餐厅: INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-03-07 25 浏览
觀塘海匯有間好靚嘅西餐廳,每次經過都覺得成個世外桃源咁✨ 今日放工約埋朋友黎聚聚餐。我地簡左坐室內,店內裝修同室外一樣布滿左花花草草,比人感覺華麗又舒適。Menu簡潔清晰,主要提供左前菜、意粉、意大利飯,扒類、班戟、甜點。茴香焗澳洲羊架配法式燴雜菜-有兩件羊架,醬汁係蕃茄豬,亦有孜然粉可以點住黎食更香口。有唔少雜菜伴碟,特別係薯仔用左芝士包裹住,非常邪惡!香煎北海道刺身級帶子羅勒醬意粉-意大利係全蛋鮮幼麵,比較有口感,羅勒醬調校得非常美味。刺身帶子表面微微煎香,肉質保持左軟滑味道鮮甜。

香煎北海道刺身級帶子羅勒醬意粉-
2023-03-06 21 浏览
超級靚打卡餐廳✨宮廷feelPet friendly嘅餐廳🐕🐩🐈毛孩都可以一齊打卡分左兩邊 室內同半室外 秋冬天坐室外就好舒服之前曾經夏天坐都唔會太熱 因為有把大風扇吹室內室外都係有好靚嘅裝飾 令人感好高貴🏰打卡真係一流💕💖白色主打 好舒服嘅環境室外亦都係一樣好靚好有心去佈置✨之前萬聖節 聖誕節都有好靚嘅裝飾比客人 毛孩打卡今次係用朋友去食lunch 而佢嘅lunch menu都算多選擇我地揀左一個3一個6南瓜湯評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻好濃嘅南瓜湯 有啲南瓜蓉食 好creamy好好飲Grapefruit lemon soda🍹評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻超級fresh嘅一杯飲品 上面仲有塊西柚乾食 正但唔記得叫staff少甜 對於我嚟講比較偏甜不過中間有啲lemon嘅酸調節下 甜得嚟又好解渴Lime mint soda🍹評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢杯係仲更加fresh 薄荷葉嘅配搭真係好正連埋啲lime飲真係好清新好舒爽風乾火腿蘑菇忌廉汁扁意粉評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻超級濃味超creamy 意粉軟硬適中擺盤亦都係好靚 仲有食用花🌼🌸😍風乾火腿都係好夠味 為意粉增添風味香煎廣島蠔鮮蠔汁
超級靚打卡餐廳✨宮廷feel

擺盤真係好用心 好適合打卡💖
意大利飯好creamy 味道都好濃
飯嘅軟硬度都適中 蠔都好新鮮
2023-03-04 1523 浏览
今日來到觀塘新樓凱匯,與朋友慶生。揀左一間歐洲色宮廷風打卡西餐廳。四周都放滿了花花和歐洲式的擺設。 座位闊落,晚上不算多人。環境寧靜,適合與朋友和情人聊天,幾有情調。分為室內和室外部份,轉季的天氣最適合坐室外,涼風好舒服。未叫野食之前就已經狂打卡,由日光變成夜晚。 最後我地兩個叫左以下食物。賣單都只係500 蚊左右, 抵食。 最近仲有海鮮特價優惠,正! 1.意大利煙豬肉卡邦尼意粉($118 )意大利粉的硬度煮得剛剛好。內有蘑菇煙肉。每一條意粉都沾上醬汁。2.紅酒繪牛面頰肉意大利飯(  $138 )牛面頰繪得軟腍。且非常香的牛味,仲要哂醬汁的味道。散發淡淡甜甜的紅酒香氣。 意大利飯亦不會太生,我愛的味道。值得一試3.芝士焗美國波士頓龍蝦(半隻)($88)一隻手咁大的龍蝦, 食落啖啖肉。而且龍蝦上舖滿了滿滿的芝士,鮮甜好味。4.椰菜花忌廉湯(+$38)是日餐湯為椰菜花忌廉湯,把椰菜花磨成蓉再煮成,賣相不錯之餘仲幾好飲。5.藍莓紅豆抹茶忌廉班戟 ( $78 )班戟散發淡淡的抹茶香味。配上我最愛紅豆、忌廉及新鮮藍莓。為這天畫上完美的句號。6.甜蜜香橙(+21)清淡的香橙茶底。
今日來到觀塘新樓凱匯,與朋友慶生。

