盤非常之靚,食落有濃濃的朱古力味,中間夾住左大量的香蕉片同埋榛子醬😋班戟餅皮煙韌,有小小厚度,同平時食開好薄的口感完全唔同👍 面頭的忌廉好輕盈,唔會好漏😍INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²) (觀塘)觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖
黑松露醬薯條 $68

紅酒燴牛面頰肉意大利飯 $138

香煎鴨肝甜紅椒汁扁意粉配巴馬火腿 $128

香蕉榛子朱古力忌廉班戟 $78

觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖
2023-02-13 60 浏览
芝士焗波士頓龍蝦 半隻龍蝦🦞半隻嚟講、肉嘅嘅份量都算係咁上下。芝心士味道增加返啲肉嘅味道~ 餐廳有提及埋鋏可以食蟹鉗裡面啲肉油浸法國鴨脾配蜜桃砵酒汁🦆鴨脾肉都幾冧身、有啲似慢煮過嘅texture 味道都算係juicy ~ 咬開有肉汁。 蜜桃🍑 配鴨肉都算係好食。香煎鴨肝甜紅椒汁扁意粉配巴馬火腿🍝鴨肝加意大利粉炒完都幾香噴噴🤤 都唔只係醬、都真係有鴨肝粒粒,入口少少香鹹、幾好味。意大利粉麵條的硬度都算適中 al Dante Parma Ham 唔錯👍🏼餐湯:青瓜忌廉湯Surprisingly 真係有青瓜香味🥒 法式馬卡龍 $48無諗到$48 有3粒馬卡龍,都抵食。

芝士焗波士頓龍蝦 半隻

油浸法國鴨脾配蜜桃砵酒汁🦆
鴨脾肉都幾冧身、有啲似慢煮過嘅texture

香煎鴨肝甜紅椒汁扁意粉配巴馬火腿🍝
Parma Ham 唔錯👍🏼

餐湯:青瓜忌廉湯
Surprisingly 真係有青瓜香味🥒

法式馬卡龍 $48
無諗到$48 有3粒馬卡龍,都抵食。
2023-02-12
庆祝纪念
情人节
  • 油浸法國鴨脾配蜜桃砵酒汁🦆
又約家姐出觀塘行街街,家姐帶我去左裕民坊一間打卡Café。餐廳分左室內,以及半室外既位置,室內位置有限,好多人都襯天氣唔太熱坐出室外,而且都系pet friendy餐廳。餐廳裝修富有歐陸宮廷風宫🏰,以白色為主,亦有唔少水晶燈作點綴,非常適合打卡。 ⦁香煎廣島蠔鮮蠔汁意大利飯 $118廣島蠔🦪蠔身厚肉,食落口有淡淡既海水味。意大利飯煮得剛剛好,唔會太硬身,配埋香濃嘅芝士汁,味道層次豐富。 ⦁香煎焗厚切豬肉眼配芒果番茄莎莎汁 $138厚切豬肉眼,份量十足,外面香脆,食落口嫩滑多汁。 ⦁Matcha Latte $19⦁Cappuccino $19兩杯味道好飲,入口順滑,亦有靚靚拉花,非常有心思。 ⦁餐湯為南瓜湯南瓜湯質地濃稠味香。

⦁香煎廣島蠔鮮蠔汁意大利飯 $118

⦁香煎焗厚切豬肉眼配芒果番茄莎莎汁 $138
厚切豬肉眼,份量十足,外面香脆,食落口嫩滑多汁。

⦁Matcha Latte $19
⦁Cappuccino $19
兩杯味道好飲,入口順滑,亦有靚靚拉花,非常有心思。

⦁餐湯為南瓜湯
南瓜湯質地濃稠味香。

2023-02-07
2023-02-10 35 浏览
港女愛打卡🤭上次食完Dinner😙今次就嚟食Lunch 😝 日頭啲光真係靚好多💕✨AUSTRALIAN GRASS-FED SIRLOIN WITH BLACK PEPPER SAUCE
澳洲草飼西冷扒8安士配黑椒燒汁西冷扒牛味香濃多汁有咬口😚大大塊好飽肚✨WAGYU AND PINEAPPLE CHARCOAL BUN BURGER WITH FRENCH FRIES燒菠蘿和牛芝士竹炭漢堡菠蘿燒得好香,配上和牛芝士口感豐富😉

