2025-02-19
喺灣仔發現咗一間幾有特色嘅Cafe,除咗因為門口有一大個啤啤,我仲俾佢樓底高入去坐冇壓迫感,環境坐得好舒服,最重要呢度除咗可以飲到高質咖啡之外,仲可以食到中西合璧嘅甜品,見到佢近排做緊好有香港特色嘅甜品同小食,普通奶茶就飲得多,但係港式奶茶 Creme Brulee 真係第一次試,入口真係有好濃郁嘅奶茶味,而且非常Creamy,真心好好食。另外仲試咗鵝肝酸種菠蘿油,老實講我係俾佢呢句[每日有限售完即止]被吸引,限量嘅嘢總係特別矜貴,不過食落都冇令我失望,因為菠蘿包好香脆,原本傳統嘅牛油變成大大塊嘅鵝肝醬,而且好香,最緊要食完真係好飽肚。小朋友就食咗呢度最出名嘅窩夫,朱古力窩夫配埋入邊有咖啡凍,好特別嘅配搭,新鮮做起嘅窩夫脆卜卜,配埋好軟滑嘅cream加埋咖啡凍同埋朱古力醬,同埋雪糕一齊食真係幸福感爆滿。慢慢坐喺度食個甜品飲杯咖啡,生活放慢腳步可以幫自己充一充電。餐廳仲有好多款用酸種烘焙品:bagel、cookies、muffin,望落都幾吸引,而家消費滿$168,可獲贈一件原味croffle[每日有限售完即止,限每台一份]大家都可以去試試。