揀左一間歐洲色宮廷風打卡西餐廳。
四周都放滿了花花和歐洲式的擺設。

座位闊落,晚上不算多人。

環境寧靜,適合與朋友和情人聊天,幾有情調。

分為室內和室外部份,轉季的天氣最適合坐室外,涼風好舒服。

未叫野食之前就已經狂打卡,由日光變成夜晚。

最後我地兩個叫左以下食物。
賣單都只係500 蚊左右, 抵食。

最近仲有海鮮特價優惠,正!

1.意大利煙豬肉卡邦尼意粉($118 )
意大利粉的硬度煮得剛剛好。
內有蘑菇煙肉。
每一條意粉都沾上醬汁。

2.紅酒繪牛面頰肉意大利飯(  $138 )
牛面頰繪得軟腍。
且非常香的牛味,仲要哂醬汁的味道。
散發淡淡甜甜的紅酒香氣。
意大利飯亦不會太生,我愛的味道。值得一試

3.芝士焗美國波士頓龍蝦(半隻)($88)

一隻手咁大的龍蝦, 食落啖啖肉。
而且龍蝦上舖滿了滿滿的芝士,鮮甜好味。

4.椰菜花忌廉湯(+$38)

5.藍莓紅豆抹茶忌廉班戟 ( $78 )

班戟散發淡淡的抹茶香味。
配上我最愛紅豆、忌廉及新鮮藍莓。
為這天畫上完美的句號。

6.甜蜜香橙(+21)
清淡的香橙茶底。

2023-03-02
庆祝纪念
生日
2023-03-03 23 浏览
「 𝗞𝘄𝘂𝗻 𝗧𝗼𝗻𝗴 • 𝗜𝗡𝗡 - 𝗜'𝗺 𝗡𝗼𝘁 𝗡𝗼𝘁𝗵𝗶𝗻𝗴 」 今日去咗觀塘裕民坊 YM² 呢間打卡餐廳「 𝗜𝗡𝗡 - 𝗜'𝗺 𝗡𝗼𝘁 𝗡𝗼𝘁𝗵𝗶𝗻𝗴 」食lunch 可以選擇坐室內或有蓋室外 餐廳嘅白色宮廷裝修真係好靚 有好多植物花卉裝飾可以打卡🌸客人仲可以帶埋寵物係有蓋室外用餐添!我地簡咗兩個Set Lunch會包是日餐湯同$28 或以下餐飲 如果想簡其他飲品 可享半價優惠🫶🌽粟米忌廉湯湯好香濃嘅粟米味 忌廉又唔會好膩😋🍽️全日早餐 HK$128呢個All Day Breakfast好豐富 有我最愛嘅牛油果、炒蛋、蒜蓉牛油多士、豬肉腸、煙肉、炒野菌、焗蕃茄同沙律 個炒蛋份量好多同炒得好滑 多士好香脆好夠蒜蓉味 而牛油果岩岩好熟度👍🏻🍽️香煎焗厚切豬肉眼配芒果蕃茄沙沙汁呢個菜式好精緻 豬肉眼煮得剛剛好 帶點肥肉係側邊 仲有黑松露薯蓉作伴菜 而豬肉眼上面有芒果同蕃茄粒作為汁 酸酸甜甜嘅汁都幾夾🫐 🍓 Mixedberry smoothie呢杯係士多啤梨、藍莓同奶昔mix埋 好清爽鮮甜而上面有香滑嘅忌廉 成杯嘢既有美感又好味🍫🍌Chocolate banana smoothie呢