澳洲草飼西冷扒8安士配黑椒燒汁
西冷扒牛味香濃多汁有咬口😚大大塊好飽肚

燒菠蘿和牛芝士竹炭漢堡
菠蘿燒得好香,配上和牛芝士口感豐富😉
今日難得有ME TIME 就梗係搵朋友一齊去食餐好架啦~大家就搵個中間點啦~~~~ 觀塘~~ 都不錯呢~ 裕民坊翻新後多咗好多不同的食店,就去二樓既 INN - I’m Not Nothing 。 我地叫咗 燒菠蘿和牛芝士竹炭漢堡和牛配上燒菠蘿,正好解膩又開胃。 配菜有超多,薯菜滿滿,沙律菜亦滿滿。沙律菜沒有苦澀味,清爽。薯菜外脆內軟,很好。 香煎廣島蠔鮮蠔汁意大利飯廣島蠔口感豐厚滑,配上軟糯的意大利飯,鮮蠔汁味道適中,唔會太過濃太鹹。 忌廉粟米濃湯幼滑濃厚粟米香甜,加上忌廉更滑更香。 Mixedberry SmoothieSmoothie 打得細緻幼滑,加上雜莓的酸甜,挺開胃的呢~ 白桃果園朋友選了熱飲,有一大壺俾我地一邊傾計一邊飲,陣陣白桃香甜撲鼻。 環境絕對不會失望,枱與枱之間有充足既空間,講俏俏話都唔怕呀~~~ 報置充滿宮廷田園色彩,打卡絕對美啊~ INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²)觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖
今日難得有ME TIME 就梗係搵朋友一齊去食餐好架啦~
我地叫咗
香煎廣島蠔鮮蠔汁意大利飯
忌廉粟米濃湯
幼滑濃厚粟米香甜,加上忌廉更滑更香。
Mixedberry Smoothie
白桃果園
觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖
2023-02-09
2023-02-09 40 浏览
放假約埋好姐妹一齊去食個下午茶傾下心事,揀左呢間人氣cafe,今日天氣涼涼地,我地坐室外好舒服。班尼迪蛋煙三文魚班戟班戟薄身,口感煙煙韌韌,煙三文魚甘香濃郁,班尼迪蛋煮得非常好,蛋味超級濃厚,蛋汁流到班戟到一齊食超正。全日早餐材料十分豐富,牛油果creamy,牛仔腸外皮脆,脆煙肉,忌廉炒蛋蛋味濃,炒得好滑,炒野菌,焗蕃茄juicy,蒜蓉牛油多士脆卜卜,沙律新鮮爽口。南瓜薑湯入口順滑,口感綿感,南瓜香甜,少少薑味好特別。Passionfruit mint soda熱情果酸酸甜甜,飲落幾開胃,味道清新。

班尼迪蛋煙三文魚班戟

全日早餐

南瓜薑湯
入口順滑,口感綿感,南瓜香甜,少少薑味好特別。

Passionfruit mint soda
熱情果酸酸甜甜,飲落幾開胃,味道清新。
2023-02-08 32 浏览
第一次去裕民坊,發現有好多唔同餐廳,但共通點係大部分都細細間,檯與檯之間好迫,疫情期間自己揀餐廳時對於空間感要求都有所提升。呢間餐廳我選擇坐室外,空間感大之餘裝修的感覺截然不同叫左一個Set 同散叫的食物餐湯係南瓜湯,其實伴碟可以令到一個產品升價10倍,呢間餐廳的伴碟做得好好,賣相好吸引另外點了牛頰肉意大利飯,牛肉好味,好林,伴碟加朵花,成件事提升晒最後係德國豬手伴燒菠蘿🍍,皮燒得好脆、勁大份,性價比高!