🌽粟米忌廉湯
湯好香濃嘅粟米味 忌廉又唔會好膩😋

🍽️全日早餐 HK$128

🍽️香煎焗厚切豬肉眼配芒果蕃茄沙沙汁

🫐 🍓 Mixedberry smoothie

🍫🍌Chocolate banana smoothie
呢杯同樣好邪惡係由朱古力同香蕉mix埋 呢個組合係my fav有好濃郁嘅朱古力同香蕉嘅甜味 淨係得朱古力又太單調但有埋香蕉就更加豐富😋
2023-03-03 31 浏览
最近經過裕民坊見到有間好靚嘅西餐廳,今日終於有機會去試吓😍餐廳裝飾好高貴優雅,餐廳用上圓形嘅雲石餐枱,水晶吊燈,而且有室內和室外的位置,環境十分舒適,打卡一流📸今日Lunch時段來到仲有lunch set,包餐湯,主菜同飲品,非常抵食👍🏻🫕忌廉粟米濃湯粟米餐湯幼滑,質地濃厚,粟米香甜,加了忌廉更滑更香🍽️ 香煎廣島蠔鮮蠔汁意大利飯廣島蠔好厚肉👍🏻食落有淡淡既海水味。鮮蠔汁味道適中,加埋香濃嘅芝士汁,味道層次更豐富,而意大利飯也軟硬適中,十分推介🤩🍽️澳洲草飼西冷扒8安士配黑椒燒汁賣相好靚😍西冷扒叫左5成熟,真係煎到啱啱好,肉質好嫩滑,食起來好香口,牛味濃,而配菜都好新鮮👍🏻☕️鮮奶咖啡拉花好靚🫶 奶味重,咖啡味不太濃,口感厚身

🫕忌廉粟米濃湯
粟米餐湯幼滑,質地濃厚,粟米香甜,加了忌廉更滑更香

🍽️ 香煎廣島蠔鮮蠔汁意大利飯

🍽️澳洲草飼西冷扒8安士配黑椒燒汁

☕️鮮奶咖啡
拉花好靚🫶 奶味重,咖啡味不太濃,口感厚身

呢間係觀塘裕民坊嘅INN - I’m Not Nothing餐廳行純白色宮廷風🤍環境都幾大 有室內同埋半室外位置 仲有水晶燈 兔仔擺設 同埋大量花花 好有法式小花園嘅感覺⛲️🪴好多打卡位可以影靚相⁽(◍˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑)⁽ 📸!‎ﻌﻌﻌ❤︎ 芒果熱情果班戟卷 $88賣相吸引ᰔᩚ (˶ˊᵕˋ˵) 另外加$10叫咗雲呢拿雪糕🍨 班戟同雪糕係perfect match🫶🏻 班戟卷幾煙韌同埋幾重蛋味 芒果同熱情果好清新‎ﻌﻌﻌ❤︎ 法式海鮮湯 蒜蓉蛋黃醬 $168好足料嘅法式海鮮湯 有大蝦 青口 硯肉同埋魚肉等等 而且全部都好新鮮😆 另外有三塊香脆嘅麵包可以點湯一齊食❣️‎ﻌﻌﻌ❤︎ 紅酒燴牛面頰肉意大利飯 $138燴牛面頰肉煮到好淋好入味!意大利飯軟硬適中 好食🤤份量都幾多 我哋加咗$38包埋餐湯同嘢飲~餐湯係南瓜蘆筍湯🧡好creamy而且連個湯嘅賣相都好靚🤣‎ﻌﻌﻌ❤︎ Mixedberry smoothie $24 跟餐飲品半價之後好抵飲💖士多啤梨藍莓奶昔賣相靚同埋都幾好味🍓🫐

‎ﻌﻌﻌ❤︎ 芒果熱情果班戟卷 $88
芒果熱情果班戟卷

‎ﻌﻌﻌ❤︎ 法式海鮮湯 蒜蓉蛋黃醬 $168
法式海鮮湯 蒜蓉蛋黃醬

‎ﻌﻌﻌ❤︎ 紅酒燴牛面頰肉意大利飯 $138
燴牛面頰肉煮到好淋好入味!
意大利飯軟硬適中 好食🤤份量都幾多
我哋加咗$38包埋餐湯同嘢飲~
餐湯係南瓜蘆筍湯🧡好creamy