呢間餐廳我選擇坐室外,空間感大之餘裝修的感覺截然不同

叫左一個Set 同散叫的食物

最後係德國豬手伴燒菠蘿🍍,皮燒得好脆、勁大份,性價比高!
觀塘作為眾多打卡Cafe聚集地,這晚就來到法式宮廷歐陸風的INN - I’m Not Nothing。室內以白色裝潢為主,天花垂吊優雅華麗的水晶燈,不過內裡面積不大,座位距離較近。店內亦有多個公主風打卡位,讓少女心瞬間萌動,沉醉在這股純白浪漫氣息中。設有半室外座位,空間較開揚,亦是Pet-Friendly餐廳,可帶同毛孩入場。以仿希臘風石柱和大量花草裝飾點綴,猶如置身於宮殿後花園。餐牌選擇不少,包括前菜、意粉、主菜、甜品、法式班戟及飲品。香煎鴨肝甜紅椒汁扁意粉配巴馬火腿 $128以食用花點綴的擺盤姿態優雅,厚薄均一的parma ham肉質柔軟細膩,混合油脂豐腴的煎鴨肝切粒。扁意粉煮出Al dente輕微韌度的口感,極易掛上酸甜開胃的醬汁。紅酒燴牛面頰肉意大利飯 $138牛面頰經長時間慢煮後,肉質鬆軟卻仍帶有嚼勁,尤其適合搭配紅酒醬汁那種深沉、溫暖、複雜的酒香,餘韻悠長。risotto 煮至軟硬適中,米心煙韌且不易軟爛,極之入味,味道醇厚。法式紅酒梨配雪糕 $68用紅酒慢煮雪梨4-6小時,肉厚多汁的梨肉晶瑩細滑,滲出天然清甜果香和微醺酒香。香蕉榛子朱古力忌廉班戟 $78 甜品賣相色彩繽紛

以仿希臘風石柱和大量花草裝飾點綴,猶如置身於宮殿後花園。

餐牌選擇不少,包括前菜、意粉、主菜、甜品、法式班戟及飲品。

香煎鴨肝甜紅椒汁扁意粉配巴馬火腿 $128

香煎鴨肝甜紅椒汁扁意粉配巴馬火腿

香煎鴨肝甜紅椒汁扁意粉配巴馬火腿

紅酒燴牛面頰肉意大利飯 $138

法式紅酒梨配雪糕 $68

法式紅酒梨配雪糕

香蕉榛子朱古力忌廉班戟 $78

甜品賣相色彩繽紛,單看已令人賞心悅目,Nutella跟甜味重的香蕉向來都是絕配。

香蕉榛子朱古力忌廉班戟

餅底是法式薄餅的班戟,朱古力味Crêpe質地薄身柔韌,中間塗滿海量榛子朱古力醬,絕對可滿足可可控。

Green tea Latte $38

Latte入口綿柔,茶香濃郁而清幽,散發抹茶的微瀝回甘。
Matcha Latte
2023-02-05
法式紅酒梨配雪糕
2023-02-01 93 浏览
上次來這個餐廳是因為姐妹們約的午餐,先說說打卡點一流,很適合精心打扮來食飯,打卡。雖然我們在外面食而且用上外賣的餐具,但也不失他店的特色,這店不單單打卡用心,我們覺得那個糖品,主食也是好食的。上次的姐妹局是因為大家都大遲到,到了店點了食物想再叫多一份時,廚房都休息了,要等到晚餐再有😂😂雖然可惜,但如果再去一次一定很開心。印象很深刻的一個店店舖很美而且食物而很好食。

雖然可惜,但如果再去一次一定很開心。
印象很深刻的一個店店舖很美而且食物而很好食。
庆祝纪念
生日
2023-02-01 391 浏览
好正強烈推介!INN- I’m not nothing 呢間餐廳睇得又食得! 唔係淨係得個樣俾港女們打咭我今日去食午餐時都見到有唔少男仕午市時段的lunch set 選擇,有意大利飯有意粉有漢堡飽炸魚薯條🍟亦有豬扒和牛扒燒菠蘿和牛芝士竹炭漢堡- 好正!和牛扒係手造既,配上甜甜既菠蘿,脆脆既竹炭漢堡再加上蕃茄芝士和生菜🥬非常好味香煎焗厚切豬肉眼配芒果醬茄莎莎汁- 朋友超級鐘意呢客厚切豬肉眼,豬肉眼好juicy! 再加上啖啖芒果🥭粒同汁,完全無挑剔既空間牛油果奶昔- 散發淡淡既牛油果味正!香蕉朱古力奶昔-朱古力味好重,係朱古力🍫愛好者必叫既飲料之一!跟餐餐湯忌廉蘑菇湯- 湯面劃上忌廉勾花, 非常美觀!飲落口亦有淡淡磨菇味!好多汁好正
好正

牛油果奶昔

- 散發淡淡既牛油果味
正!

香蕉朱古力奶昔

-朱古力味好重,係朱古力🍫愛好者必叫既飲料之一!

跟餐餐湯忌廉蘑菇湯

2023-02-01