法式海鮮湯 蒜蓉蛋黃醬
紅酒燴牛面頰肉意大利飯
Mixedberry smoothie
2023-03-03 53 浏览
今日去左揾個觀塘返工嘅朋友食lunch🫶🏻我就介紹佢黎呢間裕民坊呢間超靚嘅宮廷風café食😋呢度有得揀坐戶外或者室內兩邊嘅裝修都超靚🫶🏻😍好啱打卡架📸-🐥🌯意式雞肉忌廉芝士班戟卷 $98原本以為係類似墨西哥捲🌮️ 咬落先知原來佢係pancake roll黎架個pancake又鬆軟又香甜好好味啲雞肉配埋個cream 再加埋啲蔬菜等等都好match入口Creamy又唔會膩🥰-🐷🥭香煎焗厚切豬肉眼配芒果蕃茄沙沙汁 $138呢個香煎豬肉眼勁大塊仲超級厚切呀煎左全熟 但又夠淋唔會乾爭爭咁😍仲配左好大舊薯蓉同埋一啲焗菜添 超級豐富架-🍫🍌Chocolate banana smoothie $48🍃☕️MightyLeaf TEA - 甜蜜香橙🍊 $42

今日去左揾個觀塘返工嘅朋友食lunch🫶🏻

仲配左好大舊薯蓉同埋一啲焗菜添 超級豐富架

🍃☕️MightyLeaf TEA - 甜蜜香橙🍊 $42
2023-02-28
2023-03-02 61 浏览
以前喺九龍灣返工嘅時候經常去INN食午餐。雖然已經唔係九龍灣返工,我都有少少掛住INN,今次決定同女友去一次INN,不過係觀塘分店。INN有室內同室外座位,顏色以白色為主調,天花掛上華麗水晶燈,加上雕塑,令人感覺係宮廷入面進餐。至於戶外有花草作點綴,恍如置身法國街頭🇫🇷主菜加$38可以有飲品同餐湯,餐湯係南瓜湯,質感比較稀身,上面嘅麵包條好脆。- 黑松露配薯條薯條份量超多,非常香脆。上面灑上黑松露碎已經非常香,旁邊嘅黑松露醬令味道昇華左一個層次🥰- 油浸法國鴨髀配蜜桃砵酒汁鴨髀皮酥肉嫩,餐廳用左黑醋、紅酒及櫻桃汁煮成,味道酸甜開胃。旁邊嘅蔬菜都好好味,包括椰菜花、綠豆、蘆筍同焗薯仔粒。- 法式海鮮湯.蒜蓉蛋黃醬餐廳將呢度菜式放係’Pasta & Risotto’到,令我以為係配意粉或者飯,點知真係一大碗湯😂。入面海鮮包括青口、蜆同蝦,湯完全吸收曬海鮮精華,味道頗鹹。蒜蓉蛋黃醬配搭海鮮味道一流。湯碗既旁邊放上三片法式長棍,無論浸湯定配蒜蓉蛋黃醬都唔錯。- 牛油果奶昔飲落完全唔似牛油果,味道幾甜,好有飽肚感。整體而言,環境好出色,INN食物唔係一般大眾西餐食物,當中以油浸鴨脾最好味。

黑松露配薯條

- 黑松露配薯條

油浸法國鴨髀配蜜桃砵酒汁

- 油浸法國鴨髀配蜜桃砵酒汁

法式海鮮湯.蒜蓉蛋黃醬

- 法式海鮮湯.蒜蓉蛋黃醬

牛油果奶昔
- 牛油果奶昔
飲落完全唔似牛油果,味道幾甜,好有飽肚感。

2023-02-22
黑松露配薯條
油浸法國鴨髀配蜜桃砵酒汁
法式海鮮湯.蒜蓉蛋黃醬
牛油果奶昔
平時一點到午飯時間呢度都好多人,室內外都坐滿人,今日難得早放lunch ,又有位,就試下呢間啦!餐廳佈置好靚,好似婚宴場地甘好適合打卡!午餐都多選擇,味道同地方黎講,價錢合理,食物對得起個價錢!餐湯,南瓜甘荀好濃好creamy !好健康既感覺!香煎廣島蠔蠔汁意大利飯先講個蠔,好大只,好肥美,煎到剛剛好,一咬落去好軟好juicy !!好好食!意大利飯軟硬剛好,唔好太硬,加埋個蠔汁食又唔會太濃,好夾,好味!香煎焗厚切豬肉眼配芒果蕃茄沙沙汁豬肉眼真係好厚切!好大塊邊煎到好香脆,肉質好嫩滑,完全唔鞋,仲好多肉汁!配上甜甜酸酸既沙沙汁,又夾開胃!下次會再嗌佢!Avocado smoothies 好重牛油果味,唔甜,飲落係真材實料既牛油果,正!朋友叫左mixberry smoothies ,無飲過,所以唔知味道,但望個樣係吸引既!會再去!
餐廳佈置好靚,好似婚宴場地甘
好適合打卡!

午餐都多選擇,味道同地方黎講,價錢合理,食物對得起個價錢!

餐湯,南瓜甘荀
好濃好creamy !好健康既感覺!

香煎廣島蠔蠔汁意大利飯

豬肉眼真係好厚切!好大塊

邊煎到好香脆,肉質好嫩滑,完全唔鞋,仲好多肉汁!

配上甜甜酸酸既沙沙汁,又夾開胃!下次會再嗌佢!

Avocado smoothies
好重牛油果味,唔甜,飲落係真材實料既牛油果,正!

會再去!
2023-03-01 35 浏览
今次去到觀塘裕民坊的餐廳 INN - I'm Not Nothing用餐,真係非常難忘的一次體驗!🥰我哋揀咗白酒忌廉煮法國鮮藍青口配法包,意大利煙豬肉卡邦尼意粉,主食仲可加$38轉套餐包餐湯和飲品,時日餐湯為法式青瓜湯,飲品選了凍檸水和柚子檸檬梳打,另外再叫了法式香蕉榛子朱古力忌廉班戟。😍首先值得一提是每一道菜都讓人驚艷,因為餐廳的擺盤非常精美,全部配上食用花瓣和乾水果片作裝飾,讓整體視覺效果更加出色,好有驚喜。🥰另外,每道食物也美常美味,食材新鮮,口味層次分明,烹調技巧出色,非常啱我哋口味。😋餐廳的環境也非常舒適,有室內戶外座位可供選擇。室內的水晶吊燈更是營造出一種優雅的氛圍,讓人感到非常放鬆。🥰

觀塘裕民坊商場翻新左之後,都開咗好多新餐廳,其中一間仲係網紅打卡café「INN - I'm Not Nothing」。餐廳有室內外位置,室內以白色同木色為主調,加上水晶燈同綠色植物。室外空間較開揚,以仿希臘風石柱和大量花草裝飾點綴,猶如置身於宮殿後花園,仲有個靚靚打卡位架📸🦪即開新鮮生蠔 (6隻) $168餐廳生蠔做緊優惠,6隻原價 $288,宜家$168就食到啦!生蠔好新鮮又飽滿,海水味濃,味道層次豐富,半打真係有D唔夠喉😋✨主食加 $38可以升級做套餐,包是日餐湯和飲品一杯🥣是日餐湯餐湯係南瓜湯,入口好creamy,仲有多士加花紋做點綴🦆油浸法國鴨脾配蜜桃砵酒汁 $168鴨脾肉用上慢煮方法,肉質好冧身、咬開有肉汁。配菜有露筍,椰菜花和蜜桃,食落好清新!🐟香煎海魽魚配嫩菠菜.白酒檸檬牛油汁 $178擺盤以食用花點綴,好靚😍鱸魚外皮煎得香脆,肉質嫩滑,配埋白酒檸檬牛油汁非常夾。配菜好別緻,有秋葵和去皮車厘茄,女生一定喜歡呢道菜🤩🍵Green Tea Latte (套餐加 $19)靚靚馬仔拉花🥰Latte入口香滑,抹茶濃郁帶少許回甘。

🦪即開新鮮生蠔 (6隻) $168

✨主食加 $38可以升級做套餐,包是日餐湯和飲品一杯

🥣是日餐湯

餐湯係南瓜湯,入口好creamy,仲有多士加花紋做點綴

🦆油浸法國鴨脾配蜜桃砵酒汁 $168

🐟香煎海魽魚配嫩菠菜.白酒檸檬牛油汁 $178

擺盤以食用花點綴,好靚😍

🍵Green Tea Latte (套餐加 $19)

靚靚馬仔拉花🥰Latte入口香滑,抹茶濃郁帶少許回甘。
2023-02-24 45 浏览
凱匯樓下既「INN」絕對係打卡好地方,餐廳裝修宮庭華麗風格🏛,讓你置身歐洲宮庭花園一樣,而且食物質素高,放工食晚餐輕鬆絕對一樂也。✨香煎鴨肝甜紅椒汁扁意粉🍝$128一片片香煎鴨肝濃郁,而甜紅椒汁酸酸甜甜十分開胃👍🏻,而扁意粉彈牙有口感,配埋巴馬臣火腿非常好味😋。紅燴牛面頰肉意大利飯🍛$138燴牛面頰肉夠入味,非常濃厚既牛味,意大利飯軟硬適中,回味無窮。爆谷水果🍉雪糕巴菲杯 $78非常有驚喜既甜品🍮雪糕巴菲杯,爆谷香脆可口,配合大量水果包括藍莓🫐等,雲尼拿雪糕啱晒我口味,必食推介。跟餐可加$38有湯及飲品🥤,香蕉朱古力🍫奶昔夠甜夠濃郁,而Matcha Latte 綠茶味🍵夠香。

香煎鴨肝甜紅椒汁扁意粉🍝$128

紅燴牛面頰肉意大利飯🍛$138

爆谷水果🍉雪糕巴菲杯 $78

2023-02-23 36 浏览
我同朋友行開裕民坊,見到呢間環境好靚,又好外國style,所以就入黎試試個 lunch set,看看係咪内外都甘好。我地兩個人叫左風乾火腿蘑菇忌廉汁扁意粉同埋班尼迪蛋烟三文魚crepe。個意粉好香,加上個底會有汁比我地撈,唔會太乾👍🏻 下次有機會會試試D甜品!最後,我地係餐廳都影左唔少相,因爲好中意個環境
🎄聖誕節當晚,收咗工同老公喺附近覓食。🍽❤️ 咁聖誕節緊係要食西餐㗎啦~🤤即刻睇吓觀塘有咩靚靚打卡餐廳先~😍最後揾到INN - I’m not Nothing ❤️剩係睇相已經深深比餐廳環境吸引住‼️-估到聖誕節滿座都好正常~好彩有對情侶咁啱埋單,可以順利入座。😝餐廳喺聖誕節有個固定嘅2人dinner set,所以都唔使再浪費時間諗食咩luuuuu。😝-🎄聖誕2人dinner set,大約$1000。❤️
🎄聖誕節當晚,收咗工同老公喺附近覓食。🍽
❤️ 咁聖誕節緊係要食西餐㗎啦~🤤
即刻睇吓觀塘有咩靚靚打卡餐廳先~😍
最後揾到INN - I’m not Nothing ❤️
剩係睇相已經深深比餐廳環境吸引住‼️
估到聖誕節滿座都好正常~
好彩有對情侶咁啱埋單,可以順利入座。😝
餐廳喺聖誕節有個固定嘅2人dinner set,
所以都唔使再浪費時間諗食咩luuuuu。😝
🎄聖誕2人dinner set,大約$1000。❤️

2023-02-23 41 浏览
今日又再路過裕民坊,又食返之前食過嘅INN~ Lunch Set Quality 都唔錯🍍🍔燒菠蘿和牛芝士竹炭漢堡~菠蘿煎香完之後,就更加甜,未到超越罐頭菠蘿的level ~菠蘿非常之夾牛肉漢堡。出邊好少見到菠蘿配搭牛肉嘅組合;多數係雞肉🥲~配搭嘅薯條係即叫即炸🥑 avocado smoothie~有牛油果香味,一句講晒好飲😂~唔會太多碎冰🦪香煎廣島蠔鮮蠔汁意大利飯~本身好怕食蠔,因為會有一浸好嘅腥味都甩唔到。但係餐廳嘅蠔煎完之後冇呢一浸味👍🏼 ~意大利飯有蠔的香味近排有冬日暖陽☀️嘅感覺,有露天雅座,幾舒服😌覺,有露天雅座,幾舒服😌

🍍🍔燒菠蘿和牛芝士竹炭漢堡
~菠蘿煎香完之後,就更加甜,未到超越罐頭菠蘿的level
~配搭嘅薯條係即叫即炸

🥑 avocado smoothie
~有牛油果香味,一句講晒好飲😂
~唔會太多碎冰

🦪香煎廣島蠔鮮蠔汁意大利飯